Dodaj do ulubionych

kupowanie domu w bc

16.08.05, 01:45
witam,
szukam opinii w sprawie kupowania domu w duzym miescie w british columbia. na
razie widze ze ceny sa astronomiczne a domy podle. macie jakiekolwiek opinie?
forse mam, nie chce przeplacac i musze miec dom pierwszego wrzesnia. pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • marcus_crappus Re: kupowanie domu w bc 16.08.05, 01:54
      Chcesz kupic dom w BC, i szukasz opini na forum !!!
      hi hi hi hi hi hi hi

Czy wiesz co to jest Real Estate Agent ?
      Zobacz w slowniku...i sie z takowym skontaktuj.

Srednia cena domu w Vancouver ( SREDNIA ) to juz prawie $500 000 - sredni dom
      ma okolo 20 lat i jest zrobiony z desek i plyt gipsowych.Sredni dom w Vancouver
      potrzebuje natychmiastowego remontu ( koszt do $20 000 )

Jedz do Winipegu, tam za $500 000 kupisz palac z bialego marmuru i dwoma
      basenami.
      • ghotir Re: kupowanie domu w bc 16.08.05, 02:09
        marcus_crappus,
        jak powiedzialem, forse mam i od 15-stu dni jestem w kontakcie z 'real estate
        agents'. szukam porad od polakow bo to co ci agenci proponuja doprowadzadza
        mnie do szalu (real estate buble). to co mowisz ma sens ale ja potrzebuje dom w
        vancouver, preferuje pln. vancouver.
        • marcus_crappus Re: kupowanie domu w bc 16.08.05, 02:18
          North Van jest obecnie najbardziej 'hot' z wszystkich dzielnic. Czyli tam tanio
          ani okazyjnie nie kupisz nic. Moge ci powiedziec,ze domy wystawione na sprzedaz
          w North Van zostaja sprzedane srednio w 48h po wystawieniu ich na market-
          czesto za cene wyzsza niz byl wystawiony ( bidding war )

Dzisiaj bylem ogladac mieszkanie w East Van. ( 2 pokojowe w betonowym bloku -
          okolo roku stare )
          Pierwszy wlasciciel kupil je wiosna 2004 za $270 000 - dzisiaj wystawil na
          sprzedaz za $410 000. I TO JEST EAST VAN !!!!!!!!!
          • ghotir Re: kupowanie domu w bc 16.08.05, 14:33
            marcus_crappus napisał: dzisiaj bylem ogladac mieszkanie w East Van. ( 2
            pokojowe w betonowym bloku - okolo roku stare ). Pierwszy wlasciciel kupil je
            wiosna 2004 za $270 000 - dzisiaj wystawil na sprzedaz za $410 000. I TO JEST
            EAST VAN !!!!!!!!!'
            ----------------
            Marcus,
            to co piszesz o cenach ma potwierdzenie w moich obserwacjach.
            ja szukam w czesci ubc (preferowana) i w pln vancouver. ceny sa takie jak
            mowisz, okolo dwa razy wyzsze niz kilka lat temu.
            tak naprawde to szukam jakiejs babci, ktora chce sprzedac swoj dom za dogodna
            cene bez wzgledu na real estate buble. moja corka moze - i chce - zajac sie
            babcia a ja szukam staromodnego domu, najlepiej ze sluzbowka dla babci lub
            ogrodnika. dotad trafilem na jeden sensowny dom ale za horendalna cene. jak mi
            nie pomozecie to to bedzie moja nowa siedziba.
    • jennifer5 Re: kupowanie domu w bc 16.08.05, 02:51
      ghotir napisał:

> witam,
      > szukam opinii w sprawie kupowania domu w duzym miescie w british columbia. na
      > razie widze ze ceny sa astronomiczne a domy podle. macie jakiekolwiek opinie?
      > forse mam, nie chce przeplacac i musze miec dom pierwszego wrzesnia.
      pomozcie!!!

Tutaj masz pare adresow i telefonow polskich agentow real estate w Kanadzie.
      Moze podzwon i ktorys bedzie bardziej pomocny jak ten z ktorym masz obecnie
      kontakt, lub tez poda ci dobry namiar na kogos dobrego.

Kozicki Mike Realty

Edmonton, Ab
      780473-5000
      --------------------------------------------------------------------------------
      Remax
      52114th Street N. E.
      Calgary, AbT2a 6j5
      403293-3335

Andyb™Cadvision.Com
      --------------------------------------------------------------------------------
      Sutton Group
      411597th St
      Edmonton, AbT6e 6e6

Janusz@Telusplanet.Net
      Remax
      243554 Ave. S W#20
      Calgary, AbT3e 1m4
      403287-4915

Peterk@Nucleus.Com
      Remax
      392717 Ave. S W
      Calgary, AbT3e 0c3
      403816-4380
      Remax
      18208th Street E250
      Saskatoon, SkS7h Ot6
      3063227-4606
      Cebntury 21
      4420Albert St
      Regina, SkS4s 6b4
      306789-1222
      Coldwell Banker
      693Taylor Ave
      Winnipeg, MbR3m 3t9
      204985-4300
      ----------------------------------------------------------------------------
      • ghotir Re: kupowanie domu w bc 16.08.05, 06:02
        dzieki za porady i adresy. do uslyszenia.
    • merrigold nie spiesz sie , co nagle to po diable 16.08.05, 06:23
      domy sa drogie, trzeba dobrze wybierac.
      • ghotir Re: nie spiesz sie , co nagle to po diable 16.08.05, 06:53
        merrigold,
        nie mam zbyt duzo czasu na wybor chaty.
        zainteresowalo mnie Twoje haslo o lzach biednych. masz jakis pomysl o tym co
        moge zrobic w vancouver w tej sprawie?
    • you-know-who kupowanie domu w kanadzie 16.08.05, 07:00
      Szkoda ze nie w Toronto, gdzie wlasnie pojutrze mam closing date
      tj kupuje bungalow z basenem w tzw. dobrej dzielnicy (nie naj naj, gdzie ludzie
      maja olrzymy-potworki z wielokrotnymi kolumienkami przed wejsciem, w mieszanym
      stylu koryncko-dorycko-jonskim :-|). cena rzedu 500k, ale jeszcze dodanie
      pieterka (addition)... wiec bedzie astronomiczna, tak jak u ciebie.

Pytanko: dlaczego nie www.mls.ca ? Wszystko swietnie mozna sobie wybrac,
      agenci czasem sa pomocni jak sie nic nie wie, ale po fakcie 90% ludzi stwierdza
      ze to marnowanie pieniedzy. agent mowi ci ze to nie ty placisz, ale to
      oczywiscie jedno z jego drobnych oszustw, bo od tego czy on bierze swoje
      procenty (pamietaj: negocjowalne!) zalezy cena domu.
      W naszym przypadku przynajmniej cos za cos mamy z tych agentow, nie w kwestii
      wyboru domu, ale zaprzyjaznilismy sie z agentka, jej mezem, psem i wielka lodzia
      z ktorej swietnie sie oglada fajerwerki w dniu urodzin Kanady :-))
      Pytaj agenta czy ma lodke, w twojej okolicy pewnie jest niebrzydko...
      i nie podpisuj umowy z agentem tak dlugo jak mozesz, bo potem zechce swoich
      procentow nawet jak sobie sam znajdziesz dom na mls.

PS.
      > widze ze ceny sa astronomiczne

tak sie mowilo kiedys... teraz sie powinno mowic inaczej.
      poniewaz liczba $ wydawanych rocznie na zbrojenia, zold i wojny w usa
      siega 400 mld, co przekroczylo zarowno liczbe gwiazd w galaktyce, jak i
      liczbe galaktyk we wszechswiecie (obserwowalnym), to nalezaloby duze
      liczby nazywac militarystycznymi :-)

• ghotir Re: kupowanie domu w kanadzie 16.08.05, 13:57
        you-know-who napisał: 'poniewaz liczba $ wydawanych rocznie na zbrojenia, zold i
        wojny w usa siega 400 mld, co przekroczylo zarowno liczbe gwiazd w galaktyce,
        jak i liczbe galaktyk we wszechswiecie (obserwowalnym), to nalezaloby duze
        liczby nazywac militarystycznymi :-)'
        ----------------
        tu masz racje. niedawno zastanawialem sie nad ulokowaniem forsy w ziemi ze
        wzgledu na inflacje ktorej podobno nie ma w stanach. odszedlem od pomyslu kiedy
        okazalo sie ze ziemia w mojej okolicy jest mniej wiecej dwa razy drozsza niz
        kilka lat temu. domyslam sie ze nie bylem pierwszy w pomysle zabezpieczenia sie
        przed inflacja spowodowana wydatkami na zbrojenia.

jednak musze kupic dom w bc a to oznacza militarystyczna cene. oczywiscie
        oferuja mi tez te potworki z kolumienkami i o kolorze dzieciecej sraczki.
        myslalem ze to produkty azjatyckiego smaku ale jezeli macie je tez w toronto to
        zmieniam zdanie; pewnie to gust nowobogackich w ogole.

dzieki za internetowy adres. jak wlasnie zamykasz swoj deal to mozesz miec
        ciekawe spostrzezenia. nie pogniewam sie za podzielenie sie nimi. pozyczki mnie
        nie interesuja ale wszystko inne bardzo. jezeli jest to zbyt dlugie dla forum to
        zapraszam do poczty.
    • explicit Re: kupowanie domu w bc 16.08.05, 18:56
      Dlaczego w Vancouver ??? Za 150 tys kupisz ladny dom z ladna dzialka za granica
      w okolicy Lynden . Podatki o polowe nizsze , zycie tansze , dojazd nie gorszy
      niz z polnocnego Vancouver ,...

Witaj spowrotem , myslalem ze equadorskie nagusy gulasz z ciebie zrobily :)))

uklony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka