Dodaj do ulubionych

Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakiem

01.10.06, 10:53
Drugi rzut Bnej Menaszów (tak siebie teraz nazywają), plemieńców z indyjskich pn.-wschodnich stanów Mizoram i Manipur (pogranicze z Birmą), właśnie powraca do kraju przodków. To są ponoć potomkowie jednego z zaginionych plemion Izraela, wędrującego od i przez 27 wieków po Azji. Od Babilonu po południowe Chiny.

Alija.

Gdize osiądą? Oczywiście, w osiedlach na Zachodnim Brzegu. Przecież nie gdzie indziej. Mają do tych miejsc większe prawo od jakichś tam palestyńskich Arabów.

Trochę czytałem o plemionach z pogranicza Birmy. Mieli z nimi kłopoty Brytyjczycy, potem władze już niepodległych Indii. Jeszcze do połowy XX wieku nie brak było wśród nich amatorów krwawych najazdów na sąsiadów, z użyciem dzid, łuków i siekier. Ulubioną i - co ważne - religijnie uzasadnianą rozrywką były polowania na głowy (head-hunting). Dziś są w ogromnym procencie chrześcijańskie. Misjonarskie zachęty do studiów nad Biblią zrobiły swoje. Pojawili się prorocy, po nich liderzy - i projekt wyprowadzki z biednego, puszczańskiego zakątka Indii do Izraela.

Wszystko jest możliwe. Trzeba tylko cierpliwości.

Mozliwi są nawet Żydzi z plemienia Kuki.

Aby nie ci, którzy uciekli z Palestyny 60 lat temu, i którym nie zezwolono na powrót. Alija takich? Beeeeeeeeee.

Bleeeeeeeeeeee. Nie dopuścimy. Wolimy mieć skośnookich, żółtoskórych nowo-Żydów. Niż potomków tych, którzy przed kilkunastoma wiekami porzucili starą religię i przeszli na islam. Ale nigdy nie porzucili ziemi.

www.asianews.it/view.php?l=en&art=7354

oraz, głos rozsądku:

www.asianews.it/view.php?l=en&art=4148
Obserwuj wątek
    • goldbaum Ponoc jest jeszcze szosty szczep... 01.10.06, 10:56
      na Alasce.

A siodomy na Grenlandii.

Tylko czy beda chcieli wrocic?
      • cepekkolodziej Re: Ponoc jest jeszcze szosty szczep... 01.10.06, 11:07
        A ja, serio, słyszałem coś o południu Afryki.

A - i są jeszcze Todowie, na południu indyjskiego subkontynentu, stan Kerala. Noszą brody i nie wiadomo, skąd przywędrowali, wiadomo tylko, że przywędrowali. Były już w XIX w. teorie, że to jedno z zagubionych plemion.

No i - rzecz jasna - Afgańczycy, ci z górskich obszarów kraju. Pierwszej wody kandydaci. Sami o sobie długi czas twierdzili, że są potomkami Żydów. Szkoda, że specjaliści od aliji nie dotarli do nich wcześniej od muzułmańskich misjonarzy. Dzisiaj Izrael pełen by był wysokich postawnych ciemnych blondynów ---

I tego.
    • 1ja Re: Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakie+ 01.10.06, 11:54
      A wy,czasem,gdzies sie nie pogubili?
      • 1ja Re: P.S+ 01.10.06, 12:03
        inni tez maja ziemie uzyskane-odzyskane.
    • z_daleka Re: Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakie 01.10.06, 12:21
      A ja slyszalem, bez zartow, ze nadal najwiecej zydow jest w Polsce...Dokladnie
      nie wiadomo ile...ale podobno jek juz ten ostatni bedzie wyjazdzal to na
      lotnisko przydzie jeszcze stu, zeby go odprowadzic...
      • polski_francuz Sza 01.10.06, 12:24
        W kawale co go slyszalem inaczej bylo. Na pogrzebie ostatniego Zyda pelno bylo
        Zydow w kondukcie zalobnym...

Pozdro

PF
        • z_daleka Re: Sza 01.10.06, 12:31
          Jesli ten pogrzeb byl w Polsce, to na jedno wychodzi...
          Ostarnio ujawniono, ze Leppert to tez zyd, ze kaczynscy , a przynajmniej jeden z
          nich, to juz dawno wiadomo...
          • zejman1 "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 14:09
            www.wprost.pl/ar/?O=75894&C=57
            Zwrocmy uwage na daty obu artukulow:ten-o wiele lepszy od "azjatyckiego"
            artykul z "Wprost" jest z maja 2005; ten drugi w "Asia News" z pazdziernika
            2006....
            Przez poltora roku szukal Cep w "naukowych materialach" czegos, co kazdy w
            Polsce juz od dawna mogl sobie bez trudu przeczytac . Wystarczylo
            kupic "Wprost".
            W sumie: wszystko dawno znane i sa to problemy wladz israelsko-hinduskich.Ale
            bardziej, oczywiscie-israelskich.

Perfidia Cepa ukrywa sie w czyms innym a mianowicie w sugestii, ze "sa to
            potomkowie lowcow glow, z ktorymi miano problemy". Chodzilo o to by moc wykazac
            jak nisko sie stoczyli Zydzi w postepie cywilizacyjnym...Ale z
            materialow "azjatyckich" wynika, ze teren, z ktorego pochodzi "dziesiate
            plemie Israela" zostal dawno zchrystianizowany a jesli tak bylo, to "lowiectwo"
            upadlo. O ile na tych terenach kiedykowiek istnialo.

Jeszcze jedno : "wnioski" Cepa pokrywaja sie dokladnie z artykulem z "Wprost"-
            co do tego nie najmniejszych watpliwosci. Tresc z "Asian News" jest prawie
            dokladnie taka sama.
            Moze to wiec Cep dostarczyl "odkryte" przez siebie "cenne materialy" tej
            internetowej redakcji? Mam przeczucie, ze tak wlasnie bylo, biorac pod uwage
            jego zainteresowania tamtym rejonem swiata.

W sumie nie sa to zadne rewelacje ale niewatpliwie bulwersujaca ciekawostka,
            ktora zywo sie dyskutowalo w Israelu. Dlaczego jednak tak nie mialoby byc? W
            koncu "alije" Polakow z Kazachstanu, Turkiestanu, Sybiru, Bialorusi tez sie do
            Polski, odbywaja. I wielu z tych "Polakow" ma skosne oczy i wystajace kosci
            policzkowe.Bleeeeeeeeeeeeeee ! Beeeeeeeeeeeeeeeeeeee…
            Jakos nie mozna sklonic dziesieciu milionow Polakow "czystej krwi" z Kanady,
            USA, Brazylii a nawet tych, chadzajacych w tureckich hajdawerach po Anatolii do
            imigracji do Polski. Polska bylaby o dziesiec milionow silniejsza .
            Dziwna sprawa. Zupelnie niepojetne.

Znowu chybiony strzal, pudlo, kompletne fiasko. Bieguny na tym drewnianym
            koniku juz mocno zwichrowane. A szabla? No, te juz zlamal dawno za PRLu.
            (Z)
            • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 14:17
              Co to za znawca polowań na głowy się znalazł?

Jakie stoczenie się Żydów w postępie cywilizacyjnym? Przecież ci ludzie nigdy żadnymi Żydami nie byli.

Rzeczywiście: szukał, szukał i się zesrał.

PS. Nie ma władz israelsko-hinduskich. Jeszcze nie. Jeśli już, to są władze izraelskie, i władze indyjskie.
              • zejman1 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 14:38
                Dobrze, psorku: nie ma wladz israelsko-hinduskich. I nigdy nie bedzie ale
                bedzie Israel i beda Indie.
                Nie uwazam sie za specjaliste od gotowania glowek i ich wypychania ale wiem, ze
                chrystianizacja danego kraju odbywa sie przede wszystkim od nieustepliwej
                walki z prawem zemsty rodowej i bezmyslnym, wzajemnym mordowaniu sie . Skad
                wziales te rewelacje, ze akurat te plemiona byly lowcami glow w przeszlosci?
                Plemiona to zwiazki szczepow. Moga byc one potezne i ludne.

W przeciwienstwie do Ciebie ja nie wiem czy ci ludzie sa Zydami czy tez nie
                ale wielu rabinow -lepszych ode mnie specjalistow -uwaza, ze sa.Inni, ze -nie.
                Przypomina to spory uczonych o rozmaite teorie naukowe.
                Nie sile sie rozsadzac te zawile problemy -mam za mala wiedze w tej materii.
                Skad jednak u Ciebie ta trzecia "specjalizacja", tj. w sprawach zydowskich?
                Wspolpracujesz tez "Radio islam"?
                (Z)
                • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 14:47
                  W Polsce państwo Israel jest nieznane. Znane jest państwo Izrael. O czym można się przekonać z zasad polskiej pisowni dla szkół podstawowych i, ambitniej, z którejkolwiek polskiej encyklopedii.

Ale fakt, że trwam przy tym utrwalonym od dobrych kilku wieków ortograficznym obyczaju, bynajmniej nie oznacza, że zacznę pisać, że ktoś tu się zezrał.

• dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 16:36
                    hihihi, cepek.... ten israel przez s a nie przez z to juz obsesja u ciebie...
                    nu, czekam az napiszesz nju jork, deli, masaczjusets, saskaczelan (l z kreska),
                    no i mysle, ze bejdzin (z z kropka) tez niezle wyglada. czysto po polsku, no i
                    szalenie inteligentnie. bedzie wesolo i wg wszelkich zasad pisowni polskiej.
                    tak trzymac, cepus...
                    • z_daleka Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 16:38
                      Nie znecaj sie nad nim, przynajmniej dzisiaj....
                      • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 17:15
                        nu, yom kipuur w jerozolimie zaczal sie o 16:49, wiec zdazylam jeszcze.... ale
                        teraz to ja juz sama slodycz do jutra... przynajmniej w stosunku do cepcia.. :))
                        slowo harcerki, znaczy sie slowo cofy... :))))
                    • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 17:08
                      Nie pouczaj, ciemnoto.

Albo zmień polską tradycję. Nie piszemy Nju Jork, mamy Nowy Jork.

Już przecież napisałem, że pisowni zesrasz na zezrasz nie zmieniamy. Jak widać mamy swoje powody.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A przeciąganie jakichś plemieńców z Indii do Izraela pod pozorem, że się im należy jako Żydom prawo powrotu, jest śmieszne, no może bardziej żałosne.

Mawsynramtetewngkollahsiwng - tak mniej więcej brzmi nazwisko oryginalnego Żyda z plemienia Kuki. Ciekawe, czy zabrali z sobą w bagażu podręcznym prywatne zbiory ludzkich czaszek. Bo chyba przecież nie wyrzucili?
                      • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 17:13
                        chcesz mi powiedziec cepek, ze srasz przez s inaczej niz przez z????
                        ja cie pardon, ale ty zawsze uzywasz takich nieladnych slow.... moze powiesz
                        ladnie zrobic kupke? wtedy tez dylematu nie ma z pisownia, nie? a efekt
                        przeciez taki sam: portki pelne... :))))
                        • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 17:15
                          > srasz

Ale się staczasz, no nie ----
                          • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 17:21
                            ja sie staczam????? ja powtarzam po tobie i do tego jeszcze przepraszam i daje
                            ci alternatywe do ladniejszego wyrazania sie.....
                            Rzeczywiście: szukał, szukał i się zesrał.
                            że zacznę pisać, że ktoś tu się zezrał.
                            pisowni zesrasz na zezrasz nie zmieniamy

ty podobno belfer, wiec sie ucze u ciebie... ty tez wypisujesz rozne takie
                            kahane chui a mozna ladnie kahane penis.... albo gnojek, chociaz mozna ladnie
                            glupi smarkacz.... :))))
                            • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 17:41
                              A co mi tam Kahane.

Ale wbij to sobie wreszcie do głowy, że nazwa Twojego państwa brzmi po polsku Izrael, nie Israel.

Zdradzę Ci. Ta właśnie pisownia i wymowa pozwala uniknąć niezbyt ładnie się kojarzącego w jęz. polskim zestawienia -sr-. I tak mówili chyba już dość wcześnie księża, i potem pierwsi tłumacze Biblii.

I dlatego nie mówi sie po polski Job, tylko Hiob.

Ładna była fraszka, chyba XVI-wieczna, o jakimś niewinnym dziewczęciu pięknie się rumieniącym podczas kazania na wzmiankę o Jebuzejczykach
                              • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 17:49
                                cepciu.... wbilam sobie do glowy, ze pisze sie przez z, rowniez mam wbite w
                                palce, ze sie pisze we wszystkich innych jezykach na swiecie przez s. a tak mam
                                juz "ulozone" palce od lat. wiec bede dalej pisac przez s, nie robiac zadnego
                                bledu. a ci co chca pisac iSSrael, to beda pisac wszystko jedno czy ja bede
                                pisac nazwe mojego kraju przez s czy przez z. oni to tak juz maja. na twoim
                                miejscu, cepek, zamiast zwalczac pisownie israel przez s, zwalczalabym pisownie
                                iSSrael, ale to ci jakos do glowy nie wpadlo, nie? bo widzisz, iSSrael wg
                                wszelkiej pisowni, polskiej i obcej, nie jest prawidlowe. mimo to jakos ci nie
                                przeszkadza. nie dziwne?
                                • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 18:19
                                  > iSSrael

Niech zwalcza moderator(ka). Obowiązek służbowy.

PS. Zamiast słowa "prawidłowe" mogłabyś raczej użyć slowa "poprawne".
                                  • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 18:26
                                    nu, cepek.... to jesli iSSrael zostawiasz moderatorce, to dlaczego nie
                                    zostawiasz jej rowniez israel?
                                    czy uzycie slowa "prawidlowe" nie jest poprawne? :))))
                                    • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 18:30
                                      Nie rozśmieszaj mnie.

Tak, użycie słowa "prawidłowe" w tym kontekście nie jest poprawne.
                                      • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 18:39
                                        ja cie rozsmieszam? nu, to dobrze.... bo jak czytam ciebie to jestem w swietnym
                                        homorze i smieje sie caly czas.... wiec pewnie sie ci udziela... :))))

ide na balkonik: cicho wszedzie, bo yom kippur i nawet imamy ze wszystkich 8
                                        meczetow pod moimi oknami milcza, chociaz maja ramadan... ciezkie zycie maja u
                                        okupanta, nie? :)))) ciao cepek....
                                        • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 18:54
                                          A konkretnie - masz osobiste zdanie na temat tych dżunglowych Żydów?

Fajny mają jezyk. Absolutnie podobny do hebrajskiego.

www.worldcomicsindia.com/images/comics/mizoram/r.lalbiaksangn.gif
                                          • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 19:01
                                            Bardzo mi się podoba taka Kuki-Mizo-hebrajska wypowiedź:

Lungnei rene rene sun ka pi, a chak chwo leh wat mai ang. Vawunah ang a kar lenah amah wi ka hnenah i rawn kaltir leh dawnnih.

• dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 19:51
                                            te cepek.... my mamy juz tutaj takich dzunglowych zydow i amharic tez nie
                                            bardzo podobny do hebrajskiego. ale modlili sie w tej dzungli po hebrajsku i
                                            znaja wszystkie swieta zydowskie, nawet jak nie umieli przechodzic przez ulice.
                                            ty to nie masz pojecia kto to zyd, co to wogole narod zydowski, nie masz
                                            pojecia o jego sile przetrwania, o jego sile wiary w boga i siebie. a gledzisz
                                            tutaj od rana do wieczora glupoty, ze kazdy inny belfer juz dawno by sie spalil
                                            ze wstydu.... nu, ale ty uparty belfer, tobie pomoc nie mozna...
                                            • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 19:59
                                              Ne macie. Ci są pierwsi. I nie porównuj z nimi tych waszych Falaszo-amharów. Zupełnie, ale to zupełnie co innego.

Co Ty myślisz, że ja nie wiem, o czym piszę?

Kuki-Mizo jako Żydzi ośmieszają ideę aliji, i tyle.

Jeśli ktoś tu ględzi, to na pewno nie ja. A głupoty? Wybacz - Twoja specjalność.
                                              • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 20:05
                                                nu, ja wiem ze glupoty to moja specjalnosc... :))))
                                                ale mysle, ze z toba i jeszcze z paru na tym forum to chyba gorzej: przeciez
                                                czekasz na te gadania ze mna i inni tez jak widza moj wpis to leca jak do
                                                miodu.... to wy chyba jeszcze wieksze glupki jak ja... :))))
                                                oj cepek, cepek.... niby dzisiaj powinnam siedziec na pokucie, ale ubaw mam nie
                                                z tej ziemi.... mam nadzieje, ze mi przodkowie moi wybacza... :))))
                                                • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 20:12
                                                  Mam nadzieję, że Twoi przodkowie nie z pogranicza Birmy, tylko z Chazarii.
                                                  Zawsze to swojskie, sąsiedzkie terytoria.
                                                  • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 20:57
                                                    aaaaach..... narzeszcie..... czekalam na ta chazarie od ciebie juz od dawna...
                                                    tak prawde mowiac cepek, to moi przodkowie z hiszpanii... dokladniej z
                                                    toledo... :))))
                                                  • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 21:14
                                                    A -
                                                  • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 21:19
                                                    nie wiem co takiego imponujacego.... masa zydow z hiszpanii, toledo bylo bardzo
                                                    zydowskim miastem... z hiszpanii przez niemcy do polski, tak to poszlo w mojej
                                                    rodzinie.... chazarow nikak.... :))))
                                                  • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 21:31
                                                    Zły wybór, ta trasa, trzeba było do Turcji, albo Maghrebu, poważnie mowię.
                                                  • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 21:35
                                                    cepek..... grzebanie w historii kilku tysiecy lat to twoja specjalnosc. ja nie
                                                    placze nad rozlanym mlekiem, czy zly wybor czy dobry, to ty tego nie mozesz
                                                    wiedziec... wybor byl jaki byl. i tak jest dobrze.
                                                  • cepekkolodziej Masz rację, 01.10.06, 21:47
                                                    może nie warto.

Ale i tak szkoda.
                                                  • dana33 Re: Masz rację, 01.10.06, 21:49
                                                    szkoda czego? ze nie chazarka, czy ze nie wyladowalam w turcji?
                                                    wiesz cep, ja to siebie lubie tam, gdzie wlasnie jestem. podoba mi sie.
                                                  • cepekkolodziej Re: Masz rację, 01.10.06, 22:07
                                                    Nie. Że mogłabyś teraz mieć większą rodzinę. Tylko tyle.
                                                  • dana33 Re: Masz rację, 01.10.06, 23:32
                                                    tak. to sie zgadza cepie. tego naprawde szkoda. ale wiesz, ja sie patrze zawsze
                                                    na ta pelna polowe szklanki.... ci co przezyli, ci sa super... :))))
                                                  • 1ja Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al.+ 01.10.06, 21:26
                                                    Pewny jestes?
                                                    Mama to potwierdzi?
                • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 14:53
                  zejman1 napisał:

> Plemiona to zwiazki szczepow.

?
                  • zejman1 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 15:09
                    pl.wikipedia.org/wiki/Plemi%C4%99
                    pl.wikipedia.org/wiki/Plemi%C4%99
                    No wiec "rod" to "rodzina", "klan", "szczep"...Np. szczep "Czarnych Orlow"
                    czy "Czarne Stopy" byl klanem, wieksza rodzina oparta o...itd.
                    Serdecznie pozdrawiam.
                    (Z)
                    • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 15:14
                      Szczep "Czarnych Orłów"

itd.

No tak.
                      • zejman1 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 15:23
                        No taaaaak...Zamienie to szczep " Notorycznych Idiotow". To bardzo ludny
                        szczep.Teraz powinienes byc zadowolony.
                        (Z)
                        • cepekkolodziej Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 15:50
                          Człowieku, ośmieszasz się.
            • dana33 Re: "Szukal", "szukal" i sie zes...al. 01.10.06, 16:30
              bingo zejman..... cepcia nie bylo na forum juz pare dni..... czekalam... :))))
              wiedzialam, ze szuka na gwalt nowego, odkrywczego tematu no i prosze: rzetelnie
              oczywiscie opracowane mysli naszego lowcy zydow ukazaly sie nam wyzej...
              czuje wyrazna ulge: cepek nasz zyje, ma sie dobrze i dalej mysli prosto, jasno
              i rzetelnie....
              moge odetchnac... :))))
      • goldbaum z cyklu: "O czym marza zydzi" 01.10.06, 12:24
        z_daleka napisał:

> A ja slyszalem, bez zartow, ze nadal najwiecej zydow jest w Polsce...Dokladnie
        > nie wiadomo ile...ale podobno jek juz ten ostatni bedzie wyjazdzal to na
        > lotnisko przydzie jeszcze stu, zeby go odprowadzic...

P.S. Fajna sygnaturka. Trafnie oddaje twoja bezsilnosc :-)
        • goidbaurn mustafa-goldbaum, "z daleka" i bezsilny? 01.10.06, 14:26
          Z daleka jest moze i z daleka, jednakzejest teraz u siebie i kupis radoscia
          zycia.

w przeciwienstwie do ciebie, kipiacego ze zlosci i bezsilnosci
          i wylewajacego tu ciagle na ekran islamskie pomyje :)))
          • goldbaum nonnek? maly jasiu jak zwykle bezsilny... 01.10.06, 19:38
            bezsilnosc to twoja specjalnosc maluchu...
            i to nie od tego momentu gdy posikales sie w majtki gdy sokista zamknal cie w
            klatce :-)
            • goidbaurn mustafa-g, Jasio cie znowu erotycznie wykorzystal? 01.10.06, 20:17
              od tylu?
              i jak, dobrze bylo?
              to masz tu adres Jasia:
              Jasio lubi islamuskow podszywajacych sie pod Zydow:)))
              zrobi Ci dobrze kolejny raz:)

Autor: Gosc: Jasio IP: *.ipt.aol.com Data: 31.01.2004 16:07 zarchiwizowany

Ø Dlatego ze nie znaja wlasnej historii.>
              Ø Dlatego ze nie doznali zyda na wlasnej skorze.
              > Dlatego ze sa latwymi ofiarami wlasnej naiwnosci i cudzej propagandy.>
              Ø Dlatego ze... >> Litania moglaby b nie miec konca!
              Ø
              · Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?
              · - Gosc: Jasio 31.01.2004 16:07

• goldbaum chcialbys co, maly zboku :-) 01.10.06, 21:20
                Janusz Kossakowski alias "maly jasio" napisał:

> od tylu?
                • goidbaurn mustafa-g, ty nie zmieniaj tematu. skoro jasio 01.10.06, 22:06
                  ci dobrze zrobil, ty mala antyamerykanska bidulinko, to ja chce Ci tylko pomoc,
                  skoro, go tak chetnie wspominasz...:)))

Tu masz adres jasia:
                  _____________________________________________________________________
                  Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?

Ø
                  ________________________________________________________________________

Mustafa-g, a jak tam twoi milusinscy, bandyci islamscy z hamas i hisbollah?
                  co im ostatnio strzelanie rakietami w cywilne osiedla w izraelu nie wychodzi...

prochu im zabraklo, czy jak?

• goldbaum zasikales sie w majtki maly jasiu? 01.10.06, 22:15
                    bo sokista zamknal cie w klatce? :-)
                    • goidbaurn powiedz nam,mustafa-g, jak jasio dobrze ci zrobil? 01.10.06, 22:42
                      mowisz, ze jasio jest maly?
                      no popatrz, nie wiedzialem, ze nedzne islamskie bidulinki tez sa male, skoro
                      lubia z malym jasiem...
                      tu masz adres jasia, on lubi islamuskow podszywajacych sie pod zydow,
                      wiec napewno zrobi ci drugi raz dobrze:
                      mowisz, ze nie od tylu?
                      a potrafisz inaczej?
                      a moze, mustafa-goldbaum, jak jestes nieletni, powinienes oskarzyc jasia
                      o pedofilie?
                      tu masz adres jasia.
                      na moja pomoc zawsze mozesz liczyc :
                      ______________________________________________________________________________
                      Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach?

Ø

_______________________________________________________________________
                      PS. a co tam u twoich milusinskich BANDYTOW islamskich z hamas i hisbollah
                      strzelajacych rakietami w niewinnych ludzi?
                      czego im brakuje, ze ich rakiety jakos ostatnio nie lataja???

______________________________________________________________________________
    • 1ja Re: Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakie+ 01.10.06, 15:49
      A na Zachodzie head hunter zawod intrantny.
      I ludzie mili.
      Szczegolnie one.
      Mialem z nimi do czynienia.
      I przezylem.
      Tylko wszystko chca wiedziec.
      • dana33 Re: Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakie 01.10.06, 16:38
        :))))
    • tia666 Re: Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakie 01.10.06, 18:00
      > To są ponoć potomkowie jednego z zaginionych plemion Izraela, wędrującego od i
      > przez 27 wieków po Azji.

tak , to sa zapewne potomkowie tych co bladzili po pustyni
      hmm co za zgubne plemie

> Bleeeeeeeeeeee. Nie dopuścimy. Wolimy mieć skośnookich, żółtoskórych
      > nowo-Żydów

hehe niedlugo beda szukac "nowo-Żydów" wsrod pingwinow
      • 1ja Re: Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakie+ 01.10.06, 18:34
        Nowo-polaczkow juz znalezli.
        Wsrod donosicieli-ksieza,dziennikarzy,wojska i innego pspulstwa.
        Tak twierdza macierewicz z jankowskim.
        • tia666 Re: Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakie 01.10.06, 23:30
          hehe kto szuka ten znajdzie...
          jak sie postarcie to napewno znajdziecie "koszernosc" wsrod pingwinow;)
          • 1ja Re: Powrót - po dwóch tysiącleciach z dużym hakie+ 01.10.06, 23:56
            ty sie starac nie musisz.
            wszyscy sa poswieceni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka