zola22 05.07.05, 22:47 Czy ktoś chipował silniki TS?? i jeśli tak to czy był zadowolony z efektów takiej operacji...? W necie znalazłem taką oto ofertę: www.squadra-tuning.com/English/EN_alfa_145_146_16_16v.htm Czy to ma sens?? pozdrawiam!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.gtv Re: chip tuning TS-ów 06.07.05, 20:30 Koledzy próbowali , ale w TS-ie skutkowało to IMHO pogorszeniem charakterystyki obroty/moc ( moment ) oraz wzrostem zużycie paliwa. Przyrost mocy odczuwalny był na wysokich obrotach. Być może miało by to większy sens wraz ze zmianą przekladni, ale po mojemu - nie warta skórka wyprawki. Lepiej po prostu kupić wóz z większym silnikiem. Odpowiedz Link
streetfighter69 Re: chip tuning TS-ów 12.07.05, 14:44 No chyba ze ktos ma alfe 145/146 2.0TS i koniecznie chce zostac przy tym modelu :) ale wydaje mi sie ze tuning TS-ow generalnie nie ma sensu. Przy podniesieniu mocy tego silnika do powiedzmy 190KM juz zalecana jest zmiana tlokow... wiec cala impreza wyszlaby tyle co zmiana auta na 156 2.5V6. Odpowiedz Link
mess220 Re: chip tuning TS-ów 12.07.05, 17:50 chip-tuning silnikow wolnossacych mija sie z celem, a te przyrosty z oferty malo realne. Na pewnym etapie modyfikacja jednostki sterujacej jest konieczna, ale nie na poczatku drogi. Odpowiedz Link