guantanamero 17.09.05, 13:15 coz powiedziec... skansen stalinizmu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas313 A "demokrata bez skazy" tow. Putin... 17.09.05, 15:40 popiera taki rezim... Ale oczywiscie wszystkiemu sa winne "Polaczki" ktore bez przerwy "grzebia w historii" zamiast "zyc terazniejszoscia"... A sowiecki klamliwy belkot w wykonaniu tow. Putina i backa Lukaszenki to co? A niemieckie pomysly budowy Centrum wypedzonych to co? Odpowiedz Link Zgłoś
fredi99 Re: A "demokrata bez skazy" tow. Putin... 17.09.05, 21:16 a co nie bylo wypenzonych momci podac ile Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A "demokrata bez skazy" tow. Putin... 17.09.05, 21:18 Pewnie ze byli. Tyle ze jesli Niemcy chca rozliczen historycznych a Rosja chce rewizji (czyt. zaklamania) historii to nie ma sie co dziwic ze Polacy tez w historii grzebia. Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman zrozumiałbym gdyby... 17.09.05, 13:25 powiedział to Putin, ale co Łukaszence do tego? Gdyby myślał tak wtedy - to dziś niebyłby "prezydentem własnego skansenu"!! ot i cała prawda o fałszowaniu historii na własną korzyść - teraz ma ciepłą posadkę i może mówić co chce - jako jeden z nielicznych na Białorusi...;P Odpowiedz Link Zgłoś
lacietis A ja trochę rozumiem... 17.09.05, 13:29 A ja trochę rozumiem - co prawda akurat Łukaszenko nie ma specjalnej legitymacji moralnej, by wypowiadać się o tem co dobre dla narodu [nacji, ethnosu] białoruskiego - bo ten naród aktywnie od wielu lat zwalcza. Ale narodowo nastawieni Białorusini - musza się cieszyć z 17 IX 1939 - bo jednak złączył on większość ziem białoruskich w jedno terytorium. Inna sprawa, że połączenie pod władzą bolszewików - było prosta droga do wynarodowienia i tego co mamy w RB dzisiaj... )))-: Odpowiedz Link Zgłoś
efg A ja trochę rozumiem... ??? 17.09.05, 15:09 To po co opozycja białoruska ogląda się na tego niedawnego wroga ? Nieładnie, że nie widzicie zmian w polskiej polityc. Ja bym przynajmniej pomilczał. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A ja trochę rozumiem... 17.09.05, 15:42 > Ale narodowo nastawieni Białorusini - musza się cieszyć z 17 IX 1939 - bo > jednak złączył on większość ziem białoruskich w jedno terytorium I przyniosl rusyfikacje i przesladowanie klasowe, niewiele lepsze od przesladowan rasowych w GG... To nie bylo "z deszczu pod rynne". To bylo "z deszczu do scieku". Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Re: A ja trochę rozumiem... 17.09.05, 16:19 Odpuść trochę,bo masz z czego.Gó.. wiesz o okupacji więc przynajmniej nie porównuj. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A ja trochę rozumiem... 17.09.05, 16:31 A jak wytlumaczysz masowe wywozki na Sybir, egezekucje w Katyniu, Ostaszkowie Starobielsku, Charkowie? Czym byly instrukcje NKWD przewidujace aresztowania i likwidacje wrogow klasowych (m.in. dzialaczy politycznych, inteligencji, studentow, duchownych, osoby ktore mialy kontakty z zagranica itp.)? Roznica polegala na tym, ze okupacja niemiecka trwala 5 lat, a okupacja sowiecka dwa. Potem nastapil 22/6/1941, po ktorym Stalin sila rzeczy musial zaprzestac eksterminacji Polakow bo - chwilowo - znalezli sie po tej samej stronie barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
efg A ja trochę ... PAMIĘTAM. 17.09.05, 16:48 Jedne s k u r w y s y n y ! Pisze to na przykładzie siebie i swojej rodziny. Z ta róznica że szwab troche kombinował ze to niby takie prawo, a rusek uwazał ze mu wszystko wolno. Nawet zabrać przygodnego człowieka "na sztuke" za zbiegłego jeńca. TOTALNA HAŃBA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
voltus Szuwarowo-bagienny kniaź 17.09.05, 13:33 Ja to mu się nawet wieśniakowi nie dziwię,gdyby nie Sowieci,to byłby panem kołchozu najwyżej.No to i chwali burak zapyziały Odpowiedz Link Zgłoś
1panrysio Anatol Anrejenko w skr, AA Anon-Alkoholik,Czytając 17.09.05, 13:35 ten bełkot tak mi się skojarzyło.. Odpowiedz Link Zgłoś
gekonus Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 13:49 za takie "interpretowanie" historii dopiero powinni buraki poznac co to jest "polska agresja" :> Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 13:56 Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata, ojczyznie JP II nie musi obowiazywac na Bialorusi, ojczyznie Lukaszenki i Andzeliki. Czyz nie kochamy demokracji? Dajmy innym prawo do ich pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
wibednar Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 14:00 dajmy wolnosc slowa jeszcze binladenowi Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 14:08 wroxi napisał: > Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata, ojczyznie JP II > nie musi obowiazywac na Bialorusi, ojczyznie Lukaszenki i Andzeliki. > Czyz nie kochamy demokracji? Dajmy innym prawo do ich pogladow. Już taka bieda na Białorusi, że nawet agenturze nie mogą zafundować programu z polskimi literami? Oj, ciemno widzę przyszłość "Ojca Narodu Białoruskiego"... resztkami juz goni... Odpowiedz Link Zgłoś
iwanniegrozny Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 14:35 antykagan napisał: > wroxi napisał: > > > Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata, ojczyznie JP II > > nie musi obowiazywac na Bialorusi, ojczyznie Lukaszenki i Andzeliki. > > Czyz nie kochamy demokracji? Dajmy innym prawo do ich pogladow. > Już taka bieda na Białorusi, że nawet agenturze nie mogą zafundować programu z > > polskimi literami? Oj, ciemno widzę przyszłość "Ojca Narodu Białoruskiego"... > resztkami juz goni... Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pępku świata, ojczyźnie JP II nie musi obowiązywać na Białorusi, ojczyźnie Łukaszenki i Andżeliki. Czyż nie kochamy demokracji? Dajmy innym prawo do ich poglądów. Uważaj... Agenci mogą być pod twoim łóżkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
neo.anderson Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 14:30 Sluchaj istoto pozbawiona podstawowych i najbardziej wartosciowych cech ludzkich a moze etatowiec ... - nikt na terytorium obecnej RP nie uwaza sie z pepek Swiata a nawet Europy - zas sposob okreslania historii i udokumentowanych faktow w taki sposob jak naczelny kolchoznik oraz jego klika uraga ludzkiemu rodzajowi i z pewnoscia nie wiaze sie z wlasciwie rozumianym pojeciem demokracji i pluralizmu. Poslugiwanie sie zaklamana i wynaturzona wersja historii tylko potwierdza chore antypolskie nastawienie rezimu na Bialorusi. ... zgodnie z interpretacja tow. A.A. nawet Bialystok jest bialoruski, Zamosc i Rzeszow ukrainski, Krakow - austriacki, czesc Slaska Gornego Czeska zas cala reszta Niemiecka ... a tak w ogole to Polski NIE MA! Tu nie chodzi o obowiazywanie na czyims terytorium jakiejs wersji historii i rzeczywistowsci tu chodzi o obiektywizm i akceptowanie niepodwazalnych udokumentowanych faktow - nawet sami Rosjanie nie maja taaakich durnych pomyslow. To ze polityka inkorporacyjna przedwojennej Polski nie byla sprawiedliwa dla mniejszosci narodowych to jedna sprawa, ale to, ze te same mniejszosci narodowe w czasie tworzenia sie panstwowosci po I Wojnie Swiatowej nie potrafily sie porozumiec w sprawie utworzenia samodzielnego panstwa to drugie. Inna kwestia jest ze owczesna Europa nie byla tak klarowna jesli chodzi o terytorialnosc narodowosci jak obecnie. Rowniez i z tego powodu podjeto decyzje aby odeprzec bolszewikow i ochronic polska ludnosc przed czerwona rzezia. Odpowiedz Link Zgłoś
mefissto Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 14:41 Razem z amerykanami wprowadzamy juz demokracje w Iraku i co z tego wyniklo wszyscy widza, ja wole Bialorus taka jaka jest niz chaos za nasza wschodnia granica gdzie odlamki wojny lecialy by na nasz kraj. Moze dosc juz wprowadzania na sile demokracji tam gdzie nigdy jej nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 15:25 > Razem z amerykanami wprowadzamy juz demokracje w Iraku i co z tego wyniklo > wszyscy widza, ja wole Bialorus taka jaka jest niz chaos za nasza wschodnia > granica gdzie odlamki wojny lecialy by na nasz kraj. Moze dosc juz wprowadzania na sile demokracji tam gdzie nigdy jej nie bylo. Popieram w całości! Szkoda tylko, że nasi "przywódcy" tego nie rozumieją, jak również duża część wojowniczo nastawionej młodzieży - wszechpolskiej i pozostałej:) Odpowiedz Link Zgłoś
lacietis Re: demokracji tam nigdy jej nie bylo 19.09.05, 11:51 A była! Choc tylko dla szlachty w okresie przedrozbiorowym. I cały problem p[olega bna tem, że Białorusini powołują się na tę właśnie tradycję - a Łukaszenko i jego elektorat, na tradycję: Rusi Kijowskiej- Moskwy - ZSSR - gdzie elementy demokracji znaleźć o wiele trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lacietis Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 19.09.05, 11:48 No neo.andersona trochę poniosły emocje i palnął pare głupstw... "nikt na terytorium obecnej RP nie uwaza sie z pepek > Swiata a nawet Europy" - to nie prawda! Zwłaszcza w kontekście historycznym dość powszechnie "w tym kraju" uważa się, ze wszędzie i wyszystko tylko Polska i Polacy - tyle, że swiat złosliwie o tem zapomniał. Jak choćby zyjący własnym życiem mit, że Churchill mówiąc słowa o "tak nielicznych" miał na myśli polskich lotników którzy uratowali W.Brytanie w trakcie bitwy o W.Brytanię... Tego typu przykładów jest wiele. Mam daleką znajomą która mnie usiłowała przekonać [IV rok historii!!!], że Homel należał do Polski... a propos "zgodnie z interpretacja tow. A.A. nawet Bialystok jest bialoruski, Zamosc i Rzeszow ukrainski, Krakow - austriacki, czesc Slaska Gornego Czeska zas cala reszta Niemiecka ... a tak w ogole to Polski NIE MA!" Pomińmy , że zamiast "jest" o wiele bardziej pasowało by "powinien być", albo "mógł być", czy "kiedyś był" - bo jaki jest to widać wyraźnie... Najbardziej absurdalne są oczywiscie słowa o Krakowie - bo ani nie miał liczącej się ludności niemieckiej (austriackiej), ani w Austrii nikogo nie interesuje jego przyłączenie do Austrii [i to nie tylko z powodu oddzielających je Moraw!]. A co do Dolnego [a nie Górnego] Śląska, Białegostoku, czy Rzeszowa - no cóż jeszcze 100 lat temu przeważała tam [czy w okolicy] ludność niepolska - a na Białostocczyźnie, prawosławni nadal stanowią ogromną część mieszkańców [w samem Białymstoku - troche mniej, ale też niemało]... Może rzeczywiście warto by czasem dowiedzieć się czegoś o historii z innych źródeł niż polskie - i to jedynie te "jedynie słuszne"... Odpowiedz Link Zgłoś
neo.anderson Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 19.09.05, 22:42 Moze powtorze sie. Wyobraz sobie lacietis ze powinienes jednak uzupelnic swoje plamy (o kolorze nie wspomne) w wiedzy historycznej ... oraz etnologii. Natomiast w wypowiedziach i odpowiedziach zaznaczaj ze sa skrajnie subiektywne ... tak jak moje nacechowane emocjami - ale coz - slowianinem jestem :) Prawoslawni mga byc rowniez rdzennymi Polakami podobnie jak Husyci czy Luteranie (to jest religia a nie narodowosc). A ja wspomnialem w maksymalnym skrocie obszar i zapedy naszych sasiadow co do pojecia granic etnicznych. W pewnych regionach nigdy ludnosc nie miala charakteru monoetnicznego wiec jak mozna sobie (swojej nacji) cos takiego zawlaszczac. ... a o Krakowie to raczysz myslec w kategoriach obecnych nie zas tych rozbiorowych ... A tak w ogole rozumiesz co to jest ironia? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Wroxi ! napij sie gorzalki -pocieszycielki 17.09.05, 14:35 wroxi napisał: > Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata, ojczyznie JP II > nie musi obowiazywac na Bialorusi, ojczyznie Lukaszenki i Andzeliki. > Czyz nie kochamy demokracji? Dajmy innym prawo do ich pogladow. Pisz kochanenki , to co Ci rozkaza w Moskwie czy Minsku, a w nagrode jako dobry rab dostaniesz od Swojego knezia tylko dwa razy po pysku i nie pojdziesz do obozu pracy albo na dno Prypeci z kamieniem u szyji. A jak Twoja Ruska Dusza bedzie plakac i krwawic z tego powodu, to napij sie horylki- pocieszycielki i zawyj cos duszaszczypatielno. To dobre rady .Od Zachodu tego nie uslyszysz , jedynie my Lachy Was rozumiemy , bo Was az za dobrze znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 14:38 To jest zwyczajne fałszowanie historii, i nic nie ma wspólnego z demokracją i poglądami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata 17.09.05, 15:45 > Czyz nie kochamy demokracji? Dajmy innym prawo do ich pogladow. Demokracja to nie jest prawo do przekrecania historii. Co wiecej, w demokracje wpisany jest obowiazek dazenia do prawdy. Na tym polega sila demokracji - kraj demokratyczny potrafi oczyscic sie sam ze swojego brudu. System niedemokratyczny (totalitarny w szczegolnosci) skrywa klamstwa za klamstwami i sam sie placze we wlasnej nieprawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.wd40 Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 13:59 Przepraszamy jeszcze raz za Franka Dolasa. Wszystko przez niego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Andriejenko to Łukaszenko- Pająk to Tusk ? 17.09.05, 14:09 Kolejne nadużycie gazety , takie kojarzenie nazwisk i postaw. W każdym kraju znjdzie się cała gama stanowisk politycznych i historycznych. Gazeta się wygłupia czepiając się Białorusi. Walczcie o zmniejszenie bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
neo.anderson Re: Andriejenko to Łukaszenko- Pająk to Tusk ? 17.09.05, 14:33 Koles ZAMILCZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neo.anderson Re: Andriejenko to Łukaszenko- Pająk to Tusk ? 17.09.05, 14:34 ... jesli nie masz nic konkretnego do powiedzenia na poruszany tutaj temat - o bezrobociu to na innym poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A co Cie obchodzi nasze bezrobocie ? 17.09.05, 14:39 wojtek2784 napisał: > Kolejne nadużycie gazety , takie kojarzenie nazwisk i postaw. W każdym kraju > znjdzie się cała gama stanowisk politycznych i historycznych. Gazeta się > wygłupia czepiając się Białorusi. Walczcie o zmniejszenie bezrobocia. Bezrobocie to sprawa nasza i UE , a Ty sie maladiec nie wtracaj w cudze sprawy. Chyba ,ze jestes z tych co to nawet i na forum w dziale "kuchnia" dyskutuja o bezrobociu, Odpowiedz Link Zgłoś
efg Nasze bezrobocie nie taki straszne, Ukraińcy maja 17.09.05, 15:19 tu prace np. i sobie chwalą, hi. Bezrobocie to pojecie wzgledne i statystyczne. Pracę chocby "na czarno" ma - kto chce.Wszystko zależy "za ile" jak mawiała pewna Pani... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Andriejenko to Łukaszenko- Pająk to Tusk ? 17.09.05, 17:42 A po co walczyć o zmniejszenie bezrobocia? Ja mam pracy, i to dobrze opłacanej, dość. Wolny rynek, to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 14:15 Białorusini cierpią na syndrom Kalego. Skoro Polska "zabrała" Austrii Galicję (przypominam Galicja to takrze małopolska a wię obok Wielkopolski kolebka państwowości polskiej) to ja twierdzę, że Białoruś zabrała Polsce Grodno i część Podlasia, które należało do Polski od II połowy XVI wieku. Białorusi nigdy przedtem ani długo potem tu nie było (kraj powstał w 1991 roku). Galicja należała do Austrii od rozbiorów, a więc troche ponad 100 lat. TEn Białoruski histeryk niech zastanowii się co plecie. Kolejny kretynizm: siłą zdobyła Ślask, gdzie tu siła, kiedy toczyły sie plebiscyty polska walczyła z Rosją, a jeżeli ruchy społeczne, wolę ludu (powstania) nazywacie siłą to czym był 17 września. Białorusini jesteście zasmarkanymi hipokrytycznymi podnóżkami Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 15:54 > Białoruś zabrała Polsce Grodno i część Podlasia, które należało do Polski od II > połowy XVI wieku Tyle ze RP Obojga Narodow to nie byla "Polska" jako "Polska". Czy teren pod ktory piszesz nie podpadal pod administracje czesci litewskiej? A tak w ogole nawiazujac do Twoich historycznych rozwazan dodalbym jeszcze jedno: w rosyjskiej (i pozniejszej) propagandzie historycznej tereny zabrane w ramach zaborow byly okreslane jako "ziemie odzyskane". Krotko mowiac tereny bylego Wielkiego Ksiestwa Litewskiego (w tym obecna Bialorus), nalezacej do Korony Ukrainy (nikt nie twierdzil ze byly to ziemie polskie, wszak pojawialy sie nawet pomysly utworzenia RP Trojga Narodow) traktowano jako ziemie rdzennie rosyjskie. Jeszcze jedno: moze bialoruscy historycy powinni zajac sie heraldyka wlasnego kraju, a nie usprawiedliwiac pakt podpajacy pod pkt 1. oskarzenia w procesie w Norymberdze (spisek przeciw pokojowi, zagrozony kara smierci przez powieszenie.) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 PS 17.09.05, 16:20 "RP" nalezy rozumiec tu jako "R(zecz)P(ospolita)". Uzylem nie takiego skrotu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: PS 17.09.05, 19:09 Oprócz tego używasz duzo skrutów, np utożsamiając Ruś z Rosją a to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 19:07 Teren o którym pisze został przekazany części koronnej czyli Polsce przez Zygmunta Augusta aby zmusić panów litewskich do unii. Tak więc teren ten był Polski, a nie wielkoksiążęćy. Wspólnym terytorium polski i litwy były inflanty oraz lenno kurlandia i tylko one. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 19:13 Dzieki za wyjasnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 19:14 A w ogóle mam wrażenie, że nie zrozumiałeś o co mi chodzi, miałem tu na myśli hipokryzję Białorusi, która twierdzi, że Próby polaków odzyskania Śląska i Zaolzia były złe a to co zrobił Stalin było cool Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 19:15 Zrozumialem, tylko ze wskoczylem na inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lacietis Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 19.09.05, 12:01 kamilar napisał: ja twierdzę, że Białoruś zabrała Polsce Grodno i część Podlasia, które należało do Polski od II połowy XVI wieku. " A moze warto by jednak zajżeć najpierw do podręcznika historii - albo spojżeć na historyczne mapy??? Grodno należało do Polski jedynie w latach 1919/1920-1939 - i nigdy przedtem, ani [jak dotąd] nigdy później! Dla przynależności państwowej Grodna XVIw. nie był żadną cezurą - bo w tym wieku - ani innych sąsiadujących z nim - Grodno - które od XIV, do końca XVIIIw. - nieprzerwanie należało do Wielkiego Ksiestwa Litewskiego! Tak, że piszecie kamilar nieprawdę... )))-: A nie tyle nie istniała Białoruś ile występowała pod inną nazwą - WKL właśnie! Niemcy też po swojemu nazywają się Deutschland, a nie Frankreich - co nie zmienia faktu, że założycielami państwa niemieckiego byli Karolingowie - Frankowie [Frankonia jest w Niemczech], mówiący dialektem germańskim... Podobnie jest z Litwą [WKL] i Białorusią. Odpowiedz Link Zgłoś
mefissto Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 14:37 Szoda mi tych ludzi na Bialorusi, bo to naprawde mili i sympatyczni ludzie. Zreszta bylem na Bialorusi ostatnio z ciekawosci i jakos ni jak sie ma wizerunek tego kraju do tego co pokazuja i pisza polskie media. Bialorus musi sie sama zmienic i nic nam do tego skoro chca zyc z politykiem jak Lukaszenko. Nie powinnismy sie do tego mieszac, tym bardziej ze mimo rezimu ja widzialem normalny czysty i bezpieczny kraj, no moze z wyjatkiem wszech obecnych portretow Lukaszenki. Odpowiedz Link Zgłoś
efg Na 100 ludzi jeden milicjant, MUSI być spokojnie. 17.09.05, 15:24 Ale to spokój cmentarny. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 czy polski wywiad nie może zaj...ć śmiecia... 17.09.05, 15:03 to jest szkodzenie interesom państwa polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: PROFILAKTYCZNIE ZAATAKOWAĆ BIAŁORUŚ 17.09.05, 15:24 Punkt widzenia na 17.IX.1939 w pepku swiata, ojczyznie JP II > nie musi obowiazywac na Bialorusi, ojczyznie Lukaszenki i Andzeliki. > Czyz nie kochamy demokracji? Dajmy innym prawo do ich pogladow. ===================== O! To ja w takim razie od dzisiaj bedę głosić że Hitler miał rację i KL Auschwitz to był fajny pomysł. Ma się w końcu to prawo do własnych poglądów, co? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: PROFILAKTYCZNIE ZAATAKOWAĆ BIAŁORUŚ 17.09.05, 15:31 W dwa tygodnie byłoby po Polsce! Białoruś ma ok.dwukrotnie większy potencjał militarny od Polski a i poparcie sąsiada może być skuteczniejsze od poparcia na jakie możemy liczyć ze strony tego debila Busza. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 w 48 godz.byliby nad Odrą gdyby mieli zaplecze 17.09.05, 15:36 przygotowane...przykre ale prawdziwe ...a towarzysze z MON-u..pracują,pracują w Jraku na talerz grochówki... Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: PROFILAKTYCZNIE ZAATAKOWAĆ BIAŁORUŚ 17.09.05, 15:41 Bełkot... jak to jest, że zwolennicy wschodniej opcji zawsze plotą o potencjalnym białoruskim zwyciestwie... Posiadanie sprzetu to jeszcze nie wszystko... Poza tym, ciekaw jestem, jak w takim totalitarnym kraju jak dzisiejsza Białoruś wygląda faktyczny stan ich wojsk... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 15:44 guantanamero napisał: > coz powiedziec... skansen stalinizmu... A ja tam nie widzę różnicy między nim a Kaczorami czy Giertychem... Poprostu broni interesu Białorusi łukaszeńskiej... i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw ... jak dobrze jest w kraju radzieckim żyć... 17.09.05, 15:46 Totalitarna, zakłamana, obłudna białoruska rzeczywistość... Co to za kraj, w którym ludzie muszą się tak upodlić, by napisać takie kłamliwe brednie... Przypominają sie słowa sowieckiego, stalinowskiego hymnu ZSRR... tego samego, którego melodia obowiązuje dziś w Rosji z nieco zmienionymi słowami... Tak samo na Białorusi... strach się bać takich sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 16:03 SKANDAL! i wrogie, antypolskie wystąpienie Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzy tylko potwierdzacie te teorie agresji polskiej 17.09.05, 16:04 Zaraz, zaraz jesli bedziemy negowac zbrodnie Polakow na narodzie bialoruskim ktore trwaly stulecia to wychodzimy na takich samych falszerzy historii. Bialorusini byli traktowani jak zwierzeta pociagowe przez polskich panow w stopniu w jakim polscy chlopi nie byli traktowani. To sa fakty historyczne. Oczywiscie sie tego nie uczy w polskich szkolach jak w niemieckich o germanizacji prus czy poznanskiego. Wydaje sie tez niezaprzeczalym prawo bialorusinow do wlasnej ojczyzny, prawo do bliskosci z Rosja itp. Wasze opinie tylko potwierdzaja ta teorie ze celem polakow jest agresja i nieuznawanie historii. Jednostronnosc cytowanej interpretacji 17.IX jest jasna i powinna byc krytykowana. Byl to napad na panstwo polskie przez dwie totalitarne potegi, gdzie interesy bialorusinow tez zupelnie sie nieliczyly. Bylo to rownie zbrodnicze w stosunku do obu narodow. Obecnie po upadku hitleryzmu i stalinizmu mamy szanse w demokratycznej Europie na stworzenie warunkow gdzie i jest miejsce i dla polskiego i bialoruskiego. Wrogiem tego jest nie tylko Lukaszenko ale brak polskiego szacunku dla cierpienia narodu bialoruskiego pod jazmem Rzeczypospolitych, i wogole brak szacunku dla histori i kultury bialoruskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
efg A kto ma pretensje do narodu białoruskiego ? 17.09.05, 17:18 Albo do ukraińskiego ? Chcemy poprawy stosunków i robimy to nie werbalnie a czynnie, narażając sie na odwet Kremla. Mało to przeprosin było ? A niby ta eksploatacja Białorusinów czy Ukraińców przed wojną, a nie mieszkali tam i biedni Polacy ? To była Polska B, polska nędzy, do dzis mamy tzw. sciane wschodnia. Róbmy dobre rzeczy i robimy, ale mamy chyba prawo liczyc na ELEMENTARNĄ przyzwoitość. Powielanie rosyjskich stereotypów historycznych to dla tych krajów droga do utraty niepodległości. A chyba Białorusini tego nie chcą (nie mówiac o Ukraińcach). Nie chcemy podważac ich bytu państwowego, tym bardziej że oni ze wzgledów np. energetycznych, pozostaną w rosyjskiej strefie wpływów. Niech jednak beda to państwa "normalne" nie totalitarne, nie zagrażajace nam i innym narodom sasiednim. Tego samego żada świat od nas. Czy to dziwne ? Odpowiedz Link Zgłoś
lacietis Re: A kto ma pretensje do narodu białoruskiego ? 19.09.05, 12:19 efg napisał: A niby ta eksploatacja Białorusinów czy Ukraińców przed wojną, a nie mieszkali tam i biedni Polacy ? To była Polska B, polska nędzy, do dzis mamy tzw. sciane wschod nia. ++Tak - ale było ich mało. Byli też Niemcy i Czesi na Wołyniu - ale pisanie o ich wyzysku - było by skrajnie nie poważne... ((-: Odpowiedz Link Zgłoś
lacietis Re: tylko potwierdzacie te teorie agresji polskie 19.09.05, 12:17 maciekzy napisał: "Bialorusini byli traktowani jak zwierzeta pociagowe > przez polskich panow w stopniu w jakim polscy chlopi > nie byli traktowani." ++NIe znam takich właśnie faktów [to znaczy, ze "ucisk pańszczyźniany w WKL był większy niż w Koronie] co nie znaczy, ze tak nie byo. Ale warto też zwrócić uwagę, na to że twoi mityczni "polscy panowie" - to w zdecydowanej większości litewscy [białoruscy] bojarzy, którzy z czasem się językowo spolonizowali. Oczywiście można to rozp[atrywać w kategoriach walki klasowo-narodowościowej, ale tylko przy bolszewickim, a nie narodowym podejściu do historii Białorusi - gdy przyjmujemy, że WKL był "obcą okupacją, odwiecznie radzieckiej ziemi białoruskiej". (-; "Wydaje sie tez niezaprzeczalym prawo bialorusinow do > wlasnej ojczyzny, prawo do bliskosci z Rosja itp." ++A czy nie wydaje Ci się, ze te dwa prawa są w znacznym stopniu sprzeczne? Bliskość z Rosją, stoi w niemal całkowitej sprzecznością z posiadaniem własnej ojczyzny przez Białorusinów! "Byl to napad na panstwo polskie przez dwie totalitarne potegi, gdzie interesy bialorusinow tez zupelnie sie nieliczyly." ++Fakt - ale interes białoruski i ukraiński był istotną częśćcią tłumaczenia wydarzeń 17 IX 1939. I z jakich by powodów nie nastapił - przyniósł obu narodom [ Ukraińcy na tem wyszli swietnie, Białorusinom to raczej nie pomogło] zjednoczenie większości [bo są jeszcze etnograficzne sziemie białoruskie i ukraińskie w granicach Federacji Rosyjskiej] etnograficznych terytoriów. - I właśnie w takim kontekście pisałem o moim częściowym rozumieniem takiego punktu widzenia. Choc całkowicie nie rozumiem co do tego może mieć Łukaszenko. On i tak najbardziej chciał byc prezydentem [carem?] Rosji - i pewnie, gdyby mu to ktoś obiecał w zamian za Białoruś - to by sie zgodził. "brak polskiego szacunku dla cierpienia narodu bialoruskiego pod jazmem Rzeczypospolitych, i wogole brak szacunku dla histori i kultury bialoruskiej." ++TO w końcu święte słowa - choc dodał bym, ze nie tylko to dotyczy Białorusinów - ale podobna pogarda Polaków, objawia się wobec: Ukraińców, Rosjan, a nawet Łotyszy, czy Czechów! Odpowiedz Link Zgłoś
vlad.palownik a co jest zatrważającego dla prawdziwego lewicowca 17.09.05, 16:42 w tym oświadczeniu czerwonego idioty z Białej Rusi. toż to święto dla takich osobników jak TY, towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: a co jest zatrważającego dla prawdziwego lewi 17.09.05, 16:57 Bialorusini byli traktowani jak zwierzeta pociagowe przez polskich panow w stopniu w jakim polscy chlopi nie byli traktowani. To sa fakty historyczne. ------------------------------- Nie powtarzaj prosze propagandowych sloganów o "polskich panach". Tam nie było polskich panów. Była szlachta Wielkiego Ks. Litewskiego, która - fakt ze przejęła język polski, ale czuła zawsze odrębność od reszty - przez całą Rzeczpospolitą szlachecką trwały spory pomiędzy " Litwinami" a "Koroniarzami", w II RP istniały również. Co charakterystyczne - opozycyjna inteligencja na Białorusi zwraca się w strone przeszłości Wlk. Ks. Litewskiego, tam upatrując swych korzeni. Np. niedawne obchody bitwy pod Orszą były ogłoszone jako rocznica zwyciestwa BIAŁORUSKIEGO orężą Odpowiedz Link Zgłoś
vlad.palownik Nie powtarzaj prosze propagandowych sloganów, 17.09.05, 17:09 którymi karmią Ciebie od paru lat Ci, którzy maja za nic Białorusinów-poplecznicy Łukaszenki. Odpowiedz Link Zgłoś
ggross Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:10 Najwyzszy czas zamkac granice z Bialorusia. Niech te zakapiory jezdza przez Slowacje, albo Moskwe. W Polsce ich nie potrzeba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:55 Albo rurociągiem. Zresztą, dla Rosjan i Białorusinów, chcących wjechać do Polski, wprowadziłbym obowiązek zdawania egzaminu z historii. Płatnego. To samo z prawem jazdy. Nie uznawać bolszewickich praw jazdy. Żądać zdania egzaminu w Polsce. I brać opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny.prezess Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:10 Skandaliczne postępowanie władz Białorusi musi się kiedyś skonczyć. Ciekwe dlaczego "miłująca demokrację" Unia Europejska nic nie robi aby utemperować reżim Łukaszenki. Dlaczego nie nałozy sankcji, dlaczego nie zerwie stosunków dyplomatycznych? Opowiedź jest prosta: dopóki łapę nad Białorusią trzyma Putin Europa nie zrobi nic. Ci europejscy lewacy z Brukseli nie są w stanie zrozumieć że Rosja nie jest karjem w pełni demokratycznym i nie moze być równorzędnym partnerem. Druga sprawa: dlaczego istnieje przyzowlenie w Europie na głoszenie poglądów komunistycznych, dlaczego masa młodych ignorantów do spółki z nawiedzonymi emerytami nosi sztandary z sierpem i młotem. Dlaczego w Europie istnieją partie komunistyczne? Komunizm powinien być ścigany na równi z faszyzmem. Twierdzenie, że 17 września wkroczenie Armii Czerwonej było odpowiedzią na Polską agresję jest dokładnie podobne w teresci do tego jakiego użył Hitler aby "wyjaśnić" najazd z 1 września. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:16 > Dlaczego nie nałozy sankcji, dlaczego nie zerwie stosunków > dyplomatycznych? Bo to nic nie da. Backo sie odizolowal od calutkiego swiata oprocz Rosji. Jest praktycznie niezalezny od UE, NATO, USA... > Ci europejscy lewacy z Brukseli nie są w stanie zrozumieć że Rosja nie jest > karjem w pełni demokratycznym i nie moze być równorzędnym partnerem. Przeciez Bundes-jeszcze-kanzler powiedzial ze Putin to demokrata bez skazy... > Druga sprawa: dlaczego istnieje przyzowlenie w Europie na głoszenie > poglądów komunistycznych, dlaczego masa młodych ignorantów do spółki z > nawiedzonymi emerytami nosi sztandary z sierpem i młotem I koszulki z Che Guevara. > Dlaczego w Europie istnieją partie komunistyczne? Bo hasla "powstrzymac bogacenie bogatych" sa bardziej chwytliwe (i oglupiajace) niz rasowy belkot Hitlera. Ale ponoc (sam az tak doglebnie tego dziela nie przeczytalem) "Mein Kampf" zawiera wiele pogladow dziwnie zgodnych z gospodarczymi wizjami socjalistow czy antyglobalistow roznej masci. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny.prezess Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:34 Bo hasla "powstrzymac bogacenie bogatych" sa bardziej chwytliwe (i oglupiajace) > niz rasowy belkot Hitlera. > > Ale ponoc (sam az tak doglebnie tego dziela nie przeczytalem) "Mein Kampf" > zawiera wiele pogladow dziwnie zgodnych z gospodarczymi wizjami socjalistow czy > antyglobalistow roznej masci. Dlatego moim zdaniem komunizm powinien być zwalczany a jego głosiciele trakotowani jak przestępy i scigani z całą surowością z taką jak zaraz po wojnie zwalczano faszyzm. Co do "dzieła" autorstwa Adolfa - to fakt jest tam oprócz wątków rasowych cała masa bredni typowych dla lewaków. Miałem okazję się z zapożnac się z treścią tej "książki". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:41 > Dlatego moim zdaniem komunizm powinien być zwalczany a jego głosiciele > trakotowani jak przestępy i scigani z całą surowością z taką jak zaraz po > wojnie zwalczano faszyzm. Alez oczywiscie. Tym bardziej ze komunizm to - pomijajac zbrodniczosc systemu - degeneracja czlowieka i wylegarnia meneli. > Miałem okazję się z zapożnac się z treścią tej "książki". Probowalem ale nie zdzierzylem, wiec sporo z tego co wiem na temat tez w niej zapisanych pochodzi z tzw. drugiej reki. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:44 No to ja zacytuję coś z MK autorstwa AH: "gospodarka powinna służyć człowiekowi a nie zyskowi" Teraz w Polsce kampania wyborcza. Jakie ugrupowania podpisałyby się pod tym zdaniem? Copyright by AH Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny.prezess Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:51 zigzaur napisał: > No to ja zacytuję coś z MK autorstwa AH: > > "gospodarka powinna służyć człowiekowi a nie zyskowi" > > Teraz w Polsce kampania wyborcza. Jakie ugrupowania podpisałyby się pod tym zdaniem? > > Copyright by AH No myśle że wachlarz ugrupowań do których to zdanie pasuje jak ulał jest dosć szeroki i zawiera się od LPR poprzez "Dom Ojczysty", "Samoobronę" aż po SLD. A co do rodziny: ja tam nie uważam aby kacapy to była w jakimkolwiek stopniu "rodzina". Nie ten krag kulturowy. PL zwiazana była raczej z kulurą zachodu, niż wschodu choć to słowianie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:48 Akurat haseł wrogich bogatym "Börsengauner und Schieber knechten das Vaterland. Wir wollen ehrlich verdienen, freilich mit schafennder Hand" pełno jest w książce MK autorstwa AH. Również najbliższy współpracownik Adolfa H., Joseph Paul G., bardzo chętnie używał określeń typu "zgniły Zachód", "plutokracja" itepe. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Łukaszenko popiera 17.IX.1939 17.09.05, 17:16 Problem bialoruski, to chroniczna niechec z elementami nienawisci. I to nie strona polska ma problemy z historia, tylko bialoruska, z jej zaakceptowaniem. Faktow sie nie zmienia, bo przestaja byc faktami, a staja sie legendami.Zastanawia mnie wiele wypowiedzi, zeby poprzestac w milczeniu bo tak lepiej, i nie draznic glupiego sasiada. Nic bardziej blednego .Czy zauwazyliscie, jak Bialorusini kochaja swoj kraj?To juz nie milosc, to Szowinizm narodowy. Te chore wypowiedzi sa potwierdzeniem tego.Uwazam, ze odpowiednie reakcje ze strony polskiej, powinny nastapic.Co to jest, do cholery, ze byle pismak ma odwage wyjechac z TAKIM GOWNEM, i jest ok ??!Tu biega o POLSKE, nie o jego problemy rodzinne.Co na to wszystko dyplomacja polska???? Odpowiedz Link Zgłoś
fichtel1 Re: Ciekawe co na to psychiatrzy? 17.09.05, 17:43 Powinnismy zachowac sie tak jak ktos, kto ma w rodzinie idiotę. Wstydzi sie za niego i rozkłada rece przed innymi. Cóż kacapy to tez nasza rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PROPONUJE PODZIELIC BIAŁORUŚ MIEDZY POLSKĄ LI 17.09.05, 17:50 Lepiej po prostu odtworzyć Wielkie Księstwo Litewskie. To państwo istniało dłużej niż imperialna Rosja a miało do tego ogromne dokonania cywilizacyjne. Zresztą, prędzej czy później, do tego dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Pomyslec że Giertych nie chcial UE tylko Biał 17.09.05, 17:56 A dlaczego w twoim zdaniu jest czas przeszły? Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 18:01 kilka nie tylko we lbie ale w domu .Co moze osiagnac ? tolerancje Moskwy i Niemiec za jakis czas powie o wywolamiu II wojny Swiatowej przez polske oraz polskich obozach zaglady - i dolaczy do pigmeja z korei -A tak dobrze sie zapowiadal jako polityk szkoda gdyz to jest ziemia Jagiely i bedzie musial ja opuscic predzej czy pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
eddy46 Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 18:51 Ja kiedys bylem Polakiem teraz sie nim wstydze byc!!!!Dla mnie Lukaszenka ma racje!!!Czy to nie nowo powstale panstwo polskie za pomoca 19 innych uderzylo na Rosje Sowiecka i doszlo az do KIJOWA a potem sromotnie uciekalo z powrotem! Bitwa pod Warszawa nie byla efektem sowieckiej agresji tylko Polskiej o czym w Polsce sie nie mowi!A Bereza Kartuzka gdzie zagineli Rosyjscy oficerowie i zolnierze tego tez sie nie mowi!!Temu sie zaprzecza bo to nie bylo w 2wojnie swiatowej!A pogromy zydow gnebienie Ukraincow i bialorusinow (nienawisci nie ma zanic)!A teraz wielkie mocarstwo!Osiol trojanski USA!!Chcecie solidarnosci ze strony EU.A wy kiedykolwiek byliscie solidarni!Zabieranie pracy na zachodzie za pensje ktore nikt by sie nie utrzymal,wszedzie praca na czarno,nieszanowanie prawa krajow do ktorych sie wiezdza!A w Polsce strefy wolne od podatkow (zabronione w krajach EU!)Jedyny kraj na swiecie z prawicowymi zwiazkami zawodowymi!Bialorus ma sie duzo lepiej od polski wiec nie zaczynajcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny.prezess Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 18:58 eddy46 napisał: > Ja kiedys bylem Polakiem teraz sie nim wstydze byc!!!!Dla mnie Lukaszenka ma > racje!!!Czy to nie nowo powstale panstwo polskie za pomoca 19 innych uderzylo n > a > Rosje Sowiecka i doszlo az do KIJOWA a potem sromotnie uciekalo z powrotem! > Bitwa pod Warszawa nie byla efektem sowieckiej agresji tylko Polskiej o czym w > Polsce sie nie mowi!A Bereza Kartuzka gdzie zagineli Rosyjscy oficerowie i > zolnierze tego tez sie nie mowi!!Temu sie zaprzecza bo to nie bylo w 2wojnie > swiatowej!A pogromy zydow gnebienie Ukraincow i bialorusinow (nienawisci nie ma > > zanic)!A teraz wielkie mocarstwo!Osiol trojanski USA!!Chcecie solidarnosci ze > strony EU.A wy kiedykolwiek byliscie solidarni!Zabieranie pracy na zachodzie za > > pensje ktore nikt by sie nie utrzymal,wszedzie praca na czarno,nieszanowanie > prawa krajow do ktorych sie wiezdza!A w Polsce strefy wolne od podatkow > (zabronione w krajach EU!)Jedyny kraj na swiecie z prawicowymi zwiazkami > zawodowymi!Bialorus ma sie duzo lepiej od polski wiec nie zaczynajcie!!!! Proponuję udać się na terapię. Najlepiej do Korei Północnej lub na Kubę. A jak się wstydzisz być Polakiem to oddaj polski paszport. Obywatelswta można się zrzec. Z resztą czytając towje brednie mam wrażenie, że faktycznie Polakiem to ty nie jesteś. Z pisaniem nowych postów radzę takze zaczekać na nowe instrukcje od mocodawców z Mińska. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy46 Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 19:35 Tak latwo zrzec sie nie mozna!Musisz grubo bulic!Zebraki na tobie tez chca zarobic!Ale mam tez obywatelstwo tego panstwa w ktorym zyje wiec na polskie sie wypinam!Mam juz dosc porownan ze tylko Azjaci,Afrykanie i polacy to oszosci i zlodzieje!Jest olbrzymia grupa polska ktora tak sie zachowuje(glownie przyjezdni)!Do Polski tez nie przyjezdzam bo nie moge patrzec na ta biede i glupote!!!Chce tylko dodac ze tag dalej to Polska zniknie na drugie 300 lat i nawet Mistrz nie pomoze gdyz bedzie zalezny od Niemiec i Rosji.Juz jest zalezny jak ostatnie wydarzenia pokazaly!A Polska powinna zajac sie soba i nie wtracac sie do sasiadow!To nie Lukaszenka zaczal to glupota polska! Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 19:38 Jestes nieuleczalnym przypadkiem, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy46 Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 19:49 Niuleczalne przypadki znajdziesz wiele na tym forum i to jest porownywalne do polskiego sejmu!Jezeli chodzi o Katyn to ma byc jeszcze przez 100 lat wykorzystywany do siania nienawisci!Rosjanie nie musieli sie przyznawac!! stuknij sie w glowe!A rurociag do Niemiec!To przyklad polskiej glupoty!!Polska nie zgadzala sie sie przeciez zeby biegl przez jej terytorium jezeli ominie Ukraine!Teraz siedza z ogonem pod dupa i lamentuja o niemieckiej niesolidarnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny.prezess Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 19:58 eddy46 napisał: > Niuleczalne przypadki znajdziesz wiele na tym forum i to jest porownywalne do > polskiego sejmu!Jezeli chodzi o Katyn to ma byc jeszcze przez 100 lat > wykorzystywany do siania nienawisci!Rosjanie nie musieli sie przyznawac!! > stuknij sie w glowe!A rurociag do Niemiec!To przyklad polskiej glupoty!! Polska > nie zgadzala sie sie przeciez zeby biegl przez jej terytorium jezeli ominie > Ukraine!Teraz siedza z ogonem pod dupa i lamentuja o niemieckiej > niesolidarnosci! Nie, faktycznie lepiej siedzieć cicho i jak plująw twarz mówić że deszcz pada. Jasne, po co się wtrącać, niech się ukochana Rosja wtrąca. A o Polakach na Białorusi to się zapomniało? A jak bym nazwał kogoś z twej rodziny tak jak władze białoruskie nazywają panśwto polskie też byś się nie wtrącał (np, mianem dziwki) Odpowiedz Link Zgłoś
eddy46 Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 20:27 Pomysl sobie ze Niemcy tez nie zapominali o Niemcach w Polsce przed 2 wojna swiatowa i co z tego wyniklo!A jezeli chodzi plucie w twarz to nigby tego nie robil gdyby nasi tego nie robili na wyrazne zamuwienie z Waszyngtonu!To przeciez USA kazdemu przynosi "wolnosc"!Rosja sie do Polski nie wtraca to Polska zapszepascila kapital z 50 lat komunizmu!Ja moge porownywac Polakom bylo lepiej za komunizmu!!Nic dziwnego ze Gierkowi stawia sie pomniki!I jeszcze jedno!W Polsce nigdy nie bedzie dobrze gdyz konkuruje tylko niskimi placami a nie jakoscia albo nowosciami.A gdy Rumunia i Turcja wejda do EU to co bedzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny.prezess Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 20:29 Nie ma co dyskutować. Dobrej nocy w Mińsku Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 20:31 > Polska zapszepascila kapital z 50 lat komunizmu Co zaprzepascila? Plajtujace zaplecze remontowe Armii Czerwonej? > Nic dziwnego ze Gierkowi stawia sie pomniki!I Rozdawnictwo socjalizmu niestety znajduje poklask wszedzie. > A gdy Rumunia i Turcja wejda do EU to co bedzie!!!! A Rumunia i Turcja to znowu taki high-tech???? Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 21:38 to Polska zapszepascila kapital z 50 lat komunizmu!Ja moge porownywac Polakom bylo lepiej za komunizmu!! ======================== Widocznie towja mamusia nie musiała wstawac o 03.OO nad ranem zeby zająć kolejkę pod sklepem, by kupic swej małej wtedy córeczce (czyli mnie) kilka deko wędliny. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny.prezess Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 19:44 eddy46 napisał: > Tak latwo zrzec sie nie mozna!Musisz grubo bulic!Zebraki na tobie tez chca > zarobic!Ale mam tez obywatelstwo tego panstwa w ktorym zyje wiec na polskie sie > > wypinam!Mam juz dosc porownan ze tylko Azjaci,Afrykanie i polacy to oszosci i > zlodzieje!Jest olbrzymia grupa polska ktora tak sie zachowuje(glownie > przyjezdni)!Do Polski tez nie przyjezdzam bo nie moge patrzec na ta biede i > glupote!!!Chce tylko dodac ze tag dalej to Polska zniknie na drugie 300 lat i > nawet Mistrz nie pomoze gdyz bedzie zalezny od Niemiec i Rosji.Juz jest zalezny > jak ostatnie wydarzenia pokazaly!A Polska powinna zajac sie soba i nie wtracac > sie do sasiadow!To nie Lukaszenka zaczal to glupota polska! A szkoda komentować. A mówiłem: poczekaj na istrukcje z Mińska a potem pisz post. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 17.09.05, 19:35 Jasne. A w Katyniu to nasi się sami wystrzelali. Jak ci źle w Polsce to droga wolna, prosto w ramiona twego ukochanego bat'ki. Odpowiedz Link Zgłoś
lacietis Re:przyklad odwracania kota a lukaszenko ich ma 19.09.05, 12:29 eddy46 napisał: > Ja kiedys bylem Polakiem teraz sie nim wstydze byc!!!!Dla mnie Lukaszenka ma > racje!!!Czy to nie nowo powstale panstwo polskie za pomoca 19 innych uderzylo na Rosje Sowiecka i doszlo az do KIJOWA a potem sromotnie uciekalo z powrotem! ++Chłopie! Po 1956 wydano jeszcze kilka książek historycznych - nie musisz się opierać wyłącznie na publikacjach z czasów stalinowskich ((((-; Możesz sięgnąć do nowszej literatury - bo do końca zycia bedziesz bredził o "polskich agresjach" przeciw sowietom... A i z białoruskiego punktu widzenia - działania 1919-20 roku nie były złe - Piłsudski chciał budować Białoruś lub WKL - ale oprócz bolszewików przeszkadzali mu endecy [Giertych? ((-;]. Odpowiedz Link Zgłoś