Dodaj do ulubionych

Nazizm vs Syjonizm ..

30.03.05, 00:02
SYJONIZM
(Definicja wg Encyklopedii Powszechnej PWN 1976)

Nacjonalistyczny, burżuazyjny ruch żydowski i nacjonalistyczna ideologia
żydowska oparte na koncepcji „ narodu wybranego” i rozwijania solidarności
Żydów na całym świecie.

- Nazizm: ideologia i praktyka polityczna faszyzmu niemieckiego, cechująca się
rasizmem, antysemityzmem, totalitaryzmem, demagogią, agresywnością i poczuciem
wyższości nad innymi narodami.

Bardzo MALE ROZNICE .... i moze nieistone ???
Obserwuj wątek
    • ben_shaprut Jakby ci wycięli 4/5 rodziny za to, że są tymi, 30.03.05, 00:06
      kim się urodzili, inaczej byś zaśpiewał. Ja bardzo proszę nie mieszać
      wojującego syjonizmu w wersji Ariela SSharona a syjonizmem w ogóle. Muszę
      przyznać, że pan Hertzl zrobił na mnie wrażenie...
      • ale-jajaja Re: Jakby ci wycięli 4/5 rodziny za to, że są tym 30.03.05, 00:19
        Oświeć mnie ciemnego - opowiedz mi o wrazeniach ... nie zaprzeczam, ze nazisci
        to Swsyny ... i mordercy wiec nie wkladaj mi w moje usta czegos o czym nawet nie
        myslalem.

Nacjonalizm ideologia polityczna przedkładająca interesy jednego narodu nad
        interesy innych narodów, a także twierdząca, że więzi narodowe są ważniejsze od
        wszystkich innych, takich jak np. rodzina czy przyjaźń. Nacjonalizm uznaje
        przedstawicieli jednego narodu za lepszych od innych, co często owocuje
        podejrzliwością i ksenofobią. Skrajną formą nacjonalizmu jest szowinizm.
        -------------------------------------------------------------------
        Zgromadzenie Ogólne ONZ przyjęło w listopadzie 1975 r. rezolucję, która określa,
        że syjonizm jest jedną z form rasizmu i dyskryminacji rasowej.

---------
        tylko do cholery powiedz czym sie rozni jaka jest roznica syjonizmy Szarona z
        nacjonalizmem Hitlera.
        • ben_shaprut W międzyczasie Zgromadzenie Ogólne NZ 30.03.05, 00:22
          wycofało wspomnianą przez ciebie rezolucję. Bez urazy, ale nie chce mi się
          podawać tak oczywistych linków - poszukaj artykułów o Hertzlu, siedzibie
          żydowskiej i - choćby - Madagaskarze - Żydzi naprawdę na początku nie chcieli
          nikomu odbierać ziemi.
          • ale-jajaja Re: W międzyczasie Zgromadzenie Ogólne NZ 30.03.05, 00:41
            ben_shaprut napisał:

> wycofało wspomnianą przez ciebie rezolucję. Bez urazy, ale nie chce mi się
            > podawać tak oczywistych linków - poszukaj artykułów o Hertzlu, siedzibie
            > żydowskiej i - choćby - Madagaskarze - Żydzi naprawdę na początku nie chcieli
            > nikomu odbierać ziemi.

focusonjerusalem.com/zionismisnotracism.html
            znasz takie polskie powiedzenie: "Nie ma dymu bez ognia ... "
            • ben_shaprut Znam - jestem Polakiem... i Żydem... Niektórzy 30.03.05, 00:44
              forumowicze (Dana33) nawet zaświadzczą ci, że jestem antysemitą... Cytowane
              przez ciebie powiedzenie jest nieuczciwe - składa bowiem odpowiedzialność na
              ofiary zgodnie z komunistyczną zasadą: " czy jego okradli, czy on okradł -
              ważne, że jest zamieszany w rabunek..."
              • ale-jajaja Re: Znam - jestem Polakiem... i Żydem... Niektórz 30.03.05, 00:49
                ben_shaprut napisał:

> forumowicze (Dana33) nawet zaświadzczą ci, że jestem antysemitą... Cytowane
                > przez ciebie powiedzenie jest nieuczciwe - składa bowiem odpowiedzialność na
                > ofiary zgodnie z komunistyczną zasadą: " czy jego okradli, czy on okradł -
                > ważne, że jest zamieszany w rabunek..."

znasz nastepne powiedzenie: Ludzie ludziom zgotowali ten los ...
                Ja mam tylko pytanie: "jak mocno trzeba w dupę dostać aby zrozumieć, że się
                przegina pałę" ... mówię o syjoniźmie w wykonaniu Izraela.
                • ben_shaprut Znam ogrom Izraelczyków, którzy daliby sobie 30.03.05, 00:55
                  odjąć rękę w zamian za pokój (w tym moja daleka kuzynka). Większość mieszkańców
                  tego kraju pozostaje zakładnikami ultranacjonalistycznej histerii SSharona i
                  Likudu. Niestety, Shinui ma na razie niewiele do powiedzenia - ale to nie nasza
                  wina, a USA. Izrael i USA to układ naczyń połączonych -niestety jednostronnie,
                  a administracja Busha ...
        • ben_shaprut Różnica jest - Niemcy w III Rzeszy utożsamiali się 30.03.05, 00:24
          gremialnie z fuehrerem, natomiast sam znam Izraelczyków, którym robi się
          przykro na wspomnienie o SSharonie - i to nawet w skażonej przez fredzia-pedzia
          Netanii (P.S. ładne i czyste miasteczko)
      • ale-jajaja Re: Jakby ci wycięli 4/5 rodziny za to, że są tym 30.03.05, 00:33
        ben_shaprut napisał:

> kim się urodzili, inaczej byś zaśpiewał. Ja bardzo proszę nie mieszać
        > wojującego syjonizmu w wersji Ariela SSharona a syjonizmem w ogóle. Muszę
        > przyznać, że pan Hertzl zrobił na mnie wrażenie...

To powiedz mi - dlaczego ON (SSharon jak go nazywasz) utrzymuje sie u władzy -
        czy to nie oznacza, że większość 'narodu wybranego' go popiera ??
    • ben_shaprut Re: A ja sobie zadaję pytanie, dlaczego szuja 30.03.05, 00:39
      Kwaśniewski, Miller i reszta szlamu rządzi u nas? Jesteśy z nich dumni? Możemy
      ich natychniast wypieprzyć?
      • ale-jajaja Re: A ja sobie zadaję pytanie, dlaczego szuja 30.03.05, 00:42
        ben_shaprut napisał:

> Kwaśniewski, Miller i reszta szlamu rządzi u nas? Jesteśy z nich dumni? Możemy
        > ich natychniast wypieprzyć?

Tutaj masz odpowiedź:
        www.polonica.net/kwasniewski_stoltzman.htm
      • ale-jajaja Poważnie - chyba to długo nie potwa 30.03.05, 00:45
        ben_shaprut napisał:

> Kwaśniewski, Miller i reszta szlamu rządzi u nas? Jesteśy z nich dumni? Możemy
        > ich natychniast wypieprzyć?

znaczy sie mamy bardzo madre rozwiniete spoleczenstwa ... pieniadze zawsze
        znajda droge do mozgow ... popatrz na US of A .... najwiekszy umysł swiata GW. :-)
        • ben_shaprut Do mózgów? może... A co ty zrobisz...? 30.03.05, 01:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka