Gość: IoN IP: *.net 01.02.05, 12:21 A za pół roku nagłówek: "Lewe recepty w Katalonii" :p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Me Marihuana na receptę w Hiszpanii IP: 207.230.231.* 01.02.05, 12:21 "..Borras przyznał, że istnieją efekty uboczne brania marihuany.." No jak ktos ja je to nic dziwnego ze ma efekty uboczne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Pozdrowienia dla Labudy dzięki niej IP: *.aster.pl 01.02.05, 12:28 (jest kobita za kompletnym ograniczenim dostępności do narkotyków twardych) wzrosła liczba osób mających kontakt z narkotykami twardymi, dystrybucję niegroznej trawki przejeli przestępcy i oni dostarczają młodym naprawde grożne narkotyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno Re: Pozdrowienia dla Labudy dzięki niej IP: 213.134.140.* 01.02.05, 13:49 Ciekawe. Bo Holandia, gdzie marihuana jest legalna, ma największy w Europie odsetek osób uzależnionych od TWARDYCH narkotyków (heroina, kokaina itd.). Jak TO wyjaśnisz, Sherlocku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . farmaceuci zacierają ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:02 dochody z narkobiznesu zaczną tafiać do nich *** openmind.desk.pl ekstrema dla każdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Pozdrowienia dla Labudy dzięki niej IP: *.77.classcom.pl 01.02.05, 14:23 To co piszesz to po prostu nie prawda. Możesz podać źródła twoich informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno No, podawałem z pamięci, więc rzeczywiście IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 01.02.05, 19:03 trochę się pomyliłem co do heroiny. Teraz ecstasy jest bardziej modne. Źródło: www.emcdda.eu.int/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr luzakis MARICHUANA W HOLANDII NIE JEST LEGALNA IP: 193.195.200.* 01.02.05, 18:19 to raz (posiadanie jej nie jest przestepstwem !- a to duza roznica) a holandia nie ma najwiekszego odsetka uzaleznionych od twardych, to dwa.kazdy widzi w badaniach, skonstruowanych tez czesto tak zeby udowodnic zalozona teze, to co chce. to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Je.. Labudę Re: Pozdrowienia dla Labudy dzięki niej IP: 82.160.110.* 01.02.05, 20:53 Labuda to głupia suka i dziwka!!!!Jebac ją!!!!!!!!!!!!Pie..na kaurwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foobar bo ja wiem IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 01.02.05, 12:23 Jesli ma wlasciwosci lecznicze to czemu nie. Jednak mam nadzieje iz proces sprzedazy bedzie SCISLE kontrolowany po to my narkomani palacy ww. narkotyk nie mieli dodatkowego dostepu do niego. Jednak znajac zycie to nie bdzie to dobrym pomyslem gdyz falszowanie recept jest na swiecie bardzo popularne / ba wystarczy miec znajomego lekarza nawet... Generalnie jestem jednak przeciwny :) Tych cpunow powinno sie dawac do pracy w kamieniolomach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżoint Re: bo ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:41 Człowieku zastanów się ,jakich ćpunów ?????????????????? Dlaczego wszyscy jestescie tak ograniczeni???????? Prezciez tam trawa jesttak samo dostępna jak u nas więc po co się narażać (i znajomego lekarza)?????????????????? Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
canoee Re: bo ja wiem 01.02.05, 15:38 > Prezciez tam trawa jesttak samo dostępna jak u nas blad.. powinno byc BARDZIEJ :) - Maroko tak blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: bo ja wiem 01.02.05, 12:56 A ty cwoku. Jak nie masz pojecia o czym sie mowi to zamilcz. Moze jestes cpunem ale na temat marihuany to malo wiesz wiec sie poinformuj zanim zabierzesz glos w dyskusji. Aha, no i lecz sie-tak jest zdrowiej dla ciebie i dla spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: bo ja wiem IP: *.77.classcom.pl 01.02.05, 13:04 Raport światowiej organizacji zdrowia na temat narkotyków: hyperreal.info/kanaba/go.to/art/1277 Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Sam ce idź do kamieniołomów 01.02.05, 16:14 Czasem lubię zapalić sobie trawkę, ale pracuję, płacę podatki, studiuję - dlatego nie wysyłaj mnie do kamieniołomu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djmerfi Praktyczni Katalończycy IP: *.aster.pl 01.02.05, 12:25 faktycznie palenie trawy może chorym pomagać. Sama marihuana nie jest w swym działaniu grożniejsza od tytoniu (płuca) czy alkoholu (nie niszczy wątroby). Szkoda ża ludzi po chemioterapii w Polsce nie mają tego komfortu... ale to kwestia przyszłości i zmiany ekipy decydującej. Bo dzięki takim ludziom jak labuda i jej doradzanie prezydentowi (który podpisał znowelizowane prawo narkotykowe) problem narkomanii się pogłębia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno Re: Praktyczni Katalończycy IP: 213.134.140.* 01.02.05, 13:54 ?! Nie wiesz, o czym mówisz. Żaden chory nie PALI trawy. To jest lek. Takie małe kapsułki. Comprendo? A co do porównania z tytoniem... Papierosy mają filtry. Zawartość substancji toksycznych jest ściśle ograniczona i kontrolowana. Proces ich produkcji jest pod nadzorem. W "maryśce" może być wszystko. Włącznie z DDT i innymi kancerogenami. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Praktyczni Katalończycy 01.02.05, 16:07 Według raportu WHO marihuana jest mniej szkodliwa niż tytoń przede wzsystkim dlatgo, że nie zawiera nikotyny. Poza tym THC nie jest rakotwórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AI Re: LEGALIZE IT ! IP: *.toya.net.pl 01.02.05, 16:03 Zalegalizować canabe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanie Czekamy na legalizację w Polsce! IP: 213.17.225.* 01.02.05, 12:43 czekamy, czekamy! Byle do wiosny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małopolanin Czekam razem z wami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:55 A jak się nie doczekam to emigruję do Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Czekam razem z wami! IP: *.sebastiana.ceti.pl 01.02.05, 21:26 Zmiataj jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii 01.02.05, 12:50 Nareszcie konie zdjely klapki z oczu. Ciekawe kiedy w Polsce tez bedzie dostepna ale znajac polskie zacofanie chyba niepredko. Temat marychy nie jest nowy jako leku ( naturalnego srodka ! )Problem w tym, ze firmy farmaceutyczne stracilyby duzo kasy gdyby zalegalizowac marihuane. Krzaczek w doniczce na oknie jako podreczne ziolko mogloby doprowadzic apteki do ruiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.02.05, 12:51 Może wreszcie ludzie obudzą się i spojrzą na tą wspaniałą roślinę inaczej. Boli mnie to, że najczęściej ci, którzy najmocniej atakują marihuanę, nie mają i nigdy nie mieli z nią nic wspólnego. Pewnie nawet ani razu jej nie zapalili. Proponuję to wszystkim jej przeciwnikom-skosztowanie. Palenie w małych ilościach nigdy nie wyrządziło nikomu żadnej krzywdy. Przeciwnie, marihuana doskonale poszerza świadomość samego siebie i swoich możliwości. A użycie jej jako lekarstwa w ciężkich chorobach to wspaniały pomysł i dowód na to, że jest to zbawienne, święte ziele o nieograniczonych możliwościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:25 Jak najbardziej zgadzam się z przedmówcą. Sam mam kłopoty w moim środowisku (rodzina, dziewczyna) związane z tym, że pale marihuane. Większość ludzi przeciwna marihuanie jest jej przeciwna "tylko" dlatego że wszyscy nazywają ją narkotykiem i jest powszechnie zakazana. Wiele się zmienia po pierwszym zapaleniu marihuany, oczywiscie w odpowiedznim otoczeniu i klimacie. Jestem za legalizacją a jednocześnie za tym by dołożyć wszystkich starań by była niedostępna dla ludzi poniżej 21 roku życia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolack Marihuana na receptę w Hiszpanii IP: *.77.classcom.pl 01.02.05, 12:54 A w naszej katolickiej Polsce wsadzimy wszystkich chorych na stwardnienie rozsiane czy raka do więzienia na dwa lata. Pedałów wyślemy do gazu, a żydów na Madagaskar a pseudo artystów w rodzaju Nieznalskiej do obozów pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awda Re: Marihuana na receptęw Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.02.05, 13:14 W Kanadzie juz to dziala od dawna ... www.medicalmarihuana.ca/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno Bzdura! Nie marihuanę, tylko Nabilone. IP: 213.134.140.* 01.02.05, 13:47 Takie małe plastikowe słoiczki z niebiesko-białymi kapsułkami w środku. Trochę się to różni od wysuszonego i pokruszonego "zioła". To się łyka, nie pali. I w dodatku łykają to chorzy na raka, a nie zdrowe nastolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Bzdura! Nie marihuanę, tylko Nabilone. IP: *.77.classcom.pl 01.02.05, 14:21 Ale efekty równie przyjemne niezależnie od tego czy się marychę łyka, pali, czy zjada (-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -zenon- Re: Bzdura! Nie marihuanę, tylko Nabilone. IP: *.chello.pl 01.02.05, 18:32 taa, zwłaszcza gdy pozostało tylko 3 miesiące życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Wreszcie. Polacy nie tylko na zrywanie pomidorow IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 01.02.05, 13:48 ale i po 'trawke'. Zarobi i wyda w Hiszpanii. Lewacy w Madrycie wiedza jak dbac o wplywy do kasy rzadowej. Nie tylko Holandia ale i sloneczna Hiszpania rajem dla 'cpakow'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Marihuanę albo i coś mocniejszego powinien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:03 dostawać regularnie Jose Luis Idiotero-premier i najodważniejszy z odważnych Hiszpan! Może wtedy byłby jeszcze odważniejszy? Już teraz ponoć zuchwale rzucił się z gołymi rękami na świeżo złowionego kiełbia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczyt Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii IP: *.cargoforte.pl / *.cargoforte.pl 01.02.05, 14:07 Ja już drukuję, później tylko jakaś pieczątka od Sancho Pancho de Santa Maria Bongo Prolongo hehehehehe :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.05, 14:19 kiedy tak bedzie w polsce? pacjenci nie moga sie doczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
ganjafarmer Precz z Labudą (facetem w spódnicy) !!!! 01.02.05, 14:48 nigdy nie chciałbym się dowiedzieć ani zobaczyć(katarakta) co on(a) naprawde ma w spodniach. A ta qref ustawy chce, żeby policjanty mogły dobrać się do moich - oczywiście dla mojego ogólnie zrozumiałego dobra. NA STOS !!!!! SPALIĆ WIEDŹME !!! - kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
chlodny1 Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii 01.02.05, 15:01 Co dała ustawa o sprzedaży alkoholu od 13.00 ? Meta była w każdej bramie.Teraz dilera można spotkać nawet w metrze.Idiotyzm A Labudę wypierdzielić lotnią na Saturna. Odpowiedz Link Zgłoś
ganjafarmer Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii 01.02.05, 15:28 chlodny1 napisał: > Co dała ustawa o sprzedaży alkoholu od 13.00 ? Meta była w każdej bramie.Teraz > dilera można spotkać nawet w metrze.Idiotyzm A Labudę wypierdzielić lotnią na > Saturna. Raczej na Marsa - to przecież z tamtąd pochodzą mężczyzni Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii 01.02.05, 23:09 Kto powiedzial, ze mozna zasmiecac Kosmos? Na kompost z nia, bedzie dobry nawoz pod roslinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: well coż w tym dziwnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 16:16 morfina to narkotyk, a jest jak wiele innych środkow ordynowana w szpitalnictwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Przecież mnóstwo leków na receptę to narkotyki!! IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.05, 16:36 tylko akurat Marycha jest "medialna".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra W miare rozwoju socjalizmu w Hiszpanii IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 01.02.05, 16:40 bedzie bez recepty. Korzystam z ostatnich chwil nie cenzurowanego forum Swiat. Socjalizm sie juz zakorzenia na forum Aktualnosci czyli nie tylko w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb-king SUPER IP: *.pl / *.kursor.pl 01.02.05, 16:59 jade po recepty do Hiszpanii :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JORK Zróbmy krok do przodu..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 18:29 nie na receptę!Legalnie w każdym kiosku w paczkach po 25 szt."setki".Ajak nie to na sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelmk przeciwnicy ganji to debile 01.02.05, 19:23 kogo obchodzi jaka substancje wchlaniam w swoj wlasny organizm?? to wylacznie moja sprawa. to jest argument ktory powinien (ale niestety nie) wystarczyc do legalizacji. glownym powodem zakazu jest to, ze nie daloby sie marihuany jako towaru oblozyc podatkiem. mozesz pic wode jak ja kupisz bo ma akcyze. ale bimbru pedzic nie mozna. tylko ze marihuane jest banalnie latwo wyhodowac(sam to robie). no i rzad by nie zarobil. nastepna sprawa jest szkodliwosc... jest duzo odmiennych pogladow. jeden jest zabawny. ze niby marihuana prowadzi do twardszych narkotykow. beczka smiechu. bo niby kazdy co cpa kiedys palil. no trudno zeby nie. ja uwazam ze do twardych narkotykow prowadzi czytanie ksiazek i pierdzenie. bo kazdy kto cpa kiedys 3wczesniej czytal i conajmniej kilka razy pierdnal... niepalacy przeciwnicy!!! zajmijcie sie swoimi ograniczonymi i pustymi swiatami Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelmk <a href="http://hyperreal.info/ustawa/" target="_blank">hyperr 01.02.05, 19:27 Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelmk <a href="http://www.yahooka.com" target="_blank">www.yahooka.c 01.02.05, 19:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skambodżony Re: przeciwnicy ganji to debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:19 twoja racja stary.ja nie interesuje sie tym co kto pije ,pali,i gdzie gruche wali...i przykre jest to ze ktos wie lepiej.chlajcie wóde jak se chcecie.nie zabraniam wam tego. tak naprawde przeciwnicy trawki w większości nigdy nie palili, a jeśli juz to jakiś syf w fatalnym klimacie,albo po dziewięciu piwkach. no i współczuje im...nie miał ich kto poprowadzić jak paranoje wyskoczyły. u nas policja gnoi tych którzy podpadli za coś tam, rewidując znajdując 1lufke z tixem i za to wsadzając.to jest prostsze niz szukać bandytów i skutwczność poprawiona.dziwi mnie tylko jedno.?????????????????????? DLACZEGO ? mimo ze tyle ludzi pali i sadzi trawa jest nielegalna? przeciez jestesmy siłą ogromną. w moim małym [11tys.] miasteczku pali połowa młodzieży...[oczywiście nie co dzień]. 10 lat temu paliłem ja i z ośmiu może kolesi... wzrost- 100000000 % chyba.i to ci ludzie są [ lub będą] głowami rodzin i wyborcami... DLACZEGO więc kazdy z nich moze isć do paki w kazdej chwili.??/ tylko dlatego ze ktoś ch..owo upalił się kiedyś? jeśli tak zapraszam na terapie:} A moze mafia ściągająca setki milionów rocznie 1procent daje róznym fundacjom i najgłupszym najbardziej poschizowanym a przez to najgłośniej krzyczącym przeciwnikom ganji. i to wystarcza.reszte czyni ludzka głupota i agresja. dobry interes...gratuluje panom z ciemnych bryk.dla nich legalizacja to byłaby tragedia. trzymaj sie obywatelu mk. może skambodżymy sie kiedyś razem...teraz zrobie to sam... powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zadyma.pl BRAVO!! Chce tego samego w PL, bede 1wszy w kolejc 01.02.05, 19:41 BRAVO!! Chce tego samego w PL, bede 1wszy w kolejce z recepta w rece :)) hahahaha To piekne, zycze aby ich program pilotazowy sie powiodl i doprowadzilo to do zupelnej legalizacji gandzi, VIVA La Cannabis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysyr Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii IP: 212.14.49.* 01.02.05, 20:26 jak dla mnie bardzo dobra sprawa, skoro wkoncu uswiadomi sie ze ganja leczy, a nie jak wczesniej wiekszosc myslala ze tylko truje, owszem wszystko truje, ale z umiarem, jestem jak najbardziej za! legalize it, everywhere! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Dane JAMA wskazuja, ze narkomani maja 2 razy IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 01.02.05, 21:12 mniej dzieci niz normalni ludzie. Slychac podziekowania dla Allaha, bo islamcy wiedza, ze Stary kontynent zdycha biologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
narko2 Re: Dane JAMA wskazuja, ze narkomani maja 2 razy 07.02.05, 16:49 Gość portalu: igor napisał(a): > mniej dzieci niz normalni ludzie. Slychac podziekowania dla Allaha, bo islamcy > wiedza, ze Stary kontynent zdycha biologicznie. Przeczytaj najpierw tytuł zanim wypowiesz się ponownie, pls. Z medycznego punktu widzenia nie ma narkotyków, używek i alkoholu - są tylko substancje o róznych mocach i siłach uzależniania. Poczytaj coś o tym. A jeżeli chodzi o Turasów, Marokańców i Arabusów i podobnych im obywateli UE - to ta grupa pali najwięcej marihuany i haszyszu - powie ci to każdy, kto wyjechał na zachód od Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet5 Re: Marihuana na receptę w Hiszpanii 05.02.05, 00:29 Cieszę się,że pojawił się ktoś kto otwarcie mówi ,o każdej ze stron marihuany.Obok walorów pojawiły się również zagrożenia.Jasno i czytelnie-NARESZCIE!Pomysł wydaje się dobry dla chorych i cierpiących,umierających ludzi.To może być lekarstwo na ulgę przy dotkliwym bólu-podobnie jak używa się do tego morfiny.Swoją drogą ciekawe co by na to powiedziała Elizabeth Kubler-Ross? Odpowiedz Link Zgłoś