Dodaj do ulubionych

czy swiat ma za duzo ludzi?

05.04.06, 16:32
narszcie jeden biolog wypowiedzial to,co ja staram sie tu podkreslic od wielu
miesiecy. JEST NAS ZA DUZO,planeta jest przeludniona i w zwiazku z tym mamy
mnostwo konfliktow i problemow.oczywiscie nie wspomne kto i w jakich slowach
staral mi sie wytlumaczyc,ze jestem w bledzie. brawa dla profa Pianki:)
www.cnn.com/2006/EDUCATION/04/04/doomsday.professor.ap/index.html
Obserwuj wątek
    • aaki Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 16:36
      a kto i w jakich starał się.....?
      • i-love-2-ski Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 18:37
        aaki napisała:

> a kto i w jakich starał się.....?

hm jaki taki aaki,potem nerwowy negev,ale dostal spazmow i odpadl,no i paru
        innych,ktorym sie wydaje,ze niech wiara sie mnozy,byle tylko USA nie konsumowalo
        za duzo dobr:)
        • aaki Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 18:51
          trochę fantazjujesz.ja tylko twierdzę iż patologicznym jest by 300 mln ludzi czyli 5% całej populacji globu zużywało 35-30% energii konsumowanej przez cały swiat
          • i-love-2-ski Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 19:04
            aaki napisała:

> trochę fantazjujesz.ja tylko twierdzę iż patologicznym jest by 300 mln ludzi cz
            > yli 5% całej populacji globu zużywało 35-30% energii konsumowanej przez cały sw
            > iat

juz wzrosly twe liczby z 25% do 35% procent,widac wiecej grzejemy. a dla mnie
            patologiczne jest tuszowanie prawdy-jest nas za duzo i dlatego mamy problemy.w
            koncu my nie tylko zuzywamy surowce,ale pomagamy innym sie mnozyc i to uwazam,za
            zle.
            • aaki Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 19:12
              gdzie napisalem 35 %?
              • i-love-2-ski Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 19:13
                aaki napisała:

> gdzie napisalem 35 %?

aaki na boga co sie z toba dzieje,wroc chlopie do swego wpisu (35-30%),hello
                jeszcze chyba nie idziesz spac.
                • aaki Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 20:43
                  a zaiste. mialem dzis ciezki dzien w pracy. mialo byc 25-30.
                  • i-love-2-ski Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 21:08
                    aaki napisała:

> a zaiste. mialem dzis ciezki dzien w pracy. mialo byc 25-30.

no to paciorek i do lozka:)
    • polski_francuz Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 16:58
      Swiat to moze nie, ale niektore kraje na pewno.

Niemcy zachodnie sa bardzo gesto zaludnione, wschodnie troche mniej. Francja
      jest pustawa za wyjatkiem Paryzewa. Autsralia jest pusta w srodku zupelnie.
      Nawet wybrzeza nie sa gesto zaludnione.

Profesor PF, za ostatnimi dwoma Spieglami, lansuje inna teze. Konflikty sie
      rodza i rodzic beda coraz bardziej ze wzgledu na niedomiar surowco.

Pozdro

PF
      • i-love-2-ski Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 05.04.06, 18:38
        polski_francuz napisał:

>
        >
        > Profesor PF, za ostatnimi dwoma Spieglami, lansuje inna teze. Konflikty sie
        > rodza i rodzic beda coraz bardziej ze wzgledu na niedomiar surowco.
        >
        > Pozdro
        >
        > PF

a czemu profie tych SUROWCO nie ma,no czemuz az czemuz,skoro australia w srodku
        pustawa:)?
        • polski_francuz Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 06.04.06, 23:02
          Eh, czytajac te bezzasadne zlosliwosci mowe sobie, ze islam ma jednak dobre
          strony:)

I marzy mi sie dola Japonczyka, ktorego zona 3 kroki za nim zaiwania.

PF
          • i-love-2-ski Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 07.04.06, 03:43
            polski_francuz napisał:

> Eh, czytajac te bezzasadne zlosliwosci mowe sobie, ze islam ma jednak dobre
            > strony:)
            >
            > I marzy mi sie dola Japonczyka, ktorego zona 3 kroki za nim zaiwania.
            >
            >
            > PF

tia kolego nie nosisz kimona,nie jesz MISO zupy i nie znasz ruchu 1,3 i 5 w tae
            kwon do,so keep dreaming:)
    • krystian71 to bylo dawno temu 05.04.06, 17:22
      i nazywal sie Malthus Thomas
      • niepowtarzalny4 nie ludzi jest za duzo tylko lewactwa !!!!!!!! 05.04.06, 19:04
        czyli cioty, roszczeniowe zwiazki poprawnych politycznie roznych grup (patrz
        francja ,niemcy niemal codzien widoczne jest na ulicach)
        tudziez partia Demo- kratyczna w USA Tfujjj
        • i-love-2-ski Re: nie ludzi jest za duzo tylko lewactwa !!!!!!! 05.04.06, 19:05
          niepowtarzalny4 napisała:

> czyli cioty, roszczeniowe zwiazki poprawnych politycznie roznych grup (patrz
          > francja ,niemcy niemal codzien widoczne jest na ulicach)
          > tudziez partia Demo- kratyczna w USA Tfujjj

troche za duzo niepowtarzalnych lewakow, to fakt,ale nie boj bidy cioty sie
          mniej mnoza niz ci prawdziwi homo dobrze sapiens,wiec co 3 obywatel ziemi ma
          inny kolor niz bialy i wkrotce te cioty wyprze.
    • felusiak1 Też zgadzam się z Pianką 05.04.06, 19:05
      Należy wybic 90% ludzi na Ziemi aby ja uratować, jak twierdzi profesor.
      Wysłałem mu email żeby zaczął od ciebie rachel.
      • i-love-2-ski Re: Też zgadzam się z Pianką 05.04.06, 19:11
        felusiak1 napisała:

> Należy wybic 90% ludzi na Ziemi aby ja uratować, jak twierdzi profesor.
        > Wysłałem mu email żeby zaczął od ciebie rachel.

raczej zacznij od siebie,bo to,ze ty jestes jedna wielka pomylka genetyczna to
        widac. jak widac nawet prostego tekstu neokomics nie zalapuja.
        • felusiak1 Re: Też zgadzam się z Pianką 05.04.06, 19:26
          rachel, ale ty postulujesz a ja jedynie przychylam sie do postulatu.
          • i-love-2-ski Re: Też zgadzam się z Pianką 05.04.06, 19:37
            felusiak1 napisała:

> rachel, ale ty postulujesz a ja jedynie przychylam sie do postulatu.

raczej mysle,ze szczekasz na kazdy slup nie rozumiejac o co chodzi,bo tekst zbyt
            skomplikowany kolego jak na twoj poziom. oszolomstwo zawsze szczeka jak ktos
            smie zwrocic uwage na to,co main stream uwaza za radykalne,chyba,ze to jest
            postulat walenia wiecej pieniedzy na twoja wojenke,czy wspierania malego
            zamorskiego kraiku,gdzie rowniez mnoza sie ludziska jak glupie.
            • felusiak1 Re: Też zgadzam się z Pianką 05.04.06, 22:29
              rachel, skomplikowany to jest sposób w jaki w twojej głowie znalazło się tyle
              sieczki wymieszanej z manure.
    • bam_buko Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 06.04.06, 01:31
      NIE,skoro na terenie Chin mieszka i jakos zyje 1,4mld ludzi to teoretycznie na
      terenie Rosji mozna by upchac 2-3 razy tyle.W USA mozna wsadzic ze 2 mld i mamy
      cala poulacje swiata "ulokowana" w dwoch krajach - reszta swiata w rezerwie.
      To oczywiscie fantazja ale........
      Problem polega na nierownomiernym zageszczeniu ludzi w wybetonowanych miastach
      molochach (Pekin,Shanghai,Bombay,Tokio,Mexico City,NY ,LA i wiele innych)

Dzieki technice "manipulowanie" genetycznego(nie uciekniemy przed
      tym) ,zywnosci wystarczy dla wielokrotnie wiekszej ilosci ludzi,tylko techniki
      upraw musza byc wprowadzone wszedzie,glownie w Afryce.
      Surowcow jest jeszcze sporo,wielu odkrytych sie nie rusza(nie ekonomiczne)
      Paliw jeszcze tez starczy na jakis czas,chociaz pomalu trzeba brac sie za
      nosniki energii takie jak slonce ,wiatry czy oceany.
      Nasza kula ziemska moze spokojnie wchlonac i wyzywic 2-3 krotna wielkosc stanu
      obecnego.

Konflikty trwaly od poczatku ludzkosci,zawsze silniejszy rzadzil slabszym
      i nic w tym wzgledzie sie nie zmienilo i nie zmieni
      • i-love-2-ski Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 06.04.06, 02:01
        bam_buko napisał:

>
        > Konflikty trwaly od poczatku ludzkosci,zawsze silniejszy rzadzil slabszym
        > i nic w tym wzgledzie sie nie zmienilo i nie zmieni

no ale nami rzadza pewne prawa bb. wiadomo,ze mozemy sie w nieskonczonosc
        rozmnazac,ale glownie robia to rasy inne niz biala,ktora to wszystko popiera i
        finansuje,tylko po to,aby zniknac juz niedlugo z map jako wiekszosc. w koncu
        mamy ograniczone zasoby surowcow,jak rowniez wiekszosc ludzi na swiecie niestety
        zyje w biednych krajach,bez mozliwosci ksztalcenia sie i godziwego zycia. moim
        zdaniem ktos powinien w koncu zaczac adresowac ten problem,bo w takim tempie jak
        to obecnie robimy doprowadzi to wczesniej czy pozniej do powaznych konfliktow
        swiatowych.
        • bam_buko Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 06.04.06, 02:37
          i-love-2-ski napisała:

> no ale nami rzadza pewne prawa bb. wiadomo,ze mozemy sie w nieskonczonosc
          > rozmnazac,ale glownie robia to rasy inne niz biala,ktora to wszystko popiera i
          > finansuje,tylko po to,aby zniknac juz niedlugo z map jako wiekszosc. w koncu
          > mamy ograniczone zasoby surowcow,jak rowniez wiekszosc ludzi na swiecie
          niestet
          > y
          > zyje w biednych krajach,bez mozliwosci ksztalcenia sie i godziwego zycia. moim
          > zdaniem ktos powinien w koncu zaczac adresowac ten problem,bo w takim tempie
          ja
          > k
          > to obecnie robimy doprowadzi to wczesniej czy pozniej do powaznych konfliktow
          > swiatowych.

byl juz taki system ktory rownal w dol i twierdzil ze minimum+ powino ludziom
          wystarczyc-niestety ty go nie akceptujesz zupelnie a ja twierdze,ze byl
          niereformowalny sam w sobie wiec padl.
          Chec zdobywania/posiadania jest silniejsza niz jakiekolwiek rownania
          sa bogaci i biedni i jak ktos powiedzial zanim bogaty schudnie ,biedny umrze.
          Bogata czesc swiatowego spoleczenstwa,demoralizuje ta biedniejsza czesc
          (powiedzmy Afryka) dostarczajac im pomocy nie wymagajac/inwestujac nic!!
          Nie uczy leni jak wyprodukowac podstawowe produkty zywnosciowe by zapchac
          glodny brzuch,czy jak poszukac/wykopac/wywiercic zrodlo pitnej wody.
          Siedza wiec milony tych biedakow pod palmami czekajac bezczynnie na pomoc ktroa
          nadejdzie lub nie.Taka glodna ludnoscia latwo manipulowac i stad tak wiele
          konfliktow roznej natury gdzie lokalni kacykowie wykorzystuja wyzszy o pare
          punktow swoj poziom IQ glownie do wybicia sie materialnego nie martwiac sie
          zbytnio o biedote ktora dala im wladze.
          Dziwny jest ten swiat jak spiewal..............
          • i-love-2-ski Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 06.04.06, 02:44
            bam_buko napisał:

> Chec zdobywania/posiadania jest silniejsza niz jakiekolwiek rownania
            > sa bogaci i biedni i jak ktos powiedzial zanim bogaty schudnie ,biedny umrze.
            > Bogata czesc swiatowego spoleczenstwa,demoralizuje ta biedniejsza czesc
            > (powiedzmy Afryka) dostarczajac im pomocy nie wymagajac/inwestujac nic!!
            > Nie uczy leni jak wyprodukowac podstawowe produkty zywnosciowe by zapchac
            > glodny brzuch,czy jak poszukac/wykopac/wywiercic zrodlo pitnej wody.
            > Siedza wiec milony tych biedakow pod palmami czekajac bezczynnie na pomoc ktroa
            >
            > nadejdzie lub nie.Taka glodna ludnoscia latwo manipulowac i stad tak wiele
            > konfliktow roznej natury gdzie lokalni kacykowie wykorzystuja wyzszy o pare
            > punktow swoj poziom IQ glownie do wybicia sie materialnego nie martwiac sie
            > zbytnio o biedote ktora dala im wladze.
            > Dziwny jest ten swiat jak spiewal..............

no wiesz jak niepopularne jest dawanie czegos,ale rowniez rozliczanie z datkow.
            mnostwo leicujacych oszolomow mysli,ze jak zrobi sliczny koncercik,pognie sie w
            takt muzyki i zbierze pare milionow,to rozwiarze problem jakiegos kraju. okazuje
            sie,ze np w takiej afryce wlasnie ta pomoc ich wykancza,bo nie dosc,ze pieniedze
            te sa rozkradane przez grupe miejscowych kacykow i uzyte przeciwko biedocie,to
            nic,ale to nic nie jest w staie konkurowac z darmowa zywnoscia,a wiec zabijamy
            wszelka,nawet mala inicjatywe,jaka ci ludzie tam mieli.
            • bam_buko Re: czy swiat ma za duzo ludzi? 06.04.06, 02:57
              Wszystkie organizacje charytatywne,koncerty ,akcje zbierania pieniedzy to jedno
              wielkie bagno sluzace do stwarzania pozorow pomocy kiedy w ekstremalnych
              wypadkach 90% srodkow zuzywaja pomagajacy.
    • kyle_broflovski od kogo zaczac likwidacje bezuzytecznych geb? 07.04.06, 05:50
      www.infowars.com/articles/life/pianka_dr_death_gets_fbi_visit.htm
      • i-love-2-ski Re: od kogo zaczac likwidacje bezuzytecznych geb? 07.04.06, 16:54
        nie trzeba likwidowac,trzeba zapobiec,aby nie mnozyly sie tak bardzo:)
        • kyle_broflovski Re: od kogo zaczac likwidacje bezuzytecznych geb? 07.04.06, 17:22
          kogo ograniczac i jakimi metodami?
          • i-love-2-ski Re: od kogo zaczac likwidacje bezuzytecznych geb? 07.04.06, 17:27
            kyle_broflovski napisał:

> kogo ograniczac i jakimi metodami?

no rusz glowa kyle:)wystarczy aby skonczyc slepo dotowac tych,ktorzy nic w tym
            kierunku nie robia,oprocz mnozenia sie.lepiej wydac te pieniadze na ich edukacje.
            • kyle_broflovski Re: od kogo zaczac likwidacje bezuzytecznych geb? 07.04.06, 17:51
              koncept bezuzytecznych zjadaczy chleba jest bardzo stary, bardziej lub mniej
              popularny na przestrzeni dziejow ludzkosci. czasem przybieral formy ekstremalne
              (ostatnio w XX wieku).

na co komu ksztalcic miliony biedakow? czy po to by na wlasne zyczenie chcieli
              zejsc z tego swiata? skad ta pewnosc ze ciebie ktos wysoko postawiany do tej
              grupy skazanej na wymarcie nie zaliczy?
              • i-love-2-ski Re: od kogo zaczac likwidacje bezuzytecznych geb? 07.04.06, 17:55
                kyle_broflovski napisał:

>
                >
                > na co komu ksztalcic miliony biedakow? czy po to by na wlasne zyczenie chcieli
                > zejsc z tego swiata? skad ta pewnosc ze ciebie ktos wysoko postawiany do tej
                > grupy skazanej na wymarcie nie zaliczy?

pewnie lepiej im dac troche maki,reszte pieniedzy kacykom i niech sie mnoza:)
    • you-know-who za duzo pianki 07.04.06, 18:03
      jak dla mnie
      • i-love-2-ski Re: za duzo pianki 07.04.06, 18:08
        you-know-who napisał:

> jak dla mnie

to ja zbierz,chyba umiesz. czegos cie chyba nauczyli w tej kanadzie.
    • o_brother [...] 07.04.06, 18:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dritte_dame Bingo! 07.04.06, 19:31
      i-love-2-ski napisała:

> ja staram sie tu podkreslic od wielu
      > miesiecy. JEST NAS ZA DUZO

Jest Was za duzo! :)
      • i-love-2-ski Re: Bingo! 07.04.06, 19:40
        dritte_dame napisała:

> i-love-2-ski napisała:
        >
        > > ja staram sie tu podkreslic od wielu
        > > miesiecy. JEST NAS ZA DUZO
        >
        > Jest Was za duzo! :)
        >
        >
        no wiadomo barbarzynsy kanadyjczycy z fokami to nie my,no,no,no,no,no,no,no:)
        • j-k Helka uwazam, ze robisz Kanadyjczykom Swinstwo :) 07.04.06, 19:49
          Odgryzanie sie na nich za to, ze nie chcieli dalej popierac amerykanskiego
          programu NORAD, ale za to nadal zabijaja niewinnne foki
          uwazam za pewna przesade :)

Czesc systemu NORAD zainstaluje sie w Polsce,
          a foki i tak nie mowia po angielsku, tylko po francusku
          wiec moga zejsc spokojnie ze sceny historii :)
          • i-love-2-ski Re: Helka uwazam, ze robisz Kanadyjczykom Swinstw 07.04.06, 19:57
            j-k napisał:

>jasiu JEST WAS ZA DUZO powiedziala brutalnie kanadyjska damme lupiac foczke w
            leb.oj nieladne kanadole,nieladnie,ale czego mozna sie spodziewac od takich
            lewakow co zyc innym nie daja,jeno sobie:)
            • j-k Helka , od "Damme" - to Ty sie odklej :) 07.04.06, 20:10
              US - coby nie mowic - to jest pelny kraj.
              A Kanadolom ciagle do szczescia czegos brakuje...

Jesli sie nie myle - to nazywa sie to:

Recognition

vel

reconnaissance???
              • i-love-2-ski Re: Helka , od "Damme" - to Ty sie odklej :) 07.04.06, 20:11
                a ty ode mnie jasiu,juz ci to mowilam tyle razy a ty gluchy i slepy,starzejesz
                sie czy co?
                • j-k Helka , jam mlody i biedny 07.04.06, 20:17
                  Jezeli "Dame" nie wezmie mnie na utrzymanie, to myslisz ze Ty mi wystarczysz?

Pamietaj. Ja i NORAD sporo kosztujemy. Lubie kosztownosci,
                  ale nie mow, ze nagle nie chcesz mnie wspomoc...
                  Milosc ma swoja cene :)
                  www.norad.mil
                  • i-love-2-ski Re: Helka , jam mlody i biedny 07.04.06, 20:19
                    j-k napisał:

> Jezeli "Dame" nie wezmie mnie na utrzymanie, to myslisz ze Ty mi wystarczysz?
                    >

jasio a co mnie to? jakzes biedny to pros dame o wsparcie,moze cie bejsbolowym
                    kijem nie capnie,mylac ciebie z foczka. good luck na mnie nie licz.
                    • j-k Helka, Na Ciebie to w ogole nie licze :) 07.04.06, 20:24
                      Za biedna na to jestes :)

Natomiast na te kanadyjskie foki z Dama na czele - to nadal :)

W koncu nie ma to jak multi-culti society from Canada :)
                      • i-love-2-ski Re: Helka, Na Ciebie to w ogole nie licze :) 07.04.06, 20:52
                        j-k napisał:

> Za biedna na to jestes :)
                        >
                        > jak to dobrze byc biednym,inaczej od razu jakas franca sie przyplacze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka