Dodaj do ulubionych

SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izraela

14.04.05, 20:01
(teraz już nie tylko internetowych) za okazaną mi sympatię i poświecony czas
1. Dana jest rzeczywiście żydówką,grubą ale nie starą-piecze świetne serniki i przyrządza fantastyczny pilaw
2. "negevmc" nazywany jest czasem "niedżwiedziem"
3 "wtrącalski"-wcale,a wcale się nie wtrąca
4. "tomek44" jest... baaadzo sympatyczny- okazało się,że mamy wspólną alma
mater
5 nowy plan pokojowy dla bliskiego wschodu nie został przez nas wspólnie
opracowany ale chyba nie o to chodziło ;-)
6.Fredzia NIE OBOGŁĄDAŁEM.
Obserwuj wątek
    • manny_ramirez Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 14.04.05, 20:03
      :)
      Juz z powrotem w Andrychowie?:)))(znaczy na domowych pieleszach)
      • aaki Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 14.04.05, 20:04
        ano juz
    • lechu1 Kurde ty aaki uwazaj bo cie arab- bracia zaciukaja 14.04.05, 20:52
      Ty u zydow ??
      Zdradziles arabow ? Tego ci nie przebacza.
      • aaki spokojnie 14.04.05, 20:56
        już wrocilem
    • negevmc Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 14.04.05, 21:46
      aaki napisała:

> 2. "negevmc" nazywany jest czasem "niedżwiedziem"

No przed ślubem to było "misiu" ;-)
      • manny_ramirez Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 14.04.05, 21:47
        :)))
      • aaki Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 08:40
        misiu to banalne."niedżwiedziu" brzmi bardziej poważnie i imponująco
      • sol4000 negevmc... 15.04.05, 20:48
        ja tez znam jednego, co to go niedzwiedziem prze/nazywaja-:) ten "moj" to ze
        wzgledu na wzrost i budowe. wystraszyc sie mozna-:)))
    • i-love-2-bike Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 14.04.05, 21:51
      aaki napisała:

> (teraz już nie tylko internetowych) za okazaną mi sympatię i poświecony cza
      > s
      > 1. Dana jest rzeczywiście żydówką,grubą ale nie starą-piecze świetne serniki
      > i przyrządza fantastyczny pilaw
      > 2. "negevmc" nazywany jest czasem "niedżwiedziem"
      > 3 "wtrącalski"-wcale,a wcale się nie wtrąca
      > 4. "tomek44" jest... baaadzo sympatyczny- okazało się,że mamy wspólną alma
      > mater
      > 5 nowy plan pokojowy dla bliskiego wschodu nie został przez nas wspólnie
      > opracowany ale chyba nie o to chodziło ;-)
      > 6.Fredzia NIE OBOGŁĄDAŁEM.

a co ty na kartke zalujesz,czy poprostu chcesz nam powiedziec kto ile wazy.oj
      nieladnie wazyc damy, a ile to ty wyciagasz na skali,po zjedzeniu sernika:))
      • dana33 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 14.04.05, 23:17
        nu, ciesze sie, ze dobrze zajechales...
        i jak wiesz, jestes zawsze mile widziany, tylko ze nastepnym razem to chyba na
        dluzej niz na te 5 dni... :)))
      • aaki Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 08:43
        BMI ma ok 28-zaspokoiłem twą ciekawość
        • aaki sorry rachelo- pomyłka moje BMI jest 28 15.04.05, 08:44
          nieco za dużo :-)
          • negevmc a moje IBM jest 4.5 GHz ;-) 15.04.05, 09:00
            aaki napisała:

> nieco za dużo :-)

W sam raz :DDDD
            • aaki Re: a moje IBM jest 4.5 GHz ;-) 15.04.05, 09:05
              BMI(body mass index) = waga w kg podzielona przez wzrost wyrażony w metrach(do kwadratu)
              norma chyba do 24 ; od 30 wzwyż to otyłość-wiec jeszcze mi trochę brakuje
              • negevmc Re: a moje IBM jest 4.5 GHz ;-) 15.04.05, 09:55
                aaki napisała:

> BMI(body mass index) = waga w kg podzielona przez wzrost wyrażony w metrach
                (do
                > kwadratu)
                > norma chyba do 24 ; od 30 wzwyż to otyłość-wiec jeszcze mi trochę brakuje

hahaha aaki, zęby zjadłem na badaniu BMI, wiem, wiem co to takiego ;-)

• aaki Re: a moje IBM jest 4.5 GHz ;-) 15.04.05, 09:59
                  ok.... :-)
                  posyłam ci na poczte gazetową mój adres mailowy
        • i-love-2-bike Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 16:52
          aaki napisała:

> BMI ma ok 28-zaspokoiłem twą ciekawość

o cholera aaki to rusz....,bo powyzej 30 to nic tylko siasc i plakac. uj cos
          widze,ze ja was wszystkich bije na leb na szyje. musicie do mnie na wczasy z
          rowerem przyjechac,a ja juz was pogonie dobrze:)))
          dancie damy do kuchni,ale tylko na dietetyczne gotowanie,zadnych serniczkow:))
    • abe_ltd Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 09:22
      A ja sobie zawsze wyobrazalam Dane jako chuda, tak jak na tych obrazkach z
      konkursu Groszka. Gruba to chyba ona bardziej milusinska?
      Negev wyglada jak niedzwiedz? Pod jakim wzgledem? Owlosienia?
      Wtracalski jeszcze zyje? Wcale sie na forum juz tez nie wtraca. Wogole mija sie
      z celem swego nicka.
      Palestyczykow widziales, aaki? Czy oni wszyscy w balaklavach?
      • pypcinski Wstręciuch 15.04.05, 09:34
        Co za wstręciuch, ten aaki. O osobach krągłej postury nie mówi się, że gruba. Lepiej powiedzieć, że jest odrobinę przy kości. Niektórzy używają ostatnio słowa "puszysta", ale mnie to nie przekonuje, "puszystość" sugeruje miękkość i płaczliwość, taki rozleniwiony tłuszcz (fe!); natomiast "przykostność" wywołuje we mnie obraz kobiecej energii, siły i żywiołowości. Przypominam sobie takie kobitki, zakasane rękawy i krągłe przedramiona urabiające ciasto na chleb. Puszysta, która byłaby w stanie ugnieść ciasto? A gdzie tam. A gruba zaraz by się zadyszała. Gruba to dla mnie taki potwór z Michigan albo innej Georgii, przypominający reklamę opon Michelina.
        • aaki na tyle poznałem danę iż wiem że absolutnie 15.04.05, 09:40
          nie poczuje się dotknięta takim określeniem
          myślę ,że jest typem "baby" z którą po zawarciu bliższej znajomości można "konie kraść"
          • pypcinski Re: na tyle poznałem danę iż wiem że absolutnie 15.04.05, 09:43
            aaki napisała:

> nie poczuje się dotknięta takim określeniem
            > myślę ,że jest typem "baby" z którą po zawarciu bliższej znajomości można "koni
            > e kraść"

To ta polskość z niej wychodzi. Tak tak. Nie da się ukryć.
            • dana33 Re: na tyle poznałem danę iż wiem że absolutnie 15.04.05, 20:19
              moj najwlasniejszy mowi, ze ja soczysta.... takie okreslenie podoba mi sie
              najbardziej... :))))
              • i-love-2-bike Re: na tyle poznałem danę iż wiem że absolutnie 15.04.05, 21:49
                dana33 napisała:

> moj najwlasniejszy mowi, ze ja soczysta.... takie okreslenie podoba mi sie
                > najbardziej... :))))

musze to memu zapodac,chociaz ja bym tam wolala,aby on ci z tych zasuszonych byl:)))
      • aaki no wiesz... 15.04.05, 09:37
        detali wyglądu podawać na forum nie wypada ....
        palestyńczycy raczej w jeansach i t-shirtach-chyba że jakiś starowinek to ubrany tradycyjnie
        • negevmc Jak aaki zwiedzał Izrael... 15.04.05, 10:08
          Zaprowadziłem go do małej grecko-ortodoksyjnek kapliczki postawionej
          na miejscu żródła z którego Maria czerpała wodę.
          Przy wejściu jest tabliczka z godzinami nabożeństw i otwarcia dla zwiedzających.
          Przybyliśmy w odpowiednich godzinach.
          W środku półmrok, woń kadzideł, miły chłód.
          Postępujemy w głąb w małym kortyarzyku, na którego końcu znajduje się źródło.
          Chicałem zrobić zdjęci, wyjmuje aparat a tu jakis starszy człowiek cos z tyłu
          do mnie krzyczy.
          NIe zrozumiałem , zaczął chyba po angielsku czy po niemiecku.. spytałem się po
          hebrajsku o co chodzi ... no i zaczęło się:
          dziadek: co wy tu robicie !?
          nie widzicie, że nie wolno tu wchodzić ?
          ja: ??
          dziadek: co ty robisz zdjęcia gdy myje się podłogi ?!
          (rzeczywiście dwie sprzątaczki zaczynały gdzieś z boku)
          ja: a co nie wolno robic zdjęć jak się myje podłogi?
          dziadek: a co jak żona myje podłogi w domu to robisz zdjęcia?
          ja: no fakt, nie robie.
          dziadek: noto wynoście się, przyjdźcie za godzine
          ja: na tablicy jest napisane, że otwarte dla zwiedzających, może warto
          dopisać, że z wyjątkiem pór mycia podłóg.
          dziadek: Ty mi tu nie będzierz rozkazywał
          ja: ależ ja nie rozkazuje tylko..
          dziadek: wynocha

No cóż poszliśmy sobie, tyle ze zwiedzania :(

• aaki Re: Jak aaki zwiedzał Izrael... 15.04.05, 10:13
            oj negev-nie przeżywaj juz tego az tak bardzo
            • tomek448 Re: czesc aaki 15.04.05, 16:41
              Wlasnie wrocilismy z oblatywania samolotem poludniowej czesci Izraela
              (pamietasz o czym mowa?).
              Szkoda, ze sie nie zalapales. Przy okazji pokaze zdjecia z lotu ptaka.
              Zobaczylbys i moze wiecej zrozumial w czym rzecz kiedy sie patrzy z gory.
              Ciesze sie, ze masz mile wspomnienia. Zapraszamy na przyszlosc. Pokazemy Ci to
              czego nie widziales, a jest sporo.
              Serdecznie pozdrawiam
              T44
              • aaki Re: czesc tomek 15.04.05, 17:03
                muszę powiedziec że trudno mi było wyjechac z izraela.Maglowano mnie na ben gurion przez równą godzinę.A w końcu pani z security osobiście przeprowadziła mnie bez kolejki aż do samej odprawy paszportowej na wszelki wypadek(?)
                to pewnie przez tę irańską wizę w paszporcie ;-) hahaha
                • tomek448 Re: czesc tomek 15.04.05, 17:09
                  Nastepnym razem bedzie bez oczekiwania.
                  Pamietasz to zdanie Gierka? "Pomozecie? Pomozemy!!!"
                  Przy okazji Ci wyjasnie.
                  Pozdrawiam
                  T44
                  • aaki Re: czesc tomek 15.04.05, 17:11
                    :-*)
                • flondrowaty Re: czesc tomek 15.04.05, 17:12
                  Wiza Iranu?

Gdzie tam.

To przez to wysoce podejrzane uczestnictwo w FŚ. Na drugi raz wybieraj inteligentniej nicka. Mossad wszystko widzi!!!!
                  • aaki Re: czesc tomek 15.04.05, 17:22
                    skoro mnie wpuścili (i wypuścili) to nie było tak żle
                    • i-love-2-bike Re: czesc tomek 15.04.05, 17:27
                      aaki napisała:

> skoro mnie wpuścili (i wypuścili) to nie było tak żle

widac przeszedles przez poprzeczke,ja pewnie nie bylabym taka szczesliwa:)))
                      • tomek448 Re: czesc tomek 15.04.05, 17:36
                        Jeslibys miala dobra kielbase krakowska, to moze bym Ci pomogl??????? Chociaz,
                        moglby byc Oscypek. W Polsce to sie nazywa zdaje sie platna protekcja.
                        Ale.... moze i bez tych bagazy przeszlabys bez problemu, bo my to jestesmy nic
                        w porownaniu z lotniskami w Ameryce.
                        Nie taki diabel straszny, ja tez.
                        T44
                        • i-love-2-bike Re: czesc tomek 15.04.05, 18:12
                          tomek448 napisał:

> Jeslibys miala dobra kielbase krakowska, to moze bym Ci pomogl??????? Chociaz,
                          >
                          > moglby byc Oscypek. W Polsce to sie nazywa zdaje sie platna protekcja.
                          > Ale.... moze i bez tych bagazy przeszlabys bez problemu, bo my to jestesmy nic
                          > w porownaniu z lotniskami w Ameryce.
                          > Nie taki diabel straszny, ja tez.
                          > T44

a ,ze ty nie straszysz to wierze,w koncu jestes ze Slaska,czyli prawie rodzina.
                          a ja niby skad te kielbase mialabym przywiesc,przeciez nawet gdybym chciala
                          przywiesc to cudo z Polski to by we mnie gratam homeland security rzucilo na
                          naszym lotnisku. juz mi kiedys kanapke z szynka konfiskowali przez 3 godziny, to
                          mnie oduczylo przyworzenia dobr nietrwalych. jak widzisz nie mam nic do
                          zaoferowania na ben gurion, a znajac moje mozliwosci odpowiadania na
                          podchwytliwe pytanie, to niestety widze me szanse na opuszczenie waszego panstwa
                          w calosci jako znikome,nawet z pomoca serniaka dany:)))
                          • tomek448 Re: czesc tomek 15.04.05, 18:21
                            Tu Cie moge zapewnic jako glowny agent Mosadu ( aaki to juz wie), ze moi
                            wspolpracownicy Ci pomoga i bez tej platnej protekcji, czyli kielbaski, oscypka,
                            Narazie za kilka dni bede sie gimnastykowal na lotnisku w Krakowie. Potem
                            biegne do Chlopskiego Jadla i.....uf juz mi slinka cieknie, a do tego duuuuuzy
                            kufel piwa.
                            Pozdrawiam
                            T44
                          • aaki Re: czesc tomek 15.04.05, 18:21
                            pytania nie były podchwytliwe.nazwałbym to raczej wywiadem" mozaikowym"
                            • tomek448 Re: czesc tomek 15.04.05, 18:36
                              Znaczy sie inteligentnie Cie rozpytywaly/li.
                              Opowiadaja, ze z Ameryki, duzo trudniej wyjechac i wjechac. Natomiast w
                              Krakowie cisza, spokoj i mozna co sie chce i jak sie chce. Nie wiem jak na
                              Okeciu, bo kiedys kiedy bylem to tez gladko moglem jakiegos kalasznikowa
                              przeszmuglowac. Ja juz tam wole, aby mnie chocby do naga ( oczywiscie nie tylko
                              mnie, ale wszystkich) rozebrali, bo wtedy moge czuc sie, ze dolece. Wiesz, taka
                              zbiorowa orgia bezpieczenstwa. Dzisiaj lecialem takim trzyosobowym i sie nie
                              balem, bo wiedzialem co wioze i obmacalem wspolpasazera.
                              • aaki Re: czesc tomek 15.04.05, 18:43
                                w krakowie? jako że leciałem tranzytem przez prage to kontrola była pobieżna
                                przy lotach bezposrednich pewnie jest troszkę inaczej.no ale własnie security izraelskie wypytywało mnie czemu to nie wziąłem bezposredniego lotu z polski tylko wolałem czekać w pradze 7 godzin.

kiedy bedziesz w polsce ?
                                • tomek448 Re: czesc tomek 15.04.05, 18:53
                                  Przylatuje na swieta Pesah, ktory w tym roku wyjatkowo nie pokrywa sie z
                                  Wielkanoca.
                                  Pozdrawiam
                                  T44
                                  • aaki Re: czesc tomek 15.04.05, 19:07
                                    to warto by było wspólnie jakies piwo wypić może tyskie?
                                    • tomek448 Re: czesc tomek 15.04.05, 20:03
                                      Chetnie. Mam dosc napiety program, ale jezeli mi sie uda, to sie skontaktuje.
                                      Podaj na moja skrzynke w jaki sposob.
                                      Pozdrawiam
                                      T44
                              • i-love-2-bike Re: czesc tomek 15.04.05, 21:47
                                tomek448 napisał:

> Znaczy sie inteligentnie Cie rozpytywaly/li.
                                > Opowiadaja, ze z Ameryki, duzo trudniej wyjechac i wjechac. Natomiast w
                                > Krakowie cisza, spokoj i mozna co sie chce i jak sie chce. Nie wiem jak na
                                > Okeciu, bo kiedys kiedy bylem to tez gladko moglem jakiegos kalasznikowa
                                > przeszmuglowac. Ja juz tam wole, aby mnie chocby do naga ( oczywiscie nie tylko
                                >
                                > mnie, ale wszystkich) rozebrali, bo wtedy moge czuc sie, ze dolece. Wiesz, taka
                                >
                                > zbiorowa orgia bezpieczenstwa. Dzisiaj lecialem takim trzyosobowym i sie nie
                                > balem, bo wiedzialem co wioze i obmacalem wspolpasazera.

a to fakt,ze ciezko wyjechac i wjechac i nalezy miec czyste skarpetki bo trza
                                zzuwac buciki co chwila:)))
                                • aaki specjalnie na tę okazję 15.04.05, 21:52
                                  wymyłem nogi i załozylem czyste skarpety hehe
                                  • i-love-2-bike Re: specjalnie na tę okazję 15.04.05, 21:59
                                    aaki napisała:

> wymyłem nogi i załozylem czyste skarpety hehe

a na ile to starczy:))))
                                    • aaki Re: specjalnie na tę okazję 15.04.05, 22:04
                                      to zależy od wydajności gruczołów potowych i skuteczności dezodorantów.
                                      przyjedz do izraela i pogadaj z security na ten temat ;-)
                                      • i-love-2-bike Re: specjalnie na tę okazję 15.04.05, 22:05
                                        aaki napisała:

> to zależy od wydajności gruczołów potowych i skuteczności dezodorantów.
                                        > przyjedz do izraela i pogadaj z security na ten temat ;-)

e tam u nas tez mozesz wyprobowac. ja lubie nie myc nog wtedy szybciej cie
                                        puszczaja:))))
                                        • aaki Re: specjalnie na tę okazję 15.04.05, 22:11
                                          wpuszczają albo zawracają do samolotu
                                          ty american citizen to cie wpuszczą ale mnie mogą zawrócić z bram raju
                                          • i-love-2-bike Re: specjalnie na tę okazję 15.04.05, 22:13
                                            aaki napisała:

> wpuszczają albo zawracają do samolotu
                                            > ty american citizen to cie wpuszczą ale mnie mogą zawrócić z bram raju

a za co,ze nie masz czystych skarpet:)))
                                            • aaki po pierwsze za skarpety 15.04.05, 22:40
                                              a po drugie za to że mogę nie sprawiac wrazenia checi powrotu do starego świata
                        • dana33 Re: czesc tomek 15.04.05, 20:25
                          nawet nie trzeba kielbasy.... wystarczy dobra ksiazka o zydach i juz patrza sie
                          laskawiej... :))))
                          • i-love-2-bike Re: czesc tomek 15.04.05, 21:50
                            dana33 napisała:

> nawet nie trzeba kielbasy.... wystarczy dobra ksiazka o zydach i juz patrza sie
                            >
                            > laskawiej... :))))

podrecznik jak zrobic BABE w 5 minut,przesunie mnie chyba szybko:)))
                    • flondrowaty Re: czesc tomek 15.04.05, 17:28
                      Powiedz - ile nicków z FŚ wydałeś po lotniskowych torturach? Ja na ten przykład na jednym lotnisku po wypełnieniu szóstego 12-kartkowego formularza już byłem gotów przypomnieć sobie panieńskie nazwisko teściowej, ale oni akurat tego nie chcieli i kazali wypełnić jeszcze jeden. Draństwo. A potem na moich oczach jeden taki wyrzucił te formularze do kosza. Kosz był pełny.
                      • aaki ????????????????????????????????????? 15.04.05, 17:35
                        gdzie to było? ja na ben gurion nic nie wypełniałem
                        • flondrowaty Re: ????????????????????????????????????? 15.04.05, 18:01
                          A czy ja mówię, że na Ben Gurion? Podejrzliwych lotnisk na świecie dużo. A na niektórych są podejrzliwi pro-extra-forma.
          • i-love-2-bike Re: Jak aaki zwiedzał Izrael... 15.04.05, 16:55
            negevmc napisał:

> Zaprowadziłem go do małej grecko-ortodoksyjnek kapliczki postawionej
            > na miejscu żródła z którego Maria czerpała wodę.
            > Przy wejściu jest tabliczka z godzinami nabożeństw i otwarcia dla zwiedzających
            > .
            > Przybyliśmy w odpowiednich godzinach.
            > W środku półmrok, woń kadzideł, miły chłód.
            > Postępujemy w głąb w małym kortyarzyku, na którego końcu znajduje się źródło.
            > Chicałem zrobić zdjęci, wyjmuje aparat a tu jakis starszy człowiek cos z tyłu
            > do mnie krzyczy.
            > NIe zrozumiałem , zaczął chyba po angielsku czy po niemiecku.. spytałem się po
            > hebrajsku o co chodzi ... no i zaczęło się:
            > dziadek: co wy tu robicie !?
            > nie widzicie, że nie wolno tu wchodzić ?
            > ja: ??
            > dziadek: co ty robisz zdjęcia gdy myje się podłogi ?!
            > (rzeczywiście dwie sprzątaczki zaczynały gdzieś z boku)
            > ja: a co nie wolno robic zdjęć jak się myje podłogi?
            > dziadek: a co jak żona myje podłogi w domu to robisz zdjęcia?
            > ja: no fakt, nie robie.
            > dziadek: noto wynoście się, przyjdźcie za godzine
            > ja: na tablicy jest napisane, że otwarte dla zwiedzających, może warto
            > dopisać, że z wyjątkiem pór mycia podłóg.
            > dziadek: Ty mi tu nie będzierz rozkazywał
            > ja: ależ ja nie rozkazuje tylko..
            > dziadek: wynocha
            >
            > No cóż poszliśmy sobie, tyle ze zwiedzania :(
            >
            >
            >
            he,he no to swojsko:))
      • i-love-2-bike Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 16:53
        abe_ltd napisała:

> A ja sobie zawsze wyobrazalam Dane jako chuda, tak jak na tych obrazkach z
        > konkursu Groszka. Gruba to chyba ona bardziej milusinska?
        > Negev wyglada jak niedzwiedz? Pod jakim wzgledem? Owlosienia?
        > Wtracalski jeszcze zyje? Wcale sie na forum juz tez nie wtraca. Wogole mija sie
        >
        > z celem swego nicka.
        > Palestyczykow widziales, aaki? Czy oni wszyscy w balaklavach?

