hana2 11.01.24, 07:26 Niech pojadą, pospacerują i zaakceptują, że PIS już nie rządzi. A PIS niech się w końcu z tym pogodzi, że przegrał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noitak Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 11:12 kochamzapachfrezji napisała: > Vox populi, vox Dei. Więc uszanuj vox populi wyrażony 15 .10.2023 To był vox Dei Odpowiedz Link
oby.watel Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 11:36 noitak napisała: > Więc uszanuj vox populi wyrażony 15 .10.2023 > > To był vox Dei Bierz przykład z mnie. Ja od 15 siedzę i szanuję. A wczoraj dołączyło do mnie dwóch i też siedzą i szanują. Mam nadzieję, że wkrótce dołączy więcej. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 19:09 noitak napisała: > kochamzapachfrezji napisała: > > > Vox populi, vox Dei. > > Więc uszanuj vox populi wyrażony 15 .10.2023 > > To był vox Dei Jak nie jedna to druga na czacie siedzi. Ludzie nie mają swojego życia. Musi bo się udusi. Odpowiedz Link
oby.watel Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 19:18 hell-raiser1 napisała: > Jak nie jedna to druga na czacie siedzi. Ludzie nie mają swojego życia. Musi bo > się udusi. Jak to dobrze, że jedne nie mają, a inni czuwają. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 07:49 10:30 mam autokar. Tu nie chodzi że przegrał, tylko metody rządzenia. Jak mówią na rympał. Hołownia odwołał posiedzenie sejmu z tego powodu. Zasady demokracji są proste tak jak zgromadzenia i protesty. Rząd Tuska wszystko robi by skłócić ludzi i do tego prezydenta od izolować jak kiedyś Kaczyńskiego Lecha. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 09:52 Foty wrzucę na znajomym forum. Wiec jazda na Warszawę. Dawno nie byłem bo mi nie po drodze. Zawsze na Breslau.. Sam jestem ciekawy co się zmieniło. Odpowiedz Link
negativum Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 10:21 hell-raiser1 napisała: > Foty wrzucę na znajomym forum. Wiec jazda na Warszawę. Dawno nie byłem bo mi > nie po drodze. Zawsze na Breslau.. Sam jestem ciekawy co się zmieniło. Ponoć rotacyjne barierki, rotacyjnego marszałka wróciły. Nie kop tylko w nie, bo przymarzniesz. Odpowiedz Link
oby.watel Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 11:24 negativum napisał: > Ponoć rotacyjne barierki, rotacyjnego marszałka wróciły. > Nie kop tylko w nie, bo przymarzniesz. I nie wkładaj kaptura. Trzymaj uszy na widoku, żeby prezes nie zszedł ze strachu. Choć podejrzewam, że maszerowali będą zakapturzeni, ale w policję rzucali będą zakominiarkowani. Odpowiedz Link
oby.watel Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 10:16 hell-raiser1 napisała: > 10:30 mam autokar. Tu nie chodzi że przegrał, tylko metody rządzenia. Jak mówią > na rympał. Hołownia odwołał posiedzenie sejmu z tego powodu. Zasady demokracji > są proste tak jak zgromadzenia i protesty. Rząd Tuska wszystko robi by skłócić > ludzi i do tego prezydenta od izolować jak kiedyś Kaczyńskiego Lecha. Szerokiej drogi! Przez osiem lat wszystko było winą Tuska więc nie dziwota, że największą jest przegrana PiS-u. Prawidłowe metody rządzenia polegają na wyłączaniu mikrofonu podczas obrad skróciwszy długość wystąpienia do kilkudziesięciu sekund, niedopuszczaniu do głosu, uniewinnianiu swoich i umarzanie śledztw dotyczących nieprawidłowości na szczytach władzy. Osadzanie w więzieniu winnych jest niedopuszczalną zbrodnią reżimu. Demokratyczna władza tylko podsłuchuje i prowokuje i pałuje. Więc maszeruj, maszeruj w obronie milionerów. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 19:17 Wszystko wskazuje na to, że miarka się przebrała i wkrótce tak będą wyglądały polskie ulice a rząd Tuska będzie musiał liczyć się z poważnymi konsekwencjami. I posypie się szybciej niż niektórym się wydaje, kiedy naród naprawdę się zdenerwuje. zadziwiająco dużo ludzi przyszło protestować. Kolejne marsze mogą być znacznie bardziej liczne. Ci jeszcze dali opozycji męczenników: Wąsika i Kamińskiego. Czyli brawo panie Tusk. Budżet nie uchwalony róbmy swoje panowie i panie z rządu koalicji. Lol. Odpowiedz Link
oby.watel Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 19:20 hell-raiser1 napisała: > Wszystko wskazuje na to, że miarka się przebrała i wkrótce tak będą wyglądały p > olskie ulice a rząd Tuska będzie musiał liczyć się z poważnymi konsekwencjami > . I posypie się szybciej niż niektórym się wydaje, kiedy naród naprawdę się zde > nerwuje. zadziwiająco dużo ludzi przyszło protestować. Kolejne marsze mogą być > znacznie bardziej liczne. > Ci jeszcze dali opozycji męczenników: Wąsika i Kamińskiego. Czyli brawo panie > Tusk. Budżet nie > uchwalony róbmy swoje panowie i panie z rządu koalicji. Lol. Zamierzacie tych ludzi wozić z miasta do miasta? Odpowiedz Link
negativum Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 19:33 oby.watel napisał: > hell-raiser1 napisała: > > > Wszystko wskazuje na to, że miarka się przebrała i wkrótce tak będą wyglą > dały p > > olskie ulice a rząd Tuska będzie musiał liczyć się z poważnymi konsekwe > ncjami > > . I posypie się szybciej niż niektórym się wydaje, kiedy naród naprawdę s > ię zde > > nerwuje. zadziwiająco dużo ludzi przyszło protestować. Kolejne marsze mo > gą być > > znacznie bardziej liczne. > > Ci jeszcze dali opozycji męczenników: Wąsika i Kamińskiego. Czyli brawo > panie > > Tusk. Budżet nie > > uchwalony róbmy swoje panowie i panie z rządu koalicji. Lol. > > Zamierzacie tych ludzi wozić z miasta do miasta? Chyba turystyka jeszcze nie jest w RP nielegalna? Na następną wyprawę proponuję Jagodno. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 19:38 W miarę blisko od autostrady i nie ma tramwajów. Dobry wybór. Odpowiedz Link
oby.watel Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 19:40 negativum napisał: > Chyba turystyka jeszcze nie jest w RP nielegalna? > Na następną wyprawę proponuję Jagodno. Jak trafią do Częstochowy, to od razu pielgrzymkę zaliczą. Odpowiedz Link
negativum Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 20:04 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Chyba turystyka jeszcze nie jest w RP nielegalna? > > Na następną wyprawę proponuję Jagodno. > > Jak trafią do Częstochowy, to od razu pielgrzymkę zaliczą. > Ale czarnoziemu nie zobaczą. Jakoś nikomu totalnych nie przeszkadza budowa na tych terenach, a przeszkadza im CPK Odpowiedz Link
oby.watel Re: protest 11 stycznia 14.01.24, 08:48 negativum napisał: > Ale czarnoziemu nie zobaczą. > Jakoś nikomu totalnych nie przeszkadza budowa na tych terenach, a przeszkadza i > m CPK A co budują na tych terenach? Kościoły? Odpowiedz Link
hana2 Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 19:56 Ale popłynąłeś w fantazjach. Widać już pierwsze toasty za udany marsz wzniesiono w twoim autokarze. Odpowiedz Link
negativum Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 20:11 hana2 napisała: > Ale popłynąłeś w fantazjach. Widać już pierwsze toasty za udany marsz wzniesion > o w twoim autokarze. Fantazje też już są zakazane za Donalda? Odpowiedz Link
hana2 Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 21:08 I nikt nie dostał pałką teleskopową. Bo mamy szacunek do protestujących, do starszych ludzi. A dobrze pamiętam jak bito kobiety, bo wyszły na ulicę nie godząc się na zmuszanie je do heroizmu. Pamiętam brak reakcji policji, gdy kobiety były atakowane przed bandy narodowców. A Duda podsumował, że "przecież nikt nie zginął". Taki to prezydent. Przez 8 lat nie chodziłam na marsze, bo się bałam. W tę sobotę mogę w końcu iść pod Złotą Bramę nie obawiając się o bezpieczeństwo. Jestem Wolną Polką w końcu. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 21:19 Korzystaj mądrze z tej "wolności". Odpowiedz Link
hana2 Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 21:33 "Korzystaj mądrze z tej "wolności"." Co masz na myśli? Sugerujesz mi głupotę? Na jakiej podstawie? Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 21:48 Nadinterpretacja, dobranoc. Odpowiedz Link
negativum Re: protest 11 stycznia 11.01.24, 22:52 hana2 napisała: > "Korzystaj mądrze z tej "wolności"." > > Co masz na myśli? Sugerujesz mi głupotę? Na jakiej podstawie? Co można robić w toalecie sejmowej? twitter.com/DGawr/status/1745412003093520792 Odpowiedz Link
negativum Re: protest 11 stycznia 13.01.24, 22:25 hana2 napisała: > Niech pojadą, pospacerują i zaakceptują, że PIS już nie rządzi. A PIS niech si > ę w końcu z tym pogodzi, że przegrał. 13 stycznia złamana wszelkie zasady państwa demokratycznego. To już nie jest jakiś marsz. Odpowiedzialność karna się kłania. twitter.com/i/status/1746146818197467462 Donald złamał Konstytucję. Art. 7. Zasady działania organów państwa Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r. Organy władzy publicznej działają na podstawie i w granicach prawa. Odpowiedz Link
oby.watel Re: protest 11 stycznia 14.01.24, 08:53 negativum napisał: > 13 stycznia złamana wszelkie zasady państwa demokratycznego. > To już nie jest jakiś marsz. Odpowiedzialność karna się kłania. > > twitter.com/i/status/1746146818197467462 > Donald złamał Konstytucję. > Art. 7. Zasady działania organów państwa > Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 > r. > Organy władzy publicznej działają na podstawie i w granicach prawa. Od kiedy ta zasada obowiązuje? Od 13 grudnia? Można powołać prokuratora na podstawie nieistniejących przepisów, ale nie można unieważnić bezprawnego powołania? Tak należy rozumieć ten przepis? Odpowiedz Link