Dodaj do ulubionych

no child left behind

IP: *.twcny.rr.com 07.01.05, 21:08
rzeczywiscie dobro dzieci na pierwszym miejscu u naszego prezydenta. czarny
komentator pan armstrong williams dostanie $240,000 za propagowanie tego
buszowskiego pomyslu. dodac trzeba,ze amerykaskie szkoly w wiekszosci nie maja
funduszy na wcielanie wielu nakazow tego aktu,jak rowniez borykaja sie z
notorycznymi deficytami finansowymi zarowno jesli chodzi o dotacje stanowe
jak i federalne.
story.news.yahoo.com/news?tmpl=story2&u=/usatoday/20050107/ts_usatoday/whitehousepaidcommentatortopromotelaw
Obserwuj wątek
    • Gość: kuk Re: no child left behind IP: 207.7.197.* 07.01.05, 23:41
      tex idiot znow popelnil gafe.powinien oswiadczyc-we care for child's behind.Juz
      NAMBLA o to sie postara.
      • Gość: rachelka Re: no child left behind IP: *.twcny.rr.com 08.01.05, 00:12
        Gość portalu: kuk napisał(a):

> tex idiot znow popelnil gafe.powinien oswiadczyc-we care for child's behind.Juz
        > NAMBLA o to sie postara.
        nie ma co do tego watpliwosci. my tu wszyscy sie staramy pomoc dzieciom,przez
        odciecie funduszy na szkolnictwo i zwiekszenie wymogow.to jak wiadomo dziala
        najlepiej na poprawe sytuacji.
        • Gość: iloveusa historyjka IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 00:38
          Na temat szkolnictwa,
          historia obiegowa w mojej rodzinie jest opowiesc siostry ktora geograficzka
          uczyla w klasie 5 na zastepstwie w Bytomiu ze wiek zaczyna sie od roku 51
          pierwszego. wiec 20 w 1951 , 19 w 1851 itd..
          Wiec ja bym sie wstrzymywal z nabijania z amerykanskiego systemu szkolnictwa a
          zajal polskim
          • Gość: rachelka Re: historyjka IP: *.twcny.rr.com 08.01.05, 16:22
            Gość portalu: iloveusa napisał(a):

> Na temat szkolnictwa,
            > historia obiegowa w mojej rodzinie jest opowiesc siostry ktora geograficzka
            > uczyla w klasie 5 na zastepstwie w Bytomiu ze wiek zaczyna sie od roku 51
            > pierwszego. wiec 20 w 1951 , 19 w 1851 itd..
            > Wiec ja bym sie wstrzymywal z nabijania z amerykanskiego systemu szkolnictwa a
            > zajal polskim
            zobacz ile pieniedzy wydaje sie na 1 ucznia w ameryce,polsce i porownaj
            rezultaty. zobacz rowniez jaki poziom spoleczenstwa w polsce to analfabeci i
            porownaj do usa.potem pogadamy.
            • Gość: iloveisrael Re: historyjka IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 16:32
              rachelko a ty przestan przekazywaz zle fakty, te 30 procent analfabetow to
              tylko w szkolach gdzie wiekszosc maja mniejszosci, mieszkalem kiedys w alabamie
              i uwierz mi nie spotkalem aani jednego analfabety rednecka
              jak chcesz byc wiarygodna podawaj wiarygodne fakty a nie bzdury
              • Gość: rachelka Re: historyjka IP: *.twcny.rr.com 08.01.05, 17:07
                jesli lubisz czyatc ksiazki Dr.Seussa w 12 klasie to to szkolnictwo amerykanskie
                jest dobre dla ciebie,jesli nie to poczytaj na poczatek
                www.qualitydigest.com/may98/html/perfimp.html
    • Gość: totyle Re: no child left behind IP: *.176.168.2.Dial1.Phoenix1.Level3.net 08.01.05, 16:33
      rachelka czy masz na mysli ESL?.
      • Gość: rachelka Re: no child left behind IP: *.twcny.rr.com 08.01.05, 17:14
        Gość portalu: totyle napisał(a):

> rachelka czy masz na mysli ESL?.
        nie ESL ale ogolne dane na to wskazywaly pare lat temu. zanosilam te statystyki
        do naszej szkoly,aby pokazac na co stac ten system pakujacy tysiace $ w nauke i
        majacy takie rezultaty.
        • Gość: iloveusa Re: no child left behind IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 17:34
          mowie ci nie podawaj bzdur, ze szkoly primary publiczne nieefektywne wiadomo,
          ale o zadnym 30 procentowym analfabetyzmie mowy nie ma. zreszta byly ostatnio
          dane w Polsce ze ci ludzie ktorzy ukonczyli szkole komunistyczna na szczeblu
          srednim to ponad 50 procent wtorni analfabeci, wiec pomysl, poglowkuj a nie mac
          na forum
          • Gość: rachelka Re: no child left behind IP: *.twcny.rr.com 08.01.05, 17:55
            Gość portalu: iloveusa napisał(a):

> mowie ci nie podawaj bzdur, ze szkoly primary publiczne nieefektywne wiadomo,
            > ale o zadnym 30 procentowym analfabetyzmie mowy nie ma. zreszta byly ostatnio
            > dane w Polsce ze ci ludzie ktorzy ukonczyli szkole komunistyczna na szczeblu
            > srednim to ponad 50 procent wtorni analfabeci, wiec pomysl, poglowkuj a nie mac
            >
            > na forum

no i mowie,ze od milosci do nienawisci jeden krok. cos mi sie widzi,ze masz
            dzisiaj zly dzien, bo nie dosc,ze nic nie klapujesz to jeszcze oskarzasz innych
            o niepopelnione zbrodnie. pojdz chlopie na spacer i zrzuc frustracje,albo
            poplotkuj na moj temat z daleka,to wam chlopcom przejdzie.
            bye
        • Gość: totyle Re: no child left behind IP: *.176.168.2.Dial1.Phoenix1.Level3.net 08.01.05, 17:45
          nochildleft.com/
          NCLB to w terenie glownie ESL.lub glowny program w tym poronionym
          przedsiewzieciu.Znam go dobrze a dyrektor szkoly do ktorej moj syn chodzil zna
          juz mnie tez dobrze.
          Jest to forma dyskryminacji podobna do afirmative action wymyslona przez zydow
          dla zydow.Na kazde dziecko przypadalo wtedy $750 miesiecznie ktore dyrektor
          kasuje i z tego budzetu ma zatrudnic dodatkowe programy lub nauczycieli aby z
          danym uczniem pracowali.
          Moj syn byl na liscie zagrozonych durnotawoascia(wedlug dyrektora)poniewaz on
          uwazal ze dlatego ze w domu mowi sie po polsku.
          Uczyli tez wloskiego w tej szkole.
          Zrobilem im taka chryje ze mnie przeprosili za wciagniecie syna na liste
          (oczywiscie pomocy zadnej nie potrzebowal ale poniewaz zna jeszcze j.polski
          to byl zagrozony)ale pieniadze za niego kasowali.
          Budzet na to idzie miedzy innymi z podnoszonych podatkow od domow.
          Ja placilem niesamowity podatek i kazdy od nieduzego domu.
          Arizona zniosla ten program w referendum.Jak widac ludzie tu sie polapali gdzie
          jest zydowska pulapka.
          • Gość: rachelka Re: no child left behind IP: *.twcny.rr.com 08.01.05, 17:58
            Gość portalu: totyle napisał(a):

> nochildleft.com/
            > NCLB to w terenie glownie ESL.lub glowny program w tym poronionym
            > przedsiewzieciu.Znam go dobrze a dyrektor szkoly do ktorej moj syn chodzil zna
            > juz mnie tez dobrze.
            > Jest to forma dyskryminacji podobna do afirmative action wymyslona przez zydow
            > dla zydow.Na kazde dziecko przypadalo wtedy $750 miesiecznie ktore dyrektor
            > kasuje i z tego budzetu ma zatrudnic dodatkowe programy lub nauczycieli aby z
            > danym uczniem pracowali.
            > Moj syn byl na liscie zagrozonych durnotawoascia(wedlug dyrektora)poniewaz on
            > uwazal ze dlatego ze w domu mowi sie po polsku.
            > Uczyli tez wloskiego w tej szkole.
            > Zrobilem im taka chryje ze mnie przeprosili za wciagniecie syna na liste
            > (oczywiscie pomocy zadnej nie potrzebowal ale poniewaz zna jeszcze j.polski
            > to byl zagrozony)ale pieniadze za niego kasowali.
            > Budzet na to idzie miedzy innymi z podnoszonych podatkow od domow.
            > Ja placilem niesamowity podatek i kazdy od nieduzego domu.
            > Arizona zniosla ten program w referendum.Jak widac ludzie tu sie polapali gdzie
            >
            > jest zydowska pulapka.

no wlasnie. ja z moja szkola mam spokoj,czytaja tolstoja i sienkiewicza,bo im
            kazalam do tej pory mysleli,ze to jacych wiezniowie polityczni:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka