Dodaj do ulubionych

no i mamy nowe "polish jokes":)

12.02.06, 19:21
A man goes into a store and asks the clerk for some "Polish Sausage."

The clerk looked at him and asked "Are you Polish?"

The guy, clearly offended, says "Well, yes I am. But let me ask you
something. If I asked you for Italian Sausage, would you ask me if I was
Italian? Or, if I asked for German Bratwurst, would you ask me if I was
German? Or if I asked you for a Kosher Hot Dog, would you ask me if I was
Jewish? Or, if I asked you for a Taco, would you ask me if I was Mexican?
Would ya, huh? Would ya?"

The clerk says, "Well no."

"And if I asked you for some Irish Whiskey, would you ask me if I was Irish?
What about Canadian Bacon, would you ask me if I was Canadian?"

"Well, I probably wouldn't,"

With self-indignation, the guy says, "Well, all right then, why did you ask me
if I'm Polish just because I asked for Polish Sausage?'

The clerk replies, "Because you're at Home Depot.
Obserwuj wątek
    • maureen2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 19:55
      nic nie rozumiem.
      • i-love-2-ski Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 19:55
        maureen2 napisała:

> nic nie rozumiem.

szkoda,wez slownik.
      • warmi2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 20:47
        Warto sie przejsc do Home Depot .... nawet jezeli nie szukasz kielbas.

Byc moze wtedy zrozumiesz :-)
        • i-love-2-ski Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 20:49
          warmi2 napisał:

> Warto sie przejsc do Home Depot .... nawet jezeli nie szukasz kielbas.
          >
          > Byc moze wtedy zrozumiesz :-)

on nie moze,nie ten kierunek.
          • maureen2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 20:57
            czy tam można kupić karabin czy bilet na autobus ?
            • i-love-2-ski Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 20:57
              maureen2 napisała:

> czy tam można kupić karabin czy bilet na autobus ?

polska kielbase
              • maureen2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 21:15
                nie polską,tylko domową kielbasę.
                • i-love-2-ski Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 21:16
                  maureen2 napisała:

> nie polską,tylko domową kielbasę.

a co krecisz sam?podaj recepture,tylko w latwy sposob,tak aby te od chemikaliow
                  glupsze mogly cos pojac. ile czosnku,ile soli w to wkrecasz?
            • warmi2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 21:01
              Oh ... jak chcesz kupic karabin to idz do sklepu z szyldem "ATF".

Alcohol , Tabacoo and Firearms - moim zdaniem " quintessential convenience store "
              • maureen2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 21:17
                ja czasami pijam gunpowder i nie wybucham,wprost przeciwnie,chyba złożę rekla-
                mację.
                • i-love-2-ski Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 12.02.06, 21:20
                  maureen2 napisała:

> ja czasami pijam gunpowder i nie wybucham,wprost przeciwnie,chyba złożę rekla-
                  > mację.

gunpowder to male piwo mauryska uwazaj z glicyna,to cholera mocne.
                  • maureen2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 01:08
                    co to jest ta glicyna ?
                    • i-love-2-ski Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 01:26
                      maureen2 napisała:

> co to jest ta glicyna ?
                      kwas aminooctowy,o ile dobrze pamietam.poczytaj sobie o aminokwasach i ich
                      podzialach w zaleznosci od polozenia grupy NH2 w stosunku do COOH,oraz na to czy
                      sa egzo czy endogenne(glicyna jest endo).na prawde ciekawe.
                      • maureen2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 01:42
                        ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna,nie jestem lekarzem i nim nie będę,
                        to wiem na pewno.Jeżeli używa się pewnych okresleń,zalecających coś,to można wy-
                        jaśnić co to jest, nikt nie będzie czegoś takiego pił,tylko dlatego,że ktoś z FS
                        to poleca. Urojenia kompetencji to choroba,podobnie jak urojenia wladzy.
                        • i-love-2-ski Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 01:50
                          maureen2 napisała:

> ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna,nie jestem lekarzem i nim nie będę,
                          > to wiem na pewno.Jeżeli używa się pewnych okresleń,zalecających coś,to można wy
                          > -
                          > jaśnić co to jest, nikt nie będzie czegoś takiego pił,tylko dlatego,że ktoś z F
                          > S
                          > to poleca. Urojenia kompetencji to choroba,podobnie jak urojenia wladzy.

maurys ale ty bzdury mowisz dziecko zlote. wiedza kotus kazdemu sie
                          przyda,szczegolnie tym,ktorzy twierdza,ze kobiety sa glupsze od chemikaliow,jak
                          widac kotus musisz lepiej znac i kobiety (lub lepsze) i chemikalia,bo widac,ze
                          nie zalapujesz sie ani na jedno ani na drugie. tu nie forum nauka aby ci wyklady
                          robic tylko po to,zes sie czegos nie douczyl gdzies tam w jakiejs fazie
                          zycia,ale myslisz zes wielki orzel. a co do urojen to nie moja dzialka,widac
                          mamy pelno tych w potrzebie,a malo dla nich miejsc na zrzucenie frustracji.
                          • maureen2 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 02:01
                            lubię te długie wywody-męczarnie esbeków,one są takie typowe,schematyczne,
                            bez inwencji i polotu,jak kiedyś za młodu nauczyli,tak zostało,zatrzymane w
                            rozwoju na stare lata.Pozdrawiam.
              • meerkat1 Re: no i mamy nowe "polish jokes":) do warmi2 13.02.06, 03:01
                warmi2 napisał:

jak chcesz kupic karabin to idz do sklepu z szyldem "ATF".

A jak chcesz stracic karabin (i nie tylko) to podchodzisz z nim szybkim krokiem
                do ludzi z duzymi napisami "SWAT" na kombinezonach.

Przychodzi kobieta (to NIE jest polish joke!) do ginekologa i mowi, ze ja
                strasznie swedzi miedzy palcami nog.

-No to powinna Pani pojsc do podiatry! - mowi ginekolog.

Kobieta (nie Polka!): Ale mnie swedzi miedzy DUZYMI palcami nog!
                • schlagbaum Re: no i mamy nowe "polish jokes":) do warmi2 13.02.06, 12:42
                  meerkat1 napisał:

> -No to powinna Pani pojsc do podiatry! - mowi ginekolog.
                  >

meerkat live.

"Podiatra" zajmuje sie takimi dolegliwosciami chyba tylko u ciebie w Wegorzewie.
                  • meerkat1 debil szlakboom znow pier..l 13.02.06, 15:35
                    I nawet nie wie kto to jest podiatra! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • annahidalgo Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 10:53
              maureen2 napisała: "czy tam można kupić karabin czy bilet na autobus ?"

Ani jedno ani drugie. Tu sie kupuje deski na polki i inne bzdety; bardzo
              uzyteczne przy renowacji domkow.
      • annahidalgo Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 10:50
        maureen2,
        HomeDepot to sklep ktory nie ma nic wspolnego z zywnownoscia. W/g dowcipu nasz
        krajan pytal specjalistow od farby sciennej o polskie kielbasy. Ja znam ten
        dowcip wobec innych narodowosci - wiesz, poprawnosc polityczna ;)
        • polski_francuz Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 11:38
          Thanks anna,

nareszcie moge sie posmiac:).

PF
          • schlagbaum Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 12:45
            polski_francuz napisał:

> Thanks anna,
            >
            > nareszcie moge sie posmiac:).
            >
            A ja nie moge.
            U nas w prawie kazdym Home Depot mozesz kupic i pieczywo i wedline.

Rozumiem jednak o co chodzi w dowcipie i dlaczego powstaja one i sa chetnie
            opowiadane wlasnie w usa.
            • polski_francuz Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 13:10
              Czesc Old Shatterhand,

Skad piszesz? Aspen, Colorado czy cos podbnego:?

PF
              • polski_francuz Nic dziwnego 13.02.06, 13:11
                ze lubisz francuska kuchnie. U was chleb jak drzewo:)

PF
                • meerkat1 Re: Nic dziwnego 13.02.06, 15:53
                  Zdziwilbys , PF, jak my sie tu zeuropeizowaly!

I graham jest, i niemiecki pumpernikiel, i bagietki kupisz...

Ze 20 lat temu w USA espresso i cappucino byly praktycznie dostepne tylko w
                  lukusowych hotelach i kawiarniach wielkomiejskich.

A dzis, byle Starbuck...

BTW.Czy we francuskich kafejkach Starbucka Wi-Fi tez jest za friko?

Bo slysze, ze S. pootwieral, a tera sie nawet do ChRL przymierza! :-))))
              • meerkat1 Czesc, PF! 13.02.06, 15:36
              • meerkat1 Czesc, PF! 13.02.06, 15:44
                Spod D.C., ktore wg Gaziety jest sparalizowane, a lotniska zamkniete.:-))))))))

Moj termometr tez musi klamie, bo pokazuje [9:40 AM EST] ponad 37F [ok. +4 C]

Radze Ci, PF zanim wyjdziesz z domu w T-shircie nastepnym razem, sprawdz
                prognoze pogody dla Francji w GW, bo moze lezy na Twoim podworku pol metra
                sniegu i mroz siarczysty! ;-)

Lazegi nawet nie wiedza, ze Waszyngton lezy o 250 MIL na pd. od NYC i jak tu
                czasem snieg nawet spadnie, jak w sobote, to zwykle w 48 godzin pozniej sladu
                juz po nim nie ma.

P.S. Cyz ty myslisz, ze Haiderowcy naprawde nie znaja terminu "podiatra"?
                • meerkat1 Re: Czesc, PF! - P.S. 13.02.06, 15:47
                  O ile wiem, Home Depot [cos ala Le Roy Merlin] ma sklepy rowniez i w Polsce.
                  [a moze mi sie z Office Depot pokrecilo?]

A jak jest we Francji?
                  • polski_francuz Re: Czesc, PF! - P.S. 13.02.06, 15:50
                    Od +7°C w Nice do +2 w Lille.

PF
                • polski_francuz Re: Czesc, PF! 13.02.06, 15:48
                  Prasa klamie, wiemy to od dawna. A szczegolna koncentracja klamcow jest w
                  sekcji prognoza pogody. Dowodow na to nam kazdy dzien dostarcza:)

Nie wiem o Austriakach ale chirakowcy tez nie wiedza, co to jest podiatra.
                  Raczej z pedziem czy raczej z dzieckiem zwiazane?

PF

• meerkat1 Re: Czesc, PF! re: podiatra 13.02.06, 16:05
                    Podiatra, to taki ortopeda dla ubogich: zajmuje sie wylacznie schorzeniami
                    stop: a to paznokiec zakazony zerwie, a to kostke ustawi, a to wkladki
                    ortopedyczne wymodeluje, a to zadawnione odciski wytnie z korzeniami pod
                    lokalnym znieczuleniem.

No, ale jak Ci np. na nartkach lakotka strzeli, to juz musisz z reguly do
                    regularnego ortopedy, choc osobiscie zalecalbym chiruga sportowego
                    specjalizujacego siew urazach naciarskich lub footbolowych.

Jest w Aspen taki cudotworca, dr Steadman, ktory praktycznie w pojedynke
                    opracowal w latach 80-tych - 90-tych wszystkie skomplikowane techniki
                    chirurgiczne stosowane dzis przy ratowaniu alpejczykom stawow kolanowych.

[m.in. Tamare McKinney i Ewe Twardokens od przymusowej emerytury uchronil]

• schlagbaum Re: Czesc, PF! 13.02.06, 17:05
                    polski_francuz napisał:

W Wegorzwie tak to wlasnie wyglada ale tam i z halluxami do okulisty chodza.
                    • polski_francuz Re: Czesc, PF! 13.02.06, 17:22
                      ???
                      Poziom stal sie za wysoki jak dla mnie i juz nic nie kapuje.

PF
                    • meerkat1 Re: Czesc, PF! re: Aspen. 13.02.06, 17:23
                      W Colorado w tym sezonie nie bylem.

Ale 10 dni temu wrocilem z b. udanych parotygodniowych wakacji na Hawajach.

Zrobilem kupe fajnych zdjec, m. in paru wielorybow z bliska.

Jeden nam, w pogoni za samica, o malo Zodiaka nie przewrocil!

Jak chcesz, podaj mi swoj adres do mojej skrzynki, to ci pare fotek podesle.
                      • polski_francuz Cieszy 13.02.06, 17:29
                        mnie bardzo. Czy ja moge ze Schlagbaumem porozmawiac?

PF
                        • i-love-2-ski Re: Cieszy 13.02.06, 17:30
                          polski_francuz napisał:

> mnie bardzo. Czy ja moge ze Schlagbaumem porozmawiac?
                          >
                          > PF

mozecie,bylebyscie tu smutasow nie przynosili w rzewnych podtekstach.
            • i-love-2-ski Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 16:32
              schlagbaum napisał:

>
              > U nas w prawie kazdym Home Depot mozesz kupic i pieczywo i wedline.
              >
              > Rozumiem jednak o co chodzi w dowcipie i dlaczego powstaja one i sa chetnie
              > opowiadane wlasnie w usa.
              >
              >
              boom booom booooom boooooom booooooom czyli eroica szlagusie.zart byl nie dla
              ciebie,ani takich merkatowo-maurysiowych specjalistow od powagi,wiec mi tu nie
              smieccie.
              • meerkat1 Re: smieci...przychodzi baba do lekarza 13.02.06, 16:47
                i od razu wczolguje sie pod biurko.

Dlugo Pani nie pociagnie! -mowi lapiduch - bo ja zaraz wychodze.

No tak, to byl dowcip ponizej biurka... sorry! :-)
    • polani Re: no i mamy nowe "polish jokes":) 13.02.06, 17:08
      a ja kupilem raz czerwone japka i sprzedawaz sie mnie zapital czy jestem z
      polski
      powiedzialem ze tak skad wiesz
      po polcy u mnie kupuja czrwone japka a Izraelczccy zielone :)))))

• meerkat1 re: zielone japka... 13.02.06, 17:26
        a ja myslalem, polani, ze zielony jest kolorem islamu! :-)
        • i-love-2-ski Re: re: zielone japka... 13.02.06, 17:29
          meerkat1 napisał:

> a ja myslalem, polani, ze zielony jest kolorem islamu! :-)

czy mozesz sie stad wyniesc,razem z tymi humpakami z hawajow.gracias.zakladaj
          sobie swoje idiotyczne watki i nie zasmiecaj cudzych.
          • meerkat1 do I -love do-ski 13.02.06, 17:56
            Panienko, badz ty grzeczna, bo ja, jak dotad, jestem.

Ale...
            • i-love-2-ski Re: do I -love do-ski 13.02.06, 18:03
              meerkat1 napisał:

> Panienko, badz ty grzeczna, bo ja, jak dotad, jestem.
              >
              > Ale...

a ty zjezdzaj,ciebie i twoich smieci tu nie trzeba.chyba rozumiesz jezyk
              polski.zakladaj sobie swoje watki i tam sie rozbieraj i ubieraj w co chcesz. nie
              kazdy gustuje w twoich prymitywnych ekshibicjonistycznych zabawach slownych.
              ps.zamknij za soba drzwi,abys nie robil przeciagu i nie rozsiewal bakcyli i smrodu.
              • dana33 Re: do I -love do-ski 14.02.06, 23:14
                wow pustemo-klamczucho patologiczna..... co za piekny jezyk, jaka uprzejmosc...
                to ten przyklad jak ty ladnie piszesz a inni bluzgaja, tak? sliiiiiiiiczne...
        • explicit Re: re: zielone japka... 13.02.06, 18:20
          U niego zielone to niedojrzale :)

uklony

==============================================================================

a ja myslalem, polani, ze zielony jest kolorem islamu! :-)
          • i-love-2-ski Re: re: zielone japka... 13.02.06, 18:22
            explicit napisał:

> U niego zielone to niedojrzale :)
            >
            > uklony
            >
            >mysle,ze co nieco nigdy nie dojrzewa,tylko juz gnije,to sie zdarza z mutantami:)
            • meerkat1 Hej, <i-love to suck-putin's-dick> 14.02.06, 19:42
              Zazyj troche C2H5OH!

A potem spusc sie z woda w klopie! Najlepiej w Gitmo! :-)
              • i-love-2-ski do politruka 14.02.06, 20:00
                ty zas chlupnij HCL to ci pomoze zdefiniowac kim jestes mutancie stary. jak
                mowie,ty chyba tylko wirtualnie to zalatwiasz,stad twoj problem mentalny.
                • sly2015 akurat to starenki kawal 14.02.06, 20:09
                  slyszalem go ze 3-4 lata temu , swoja droga to coraz mniej tych kawalow sie
                  slyszy , a ty pedalownica wstydzila bys sie ze rozpowszechniasz takie podle
                  scierwo , no ale coz mozna od ciebie wymagac ...jesli cie to smieszy ...
                  • i-love-2-ski Re: akurat to starenki kawal 14.02.06, 20:12
                    sly2015 napisał:

> slyszalem go ze 3-4 lata temu , swoja droga to coraz mniej tych kawalow sie
                    > slyszy , a ty pedalownica wstydzila bys sie ze rozpowszechniasz takie podle
                    > scierwo , no ale coz mozna od ciebie wymagac ...jesli cie to smieszy ...

a ja tez dosc dawno slyszalam,zes mocno rabniety,dziwie sie,ze poczta pantoflowa
                    to prze KUKULKI do ciebie nie doszlo. wstyd,jak wy wolno cwierkacie,bo ze
                    smutasowato to kazdy widzi.podle scierwo to raczej to co ty za soba
                    ciagniesz,nawet smrod roznosisz. fu uciekaj i ty z tym meerkatem z watku.
                    • sly2015 Zawsze tak plujesz na odlegosc , wyzywasz i 14.02.06, 20:46
                      robisz z siebie idiotke , czy tylko wtedy kiedy ja jestem w poblizu ?

> to prze KUKULKI do ciebie nie doszlo. wstyd,jak wy wolno cwierkacie,bo ze
                      > smutasowato to kazdy widzi.podle scierwo to raczej to co ty za soba
                      > ciagniesz,nawet smrod roznosisz. fu uciekaj i ty z tym meerkatem z watku
                      • i-love-2-ski Re: Zawsze tak plujesz na odlegosc , wyzywasz i 14.02.06, 20:54
                        take a chill pill hon.
                        • sly2015 dawno cie obrzezali z mozgu i nie tylko 14.02.06, 20:57
                          • i-love-2-ski Re: dawno cie obrzezali z mozgu i nie tylko 14.02.06, 20:59
                            e tam to chyba papuasi zalatwili z toba,reszta byla niestrawna chlopcze.ladnie
                            skaczesz,az milo patrzec na takie specyminy meskie.
                            ps.siedzisz czy stoisz,aby sobie aniumuszu dodac?
                            • dana33 watek nie z tej ziemi..... 14.02.06, 23:28
                              jeden dowcip pustemy-klamczuchy patologicznej, i do tego taki, o ktorym my,
                              starozakonni, mowimy ze ma dluuuuuuuga brode... a cala reszta tych 55 wpisow to
                              albo glupoty albo bluzgi pustemy-klamczuchy patologicznej, ktora oskarza
                              wszystkich i ciagle o to ze bluzgaja i sa wulgarni....

tu nie forum nauka aby ci wyklady robic tylko po to,zes sie czegos nie douczyl
                              gdzies tam w jakiejs fazie zycia,ale myslisz zes wielki orzel.

zart byl nie dla ciebie,ani takich merkatowo-maurysiowych specjalistow od
                              powagi,wiec mi tu nie smieccie.

czy mozesz sie stad wyniesc,razem z tymi humpakami z hawajow.gracias.zakladaj
                              sobie swoje idiotyczne watki i nie zasmiecaj cudzych.

jak mowie,ty chyba tylko wirtualnie to zalatwiasz,stad twoj problem mentalny.

a ja tez dosc dawno slyszalam,zes mocno rabniety,dziwie sie,ze poczta pantoflowa
                              to prze KUKULKI do ciebie nie doszlo. wstyd,jak wy wolno cwierkacie,bo ze
                              smutasowato to kazdy widzi.podle scierwo to raczej to co ty za soba
                              ciagniesz,nawet smrod roznosisz. fu uciekaj i ty z tym meerkatem z watku.

no i na koniec ta perelka z samych perelkowic pustemowych:

a ty zjezdzaj,ciebie i twoich smieci tu nie trzeba.chyba rozumiesz jezyk
                              polski.zakladaj sobie swoje watki i tam sie rozbieraj i ubieraj w co chcesz. nie
                              kazdy gustuje w twoich prymitywnych ekshibicjonistycznych zabawach slownych.
                              ps.zamknij za soba drzwi,abys nie robil przeciagu i nie rozsiewal bakcyli i
                              smrodu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka