indris 08.03.03, 15:44 Powiedział dosłownie: "Irak stanowi bezpośrednie zagrożenie dla Stanów Zjednoczonych". Wystarczy to przeczytać żeby puknąć się w czoło. Czy Bush naprawdę tego nie zauważa ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: felusiak Re: Bush się ośmiesza IP: *.nyc.rr.com 08.03.03, 15:51 O ile wiem pan Bush ma dostep do informacji do ktorych ani ja ani ty dostepu nie mamy. Nie mam pojecia co pan Bush wie ale doskonale wiem, ze ty nie wiesz nic. Ja tez nie wiem. Czy moge zapytac na podstawie jakich informacji uwazasz, ze prezydent sie osmieszyl? Ostatnio zauwazylem, ze w twoich oczach wszyscy sie osmieszaja. Czy masz cos z oczami, czy tez lubisz pisac co slina na jezyk przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Panbush się ośmiesza :-) IP: *.pool.mediaWays.net 08.03.03, 16:01 Gość portalu: felusiak napisał(a): > O ile wiem pan Bush ma dostep do informacji do ktorych ani ja ani ty dostepu > nie mamy. Nie mam pojecia co pan Bush wie ale doskonale wiem, ze ty nie wiesz > nic. Ja tez nie wiem. Ale ja wiem. Powell nie tak dawno podzielil sie informacjami do ktorych dostep mial Panbush. Smiech slychac bylo na calym swiecie. Z niecierpliwoscia czekam na nastepne rewelacje. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Bush się ośmiesza 08.03.03, 16:21 Ogólnie znane są informacje o możliwościach USA i możliwościach Iraku. Kiedy istniał ZSRR zagrożenie było prawdziwe i poważne. Kiedy na Kubie zainstalowano rakiety - również. Ale obecnie zagrożenie USA przez Irak jest niewiększe niż przez Sierra Leone, a na pewno mniejsze niż przez Koreę Płn. Zresztą nie widać żadnego powodu, dla którego Bush miałby ukrywać, na czym to irackie "bezpośrednie zagrożenie" polega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Bush się ośmiesza IP: *.dyn.optonline.net 08.03.03, 16:33 Gość portalu: felusiak napisał(a): > O ile wiem pan Bush ma dostep do informacji do ktorych ani ja ani ty dostepu > nie mamy. Nie mam pojecia co pan Bush wie ale doskonale wiem, ze ty nie wiesz > nic. Ja tez nie wiem. Czy moge zapytac na podstawie jakich informacji uwazasz, > ze prezydent sie osmieszyl? Ostatnio zauwazylem, ze w twoich oczach wszyscy > sie osmieszaja. Czy masz cos z oczami, czy tez lubisz pisac co slina na jezyk > przyniesie. A skad Ty to gosciu wiesz? Jakie jest naprawde zagrozenie dla USA ze strony Iraku? Chyba niejaki Bush wie to troche lepiej od Ciebie,bo ma informacje pochodzaca z dawnych zrodel,kiedy to Irak otrzymywal bron chemiczna od usa aby walczyc ze swym "wrogiem". USA doskonale wie co ma Irak,bo to one mu to kiedys daly,i dlatego czekaja kiedy on to teraz znisczy i udowodni ze zrobil to. Niestety ale Irak ma to co ma,i usa dobrze o tym wszytskim wie,ale glupio jest poruszac takie sprawy na miedzynarodowych forach. Te wozy bojowe ktore sie przemieszczaja jako labratoria wojskowe to rowniez pomysl usa; i stad one o tym wiedza. A zatem nie mow cos czego nie wiesz napewno.OK? pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Bush się ośmiesza IP: *.dyn.optonline.net 08.03.03, 16:36 Gość portalu: dziki napisał(a): > Gość portalu: felusiak napisał(a): > > > O ile wiem pan Bush ma dostep do informacji do ktorych ani ja ani ty doste > pu > > nie mamy. Nie mam pojecia co pan Bush wie ale doskonale wiem, ze ty nie wi > esz > > nic. Ja tez nie wiem. Czy moge zapytac na podstawie jakich informacji > uwazasz, > > ze prezydent sie osmieszyl? Ostatnio zauwazylem, ze w twoich oczach wszysc > y > > sie osmieszaja. Czy masz cos z oczami, czy tez lubisz pisac co slina na je > zyk > > przyniesie. > > A skad Ty to gosciu wiesz? > Jakie jest naprawde zagrozenie dla USA ze strony Iraku? > Chyba niejaki Bush wie to troche lepiej od Ciebie,bo ma informacje > pochodzaca z dawnych zrodel,kiedy to Irak otrzymywal bron chemiczna > od usa aby walczyc ze swym "wrogiem". > USA doskonale wie co ma Irak,bo to one mu to kiedys daly,i dlatego czekaja > kiedy on to teraz znisczy i udowodni ze zrobil to. > Niestety ale Irak ma to co ma,i usa dobrze o tym wszytskim wie,ale > glupio jest poruszac takie sprawy na miedzynarodowych forach. > Te wozy bojowe ktore sie przemieszczaja jako labratoria wojskowe to > rowniez pomysl usa; i stad one o tym wiedza. > A zatem nie mow cos czego nie wiesz napewno.OK? > > pozdrowienia, > Przepraszam,ale to jest do postu "indris"!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Do kogo Ty piszesz? 08.03.03, 16:42 Polemizujesz z indrisem czy z felusiakiem? Zgadzasz sie? Czy przeciwstawiasz sie czemus? Nie moge sie polapac. I jesli nawet Irak ma grozne uzbrojenie wyprodukowane i dostarczone przez USA - to co z tego wynika? Niech sobie nadal ma? Sprzedac mu czesci zamienne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Do kogo Ty piszesz? IP: *.dyn.optonline.net 08.03.03, 16:56 dyzma_ napisał(a): > Polemizujesz z indrisem czy z felusiakiem? > > Zgadzasz sie? Czy przeciwstawiasz sie czemus? > Nie moge sie polapac. > > I jesli nawet Irak ma grozne uzbrojenie wyprodukowane i > dostarczone przez USA - to co z tego wynika? > > Niech sobie nadal ma? > > Sprzedac mu czesci zamienne? Juz napisalem w drugim poscie ze to bylo do indrisa; pomylilem sie cytujac felusiaka. A wiec,jezeli Irak ma uzbrojenie dane mu przez usa iles tam lat temu,to chyba jest rzecza oczywista,ze wiadomo co ma? Ponadto usa wie,ze Irak ma powiazania z Al-Queda,bo dawne sluzby CIA wyposazaly rowniez te organizacje na wypadek wojny z dawnymi sowietami. A zatem usa wie bardzo duzo o Iraku i o Al-Queda bo z nia kiedys rowniez wspolpracowalo! Teraz sytuacja jest inna i usa zada tego rozbrojenia,ale jest glupio mowic o tak finezyjnych rzeczach na forum ONZ;a zatem mowi tylko ze wie, co ma Irak i zada bezwarunkowego rozbrojenia. Wystarczy? Mysle,ze tak, a jezeli nie to juz nie mam innych slow argumentacji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Re: Do kogo Ty piszesz? 08.03.03, 19:43 Gość portalu: dziki napisał(a): > Wystarczy? > Mysle,ze tak, a jezeli nie to juz nie mam innych slow argumentacji. Mnie wystarczy. I popieram. Sojusze i sympatie sie zmieniaja. Kiedys dla USA wiekszym poblemem byl tam Iran i Saddam H byl uzyteczny. Teraz, jesli moj dotychczasowy wspolnik w interesach nie kapuje ze sytuacja sie zmienila, wierzga i rzuca sie na mnie z nozem (ktory kiedys sam mu podarowalem) to postapie tak, jak okolicznosci wymagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc zobaczymy kto smieszny bedzie IP: *.rdu.bellsouth.net 08.03.03, 16:01 jesli reszta nie bedzie wspoldzialala to zostanie odcieta. Potega nie moze byc opisana w kategorii "smieszny". Moze bys pomyslal. indris napisał: > Powiedział dosłownie: "Irak stanowi bezpośrednie zagrożenie dla Stanów > Zjednoczonych". > Wystarczy to przeczytać żeby puknąć się w czoło. Czy Bush naprawdę tego nie > zauważa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: zobaczymy kto smieszny bedzie IP: *.pool.mediaWays.net 08.03.03, 16:04 Gość portalu: abc napisał(a): Potega nie moze byc opisana w kategorii "smieszny". Panbush potega jest i basta----------uuuuuhahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Komedia ? IP: *.nyc.rr.com 08.03.03, 17:24 Poziom dotychczasowej dyskusji jest co najmniej infantylny. Indris przeczytal cos w internecie, pasowalo mu i wyrobil sobie poglad. Nic nie jest w stanie tego pogladu zmienic chocby bylo napisane wiekszymi literami. Indris nie jest w stanie zrozumiec, ze w postawie Francji, Niemiec, Rosjii i innych krajow podobnie jak w postawie USA dominuja wlasne interesy. W jego malej glowce wlasne, brudne interesy ma USA, a przeciwne wojnie kraje wykazuja gleboko moralna postawe. Francja wlasnie niedawno wprowadzila swoje wojska do Wybrzeza Kosci Sloniowej aby mogly przygladac sie rzezi ludnosci cywiilnej przez zwalczajace sie frakcje w toczacej sie wojnie domowej, podobnie jak to mialo miejsce w Ruandzie. Rosja tlumi rewolte w Czeczenii. Chiny gniota jakikolwiek przejaw niesubordynacji w Tybecie (anektowanym w latach 1949-1951). W samym Iraku Saddam Hussein nie przebiera w srodkach w stosunku do wlasnych dysydentow czego dowodem jest 100% poparcie w ostatnich "wyborach". Nawet w ZSRR ludzie nie byli tak zastraszeni. Tymczasem czytamy na tym forum, ze nie kto inny jak Bush to nowy Hitler. Mili dyskutanci, moim zdanie kazdy powinien miec prawo do niczym nieskrepowanej wypowiedzi (wlacznie z irakijczykami) istotna jest jednak proporcja. Cena tej wolnosci jest niestety wszechobecna glupota, ignorancja i wulgarnosc. Nie wspomne o uporze i zacietrzewieniu. Niektorzy "ujawniaja" watpliwej jakosci sojusze i powiazania. Na przyklad gromko krzycza, ze USA bylo kiedys sojusznikiem Saddama. Moze sojusznik to zbyt wielkie slowo, tymniemniej USA poparlo Irak przeciwko Iranowi, ktory uwazany byl za wieksze zagrozenie. Podobnie USA bylo sojusznikiem Stalina wraz z gen. Sikorskim. Poniewaz sojusze nie istnieja w prozni, sojusz ze Stalinem byl sojuszem przeciwko hitlerowskim Niemcom. Takie male niuanse zdaja sie uciekac koledze indrisowi z pola widzenia. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Komedia ? IP: *.dyn.optonline.net 08.03.03, 18:07 Alez,masz absolutna racje "felusiak"! Tyle tylko,ze nie wszyscy tutaj beda sklonni to zaakceptaowac,niestety. Ja chialbym korzystajac z tej okazji odniesc sie do ostatnich wypowiedzi Francji. Rzeczywiscie nie ukrywam,ze zaskoczyla mnie ona na poczatku,ale po przeanalizowaniu sytuacji swtierdzilem,ze jest to panstwo bez "twarzy"! Jej celem jest robienie interesow i dominacja w Europie kosztem innych,mniej ze sie tak wyraze historycznie bagatych narodow. Oni mysla,ze historia ich usprawiedliwia przed tym co maja do powiedzienia,ale maja niestety niewiele! Robienie biznesow z Irakiem, i ich znana z ostatniej wojny tchorzliwa polityka w stosunku do Hitlera chyba o czyms swiadczy? USA dobrze o tym wiedza,dlatego doszlo do tego,ze nie biora ich opinie za powazna i istotna,chociaz bardzo sie z tym krajem w Ameryce licza! USA jest jakby troche rozczarowane postawa Francji;bo to tak jakby zaufany przyjaciel podrzucil swinie.Niestety,ale Francja jest do tego zdolna co zreszta pokazala ostatnia jej polityka,kryjac sie za Chinami i sowietami. Pomimo tego Ameryka oswiadczyla ostatnio,ze dalej bedzie pic francuskie wino! A zatem wydaje sie ze losy NATO sa przesadzone,jak rowniez ONZ! Saddam zrobil do dzis tak wiele,ze nawet chyba tego nie oczekiwal? Niestety,ale czas nowego ultimatum (tym razem) jest tylko 10 dni! Zegnaj Saddam, i zegnaj ......Francjo! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Komedia Panabusha. IP: *.pppool.de 08.03.03, 19:43 Gość portalu: dziki napisał(a): > > Pomimo tego Ameryka oswiadczyla ostatnio,ze dalej bedzie pic francuskie wino! Miejmy nadzieje ze Panbush zachowa zelazna dyscypline. > Niestety,ale czas nowego ultimatum (tym razem) jest tylko 10 dni! Eeee, przedluza... > Zegnaj Saddam, i zegnaj ......Francjo! Zegnaj Dziki. > :( > > > Odpowiedz Link Zgłoś