a cos ty taka ciekawa jak kto wyglada:)))
        moze tak raz wszyscy damy swoje zdjecia w kostiumach kapielowych (tylko nie
        podrzucac tu zdjec sasiadow),to sie choc raz wszyscy posmiejemy:)))
    • sol4000 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 20:43
      aki, a moze napiszesz jak bylo i co widziales-:)
      • aaki Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 20:48
        było ciekawie.widziałem niezbyt wiele bo to tylko 125 godzin "brutto"
        • dana33 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 20:58
          ooooo, aki napisal 2 zdania.... rozgadal sie.... :)))
          to jak on o mnie, to ja wam o nim.... aki siedzi, uszy strzyze i slucha. od
          czasu do czasu zadaje jakies pytanko. potem znow nic i slucha. mojej
          sjonistycznej propagandzie nie ulegl... :)))

co znaczy nie duzo???? jak na te 5 dni, to byles nad morzem solonym, na
          masadzie, w ein gedi, w latrunie, mini-israel, nazaret, no i oczywiscie
          jerozolima.... mysle ze to rekord... :))))
          • sol4000 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 21:08
            jak przeczytalem jego odpowiedz, to myslalem, ze przespal- odpoczywajac po
            podrozy-:)))

na forum tez nie zbyt gadatliwy-:)
            • tomek448 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 21:16
              sol4000 napisał:

> jak przeczytalem jego odpowiedz, to myslalem, ze przespal- odpoczywajac po
              > podrozy-:)))
              >
              > na forum tez nie zbyt gadatliwy-:)

Prawdziwy mezczyzna milczy i wyciaga wnioski. Od czasu do czasu rzuci slowko i
              znowu milczy. Za to kobiety tzn zony tych milczacych......maja bardzo mocno
              wyrobione miesnie szczeki, a i na forum tez lepiej wladaja klawiatura.
              Wiec po czym poznac prawdziwego mezczyzne? Kiedy jest szczesliwy, ze jego zona
              sie nagada.
              • sol4000 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 16.04.05, 02:07
                -:))))))))

ze to forum jeszcze istnieje? chyba ze wiekszosc udaje chlopow-:)))
              • sol4000 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 16.04.05, 02:24
                tomek448 napisał:

Za to kobiety tzn zony tych milczacych......maja bardzo mocno
                > wyrobione miesnie szczeki, a i na forum tez lepiej wladaja klawiatura.

jestem widocznie ciezko myslacy, bo dopiero teraz do mnie dotarlo-:)))) mam na
                mysli to o wladaniu klawiatura co poniektorych-:)
          • aaki Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 21:18
            a zamek krzyżowców w montfort? a safed? a kineret?
            acca? kurcze teraz jezdzi pociąg do akki z przesiadka w tel aviv tylko 3 godziny i niecałe 100 szekli return ticket
            • tomek448 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 21:23
              Kapales sie w Morzu Martwym? Napisz jakie fantastyczne uczucie, kiedy czlowiek
              czuje sie jak wanka wstanka.

aaki napisała:

> a zamek krzyżowców w montfort? a safed? a kineret?
              > acca? kurcze teraz jezdzi pociąg do akki z przesiadka w tel aviv tylko 3
              godzi
              > ny i niecałe 100 szekli return ticket
              • aaki Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 21:42
                raczej jak wańka niewstanka kiedy głowa pojdzie w dół albo jak spławik
                • z_daleka Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 21:55
                  aaki napisała:

> raczej jak wańka niewstanka kiedy głowa pojdzie w dół albo jak spławik
                  -------------------------
                  Niestety nie spotkalem sie z toba, a szkoda. Wiec teraz chcialbym cie spytac.
                  Jakie wrazenia? Poza En Gedi, i pociagien do Akko?
                  • aaki Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 22:02
                    pociagiem nie jechałem-rozkład opracowałem niestety dopiero po powrocie.
                    ciekawy kraj.no zebyście tam mieli pokój to byłoby całkiem ok.
                    kontrasty wynikające z sytuacji politycznej olbrzymie.
                    tu uzbrojeni po zęby zołnierze wygłupiają sie z dziecmi arabskimi a kilkadziesiąt kilometrów dalej... sam wiesz
                    • z_daleka Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 22:14
                      No to nic nowego, zeo do gadatliwych nie nalezysz. Trzeba z Ciebie korkociagiem
                      po jednym zdaniu wyciagac. Co Ci dala te wycieczka? Czy wiesz teraz cos, czego
                      nie wiedziales przed nia?
                      • i-love-2-bike Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 22:17
                        z_daleka napisał:

> No to nic nowego, zeo do gadatliwych nie nalezysz. Trzeba z Ciebie korkociagiem
                        >
                        > po jednym zdaniu wyciagac. Co Ci dala te wycieczka? Czy wiesz teraz cos, czego
                        > nie wiedziales przed nia?

kazdy mowi ile chce i co chce, a wrazenia jak wrazenia wolno miec swoje.
                        • z_daleka Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 22:21
                          i-love-2-bike napisała:

> z_daleka napisał:
                          >
                          > > No to nic nowego, zeo do gadatliwych nie nalezysz. Trzeba z Ciebie korkoc
                          > iagiem
                          > >
                          > > po jednym zdaniu wyciagac. Co Ci dala te wycieczka? Czy wiesz teraz cos,
                          > czego
                          > > nie wiedziales przed nia?
                          >
                          > kazdy mowi ile chce i co chce, a wrazenia jak wrazenia wolno miec swoje.
                          ----------------------
                          Rachelciu, czy nie wydaje ci sie , ze jestes odrobinke natretna?
                          • i-love-2-bike Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 22:24
                            z_daleka napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                            >
                            > > z_daleka napisał:
                            > >
                            > > > No to nic nowego, zeo do gadatliwych nie nalezysz. Trzeba z Ciebie
                            > korkoc
                            > > iagiem
                            > > >
                            > > > po jednym zdaniu wyciagac. Co Ci dala te wycieczka? Czy wiesz teraz
                            > cos,
                            > > czego
                            > > > nie wiedziales przed nia?
                            > >
                            > > kazdy mowi ile chce i co chce, a wrazenia jak wrazenia wolno miec swoje.
                            > ----------------------
                            > Rachelciu, czy nie wydaje ci sie , ze jestes odrobinke natretna?

nie sadze gdyz na forum piszemy do kogo chcemy i ile razy chcemy. druga strona
                            nie musi tego czytac,ani odpowiadac.
                            • z_daleka Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 22:28
                              i-love-2-bike napisała:

> z_daleka napisał:
                              >
                              > > i-love-2-bike napisała:
                              > >
                              > > > z_daleka napisał:
                              > > >
                              > > > > No to nic nowego, zeo do gadatliwych nie nalezysz. Trzeba z C
                              > iebie
                              > > korkoc
                              > > > iagiem
                              > > > >
                              > > > > po jednym zdaniu wyciagac. Co Ci dala te wycieczka? Czy wiesz
                              > teraz
                              > > cos,
                              > > > czego
                              > > > > nie wiedziales przed nia?
                              > > >
                              > > > kazdy mowi ile chce i co chce, a wrazenia jak wrazenia wolno miec s
                              > woje.
                              > > ----------------------
                              > > Rachelciu, czy nie wydaje ci sie , ze jestes odrobinke natretna?
                              >
                              > nie sadze gdyz na forum piszemy do kogo chcemy i ile razy chcemy. druga strona
                              > nie musi tego czytac,ani odpowiadac.
                              -----------------------
                              no przeciez wlasnie napisalem : odrobine natretna. Moze nawet wiecej niz
                              odrobine.
                              • i-love-2-bike Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 22:29
                                z_daleka napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                                >
                                > > z_daleka napisał:
                                > >
                                > > > i-love-2-bike napisała:
                                > > >
                                > > > > z_daleka napisał:
                                > > > >
                                > > > > > No to nic nowego, zeo do gadatliwych nie nalezysz. Trze
                                > ba z C
                                > > iebie
                                > > > korkoc
                                > > > > iagiem
                                > > > > >
                                > > > > > po jednym zdaniu wyciagac. Co Ci dala te wycieczka? Czy
                                > wiesz
                                > > teraz
                                > > > cos,
                                > > > > czego
                                > > > > > nie wiedziales przed nia?
                                > > > >
                                > > > > kazdy mowi ile chce i co chce, a wrazenia jak wrazenia wolno
                                > miec s
                                > > woje.
                                > > > ----------------------
                                > > > Rachelciu, czy nie wydaje ci sie , ze jestes odrobinke natretna?
                                > >
                                > > nie sadze gdyz na forum piszemy do kogo chcemy i ile razy chcemy. druga s
                                > trona
                                > > nie musi tego czytac,ani odpowiadac.
                                > -----------------------
                                > no przeciez wlasnie napisalem : odrobine natretna. Moze nawet wiecej niz
                                > odrobine.

he,he niebieskooki mowisz o sobie ma sie rozumiec.
                      • aaki wiem.... 15.04.05, 22:38
                        no nie było to przecież wyprawa na marsa i nie jest to pierwszy kraj jaki widziałem ,raczej czterdziesty pierwszy tak więc mam juz pewien dystans do świata ale powiedzmy że wiem troszkę jak wygląda Jerozolima a to chyba nie aż tak mało prawda......??
                        • z_daleka Re: wiem.... 15.04.05, 22:39
                          aaki napisała:

> no nie było to przecież wyprawa na marsa i nie jest to pierwszy kraj jaki
                          widzi
                          > ałem ,raczej czterdziesty pierwszy tak więc mam juz pewien dystans do świata
                          al
                          > e powiedzmy że wiem troszkę jak wygląda Jerozolima a to chyba nie aż tak mało
                          p
                          > rawda......??
                          ----------------
                          sporo.
          • i-love-2-bike Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 15.04.05, 21:51
            dana33 napisała:

> ooooo, aki napisal 2 zdania.... rozgadal sie.... :)))
            > to jak on o mnie, to ja wam o nim.... aki siedzi, uszy strzyze i slucha. od
            > czasu do czasu zadaje jakies pytanko. potem znow nic i slucha. mojej
            > sjonistycznej propagandzie nie ulegl... :)))
            >
            > co znaczy nie duzo???? jak na te 5 dni, to byles nad morzem solonym, na
            > masadzie, w ein gedi, w latrunie, mini-israel, nazaret, no i oczywiscie
            > jerozolima.... mysle ze to rekord... :))))

he,he latruna to brzmi jak latryna,moze te tez zwiedzil i to dokladnie:)))
            • aaki pomyłka rachelko 15.04.05, 21:55
              The village was named after the Crusade castle built nearby, Le Toron des Chevaliers (The Tower of the Knights).=latrun
              • z_daleka Re: pomyłka rachelko 15.04.05, 21:58
                aaki napisała:

> The village was named after the Crusade castle built nearby, Le Toron des
                Cheva
                > liers (The Tower of the Knights).=latrun
                -------------------
                Mozesz dodac, ze jest tam tez w Latrun(po drugiej stronie szosy) piekny
                klasztor produkujacy zypelnie niezle wino.
              • i-love-2-bike Re: pomyłka rachelko 15.04.05, 22:00
                aaki napisała:

> The village was named after the Crusade castle built nearby, Le Toron des Cheva
                > liers (The Tower of the Knights).=latrun

no toz ja tylko jako dyletantka stwierdzilam,ze mnie sie tak jakos brzydko
                kojarzy:))
                • lechu1 Re: pomyłka rachelko 15.04.05, 22:19
                  i-love-2-bike napisała:

> aaki napisała:
                  >
                  > > The village was named after the Crusade castle built nearby, Le Toron des
                  > Cheva
                  > > liers (The Tower of the Knights).=latrun
                  >
                  > no toz ja tylko jako dyletantka stwierdzilam,ze mnie sie tak jakos brzydko
                  > kojarzy:))

no to stol pysk glupoto .
                  • krystian71 Re: pomyłka rachelko 15.04.05, 22:32
                    co to znaczy stol.Taki oktagly?
                  • dana33 Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 00:16
                    dzieki, lechu.
                    • i-love-2-bike Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 00:55
                      dana33 napisała:

> dzieki, lechu.

nu dana nie wiedzialam,ze ty z lechem trzymasz:((((
                      • krystian71 Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 11:42
                        a zkim ma trzymac, nie widzisz podobienstwa?
                        Glowe dam, ze i bliskie pokrewienstwo tu ma miejsce.Una cos o synu wspominala.
                        Przeciez jak taki napisze, stol pysk , to wiadomo, ze to musi byc wyzsza
                        starszobraterska inteligencja.
                        Zaden inny by na takie chamstwo nie wpadl , i zadna inna by mu nie dziekowala.
                        • i-love-2-bike Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 17:01
                          krystian71 napisała:

> a zkim ma trzymac, nie widzisz podobienstwa?
                          > Glowe dam, ze i bliskie pokrewienstwo tu ma miejsce.Una cos o synu wspominala.
                          > Przeciez jak taki napisze, stol pysk , to wiadomo, ze to musi byc wyzsza
                          > starszobraterska inteligencja.
                          > Zaden inny by na takie chamstwo nie wpadl , i zadna inna by mu nie dziekowala.

wlasnie pisalam na innym wpisie o tym samym. wczoraj z danuska sie razem
                          smialysmy az tu nagle danus przyklasnela chamskiemu lechowi. az wstyd,ze do tego
                          dolacza sie smietanka zydow w postaci soola&company. nic dodac nic ujac jesli
                          komus tego typu denny prymityw odpowiada to znaczy,ze na codzien on sam to
                          chmstwo reprezentuje,ktos inny czegos takiego by nie robil,niezaleznie od obozu
                          jaki reprezentuje. chamstwo i prostactwo nie ma granic i jak widac jest
                          ulubiona metoda obrony swych pogladow dla tych,ktorzy nie znaja innego smaku.
                          • krystian71 Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 17:16
                            czesc rachelciu,cos w tym jest,co my oboje rozumiemy , a danie nigdy dane nie
                            bedzie.
                            Jesli dobrze pamietam, to w moim mlodym i niewinnym okresie pobytu na tym forum
                            tak wlasnie zaczela sie ta niechhec do dany , ktora ona nazwala he,he
                            antysemityzmem.
                            Scislej tlumaczac , wielka komitywa Danusi z Krzysiem -Palnickiem,
                            Dana!!! Pamietasz???
                            • dana33 Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 20:30
                              nu krystianku, nie lubisz zydow, ale malpowac ich i owszem. ze komus cos dane
                              lub nie dane, to moje powiedzenie. tobie wlasnie nie dano, i to wielu rzeczy.
                          • dana33 Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 20:29
                            wczoraj rachelko, mowilas inaczej, a tu na tym watku inaczej. juz ci dawno
                            napisalam, gdzie zachowujesz sie jak czlowiek, tak jestes rachelka, a tam gdzie
                            wychodzi z ciebie brud, tam jestes rachelka-szmatelka.
                            a tu nie moglas wytrzymac, ze fajny watek, wiec z czystej zlosliwosci i ochoty
                            cos dolozyc, napisalas co napisalas o latrunie. lech ci napisal co napisal, i
                            zgodzilam sie z nim absolutnie. szczupla i wysportowana to ty moze i jestes,
                            ale brakuje ci cos zyczliwosci w stosunku do zydow.
                • sol4000 Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 02:16
                  zupelnie jak pewnemu jasiowi, co to sie wszystko z doopa kojarzy-:)))
                  • i-love-2-bike Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 02:18
                    sol4000 napisał:

> zupelnie jak pewnemu jasiowi, co to sie wszystko z doopa kojarzy-:)))

czyli mowisz o sobie mam rozumiec solciu?
                    • sol4000 Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 02:26
                      mnie latrun z latryna sie nijak nie kojarzy!
                      • i-love-2-bike Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 02:31
                        sol4000 napisał:

> mnie latrun z latryna sie nijak nie kojarzy!

tylko doopa z jasiem,czyli kazdy swoje widzi inaczej wesolku.
                        • dana33 Re: pomyłka rachelko 16.04.05, 20:31
                          nu, wlasnie, a potem rachelcia szmatelcia wypisuje na innym watku, ze inni sa
                          chamscy, ale naturalnie nie ty, prawda, nawet nie jak ci sie latrun z latryna
                          kojarzy. ale wiadomo, tobie rowniez nie dano widziec roznic tak cienkich.
    • sol4000 do aki. 16.04.05, 02:29
      pomimo zaklocen, udalo ci sie przekazac nam swoje wrazenia-:)))
      dzieki!
      • oscar62 Re: DO KOLEGOW FORUMOWYCH 16.04.05, 10:48
        AAKI BYL, WIDZIAL I ZMIENIL TON, CHOC TU I TAM ZOSTAL PRZY SWOIM (NIKT NIE
        OCZEKUJE PELNEJ "KAPITULACJI"). A WIEC CO SIE WIDZI Z DALEKA NIE WIDZI SIE Z
        BLISKA... A MOZE JESZCZE PARU Z WAS SPROBOJE PIELGRZYMKE DO SWIETEJ ZIEMI? TO
        SZCZEGOLNA ZIEMIA. WARTO!
        • aaki mała korekta-poglądów nie zmieniłem, 16.04.05, 15:35
          a ton raczej zawsze starałem się mieć umiarkowany.Uważałem i uważam nadal ,że prawda leży gdzies pośrodku,a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie był to wyjazd celem dyskusji politycznych tylko turystyczny z elementami pielgrzymkowymi.
          And the last but not the least ;-) chciałem spotkać się z anonimowymi do tej pory dla mnie niektórymi forumowiczami.Oprócz tego lubię zwiedzać świat
          • krystian71 Re: mała korekta-poglądów nie zmieniłem, 16.04.05, 15:43
            uff, odetchnalem z ulga.Oskar pisal o jakiejs KAPITULACJI pelnej czy nie
            pelnej , sadzilem,ze wie o czym pisze.
            Z Oskarem sie tez widziales?
            Strasznie jestem ciekawy twoich PRAWDZIWYCH wrazen , bo sam widzisz jakie tu
            ida przeklamania.I czy w obecnych warunkach mozna wogole mowic o aspekcie
            pielgrzymkowym.To jeszcze gorzej nizby cie po Ziemi Swietej zaczal oprowadzac
            Saladyn
            • aaki Re: mała korekta-poglądów nie zmieniłem, 16.04.05, 16:23
              Oczywiście ze mozna-większość miejsc opisanych w starym i nowym testamencie jest dostępna dla turystów mniej lub łatwiej ale jest. Także i tych znajdujących się obecnie na terenach autonomii.Taksówkarze spod bramy jaffskiej w jerozolimie proponują ci wycieczkę do jerycho czy betlejem za kilkadziesiat dolarów-na własną rękę można to zrobić kilka x taniej-ja po prostu nie miałem czasu.Pielgrzymów może nie tłumy ale jest ich trochę,sam spotkałem kilka ekip z Polski,nie mówiąc o obcokrajowcach.A Izrael ? jest to normalny kraj,w którym widzisz też i rzeczy nienormalne-tak pewnie będzie dopóki obie strony nie osiągną pokoju ale to już całkiem inna historia.
              p.s.oskara nie spotkałem.saladyn był naprawde facetem z wielką klasą co podkreślali wszyscy jego przeciwnicy w tym i krzyżowcy
              • krystian71 Re: mała korekta-poglądów nie zmieniłem, 16.04.05, 17:26
                a propos Saladyna , to wlasnie mialem na mysli, chyba sie zle w kontekscie
                wyrazilem o tym wzorze cnot ryserskich.
                Ale to niestety nie on cie po tej ziemi oprowadzal
                • aaki Re: mała korekta-poglądów nie zmieniłem, 16.04.05, 17:36
                  oprowadzałem się sam ,z pomocą przewodnika oraz dany z jej mężem i negeva z żoną
                  starali mi się chętnie pomóc w miarę wolnego czasu,za co jestem im wdzieczny, a ja starałem się nie nadużywać tej ich pomocy. i tyle.
                • negevmc Re: mała korekta-poglądów nie zmieniłem, 16.04.05, 21:26
                  krystian71 napisała:

> Ale to niestety nie on [Saladyn] cie po tej ziemi oprowadzal.

śmichy chichy ale czasem mam ochotę Ci odpowiedzieć Krystian.
                  Ja tego po prostu nie rozumiem. Po co te w stawki?
                  Nie jest to ani wyrażanie poglądów ani rzeczowa dyskusja - tak po prostu
                  jątrzysz. A może ja znowu nie czuję bluesa ?
            • oscar62 Re: mała korekta-poglądów nie zmieniłem, 16.04.05, 21:32
              krystian71 napisała:

> uff, odetchnalem z ulga.Oskar pisal o jakiejs KAPITULACJI pelnej czy nie
              > pelnej , sadzilem,ze wie o czym pisze.
              > Z Oskarem sie tez widziales?
              > Strasznie jestem ciekawy twoich PRAWDZIWYCH wrazen , bo sam widzisz jakie tu
              > ida przeklamania.I czy w obecnych warunkach mozna wogole mowic o aspekcie
              > pielgrzymkowym.To jeszcze gorzej nizby cie po Ziemi Swietej zaczal oprowadzac
              > Saladyn

OCH KRYSTIANKU KRYSTIANKU, COS MI WYGLADA, ZE OD MEGO PEWNEGO WPISU
              (PAMIETASZ?) KOMENTUJESZ MNIE IGIELKOWO. JAK CI TO DAJE SATYSFAKCJE, NIECH CI
              BEDZIE NA ZDROWIE. BO PRZECIEZ ILE JUZ MA CZLOWIEK ROSKOSZY W ZYCIU...
          • oscar62 Re: mała korekta-poglądów nie zmieniłem, 16.04.05, 21:14
            BYLES GDZIES W SRODKU - TO DOBRZE PAMIETAM I TO LEPSZE OD KRANCA - ALE JEDNAK
            PO PIELGRZYMCE JESTES, TAK MI SIE WYDAJE, CIUT CIUT WIECEJ OBIEKTYWNY I TO SIE
            WYCZUWA W TWOIM TONIE. WIERZ MI AAKI, NIE MASZ SIE CZEGO WSTYDZIC.
    • abstrakt2003 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 16.04.05, 17:06
      aaki napisała:

> 6.Fredzia NIE OBOGŁĄDAŁEM.
      Chyba nie żałujesz?
      • aaki Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 16.04.05, 17:11
        a wiesz ze trochę żałuję: rozmowa et a tet to jednak coś innego niż klepanie w klawiaturę.
        zresztą osoby z którymi się spotkałem twierdzą że fredzia osobiście nie znają, nie chciał im sie ujawnić.....
        • krystian71 Re: SERDECZNE podziękowania dla znajomych z Izra 16.04.05, 17:29
          he,he , nie jestes pierwszy , juz tu sie ktos na tym forum przed miesiacami
          zalil, ze choc sie z nim w Natanii umowil , zostal wystawiony do wiatru.
          Dziwi cie to?Mnie nie, a tylko potwierdza wewnetrzne i ugruntowane przekonanie,
          ze Fredzio , jako byt fizyczny nie istnieje.He,he
          Podpytaj Dane, wie wiecej niz chce powiedziec
          • aaki fredzio...? 16.04.05, 17:42
            no cóż jeśli nawet nie jest prawdziwy to dobrze pomyślany ;-)
            • abstrakt2003 Re: fredzio...? 16.04.05, 17:45
              Jest fatalnie pomyślany! Ten kto go wymyślił to kawał CHAMA!
              • aaki tak czy siak budzi emocje i śmiech 16.04.05, 17:51
                a to już coś
            • krystian71 Re: fredzio...? 16.04.05, 17:53
              se no e vero...mowisz?
              hmmm
              • aaki Re: fredzio...? 16.04.05, 17:57
                o właśnie-nie znałem oryginału włoskiego tego powiedzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka