Dodaj do ulubionych

Dlug honorowy

12.05.24, 10:05
Austriacki kombinator, René Benko stworzyl, imperium nieruchomosci Signa (wlaczajace berlinskie KaDeWe) pozyczajac na lewo i prawo bez zdawania sobie sprawy, ze dlugi trzeba splacac. Zmiana sytuacji ekonomicznej i wzrost procentow bankowych (i benkowych) doprowadzil do jego bankructwa i do niemoznosci splaty dlugow. Dluznicy wytaczaja mu procesy i wzbogacaja adwokatow, ale jeden z nich: rodzina krolewska z Abu Dhabi uzyla bylego kanclerza Austrii Kurza i postawila Benka przed sadem ICC w Paryzu zarzucajac mu, ze pozyczal wiedzac juz ze nie moze splacic i ze chodzi o prywatna forse rodziny krolewskiej pozyczajacej wiedzac ze kombinator ma juz trudnosci finansowe i o jej honor.

Slowo honor jest juz bardzo rzadko uzywane. I jego uzycie i naduzycie powinno byc ukarane. Jak?

PF
Obserwuj wątek
    • petronella.kozlowska Re: Dlug honorowy 12.05.24, 13:47
      to jest tylko jeden z wielu przekrątów nagłaśniany przez tzw. media

O bandzie narkotykowej pisał tylko BILD, a te Spiegle i inne dziadostwa nie.

Panowie azylanci kupują sobie drogie mieszkani w Bejrucie i jachty i używają życia.

www.bild.de/regional/hannover/hannover-aktuell/wegen-folter-im-libanon-nur-10-jahre-knast-fuer-koksbaron-85780044.bild.html
      • polski_francuz Re: Dlug honorowy 12.05.24, 15:02
        petronella.kozlowska napisała:

" Panowie azylanci kupują sobie drogie mieszkani w Bejrucie i jachty i używają życia. "

Zaskakuje, ze szmuglera w Libanie zlapano. Znaczy sie, ze ten kraj funkcjonuje juz/jeszcze....

PF
        • petronella.kozlowska Re: Dlug honorowy 12.05.24, 15:40
          i został przekazany władzom niemieckim, bo oczywiście miał niemeickie obywatelstwo

Dziwne jest, że poznikały z sieci wszystkie fotki tego pana na jachtach w Libanie.

www.google.com/search?q=khaled+hannover+libanon&sca_esv=91cc4add99ba6e00&sca_upv=1&rlz=1C1EAJD_deDE1100DE1100&udm=2&biw=1920&bih=945&ei=mMZAZo3bGNWE9u8P0v68YA&ved=0ahUKEwiNh8yynoiGAxVVgv0HHVI_DwwQ4dUDCBE&uact=5&oq=khaled+hannover+libanon&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiF2toYWxlZCBoYW5ub3ZlciBsaWJhbm9uSL0oUKoLWJ8jcAF4AJABAJgBO6AB8QSqAQIxM7gBA8gBAPgBAZgCAKACAJgDAIgGAZIHAKAHyQQ&sclient=gws-wiz-serp
          • boavista4 Re: Dlug honorowy 12.05.24, 15:49

Jestem taki radosny!
            Na pupie mam krosty!
            • polski_francuz Poprawka 12.05.24, 16:49
              boavista4 napisał(a):

" Jestem taki radosny!
              zglupialem jak co wiosny"

Rym to nie rum!

PF

• de_oakville Re: Dlug honorowy 12.05.24, 17:09
              boavista4 napisał(a):

>