Dodaj do ulubionych

Ricky Martin "obraził" Busha

17.02.07, 13:56

czym wywołał powszechny entuzjazm publiki

--------------------------------------------------------
Ricky pokazał Bushowi palec
asz2007-02-17, ostatnia aktualizacja 2007-02-17 13:15
W 2001 r. Ricky Martin śpiewał na koncercie inaugurującym prezydenturę
George'a W. Busha. Teraz miał dla niego zupełnie inne przesłanie. Podczas
piątkowego występu na stadionie w San Juan piosenkarz wykonał niecenzuralny
gest pod adresem prezydenta USA.
Ricky wystawił środkowy palec, wykonując piosenkę "Asignatura Pendiente",
która zawiera słowa "fotografia z Bushem". Gest artysty wywołał burzę
oklasków.

- Będę głosił moje poglądy na temat życia i pokoju poza sceną i na scenie.
Zawsze potępiałem wojnę i tych, którzy do niej dążą - napisał piosenkarz w
komunikacie przesłanym agencji AP
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Ricky Martin, kto? 17.02.07, 15:53
      Ricardo Martinez ma problemy z karierą i stara sie dostać na pierwsze strony
      gazet aby odkurzyć i nawodnić. Wszyscy juz dawno o nim zapomnieli, przestali
      przychodzić na koncerty a jego "płyty" słuza za mysia ubikacje w piwnicach
      sklepów. No i zaświtała mu myśl. Pokazać srodkowy palec Bushowi, na pierwsze
      strony gazet, sprzedaż wzrośnie i zaczna przychodzić...... Ale to już było,
      znamy to wszyscy i wiemy dlaczego...
      • misterpee Re: Ten sam pales dla felusiaka 1 17.02.07, 16:38
        i dla wszystkich jego mecenasow.
        Bush posluguje sie tym znakiem, kto czym wojuje od tego ginie. Za wszystkie
        jego klamstwa, nielegalne wojny, ekonomiczna degenarcje, swiat zaplaci sprawca
        wczesniej czy pozniej. Palec to dopiero poczatek . W histori swiata nikt kto
        zaczal wojne nigdy jej nie wygral.
        Rick Martin nie byl nigdy moim ulubiencem podobnie njak Bob Dylan i wielu
        innych. Ale cenie ich za ich odwage. Pete Seagar ma swoich nastepcow !
        • felusiak1 Dzieki za palec i o jakiej odwadze mówimy 17.02.07, 17:41
          Pokazanie srodkowego palca to odwaga? Nie panie kolego. Byłby odważny gdyby
          wytarł krocze portorykańska flaga. Madonna była taka odwazna ale jej przeszło i
          tylko palec pokazuję. Widocznie od nie Ricardo czerpie.
          Dzisia trzeba niemałej odwagi aby wyrazić poparcie dla Busha a nie na odwrót.
          Busha.
      • yann17 Re: Ricky Martin 17.02.07, 17:39
        no a komu miał pokazać ?
        Czy zrobił to by zdobyć tani poklask czy z innych powodów, wzbudził powszechny
        aplauz zgromadzonej publiki.
        • felusiak1 Re: Ricky Martin 17.02.07, 17:42
          I trafił na pierwsze strony gazet... prawda?
          • puls.usa Re: Ricky Martin 17.02.07, 19:29
            masz racje felek...to "odswiezanie" startej plyty
            i zwykly populizm zgaslej "gwiazdy"
            ciekawe czy zdobylby sie na ten sam gest
            w madison s.g....ny

podobnie jak inny multimilioner-muzyk -geldof
            ktory z luksusowej willi kieruje "pomoca"(live aid)
            dla biednej afryki.......czasmi lata first klas
            i truje w luksusowych resturacjach 5 gwiazdkowych hoteli
            do podobnych multimilonerow jak on
            .... efekt dla glodnych zaden...ale jego plyty ida
            • felusiak1 Re: Ricky Martin 17.02.07, 20:30
              Ależ oczywiście, że w Madison Square Garden powrórzyłby wyczyn i w Radio City też.
              Teraz jest to w modzie. Odwage trzeba mieć aby powiedziec cokolwiek pozytywnego
              o Bushu albo poprzec iracka wojnę. To może kosztować rolę w filmie, w
              telewizyjnym serialu albo skasować kontrakt na nagranie piosenki. Publika może
              nie zechciec kupić. Nie wspomne o czekajacym ostracyzmie.
              Dixie Chicks wykazały sie odwagą, kiedy Bush był popularniejszy. No i płaca do
              dzisiaj. Grammys, które zdobyły nie przywrócą utraconej publiczności.
              One spiewaja country a w Nowym Jorku, w Bostonie, w LA i SF wielbicieli tej
              muzyki policzyć można na palcach. Co innego w Virginii i na południe.
              Tam tylko country i blue grass, ale na próżno szukać Dixie Chicks. Szkoda, bo są
              naprawde dobre.
              • yann17 Re: Ricky Martin 17.02.07, 21:17
                Tak, Tak Felusiak Bush to jedyny sprawiedliwy na tym padole , kiedy wiekszość
                obywateli USA jest przeciw niemu. Czyż nie przypomina on Błędnego Rycerza albo
                Don Kichota ???

Coś mi się zdaje że twoja paranoja sięga zenitu, skoro używasz takich okresleń
                jak ostracyzm, który rzekomo dotyka zwolenników Busha. Czyżby maccartyzm a
                rebours ????
                • felusiak1 Re: Ricky Martin 17.02.07, 21:53
                  yannek, dyskutujesz jak dzieciak.
                  Ostracyzm jest wszechobecny po obu stronach politycznego spektrum. Dałem ci
                  przykład Dixie Chicks, ale oczywiście nie zrozumiałeś. Popatrz na Liebermana,
                  który za poparcie jakiego udziela Bushowi w wojnie w Iraku został skazany na
                  banicję mimo, ze we wszystkich innych sprawach reprezentuje główny nurt partii
                  demokratycznej i jest bardziej na lewo niż nowowybrani demokratyczni senatorowie.
                  Mccarthyism nie ma nic wspólnego z ostracyzmem.
      • gloubiboulgomm Jak idzie w Iraku, meerkat? Ladnie sie bawisz? 17.02.07, 19:32
        ...
    • o_brother1 Historia ze srodkowym palcem. 17.02.07, 22:09
      Re: Egzamin - warunek otrzymania obywatelstwa USA
      Autor: o_brother1
      Data: 13.12.06, 16:55

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
      Obowiazkiem nowego obywatela bedzie znac tez znaczenie palca srodkowego
      uniesionego w gore.Mialem taki przypadek z dyrekrorami szkoly do ktorej nasze
      dzieciaki chodza(jeden pokazal komus tam palec).Afera nie z tej ziemi.
      Poszlismy na dywanik do pryncypalow i zaczela sie indoktrynacja.Po moim wyznaniu
      ze nie wiem co to znaczy dostalem odpowiedz:jak to jestes amerykaninem i nie
      wiesz?Nie wiem.To ty sie nie zloscisz jak ci ktos pokaze palec jadac w
      samochodzie?.Nie, nie zloszcze sie.No to co za amerykanin z ciebie jak nie wiesz
      co to jest?.Jestem tutaj aby sie dowiedziec.Musze znac znaczenie aby dziecko
      wychowywac w duchu amerykanizmu-mowie.Jak narazie nie zgadzam sie na zadna kare
      dopoki nie powiecie mi co to znaczy.To znaczy fuck you.Ale co to znaczy
      pytam?.To jest"weirdest"rozmowa jakakolwiek kiedykolwiek mialam-mowi jedna.
      Nie rozumie-mowie.Czego nie rozumiesz?.Palca srodkowego ktory mowi fuck you.
      Sprawdze w slowniku-dodaje.Smiech z konsternacja i politowaniem w moja strone.
      Czy dziecko bedzie ukarane to zalezy odemnie-mowie.Cisza.Ok.mowi jedna to znaczy
      ze ktos kogos chce wydupczyc.Ale co to znaczy-dalej nalegam.To znaczy ze jak
      masz to cos do dupczenia to wkladasz to w to samo miejsce tylko rodzajowi
      zenskiemu.No ale ja slyszalem ze rodzaj meski wklada to tez rodzajowi meskiemu
      tylko w inne miejsca-dodaje i to jest przestepstwo?-wnioskuje swoim pytaniem,to
      wy tego uczycie dzieci w tej szkole?.No to teraz wytlumacz to mojemu 6 letniemu
      dziecku-mowie i ja chce tego sluczac.Ty to masz zrobic-mowi jedna.Nie,to nalezy
      do was mowie bo palec byl pokazany do gory na terenie szkoly poza tym ja nie
      uwazam to za przestepstwo.

Skonczylo sie tym ze chcialy dziecku dac kare zbierania papierkowwokol kolo
      szkoly szkoly.
      Nie zgodzilem sie na to wiec pytam czy maja w tej szkole zbieraczy papierkow na
      etacie.Moje dziecko tu ma sie uczyc a nie zbierac papierki.
      Na moje zadanie dziecko nie pojdzie jeden dzien do szkoly-mowie.Ale tylko
      dlatego ze ja sie czegos tu dzisiaj dowiedzialem chociarz z wielkim trudem to
      wam przyszlo i jak sie dowiem ze sie tutaj praktykuje znaczenie palca to bedzie
      problem bo teraz juz jestem pelnowartosciowym amerykaninem-mowie.To nalezy do
      starszych a nie do dziecie-dodaje z dydaktycznym podkresleniem.Wiemy,zgadzaja
      sie dyrektorki.
      Kara byla wlasciwie wymierzona dyrektorkom bo nie dostaly od stanu pieniedzy
      na konto mojego dziecka ktore nie bylo w szkole.Szkola jest czesciowo prywatna i
      czesciowo wspierana przez stan Arizona.
      • misterpee Re: Felusiak rasista 17.02.07, 23:47
        Felusiak przypomina nam ze Risck jest latinose, a co gorsze jest z Portorico.
        Felusiak poedz nam jakie jest twoje prawdziwe imie i skad pochodzisz, zapewne
        nie z Polski. I nie proboj robic z nas rasistow, po to zeby krzyczec na caly
        swiat jakimi antysemitami sa Polacy. Bush musi odejsc, i powinno byc to nie
        spokojne przekazanie wladzy, ale oskarzenie tych ktorzy oklamali i zrujnowali
        swiat i Ameryke. tu wcale nie chodzi o Busha. Hitler sam nie bylby w stanie
        spowodowac 2 wojny. Potrzebni do tego byli ludzie i narod Niemiecki. Jestesmy
        dzis w podobnej sytuacji, dlatego palec Ricka ma swoja wymowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka