ant. 06.11.01, 13:56 Czy mógłby mi ktoś wysłać, zamieścić na tym forum, lub też podać linek do strony ze słowami do hymnu Hiszpanii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annazofia Re: Słowa do hymnu Hiszpanii 06.11.01, 22:35 Jak sie masz. Podaje Ci link, który ma wiadomosc o wszystkim co dotyczy hymnu hiszpañskiego. Mozesz tam znalezc muzyke, partyture, slowa, etc. www.galeon.com/himnonacional/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ant. Re: Słowa do hymnu Hiszpanii 08.11.01, 06:50 tak, byłem tam, tyle że, nie znam tego języka! i nie umiem znaleźć tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
annazofia Obecnie Hymn nie ma slów...... 09.11.01, 08:17 ant. napisał(a): > tak, byłem tam, tyle że, nie znam tego języka! i nie umiem znaleźć tekstu Podczas dyktadury Franco (1939-1975), Hymn ten spiewalo sie czasami ze slowami poety José María Pemán, co bylo bardzo ac hoc z politycznym smakiem w tej epoce. Slowa tego hymnu spiewalo sie w szkolach przez krótki okres czasu, ale juz sie nie spiewa od kiedy dyktadura Franco zblizyla sie do Stanów Zjednoczonych y Europy. Obecnie jest to chyba jedyny Hymn, który nie posiada slów. Poszukam dla Ciebie slowa starego hymnu, ale najprawdopodobnie bedzie to po Hiszpansku Odpowiedz Link Zgłoś
ant. Niech będzie stary 11.11.01, 11:19 :))) A jak mogą być słowa napisane, jak nie po hiszpańsku? Mam mp3, na ktorymm zaczyna się od Viva Espana... a później... za szybko to śpiewają Odpowiedz Link Zgłoś
ant. Re: Słowa do hymnu Hiszpanii 14.11.01, 21:39 Te słowa są mi naprawdę potrzebne...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Słowa do hymnu Hiszpanii IP: *.vif.net 14.11.01, 23:23 ant. napisał(a): > Te słowa są mi naprawdę potrzebne...:(( ¡ VIVA ESPAÑA ! Alzad los brazos, hijos del pueblo español, que vuelve a resurgir. Gloria a la Patria que supo seguir, sobre el azul del mar el caminar del sol. ¡ TRIUNFA ESPAÑA ! Los yunques y las ruedas cantan al compás del himno de la fe. Juntos con ellos cantemos de pie la vida nueva y fuerte de trabajo y paz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant. Re: Słowa do hymnu Hiszpanii IP: *.osh.deal.pl 14.11.01, 23:38 Dzięki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Słowa do hymnu Hiszpanii IP: *.ge51.honeywell.de 15.11.01, 16:54 ant. napisał(a): > Te słowa są mi naprawdę potrzebne...:(( Biedaku, nie znam ale na co u licha potrzebujesz slowa hymnu hispanskiego? Pozdrawiam Mira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alberto Re: Słowa do hymnu Hiszpanii IP: *.uc.nombres.ttd.es 15.11.01, 22:12 La Marcha Real es uno de los pocos himnos en el mundo que no tiene letra. No obstante, ha habido intentos de ponérsela, aunque no han llegado a tener éxito, por lo que no se adoptaron como oficiales. nie istnieja slowa do hymnu hiszpañskiego a to co tu zostalo podane to tylko jedna z wersji. Jutro podiade na Alcalá 57 do kawiarni "leon de Oro" gdzie zostal napisany orginalny tekst (jest tam napisany na scianie) to ci go przesle Odpowiedz Link Zgłoś