Dodaj do ulubionych

Burmistrz Londynu o przyczynach zamachów na to ...

20.07.05, 18:53
Tak, to bardzo interesująca, medialna, odważna wypowiedź. Burmistrz odważył
się powiedzieć również, że Londyńczycy zginęli z powodu podwójnych standardów
Zachodu i chęci opanowania źródeł ropy. CNN. com zamieścil ją na pierwszej
stronie.
Obserwuj wątek
    • usiruf Linigstone jest znany jakos ostro lewicowy 20.07.05, 19:14
      I takie dal oswiadczenie.
      Pozatym ma stado mahmutow w miescie i chce byc wybrany jeszcze raz. Zreszta bzdura ze to Blair, a nie islamisci sa odpowiedzialni za te zamachy jest zdumiewajaco powszechna w tym kraju.
      • galaxy2099 Nie tylko "w tym kraju" 21.07.05, 00:35
        Powiedzialbym, ze jest wiele krajow w EUrokolchozie gdzie takie bzdurne poglady
        sa o wiele bardziej powszechniejsze.
        No ale spoleczenstwa sa zwykle glupie i daja sie manipulowac "wolnej" prasie i
        lewackim politykom.
        Ot chocby spojrzmy na Niemcy i Francje.
        Czego przecietny zabojad boi sie najbardziej ?
        Nie, nie wcale nie swirow typu Kim Dzong Il, Casteo czy inni fanatyczni
        dyktatorzy tego swiata. On boi sie USA !!!
        Az trzese sie ze smiechu jak to pisze.
    • akserm No ale kropekuk dalej twierdzi, ze Irak nic tu nie 20.07.05, 19:33
      ma do rzeczy i slepo wierzy Blairowi.
      • skipper_ Re: No ale kropekuk dalej twierdzi, ze Irak nic t 20.07.05, 19:38
        a "postepowcy" z Polski oczywiscie wiedza lepiej
        co bylo przyczyna zamachow oraz wiedza rowniez
        lepiej od samych Brytyjczykow, co o tym
        oni (Brytyjczycy) sadza...

a w/g przeprowadzonego ostanio sondazu
        tylko 30% uwaza, ze zamachy byly spowodowane
        wojna w Iraku i polityka Blaira...
        • akserm Re: No ale kropekuk dalej twierdzi, ze Irak nic t 20.07.05, 19:53
          mozesz rzucic linka na temat tego sondazu?.
        • kropekuk Kup sobie ostatni Saturday Telegraph, misiu :))))) 20.07.05, 20:02

• robert4321 Piesek Busha - Blair - odpowiada za zamachy !!! 21.07.05, 13:52
          ...
      • kropekuk A ty Bushowi - USA na znak protestu nie opusciles 20.07.05, 20:05

• akserm Re: A ty Bushowi - USA na znak protestu nie opusc 20.07.05, 20:21
          Nie , USA jest OK, jestem po prostu przeciwny agresji na Irak i tej rewii
          klamstw i demagogii jej towarzyszacych. Boje sie , ze USA staje sie powoli
          zaprzeczeniem tego czym miala byc w intencji ich zalozycieli. USA powinna
          zlapac Bin Ladena a nie wzmacniac swiatowy terroryzm atakujac Saddama bo "He
          wanted to kill my daddy".
    • kropekuk CZERWONY KEN KU CHWALE CZERWONYCH 20.07.05, 20:04
      (i terroryzmu islamskiego - 24.07 da sobie buzi z Ramadanem)
      news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/3012347.stm
    • buszek2 Anglicy i Polki zgineli przez Busha Blaira & Kwas. 20.07.05, 20:06
      Terroryzm panstwowy praktykowany zwlaszcza przez USA, Izrael, ale rowniez
      Blaira i kilku innych wasali...wyprodukowal rzesze nowych terrorystow.. Co
      mysla o przywodcach krajow i ich obywatelach zaanagazowanych w awanture iracka
      np.mieszkancy Faludzy, gdzie bezkarnie US-Army zmasakrowala tysiace cywilnych
      mieszkancow miasta,w tym wiele kobiet i dzieci ? Czy osoby polegle w Faludzy
      mialy krew innego koloru?..Aby opanowac narastajace zjawisko terroryzmu nalezy
      usuwac przede wsyzstkim przyczyny terroryzmu a nie je mnozyc.. co czyni
      aktualna ekipa z Waszyngtonu, Tel Avivu, Londynu czy
      Warszawy...www.panstwozla.pl
      • kropekuk Hej ty, wypustnik uniwiersiteta Lumumby !!! 20.07.05, 20:49
        Izmieni swoi reczi, etich sluszat' niewazmozna. Ubirajsia w Koreju! Nu, dawaj!
        Skoro!
        • czlowiek4 Re: No i sie wyjasnilo "kropekuk" to Ukrainiec 22.07.05, 01:51
          Udawal Anglika, a tu wyszlo szydlo z worka - Ukraioniec z pana "kropekuk'a",
          wiadomo gdziez sie wyuczyl niemieckiego - ciagle pamietamy wspolprace Ukraincow
          z hitlerowcami, wiemy jak mordowali Polakow.

Co ty kolego sie madzysz na Polskim forum, zmykaj grzecznie do swoich albo do
          FRYCOW.
    • kolargolo Czerwony Ken sprowadzil imama ktory inspirowal 20.07.05, 20:31
      Czerwony Ken sprowadzil do Londynu imama ktory prawdopodobnie inspirowal
      terrorystow to teraz trzesie dupa ze bedzie na niego. Ken zrobilby wszystko
      zeby dokopac Blairowi - i nie chodzi o to ze on lubi terrorystow, on nienawidzi
      Ameryki i Zachodu!
      • kropekuk Czerwony Ken oczekuje teraz na Mr Ramadana, 20.07.05, 20:50
        (24.07)chwalce fizycznej dzihad jako... odnowy moralnej Europy - zafundowal mu
        te podroz za szmal...Municipal Police :)))
      • kropekuk PS: Powyzsze to NIE JEST dowcip. To fakt. 20.07.05, 20:51
        9000 funciakow dofinansowania z kasy miejskiej :)
    • pantera01 Re: Burmistrz Londynu o przyczynach zamachów na t 20.07.05, 20:39
      Ten burmistrz to chyba tez daje d**y muzulmanom codziennie.
      • mlodygniewny1 tak może być,gdyż on jest jawnym gejem=uczciwy 20.07.05, 20:51
        • kropekuk Jawnym gejem, ktory pozno sie ozenil. Z KOBIETA :) 20.07.05, 20:54
          news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/2016292.stm
          • czlowiek4 Re: Kropekuk ma wiadomosci - Jawnym gejem, 22.07.05, 01:56
            Razem z nim pedalkowal, a teraz mu wymysla, ze sie ozenil z kobieta.
            Zadrosc - nieladnie.
      • podpisany Re: Burmistrz Londynu o przyczynach zamachów na t 22.07.05, 01:59
        a skad masz te wiadomosci - dziwne i podejrzane?????????
        • pantera01 Re: Burmistrz Londynu o przyczynach zamachów na t 22.07.05, 18:19
          Co masz na mysli piszac "wiadomosci-dziwne i podejrzane"?
    • 2560a Re: Burmistrz Londynu o przyczynach zamachów na t 20.07.05, 21:47
      > Tak, to bardzo interesująca, medialna, odważna wypowiedź. Burmistrz odważył
      > się powiedzieć również, że Londyńczycy zginęli z powodu podwójnych standardów
      > Zachodu i chęci opanowania źródeł ropy. CNN. com zamieścil ją na pierwszej
      > stronie.
      U nas by politycznie beknal za takie wolnomyslicielstwo.
      • kropekuk Coz, zapewne ZNOWU wyleci z Labour :)))))))))))) 20.07.05, 22:24
        Niemniej czerwony Ken ma juz w tym trening;)
    • samsone Tak samo pewien Angielski premier o Hitlerze mowil 20.07.05, 22:48
      mopwil tez o prawie Reichu do Sudetow potem nawet do Pomorza Gdanskiego itd...
    • akserm Zgadzam sie z tym co mowi papiez, dodam jeszcze 20.07.05, 22:57
      ze wojna w Iraku miala istotne znaczenie jezeli chodzi o motywacje terrorystow.

"Papież Benedykt XVI wyraził dziś opinię na temat zamachów w Londynie,
      nazywając je dziełem "małych grup fanatyków", a nie
      odzwierciedleniem "konfliktu między cywilizacjami", zachodnią i muzułmańską.

Papież odbywał dziś wycieczkę samochodową w Dolinie Aosty, gdzie wypoczywa od
      11 lipca. Zatrzymał się przy licznej grupie dziennikarzy, stojących przy drodze
      wyjazdowej z letniej rezydencji w Les Combes.

Nawiązując do planowanych na sierpień w Kolonii swoich spotkań z
      przedstawicielami społeczności żydowskiej i muzułmańskiej, Benedykt XVI
      powiedział, że "dialog między trzema religiami monoteistycznymi jest
      rzeczywiście bardzo ważny".
      • skipper_ Re: Zgadzam sie z tym co mowi papiez, dodam jeszc 21.07.05, 12:58
        akserm napisał:

> ze wojna w Iraku miala istotne znaczenie jezeli chodzi o motywacje terrorystow.
        >
        > "Papież Benedykt XVI wyraził dziś opinię na temat zamachów w Londynie,
        > nazywając je dziełem "małych grup fanatyków", a nie
        > odzwierciedleniem "konfliktu między cywilizacjami", zachodnią i muzułmańską.

i gdzie ty widzisz tutaj stwierdzenie, ze wojna w Iraku miala
        wplyw??

jak juz, to mozna wprost przeciwny wniosek wyciagnac...
      • kropekuk Wiesz, jak papiez ma sie do CZERWONEGO KENA? 21.07.05, 13:04
        Ty papieskich slow w kontekscie tego lewaka nie stawiaj :))))))))))))
    • ocean12 Świetny facet 21.07.05, 07:41
      Kiedyś znajomy opowiadał mi o wypowiedzi Livingstone'a w podobnym stylu.
      Żałowałem wtedy, że osobiście jej nie słyszałem. Ten człowiek jest
      nadzwyczajny. Nie boi się mówić prawdy, tak uparcie i nieskutecznie
      zakłamywanej przez Blaira. Oczywistą przyczyną zamachu jest polityka
      zagraniczna brytyjskiego rządu. Dobrze, że ktoś piastujący tak poważny urząd,
      ma odwagę to powiedzieć. Brawo.
      • karbat Re: Świetny facet 21.07.05, 08:54
        nie ma za co tego goscia ganic
        nie ma za co tego goscia chwalic
        on powiedzial tylko prawde.
        • czlowiek4 Re: prawda w oczy kole 22.07.05, 01:54
    • etienne_jacques Facet z charakterem 21.07.05, 09:38
      Livingstone jest facetem z charakterem w odroznieniu od tego hipokryty i mydlka
      Bliara
      • skipper_ Re: Facet z charakterem 21.07.05, 13:02
        etienne_jacques napisał:

> Livingstone jest facetem z charakterem w odroznieniu od tego hipokryty i mydlka
        >
        > Bliara

Livingstone jest niktik innym, a hipokryta, ktory ma za nic
        interes i bezpieczenstwo narodowe, a mysli tylko o "zdobywaniu"
        punktow... muzulmanie i homoseksualisci stanowia znaczna
        czesc mieszkancow Londynu, chodzi jedynie o zapewnienie sobie
        popularnosci... a "postepowe" kretynki w Polsce robia z tego
        hipoktyty i nedznego politykiera wiekiego bohatera...

• tkuprian Ja nie wiem co takiego bohaterskiego jest w 21.07.05, 13:22
      Livingstonie.

