kybernetes 15.06.05, 13:43 Widzę, że zamach w Iraku już spowszedniały, nikogo to już nie interesuje.... Ludzie giną ale to już mało kogo obchodzi...niech śię martwi Iracki rząd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zigzaur Re: Irak: w zamachu zginęło 17 żołnierzy 15.06.05, 15:05 Nie napisano, czy to byli żołnierze z poboru czy kadra. Jeśli z poboru, to nasuwa się wniosek, że Iran to bogaty kraj. Widzieliście w Polsce żołnierzy biesiadujących w restauracji? W każdym razie, ofermy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Czy ty wogóle odróżniasz Irak od Iranu? 15.06.05, 16:03 zigzaur napisał: > Jeśli z poboru, to nasuwa się wniosek, że Iran to bogaty kraj. Kolejny dowód na to że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Irak: w zamachu zginęło 17 żołnierzy 15.06.05, 15:42 I'm sorry, but the evening is still young... Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Irak: w zamachu zginęło 17 żołnierzy 15.06.05, 15:46 What do you say of it, Mr. zigzaur? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Po angielsku do zigzaura??? 15.06.05, 16:04 Równie dobrze mógłbyś mówić do świni czy krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Irak: w zamachu zginęło 17 żołnierzy 15.06.05, 19:28 Nu nicziewo, wot prosto oszybka. Konieszno, Irak. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Irak: w zamachu zginęło 17 żołnierzy 15.06.05, 20:03 Wybrałem język zrozumiały dla autorów większości wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson To w końcu ilu zginęło 17 czy 23??? 15.06.05, 16:00 Ale na szczęście i ku ogromnej złości amerykansyństwa i ich pachołków, nie było ofiar wśród cywilów, a jedynie wśród kolaborantów. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: To w końcu ilu zginęło 17 czy 23??? 15.06.05, 16:03 MSNBC pisze o 25 - w sumie przeciez ciezko ranni moga wciaz umierac. Nie wiem tylko co za roznica 17 czy 25? Bardziej Cie podnieca jak wiecej? Dla mnie tragedia jest sam fakt, ze ludzie sie zabijaja. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=25198219&a=25206218 ------------------------------------------------------ There are many ways to praise the Lord. The best, though the hardest one is to be a Good Man. Jest wiele sposobow na czczenie Pana. Najlepszym, choc najtrudniejszym jest bycie Dobrym Czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Trzeba było o tym pomyśleć dwa lata temu, gdy 15.06.05, 16:06 tą falę masowego zabijania się ludzi zapoczątkowali psychopaci z Białego Domu. thannatos napisał: > MSNBC pisze o 25 - w sumie przeciez ciezko ranni moga wciaz umierac. Nie wiem > tylko co za roznica 17 czy 25? Bardziej Cie podnieca jak wiecej? Dla mnie > tragedia jest sam fakt, ze ludzie sie zabijaja. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Trzeba było o tym pomyśleć dwa lata temu, gdy 15.06.05, 16:21 Jasne, ale czy jestes w stanie przyswoic fakt, dwa lata temu zapadly takie, a nie inne decyzje i nastapily takie a nie inne dzialania i teraz tylko pozostaje znalezc najlepsze wyjscie z zaistnialej sytuacji. Jesli zerkniesz sobie do linku przeze mnie podanego, to znajdziesz moja wypowiedz na temat tego co NAPRAWDE w Iraku stanowi obecnie problem. Jak widac jest to problem zlozony. I tylko czlowiek pozbawiony wyobrazni moze uwazac, ze calkowite wycofanie sie wojsk koalicji jest remedium na irackie problemy. Nie wiem czy masz jakakolwiek wiedze medyczna, ale wydaje mi sie, ze z tej dziedziny moge podac najlepsza analogie. Otoz: Najlepiej oczywiscie jest NIE wbijac noza sobie w pluco... Ale, JESLI sie ten noz juz wbilo, to niech Cie reka boska broni, zeby go WYJAC poza sala chirurgiczna! O ile z nozem wbitym w pluco zyje sie az do smierci z uplywu krwi (moze zajac to kilka-kilkanascie godzin), to po WYJECIU noza umiera sie w ciagu minut na skutek UDUSZENIA, bo pluco sie zapada. Rozumiesz analogie? Nawet jesli obecnosc wojsk koalicji w Iraku ZDESTABILIZOWALA to panstwo, to USUNIECIE ich TERAZ tylko ZNACZNIE pogorszy sprawe. Trzeba to zrobic z glowa i po bardzo odpowiednim przygotowaniu. Propozycje co nalezaloby zrobic WEDLUG MNIE - znajdziesz w podanym wczesniej linku. Inna opcja jest dlugoletnie stacjonowanie wojsk ONZ BEZ AMERYKANOW, ale to jest pieronsko kosztowne i prawie niemozliwe do wykonania.... Wiec uwazam, ze podzial Iraku na niezalezne strefy jest w obecnej chwili najlepszym, co nie oznacza, ze najprostszym rozwiazaniem. ------------------------------------------------------ There are many ways to praise the Lord. The best, though the hardest one is to be a Good Man. Jest wiele sposobow na czczenie Pana. Najlepszym, choc najtrudniejszym jest bycie Dobrym Czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson 90% zamachów wymierzonych jest w okupantów, 15.06.05, 16:45 kolaborujacy rząd,wojsko i milicję, conajmiej 90%. Jeśli zniknie ten problem (USA wycofają się z Iraku, oddadzą Irakowi pola naftowe, a rząd będzie podejmował niezależne od USA decyzje), partyzantka przestanie walczyć. Pozostaną jedynie prawdziwi bandyci, z którymi rząd Iraku łatwo sam sobie poradzi. thannatos napisał: > Jasne, ale czy jestes w stanie przyswoic fakt, dwa lata temu zapadly takie, a > nie inne decyzje i nastapily takie a nie inne dzialania i teraz tylko pozostaje > znalezc najlepsze wyjscie z zaistnialej sytuacji. Tym bezsensownym stwierdzeniem sprawia się groźny precedens, który pozwoli na brutane i bezkarne podporządkowywanie sobie innych państw. Każdy może sobie napaść na słabsze państwo, ustawić rząd marionetek, a potem na falę rozprzestrzeniającej się partyzantki powiedzieć coś w rodzaju "no dobrze źle zrobiliśmy napadając, ale nie możemy się teraz wycofać bo musimy naprawić nasz błąd i wspólnie z nowym rządem przywrócić spokój" i w ten sposób najeźdźca osiąga swój cel, podporządkowując sobie najechane państwo i to całkiem legalnie!!! :oO To jest chore i niewyobrażalnie niebezpieczne, dlatego nie wolno brać poważnie tego amerykańskim pseudo-argumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
pankasztelan Re: Trzeba było o tym pomyśleć dwa lata temu, gdy 15.06.05, 17:39 Sorry ze nie na temat, ale Thomson to naprawde kiepska marka:) Odpowiedz Link Zgłoś
stabom Re: Trzeba było o tym pomyśleć dwa lata temu, gdy 15.06.05, 20:35 Thompson, balonie, jedz szybko do Iraku - tam cie chlopcy, jako bialego chrzescijanina zaraz wysadza w powietrze, a ma tu na forum bedziemy miec wreszcie spokoj od ciebie. A na msze zlozymy sie na pewno ! Odpowiedz Link Zgłoś
canadol A kto tu jest "Dobrym Czlowiekiem"??? 15.06.05, 18:45 Busz, Saddam, samobojca czy zolnierz iracki??????? Dla mnie tym najgorszym jest ten co zaapoczatkowal ten gnoj. Busz i Saddam w jednym szeregu......... Wszakze Saddam tez wydawal rozkazy zabijania w "szlachetnym celu". Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A kto tu jest "Dobrym Czlowiekiem"??? 15.06.05, 20:04 A zaczął Lenin. Odpowiedz Link Zgłoś
pankasztelan Re: Irak: w zamachu zginęło 17 żołnierzy 15.06.05, 17:23 Bez sensu. Terrorysci uzywaja wszelkich trickow zeby jak nawiecej ludzi wyslac na tamten swiat a niektore panstwa i tak wciaz domagaja sie praw dla tych zlapanych i humanitarne ich traktowanie. A czy pytaja sie terrorystow zeby dzialali bardziej humanitarnie? Czy tylko dlatego, ze wojska stabilizacyjne sa z krajow cywilizowanych powinni humanitarnie traktowac schwytanych, bez wzgledu na to jakie zlo schwytani popelnili? Czesto fala w koszarach gorzej traktuje rekrutow jak ci zolnierze schwytanych terrorystow. Dlatego uwazam, ze albo media wyolbrzymiaja problem i jako takiego problemu nie ma, albo jakis tam problem jest ale opisywany z przesada, a nawet jak opisywana jest jakas prawda to brzmi ona smiesznie w porownaniu do tego co potrafia wyczynic sami terrorysci... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nabijasz się prawda? ;o) 15.06.05, 17:55 pankasztelan napisał: > Bez sensu. Terrorysci uzywaja wszelkich trickow zeby jak nawiecej ludzi wyslac > na tamten swiat a niektore panstwa i tak wciaz domagaja sie praw dla tych > zlapanych i humanitarne ich traktowanie. A czy pytaja sie terrorystow zeby > dzialali bardziej humanitarnie? Czy tylko dlatego, ze wojska stabilizacyjne sa > z krajow cywilizowanych powinni humanitarnie traktowac schwytanych, bez wzgledu > > na to jakie zlo schwytani popelnili? Czesto fala w koszarach gorzej traktuje > rekrutow jak ci zolnierze schwytanych terrorystow. Dlatego uwazam, ze albo > media wyolbrzymiaja problem i jako takiego problemu nie ma, albo jakis tam > problem jest ale opisywany z przesada, a nawet jak opisywana jest jakas prawda > to brzmi ona smiesznie w porownaniu do tego co potrafia wyczynic sami > terrorysci... Walczący o wolność swej ojczyzny partyzanci nazwani terrorystami, psychopatyczni najeźdzcy cywilizowanymi państwami, nikt na poważnie by czegoś takiego nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Re: Nabijasz się prawda? ;o) 15.06.05, 19:45 po wysadzeniu sie i innych juz nic nie boli, boli tych co przezyli. Odpowiedz Link Zgłoś