dana33 26.01.07, 09:20 zaczeli od porywan dziennikarzy, a teraz zaczynaja strzelac na dyplomatow zagranicznych: Palestinian gunmen fire at Canadian, German diplomatic missions in the West Bank www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3357202,00.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas.007 Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 13:14 Dana to jest wojna!!! W wojnie jedni uzywaja regularnych armii, ot jak w Somalii USA bombarduje islamistów, to jak oni moga sie odwdzieczyc.... Terrozryzm to juz był stsowany przez Polaków w II wojnie... Teraz wszystko tylko nabrało ostrzejszych wymiarów i skali! Ja jestem za pokojem, ale doprawdy nie wiem... nie wiem czy to jest mozliwe! Moze to taka natura ludzka - dominowanie i rzadzenie, decydowanie o ludzkim zyciu! I najdziwniejsze, ze ofiara potrafi stac sie okrutnym katem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 13:23 W patologicznej relacji miedzy osobami badz narodami kazda ze stron moze realizowac sie tylko w 3 rolach, mianowicie jako kat lub jako ofiara, albo jako wybawca. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 13:27 Byłem na filmie Wiatr buszujacy w jeczmieniu o powiedzmy zaczatkach IRA! Przeciez IRA to tez terroryzm, ale wierz mi wychodzacy solidaryzowali sie z Irlandczykami a nie z Angolami! Moze ja cos źle zrozumiałem, ale tak to zrozumiałem... I jak Angole mordowali czy stosowali przemoc, to mi sie pięść zaciskała... W kazdym z nas wiec jest kat i ofiara, kazdy znas moze byc oprawca lub terrorysta! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 13:30 wolalabym byc w roli wybawcy, marudzinski, ale jakos nie wychodzi.... wola terror jak widac... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 13:28 to jest wojna miedzy tzw. palestynczykami a israelem. co do tego ma canada, niemcy, bali, madrid czy londyn? maja zamiar wojowac z calym swiatem? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 13:35 myslisz, ze wsród terrorystów sa wykształceni ludzie majacy okreslony swiatopoglad i potrafiacy wyciagać wnioski i analizować? Potrafia odróznic... Zdaje sie w Stanach jak chciano zrobic porzadek z dzielnica slamsowa, to nie wysłano tam grupy policji do pałowania, ale budowlańców, którzy zburzyli slamse i postawili ładne domki... i dano je tym ludziom! I wyobraź sobie wielu sie zmieniło, mieli cos swojego, o co mogli dbac... Byt kształtuje swiadomośc... czy jakos tak... Jaki maja zamiar ja tez nie wiem, ale na pewno sa zaslepieni i nie maja NIC do stracenia... oprócz zycia na którym tez juz im nie zalezy! To jest desperacja! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 bywa i tak 26.01.07, 13:44 chca jednego by o tym mówiono na swiecie, bo jak wiesz w ciszy i spokoju, to Izrael ma armie mogąca zmiazdżyć kazdy kraj... Bo jak wiem do wojsk rozjemczych armia Izraelska strzelała, a nawet symulowała atak lotniczy na francuskie wojsko i jak minister Francji powiedziała brakowało tylko kilku sekund, by zestrzelono samoloty izraelskich sił zbrojnych... które wykonywały manewr jak do ataku! I nie wierze, by to wymyslili sami piloci, to żołnierze wykonujacy rozkazy! I tez zapytam czy Izrael chce walczyc z całym światem? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: bywa i tak 26.01.07, 13:50 israel nic nie symulowal i israel nie chce wojny zadnej. israel wyraznie ostrzegl, bo strona tzw. rozjemcza dziwnie pojmuje rozejm.... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bywa i tak 26.01.07, 13:53 ach czyli jak Ty piszesz "strona tzw. rozjemcza" jest tez zła i źle pojmuje rozejm... Tylko strona Izraelska dobrze pojmuje zdaje sie wszystko - Twoim zdaniem! Nie symulował i nie chce wojny, ale Izrael ostrzega! A kogo ostrzega - cały swiat, bo te wojska, to ONZetowskie zdaje sie....? A wiec Izrael ostrzega cały swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: bywa i tak 26.01.07, 13:58 byloby niezle, andreas, jakbys nie wsadzal mi w usta slow, ktorych nie powiedzialam. nie lubie manipulacji i nie lubie idiotycznej ironii. praktycznie biorac zmuszono nas do podpisania rozejmu i mial on kilka waznych punktow, ktore nie zostaly, przynajmniej wtedy, wykonane przez sily rozjemncze. to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bywa i tak 26.01.07, 14:00 NIC Tobie w usta nie wsadziłem... ;)) Każde jedno słowo jest z TWOJEGO postu!!!! Przeczytaj uwaznie co napisałas powyzej, alboi czytaj zanim wyslesz... jakie słowo czy mysl "wsadziłem w Twoje usta"? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bywa i tak 26.01.07, 14:03 "israel nic nie symulowal i israel nie chce wojny zadnej. israel wyraznie ostrzegl, bo strona tzw. rozjemcza dziwnie pojmuje rozejm...." W tym poscie ja zrozumiałem, ze Izrael nie symulował, ale ostrzegł! Nadto, ze "strona tzw. rozjemcza" rozumiem, ze stawiasz w watpliwosc rozjemczość przez uzycie "tzw." a jeszcze wzmacniasz "dziwnie pojmuje rozejm"! Po prostu czytam wprost, nawet nie miedzy wierszami Twoje posty! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bywa i tak 26.01.07, 14:10 podobnie widze nielubimy... ja tez nie lubie manipulacji i idiotycznej ironii, ale jak sie zorientowałem po Twoich wpisach, to jest własnie to, co stosujesz najczęsciej obok personalnych ataków... Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 14:44 Gryza reke co ich karami napewno facet niedostal Wize :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 14:53 a czy na ten przykład może to byc... prowokacja? No, podstawieni... terrorysci... Czy takiej opcji nie ma tam? Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 15:05 napewno to byli barcia polskie tatary albo inne polskie achmedy? Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 22:23 Terrorysci ? Powiedz nam ile tacy jak ci , (majac gdzies miedzynarodowe prawo) sprowokowali excesy na okupowanych terytoriach , zgonili na Hamas i dali wam pretext do karnych expedycji , bombardowania i mordowania niewinnych cywili ? ============================================================================== B'Tselem: Stop use of undercover troops ====================================== By ASSOCIATED PRESS - Jan. 25, 2007 16:27 The B'Tselem human rights group called on the IDF on Thursday to stop using undercover troops in Palestinian areas after four civilians were killed in a West Bank military operation. The group demanded in a letter to the army's Judge Advocate General that he order the army to stop dressing soldiers in civilian clothes in secret military operations, saying the practice violates international laws. The letter was prompted by a Jan. 4 Israeli arrest raid involving undercover troops in the West Bank city of Ramallah in which four Palestinian civilians were killed. The civilians would have stayed clear of the area if the soldiers had been wearing uniforms, B'Tselem said. www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1167467813870&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 22:31 oni, rozlupniec, nie prowokuja zadnyh excesow. oni wylapuja tych sqrwieli terrorystycznych..... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: terrorysci w akcji.... 26.01.07, 22:33 aaaaa, jeszcze male pytanko, rozlupaniec..... co powiesz o zabitym palestynskim dwulatku, ktorego zamordowali albo hamas albo fatah? podeslac ci chusteczke do otarcia lez? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: terrorysci w akcji.... 27.01.07, 01:33 a to o chusteczce to idiotyczna ironia... ? Nie na pewno nie manipulacja! Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother1 Re: terrorysci w akcji.... 27.01.07, 03:35 Jak sie zydy z zioncami beda holokaustowac to tez nie bede sie przeciwstawial. To jest w ich rodzinie-to ci nie powinno przeszkadzac powinnas sie z tego cieszyc znajac zioncmentalnosc bo wyzionce nie musicie wtedy zabijac.Ale-ale jak wy zionce zabijacie tylko dlatego ze oni sa palestynczykami a wy chcecie istniec za cene zycia innych to to jest zbrodnia przeciw ludzkosci.paniala oblakana czy jeszcze ne?. Odpowiedz Link Zgłoś