Przecież ten zamach jest mu na rękę. Opinia publiczna w Londynie jest bardzo
      antywojenna. Jak powie coś takiego, to mu zaraz w sondażach podskoczy, a oprócz
      tego, odwróci uwagę od faktu, że Transport for London, jedna z nadroższych na
      świecie komunikacji miejskich, stworzona dla jednego z najbogatszych miast
      świata, jest niewydolna. Co Livingstone zrobił w tym kierunku? Póki co ma chyba
      tylko plany. Ruszyła już budowa linii szybkiego tramwaju na Uxbridge Road, czy
      nadal trwają konsultacje społeczne? Co z planowanym od dawna przedłużeniem
      metra w tamtym kierunku? Miała to być zda się odnoga Picadilly ale pewien nie
      jestem. Faktem jest, że Uxbridge Road - jedna z głównych arterii
      komunikacyjnych zachodniego Londynu - na odcinku Southall - Shepard's Bush
      jest (była?) chronicznie i całkowicie zapchana. Autobusy na rozkładzie mają
      napisane - kursuje co ok. 8 min. Oznacza to, że w szczycie co 30 min
      nadjeżdzają najpierw 2 autobusy jeden za drugim, potem 1 min za nimi następny,
      a za nastepne 2 min, jeszcze jeden. Zresztą co to za sieć komunikacyjna, w
      której jedna z głónych ulic zachodniego Londynu, jest na znacznej częśći swojej
      długości szerokości głównej ulicy osiedlowej 200 tysięcznego polskiego miasta.
      A jak spadnie obfity deszcz (burza) to Londyn staje. Dosłownie, przynajmniej
      zachodni. Ken Livingstone powinien zająć się rozwiązaniem tych problemów, a nie
      szukaniem usprawiedliwień dla zamachowców.
      • krystian71 Re: Ja nie wiem co takiego bohaterskiego jest w 21.07.05, 15:00
        wiesz co napisales?
        ze livingstonowi zamach jest na reke, bo w Londynie jest kiepska komunikacja.
        • skipper_ Re: Ja nie wiem co takiego bohaterskiego jest w 21.07.05, 16:02
          krystian71 napisała:

> wiesz co napisales?
          > ze livingstonowi zamach jest na reke, bo w Londynie jest kiepska komunikacja.

naucz sie czytac ze zrozumienim kryspin...
          • krystian71 Re: Ja nie wiem co takiego bohaterskiego jest w 22.07.05, 09:09
            czytam.Moj przedmowca twierdzi,ze livingstonowi zamachy sa na reke.
            To bardzo powazne oskarzenie.Latwo je zadac na anonimowym forum.W realu
            skonczyloby sie sadem.Nie sadzisz?
            Potem zaraz dobre rady daje, czym burmistrz powinien sie zajac.
            Czyli -literaci do pior, studenci do nauki.
            Nie podoba mi sie taka metoda.Wolno mi wyrazic swoja dezaprobate , nawet w tak
            absurdalnej zbitce argumentow ????
            • tkuprian Re: Ja nie wiem co takiego bohaterskiego jest w 22.07.05, 12:19
              Posłużę się przykłądem z Nowego Jorku. Zamachy z 11.9. umocniły pozycję
              urzędującego tam burmistrza - Rudolpha Gulianiego. Był on co prawda daleki od
              szukania wymówek dla terrorystów, ale podjete przezeń kroki okazały się
              korzystne dla jego wizerunku.

Mozna więc chyba powiedzieć, że zamachy te były dlań korzystne, dogodne -
              znaczy się - na rękę.

Tak samo zamachy mogą być na rękę Kenowi Liovingstone'owi - choć podjęte
              przezeń kroki różnią się od tych które podjął Guliani, no ale w końcu Europa to
              nie Ameryka, a Londyn nie Nowy Jork i to co było skuteczne za wielką wodą, na
              naszym małym półwyspie skuteczne być już nie musi.

Różnica między tymi dwoma dżentelmenami jest taka, że Guliani przed zamachami
              zdążył zrealizować swoje obietnice wyborcze (chodzi tu zwłaszcza o największą
              niegdyś bolączkę Wielkiego Jabłka - przestepczość i skutecznośc programu Zero
              Tolerance). czerwony Ken z jednym z bez watpienia głównych problemów Londynu ,
              jakim jest komunikacja poradzić sobie nie potrafi, choć obiecywał co innego.
              Niektórzy spośród tych co w Londynie bywają częściej niż tylko na wakacje
              twierdzą nawet, że sytuacja się pogarsza.

Dlatego też Ken usprawiedliwia terrorystów mrugając okiem do antywojennego
              elektoratu swojego miasta. A jak się go ktoś zapyta dlaczego w Londynie cały
              czas trudno się jest poruaszać, to będzie mógł zwalić problem na skutki
              działańterrorystów, względy bezpieczeństwa, etc.

P.S. Napisanie, że coś jest komuś na rękę - czyli jest dlań dogodne - nie jest
              żadnym oskarżeniem. Ja nie sugeruję, że Ken w tych zamachach brał udział, albo
              do nich nawoływał. Piszę jedynie, że wielce prawdopodobne jest, iż w
              ostatecznym rozrachunku wyjdą mu one na korzyść. Bo wokół kogo mają się skupić
              mieszkańcy miasta w tej trudnej chwili? Myślisz, że przełamią swoje uprzedzenia
              do, jak go powszechnie się nazywa, "kłamcy" Blaira?

Nie sądze aby jakikolwiek sąd zajmował się taką wypowiedzią.

Jeżeli jednak ktoś, za moje słowa zechce pociągnąć mnie do sąu, to proszę o
              kontakt na e-mail, nie będę uchylał się od odpowiedzialności.

P.S.2 Wielu ludzi na tym forum wskazując beneficjenta fali zamachów
              terrorystycznych (państwo Izrael) nie ogranicza się jedynie do stwierdzenia, że
              państwo to odniosło korzyści z akcji antyterrorystycznych podejmowanych przez
              USA, ale również sugeruje, jakoby państwo to za zamachy było odpowiedzialne.
              Czasem jest to nawet stwierdzane wprost, bez bawienia się w jakieś tam
              sugestie. Czemu wtedy nie reagujesz Krystianie?
              • krystian71 Re: Ja nie wiem co takiego bohaterskiego jest w 22.07.05, 13:01
                tku, przeciez to jest jasne, stwierdzenie, ze komus tam zamachy sa na reke.
                Latwo sobie wyobrazic posiadaczy akcji , tych ktorzy sprzedali akcje
                przedsiebiorstw komunikacyjnych w Londynie , itd.
                Gloszenie czegos takiego expresis verbis, to swinstwo, nie sadzisz.?
                • tkuprian Re: Ja nie wiem co takiego bohaterskiego jest w 22.07.05, 13:31
                  Uważam, że większym świństwem jest szukanie usprawiedliwień i wymówek dla
                  terrorystów.

Przecież zamachowcy byli urodzeni w Wielkiej Brytanii, posiadali jej
                  obywatelstwo, a że Anglia to kraj tolerancyjny to nie spotykali się pewno za
                  często z dyskryminacją.
                  Dlatego mówienie, że winna jest polityka zachodu uważam za bezcelowe. Przecież
                  Ci ludzie tworzyli tą politykę głosując, lub podejmując decyzję o nie wzięciu
                  udziału w wyborach. Tak samo bezcelowe byłoby usprawiedliwianie polskich
                  zamochowców z byłych PGR-ów, ktorzy postanowili by się (wraz z
                  kilkudziesięcioma Bogu ducha winnymi osobami) wysadzić w Warszawie! Winne
                  byłoby państwo, że PGR-y rozwiązało?

---
                  Sądy kategoryczne niezwykle są dogodne,
                  dorodne i poniekąd modne,
                  gdy mówisz do tłumu.
                  Najwyższa pora stanąć po stronie rozumu.
                  • krystian71 Re: Ja nie wiem co takiego bohaterskiego jest w 22.07.05, 13:34
                    nie na temat, myszko, tu teraz zadnymi PGR-ami tematu nie zamydlisz.
                    Napisales wyraznie, ze komus tam wymienionemu z nazwiska, zamachy sa na reke.
                    I tu nie chodzi o szukanie wiekszego swinstwa, wiadomo, ze takie sa i z
                    latwoscia rozne przyklady mozna dac.
                    Tu chodzi o TWOJE wlasne przemyslenia.

