schlagbaum 17.08.06, 21:54 stwierdzil sad w Detroit . Musial sie jednak pomylic, bo phallusiak udawadnial czesto, ze wszystko bylo jak trzeba. Te dzisiejsze amerykanskie sady to juz nie to co kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 17.08.06, 21:57 Na co powolywal sie sad w Detroit? Podaj jakis link. Ten wyrok moze zwiastowac wiele ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 00:06 Sędzina Anna Diggs Taylor stwierdziła, że podsłuchy są niezgodne z konstytucja gdyż naruszają wolność słowa i prawo do prywatności. apnews.myway.com/article/20060817/D8JI9A281.html Przyznam, że usmiałem sie do łez. Szczególnie po przeczytaniu tego co spocił szlakbałm. Drogi szlakbałmie ta decyzja nie oznacza nic. ACLU udało się na wycieczke po kraju szukajac przyjaznego sądu i sędziego i znaleźli w Michigan w osobie pani Taylor, która zasiada w tym sądzie z nominacji Jemmacartera. Pani Taylor wydała wyrok, ale nie jest on prawomocny gdyż teraz wniesiona zostanie apelacja do Sądu Apelacyjnego 6-ego Okręgu i tam najprawdopodobniej decyzja pani Taylor zostanie wyrzucona do kosza. Szlakbałmie legalne jest wszystko co nie zostało przez Sad Najwyższy uznane za nielegalne. Zatem ostudź głowę i idź do łazienki. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 00:11 > ACLU udało się na > wycieczke po kraju szukajac przyjaznego sądu i sędziego i znaleźli w Michigan > w osobie pani Taylor, która zasiada w tym sądzie z nominacji Jemmacartera. Mozesz to wytlumaczyc? Czy ACLU skladala pozwy w innych stanach? Czy moze robili podchody do innych sedziow w sadach w innych stanach? Masz jakies linki, informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 jak tak bardzo cię to interesuje 18.08.06, 05:37 to zamiast wypacać dyrdymały sam sobie poszukaj www.google.com Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr A tu cie mam... 18.08.06, 06:14 > to zamiast wypacać dyrdymały sam sobie poszukaj Dyrdymaly to wlasnie ty wypisujesz. Piszesz bzdurne teoryjki, bijesz piane, a nic na poparcie swoich pie..nie masz nic. Put your money where your mouth is, pal! Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: A tu cie mam... 18.08.06, 16:07 A i dobrze ci tak. A czy głowa nie rozbolała cie od tego mienia (mania?) mnie? Nie graj głupa. Doskonale wiesz, że court shopping jest w tym kraju na porzadku dziennym i wszyscy to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: A tu cie mam... 18.08.06, 16:20 > Nie graj głupa. Doskonale wiesz, że court shopping jest w tym kraju na porzadku > dziennym i wszyscy to robią. Ale ja mowie tylko i wylacznie o tym konkretnym przypadku. Napisales, ze "ACLU udało się na wycieczke po kraju szukajac przyjaznego sądu i sędziego i znaleźli w Michigan". To jest ewidentna manipulacja w stylu blazare ktory pisuje bzdety typu 'Polacy urzadzili po wojnie Zydom pogromy w Kielcach i Krakowie a takich pogromow byly setki a nawet tysiace'. Rozumiesz teraz? Wiec jesli mozesz pokazac, ze ACLU robila podchody w sadach powiedzmy nawet tylko w polowie stanow, to ci przyznam racje. Inaczej, jest to tylko demagogiczne bicie piany. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 06:31 felusiak1 napisała: "ACLU udało się na wycieczke po kraju szukajac przyjaznego sądu i sędziego i znaleźli w Michigan w osobie pani Taylor, która zasiada w tym sądzie z nominacji Jemmacartera." Co myslisz o wycieczkach Twoich ulubiencow w poszukiwaniu przyjaznych dla nich sadziow? Jak ACLU korzysta z amerykanskiego systemu sadowego to zle, ale jak Twoi przyjaciele to robia to oni odwoluja sie do sprawiedliwosci, a nie do systemu? Co myslisz o stosowaniu tych samych kryteriow i wobec Twoich przyjaciol i wrogow? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 08:23 ghotir, uwazaj bi sie przewrócisz od własnej nowomowy. Czy ja mówie, że źle? Skad takie przypuszczenie? Czytaj co jest napisane a nie to co ty myślisz, ze ja napisałem. Court shopping nie jest niczym nienormalnym, zakazanym, nieetyczntm czy niemoralnym. ACLU próbowała w Californii gdyż tam Sad Apelacyjny jest najbardziej lewicowy i z pewnoscia podtrzymałby decyzje District Court a wtedy sprawa poszłaby do Sadu Najwyższego. Niestety w District Court nie wyszło ale wyszło w Michigan i teraz Szósty Okręg bedzie sie z tym zmagał. Z drugiej strony rzadowi zwykle wnoszą sprawy w Virginii gdyz tan sądy są bardziej na prawo a Sad Apelacyjny jeszce bardziej na prawo. Do niedawna wszystkie asbestowe sprawy wnoszone były w Madison, Illinois gdyz tam sąd był przychylny tzw. poszkodowanym. W konsekwencji uchwalono prawo, że firme z Texasu należy pozwać w Texasie a nie w Illinois. > Co myslisz o stosowaniu tych samych kryteriow i wobec Twoich przyjaciol i > wrogow? Polityczni przeciwnicy nie sa moimi wrogami lecz oponentami. To dla ciebie oponenci to wrogowie. Kryteria powinny być te same, to nie ulega kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 08:46 felusiak1, Odwracasz kota ogonem. Najpierw nadajesz negatywny ton wypowiedzi Shlagbaub piszac "Przyznam, że usmiałem sie do łez. Szczególnie po przeczytaniu tego co spocił szlakbałm. Drogi szlakbałmie ta decyzja nie oznacza nic." Kiedy zlapalem Cie na tym odwrociles swoja postawe o 180 stopni i opowiedziales nam o wycieczkach republikanow: "Czy ja mówie, że źle? Skad takie przypuszczenie?" Rozmowa z Toba to rozmowa z plastelina. Oczywiscie, jak ktos probuje Cie traktowac jak modeline, podgrzac do nie-plastycznej formy, to natychmiast protestujesz. No to badz sobie zimnokrwistym wezem. Mnie ta Twoja obecna zgoda na zakupy sedziow i sadow smierdzi wymigiwaniem sie od "pierworodnego grzechu". "Kryteria powinny być te same, to nie ulega kwestii." Zamierzam Ci to przypomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 15:28 Złapałeś mnie na czymś? ghotir, decyzja nie oznacza nic gdyż nie jest prawomocna. Gdyby była to decyzja sądu najwyższego wtedy oznaczałaby wszystko a ja nie smiałbym się z tego co szlakbałm napisał. Zaiste trzeba być nieźle wyposazonym aby dostrzegać negatywny ton w tym co napisałem. Nie wiem skad przyszło ci do głowy, że miałem na myśli republikanów pisząc "rzadowi"? Nic podobnego. Termin "rządowi" oznacza administrację, czy to demokratyczna czy to republikańską. Sąd w Virginii z reguły bierze ich stronę. Jestem w 100 procentach przekonany, drogi ghotirze, że ty pewnych rzeczy nie jesteś w stanie zrozumieć a czytany tekst przepuszczasz przez wyżymaczkę doszukując sie w nim rzeczy, których tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 19.08.06, 08:47 felusiak1 napisała: "Złapałeś mnie na czymś?" Tu Ci przyznaje calkowita racje. Ciebie nikt moze na zadnej bzdurze zlapac bo Ty jestes "warszawka": jak ktos ma racje to tym gorzej dla niego. "Warszawka" i tak przetrwa w swoich zapisanych w kamieniu pogladach bez wzgledu na to czy te poglady sa idiotyczne czy tylko troche powykrecane; wazne, ze "warszawka" potrafi obrzucic blotem kazdego, komu nie podobaja sie jej przekrety. Dziekuje Wiechowi, ze chcialo mu sie uchwycic "warszawke" w akcji. Dzieki lekturom jego krotkich opowiadan wiem kiedy natykam sie bohaterow opisywanych przez Wiecha pyskowek. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 A nie mówiłem żeś moron? 19.08.06, 17:36 No i niestety miałem racje. Fakultety sa na scianie a w głowie sieczka i otreby. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer5 towarzyszu f... 18.08.06, 17:25 felusiak1 napisała: > Court shopping nie jest niczym nienormalnym, zakazanym, nieetyczntm czy > niemoralnym. ACLU próbowała w Californii gdyż tam Sad Apelacyjny jest > najbardziej lewicowy i z pewnoscia podtrzymałby decyzje District Court a wtedy > sprawa poszłaby do Sadu Najwyższego. Towarzyszu f... co ma do rzeczy to twoje bicie piany o 'shopping'u'? Nie chodzi o szukanie sadu tylko o zalatwienie tak sprawy, zeby prawa i prywatnosc nas wszystkoch byly zabezpieczone. Twoje brednie opowiadaj sobie przed lustrem, jestes skonczony poniewaz oni sa skonczeni... wasz koniec zbliza sie i zadne szczekanie i skomleni ci juz nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: towarzyszu f... 19.08.06, 08:54 jennifer5 napisała: Nie chodzi o szukanie sadu tylko o zalatwienie tak sprawy, zeby prawa i prywatnosc nas wszystkich byly zabezpieczone." Jennifer uderzyla tutaj w dziesiatke. To przykro, Felusiak, ze nie rozumiesz do czego sady zostaly powolane. Ciebie zdaje sie interesowac manipulowanie sadami i posiadanie racji. Cos takiego jak moralnosc lub prawa obywatelskie Ciebie nie obchodzi. Chcesz manipulowac tym co istnieje i zapomnialo Ci sie dlaczego ludzie stworzyli to czym Ty teraz probujesz manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer5 Re: towarzyszu f... 19.08.06, 09:30 ghotir napisał: > Chcesz manipulowac tym co istnieje i zapomnialo Ci sie dlaczego ludzie stworzyli to czym Ty teraz probujesz manipulowac. towarzysz f... chcialby manipulowac... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 towarzyszu ghotir 19.08.06, 17:54 odpowiem wam w bardzo prosty i przystepny sposób chociaz wątpie czy z tego cokolwiek zrozumiecie. Pierwsza i czwarta poprawka nie obowiazuje w procesie zbierania danych wywiadowczych dotyczacych zagranicy. Zatem jeśli NSA słucha o czym ghotir rozmawia z kims w USA to zadnej z rozmawiajacych osób nie chroni ani pierwsza ani czwarta poprawka. Sad Najwyższy juz dawno zdefiniował ten aspekt i dlatego decyzja pani Taylor stoi na lotnym piasku i z cała pewnościa zostanie unieważniona. Albo przez Sąd Apelacyjny albo przez Sąd Najwyższy. Nie jest to z mojej strony manipulacja lecz suche stwierdzenie faktów. W sparawach czysto legalistycznych nie może być mowy o jakiejkolwiek moralności. Prawa obywatelskie są mi drogie i obchodzą mnie bardzo, ale to bardzo. Obchodzą mnie do tego stopnia, że popieram gorąco wasze pisanie na forum, nie klikam na "wyrzućcie do kosza" i mocno ubolewam, kiedy cenzura w miejsce waszych tekstów wstawia [...]. PS. Towarzyszu ghotir sady powołane sa do rozstrzygania sporów i tylko do rozstrzygania sporów. Nie sa powołane do wypowiadania sie w kwestiach moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer5 Re: towarzyszu f... 19.08.06, 19:45 felusiak1 napisała: > Zatem jeśli NSA słucha o czym ghotir > rozmawia... Widzisz f... wymeczyles sie jak stary 'pisarz' i nie zlapales jednej rzeczy, najwazniejszej mianowicie... chodzi o to zeby ghotir'a sluchal tylko i wylacznie ten z ktorym ghotir rozmawia... i NIKT INNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 to nie było do ciebie 19.08.06, 20:35 a jesli ghotir chce z Kanady rozmawiać z toba to albo ty pojedź do niego albo niech on przyjedzie do ciebie. Ale jeśli nie knujecie zamachów to was nie bedą podsłuchiwać i nie macie sie czym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer5 Re: to nie było do ciebie 20.08.06, 10:27 felusiak1 napisała: > Ale jeśli nie knujecie zamachów to was nie bedą > podsłuchiwać i nie macie sie czym martwić. jak tak, to w jakim celu ma byc ten podsluch? Ja chce miec gwarancje ze nie beda, twoje gdakanie mi nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 06:33 marouder napisał: > Na co powolywal sie sad w Detroit? > Podaj jakis link. Ten wyrok moze zwiastowac wiele ciekawych rzeczy. www.handelsblatt.com/news/Default.aspx?_p=200051&_t=ft&_b=1123097 Jak juz pisalem. Te prowincjonalne sady nie konsultija sie z phallusiakiem a to jest przeciez niedopuszczalne. > Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 08:25 Idź do łazienki i poruszaj skórą szczkbałwan. Jak ci sie to podoba? Ja jestem zachwycony ale łzy mi sie do oczu cisną na mysl, że ty nic a nic z tego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 08:36 felusiak1 napisała: > Idź do łazienki i poruszaj skórą szczkbałwan. > Jak ci sie to podoba? Ja jestem zachwycony ale łzy mi sie do oczu cisną na mysl > , > że ty nic a nic z tego nie rozumiesz. :-))))))))))))))) Netter Versuch Zazdroscisz, ze nie masz czym poruszac ? Wracaj do magla , pajacu ? Wydurniles sie jak zwykle i twoje wulgarne posty nie poprawiaja twojej pozycji. ;.)))) ja to nawet lubie jak durniom nerwy puszczaja, bo zdali sobie wreszcie sprawe z tego ze wyszli na durniow. Buzka phallusiak. Musze sie zajac ludzmi, ktorzy maja wiecej w glowie od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bushewicy podsluchiwali nielegalnie 18.08.06, 15:31 schlagbaum napisał: > twoje wulgarne posty nie poprawiaja twojej pozycji. To tu jest jakiś ranking, walka o pozycje? wow. Ach powiedz mi, powiedz co ma zrobić aby wyjść na czoło? Odpowiedz Link Zgłoś