wifan 24.03.05, 16:15 a ja wiem, ze jakby w Polsce ktos o nazwisku Cepow palnal jakas glupote to bysmy sie po prostu posmiali hehehehe, zycie to najlepszy kabaret!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
airwalk77 NAJLEPIEJ GO 24.03.05, 16:18 WYPROSIC Z LITWY JAKO PERSONA NON GRATA I PO SPRAWIE ........................... www.tanielatanie.sxx.pl/airpolonia/ Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: NAJLEPIEJ GO 24.03.05, 16:28 Powoli uczucie złosci ustępuje we mnie poczuciu politowania. To co ostatnimi czasy wyprawia ekipa putina zasługuje na ni mniej ni więcej jak na milczącą pogardę i machnięcie ręką. Polityka w wydaniu pólamatorskim wyglada tak: przegrana w Gruzji, przegrana na Ukrainie, emeryci na ulicy, kłótnie z sąsiadami, nieudane próby przejęcia koncernów paliwowych w krajach dawnego bloku. Wszystko to po prostu jest zawstydzające dla państwa z takim potencjałem jaki ma Rosja. Niech sobie Putin pluje, niech pluje na Polaków, Bałtów i Litwinów. Prawda niestey jest taka że to jedyna rzecz na jaką putina jeszcze stać, bo jak widać każde inne działanie prowadzone jest tak nieudolnie że możnaby je skwitować słowami Zorby "jaka piękna katastrofa" Odpowiedz Link Zgłoś
airwalk77 Re: NAJLEPIEJ GO 24.03.05, 16:35 dokladnie...w sumie najlepiej olac Putina & Rosje az ktos przyjdzie z ktorym mozna porozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: NAJLEPIEJ GO 25.03.05, 00:58 airwalk77 napisał: > dokladnie...w sumie najlepiej olac Putina & Rosje az ktos przyjdzie z ktorym > mozna porozmawiac. Dokladnie. Biorac pod uwage jak sprawy sie tocza na terenie bylego ZSRR to ekipa Putina juz niedlugo sobie porzadzi. Podmuch wolnosci musi w koncu dotrzec i do Moskwy. Rosyjscy demokraci, jestesmy z Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
parambol Ja ambasadorem nie jestem 24.03.05, 21:18 na szczęście, więc powiem: rosja to kraj bandytów i morderców - przyzwoitcyh ludzi z życia publicznego można policzyć na palcach 1 ręki i nie cieszą się szacunkiem swoich rodaków. Większość społeczeństwa popiera prezydenta-bandytę, czyli sama nie zasługuje na inne określenie. Poniatno? Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Ja ambasadorem nie jestem 25.03.05, 01:10 Sami Rosjanie czesto nie maja kontroli nad tym co sie im podaje. Dlatego to spoleczenstwo jest tak oglupione. Jednak wierze, ze kiedy w Rosji nastanie w koncu demokracja (co moim zdaniem jest nieuniknione) to wartosci spoleczenstwa obywatelskiego stana sie i tam faktem zycia codziennego. Wierze, ze nadejdzie kiedys dzien kiedy nasi polnocni sasiedzi dobija do reszty demokratycznego swiata. Jednak najpierw musi odejsc obecna ekipa trzymajaca tam wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Czy Wilno tez nazwalo imieniem Dudajewa jakas ulic 24.03.05, 16:20 e, czy po prostu Rosja nadal mysli, ze zawsze jest i bedzie suzerenem panstw, ktore kiedys podbila? Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 owszem...na Zwierzyńcu jest placyk im.Dż.Dudajewa 24.03.05, 16:36 i to nawet niedaleko od ambasady Rosji... co prawda nazwano go tak już parę lat temu ale może wiecznie zachlany ambasador byłego imperium zauważył to dopiero teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: owszem...na Zwierzyńcu jest placyk im.Dż.Duda 24.03.05, 18:25 rotfl :D ale na powaznie: przeciez im nie chodzi o zadne powody. ze strony Rosji czy jest pretekst czy nie plyna prowokacje i tyle. a jak odpowiemy to krzycza ze psujemy stosunki. olac i robic swoje. czy mieli jakis pretekst zeby zamieszczac rozne oswiadczenia o Jalcie i Pakcie Ribbentrop-Molotow, odmawiajac akt ws. Katynia, itd? nie. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk oczywiscie ze mieli: 24.03.05, 19:25 Ani Europa ani Stany Zjednoczone nie opowiedzily sie po naszej stronie. Malo tego: Parlament Europejski nie zgodzil sie uczcic minuta 1 ciszy ofiar Katynia Taki wlasnie byl cel tych oswiadczen. Nasza odpowiedz ich kompletnie nie interesuje bo znaja od dawien dawna. Chodzilo o stwierdzenie na ile mamy wplyw na opinie "naszych" nowych sojusznikow. Wniosek: zadnego. Lekcewazenie czegokolwiek w ocenie, a juz w szczegolnosci w odniesieniu do Rosji, jest przejawem AROGANCJI i GLUPOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Przestań wreszcie straszyć tą Rosją, nie te czasy 24.03.05, 21:11 Do wszystkich srających w portki na samą myśl o Rosji - to już nie ta Rosja, to nie ZSRR, to słabe, chore państwo z konającym, zdegenerowanym społeczeństwem. To "mocarstwo" ni mogące od lat poradzić sobie z Czeczenią - kraikiem wielkości województwa małopolskiego. Przestańcie wreszcie trząść się ze strachu bo jesteście śmieszni! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Do wszystkich "ODWAZNYCH" 24.03.05, 21:58 Przypomne tylko ze Stany Zjednoczone tez nie mogly sobie przez lata poradzic z Wietnamem i stracily tam 100 000 zolnierzy amerykanskich. Wiem z doswiadczenia, ze "bohaterowie" to sa Ci co jak przyjdzie co do czego pierwsi beda zwiewac. Francuzi pokazali kiedys film dokumentalny o linczowaniu przez Francuzow kolaborantow francuskich, po wyzwoleniu przez Amerykanow, komentujac, ze chodzi o linczowanie kolaborantow przez innych kolaborantow chcacych wykazac sie wobec Amerykanow swoim zaangazowaniem po stronie amerykanskiej. "Nie ta Rosja co ZSSR". Tym gorzej bo wprowadzajac nowy wydajny system gospodarczy, co potrwa u nich nieco dluzej niz u nas, szybko nas przegonia majac u siebie wszystko czego potrzebuja. Z reguly prawdziwie smieje sie ten kto smieje sie ostatni. A tak naprawde to smieszna jest raczej ta nieprzemozna chec dodawania sobie znaczenia, poprzez slowne wyzywanie sie w inwektywach wobec Rosjan, przez ludzi mieszkajacych w Polsce, kraju gdzie normalnym ludziom "rzeczywistosc skrzeczy" nieomal podobnie jak w Rosji. I chyba najwazniejsze do tych wszystkich "ODWAZNYCH". Latwo byc odwaznym wobec jak sam to napisales "chorego panstwa z konajacym , zdegenerowanym spoleczenstwem" (z czym calkowicie sie nie zgadzam). Ta wlasnie ta "ODWAGA" najlepiej o tobie i tobie podobnym swiadczy. Bo jak by miala byc silnym i preznym panstwem to wialbys w pierwszym szeregu. I nie dziw sie, ze jak nam sie "noga podwinie" co zawsze jest mozliwe tak w gospodarce jak i w polityce, oni rowniez wykaza sie podobna "ODWAGA" Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: oczywiscie ze mieli: 25.03.05, 15:05 1europejczyk napisał: > Nasza odpowiedz ich kompletnie nie interesuje bo znaja od dawien dawna. > Chodzilo o stwierdzenie na ile mamy wplyw na opinie "naszych" nowych > sojusznikow. > Wniosek: zadnego. To bardzo trafne spostrzezenie. Rosjanie maja bardzo wytrawna i doswiadczona dyplomacje. Polsce tego doswiadczenia brak, bo i tez przez zabory a pozniej po ostatniej wojnie, nie bardzo miala czas i szanse na wyhodowanie wlasnej dypolmacji. Dzis dotkliwie tego brak. Rosjanie natomiast puszczaja umiejetnie sondy rozpoznawcze: troche, z ukrycia Polske szczypia i patrza, czy jej wrzask robi na kims wrazenie. Jednoczesnie polskie nadreakcje pokazuja Europie, ze Polska to wrzaskliwy, klotliwy kraj opetany antyrosyjska fobia, niczym brzydka choroba. A Europa nie lubi brzydkich chorob, nie chce sie nimi zarazac. Odpowiedz Link Zgłoś
b-52 SZOPKA WARSZAWSKA ZAINSCENIZOWANA PRZEZ ZYDOW 24.03.05, 16:21 W tym calym swiatowym awanturnictwie,podzeganym przez srodowiska zydowskie i ich srodki masowego przekazu, Putin i jego europejscy przyjaciele okazuja sie jedynymi politykami znajacymi realia. Zdelegalizowac rade miasta W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel SZOPKA WARSZAWSKA ZAINSCENIZOWANA PRZEZ ZYDOW 24.03.05, 16:28 Zdelegalizować Kaczyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
b-52 Re: SZOPKA WARSZAWSKA ZAINSCENIZOWANA PRZEZ ZYDO 24.03.05, 16:32 Niechcacy zlapalem cie za tylek.Chyba nie wytoczysz sprawy za molestowanie ? Ps.Mam oczywiscie na mysli damski tylek. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 zaburzenia tożsamości ? 24.03.05, 16:46 b52 vel aniaczepiel, masz zaburzenia tożsamości, że wpisujesz sie pod róznymi nickami czy po prostu masz taką potrzebę "poklasku" ? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel Re: zaburzenia tożsamości ? 28.05.05, 22:33 Przepraszam bardzo! Ja to ja i nie mam innego nicka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 ...co za brednie 24.03.05, 16:44 Zdelegalizować "b" o ilorazie inteligencji 52 za żydofobie i związane z tym całkowite zacmienie umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 16:23 Wowka Putin chce zaostrzenia stosunków z Bałtami i Polską, chce pokazać ich Zachodowi jako bandę oszołomów, nie chce, aby go wizytowali 9 maja i psuli mu święto i ich nieobecnośc ma być dowodem na to właśnie oszołomstwo. Olek pcha się więc do Moskwy jako b. nieproszony gość... Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Jezeli politycy litewscy dostali tylko 10% .... 24.03.05, 16:49 Jezeli politycy litewscy dostali tylko 10% antyrosyjskiego amoku, kretynstwa, zidiocenia, debilizmu, umyslowego pokrecenia, infantylizmu, braku poczucia odpowiedzialnosci za panstwo, oszolomstwa, psycholstwa, na jakie cierpi wiekszosc prawicowych i narodowo-socjalistycznych politytkow polskich (np. blizniacy Kaczynscy, jedyny w swym rodzaju Macierewicz, Giertych itp. itd), to ambasador Rosji ma calkowita racje i wyrazil sie dosyc oglednie. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 ...co za brednie 24.03.05, 16:58 Nie wiem czy piszesz z Polski czy Kremla ale mam wrażenie, że raczej to drugie. Skoro tak ganisz Polskę,to może nam powiesz pod co podporządkować chwalenie przez Rosję Jałty jako wprowadzenie demokracji i wolności w Polsce, usprawiedliwienie paktu Mołotowa oraz uznanie braku ludobójstwa w Katyniu. Czy jest to jedno z twoich określeń : "amoku, kretynstwa, zidiocenia, debilizmu, umyslowego pokrecenia, infantylizmu, braku poczucia odpowiedzialnosci za panstwo, oszolomstwa, psycholstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi "Czy piszesz z Polski czy z Kremla".... 24.03.05, 17:31 Zdanie "Czy piszesz z Polski czy z Kremla ...." - potwierdza moja teze o antyrosyjskim amoku, kretynstwie, zidioceniu, debilizmie, umyslowym pokreceniu, infantylizmie, braku poczucia odpowiedzialnosci za panstwo, oszolomstwie i psycholstwie duzej czesci prawicowych politykow i propagandystow, ich nieslychanych przemyslen i koncepcji. Coraz wiecej ludzi zwlaszcza mlodych zaczyna potarzac i wierzyc w bzdury w rodzaju "sowieckiej okupacji Polski", bardzo modny i chwytliwy termin, ktory ma zdemonizowac pojecie ograniczonej suwerennosci Polski Ludowej. Czy ludzie w Polsce zatracili juz zdolnosc logicznego i trzezwego myslenia? Co myslec o polglowkach, radnych z Ochoty, ktorzy na zlosc Rosji nazwali, czy tez chca nazwac jedno z rond imieniem Dudajewa, ktory przez Rosjan jest uwazany (i slusznie!) za terroryste? Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: "Czy piszesz z Polski czy z Kremla".... 24.03.05, 17:38 Nie odpowiedziałeś na moje pytanie dotyczące Rosjan i ich postawy, dlaczego? Czy Dudajew był terrorystą? Nie wydaje mi się, był separatystą a to różnica, choć też nie jestem zwolennikiem nazywania ronda jego imieniem. Zresztą sprawdź sobie definicję terroru bo chyba nie wiesz co to wogóle znaczy. Nic nie mam do Rosji, nie podoba mi się natomiast jej polityka wobec nas (patrz powyższy post), politykę "uszczypliwości" nie zapoczątkowali warszawsy radni a właśnie rosyjski MSZ.... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Wroxi ! Co Ty wygadujesz ! 24.03.05, 19:03 wroxi napisał: Co myslec o polglowkach, radnych z Ochoty, > ktorzy na zlosc Rosji nazwali, czy tez chca nazwac jedno z rond imieniem > Dudajewa, ktory przez Rosjan jest uwazany (i slusznie!) za terroryste? > Wroxi ! zastanów sie ! Od 15 lat mamy wolność i demokracje . Radni warszawscy moga sobie nazywać jak chcą ronada , ulice , parki , osiedla . Takie jest prawo i takie są zasady społeczeństwa obywatelskiego i demokracji . A to są w UE niezwykle wazne wartości. Ci radni reprezentuja swoich wyborców jak równiez mniejszość , która na nich nie głosowała. Moskwa została dziś gdzieś w czasach Katarzyny Wielkiej czy Stalina ( jeden diabeł) i ciągle mysli ,że np moze coś "kazac" Warszawie czy np Litwie. Niech Rosja lepiej "idzie" w kierunku demokracji a nie imperializmu. Wszyscy na tym skorzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Wroxi ! Co Ty wygadujesz ! 25.03.05, 01:38 Nie ma alternatywy: demokracja lub imperializm. To się ładnie da połączyć, co pokazują USA, a wcześniej Grecja Aleksandra. Putin jest prezydentem z wyboru społeczeństwa - jaką więc tam trzeba wprowadzać demokrację? Że filtrowane media? A co to u nas inaczej w TVP czy TVN? Albo ta rusofobia Wyborczej, która pieje za wszystkim co uderza w Rosję. Co do samej wypowiedzi ambasadora: został przekręcony jej sens i moc. Odnoszenie wrażenia nie jest stwierdzeniem stanu, a kontekst sugeruje, że to pewna sfera życia publicznego została potępiona. Jednak powinna go Rosja wymienić, albo zerwać stosunki z Litwą, bo dalszy pobyt Cepowa na Litwie jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Wroxi ! Co Ty wygadujesz ! 26.03.05, 10:41 pandada napisał: > Nie ma alternatywy: demokracja lub imperializm. To się ładnie da połączyć Niestety da sie połączyć. Ale musimy założyc ,ze jednak ta alternatywa istnieje. Nawet jesli wyłącznie w teorii , to postępujmy tak jakby istniała i w praktyce. To na pewno nikomu nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Wroxi ! Co Ty wygadujesz ! 26.03.05, 10:45 Za Aleksandra Grecja ,na jej szczescie, juz nie byla demokracja... Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy chyba etykiety a nie etyki 24.03.05, 16:24 nie wiem czy to blad Adamcusa, czy tlumacza, ale stawiam na to drugie, wiekszosc ustawionych tlumaczy z koneksjami powinno byc wywieszonych za jaja za kompletna ignorancje i brak polotu Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 16:28 Pan ambasador się jeszcze widać nie obudził lub nie wutrzeźwiał od kilkunastu lat i traktuje dalej Litwę jako jedną z republik kraju rad! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 16:32 Litwa jest członkiem NATO i dlatego wszystkie kraje członkowskie muszą udzielić jej poparcia dyplomatycznego i prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
airwalk77 Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 16:38 ciekawa teza...jaki to paragraf NATO?? Jesli to prawda co mowisz to pytanie jest: na ile panstwa NATO chca sie wdac w polemike i to dla Litwy. Byc moze Litwini uslysza cos podobnego jak Polska w 1939: Za gdnask nie bedziemy umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 18:41 Istnieje coś takiego, jak solidarność i moralna wspólnota. Za Gdańsk ja też nie chciałbym umierać. Za to chętnie bym zabił niejednego z takich, którzy chcieliby zaatakować Gdańsk. Od wschodu, zwłaszcza. W imię zasad .... ! Jak powiedział Bogusław Linda w dość znanym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 20:07 "musza" w polityce nie istnieje.Moze u harcerzykow, i jeszcze, trzeba by chyba wskazac na tych przedwojennych, bo obecni juz tez niczego nie musza. O poparciu dyplomatycznym moglismy sie przekonac po oswiadczeniach rosyjskiego MSZ wobec nas, czy tez wobec naszego wniosku by uczcic minuta ciszy ofiary Katynia w Parlamencie Europejskim. Ludzie obserwujcie co sie dzieje, a nie co byscie chcieli zeby sie dzialo ? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Rosjanie jak zwykle nie grzeszą uprzejmością. 24.03.05, 16:40 tylko rosyjskie wladze. zwykli Rosjanie sa zwykle bardzo uprzejmi, serdeczni i goscinni. A i w gosciach umieja sie zachowac. Pozdro, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 16:45 Samo nazwisko mówi o tym ambasadorze, cepow to nic innego jak cep z dodatkiem ow a ponadto jest wszystkim rzecza wiadomą, że każdy rządzący w rosji to cep od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kut1 Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 25.03.05, 00:22 ja.ja222 napisał: > Samo nazwisko mówi o tym ambasadorze, cepow to nic innego jak cep z dodatkiem > ow a ponadto jest wszystkim rzecza wiadomą, że każdy rządzący w rosji to cep od > > urodzenia. Ty bys sie troche poduczyl,a potem zabieral glos na forum publicznym! Pewnie nie lapiesz o co chodzi-podpowiem cep,po rosyjsku to nie to samo co po polsku!dalej mecz sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
b-52 GLABY KAPUSCIANE NIC NIE ROZUMIEJA 24.03.05, 16:50 Putin,Chirac,Schroeder i Zapatero podzielili Europe na wplywy. Jesli kraje baltyckie,czy Polska Rosji podskoczy,to Rosjanie maja wolna reke.Ameryka Polsce z pomoca nie przyjdzie. Dla "slabiej"myslacych porownanie! Jesli sasiadowi w bloku zajdziesz za skore,a drugiemu sasiadowi zarzygasz wycieraczke,to sie zbiora i obija ci morde ! Dlatego oszolomow rzygajacych na rosyjska wycieraczke trzeba kopnac w dupe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Polecam wizyte u psychiatry 24.03.05, 17:02 Coś ci sie pomieszało z latami 50-tymi i żelazną kurtynę. Nie wiem ile ci płacą sowiecki bękarcie, ale dość kiepsko ci idzie ta propaganda. "to Rosjanie maja wolna reke" 1.Na jakiej podstawie mają wolną ręke 2.Co nam zrobią i jak, nie potrafią jak na razie sobie poradzić z bandą czeczeńskich górali. 3.Masz wolną ręke żeby wpisywać podobne bzdury na stronie Żyrinowskiego; to jest polski portal Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: GLABY KAPUSCIANE NIC NIE ROZUMIEJA 24.03.05, 18:47 A najwięcej to miał do powiedzenia Zapatero, oczywiście! Tak, Zapatero będzie decydował, kto na Litwie i w Polsce będzie rządził! Widzę, że masz problemy z poczuciem rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Kak ja Was, mai darrogije Russaki ljubju... 24.03.05, 17:01 no coz, Litwa pokazala Wam, wasza wobec Litwy przeszlosc.... a wy, Russaki, sztosz - obizshajeties? kak abyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Kak ja Was, mai darrogije Russaki ljubju... 24.03.05, 18:16 Otwali,luczsze z umnym potieriat', czem z durakom najti... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Kak ja Was, mai darrogije Russaki ljubju... 24.03.05, 22:17 kanieczna. no Polszy i Litwy - dashe z durakam, bolsze nie najdiotie... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kak ja Was, mai darrogije Russaki ljubju... 24.03.05, 22:10 j-k napisał: > a wy, Russaki, sztosz - obizshajeties? Januszku, Rosjanie nie maja "H". Wiedzial o tym juz Gitler. Kazdy Hermann to tam Germann. A BTW- co ty taki sfrusstrowanie-zaczepny. Odprez sie i pomaluj jajeczka na wielkanoc. Ja w kazdym razie zycze Ci wesolego jajka (jajek??) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Niet, Eviczka. 24.03.05, 22:21 Unowmy sie moze raz na wiecznosc szto russkij znaju lutsze Tiebia. Nie bylo tu, skarbie, zadnego problemu g, lub h... problem jedynie w transkrypcji na "latinke"... przeczytaj jeszcze raz... ale ogolnie: Feliz Navidad. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Niet, Eviczka. 24.03.05, 22:30 A cy mozna znac go od Ciebie gorzej? Twe "raz na zawsze" brzmi nieco beznadziejnie...Czyzbys nie potrafil troche podszkolic sie? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dashe nie dumaju ab etam, maladjec... 24.03.05, 22:35 mowilem juz raz - problem w transkrypcji na "latinke". Nie walnujsa, maj drug. Ja slyszal, shto niekakije zatrudnienija u Was w Kirgizji??? No wsio-taki, budjet palutshe. Tolka nieizwiestna dla kawo.... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: dashe nie dumaju ab etam, maladjec... 25.03.05, 00:27 -k napisał: > mowilem juz raz - problem w transkrypcji na "latinke". > > Nie walnujsa, maj drug. Ja slyszal, shto niekakije zatrudnienija u Was > w Kirgizji??? > > No wsio-taki, budjet palutshe. > Tolka nieizwiestna dla kawo.... mmda!tvoj russkij zamechatelnyj(bylby)! wedlug mnie to nie osmieszaj sie bos tepy! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 zamiast wesolego jajka dzbuk transkrypcji?? 25.03.05, 01:07 j-k napisał: > Unowmy sie moze raz na wiecznosc szto russkij znaju lutsze Tiebia. Naturalnie, jesli sie tak z gory umowimy, to tak bedzie. No i bedzie to "na wiecznosc". > Nie bylo tu, skarbie, zadnego problemu g, lub h problem jedynie w transkrypcji >na "latinke"... Och Januszku, sadzac po Twej wypowiedzi odnosnie transkrypcji wyrosles nam na Niemiaszka. Przeciw temu zasadniczo nic nie mam, bo mezczyzni tej nacji sa, srednio biorac, przystojny - wysocy, zgrabni itd., zwlaszcza ci zachodnioniemieccy (przemieszani rasowo, pfuj! rzeklby Gitler). Ale: O ile niemiecka transkrypcja z uporem autora jednej z najbardziej ukochanych przeze mnie ksiazek -"Mistrza i Malgorzaty"-nazywa Bulgakowen, o tyle transkrypcja polska nazywa go Bulhakowem. Niemcy nie rozumieja niuansow sowianszczyzny i tych tzw. "drobnych roznic" miedzy bracmi. Oni po prostu nie zawracaja sobie glowy faktem, nie wiedza wrecz, ze "h" w rosyjskim nie istnieje, wiec mysla, ze "g" to rzeczywiscie "g". No ale Ty??? W koncu (wspol)wygoniles "Ruskich" z kraju. Nie wiedziales kogo/co wyganiasz??? Czyzbys byl jeszcze jednym z duzej i wciaz rosnacej grupy tych, co nie wiedza co czynia?? Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Buehehehe 24.03.05, 17:18 Nie obrzucaj mnie inwektywami bo to cecha dość prymitywnego umysłu i świadczy, że nie czujesz się zbyt pewnie w merytorycznej dyskusji.Nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie. Co nazywasz "jaskinią lwa"? Słabnącą z roku na rok politycznie, gospodarczo, militarnie a nawet demograficznie Rosję? To nie lew, a stary wyleniały niedźwiedź bez zębów, który jedynie co jeszcze potrafi to powarczeć od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
b-52 Re: Buehehehe 24.03.05, 17:33 Powarczec to ty sobie mozesz do lustra. Powtarzam jeszcze raz ,chyba jestes prowokatorem ! A moze masz milionowa armie ,gotowa Rosje zaatakowac w przeciagu 48 godzin,ty pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 52 to twoje IQ ? 24.03.05, 17:43 ...pajacem to możesz nazywac co najwyżej własnego ojca, za to że spłodził takiego impotenta umysłowego jak ty. Kto chce zaatakować Rosję, coś ci się miesza osiołku w tej chorej główce. Zresztą po co milionowa armia jak Rosja nie potrafi sobie dać rady z kilkoma tysiącami czeczeńskich separatystów? Prowokator? Ja? Jak na razie to ty wypisujesz jakieś antypolskie teksty w każdym poście i twierdzisz, że Rosja ma wolną reke w kwestii polskiej. Jesteś aż tak bardzo głupi czy nie rozumiesz co sam piszesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny ;) 24.03.05, 17:54 Spokojnie b(urak)52 to forumowy oszołom chwalący Wielką rosję i zwalczający polską niezależnoścć oraz żydowskie spiski. Najlepsza reakcja na takich "półinteligentów" to brak reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: 52 to twoje IQ ? 24.03.05, 17:57 sebastian64 napisał: >Zresztą po co milionowa armia jak Rosja nie > potrafi sobie dać rady z kilkoma tysiącami czeczeńskich separatystów? Widzisz, takie to ciezkie czasy. USA nie moga sobie dac rady z dwoma raptem facetami, ben Ladenem i Zarkawim. Sam piszesz, ze czeczenskich separatystow jest kilka tys. Czyli lepiej Rosjan nie krytykuj, bo jednoczesnie, niechcacy osmieszasz USA. A moze chcacy? Lubisz prowokowac? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 52 to twoje IQ ? 24.03.05, 18:52 Evo, zechciej zwrócić uwagę na proste fakty: 1. Bin Laden nie zagraża USA, siedzi w jakiejś kryjówce i pomstuje. Od 11 września 2001 NIE BYŁO terrorystycznych ataków na cywilne obiekty w USA. Czyż trzeba lepszego dowodu słuszności ataku na saddamowski Irak? 2. Adolfa Eichmanna szukano długo i znaleziono. Znajdzie się i Bin Laden. 3. Zarkawi napada głównie Irakijczyków. Jest więc problemem dla Irakijczyków. Trzeba mieć doprawdy wybujałą wyobraźnię, by sądzić, że Bin Laden i Zarkawi są w stanie zagrozić USA... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: 52 to twoje IQ ? 24.03.05, 20:09 zigzaur napisał: > Trzeba mieć doprawdy wybujałą wyobraźnię, by sądzić, że Bin Laden i Zarkawi są > w stanie zagrozić USA... No wlasnie. Zgadzam sie z toba. Przerazajace co ten Bush wygaduje. On pewnie w to wierzy. Ciekwae jakie ma IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 52 to twoje IQ ? 26.03.05, 09:30 Urzędujący Prezydent USA, obecnie George Walker Bush, ma obowiązek bronić obywateli przed atakiem z zewnątrz, także przed groźbami. Zamordowanie kilku tysięcy Amerykanów (oraz niemałej liczby EUROPEJCZYKÓW) 11 września 2001 nie zachwiało POZYCJĄ I ISTNIENIEM USA, natomiast wyrządziło temu krajowi straty i krzywdę. Prezydent nie mógł nie reagować. Należy odróżnić zranienie od zabicia. A inteligencją G.W.Busha nie przejmuj się. Polamentuj lepiej nad przywódcami "euromocarstw"... Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: 52 to twoje IQ ? 24.03.05, 19:35 Nie, nie lubie prowokować i pisząc mój post nie miałem na mysli USA; nie sądze też żebym osmieszył USA. Można Stany lubić lub nie, ale z Rosją raczej ich nie ma co porównywać (nie ta kategoria). Ogólnie temat jest zupełnie niezwiązany z krajem zza Atlantyku więc posty takie jak twój: "..a w Ameryce to murzynów biją" raczej nic tu nie wnoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: 52 to twoje IQ ? 24.03.05, 20:17 sebastian64 napisał: > Nie, nie lubie prowokować i pisząc mój post nie miałem na mysli USA; nie sądze > też żebym osmieszył USA. Można Stany lubić lub nie, ale z Rosją raczej ich nie > ma co porównywać (nie ta kategoria). To prawda, ale oba kraje podaja we wspolnych komunikatach podczas spotkan na szczycie, ze walcza z terroryzmem. Skoro i Bush i Putin tak twierdza to mamy pelne prawo skutecznosc ich walki porownywac. Jesli dla ciebie to juz za duzo krytyki i przypomina ci to argument "a u was to murzynow bija", to moze jest to kwestia twojej ogromnej wrazliwosci? > Ogólnie temat jest zupełnie niezwiązany z krajem zza Atlantyku więc posty takie > jak twój: "..a w Ameryce to murzynów biją" raczej nic tu nie wnoszą. Czy mowienie o ojcu adwersarza "pajac" orza zakladanie, ze adwersarz jest glupi wnsi cos do dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: 52 to twoje IQ ? 24.03.05, 21:45 "To prawda, ale oba kraje podaja we wspolnych komunikatach podczas spotkan na szczycie, ze walcza z terroryzmem." Jak zwał tak zwał ale trudno nie przyznać, że jankesom wychodzi to lepiej tym bardziej, że druga strona nie umie sobie poradzić na własnym podwórku;jednak USA ten artykuł wogóle nie dotyczy "Czy mowienie o ojcu adwersarza "pajac" orza zakladanie, ze adwersarz jest glupi wnsi cos do dyskusji?" Nic nie wnosi, jednak bądź łaskawa zauważyć, że to adwersarz sprowadził dyskusję własnie do takiego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
kzakrzew Re: 52 to twoje IQ ? 25.03.05, 00:06 Chciałabym zauważyć,że świat nie jest czarno - biały. Jeśli ktoś krytykuje Rosję to nie musi być od razu proamerykański. Nie ma idealnych ustrojów. Jesteś w stanie to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Buehehehe 25.03.05, 00:35 sebastian64 napisał: > Nie obrzucaj mnie inwektywami bo to cecha dość prymitywnego umysłu i świadczy, > że nie czujesz się zbyt pewnie w merytorycznej dyskusji.Nie odpowiedziałeś na > żadne moje pytanie. > > Co nazywasz "jaskinią lwa"? Słabnącą z roku na rok politycznie, gospodarczo, > militarnie a nawet demograficznie Rosję? To nie lew, a stary wyleniały > niedźwiedź bez zębów, który jedynie co jeszcze potrafi to powarczeć od czasu do > > czasu. Ta wieczna polska brawura!jak w zeby nie bija to slabi! zauwaz ze z Rosja sie licza silni tego swiata,a pozycja Polski(zazwyczj rakiem ) jest tu bez znzczenia! Mamy jedyna w historii szanse powykrzywiac sie przed Rosja bez zadnych skutkow ubocznych,dzieki plecom NATO,za ktore odwaznie sie chowamy!Wiec nie zalujcie se chlopy!kto wie kiedy jeszcze taka gratka sie trafi! A Rosja byla,jest i bedzie mocarstwem swiatowym!raz silniejszym,raz slabszym,jednak mocarstwem,chocby nie wiem jak ciebie skrecalo od zawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Daj Cepowi długopis... 24.03.05, 18:09 ... to napisze co potrafi. Niech żyje ambasador Cepow i wszystkie inne Cepowy na wszystkich kontynentach świata. Jaki prezydent - taki ambasador. Latoś Cepowy w wielu krajach obrodziły. A Braci-Rosjan i tak lubię (mimo Putina i jego Cepowa). P.S. W Rosji Cepowy, ale nie cieszmy się zbytnio, bo w Polsce, w roku wyborów nawet klimat sprzyja bałwanom. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Daj Cepowi długopis... 24.03.05, 18:44 A w Polsce Strąk, Pęk i inne równie piękne nazwiska. Wybrane przez elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus ZJEDNOCZONE W DEMOKRACJI wolne państwa 24.03.05, 18:15 Europy, ba - świata, powinny zetrzeć z powierzchni ziemi potworka zwanego putinowską Rosją. Inaczej śmierdząca onuca rosyjskiego żołdaka przyciśnie wolnych ludzi do ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooki2 Re: ZJEDNOCZONE W DEMOKRACJI wolne państwa 24.03.05, 23:09 Popieram w 100 %. Ten twór kanapkowy w którym ADIS ro..zpie..da..l.a sie tak szybko jak nigdzie indziej zagraza swiatu. Współczujemy braciom pijakom jak wytrzezwieja to moze zrobia rewolucje ... może różową taki modny zachodni kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: ZJEDNOCZONE W DEMOKRACJI wolne państwa 25.03.05, 00:38 demokratus napisała: > Europy, ba - świata, powinny zetrzeć z powierzchni ziemi potworka zwanego > putinowską Rosją. Inaczej śmierdząca onuca rosyjskiego żołdaka przyciśnie > wolnych ludzi do ziemi. Oj cos mi sie widzi,ze miales juz spotkanie z ta onuca! Odpowiedz Link Zgłoś
kochajacyinaczej TO LITWĘ MOŻNA OBRAZIĆ? Nieprawdopodobna 24.03.05, 18:19 podłość. Niedobrze mi się zrobiło. I całemu Stowarzyszeniu LAMBDA też. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: TO LITWĘ MOŻNA OBRAZIĆ? Nieprawdopodobna 24.03.05, 18:36 A może byś tak, Damian, wpadł popedałować? Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 18:27 Wiadomo od dawna co należy zrobić! 1. Odwołać ambasadora Litwy z Moskwy, i 2. Zażądać w trybie natychmiastowym opuszczenia przez niejakiego Cepowa terytirum Litwy. Wyraźnie widać, że Moskale próbują sprokurować III-cią wojnę światową. Nie sądzę, by im się to udało. Dlatego, żeby do tego nie doszło, należy reagować stanowczo na takie moskiewskie niewyobrażalne chamstwo i lekceważenie bohatewrskiego narodu litewskiego. Wtedy, gdy ten naród miał już swoją kulturę, to Moskale jeszcze nawet nie siedzieli na dzrzewach! Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 18:31 Pewnie na palmach? Odpowiedz Link Zgłoś
b-52 EWCIA PORATUJ MNIE 24.03.05, 18:54 Jak kiedys Rosjanie z Polski wyjezdzali,padlo zdanie , ze martwego lwa nawet malpa za ogon wytarga. Ten lew juz dawno ozyl,a te durne malpy dalej tancuja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Mylisz się! 24.03.05, 19:36 b-52 napisał: > Jak kiedys Rosjanie z Polski wyjezdzali,padlo zdanie , > ze martwego lwa nawet malpa za ogon wytarga. > Ten lew juz dawno ozyl,a te durne malpy dalej tancuja !!! Od momentu wstapienia do UE , to juz nie są małpy. I dobrze by było dla lwa (?) , aby to wreszcie zauważył. Bo ta wspólnota "wolnych 25-ciu wilków" ( a nie małp) jest mu bardzo potrzebana. A on tej wspólnocie też. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: EWCIA PORATUJ MNIE 24.03.05, 20:19 nieomylny napisał: > żałosne... Dowcipne, tylko trzeba sie znac na zartach i miec luz Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: EWCIA PORATUJ MNIE 24.03.05, 20:22 b-52 napisał: > Jak kiedys Rosjanie z Polski wyjezdzali,padlo zdanie , > ze martwego lwa nawet malpa za ogon wytarga. > Ten lew juz dawno ozyl,a te durne malpy dalej tancuja !!! Fajne. Ale w miedzyczasie jest nawet gorzej. Malpy obrywaja po lapach na salonach polityki miedzynarodowej (m.in. za takie zachowanie) a tego nie widza i twierdza, ze nigdy nie byly tak podziwiane i szanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
eurociota Re: EWCIA PORATUJ MNIE 24.03.05, 21:36 ...a najlepiej jak małpki z gatunku francuskich pawianów i niemieckich szympansów całują dogorywającego lwa po dupsku. A nóż ten w agonii ryknie i przerażone małpy z gałęzi pospadają więc lepiej całować ile wlezie... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: EWCIA PORATUJ MNIE 26.03.05, 09:33 Jeśli już używamy alegorii, to lew był symbolem Wielkiej Brytanii, Rosję przedstawiano w postaci niedźwiedzia raczej. Francja zaś kojarzona była z drobiem. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Do Evy 15 26.03.05, 11:02 eva15 napisała: > b-52 napisał: > > > Jak kiedys Rosjanie z Polski wyjezdzali,padlo zdanie , > > ze martwego lwa nawet malpa za ogon wytarga. > > Ten lew juz dawno ozyl,a te durne malpy dalej tancuja !!! > > Fajne. Ale w miedzyczasie jest nawet gorzej. Malpy obrywaja po lapach na > salonach polityki miedzynarodowej (m.in. za takie zachowanie) a tego nie widza > i > twierdza, ze nigdy nie byly tak podziwiane i szanowane. Coś Ci się chyba pomyliło. Jak na razie to całkiem nieźle idzie "małpom". Ot chociażby na Ukrainie. A lada moment bedzie Białoruś no nie? W międzyczasie zdrowa żywność od "małp" zdobywa rynki starej UE. Więc o co Ci chodzi? I w polityce miednarodowej i w gospodarce idziemy do przodu. Tylko zakopmleksione nieudaczniki tego nie widzą i lamentują. Odpowiedz Link Zgłoś
79er jedni maja Cepova, inni Lepera i Tyminskiego 24.03.05, 18:59 Polacy Wybrali Millera i Kwasniewskiego i pokornie znosza zlodziejstwo czerwonych i paskudzenie im na glowe przez pokolenia PZPR-owskich i SZSP-owskich SZMP-owskich kolaborantow, jakie normalne spoleczenstwo 15 lat po pozornym zniesieniu komunizmu nadal z nim bezradnie walczy i tlumaczy ze to jest cena demokracji, Polacy spowodowali ze Tyminski wygral w wyborach z Mazowieckim i konkurowal w popularnosci z Walesa, Polacy wspieraja durne Radio ma ryja jako alternatywe dla komunistycznego prania mozgow, a Polak Lepper pewnie wygra z Tuskiem czy innym powaznym kandydatem, to jest kabaret Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur caly problem w tym ze Ruscy 24.03.05, 19:36 cala wschodnia Europe w dalszym ciagu uwazaja jako swoje republiki, gorzej ze niewiele moze to zminic chyba tylko porazka Putina i innych twrdoglowych ale na to nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk OPINIA 24.03.05, 19:53 Swoja droga, czytajac posty, nikt nie pyta czy to co powiedzial, jest zgodne z rzeczywistoscia czy nie ? Fakt, ze wypowiedz odbiegala od przyjetych form (ktorych nie znam), nie zmienia oceny rzeczywistosci politycznej na Litwie (ktorej rowniez nie znam). Znam ta w Polsce i rozumiem oburzenie tych co pisza posty. Facet mial "jaja" powiedziec jak ta sytuacje na Litwie widzi sie w Moskwie. Tak samo a moze zreszta duzo gorzej widza nas z czym trudno sie nie zgodzic. Posty w wiekszosci wyrazaja oburzenie na prostactwo i chamstwo Rosjan by podbudowac tym, mocno nadszrpniete przez ostatnich 15 lat, nasze poczucie wartosci wlasnej.Fachowo to sie nazywa odreagowac. Oczywiscie swiadcza one (te posty) rowniez o nas samych. No panowie i panie ulzyjcie sobie i waszym frustracjom i wykazcie tworcza incjatywe w obelgach wobec Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: OPINIA 24.03.05, 21:49 ...ciekawe czy jakby litewski ambasador w Moskwie o Rosji powiedział coś takiego to też byś stwierdził "że ma jaja". Relatywizm moralny w przypadku rusofilów jest zadziwiający. Ambasador pokazał, że ma jaja...głupota niektórych nie zna granic :) Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Jesli zadajesz mi pytanie to poczekaj na moja 24.03.05, 22:09 odpowiedz a nie odpowiadaj za mnie. Chyba ze potrzebujesz pytania bo chcesz koniecznie napisac swoja odpowiedz. Zadaj je wtedy retorycznie nie adresujac go do mnie ! Np: Co by powiedzieli rusofile gdyby litewski ambasador w Moskwie powiedzial cos takiego ? Uwazalbym ze jest glupi bo ryzykuje ze Rosjanie zakreca mu za to kurek z nafta i bedzie musial placic duzo drozej gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Zapomnialem napisac 24.03.05, 22:34 Nadal uwazam, ze rosyjski ambasador "mial jaja" zeby powiedziec to w wywiadzie. Nie wykluczone (jesli ocena ambasadora jest prawdziwa), ze zrobil tym duza przysluge Litwinom, jednoczac sklocone ugrupowania polityczne we wspolnym protescie i wyzwalajac zagubione w politycznym mafijnym bagnie podobnym do naszego poczucie godnosci narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kzakrzew Re: Zapomnialem napisac 25.03.05, 00:27 1europejczyk napisał: > Nadal uwazam, ze rosyjski ambasador "mial jaja" zeby powiedziec to w wywiadzie. > Nie wykluczone (jesli ocena ambasadora jest prawdziwa), ze zrobil tym duza > przysluge Litwinom, jednoczac sklocone ugrupowania polityczne we wspolnym > protescie i wyzwalajac zagubione w politycznym mafijnym bagnie podobnym do > naszego poczucie godnosci narodowej. CZŁOWIEKU!!! Powinniśmy więc "dziękować" Rosjanom za 45 lat komunizmu, zabijanie naszych krewnych (mój przypadek) za to, że odważyli się protestować, bo, wedle Twojego rozumowania "wyzwolili" w nas takie siły narodowo i solidarnociowotwórcze, że powstał nowoczesny, demokratyczny naród!? Ambasador Rosyjski nie miał "jaj" tylko żywi pogardę wobec opinni tak "nędznego kraiku" jakim jest Litwa. Mamy stanowczo za krótką pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc30wawa Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 20:49 A to cep jeden ten cały Cepow. Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 21:38 a coz za chamy w tej Rosyi! Moze Czyrak nauczy ich troche kurtuazji francuskiej. Chociaz jakis czas temu sam zchamial - moze za sprawa ruskich chamow... Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Ambasador Rosji w Wilnie obraził Litwę 24.03.05, 21:39 No trudno - Cepow jest Cepow, taki los! Odpowiedz Link Zgłoś