-> Uważam, że większym świństwem jest szukanie usprawiedliwień i wymówek dla
                    > terrorystów. -
                    -------------------------------------------------
                    jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski
                    • tkuprian Moje świństwo jest doprawdy okrutne. 22.07.05, 14:08
                      Moje "małe" świnstwo nie jest porównywane przeze mnie z jakimś abstrakcyjnym
                      świństwem, lecz z wypowiedzią, która mój komentarz wywołała, a która w moim
                      mniemaniu stanowi świństwo dużo większe.

Dla przykładu: Jezeli ktoś nazywa Hitlera małym, niedowartościowanym i głupim
                      człowiekiem, to patrząc obiektywnie też jest to świństwo, jednak
                      usprawiedliwione okolicznościami. Stąd część wypowiedzi "I tu nie chodzi o
                      szukanie wiekszego swinstwa, wiadomo, ze takie sa i z
                      latwoscia rozne przyklady mozna dac." Uważam za bezcelową.

PGR-y też nie były zmyłką, tylko plastycznym przykładem unaoczniającym jaki
                      jest sens wypowiedzi Livingstone'a - wypowiedzi którą uważam za świństwo i
                      która wywołała moją reakcję.

Dodam teraz, że nawet gdyby moją pierwszą wypowiedź zakwalifikować jako
                      świństwo - byłoby to świństwo usprawiedliwione wcześniejszą świńską w moim
                      mniemaniu wypowiedzią Livingstone'a.

Zresztą ja swojej wypowiedzi jako świństwo nie kwalifikuje.

Reasumując:MOIM zdanie i w ramach MOICH własnych przemysleń podtrzymuje to
                      wszystko co napisałem do tej pory.

Zresztą nie wszystko, uważam, że czasem faktycznie powiedzenie, że coś komuś
                      jest na rękę jest świństwem. Wówczas, gdy w wyniku owego zdarzenia, ten ktoś,
                      któremu później okazało się ono na rękę poniósł niepowetowane straty. Na
                      przykład Żydzi w kontekście Holocaustu, który to nagminnie opisywany jestna tym
                      forum jako będący w istocie na rękę dla Żydów.
    • sempiasty nooooo..... 21.07.05, 14:56
      przeciez nigdzie nie jest napisane
      że burmistrzem Londynu nie może być idiota
    • samsone Widac ,ze on pewna ksiazeczke przeczytal. 22.07.05, 09:32
      Jezeli komus sie wydaje ,ze innaczej jest to nie mam to udowodni.

Imani tlumnie potepili zamachy w Londynie, ale pewna ksiazeczke "Podstawowe
      zasady praworzadnosci " przez jednego z nich tych przeciwko zamochom publicznie
      mowiancych( jak zwykle po angielsku) ktory sie Al -Tartusi podpisuje( cale jego
      nazwisko Abu Basir Al-Tartusi) mozna w dalszym ciagu w prwie wszystkich
      europejskich meczetach kupic, on ktory juz dwukrotnie fatwe wydal w tej ksiazece
      do atakow na Zachod nawoluje.

Moze nam ci co tak goraco naziislamskich arabow bronia nam wytlumacza na czym
      sie tzw dotryna al-Wala'wal -Bara, albo znowu beda uwazac ,ze oni nigdy cos
      takiego nie slyszeli.

W koncu jego na burmistrza glosami imigrantow wybrano.
    • skipper_ Re: Burmistrz Londynu o przyczynach zamachów na t 25.07.05, 12:11
      a tutaj mozna przeczytac dobry kometarz
      "rewelacji" czerwonego ken'a...

sam tytul wiele mowi... "Ken Livingstone is back in fantasy land"

www.opinion.telegraph.co.uk/opinion/main.jhtml?xml=/opinion/2005/07/21/do2102.xml&sSheet=/opinion/2005/07/21/ixopinion.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka