Dodaj do ulubionych

mieszane uczucia...

10.03.26, 12:05
Tu poniżej usawscy demokratyczni senatorzy omawiają okoliczności i skutki Netanjahowsko-Trumpowskiej napaści na Iran:

W stosunku do tego, co usłyszałem, mam mieszane uczucia. Oczywiście zgadzam się z krytyką jednoosobowej decyzji zdemenciałego urzędnika białodomowego o wplątaniu USA w odległą ale niezwykle kosztowną wojnę. Jednak brakuje mi u nich choćby cienia refleksji o losie ofiar zbrodni.

Dość długo i wylewnie opłakują swoich 7 zabitych (z winy Trumpa) szwejów, ale nie wspominają, że w Iranie ich towarzysze już wymordowali ponad 1200 ludzi i nie zamierzają skończyć na tym. Jest mowa o zbombardowanej szkole, ale tylko w kontekście kłamliwych prób Trumpa, żeby tej zbrodni zaprzeczyć, ukryć, zwalić na kogoś innego, zlekceważyć. Współczucia dla jej ofiar i ich rodzin nie zauważyłem.

Dla usawskich demokratycznych senatorów zło, które przynosi Trump, polega wyłącznie na negatywnych skutkach dla Usawców. Nie ma w tym żadnej refleksji moralnej, czy choćby religijnej (,, nie zabijaj'', czy ,,nie rób drugiemu...'').

- Stefan
Obserwuj wątek
    • j0rl.1 Re: mieszane uczucia... 10.03.26, 12:32
      stefan4 napisał:

> W stosunku do tego, co usłyszałem, mam mieszane uczucia. Oczywiście zgadzam si
      > ę z krytyką jednoosobowej decyzji zdemenciałego urzędnika białodomowego o wpląt
      > aniu USA w odległą ale niezwykle kosztowną wojnę. Jednak brakuje mi u nich cho
      > ćby cienia refleksji o losie ofiar zbrodni.
      >
      > Dość długo i wylewnie opłakują swoich 7 zabitych (z winy Trumpa) szwejów, ale n
      > ie wspominają, że w Iranie ich towarzysze już wymordowali ponad 1200 ludzi i ni
      > e zamierzają skończyć na tym. Jest mowa o zbombardowanej szkole, ale tylko w k
      > ontekście kłamliwych prób Trumpa, żeby tej zbrodni zaprzeczyć, ukryć, zwalić na
      > kogoś innego, zlekceważyć. Współczucia dla jej ofiar i ich rodzin nie zauważy
      > łem.
      >
      > Dla usawskich demokratycznych senatorów zło, które przynosi Trump, polega wyłąc
      > znie na negatywnych skutkach dla Usawców. Nie ma w tym żadnej refleksji moraln
      > ej, czy choćby religijnej (,, nie zabijaj'', czy ,,nie rób drugiemu...'').

Znowu to samo. Dziecinada w wykonaniu stefana.

Przeciez pllitycy amerykanscy nie napadaja na Trumpa za to ze on napadl na Iran a dlatego ze ta napasc skonczy sie zle dla USA. Ze sa teraz wciagnieci tym samym w dluga wojne w ktorej nie zwycieza. Jakby Trump wygral tak jak chcial w 3 dni to by siei oni cieszyli jak cholera.
      A ze zabijaja w Iranie ludzi? Przeciez czy Trump czy politycy z parti DE w USA maja to gleboko w d... a dokladnie im wiecej zabija tym bardzie sie politycy w USA beda cieszyc.

Odmieszaj sobie te uczucia drogi stefanie bo to co prezentujesz to jest beznadziejnie dziecínne.
      • j0rl.1 Re: mieszane uczucia... 10.03.26, 12:55
        Posluchalem co te amrykanskie cwaniaki w tym video stefana gadaja. Odgrazaja sie ze jakos zmusza Trumpa do przerwania wojny, jakimis uchwalami czy jakos tam. B sa z tej parti Demo chyba.
        Jasne dlaczego tak gadaja. Trump by tez ta wojne juz dzisiaj zakonczyl ale na to jest za pozno. Nawet jak politycy amerykanscy Trumpa powiesza to nic nie zmieni. Wojna bedzie dalej, Iran, Chiny Rosja nie odpusci takiej wpanialej okazji aby Zachod za pomaganie Ukrainie ukarac. A Itran ba porachunki z Izraelem.
        Nawet jak wo, jska amerykanskie uciekna z tych wszystkich baz w tych kraja arabskich, podobno 14 (?) to dalej nic nie zmieni. Zamiast w te bazy bedzie Iran uderzal w Izrael. A jak beda Amerykanie mieli w poblizu lotniskowce dalej, nawet 1000km dalej to juz za jakis czas bedzie Iran mial odpowiednie rakiety z Chin aby w nie iderzac. Nawet jak USA powie ze juz ja nie napadam na Iran, Trump dynda na Kapitolu na stryczku, przepraszamy to nie my, nie pomoze.
        A ropa gaz dalej zamknieta bedzie dla wrogow. Czyli Zachodu.
        • mateusz572 Re: mieszane uczucia... 10.03.26, 13:17
          j0rl.1 coś tam napisał:

////....

E tam.
          No nie bredź tak po kacapsku.
          Wina jest i po jednej i po drugiej stronie.
          Kacapy zaatakowali suwerenny kraj, Ukrainę, a ty coś bredzisz, że mieli prawo. No nie mieli prawa.
          Podobnie jak Iran nie miał prawa szkolić terrorystów i podobnie jak Izrael i USA nie mieli prawa atakować Iranu.
          Ale te wszystkie prawa można sobie teraz w cztery litery wsadzić.
          W ostatnich latach zaczęły kacapy na Ukrainie a USA pozazdrościły po prostu kacapom i weszły też do gry.
          Właściwie to Trump pozazdrościł bo gdyby USA miało trochę mądrzejszego człowieka na tym stanowisku to pewnie nie podejmowaliby tej głupiej gry dopóki wojna na Ukrainie w toku. No ale Izrael nie pozwolił a właściwie Netanjachu Trumpowi zaczekać i teraz mają to co mają.
          Z Iranem natomiast nie będzie łatwo co już widzimy, a pomoc z Moskwy i Chin będzie płynęła szerokim strumieniem do Iranu.
          Tak więc nie usprawiedliwiaj kacapów tak jak my nie usprawiedliwiamy Trumpa.
          • senioryta13 Re: mieszane uczucia... 10.03.26, 13:25
            mateusz572 napisał:
            >...a pomoc z Moskwy i Chin będzie płynęła szerokim strumieniem do Iranu.

... a ktoredy? czy mozesz sprecyzowac?

• boavista4 Re: mieszane uczucia... 10.03.26, 13:35
              Zdrastwujtie molodcy! kak diela ? Jebat Putina ! idi w boj!
    • senioryta13 Re: non stop krytyka 10.03.26, 13:32
      podaj chociaż 1 (JEDNO) video, gdzie dems nie krytykuja Trumpa.

Ten z twojego video, potrafi z cala swoja 'armia' zamknac nawet rzad (gov.), aby na wyborach nie mozna bylo wymagac FOTO ID, gdzie w XXI wieku jest niemozliwe funkjonowanie bez tego. Najpierw wytlumacz ta prosta i oczywista kwestie, dlaczego tak sie tego boja, a potem zabieraj sie za grubsze sprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka