Gość: :)) IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.01, 15:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vist _Libańskie_refleksje_.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 23:11 Cześć (Normalna) ! Tu mozna sobie posnuc refleksje na linii Polska-Liban... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: _Libańskie_refleksje_.... IP: *.lynx.net.lb 19.06.01, 11:06 Teraz sama sie dziwie, ze wzielam ten nick ale gdy otworzylam watek <<dlaczego arabowie zabijaja?>> to mialam wrazenie, ze wpadlam do jakiegos potwornego ogromnego kotla z nienormalnymi ludzmi i pierwsze, co mi przyszlo na mysl - to wlasnie to. Ogarnela mnie wscieklosc,wstyd za rodakow a nastepnie gleboki smutek. Skad w tym narodzie, ktory tak bardzo lubi sie szczycic tolerancja (zreszta, fakt ze w Polsce nie plonely stosy inkwizycji nie swiadczy jeszcze o toleracyjnosci narodu; moim zdaniem Polacy w swej ogromnej wiekszosci nigdy nie byli tolerancyjni, i nie sa). Vist, nasuwa mi sie od razu pytanie o Twoje zwiazki z Libanem. Ja, jak slusznie sie domysliles - mieszkam wlasnie w Libanie. Odpowiedz Link Zgłoś
vist _wrocławskie_..fleksje_.... 19.06.01, 16:31 Gość portalu: Normalna napisał(a): > Teraz sama sie dziwie, ze wzielam ten nick ale gdy otworzylam watek <<dla > czego > arabowie zabijaja?>> to mialam wrazenie, ze wpadlam do jakiegos potworneg > o > ogromnego kotla z nienormalnymi ludzmi i pierwsze, co mi przyszlo na mysl - to > wlasnie to. *** Cześć ! Jakbyś chciała ? Norma ? (może coś wybierzesz dla siebie) Nie chcialem z Tobą rozmawiać w tamtym wątku, bo dopisanie nowego listu, przenosi wątek do góry. A wątek "Dlaczego ....." jakoś mi na górze nie pasuje. Ogarnela mnie wscieklosc,wstyd za rodakow a nastepnie gleboki > smutek. Skad w tym narodzie, ktory tak bardzo lubi sie szczycic tolerancja > (zreszta, fakt ze w Polsce nie plonely stosy inkwizycji nie swiadczy jeszcze o > toleracyjnosci narodu; moim zdaniem Polacy w swej ogromnej wiekszosci nigdy nie > > byli tolerancyjni, i nie sa). *** Tutaj w wątkach o Izraelu pisze mało Polaków. Może jestem jedyny ? Wiekszość osób zajmujacych się tymi sprawami, to Żydzi, którzy walczą ze światem i sobą. Viri - Palestyńczyk i emigranci. Emigranci dzielą sie na prożydowskich i anty. Polacy nie lubią tu pisać, bo nie chcą być zamieszani w ohydne oskarżenia o antysemityzm itp. Jeśli chcesz opowiem w skrócie co tu sie stało, bo akurat chyba wiem... > Vist, nasuwa mi sie od razu pytanie o Twoje zwiazki z Libanem. Ja, jak slusznie sie domysliles - mieszkam wlasnie w Libanie. Nie domyśliłem sie. To, że piszesz z Libanu jest uwidocznione w prawym rogu nad listem. Jest tam "adres" nadawcy. U Ciebie, to: *.lynx.net.lb , gdzie "lb" oznacza Liban. Nigdy nie byłem w Libanie i jakoś mnie tam nie ciągnie szczególnie dziś. Jak słyszałem ten piekny kraj leży w ruinach po wojnach... Ciekawe co tam robisz ? pozdrawiam Vist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: _wrocławskie_..fleksje_.... IP: *.lynx.net.lb 19.06.01, 17:23 Co tu robie? Mieszkam, a raczej zyje tu. Od 87 z przerwami a wiec sporo. I calkiem sobie chwale. Kraj jest piekny aczkolwiek faktem jest , ze ucierpial wiele w czasie wojny. Potrzebuje duzo pieniedzy ale niestety wlasnie nie widac konca kryzysu ekon. , poglebianego jeszcze dodatkowo marazmem politycznym w regionie. Mimo nieustajacego optymizmu Libanczykow i ich niezrownanej przedsiebiorczosci kraj popada w coraz wieksza depresje. Ciezko nam. I w duzej mierze zawdzieczamy to wlasnie Izraelowi. Jest to swego rodzaju regionalny nowotwor zlosliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
vist Re: _rocławskie_..leksje_.... 19.06.01, 17:38 Gość portalu: Normalna napisał(a): Mimo nieustajacego optymizmu Libanczykow i ich niezrownanej > przedsiebiorczosci kraj popada w coraz wieksza depresje. Ciezko nam. I w duzej > mierze zawdzieczamy to wlasnie Izraelowi. Jest to swego rodzaju regionalny > nowotwor zlosliwy... Ostatnio jest głosno wokół programu BBC w którym przedstawiono zbrodnie Sharona w Libanie, czy u Ciebie też ? Brytyjczycy chcą oskarżyć go o ludobójstwo. Czy oglądasz polską TV ? Jak się dowiadujesz co w kraju ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes;) Re: _rocławskie_..leksje_.... IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.01, 20:09 A CO TO MA WSZYTSKO DO ROBINHOODA???? czy kazdy, nawet najglupszy "watek" musi zejsc na tematy izraela?? vist..a moze ty mala zydek jestes i ci teskno za ojczyzna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: _rocławskie_..leksje_.... IP: *.lynx.net.lb 20.06.01, 18:42 Alez Vist, co do zbrodni Szarona to ja mam relacje naocznych swiadkow! Tak, wiem o programie BBC. Wiem tez o tym , ze Belgia domaga sie sadzenia go jako zbrodniarza wojennego. Mam tv - kabel. A poza tym - czytam na necie angielskojezyczna prase izraelska. Nawet swoi nazywaja go ,,widmem Sabry i Szatily''! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: _ocławskie_.eksje_.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.06.01, 13:03 Gość portalu: Normalna napisał(a): > Alez Vist, co do zbrodni Szarona to ja mam relacje naocznych swiadkow! Tak, > wiem o programie BBC. Wiem tez o tym , ze Belgia domaga sie sadzenia go jako > zbrodniarza wojennego. Mam tv - kabel. A poza tym - czytam na necie > angielskojezyczna prase izraelska. Nawet swoi nazywaja go ,,widmem Sabry i > Szatily''! Oglądałaś stronę Viri'ego ? www.palestine.prv.pl ? Może podpowiesz mu coś o żródłach kolejnych zdjęć ? Bo jeśli chce coś pokazać powinien to aktualizować. Może masz na mysli witrynę z obrazkami z Libanu ? Chętnie popatrzę. Zobaczę jak mieszkasz. ok ? :-) Vist______________________________ P.S. Drażni mnie, gdy za każdą wymianą (Twoja I WOJO!!) podnosi się wątek: VIST, to perfidny.... pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: _ocławskie_.eksje_.... IP: *.lynx.net.lb 22.06.01, 00:00 Vist, alez mi sie w ogole nie chce wchodzic na tamten watek ani na to forum! Szkoda czasu, bo bardzo watpie zeby cokolwiek trafialo do przekonania ,,twardoglowym'''' i ,,skostnialym w nienawisci''''? Watpie. Wiesz, ktos, kogo bardzo cenie, powtarza czesto: ,,zyj i pozwol zyc innym''''. Jakze proste! Okazuje sie jednak, ze ponad sily wielu sposrod naszych bliznich. Czy ta stronka jest Twoja? Chetnie bym porozmawiala z Toba ale nie na forum tylko na jakims czacie. Moge Ci przeslac e- mail? Odpowiedz Link Zgłoś
vist Re: _oławskie_.ksje_.... 22.06.01, 00:00 Gość portalu: Normalna napisał(a): > Vist, alez mi sie w ogole nie chce wchodzic na tamten watek ani na to forum! > Szkoda czasu, bo bardzo watpie zeby cokolwiek trafialo do > przekonania ,,twardoglowym'''''''' i ,,skostnialym w nienawisci''''''''? Watpie. Wiesz, > > ktos, kogo bardzo cenie, powtarza czesto: ,,zyj i pozwol zyc innym''''''''. Jakze > proste! Okazuje sie jednak, ze ponad sily wielu sposrod naszych bliznich. > > Czy ta stronka jest Twoja? Chetnie bym porozmawiala z Toba ale nie na forum > tylko na jakims czacie. Moge Ci przeslac e- mail? Cześć N. ! Stronę zrobił Viri i jak pisze teraz ma sesję... Mh... spytaj tego kogo cenisz, jak to z tym życiem i pozwalaniem jest. Tu na forum zresztą naszym nie żydowskim możesz pozwolić im żyć oddając miejsce forum " w okupację" . Mało im terytoriów okupowanych ? Teraz będą okupować polskie forum ? Wiele osób tak robi. Wycofuje się z wątpliwego miejsca. Żydzi chyba tego chcą. Vist__________________ P.S. Czekam na maila :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: _oławskie_.ksje_.... IP: *.lynx.net.lb 23.06.01, 00:00 A jednak nie wytrzymalam i znow wdepnelam w cuchnace bagienko, na ,,vist i kompany -falszerki..''''i cos tam jeszcze. Ale obiecuje sobie, ze to juz naprawde koniec. Napisze :) Odpowiedz Link Zgłoś