schlagbaum 03.10.05, 20:47 www.kurier.at/ausland/1131724.php Jest kompromis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Z tego 03.10.05, 21:43 artykulu podobalaby mi sie pani Plassnik, jakies 20 lat temu. A co ty myslisz Schlagie o Turcji w EU, wenn ich fragen darf? PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Z tego 03.10.05, 22:03 polski_francuz napisał: > artykulu podobalaby mi sie pani Plassnik, jakies 20 lat temu. > > A co ty myslisz Schlagie o Turcji w EU, wenn ich fragen darf? > > PF Niechetnie, ale nie opowiadaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Z tego 03.10.05, 22:13 Rozumiem. Mysle podobnie. Ale tez nie chce sie wlaczac do koncertu antytureckiego. I smak stanowi sie naprzeciw i od razu mam do Turkow sympatie. Mimo, ze mnie jeden turecki taksiarz w Sztutgarcie wyrolowal:) Zerknalem sobie wlasnie na Spiegel online. Schröder mysli o wycofaniu? Angie sie jednak zalapie. Ale bedzie numer! PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Z tego 03.10.05, 22:18 polski_francuz napisał: > Rozumiem. Mysle podobnie. Ale tez nie chce sie wlaczac do koncertu > antytureckiego. I smak stanowi sie naprzeciw i od razu mam do Turkow sympatie. To bylby precedens, ktorego dla dobra UE wolalbym uniknac. > Mimo, ze mnie jeden turecki taksiarz w Sztutgarcie wyrolowal:) > > Zerknalem sobie wlasnie na Spiegel online. Schröder mysli o wycofaniu? > > Angie sie jednak zalapie. Ale bedzie numer! > > PF Tak. "On jest gotow ale jego partia mu nie pozwala." To stary lis. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Z tego 03.10.05, 22:25 Mein lieber Spiegel z ub. tygodnia, ktorego wczoraj do poduszki czytalem analizuje, ze Schröder kieruje sie "jajami". I nie da sie zadnej babce wyrolowac. Przy okazji, moj ulubiony tygodnik (jak wiesz lewicowy) daje do zrozumienia, ze szczytem meskosci jest dla K. negowanie rzeczywistosci. Mam takiego kolege Niemca, z ktorym lacza mnie stosunku zawodowe, ktory mi wmawia, ze jestem macho (jak kazdy Polak). Ale ja bym tak daleko jak Schröder nie poszedl, aby przeciw kobicie negowac rzeczywistosc... PF Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Z tego+ 03.10.05, 22:34 Jakis glupi jest ten Niemiec. Co on macho nie widzial? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Z tego+ 03.10.05, 22:38 Glupi nie jest. Ma uprzedzenia. A poza tym Polacy rzeczywiscie sa macho. A ja osobiscie juz nie. Machoism nie pasuje do rzeczywistosci. PF Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Corka pastora zamiast syna sprztaczki! 03.10.05, 22:43 Zerknalem sobie wlasnie na Spiegel online. Schröder mysli o wycofaniu? Angie sie jednak zalapie. Ale bedzie numer! PF Zaden numer. Okazuje sie po prostu ze tak zwani "eksperci" w sprawach niemieckich z <evunia> na czele po prostu nie czuja szwabskiego bluesa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Corka pastora zamiast syna sprztaczki! 03.10.05, 22:45 Poczekaj jeszcze. Wojna o Kanzleramt jeszcze nie skonczona. I tak dobrze ze politycy gadaja a nie Sad najwyzszy decyduje kto ma byc K. PF Odpowiedz Link Zgłoś