Dodaj do ulubionych

Londyn - dzisiaj

07.07.05, 12:35

Wlasciwie to sie stalo, co czesto bylo wspominane, ze stac sie moze. Ale i tak
Londyn jest w duzym szoku.

Podobno zastrzelono "zywa bombe" - faceta ze srodkami wybuchowymi na sobie.
Canary Wharf bodajze.
Obserwuj wątek
    • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 12:37

Wysylanie SMSów mija sie z celem. Sieci komórkowe sa przeciążone - zasięg
      pojawia się i znika. Powiedzino także, że bomby mogły być uruchomione przy
      pomocy komórek, więc wyłączono sieć.
    • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 12:42

autobus na Russel Sq. rozerwany na kawalki - jak to pisza "widac krew na murach"
    • indris Londyn - za późno 07.07.05, 12:44
      Jeżeli to Al KAida, to o dwa miesiące za późno. Trzeba to było urządzić przed
      wyborami, może nie Blair byłby teraz premierem.
      • kotek.filemon Re: Londyn - za późno 07.07.05, 12:48
        > Jeżeli to Al KAida, to o dwa miesiące za późno. Trzeba to było urządzić przed
        > wyborami, może nie Blair byłby teraz premierem.

I tu się grubo mylisz. Anglicy to nie Hiszpanie żeby ze strachu przed byle
        brudasami wybierać lewaków. Raczej byłoby odwrotnie. Może bez amerykańskiego
        hurraoptymizmu i mesjanizmu, ale zemsta najlepiej smakuje na zimno.
        • xiv Re: Londyn - za późno 07.07.05, 12:51

sprawiedliwosc na pewno bedzie - szczegolnie, ze kazdy autobus, stacja metra i
          pociag maja kamery
          • kropekuk Polacy zupelnie nie pojmuja Brytow. 07.07.05, 13:00
            Nb. ilosc polskich ofiar powinna byc znaczna :(((((((((
            • xiv Re: Polacy zupelnie nie pojmuja Brytow. 07.07.05, 13:03

nie sadze, az tylu Polaków nie przebywa w centrum o dziewiątej rano - głównie
              "biurkokraci"
              • kropekuk A ja sie martwie o tych z pubow etc - zobacz czas; 07.07.05, 13:05

• xiv Re: A ja sie martwie o tych z pubow etc - zobacz 07.07.05, 13:16

nie wiedziałem, że puby otwierają o dziewiątej

pracujący w sandwich-barach już byli na miejscu
                  • kropekuk O 11.00 ale staff nie zjawia sie wraz z klientem:) 07.07.05, 13:21

• zsa-zsa Re: Polacy zupelnie nie pojmuja Brytow. 07.07.05, 13:12
                mialam szczescie i dotarlam do pracy na dziewiata bez problemu (pracuje
                niedaleko Russel Square).
                • kropekuk Trzym sie! Czeka cie powrotny spacer ;) 07.07.05, 13:13

• zsa-zsa Re: Trzym sie! Czeka cie powrotny spacer ;) 07.07.05, 13:47
                    no wlasnie, mieszkam daleko od centrum i troche sie martwie jak dotre do domu...
                    • kropekuk Kawalek za centrum prywatne samochody beda 07.07.05, 14:06
                      ludzi po drodze zabierac. Ale dosiadaj sie tylko do BIALEJ KOBIETY;)
                      Strzezonego Pan Bog strzeze.
        • kropekuk Masz racje - byliby Torysi Howarda i zaostrzenie 07.07.05, 12:59
          polityki imigracyjnej. Juz sa akty niecheci ludnosci do Muslimow - w tym POZA
          Londynem: zadne tam bojki, zimna niechec i bojkot ich biznesikow :)))))))
      • kropekuk Tobie nalezaloby nogi z tylka wyrwac, Indrys 07.07.05, 12:57
        Blair i Labour winne, ze muslimskim czubom wpadlo do muslimskiego lba
        podkladanie bomb - nb. w tym w paru punktach szczegolnie, Bogu dzieki, w
        Londynie zamuslinionych
        • mmkkll Czyli już coś wiadomo na temat sprawców? 07.07.05, 13:00
          Nie będzie to pewnie żadne zaskoczenie, że to islamscy terroryści, ale tak pytam
          dla potwierdzenia.
          • kropekuk NIC sie nie podaje, nawet jesli wiadomo. Sam 07.07.05, 13:04
            rozumiesz, ze wuykorzystano G 8 w Szkocji i przesuniecie sil bezpieczenstwa z
            Londynu. Nb. lewactwo antyglobalistyczne ZNOW najwyrazniej zagralo na islamskie
            zamowienie - bydlaki chyba naprawde dzialaja za saudyjski szmal ;)
            • mmkkll Re: NIC sie nie podaje, nawet jesli wiadomo. Sam 07.07.05, 13:07
              Widać rzeczywiście, że to chyba jakiś inny syf, niż od ataków w Madrycie.
              Ja się jedynie zastanawiam, co z Warszawą... W końcu Londyn jest miastem dobrze
              zabezpieczonym na wypadek ataków terrorystycznych, Warszawa zaś praktycznie
              wcale. W każdym razie idę oglądać BBC World...
              • mmkkll Jeszcze jedno: 07.07.05, 13:09
                Zauważyłem napis(BBC): "Prime Minister to leave G8 summit". Czyli się na bieżąco
                zmienia.
                • kropekuk Tak. Wyglosil przemowienie i ma leciec do Londynu 07.07.05, 13:10
                  Nb. Blair nazwal terroryzm terroryzmem. Rosja JUZ na G-8 wygrala ;)
    • gosc.z.korony Przerażające 07.07.05, 12:47
      • kropekuk Nie jest tak zle, mogloby byc o wiele gorzej przy 07.07.05, 13:02
        SZESCIU niemal jednoczenych atakach. Wiekszosc ofiar wyglada paskudnie, ale to
        lekkie obrazenia, skaleczenia, za pare dni beda zdrowi. Niestety, poza zabitymi
        (oficjalnie potwierdza sie zaledwie kilka ofiar smiertelnych) sa ranni w stanie
        krytycznym.
    • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 12:48

do biura docieraja jeszcze ludzie... niezle historie opowiadaja...

ciekawe jak wrocimy do domu :(((
    • mancow Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 12:52
      Trzeba bedzie wrocic do starych wyprobowanych policyjno-represyjnych metod.
      Masowe deportacje czcicieli allaha z powrotem do ich wspanialych krajow ropa i
      szczesciem plynacych. Jeszcze kilka takich zamachow, pare lat minie i sie
      Europka ocknie ze snu. A nie zdziwie sie , jak wq...wieni Angole juz teraz
      zrobia jakies male zamieszki na tle rasowym swoim smaglym braciom.
    • paul_78 Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 12:53
      Dostanie się arabskim imigrantom :-/
    • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 12:57

Deutche Bank ewakuowany

Blair bedzie mial przemówienie do narodu za cztery minuty - wszyscy ida do pubu
      posłuchać

Funt słabnie :( - ale pewnie się odbije
      • borowczana Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 13:05
        gdzie jest Deutche B? Docklands?

Nam kazali siedziec w biurze
        • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 13:06

Boczna od BishopsGate, nie pamietam nazwy ulicy - niedaleko Liverpool Street
          Station.
          • borowczana Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 13:10
            kurde
            zaraz kolo mojej ukochanej.
            Gdzie jestes? Ja na Farringdon St.
            • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 13:15

> Gdzie jestes? Ja na Farringdon St.

Cannon Street, jak się cieszę, że przyjechałem do pracy wcześniej
          • kropekuk Tak, ale zagrozeniem moze byc po prostu USZKODZENI 07.07.05, 13:12
            FUNDAMENTOW w wyniku podziemnego wybuchu.
    • xiv Jednak Al-Kaida!!! [n/t] 07.07.05, 13:05

• kropekuk A KTO? IRA? Chyba nie uwierzyles we wstepne 07.07.05, 13:09
        uspakajajace panike bajeczki (zreszta madry chwyt) o super-spieciach czy gazie
        w sieci? Srednie pocieszenie, ale MOGLO BYC GORZEJ; chyba najwiecej ofiar
        proporcjonalnie w autobusie (nie do rozpoznania na fotkach w TV)
        • xiv Re: A KTO? IRA? Chyba nie uwierzyles we wstepne 07.07.05, 13:14

Ja jestem sceptyk z urodzenia, wiec w mało co wierzyłem. Ale skoro Blair
          stwierdził, że to terroryści...

Tak jak Brytyjczycy nie popierali wojny w Iraku - to teraz sytuacja robi się
          bardziej skomplikowana.

Jeśli atak jest wynikiem brytyjskiej tam obecności to poparcie jeszcze bardziej
          zmaleje. Jeśli jednak atak zostanie uznany za spowodowany przez spotkanie G8 -
          wtedy popracie dla Blaira i obecności w Iraqu wzrośnie.
          • kropekuk Nie jestes socjologiem,obracasz sie w kregu middle 07.07.05, 13:20
            class, i to etnicznie zmieszanej, z uniwersyteckim wyksztalceniem - specyficzne
            srodowisko (ktore nb. demonstracjami w Szkocji przyczynilo sie walnie do
            oslabienia sil bezpieczenstwa w Londynie). Nizsze i najwyzsze warstwy sa o
            wiele bardziej zradykalizowane - nie sadze, by w sprawie Iraku cokolwiek sie
            zmienilo. Ta roznica, ze ID sa teraz PEWNE.
            • marcus_crassus masz jakis dobry serwis z anglii kropek???? 07.07.05, 13:23
              podobno scotland dostal cynk wczesniej, i podobno zastrzelono zywa biegajaca bombe...

skad te newsy podaja??
              • kropekuk Kazda agencja podaje inne dane, a rzad wszystkim 07.07.05, 13:31
                im przeczy. Poza , rzecz jasna, seria zamachow terrorystycznych. Jesli prawda z
                tym cynkiem, to sprawcy beda znani, cale siatki, i ukarani - wierze naszej
                policji, choc moze to troche potrwac.
                • borowczana Re: Kazda agencja podaje inne dane, a rzad wszyst 07.07.05, 13:34
                  klasyczne sztuczki sluzace dezinformacji.
                  Grunt ze znajomi sie poodnajdywali - dzis wieczorem dluuuugi spacer do domu...
                • marcus_crassus no...z potomkami sasow tak latwo im nie pojdzie :) 07.07.05, 13:36
                  ps- odbierz maila
                  • borowczana Re: no...z potomkami sasow tak latwo im nie pojdz 07.07.05, 13:39
                    ja? Nie moge... nie mam dostepu z tego kompa:(
                    a co jest?
      • xiv Re: Jednak Al-Kaida!!! 07.07.05, 14:49

abcnews.go.com/International/wireStory?id=916310
    • fredzio54 Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 13:22
      anglicy araby placa wam z milosc do nich
    • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 13:27

odwolano wszystkie imprezy celebrujace wygranie gier olimpijskich
    • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 13:43

Strona Reutersa siadla - server too busy.

Wszystkie pociagi metra i autobusy odwolane.
      • sawa.com Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 14:04
        Czytam Was. Jestem tu w Polsce i mam dużą lodową kulę w gardle.
        Boję się własnej nienawiści do morderców.
        Co za religia ten islam - że stymuluje taką nienawiść i zbrodnię od stuleci. Bo
        przecież okrucieństwa wyznawców proroka są znane nie od dziś.

Myślę,że nalezy zmienić sposób waliki z arabskim terroryzmem. Arabów nalezy
        pozostawić samych sobie. Ich ropę też.
        Europejczycy mają głowy nie tylko od parady, wymyslą alternatywne nośniki
        energi.

Trzymajcie się.
        • kropekuk To WAHABIZM 07.07.05, 14:07

• xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 13:46

Rynek w US takze zapikował w dół. Większa ilość trading floor jest pusta -
      ludzie z City zostali wysłani do domu [a transportu nie ma]. Obroty niskie, ale
      raczej jest spokojnie.

Policja i ambulansy są ściągane z Essex.
    • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 14:05

wybuch autobusu - dwie osoby smiertelne

a autobus mozna obejrzec tutaj:
      news.bbc.co.uk/1/hi/in_pictures/4659489.stm
      (siodme zdjecie)

dwie osoby smiertelne
      • kropekuk 2 na miejscu. 4 w stanie krytycznym. Mozliwe. 07.07.05, 14:09

• xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 14:54

"Rejoice, Islamic nation. Rejoice, Arab world. The time has come for vengeance
      against the Zionist crusader government of Britain in response to the massacres
      Britain committed in Iraq and Afghanistan," said the statement, which was
      translated by The Associated Press in Cairo.
      • kropekuk No to beda masakry w Manchesterze, Leicaster etc. 07.07.05, 14:58
        Nie wiem, czy ktos bedzie w stanie powstrzymac bezrobotne byczki z BNP czy
        wsrod wyborcow Silka ;)
    • xiv Re: Londyn - dzisiaj 07.07.05, 15:14

w/g CNN dziesięć ofiar śmiertelnych na King's Cross station - relacja znajomej,
      którą tam ewakuowali wcale nie była taka spokojna jak przedstawiają to gazety

wojska na ulicach nie widać, wbrew doniesieniom GW
      • kropekuk Bylo i w BBC, i ITV - tu akurat GW nie zwariowala 07.07.05, 15:41

• karbat Re: Indrys 07.07.05, 15:48

indris 07.07.2005 12:44 + odpowiedz

Jeżeli to Al KAida, to o dwa miesiące za późno. Trzeba to było urządzić przed
        wyborami, może nie Blair byłby teraz premierem.

Brutalny wydzwiek ma twoja wypowiedz.
        Ja bym wysadzil tylko Blaira z Kwasniewskim plus Krzaczasty ,pelnia szczescia ,
        to moze by zakonczylo cierpienia niewinnego narodu.

Kwasniewski sciagaj wojsko z Iraku do kraju natychmiast!.Wazeliniarski
        prezydencie - dyletancie ,Oni nas tam nie zapraszali ani nas tam w Iraku nie
        chca , jeszcze tego nie widzisz!

• kropekuk Kolejny bezuzyteczny lewacki idiota? 07.07.05, 15:51
          JAKI "narod iracki"? Bo tak to sobie Sir Churchill z Lawrence of Arabia
          ustalili? Dokladnie tak jak Wujaszek Stalin ze swym "narodem radzieckim"?
          Najpierw HISTORII sie poducz, a potem wyglaszaj swoje bzdury o narodach i
          panstwach TWORZONYCH FANTAZJA EUROPEJSKICH POLITYKOW.
    • borowczana 45 ofiar smiertelnych, 150 ciezki stan... 07.07.05, 16:17
      The number of locations continues to be refined; It now appears that the three
      reported bus attacks are in fact one. The detonation occured at Woburn Place
      between Tavistock Place and Russell Square.
      Z bardzo dobrego zrodla:
      The tube attacks now appear to number 4. Casualties are being operated on at
      the scene of the explosion at Kings Cross, it has been suggested that this was
      the most badly affected site.
      Casualties figures are now emerging; Edgeware Road; 9 dead thus far, 7 at
      Aldgate and 2 at Russell Square. 7 were killed by the detonation on the bus.
      Total casualties number 1000, there are 150 VSI and at 1430 45 dead.
      There has been no evidence to suggest the devices were enhanced by a chemical,
      biological or radiological component.
      TRANSPORTATION
      The situation in London and the remainder of the country remains ‘fluid’.
      Ongoing disruption to services is likely as members of the public alert the
      Police about suspect packages. Clearly exiting the capital will be difficult
      today and individuals and companies need to plan accordingly.
      There is a phased opening of mainline stations planned. No details available
      yet, however all stations other than Kings Cross are planned to open in time
      for the evening rush hour. The challenge for commuters will be getting to the
      station.
      Bus services in Zone 1 remain suspended.
      Portsmouth and Poole stations have been closed until suspect packages are dealt
      with.
      Swindon has reopened after a suspect package was resolved by a controlled
      explosion.
      The Bomb Squad have destroyed a suspect package in Brighton. The status of the
      station is unknown.
      The road network both within the capital and on some routes out remains
      extremely congested.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka