Dodaj do ulubionych

Kolekcjonerka dzieci

19.03.23, 12:56
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29572794,ma-23-dzieci-jedno-z-mariupola-sciga-ja-trybunal-w-hadze.html
Maria Lwowa-Biełowa odpowiada za porwania ukraińskich dzieci i przewożenie ich do kacapii w celu rusyfikacji.
Sama na 5 dzieci i 18 adoptowanych. W tym dzieci z Ukrainy.
Czyli odwala to samo, co w czasach II Wojny Światowej robili szwaby. Tak samo wywozili polskie dzieci do Rzeszy w celu germanizacji. Co gorsz wiele pośród tych dzieci zostało w Niemczech.

Kolejny argument za tym, aby pomagać Ukrainie.
Obserwuj wątek
    • gerlalt Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 13:04
      Mogła zostawić te dzieci w Mariupolu żeby mogły żywić się szczurami a może nawet zostać kanibalami ewentualnie wejść na minę co pomogłoby w rozminowaniu ale byłoby to działanie antyukraińskie. Już samo zbieranie sierot z terenów wojny jest antyukraińskie jak widać. Człeku zanim coś wkleisz pomyśl.
      • mateusz572 Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 13:38
        gerlalt napisał(a):

> Mogła zostawić te dzieci w Mariupolu żeby mogły żywić się szczurami a może nawe
        > t zostać kanibalami ewentualnie wejść na minę co pomogłoby w rozminowaniu ale b
        > yłoby to działanie antyukraińskie. Już samo zbieranie sierot z terenów wojny je
        > st antyukraińskie jak widać. Człeku zanim coś wkleisz pomyśl.

A kto te dzieci sierotami zrobił, Moskalu ?
        Czy to Ukraińcy zaatakowali i zrujnowali Mariupol ?
        Po co tam wleźliście i wymordowaliście tylu ludzi kremlowska mafio ?
        • gerlalt Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 15:39
          Jest wojna i tereny pod kontrolą Rosjan.Kto ma się nimi zajmować? Jak widzę lepiej żeby zginęły żeby takie nieludzkie ścierwa jak Mateuszek mogły się podniecać okrucieństwem Rosjan.
          • bmc3i Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 15:41
            gerlalt napisał(a):

> Jest wojna i tereny pod kontrolą Rosjan.Kto ma się nimi zajmować? Jak widzę lep
            > iej żeby zginęły żeby takie nieludzkie ścierwa jak Mateuszek mogły się podnieca
            > ć okrucieństwem Rosjan.

I dlatego chronione konwencją genewską dzieci są porywane od rodziców?
            • gerlalt Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 15:51
              Dowody matruś dowody, nie propagandowe wpisy z brukowca internetowego. Dowody na porwania relacje rodziców porwanych dzieci wtedy ci uwierzę. Nie wrzutki z kupa.pl ale jakbyś coś z anglosaskiej lub niemieckiej prasy podał to by było coś.
              • bmc3i Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 16:21
                gerlalt napisał(a):

> Dowody matruś dowody, nie propagandowe wpisy z brukowca internetowego. Dowody n
                > a porwania relacje rodziców porwanych dzieci wtedy ci uwierzę. Nie wrzutki z ku
                > pa.pl ale jakbyś coś z anglosaskiej lub niemieckiej prasy podał to by było coś.

Jasne. Dowody. Na Aushwitz-Birkenau tez nie bylo dowodów.
              • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 18:42
                gerlalt napisał(a):

> Dowody matruś dowody, nie propagandowe wpisy z brukowca
                > internetowego.

Brukowcem i kupą to jest Russia Today.

> Dowody na porwania relacje rodziców porwanych dzieci wtedy ci uwierzę.
                > Nie wrzutki z kupa.pl ale jakbyś coś z anglosaskiej lub niemieckiej prasy
                > podał to by było coś.

Masz:
                apnews.com/article/ukrainian-children-russia-7493cb22c9086c6293c1ac7986d85ef6
                news.sky.com/video/ukraine-war-how-russia-stole-ukrainian-children-12836535
                icds.ee/en/the-stolen-children-how-russia-attempts-to-kidnap-ukraines-future/
          • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 18:37
            gerlalt napisał(a):

> Jest wojna i tereny pod kontrolą Rosjan.Kto ma się nimi zajmować?

Ukraińcy, którzy tam zostali.

> Jak widzę lepiej żeby zginęły żeby takie nieludzkie ścierwa
            > jak Mateuszek mogły się podniecać okrucieństwem Rosjan.

Dlaczego ścierwniku sugerujesz, że te dzieci zginą?
            One miały opiekunów - swoich rodziców, albo opiekunów w domu dziecka.
      • bmc3i Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 14:08
        gerlalt napisał(a):

> Mogła zostawić te dzieci w Mariupolu żeby mogły żywić się szczurami a może nawe
        > t zostać kanibalami ewentualnie wejść na minę co pomogłoby w rozminowaniu ale b
        > yłoby to działanie antyukraińskie. Już samo zbieranie sierot z terenów wojny je

Zabieranie dzieci bez zgody rodziców jest wprost przestępstwem. W prawach krajowych i w prawie międzynarodowym. Kropka.
        • gerlalt Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 15:41
          Matruś matruś ty jak widzę niezawodnie i niezmiennie w formie. Ale daruję Ci tym razem bo w przeciwieństwie do korelacji cię lubię.
          • gerlalt Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 15:42
            Jorela*
          • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 18:44
            gerlalt napisał(a):

> Matruś matruś ty jak widzę niezawodnie i niezmiennie w formie.
            > Ale daruję Ci tym razem bo w przeciwieństwie do korelacji cię lubię.

A co niby możesz darować?

Twoje wpisy charakteryzuje zupełny brak argumentów merytorycznych, jedynie atak na rozmówcę.
      • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 18:33
        gerlalt napisał(a):

> Mogła zostawić te dzieci w Mariupolu żeby mogły żywić się szczurami
        > a może nawet zostać kanibalami ewentualnie wejść na minę co pomogłoby
        > w rozminowaniu ale byłoby to działanie antyukraińskie. Już samo zbieranie
        > sierot z terenów wojny jest antyukraińskie jak widać.
        > Człeku zanim coś wkleisz pomyśl.

Pomyślałem.
        Co innego wywieźć dzieci z terenu działań wojennych, a co innego wywieźć i nadać im swoje obywatelstwo.
        Tak postępowali hitlerowcy.

Gdybyś przeczytał(a) artykuł, to jest tam wyraźnie napisane, że wywożone są nie tylko sieroty. Kacapstwo również zabiera dzieci rodzicom.
        • gerlalt Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 19:13
          Jak zobaczyłem nazwisko radziwinowicza jako eksperta to wymiękłem😂😂 jak napisałem kupa.pl. Zaraz a czy w Polsce nie uczy się ukraińskich dzieci języka polskiego z nadzieją na integrację😂😂? Nawet w tym pokracznie napisanym artykule tylko sugeruje się że te 18 adoptowanych to z Ukrainy w tym jedno z Mariupola. Pani wygląda na zdeterminowaną i pewnie daje się we znaki żłobom którzy chcą nachapać się na wojnie. A tych po obu stronach nie brakuje.
          • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 19:29
            gerlalt napisał(a):

> Jak zobaczyłem nazwisko radziwinowicza jako eksperta
            > to wymiękłem😂😂 jak napisałem kupa.pl.

Sugerujesz, że on kłamie?

> Zaraz a czy w Polsce nie uczy się ukraińskich dzieci języka polskiego
            > z nadzieją na integrację😂😂?

Nie. Te dzieci uczą się polskiego, ponieważ razem z rodzicami uciekły do Polski.
            Jakbym uciekł przed wojną do innego kraju, to też bym się uczył języka tego kraju,
            po to, aby w nim funkcjonować.

> Nawet w tym pokracznie napisanym artykule tylko sugeruje się
            > że te 18 adoptowanych to z Ukrainy w tym jedno z Mariupola.

Czyli baba ukradła Ukraińcom 18 dzieci.
            Myślisz, że je zwróci po wojnie?

> Pani wygląda na zdeterminowaną i pewnie daje się we znaki
            > żłobom którzy chcą nachapać się na wojnie.
            > A tych po obu stronach nie brakuje.

Raczej ona sama chce się nachapać na wojnie kradnąc ukraińskim rodzinom ich dzieci.
          • bmc3i Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 19:30
            gerlalt napisał(a):

> Jak zobaczyłem nazwisko radziwinowicza jako eksperta to wymiękłem😂😂 j

Ja wymiekam za kazdym razem, gdy widze ni k gerlalt uaktywniajacy sievw internecie
      • haga_czeka Re: Kolekcjonerka dzieci 21.03.23, 10:38
        gerlalt napisał(a):

Dziwne, przecież według rosyjskiej propagandy w Mariupolu jest teraz raj na ziemi po „wyzwoleniu” a ty mówisz o jedzeniu szczurów?
    • szwampuch58 [...] 19.03.23, 13:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • j-k a Ulanek nadrenski ? 19.03.23, 14:02
        szwampuch58 napisał:
        > Ulanek nadwislanski bulgocze

a Ulanek nadrenski - as usual - przyklaskuje
      • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 18:45
        szwampuch58 napisał:

> Ulanek nadwislanski bulgocze

Zgłaszam cię do administracji forum za uporczywe atakowanie i obrażanie rozmówców.
        • petronella.kozlowska > szwampuch58 19.03.23, 18:53
          Niemcy nazistowskie porywały polskie dzieci, co jest faktem, polskie sieroty też były rusifikowane.
          Dlatego też szwampuch pisze, że przypomnanie tych metod jest bulgotaniem.
          Tolerowanie tego hitlerowca na forum jest umotywowane politycznie, mam tutaj do czynienia z symbiozą lewicy internacjonalistycznej i nacjonalistycznej.
    • vermieter Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 16:39
      Według ukraińskich źródeł w domach dziecka przebywa ponad 100 000 dzieci, rocznie przybywa ca 8000 sierot. W 2015 roku adoptowano ponad 3000 dzieci, rok później niecałą połowę.

mistoditey.org/o-nas/problema-sirotsva-v-ukraine/?lang=de
      • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 18:35
        vermieter napisał(a):

> [b]Według ukraińskich źródeł w domach dziecka przebywa ponad
        > 100 000 dzieci, rocznie przybywa ca 8000 sierot. W 2015 roku
        > adoptowano ponad 3000 dzieci, rok później niecałą połowę.

I to daje okupantowi prawo do zabierania tych dzieci?
        • bmc3i Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 19:35
          tapatik napisał:

> vermieter napisał(a):
          >
          > > [b]Według ukraińskich źródeł w domach dziecka przebywa ponad
          > > 100 000 dzieci, rocznie przybywa ca 8000 sierot. W 2015 roku
          > > adoptowano ponad 3000 dzieci, rok później niecałą połowę.
          >
          > I to daje okupantowi prawo do zabierania tych dzieci?
          >

... i przeprowadzania ich adopcji w Rosji...
          • vermieter Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 20:02
            bmc3i napisał:

i przeprowadzania ich adopcji w Rosji...

gdzie to znalazłeś? link jest również w języku angielskim, przeczytaj i otwórz oczy
            • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 21:31
              vermieter napisał(a):

> bmc3i napisał:
              >
              > i przeprowadzania ich adopcji w Rosji...
              >
              > gdzie to znalazłeś? link jest również w języku angielskim,
              > przeczytaj i otwórz oczy

W artykule, który podlinkowałem w pierwszym poście.
              A także w kilku innych artykułach, które podlinkowałem w środku tej dyskusji.
        • vermieter Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 19:59
          tapatik napisał:

>
          > I to daje okupantowi prawo do zabierania tych dzieci?
          >
          Nic nie komentuję, więc nie sugeruj. Przeczytaj informacje z pierwszej ręki zawarte w tym linku i sam wyciągnij wnioski.
          • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 21:46
            vermieter napisał(a):

> tapatik napisał:
            >
            > >
            > > I to daje okupantowi prawo do zabierania tych dzieci?
            > >
            > Nic nie komentuję, więc nie sugeruj. Przeczytaj informacje z pierwszej ręki
            > zawarte w tym linku i sam wyciągnij wnioski.

Przeczytałem. Na Ukrainie jest około 100 tysięcy dzieci w domach dziecka.
            Poziom adopcji jest bardzo niski, co wynika ze zubożenia ukraińskiego społeczeństwa.

Jak to się ma do wywożenia dzieci do innego kraju bez zgody władz ukraińskich?
            Jak to się ma do wywożenia dzieci, które mają żyjących rodziców, którym te dzieci są odbierane i wywożone przez okupanta do innego kraju?
            I to jeszcze do kraju, który sam ma patologiczne domy dziecka?
    • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 19:48
      gerlalt napisał(a):

> Ja jebe co ty wklejasz jednozdaniowe nie wiem co z video
      > pokazującym rosyjskich żołnierzy ze swoimi dzieciakami
      > jako dowód?

Wkleiłem ci 3 artykuły. Rzeczywiście jeden jest bardzo krótki, ale 2 pozostałe są długie.

> To już wyższy poziom idiotyzmu.

Proszę bez chamskich ataków.

> A dwa skoro te domy dziecka są na terenach zajętych przez Rosję
      > to po co do Rosji.

Po to, żeby te dzieci zrusyfikować.

> A może sprawa wygląda że one chciały z nią co? To nie przyszło do głowy.

Nie przyszło mi to do głowy, może dlatego, że mam do czynienia z dziećmi.
      Małe dziecko nie ma świadomości, że jest wojna i nie ma świadomości, że ta baba jest okupantem.
      O losie dziecka decydują rodzice, a część z tych dzieci została rodzicom zabrana.

> Widać że lubi dzieci, kilkoro dzieci własnych to rzadkość.

To niech adoptuje dzieci rosyjskie.
      www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/wychowankowie-z-domu-dziecka-blagaja-o-pomoc-rosja/16sdzmn
      "Chłopiec z domu dziecka w Czycie (Rosja) opowiada o swoich przeżyciach i błaga o pomoc. Wychowankowie już niejednokrotnie próbowali zwrócić na siebie uwagę policji, ale wciąż sytuacja była tuszowana. – Jest tu źle. Przywiązują nas do łóżka, biją i wsadzają głowę do muszli klozetowej – mówi chłopak.

Kiedy Michał ukradł z pokoju wychowawczyni dwa cukierki oraz banana, Helena S. kilkakrotnie uderzyła dziecko kijem po rękach, a następnie pracownicy zmusili inne dzieci, by po kolei uderzyły "małego złodzieja". Kiedy Michał żalił się na ciągłe odczuwanie głodu, dostał od wychowawców garnek, w którym wymieszano pierwsze danie, drugie oraz kompot. Inne dzieci opowiadały, że za karę dostawały jedzenie wprost do ręki, bez talerza.

Rosyjskie media opisują również nadużycia o charakterze seksualnym. Wiadomo, że jedna z wychowanek została poddana aborcji. Obecnie sytuacją zajęli się funkcjonariusze."
      • gerlalt Re: Kolekcjonerka dzieci 20.03.23, 08:39
        Wiara w to co opowiadają dzieci gdy dostaną cukierka hmmm ja pamiętam akcję z Polski gdy dzieciaki zobaczyły, a żadne nie miało 10 lat, reportaż o "dzieciach w beczce" i stwierdzili że też chcą być sławni i w szkole a potem policji opowiadali jak to tatuś obok azorka mruczka czy innego kundelka zakopał ich rodzeństwo. Jak trochę posiedzieli bez rodziców to im się optyka i pamięć zmieniła. Po za tym zawzięcie twierdziłeś, że w Rosji nie ma toalet z muszlamiklozetowymi. Powinien być dół kloaczny albo coś na ten strój🤣🤣🤣🤣🤣 większy dramatyzm. No ogólnie domy dziecka to nie bajka. To nie w Polsce co poniektórzy wypożyczali sobie dzieci od znajomych zarządzających domem dziecka? Podejrzewam, że podobnie jest na całym #wiecie bo zawsze trafi się patologia. Podawać publikację Faktu jako dowód to szczyt merytoryki🙉 to ten sam fakt który dawniej pisywał o płonących szatanach odwiedzających babcie i zamieszczał nagie kobiety na ostatniej stronie?
        • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 20.03.23, 12:46
          Podaj lepsze źródło.
    • tapatik Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 22:37
      www.amnesty.org.pl/ukraina-bezprawne-przesiedlanie-ludnosci-cywilnej-przez-rosje-zbrodnia-wojenna-zbrodnie-przeciwko-ludzkosci/

Amnesty International uważa, że przesiedlenia ludności ukraińskiej są zbrodnią wojenną.
    • bmc3i Re: Kolekcjonerka dzieci 19.03.23, 23:52
      gerlalt napisał(a):

> Przestań uciekać tylko jak facet udowodnij. Czy jak Powell pomachasz fiolką i w
      > szyscy ci uwierzą?

Od tego są prokuratorzy przed Międzynarodowym Trybunałem Karnym, do tego właśnie służy, aby przeprowadzić przed nim dowody na zbrodnie wojenne. Oni zbierają te dowody na Ukrainie, i to oni mają dostęp do tych dowodów, a nie ja.
    • haga_czeka Re: Kolekcjonerka dzieci 22.03.23, 10:47
      tapatik napisał:

> Czyli odwala to samo, co w czasach II Wojny Światowej robili szwaby. Tak samo w
      > ywozili polskie dzieci do Rzeszy w celu germanizacji. Co gorsz wiele pośród tyc
      > h dzieci zostało w Niemczech.
      >
      > Kolejny argument za tym, aby pomagać Ukrainie.
      >

Masz rację i co ciekawe sama to publicznie przyznawała co było m.in. podstawą do postawienia jej zarzutów w MTK.
      Tutaj zebrano wypowiedzi kremlowskich urzędników:
      wiadomosci.onet.pl/swiat/putin-podejrzany-o-to-samo-o-co-oskarzono-nazistow-w-norymberdze/frjhzx1

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka