Dodaj do ulubionych

proszę nie śmiecić

16.04.06, 17:40
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3240370,00.html
Obserwuj wątek
    • z_daleka Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 18:24
      bergoiata.org/gif/447-ombrage.gif
      • cepimierz Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 18:45
        Niezwykle inteligentny komentarz.

Jak zwykle.
        • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 19:03
          oczywiscie, ze inteligentna i do tego dowcipna odpowiedz.... przeciez ani aki
          ani ty nie mozecie sie zdobyc na napisanie czegos pozytywnego o israelu, nie?
          w tej samej gazecie sa na przyklad i takie wiadomosci:
          www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3186988,00.html
          www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3235279,00.html

ale tego oczywiscie aki nie poda.
          ja nie jestem taka inteligenta i dowcipna jak z daleka. ja wale prosto miedzy
          oczy, jesli ktos taki jak aki i ty umiecie znalezc tylko negatywne strony
          israela: mam ci napisac, jak zachowuja sie niektorzy turysci polscy w israelu?
          jak smieca, jak oszukuja i jak nielegalnie zwiewaja z tych wycieczek?
          durny jestes i ty cep i aki.
          • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 19:06
            ach..... zapomnialam na koncu napisac "jak zwykle"....
          • marcus_crassus buahahaha 16.04.06, 19:11
            www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3238797,00.html
            ale to glupie :)
            • marcus_crassus ps-a przynajmniej glupio brzmi n/t 16.04.06, 19:14

• aaki Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 19:11
            a po co maja zwiewać w izraelu ?
            to już nie ziemia obiecana.nie sądzę aby ktokolwiek szukał teraz pracy na czarno w izraelu.
            polacy też smiecą i to bardzo(u siebie i nie tylko u siebie) ale w gruncie rzeczy ten artykuł z yedioth był o czymś innym- o czymś na co nie zwróciłaś uwagi
            • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 19:26
              jak zwykle, aki, wszystko wiesz doskonale.
              moze israel nie ziemia obiecana dla amerykanow, niemcow i anglikow. polak na
              czarno zarabia tu kilka razy wiecej, niz w polsce. ciagle jeszcze. i jest ich
              tu dobrych pare tysiecy.
              ale pewnie ja nie wiem, bo ty wiesz lepiej.
              • aaki Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 19:46
                owszem jest-wiem o tym.
                siedzą tu pewnie od kilkunastu lat.aktualnie nikt z polski nie kupuje wycieczki do izraela za 1000$ po to aby pozostac nielegalnie w erec i pracowac na czarno
                • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 20:02
                  ha ha ha......
                  polka przy opiece nad starszym czlowiekiem zarabia dzisiaj (zreszta nie tylko
                  polka, rosjanki, ukrainki czy bialorusinki rowniez) miedzy 1000 a 1200 dolarow
                  aki, plus oczywiscie pelne utrzymanie. i bilety z polski do israela mozna
                  dostac za mniej niz 1000 dolarow, duzo mniej.
                  nie, nie wszyscy siedza od kilkunastu lat. jest tez dosc duzo nowych.
                  nu, ale ty oczywiscie wiesz lepiej.
                  • aaki Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 20:58
                    ".... i jak nielegalnie zwiewaja z tych wycieczek?...."
                    ============================================
                    taka wycieczka, z której zwiewają to wlasnie kosztuje ok 1000$
                    • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:43
                      nie znam dokladnie cen wycieczek zorganizowanych w polsce, aki, wiec niech
                      bedzie ze 1000 dolarow. po miesiacu pracy ma to spowrotem, i jak sie uda
                      popracowac rok albo dwa, to ma niezly zysk, nie? ile w polsce wynosi przecietna
                      zaplata? 2000 zlotych czy sie myle? a tu ma 1000 dolarow na czysto, bez
                      podatkow, bez placenia rachunkow, z mieszkaniem i wyzywieniem. tak ze ciagle
                      jeszcze raj...
                      • cepimierz Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:46
                        Polonia - Paradisus Iudeorum

Israel - Paradisus Polonorum

• aaki Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:52
                        myslę ze ta emigracja zarobkowa do izraela to teraz jest już sladowa,europa blizej i placą nie gorzej.
                        • z_daleka Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:54
                          aaki napisała:

> myslę ze ta emigracja zarobkowa do izraela to teraz jest już sladowa,europa bli
                          > zej i placą nie gorzej.

-Ma ten plus, ze znajomosc polskiego jest plusem...
                        • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:58
                          nu, dobrze ze myslisz...
          • cepimierz Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 19:12
            Znowu się odzywasz?

A napisz jak śmiecą, jak kradną, i że dno.

Chętnie się dowiem.

Ale -
            • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 19:30
              oczywiscie, ze tak, cepie. przeciez napisalam wyraznie, ze bede dokopywac.
              nie, nie napisze, bo bardzo rzadko jestem gotowa opluwac innych wiedzac, ze i
              my nie jestesmy tacy idealni. natomiast ty nie masz zadnych oporow pluc na
              innych (czytaj zydow), i nie daj bog, jak jakaz zydowka podsunie ci pod nos, ze
              i na was mozna pluc.
              mozliwe ze jestem glupawa. nigdy nie sile sie na inteligentne rozwazania na
              temat stosunku chlopa panszczyznianego do zyda czy tez do kogokolwiek innego.
              • cepimierz Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 20:22
                Dokopałabyś mi, gdybyś dała dowody, że to co qw artykule, mija się z prawdą.

A tak -
                • cepimierz Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 20:25
                  A -
                  • obserwator-z-boku plucie na cos? 17.04.06, 12:39
                    cepimierz napisał:

> A -
                • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:15
                  cepku belfrze..... nie chodzi o to, czy prawda czy nie prawda w tym wypadku.
                  chodzi o to, ze zawsze, bez wyjatku, i ty i aki pokazujecie tylko negatywne
                  strony israela. tu lezy pies pogrzebany, czyli wasz antysemityzm. nigdy nic
                  pozytywnego, zawsze tylko to co zle. zeby polska byla idealna od a do z, nu, to
                  jeszcze bym moze rzadziej bym wam to pod nos podsuwala, raczej bym sie
                  zainteresowala, jak doszliscie do takiego idealnego panstwa i narodu, u ktorego
                  nie ma ani jednego minusa. moze bym nawet probowala cos zmienic u nas. chociaz
                  prawde mowiac, cholernie nudno i trudno zyc z lub w ideale absolutnym. poniewaz
                  w polsce masa brudu, dokladnie tak samo jak i u nas i na calym swiecie, a ty i
                  aki nalezycie miedzy innymi do tej duzej grupy polakow, ktorzy wytykajac bledy
                  innym, krytykujac i oskarzajac innych, odsuwacie od siebie wszystkie wasze
                  brudy i jeszcze macie nadzieje, ze waszego burdelu nikt nie zauwazy, to ja
                  wlasnie staram sie przypomniec wam, ze nie tylko u nas smieca i zachowuja sie
                  nie zawsze jak powinni, ale i u was tez. widzisz cepie, pelen inteligencji,
                  madrosci i wiedzy, ja tylko raz przez dwa dni zamienilam sie w was i ojwej,
                  jaki byl krzyk.... a przeciez moge i ja dzien w dzien zamieszczac tu pare
                  artykulow z waszych gazet, z ktorych obraz polski nie taki znow rozowy....
                  tak sie zastanawiam, dlaczego u takich ludzi jak ty i aki, bo przeciez o takim
                  zerowcu to nawet nie ma co wspominac, chociaz powinniscie umierac ze wstydu, ze
                  takie cos nazywa sie polakiem, wiec dlaczego u was tyle niezyczliwosci w
                  stosunku do israela i zydow.
                  moze dlatego, ze malo kto wie co to za kraj polska i gdzie wogole polozona, a
                  israel, nawet jak zyja w nim tylko okupanci, mordercy, oszusci, zlodzieje i
                  glupcy, to jednak w centrum uwagi swiatowej? tak w sprawach politycznych, jak i
                  kulturalnych, przemyslowych i tak waznego w dzisiejszych czasach high tech?
                  oprocz zywnosci praktycznie biorac nie widac na zachodzie czego made in
                  poland... made in israel i owszem.... moze tak trzesie wami zwykla zawisc, ta
                  tak znamienna dla wiekszosci polakow cecha charakteru? umiesz ladnie
                  bagatelizowac wasze problemy, zalatwiasz to przewaznie bardzo madrym "no i co z
                  tego?", ale problemy israela, wszystko jedno czy to polityczne, socjalne czy
                  gospodarcze, oooooo, tego ty, siedzac w polsce, w zadnym wypadku bagatelizowac
                  nie mozesz. nie moglbys spac w nocy. nie do pomyslenia wogole, jak straszny,
                  tragiczny wprost wplyw moga miec problemy israelczykow zasmiecajacych polske,
                  na twoja rodzine, nie? nie mowiac juz o israelskich bombach atomowych, ktore
                  wlasnie wycelowane sa w ciebie i tylko w ciebie, i ten problem spedza ci sen z
                  oczy od miesiecy..... musisz byc bardzo wyczerpanym czlowiekiem, cepie.
                  napisalam cos o israelskiej mlodziezy pozytywnego. aki odpowiedzial mi
                  pozytywnym linkiem o polskiej mlodziezy. ja cieszylam sie z sukcesu waszej
                  mlodziezy i napisalam to tez. dlaczego nie, przeciez macie pelne prawo byc
                  dumni z tych mlodych ludzi. aki oczywiscie ograniczyl sie tylko do tego linku,
                  cos w rodzaju "nu, nie chwal sie, my tez mamy zdolnych ludzi". ani jedneo
                  pozytywnego slowa na moj link. ty nawet nie dopisales sie krytyka, nic, zero.
                  tak, ja wiem, ty sie do mnie nie odzywasz, ty nie zauwazyles, ty nie czytasz
                  kazdego watka... znam to wszystko na pamiec.
                  wy po prostu jestescie cholernie nie zyczliwi ludzie, inwalidy uczuciowe, wot i
                  szto. budzicie we mnie litosc, oprocz ochoty dokopania oczywiscie, bo ta mam w
                  stosunku do was juz w systemie, jak to sie mowi.
                  • cepimierz Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:23
                    Ale dużo napisane. Aż nie chcialo mi się czytać. Tylko zobaczyłem ten wyświechtany wyraz: antysemita.

Ktoś pisze w Israel News artykuł na temat nieciekawych obyczajów mlodziezy izraelskiej odwiedzającej Polskę. Ktoś podaje link na tym Forum. Pojawia się izraelski komentator sugerujący, że podanie linku jest jakoś be. Zwracam uwagę, że ten komentarz jest głupawy. I nagle lawina. Pustosłowie, okraszane oskarżeniami o plucie na i antysemityzm.

Nudne to jak flaki z olejem.
                    • cepimierz Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:26
                      Aha -
                      • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:39
                        zgadza sie cep, wstyd.
                        wstyd, jak przyjezdzaja polskie wycieczki do ziemi swietej, jak to sie u was
                        nazywa, stoja na ulicy myslac, ze nikt ich nie rozumie, i opluwaja israel.
                        • cepimierz Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:42
                          Znowu plucie?
                          • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:57
                            nu, jak widac cepie, polskie wycieczki do ziemi swietej maja to w genach, to
                            plucie... przeciez nie ja pluje tylko oni, nie?
                    • dana33 Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:40
                      jasne, ze ci sie nie chcialo czytac..... zapomnialam dodac to zdanie do listy
                      twoich wykretow....
                      nie ma znaczenia, inni przeczytaja, tak ze nie przejmuj sie.... nie jestes ten
                      jedyny, do ktorego to zostalo napisane....
                  • aaki Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:30
                    wazniejsze niż to że ci mlodzi izraelczycy smiecili w polsce(sami mamy kupę wlasnych smieci jeden wiecej różnicy nie czyni)) jest to iż śmiecili w miejscach martyrologii swoich przodków i to było sensem artykułu w yedioth
                    zaiste powyzej przeprowadziłas imponującą psychoanalizę godną zygmunta freuda.
                    • z_daleka Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:40
                      aaki, ty masz racje...i autor w yedioth tez ma racje, ale nie oracje tu aaki
                      chodzi, chodzi o cos zupelnie prozaicznego, o to mianowicie, ze ciebie to
                      pasjonuje. Smieca wszyscy i wszedzie, to jest obrzydliwe, ale tak niestety jest.
                      Szczegolnie mlodzi...nauczeni sa sa , ze ktos przjdzie i posprzata... Nie rob
                      aaki afery z glupstw, bo sie zwiczajnie osmieszasz.
                      Wesolego jajka.
                      • i-love-2-ski Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:45
                        z_daleka napisał:

> aaki, ty masz racje...i autor w yedioth tez ma racje, ale nie oracje tu aaki
                        > chodzi, chodzi o cos zupelnie prozaicznego, o to mianowicie, ze ciebie to
                        > pasjonuje. Smieca wszyscy i wszedzie, to jest obrzydliwe, ale tak niestety jest
                        > .
                        > Szczegolnie mlodzi...nauczeni sa sa , ze ktos przjdzie i posprzata... Nie rob
                        > aaki afery z glupstw, bo sie zwiczajnie osmieszasz.
                        > Wesolego jajka.

raczej odwrotnie,to wy sie osmieszacie reagujac w ten sposob na zachowanie
                        waszej mlodziezy. w kazdym narodzie jest cos zlego i zle nalezy pietnowac,a nie
                        wysmiewac i opluwac ludzi,ktorzy o tym wspomna. niestety to sie wam nigdy nie
                        zdarza,tak jak nie zadarza sie wam napisac niczego dobrego na temat arabow.tu
                        niestety jak zwykle panuje akcja "kill the messenger",bo wiadomosc akurat wam
                        nie podpada i tyle,ze o stylu juz nawet nie wspomne,bo szkoda Swiat sobie
                        psuc.po pierwszym zdaniu trzeba szybko zamykac okienko,za duzo smrodu.
                        • z_daleka Re: wesolego jajka, aaki 16.04.06, 21:47
                          mowilas cos, turkaweczko?
          • ben_shaprut Aaki dużo dobrego o Izraelu napisał - ale twoje 17.04.06, 17:58
            sekciarskie podejście nie pozwala na zauważenie tego...
          • grzegorz1948 Re: Dana 17.04.06, 21:37
            Jakbys miala oczy to bys sie wstydzila popatrzec do lustra.A jak wygladalo
            zwiewanie Zydow z Polski? Nie byly to przypadkiem wycieczki do Wloch i Austrii
            ktore sie konczyly pod Wiedniem?!
    • i-love-2-ski Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 20:15
      niestety to problem wielu nacji,a szczegolnie tych,ktorym sie wydaje,ze wszystko
      im wolno. musze powiedziec,ze najlepiej zachowuja sie japonczycy,ich mlodziez
      jest dosc zdyscyplinowana.nie zawsze mozna obwinic rodzicow za to,ze tak sie
      mlodzi zachowuja,gdyz w wielu wypadkach niestety mlodzi uwazaja,ze sa pempkiem
      swiata,zwlaszcza jak jada do nieco biedniejszych krajow od tego,gdzie sami sie
      wychowuja. nie widze powodu do rzucania kalumni na aaki,to nie on smieci i
      bezczesci te pomniki martyrologii, w koncu jak ktos cos zlego zrobi to trzeba to
      napietnowac,a nie udawac,ze nie zaszlo,inaczej nigdy nikogo nie wychowamy.
      • o_brother Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 20:45
        Zydowska nonszalancja i pogarda dla otoczenia nie zydowskiego
        jest w ich genach.Pamietacie tego mlodego Zydka
        ktory dostal publiczne chlosty w Indonezji
        ze wyplul gume do zucia na chodnik?.
        Plucie maja w genach.
        Protesty zajoncow w US byly niesamowite ze to nie humanitarna
        kara ze prymityw za taki cos karac itd,itp.
        Humanitarne wedlug standartow zajoncowych jest wypalic
        z kalasza w glowke 13 letniej palestynki.Dzicz i jeszcze raz dzicz.
        Ja nigdy nie wyrzucilem zadnego papierka i moje dzieci tego
        tez nie robia,obojetne czy jestem u siebie czy nie a nawet gdybym
        byl w Izraelu tego bym nie zrobil.
        • dana33 Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:18
          taki prawde mowiac, zerowiec, to wole widok zydka wypluwajacego gume do zucia
          na chodnik, niz widok spitego w banie polaczka, rzygajacego na chodnik.
      • aaki Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:03
        staram się nie śmiecić bo sam póżniej przeklinam widząc butelki i plastiki w miejscach w których chcialbym aby była tylko zielona trawka-choć nie jestem zapewne 100% swiety w tej materii.
        piętnować też nie pietnuję-zrobił to "yedioth"
        • o_brother Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:05
          A ja pietnuje jak najgorsza zaraze.
          • dana33 Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:21
            zerowiec.... te polaczki rzygajace na chodnik, to oni maja to w genach nie?
            prymityw i jeszcze raz prymityw, zerowiec....

nu, co ty nie powiesz..... NAWET jakbys byl w israelu, to bys nie smiecil????
            chodz chloptas, pochwale cie zaraz i dam cukierka jako nagrode.....
            • o_brother Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 22:10
              Tak oblakana-nie smiecilbym bo to mam w genach.
              Zas z ciebie wychodzi za kazdym razem prymityw
              bo na sile chcesz dokopac ot tak prymitywnie
              wirtualnie bez sensu i sie cieszysz ze kopiesz.
              A kop sobie prymitywie oblakany.
        • i-love-2-ski Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:17
          aaki napisała:

> staram się nie śmiecić bo sam póżniej przeklinam widząc butelki i plastiki w m
          > iejscach w których chcialbym aby była tylko zielona trawka-choć nie jestem zape
          > wne 100% swiety w tej materii.
          > piętnować też nie pietnuję-zrobił to "yedioth"

my to my wiadomo,ze czlowiek nigdy tego nie robi bo sam sie w zyciu nasprzatal
          smieci,a poza tym mnie to okropnie denerwuje jak ludzie rzucaja pod siebie to co
          trzymaja w reku. mysle,ze moje dzieci tez tego by nie robily,zwazywszy na to,ze
          maja respekt przed miejscami pamieci i tluczemy im do glowy co i jak od
          malenkosci,ale nie dam glowy,ze jak nie widze to nie rzuca gumy do zucia pod
          nogi. poprostu wielu mlodych nie dba o to,aby nie smiecic i dlatego slusznie,ze
          tego typu artykuly to nadmieniaja. w koncu jak mozna wychowac kogos bez
          zwrocenia mu uwagi,ze zle robi. dziwi mnie reakcja naszych milutkich z IL,w
          koncu to ich mlodziez bezczesci ich miejsce pamieci,a to trzeba zwalczac a nie
          pluc na kogos na forum,ze o tym wspomnieli.
          • dana33 Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:46
            nu, rachelciu, zeby nie to twoje ostatnie zdanie, to bym ci powiedziala, ze w
            koncu napisalas normalny post i do tego normalnym jezykiem.... to ostatnie
            zdanie lekko zepsulo wrazenie, ale mimo to, nalezy ci sie uznanie...
        • dana33 Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:37
          zgadza sie aki. zrobil to yedioth.
          w dzisiejszej gw jest taki artykul:
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3284302.html
          moglam go zamiescic np jako tytul watku nowego, napisac w paru obrazliwych i
          ponizajacych slowach o biedocie w polsce, o glodnych ludziach, o zbieraniu dla
          nich chleba, o parszywych polakach, ktorzy chca postawic plot, zeby oddzielic
          sie od biedoty itd itd itd.... moglam. ale nie zrobilam tego. nie uwazam, ze
          jest to powod do podtykania wam pod nos, do wyszydzania, do obrazania, do
          ponizania. ale dopiero co, pare tygodni temu bylo na forum kilka watkow o
          glodnych dzieciach w israelu. zaden israelczyk i zaden zyd na forum, nawet tacy
          "polakozercy" wg was jak fredzio i arap nie pisneli slowka na ten temat.
          jak cos sie dzieje w polsce dobrego, to jestesmy pierwsi, zeby wam pogratulowac.
          wy natomiast kazdy nasz sukces, kazda pozytywna rzecz zalatwiacie "ukradli na
          zachodzie" "nic wielkiego my tez umiemy", itd itd itd. nie widzisz roznicy?
          nu, moze dlatego, ze my nie szukamy dzien i noc negatywnych stron u innych. a
          ty i twoja grupka ma w sekunde odpowiedni link, zdjecie, komentarz, zeby
          zdyskredytowac, ponizyc, umniejszyc wszystko, co w israelu i zydach dobrego.
          nigdy nie wybijecie sie niczym, aki, bo siedzi w was zawisc, nienawisc,
          ponizenie kazdego i wszystkiego co nie polskie. i to dotyczy nie tylko zydow i
          israela, chociaz zydow i israela szczegolnie.
          nu, pies wam morde lizal....
          • cepimierz Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:41
            Proszę nie zaśmiecać głupimi uwagami.

I(dzie o zachowanie mlodziezy izraelskiej w miejscach męczeństwa. I to zachowanie zostalo zauważone przez innych mlodych ludzi, którzy śmieci zebrali i miejsce uporządkowali.

I chwała im za to. Właśnie -
          • aaki Re: proszę nie śmiecić 16.04.06, 21:43
            normalne- w krajach gdzie następuje rozwarstwienie ekonomiczne takie rzeczy się niestety dzieją.u was nie?
            zresztą macie większe doświadczenie w odgradzaniu się
            a z tymi gratulacjami z waszej strony to nie przesadzaj hahahaha
            licentia poetica..... danuś
            nu i wam też
            • dana33 do cepa i aki 16.04.06, 21:54
              oczywiscie, ze glodnych ludzi spotka sie wszedzie, i w polsce, i w israelu, i w
              usa, i w anglii, w kazdym kraju.
              nie obrazajcie mojej inteligencji i nie osmieszajcie sie sami: nie chodzi ani o
              smiecenie ani o glod. wszedzie to jest, i u nas i u was. chodzi o jedna jedyna
              rzecz: wy nie przepuszczacie okazji podac na forum kazdy link opisujacy
              negatywne strony israela i jego mieszkancow. jeszcze nie widzialam nic
              pozytywnego z waszej strony (aki kiedys rzucil cos pozytywnego o ein gedi, jak
              dobrze pamietam, zapomnial sie po prostu...). i o to wlasnie chodzi, o wasze
              permanentne, zle, niezyczliwe i niechetne nastawienie w stosunku do israela i
              zydow.
              • cepimierz Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:00
                Ja mam krytyczne nastawienie do takich Żydów, którzy zaśmiecają miejsca męczeństwa własnego narodu.

Takich uważąm i chyba nie bez racji za bezmyślnych durni
                • z_daleka Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:03
                  Popieram twoje krytyczne nastawienie cepie...
                  Podziel sie z nami wszystkimi swoimi krytycznymi nastawieniami, zebysmy nie
                  sadzili, ze jestes, boze bron, zaslepiony.
                  • cepimierz Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:09
                    A co to za "my"?

Na razie widzę tylko durnowatego Żołędnego. #33 nie liczę.
                    • z_daleka Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:14
                      chamski odpowiedziami nie zrazisz mnie cepie. MY mamy gruba skore, jak nie
                      przymierzajac slonie...
                      Ps: MY dlatego, ze ty cepie piszsz: WY
                    • dana33 Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:19
                      taaak cepie, do obrazania innych to ty szybki.... z daleka nie napisal do
                      ciebie zadnego obrazliwego slowa..... widzisz cep, tym sie rozni mosiek
                      israelski od polaka udajacego faceta na poziomie. jestem ciekawa kiedy spuscisz
                      sie na poziom zerowca.
                      • cepimierz Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:26
                        Ale zrobił na wstępie durnowaty komentarz. Jak to Żołędny.

Durnowaty w porównaniu z antysemitą -
                        • dana33 Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:35
                          taaaak, rozumiem cepie, ze glebokie zastanawianie sie od miesiecy nad
                          stosunkiem panszczyznianego chlopa do zyda (bo poruszasz ten temat juz
                          kilkakrotnie) nie jest durnowate zupelnie. a na poczatku, tak for the sake of
                          discussion, to z daleka wogole nic nie skomentowal, tylko zalaczyl maly,
                          smieszny obrazeczek. pokazujac w tej sposob co mysli o zamieszczaniu przez aki
                          negatywnych linkow o israelu.
                          zdaje sobie sprawe, ze znasz mocniejsze. to wlasnie sprawa kinderstube. moje
                          najmocniejsze, jakie znam, to juz wyprodukowalam na tym forum. ale chetnie
                          pobieram nauki u madrych ludzi. czuj sie swobodnie, jak u siebie w domu,
                          ostatecznie to polskie forum, nie? rzuc cos mocniejszego, pokaz, ze jestes chlop
                          jak trza...
                          • cepimierz Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:46
                            To nie był negatywny link o izraelu. To był link do informacji, że są w Izraelu młodzi ludzie, którzy zachowują się w miejscach Holokaustu jak barbarzyńcy. I że są inni, którzy się tego wstydza, i naprawiają to, co tamci zepsuli.

Komentarz Żołędnego zdecydowanie głupawy.

I to wszystko.

Nie ośmieszaj się już bardziej. Albo zresztą -
                            • dana33 Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:48
                              barbarzyncy???? hmmm, jak mawial moj tate.... kandelabr to tez ladne slowo...
                              • cepimierz Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:50
                                No. I jeszcze jest słowo Konstantynopolitańczykuwianeczka.
                            • z_daleka Re: dobrej nocy cepie 16.04.06, 22:50
                              bergoiata.org/gif/sheep.gif
                  • aaki hahahaha 16.04.06, 22:12
                    śmieszy mnie wasza reakcja,jestescie alergicznie nastawieni wobec całego swiata na wszystko co moze rzucic cień na wasz holocaust i uwłaczać pamieci jego ofiar
                    a tu awantura o waszych wyrostków którzy swoim zachowaniem na ich grobach pokazują,że tą własnie pamięć mają gdzieś...
                    • z_daleka Re: hahahaha 16.04.06, 22:19
                      Jestes delikatnie mowiac niesprawiedliwy... to ze jakis niewychowany NASZ wyrostek
                      nie przestrzega czystosci w miejscu jak najbardziej tego godnym , zaprawde nie
                      jest rownoznaczne z tym ze "ma gdzies pamiec ofiar... To doprawdy niesmaczna
                      manipulacja aaki.
                      • aaki Re: hahahaha 16.04.06, 22:25
                        wybacz -nie jestem wzorem dobrego wychowania ale na grobach nie smieciłem i smiecił nie będę.tam leżą zmarli.....
                        sprawa ma szersze znaczenie: na ile pamięć holocaustu jest czyms żywym i prawdziwym dla mlodych izraelczyków,a na ile narzuconym rytuałem ,który należy dalej odprawiac bo tak trzeba. czas biegnie naprzód a młodzi maja inne sprawy które ich fascynują
                        • z_daleka Re: hahahaha 16.04.06, 22:35
                          Mysle, ze jak na czlowieka inteligentnego troche przesadzasz. Ostatecznie faceta
                          smiecacego w miejscu publicznym i klnacego jak szewc mozna nazwac prostakiem,
                          ale nie mozna z tego samego powodu powiedziec, ze nie jest, np patriota...
                          Przeginasz pale...i wiesz o tym.
                          • aaki Re: hahahaha 16.04.06, 22:56
                            ja uwazam ze smiecenie w miejscu kazni dowodzi braku szacunku dla tych pomordowanych.
                            ty masz prawo miec inna opinie nt temat
                            młode pokolenie zachowuje sie inaczej,dla nich to abstrakcja z książek i sądzę że podobne przypadki zdarzają sie niestety i wsród polskiej młodzieży w polskich miejscach pamieci narodowej
                            • dana33 Re: hahahaha 16.04.06, 23:09
                              nu aki..... to jesli sadzisz, "że podobne przypadki zdarzają sie niestety i
                              wsród polskiej młodzieży w polskich miejscach pamieci narodowej" (a ja sadze,
                              ze zdarzaja sie nie tylko wsrod polskiej i israelskiej mlodziezy, ale widzialam
                              rowniez i szwajcarska i amerykanska mlodziez "w akcji"), to po co otworzyles
                              ten watek?
                              • aaki Re: hahahaha 16.04.06, 23:12
                                po to aby podyskutowac nad niedobrą zmiana obyczajowosci wsród mlodych pokoleń
                                nie sądze ze w podobnym przypadku amerykanie uznaliby mnie zaraz za antyamerykanskiego a szwajcarzy za wroga szwajcarii
                                • dana33 Re: hahahaha 16.04.06, 23:32
                                  aha.
                                  najprawdopodobniej by cie nie uznali. bo nie sa atakowani dzien i noc przez was
                                  za wszystko, poczawszy od wychowania, poprzez polityke, do religii, tradycji i
                                  stanu ich penisa, czy obrzezany czy nie. a jako ze my jestesmy ciagle 24
                                  godziny na dobe, i ty zamieszczasz suchy link, bez komentarza i bez wyjasnienia
                                  o co ci chodzi, to powinienes wiedziec, bo przeciez wszystko wiesz, ze taka
                                  bedzie reakcja.
                                  normalny czlowiek aki, dalby taki link, napisalby w jednym zdaniu, tak jak
                                  napisales powyzej, o co chodzi, i nie tylko wywolalbys ciekawa dyskusje, ale
                                  nikomu nie wpadloby do glowy dokopywac ci i uwazac, ze znow dales pokaz
                                  antysemityzmu.
                                  dobranoc.
                                  • aaki Re: hahahahahahahahahahahha 16.04.06, 23:39
                                    niejaki cyceron mówił zawsze na koniec kazdego zdania(obojetnie jakiego)
                                    ceterum censeo Karthaginem esse delendam
                                    ty zas mówisz .... antysemityzm....
                                    ale cyceronem nie zostaniesz
                      • cepimierz Re: hahahaha 16.04.06, 22:27
                        Jeden wyrostek?

Chyba że robaczkowy.
                    • dana33 Re: hahahaha 16.04.06, 22:24
                      hmmm, piszac "naszych wyrostkow" masz oczywiscie na mysli wszystkich
                      israelskich wyrostkow, ile setek tysiecy by ich nie bylo, prawda?
                      wiec biorac z ciebie przyklad, bo przeciez wiesz i masz racje i nasza reakcja
                      cie tak bardzo smieszy i wracajac do artykulu w gw o glodzie w polsce, moge
                      stwierdzic, ze polowa polakow zebrze o chleb, a druga polowa, ta parszywa,
                      odgradza sie plotem od tych zebrakow. jest w polsce dzisiaj jakies 40 milionow
                      ludzi, 20 milionow zebrakow i 20 milionow odgradzajacych sie parszywcow. jako
                      ze nie mysle, ze ty i cep zeb zebrzecie o chleb, wiec sila rzeczy, nalezycie do
                      tych odgradzajacych sie parszywcow. uogolniajac oczywiscie, tak jak ty to
                      robisz, tak jak wy to ciagle robicie.
              • aaki Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:06
                nie zapomniałem się.o ein gedi wiedziałem już wtedy kiedy nawet do glowy mi nie przychodziło aby wybrac sie do il.
                w sumie wiem więcej na temat waszego kraju niz przecietny izraelczyk(nie polonus) nt polski i bynajmniej nie dlatego iz bylem tam kilka dni
                • dana33 Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:10
                  nie mam wtpliwosci aki.... ostatecznie to dobrze wiedziec jak najwiecej o tzw.
                  wrogu, nie? latwiej znalezc linki lub zdjecia zeby dokopac...
                  • aaki Re:stuknij sie w główkę kobieto 16.04.06, 22:14
                    jacy wy tam wróg dla mnie,chyba chora jesteś
                • z_daleka Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:11
                  to o tobie dobrze swiadczy...ale, czy masz wylacznie zle doswiadczenia?
                  • aaki Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:19
                    absolutnie mnie .mam przyjemne doświadczenia.
                    może z wyjątkiem raczej obcesowej kontroli na ben-gurion.
                    ale też i nie będę twierdzę,że znam izrael z autopsji-zaledwie go musnąłem będąc tylko kilkudniowym turystą
                    • z_daleka Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:29
                      Wiec rozszerze swoje pytanie, gdyz chyba niezbyt dokladnie sie wyrazilem. Izrael
                      znasz przelotnie - organoleptycznie...Z prasy znasz go lepiej...tym bardziej ze
                      studiujesz prase izraelska. Co sprawia, ze twoje doswiadczenia, a zatem i opinie
                      o tym kraju i jego mieszkancach sa tak jednostronne, ironiczne, czesto b.
                      zlosliwe, czesto zwyczajnie malostkowe?
                      • i-love-2-ski Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:37
                        z_daleka napisał:

> Wiec rozszerze swoje pytanie, gdyz chyba niezbyt dokladnie sie wyrazilem. Izrae
                        > l
                        > znasz przelotnie - organoleptycznie...Z prasy znasz go lepiej...tym bardziej ze
                        > studiujesz prase izraelska. Co sprawia, ze twoje doswiadczenia, a zatem i opini
                        > e
                        > o tym kraju i jego mieszkancach sa tak jednostronne, ironiczne, czesto b.
                        > zlosliwe, czesto zwyczajnie malostkowe?
                        >
                        a co to ma wspolnego ze smieceniem przez wasza mlodziesz w miejscach pamieci
                        narodowej,bo cos chyba slabo rozumiem? co ma znajomosc izreala,czy nieznajomosc
                        izraela wspolnego z tym,ze wasza mlodziez gdzies tam nie umie sie zachowac.
                        zamiast pyskowac bez konca na forum nauczcie ich czegos,to w koncu wasz
                        obowiazek,bo nie kto inny tylko wy walczycie o to,aby miejsce smierci KAZDEGO
                        zyda bylo nalezycie szanowane,tym bardziej powinno byc szanowane przez WAS.
                        jakby moj dzieciak smiecil na cmentarzu to nie tylko ja bym mu w leb dala,ale
                        rowniez kazdy inny mialby do tego prawo,w ten sposob gnojki sie ucza,wiec
                        zamiast ciaptac tu bez ladu bez skladu od godzin przyznajcie racje temu autorowi
                        reportazu,ze cos zlego odkryl tam,gdzie nie powino sie tego robic.a teraz
                        rozejsc sie bo nudzicie jak stare pryki po kolacji.
                        • z_daleka Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:40
                          Mowilas cos turkaweczko? Sa straszne zaklocenia na interlaczach i nic , a nic
                          cie nie rozumiem...
                          • i-love-2-ski Re: do cepa i aki 16.04.06, 23:00
                            z_daleka napisał:

> Mowilas cos turkaweczko? Sa straszne zaklocenia na interlaczach i nic , a nic
                            > cie nie rozumiem...

chcesz przepisz na cranberry sos ciotka,moze przestaniesz juz nudzic. jak
                            zaczniecie te lamenty to na prawde mozna skonac z nudow,czy pospadac z krzesel.
                            ja niestety jeszcze 10 minut musze tu siedziec,wiec mozemy ponawijac o
                            kuchni,bylebys kurcze przestala jeczec,ty i ta druga ciota niedopieszczona od
                            lat. widac,ze was glod sciska,bo od paru dni z nikim popluc nie mozecie,wiec juz
                            nogami przebieracie jak zrebaki w polu byle zaczac,byle ciagnac pod gorke,i byle
                            sie wyszlochac ,aby spac pojsc w upojnym nastroju.
                        • dana33 Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:47
                          uj pustemo.... juz sie balam, ze spac nie bede w nocy pod wrazeniem twojego
                          pierwszego postu, ale bogu dzieki, wrocilas do twojego oryginalnego "ja" i
                          dobry sen mam zapewniony
                          wdzieczna do grobowej deski
                          (to moje nowe imie, dostalam je od cepa, lekko skomplikowane, bo musze ncisnac
                          dodatkowy klawisz, zeby mi wyszlo to #, ale poswiece sie dzisiaj... czego sie
                          nie robi dla uprzejmych ludzi, nie?)
                      • aaki Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:49
                        to nie jest forum izrael,czy też podobne inne(na którym pisują fascynaci izraela i kultury żydowskiej) tylko forum swiat.na tym to swiecie izrael jest znany głównie wlasnie poprzez niewygaszony konflikt z palestynczykami,a nie z powodu osiągnięc technicznych,naukowych czy innych ciekawostek historyczno-ekonomiczno-kulturalnych. jest tak czy tego chcesz czy nie....
                        a swiat jest w duzej mierze krytyczny wobec wielu realiów dotyczących panstwa izrael choć nie będę wnikał teraz w to po czyjej stronie jest racja.
                        niestety dla wielu,bardzo wielu żydów krytyka izraela jest zawsze równowazna z antysemityzmem.
                        choc może to i naturalne,że w morzu krytyki jestescie bardzo spragnieni pochwał i uznania....ale to nie to forum niestety

• z_daleka Re: do cepa i aki 16.04.06, 22:54
                          A co ma brudas zasmiecajacy miejsce pamieci wspolnego z konfliktem palestynskim?
                          Bede sie upieral, ze ten smieszny filmik jest jak najbardziej na miejscu...
                          bergoiata.org/gif/447-ombrage.gif
                          • dana33 Re: do cepa i aki 16.04.06, 23:06
                            ja ci powiem, z daleka, o co chodzi.... :))))
                            chodzi o to, ze jak braknie "argumentow" to konflikt palestynsko-israelskich
                            zawsze jest pod reka, zeby dokazac, ze nie tylko nasza mlodziez, cala mind
                            you, smieci w obozach zaglady, ale i my dorosli, wszyscy oczywiscie, zabijamy
                            tutaj niemowlaki arabskie. wtedy maja "ostatnie slowo" i o to chodzi....
                            tylko kurrrrrka, ja tez lubie miec ostatnie slowo.... :)))
                          • aaki do z daleka 16.04.06, 23:09
                            no ale kto zrobił chryję o tego brudasa? ja czy wy?
                            to ja zostałem po raz któryś okrzyknięty zatwardziałym wrogiem izraela( sic!!!buahahahaha) i antysemitą bo podałem ten link
                            zresztą powiedzmy sobie szczerze- czy wy forumowicze zydowscy, z zasady podajecie sympatyczne informacje opiewające chwałe i osiągnięcia polski?
                            raczej nie-ale też i tego nie oczekuje od was i nie mam wam tego za złe.
                            zakładana przez was wątki albo sa niechetne polsce albo dotycza spraw zydowsko-arabskich podawanych w jednostronny aprobowany przez was sposób
                            więc przyganiał kocioł garnkowi
    • lechu1 proszę nie mordowac arabscy islamisci.... 16.04.06, 21:54
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3240179,00.html
      • godik7 Nie bardzo wiem o co tu chodzi 17.04.06, 00:02

Poczatkowo ten watek nie mial nic wspolnego ze spoleczenstwem izraelskim
        przynajmniej tak go zroumialem.Mlodzi ludzie pozostawili po sobie smieci
        to sie zdarza nie tylko Izraelczykom inni mlodzi ludzie to zauwazyli i
        napietnowali swoich rodakow.Ale wszystcy forumowicze zrobili to co potrzeba
        (moze po za rachelcia !!!) aby dyskusja zeszla na zwykla szarpanine izraelsko
        -polska wykonana przez osoby nie przedstawiajace napeno ani Izraela ani Polski.
        Mnie tez uczono szanowac groby ale nie mysle ze ich szanowanie jest zgodne
        z uzywaniem nagrobkow dla wybrukowanie ulic nawet jak sie potem uwaza by na nie
        smiecic ( nie podaje miast gdzie tego rodzaju ulice istnieja).Nie mysle ze
        stereotypy o antysemitach polskich sa konieczne w postach na dowolny temat,
        nie ma w Polsce wiecej antysemitow niz w Szwajcarji.
        MIMO WSZTSTKO ZYCZE WAM WSZYSTKIM WESOLYCH SWIAT.
    • aaki i na dobranoc wiem czemu was to złosci 16.04.06, 23:28
      holocaust jest dla was rodzajem fetysza i religii ,a link który podałem(z zydowskiej gazety i dotyczący zydów nota bene) burzy ten obraz
      lajla tov
      • dana33 Re: i na dobranoc wiem czemu was to złosci 16.04.06, 23:35
        fetysz??? co za glupota aki.... twoi rodzice nie spedzili wojny w obozach, nie?
        • o_brother Re: i na dobranoc wiem czemu was to złosci 16.04.06, 23:46
          fetysz i patologiczna choroba.Po co w takim razie ten artykol o smieciarzach
          zydowskich jest w gazecie zydowskiej?.Chyba nie po to oblakana aby filozofowac
          i obojetnie kolo smieciarza przejsc lecz chyba po to aby go ktos przeczytal i
          jakas nauke wyciagnal.
          To co chcecie zrobic to sie wam nie uda bo za duzo u was gowniarzy i glupkow
          ktorzy i tak wiedza ze im pierzecie mozgi dla hate polityki w stosunku do gojow
          a zwlaszcza kiedy psy z IDF-u uzbrojeni po zeby pozoruja zagrozenie ze strony
          Polakow ochraniajac te szwolocz izraelska maszerujaca do Auschwitz.
          Co za fetysz i zboczenie taka szopke odstawiac.
          • aaki facet ty tez jestes chory 16.04.06, 23:52
            nadużywasz słów nieparlamentarnych i obrazliwych.
            owszem forma marszu zywych moze rodzić kontrowersje ale to nie jest swołocz
            • o_brother Re: facet ty tez jestes chory 17.04.06, 07:23
              Czy ty nie widfzisz ze ciebie i Polakow uwazaja za swolocz dlatego wiec musza z
              obstawa tam jezdzic?.To jest nie konrowersyjne moze dla ciebie?A oblakana cie w
              cztery oczy powie ze tam czychaja na wycieczki izraelskiej mlodziezy antysemici
              ktorzy nawet zalozyli polskie obozy smierci?.
              Nie aaki-ja to nazywam swolocza ktora zostala wyprana doszczetnie z myslenia
              bo zalozono im syjonistyczne klapki.

aaki napisała:

> nadużywasz słów nieparlamentarnych i obrazliwych.
              > owszem forma marszu zywych moze rodzić kontrowersje ale to nie jest swołocz
              • cepimierz Re: facet ty tez jestes chory 17.04.06, 07:44
                Weź i się przymknij - nie widzisz, że psujesz wątek?

Tu się mówi poważnie o poważnych sprawach. Odpuść se.
                • dana33 a to jest normalne, smieceniem, czy tez 17.04.06, 11:16
                  po prostu chucpa?

Rock-opera na Majdanku
                  www.dziennikwschodni.pl
                • i-love-2-ski Re: facet ty tez jestes chory 17.04.06, 16:35
                  cepimierz napisał:

> Weź i się przymknij - nie widzisz, że psujesz wątek?
                  >
                  > Tu się mówi poważnie o poważnych sprawach. Odpuść se.

o jakich,o smieciach i smieciarzach,zakrapianych inwektywami na kazdego,w tym i
                  na ciebie?
                • o_brother Re: facet ty tez jestes chory 17.04.06, 17:28
                  cepimierz napisał:

> Weź i się przymknij - nie widzisz, że psujesz wątek?
                  >
                  > Tu się mówi poważnie o poważnych sprawach. Odpuść se.
                  Zgadza sie.
                  Smieciarze zajonce to powazna sprawa inaczej bym wogole
                  tu nie pisal.
                  • dana33 nu, co sie dzieje aki i cepie???? 17.04.06, 19:24
                    nagle ogon miedzy nogi? nie macie nic do powiedzenia o rock operze na majdanku?
                    hahahaha...... pierwsi do krytyki israelczykow i ich smiecenia w oswiecimiu...
                    tak was to poruszylo, biedaczki, ze israelczycy nie maja zadnego szacunku dla
                    swietego miejsca..... ale jak to polacy wystawiaja rock opere w takim samym
                    swietym miejscu, to panow nagle nie ma.... nie ma krytyki, nie ma potepienia,
                    ciiiiiiiisza, co?
                    z gola d.... zostaliscie, panowie moralisci....
                    • cepimierz Re: nu, co sie dzieje aki i cepie???? 17.04.06, 19:28
                      Jak na razie nie wystawiają. Na razie tryb przypuszczający.

Ale już zaśmiecali i zaśmiecają. Tryb orzekający.

Tylko w propagandzie nie ma różnicy.
                      • dana33 Re: nu, co sie dzieje aki i cepie???? 17.04.06, 21:31
                        ot i caly cep....
                        • cepimierz Re: nu, co sie dzieje aki i cepie???? 17.04.06, 21:41
                          dana33 napisała:

> ot i caly cep....

Dokładnie tak.

Oddziela ziarno od plew.
                    • aaki nu odbija ci widzę 17.04.06, 19:33
                      duby smalone pociskasz kobieto
                      stawiając znak równosci miedzy jednym a drugim
                      to przedstawienie ma byc poswiecone pamieci ofiar i jak sama widzisz aprobowane przez byłych wiezniów(conajmniej niektórych)czemu ma słuzyc i o czym swiadczy rzucanie koszernych smieci z koszernego jedzenia w miejscach zroszonych krwia zydów........?????
                      • i-love-2-ski Re: nu odbija ci widzę 17.04.06, 19:40
                        aaki napisała:

> duby smalone pociskasz kobieto
                        > stawiając znak równosci miedzy jednym a drugim
                        > to przedstawienie ma byc poswiecone pamieci ofiar i jak sama widzisz aprobowane
                        > przez byłych wiezniów(conajmniej niektórych)czemu ma słuzyc i o czym swiadczy
                        > rzucanie koszernych smieci z koszernego jedzenia w miejscach zroszonych krwia
                        > zydów........?????

o wielkiej kulturze zydow,czemu daja tu przyklad 24/7 i to kazdy jeden z nich.
                        • o_brother Re: nu odbija ci widzę 17.04.06, 21:01
                          Nu bo to jest ok.jak Zyd Zyda dyma.Jest ok.jak zydowskie smieci na zydowskich
                          miejscach pamieci Zydzi zostawiaja i nic do tego nie zydom.
                          Dopiero jest problem jak nie Zydzi zaczynaja Zydow krytykowac za ich
                          dziadostwo tu jest problem.Pamietajmy ze dla oblakanej jest ok.jak Kastner
                          wyslal prawie milion Zydow do pieca aby ocalic 1600.Nu bo oblakana chce nam
                          wmowic w co sama nie wierzy bo nie mysle aby byla az tak oblakana ze nawet tyle
                          by sie nie uratowalo.
                      • dana33 Re: nu odbija ci widzę 17.04.06, 21:30
                        taaaaaak, nic tylko pamieci ofiar.... jasssssssne..... aki....
                        • aaki Re: nu odbija ci widzę 17.04.06, 21:42
                          polecam ci lakoniczny post fredzia.
                          i koncze dyskusję
    • polani Re: proszę nie śmiecić 17.04.06, 19:56
      ja sie wstydze
      • aaki :-) 17.04.06, 19:58
        jedna normalna odpowiedz.

• aaki Re: proszę nie śmiecić 17.04.06, 19:59
        to nie twoja wina przecież

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka