Dodaj do ulubionych

Sprytna Francuzka

16.03.25, 15:04

Adèle Roy otworzyła wraz z matką Caroline Nerry niedaleko placu Place Kléber w centrum Strasburga pierwszy butik erotyczny handlujący używanymi gadżetami erotycznymi. „Jesteśmy pierwszym oficjalnym sklepem we Francji z taką ofertą” – mówi Adèle Roy. Idea biznesowa rozwinęła się dobrze, obecnie otworzyły dwie nowe filie w Niort i w Lyonie.

Klienci mogą kupić tam min. wibratory i inne gadżety które są tańsze o około 20-30 procent niż produkty nowe.
W sklepie sprzedaje się tylko gadżety nieuszkodzone, wyczyszczone i wielokrotnie zdezynfekowane promieniami UV-C przez firmę Réjouis profesjonalnie zajmującą się sterylizacją narzędzi ginekologicznych.

www.zeit.de/news/2025-03/13/sex-toys-aus-zweiter-hand-laden-sieht-sich-als-pionier

Obserwuj wątek
    • boavista4 Re: Sprytna Francuzka 16.03.25, 15:11
      Ja tysz mam wiadomosci z drugiej renki i place tylko za pront elektryczny, a żadnego NYT albo GW i O'Globo nie kupuje. Wszystkie noticias mom z drugi renki,
      • chocolate_dog123 Re: Sprytna Francuzka 16.03.25, 16:22
        😂👍
      • petronella.kozlowska boavista4 napisał(a): 16.03.25, 17:13
        Ja mam wiadomości z pierwszej ręki tzn. z Die Zeit (to od tej hrabiny).
        Być może ten model biznesu przejdzie z czasem do innych krajów.
        • chocolate_dog123 Re: boavista4 napisał(a): 16.03.25, 18:17
          W związku z zielonym ładem wszystkie te sprzęty będą ładowane na kręcenie korbą... Trzeba się będzie namachać, tak czy siak.
          • petronella.kozlowska chocolate_dog123 16.03.25, 18:25
            Niekoniecznie, ponieważ większość gadżetów nie jest zdana na energię elektryczną. Można też używać klasyczne wibratory bez baterii.

www.youtube.com/watch?v=_OSiOdglCEI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka