Dodaj do ulubionych

Próba zniesienia wiz dla Polaków zablokowana w ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:50
I pies im mordy lizał!
Obserwuj wątek
    • Gość: .. Kerry sie msci ....:-)))))) IP: *.utc.com 19.11.04, 20:12
      • Gość: BOLIGLOWA TAK NAPRAWDE TO TE WIZY SA NIEPOTRZEBNE IP: *.sympatico.ca 19.11.04, 21:58
        Krajanie dziesiatkami tysiecy wracaja do kraju. Wynika to z wielu powodow w tym
        deprecjacji posiadanych zawodow. Nikt nie neguje, ze Ameryka to najpiekniejszy
        kraj na swiecie pod warunkiem, ze ma sie ponad 10 milionow dolarow na koncie.
        Tubylcy tez nie rozumieja statusu Polakow. Oni w dobrej wierze mysla, ze z nami
        ta tak jest jak z sympatycznymi Meksykanami. Malo ktory z nich wie, ze na piec
        glownych systemow komputerowych autorami trzech sa Polacy. Apple, HP (Polish
        notation), K-202. Rozpoczecie na nowo zycia w innym kraju tez drogo kosztuje.
        Ogolnie bilans zyciowy jest ujemny dla emigranta w pierwszym pokoleniu.Dzieci
        emigrantow tez place deprecjacja pozycji, ktora moglyby otrzymac w kraju. Wizy
        bardziej sa potrzebne dla dobrego samopoczucia niz dla rzeczywistych potrzeb.
        • Gość: bilo Re: TAK NAPRAWDE TO TE WIZY SA NIEPOTRZEBNE IP: 67.184.89.* 20.11.04, 05:08
          Mam sporo znajomych ,ktorzy mieszkaja tak jak ja w tej "nieszczesliwej "
          Chameryce i nie slyszalem ,zeby wracali. Sa faktycznie tacy ,ktorzy wrocili,ale
          to juz bylo raczej nastepstwem ostatnio zmienionych przepisow.Niestety -jak
          wiekszosc prawdobodobnie wie-zniesiono mozliwosc otrzymania numeru ss ,na
          podstawie ktorego byla chociaz szansa na zatrudnienie sie.W tej chwili bez tego
          nikt nie zatrudni takiej osoby ,bo musialby bulic za pracownika podatek.
          Ja nie posiadam 10 mil na koncie ,a nawet przyslowiowej "banieczki"
          i zyje.
          Pewnie zaraz padnie haslo:"jakis koles co to go z wiochy wywialo i Ameryka go
          uratowala,bo na Polske byl za glupi".Mam w naszej kochanej Polsce duzo
          znajomych ,ktorzy pokonczyli duzo roznych szkol i moge powiedziec tylko
          tyle ,ze jest mi ich zal,ze nie moga sie zrealizowac,bo nie maja szans,tym
          bardziej,ze moi rowiesnicy(trzdziesto -i wiecej -latki)to juz zawodowa
          geriatria.
          Wiem jedno ,ze gdybym pracowal w Posce dalej jako belfer,to po 250 latach nie
          mialbym tego samego ,co tutaj po 10-ciu.
          W najblizszym czasie wybieram sie znowu do Kraju na wakacje ,zeby znowu
          dostac w dupe od polskiej rzeczywistosci i przekonac sie ,ze nie zrobilem
          zyciowego bledu.
          • Gość: nikt ważny tak tak - to demokraci są winni... takie bajki to IP: *.ktuo.cz 21.11.04, 07:54
            sobie możecie idiotom sprzedawać... wszyscy wiedzą kto ma większosć w Senacie i Kongresie i kto jest Prezydentem
        • Gość: bilo Re: TAK NAPRAWDE TO TE WIZY SA NIEPOTRZEBNE IP: 67.184.89.* 20.11.04, 05:08
          Mam sporo znajomych ,ktorzy mieszkaja tak jak ja w tej "nieszczesliwej "
          Chameryce i nie slyszalem ,zeby wracali. Sa faktycznie tacy ,ktorzy wrocili,ale
          to juz bylo raczej nastepstwem ostatnio zmienionych przepisow.Niestety -jak
          wiekszosc prawdobodobnie wie-zniesiono mozliwosc otrzymania numeru ss ,na
          podstawie ktorego byla chociaz szansa na zatrudnienie sie.W tej chwili bez tego
          nikt nie zatrudni takiej osoby ,bo musialby bulic za pracownika podatek.
          Ja nie posiadam 10 mil na koncie ,a nawet przyslowiowej "banieczki"
          i zyje.
          Pewnie zaraz padnie haslo:"jakis koles co to go z wiochy wywialo i Ameryka go
          uratowala,bo na Polske byl za glupi".Mam w naszej kochanej Polsce duzo
          znajomych ,ktorzy pokonczyli duzo roznych szkol i moge powiedziec tylko
          tyle ,ze jest mi ich zal,ze nie moga sie zrealizowac,bo nie maja szans,tym
          bardziej,ze moi rowiesnicy(trzdziesto -i wiecej -latki)to juz zawodowa
          geriatria.
          Wiem jedno ,ze gdybym pracowal w Posce dalej jako belfer,to po 250 latach nie
          mialbym tego samego ,co tutaj po 10-ciu.
          W najblizszym czasie wybieram sie znowu do Kraju na wakacje ,zeby znowu
          dostac w dupe od polskiej rzeczywistosci i przekonac sie ,ze nie zrobilem
          zyciowego bledu.
          • Gość: Pandora Re: Senator ROBERT Caryl BYRD zablokował ustawę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:28
            Senator Byrd jest oskarżany o dawną przynależność do KLU KLUX KLANU.
            Są ludzie w USA posiadający obciążające dokumenty na Senatora Byrda.
            (Np. może to być dowód udziału Senatora jako członka Klanu, w przestępczym
            zamachu na życie murzyna w USA.)
            Senator jest więc w ręku lobby i głosuje tak, jak mu lobby każe. Nie we
            wszystkich głosowaniach, oczywiście, tylko w niektórych.
            • Gość: Gucio Zablokowalo lobby zydowskie!!! IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 20.11.04, 14:33
              >
      • Gość: lewaki.do.paki Kerry i jego polityczni poplecznicy (demokraci) IP: 206.54.158.* 20.11.04, 03:55
        to bydło, ktore - jak kazde lewactwo - naobiecuje kupę mięcha, a dostarczy kupę
        gnoju.

Krol jest nagi, panie demokrato Kerry. Prawdziwie millerowe gruszki na
        wierzbie. Panskie obietnice warte panskiej konskiej geby.

Spier...ac, kłamliwe, płaczliwe i tchorzliwe badziewie, do Kanady, ino szybko,
        poki lewacka Kanada jeszcze istnieje, a francuska V kolumna w Quebecu nie
        rozsadziła jej od srodka.
    • Gość: H Re: Próba zniesienia wiz dla Polaków zablokowana IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 19.11.04, 20:28
      No i co teraz mowia ci wszyscy Polacy ktorzy tak nienawidzili parti
      republikanskiej i mysleli ze rzady demokratow dadza im wizy?
      • Gość: KOSC Re: Próba zniesienia wiz dla Polaków zablokowana IP: *.west.biz.rr.com 20.11.04, 04:09
        Pohopnie wyciagasz wnioski. Czy widziales plan obrad tego ich Senatu?
        Wizy dla Polakow nie byly na wokandzie obrad. Santorum - czyzby klamal?
    • Gość: igor Demokraci przeciw, Republikanie za zniesieniem wiz IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.11.04, 20:40
      A co teraz Gucio i Tomson o buszewikach powiedza?
      • Gość: MTS Minimum 20Tys$ dochodu rocznego i nie ma problemu IP: *.dynamic.mts.net 19.11.04, 22:21
        To jest kwestia czasu, granica dobrobytu powoli przesuwa sie na wschod.Ludzie
        wyksztalceni, wykwalifikowani rzemieslnicy beda przyjezdzac na wczasy ,
        zwiedzac muzea i parki narodowe, a jesli ktos bedzie chcial pracy to zrobi to
        jak normalny cywilizowany czlowiek ,nie jak desperat zyciowy.
        Wciaz jest zbyt wielu bosych Antkow, bez jezyka, wyksztalcenia,przygotowania do
        zycia, mysla ze gwozdzia na kiju nabija i beda dolary po ulicach zbierac.
        • Gość: leXXX Re: Minimum 20Tys$ dochodu rocznego i nie ma prob IP: *.proxy.aol.com 20.11.04, 04:43
          Takich to sie widzialo dawno dawno temu w USA reszta pozostala w SLD i w
          Polsce zbiera dolary bez patyka z gwozdziem dzieki debilom ktorzy na nich
          glosowali.
      • Gość: meerkat Eva z Reichu, Maruda i Tysprowda, TYS MILCZA! :-)) IP: 168.143.113.* 20.11.04, 08:34
        No bo jak to?!
        Lewicowcy i LIBERALOWIE PRZECIWKO relaksacji wymogow wizowych i
        oslabieniu "faszystowskich restrykcji granicznych" wprowadzonych przez
        bushevikow Ashcrofata, Ridge'a i Muellera???!!!! TOTALNY SZOK!!!! :-)))))))))))

A ustawe blokuje najostrzjeszy KRYTYK administracji, FANATYCZNY LEWAK OD
        DZIESIECIOLECI, SEN. Robert BYRD (DEMOKRATA z Zachodniej Virginii?)??? :-))))))

By zacytowac plk. Kurza z "Wspolczesnej Apokalipsy": <HORROR! HORROR! HORROR!>
    • Gość: homofob i rasista [...] IP: 64.201.13.* 19.11.04, 21:37
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Me Do GW IP: 207.230.231.* 20.11.04, 01:45
        "..Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.."

Imie goscia tez powinno byc usuniete bo mozna sie bez problemu domyslic co
        napisal .
    • Gość: jan Re: Próba zniesienia wiz dla Polaków zablokowana IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 20.11.04, 05:20
      Niech sie przekonaja Polacy za na demokratow nigdy nie mozna liczyc i Kerry nic
      by nie pomogl ale duzo obiecywal-dobrze ze wreszcie Amerykanie sie tez
      przekonali o nielojalnosci i niemoralnosci demokratow i dokonali prawidlowego
      wyboru czy to sie nie podoba Europie , gdzie wszystko schodzi na psy!!!!!!!!!!!
      • Gość: Gerard Niestety. Wstepne dane wskazuja, ze ponad 85% IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 20.11.04, 05:25
        Amerykanow polskiego pochodzenia glosowalo na Demokratow i Kerry'ego. Jedynie
        Zydzi maja takie same zaufanie do Demokratow.
        • Gość: POLSKA GLUPOTA Re: POLSKA GLUPOTA IP: *.proxyconn.net / *.hosts.zerolag.com 21.11.04, 04:12
          POLSKA GLUPOTA NA KAZDYM ROGU USA
    • galaxy2099 Klamstwa Kerry'ego i Demokratow wyszly szybciej 20.11.04, 07:41
      niz mozna sie bylo tego spodziewac.
      Ale czy kogos kto obserwuje poczynania politykow partii Demokratow to dziwi !!!
      Tak sie wielu z nich zarzeka ze wyjedzie do Kanady a zadne scier.. jakos nie
      chce wyjezdzac.
      • Gość: meerkat JAK TO POLACY WYSZLI NA POPIERANIU DEMOKRATOW! IP: 168.143.113.* 20.11.04, 08:38

Lewicowcy i LIBERALOWIE PRZECIWKO relaksacji wymogow wizowych i
        oslabieniu "faszystowskich restrykcji granicznych" wprowadzonych przez
        bushevikow Ashcrofta, Ridge'a i Muellera???!!!! TOTALNY SZOK!!!! :-)))))))))))

A ustawe blokuje najostrzejszy KRYTYK administracji, FANATYCZNY LEWAK OD
        DZIESIECIOLECI, SEN. Robert BYRD (DEMOKRATA z Zachodniej Virginii?)??? :-))))))

By zacytowac plk. Kurza z "Wspolczesnej Apokalipsy": <HORROR! HORROR! HORROR!>

• Gość: meerkat Jak to Demokraci stracili MURZYNOW na POLUDNIU!!!! IP: 168.143.113.* 20.11.04, 08:43
        ..i stali sie tam TRWALE Partia mniejsosciowa!

Oto cytat sprzed 20 lat, ktory zrobil wtedy na mnie WIELKIE WRAZENIE!

Zapytany dlaczego on i jego trzodka glosowali na Republikanow,
        murzynski pastor z Alabamy odparl:" Oni nam przynajmniej NIC NIE OBIECYWALI!"!!

Przymyslcie sobie ow cytat, a dobrze, to zrozumiecie, dlaczego Demokraci TRACA!
    • Gość: znudzony Re: Próba zniesienia wiz dla Polaków zablokowana IP: 82.145.76.* 20.11.04, 09:37
      czyzby klasyczny polski wynalazek czyli "liberum veto" jeszcze nie umarl
      • Gość: MTS FRANKLIN D. ROOSEVELT tez byl demokrata!!! IP: *.dynamic.mts.net 20.11.04, 10:15
        Po podpisaniu umowy w Jalcie zaprosil prezesa poloni amerykanskiej i przed
        powieszona na scianie mapa Polski[przedwojenna]zapewnil o lojalnosci i
        poparciu.W czasie rokowan ze Stalinem kiedy poruszyl polski temat Stalin odparl
        :ale tylko 5% Polakow na ciebie glosowalo!
      • Gość: Me Re: Próba zniesienia wiz dla Polaków zablokowana IP: 207.230.231.* 20.11.04, 10:15
        Nie to typowa polska metoda obejscia prawa zawiodla . Chcieliscie przeforsowac
        cos bez udzialu demokratow to dostaliscie co wam sie nalezalo . Chyba jest
        demokracja no nie ??.
    • kropekuk Mordeczka, Waciuchna...Tu szwagroszczak... 20.11.04, 10:17

• Gość: ZZ Re: Próba zniesienia wiz dla Polaków zablokowana IP: *.top.net.pl 20.11.04, 14:18
      Widocznie senatorzy czytają posty na forum GW. Pełno zapiekłej nienawiści do USA
      występującej w połączeniu z brakiem ortografii i jakiejkolwiek wiedzy w
      dziedzinie historii, geografii, gospodarki i polityki. Do tego dochodzi
      mądrzenie się połączone z brakiem jakichkolwiek kwalifikacji zawodowych,
      wychwalanie komuny, nienawiść do wolnego rynku i zoologiczny antysemityzm. Kto
      chciałby podobnych osobników w Ameryce?
    • Gość: hahak niech mi ino kto jeszcze wspomni o demokratach... IP: *.245.239.186.Dial1.Stamford1.Level3.net 20.11.04, 14:54
      ..to tak go pierxdolne w leb,ze zobaczy gwiazdy!!!Gdzie te MM-y, bk-awki
      i inne szmaty komunistyczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka