Dodaj do ulubionych

czy ktos wie

09.04.07, 23:41
ile pieniedzy izrael wydal na pomoc dla swiata i komu pomaga? jakos nie moge
sama znalesc,moze ktos ma jakies dane?
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: czy ktos wie 09.04.07, 23:41
      www.israaid.org.il/
      • i-love-2-ski Re: czy ktos wie 09.04.07, 23:45
        tam nie ma nic o sumie pieniedzy,tylko sa informacje o pomocy.mnie interesuje
        ilosc pieniedzy jaka Izrael wydaje na pomoc miedzynarodowa.
      • grzegorz1948 Re: "Absztyfikant 09.04.07, 23:46
        Israeli & Diaspora Backpackers to Assist Street Children in Nepal
        Nepal, January 21, 2007
        Israeli & Diaspora Backpackers to Assist Street Children in Nepal

The new Jerusalem-based non-profit Tevel b'Tzedek (“The Earth-In Justice” - a
        phrase that comes from the Psalms that Jews sing every Friday evening to
        welcome in the Sabbath) will begin its first backpacker humanitarian program in
        Katmandu, Nepal this coming April 15th (2007).

The 3-month program integrates study and service internships for 20 Israeli and
        Diaspora young adults involving them in social and environmental justice
        programs in the developing world. The group will
        Pytanie bylo pomoc dla Swiata nie dla Zydow

• absztyfikant jasne 09.04.07, 23:54
          Israeli Rabbi calls Knesset on starving children in developing countries
          Israel, Feb. 20, 2007

Israeli Rabbi calls Knesset to hold session on the starving children in
          Developing countries

For Immediate Release: Feb. 20, 2007

During the weekend the outgoing head of the UN�s World Food Programme, James
          Morris, stated that more then 18 thousand children die every day as a result of
          malnutrition and hunger.

Upon hearing these figures Rabbi Yisrael Lau, former Chief Rabbi of Israel,
          turned to Ms. Dalia Itzik, Speaker of the Knesset, with a request to hold a
          special session on this topic.

�As a child survivor of the Holocaust I know what hunger causes and I have seen
          thousands die as a result of malnutrition. I feel that the people of Israel have
          to be more sensitive than other nations by offering assistance and solutions to
          aid all those in need� stated Rabbi Lau.
    • dana33 Re: czy ktos wie 09.04.07, 23:51
      i-love-2-ski napisała:

> ile pieniedzy izrael wydal na pomoc dla swiata i komu pomaga? jakos nie moge
      > sama znalesc,moze ktos ma jakies dane?

gdzies ty sie uczyla polskiego, rachelciu? na muranowie?????
      znalesc...... he he he.....
      • i-love-2-ski nu rebiata 09.04.07, 23:56
        czy ktos zna te magiczna liczbe,czy bedziemy sie podgryzac do nocy? tylu tu
        specjalistow od gramatyki,historii,politologii a nikt kurna nie umie
        odpowiedziec mi na proste pytanie.
        ty danus cwicz spowrotem,a moze kiedys...
        • lechu112 nu rebiata ..........pomozcie sierotce po ...PRL 10.04.07, 00:01
          Bo spac nie bedzie mogla w nocy i oprocz hormonow ( klimaterium ) to jeszcze
          slynny Prozac bedzie bidula musiala zazywac ,a wszysko przez ten
          Izrael co ja przesladuje w nowojorskim bejzmencie nawet w Swieta
          Wielkanocna .
          TO POWINNO BYC ZABRONIONE !
        • ariadna-enta Re: nu rebiata 10.04.07, 00:07
          rachela się nudzi i nawija na swój ulubiony temat pt"Izrael.

• puls.usa Re: nu rebiata 10.04.07, 00:09
          i-love-2-ski napisała:

> czy ktos zna te magiczna liczbe

abszys juz pracuje,judaike zwola
          jakies liczby wymysla
          pomoc z eretz..... hehehehehe dobry numer
          • puls nu rebiata- tu juz drugie klimaterium napierqqqla 10.04.07, 00:50
            Pomozcie , bo jeszcze sobie cos zrobi bidula .
            Ma najwielszy problem w chwili obecnej .
          • maglara Re: nu rebiata 10.04.07, 01:08
            nie ma zadnej pomocy, oni sami bez pomocy amerykanskiej by nie przezyli,
            • gdotb Re: nu rebiata 10.04.07, 04:55
              chcialas powiedziec:
              'bez haraczu od Ameryki i reszty swiata'
              ?

g.
    • puls.usa pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 09.04.07, 23:56
      sami moski lape bez przerwy wyciagaja
      50 pare lat istnienia na swinski ryj
      • i-love-2-ski Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 09.04.07, 23:57
        no nasz szanowny zyd absztyf zaczal japanie na temat strasznie egoistycznej i
        samolubnej hameryki,ktora to nikomu nie pomaga. cale szczescie,ze mamy te hojna
        europe inaczej swiat by zginal z glodu,a izraela to juz nikt by nie ochronil
        gdyby nie norwegia:)))
        • absztyfikant Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 10.04.07, 00:05
          Nie twierdzilem histeryczko wiadomo skad, ze Stany Zjednoczone nikomu nie
          pomagaja, tylko zauwazylem, ze prowadza egoistyczna polityke jak kazde mocarstwo.
          • i-love-2-ski Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 10.04.07, 00:20
            absztyfikant napisał:

> Nie twierdzilem histeryczko wiadomo skad, ze Stany Zjednoczone nikomu nie
            > pomagaja, tylko zauwazylem, ze prowadza egoistyczna polityke jak kazde mocarstw
            > o.
            >

sluchaj palancie,jesli nie pijasz denaturatu i dowidzisz co pisales to poczytaj
            sobie twoje wpisy na temat egoistycznej i samolubnej hameryki,czyli takiej ktora
            nikomu niczego nie daje:)))

absztyfikant napisał:

> Ameryka troszczy sie wylacznie o siebie.
            >
            >
            • behamot3 Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 10.04.07, 00:29
              i-love-2-ski napisała:

> absztyfikant napisał:
              >
              > > Nie twierdzilem histeryczko wiadomo skad, ze Stany Zjednoczone nikomu nie
              > > pomagaja, tylko zauwazylem, ze prowadza egoistyczna polityke jak kazde mo
              > carstw
              > > o.
              > >
              >
              > sluchaj palancie,jesli nie pijasz denaturatu i dowidzisz co pisales to poczytaj
              > sobie twoje wpisy na temat egoistycznej i samolubnej hameryki,czyli takiej ktor
              > a
              > nikomu niczego nie daje:)))

jesli daje to znaczy ze ma w tym interes palantko ! nic za darmo ferszteis ?

>
              >
              > absztyfikant napisał:
              >
              >
              >
              > > Ameryka troszczy sie wylacznie o siebie.
              > >
              > >
              • i-love-2-ski Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 10.04.07, 00:34
                behamot3 napisał:

> jesli daje to znaczy ze ma w tym interes palantko ! nic za darmo ferszteis ?

:))) a tos mnie rozmieszyl? mamy szczegolnie interes z afryki,gdzie walimy jak
                glupi nasze hard earned $$,nie wspominajac naszych dzikich azjatow,ktorzy nas
                Zywia Y Bronia? gdzies ty studia konczyl,chyba w jakiejs przyzakladowej szkole
                dla koszer partyjnych propagandystow:))
                • behamot3 Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 10.04.07, 00:37
                  i-love-2-ski napisała:

> behamot3 napisał:
                  >
                  >
                  > > jesli daje to znaczy ze ma w tym interes palantko ! nic za darmo fersztei
                  > s ?
                  >
                  >
                  > :))) a tos mnie rozmieszyl? mamy szczegolnie interes z afryki,gdzie walimy jak
                  > glupi nasze hard earned $$,nie wspominajac naszych dzikich azjatow,ktorzy nas
                  > Zywia Y Bronia? gdzies ty studia konczyl,chyba w jakiejs przyzakladowej szkole
                  > dla koszer partyjnych propagandystow:))

nasze hard earned $$ ???? nuuu szczegolnie twoje, z zasilku ci chyba odciagaja
                  :))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • i-love-2-ski Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 10.04.07, 02:03
                    behamot3 napisał:

>
                    > nasze hard earned $$ ???? nuuu szczegolnie twoje, z zasilku ci chyba odciagaja
                    > :))))))))))))))))))))))))))))))))

na zasilku to twoi chalatowcy,tym poza kiwaniem sie nic innego nie wychodzi
                    pasikoniku. a poza tym ty z garnuszkiem tez stoisz,co widac po statystykach.
                    wstyd i tyle,ze poza zebraniem nic nie dodajecie do kuferka.
                • maglara Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 10.04.07, 01:13
                  po uj odpisujesz ?
      • behamot3 Re: pomoc izraela?? hehe dobry zart poswiateczny 10.04.07, 00:35
        puls.usa napisał:

> sami moski lape bez przerwy wyciagaja
        > 50 pare lat istnienia na swinski ryj

a ty na krzywy ryj nie dostajesz zasilku tam w tym twoim raju ?
    • i-love-2-ski cos cicho 10.04.07, 00:08
      a moze jeszcze inaczej. ile wydali hojni zydzi na innych i jak sie ma ta liczba
      do ich PKB na glowe mieszkanca. czekam z niecierpliwoscia by porownac to z USA
      (strasznie skapym) i europa (bardzo hojna).
      • dana33 Re: cos cicho 10.04.07, 00:12
        a gdzies ty nauki zdobywala, rachelciu? w necie szukac nie umiesz?
        to sie naucz....
        tobie jak sie cos poda, to nawet dziekuje nie umiesz powiedziec, jak to na
        forum o forum, co siem pytalas, gdzie mozna robic renowacje twoich zbiorow
        obrazow... :))))
        szukaj se sama, zlotko....
        • i-love-2-ski Re: cos cicho 10.04.07, 00:23
          dana33 napisała:

>
          > szukaj se sama, zlotko....

:))) wlasnie mozna dlugo szukac jak prawdy o was,tyle,ze szansa na jej
          znalezienie jest ZADNA:) nie boj bidy tlusta mnie te wasze skakania tylko
          raduja,widac ,ze jak sie was w dupsko traci to od razu rejwach jak na bazarze,a
          absztyf z tym hamocinskim sledzie z beczki rozwoza a wiec radochy mam po pas:)))
      • absztyfikant Re: cos cicho 10.04.07, 00:13
        Porownywanie malego, kilkumilionowego kraju ze swiatowymi krezusami mogla
        wymyslic tylko oblakana antysemitka. Jesli chcesz liczb, to ich sobie poszukaj. EOT.
      • behamot3 Re: cos cicho 10.04.07, 00:16
        i-love-2-ski napisała:

> a moze jeszcze inaczej. ile wydali hojni zydzi na innych i jak sie ma ta liczba
        > do ich PKB na glowe mieszkanca. czekam z niecierpliwoscia by porownac to z USA
        > (strasznie skapym) i europa (bardzo hojna).

ty sie lepiej zastanow, co ty robisz dla ludzi w swojej okolicy a nie co inni
        robia dla swiata. zacznij od siebie .
        • i-love-2-ski prosze o dane 10.04.07, 00:19
          a nie o wypoty,te tylko kopiujecie. he,he cos czuje,ze temacik ciezki a
          pomyslec,ze kazdy inny cywilizowany kraik daje innym,a wiec i mozna te statysyki
          latwo znalezc;)) oj wej czyzbym jakas piete achillesa odkryla:))
          • behamot3 Re: prosze o dane 10.04.07, 00:24
            i-love-2-ski napisała:

> a nie o wypoty,te tylko kopiujecie. he,he cos czuje,ze temacik ciezki a
            > pomyslec,ze kazdy inny cywilizowany kraik daje innym,a wiec i mozna te statysyk
            > i
            > latwo znalezc;)) oj wej czyzbym jakas piete achillesa odkryla:)

wciaz na nowo odkrywasz swoja ignorancje,niestety nie da sie tez ukryc twoich
            brakow w wyksztalceniu, ktore sa nazbyt widoczne , zadajac tak durne pytania
            prowokujesz do glupich odpowiedzi i takie otrzymujesz.
            • i-love-2-ski Re: prosze o dane 10.04.07, 00:28
              behamot3 napisał:

> wciaz na nowo odkrywasz swoja ignorancje,niestety nie da sie tez ukryc twoich
              > brakow w wyksztalceniu, ktore sa nazbyt widoczne , zadajac tak durne pytania
              > prowokujesz do glupich odpowiedzi i takie otrzymujesz.

a co w moim pytaniu takiego prowokujacego,ze chce wiedziec ile dajecie innym?
              idz no ty tatusku do pieluch bo widze,ze oprocz czyszczenia noworodkowych pupci
              to niewiele tresci w twych wypotach,ale lejesz wode,ze az parasol przecieka. ja
              wiem,ze niczego nie wiem dlatego tak ganiacie z waszymi oj wej za mna,a te
              wiadomo z najlepszych instytucji nalukowych leca,szczegolnie te danowe:))
              buhahaha ale sie krecicie jak mlynki:)))
              • behamot3 Re: prosze o dane 10.04.07, 00:32
                i-love-2-ski napisała:

> behamot3 napisał:
                >
                >
                > > wciaz na nowo odkrywasz swoja ignorancje,niestety nie da sie tez ukryc tw
                > oich
                > > brakow w wyksztalceniu, ktore sa nazbyt widoczne , zadajac tak durne pyta
                > nia
                > > prowokujesz do glupich odpowiedzi i takie otrzymujesz.
                >
                > a co w moim pytaniu takiego prowokujacego,ze chce wiedziec ile dajecie innym?
                > idz no ty tatusku do pieluch bo widze,ze oprocz czyszczenia noworodkowych pupci
                > to niewiele tresci w twych wypotach,ale lejesz wode,ze az parasol przecieka. ja
                > wiem,ze niczego nie wiem dlatego tak ganiacie z waszymi oj wej za mna,a te
                > wiadomo z najlepszych instytucji nalukowych leca,szczegolnie te danowe:))
                > buhahaha ale sie krecicie jak mlynki:)))

za toba ? niech mnie dobry Bog uchroni przed kims takim jak ty .
                ja wiem ze ty nic nie wiesz :) ale gebe masz za to najwieksza , powiem moze
                paszcze .
                a noworodek ma sie dobrze, toda.
          • absztyfikant Re: prosze o dane 10.04.07, 00:26
            Nie chce mi sie zwyczajnie szukac tych danych histeryczko. Jesli bardzo Cie to
            nurtuje, to pogoogluj, albo wyslij e-maila do biura prasowego Olmerta, a na
            pewno dostaniesz odpowiedz. Ciekawy jestem tylko jak sobie z tym poradzisz, bo
            Twoj angielski jest ze tak powiem 'tragical'.
            • i-love-2-ski Re: prosze o dane 10.04.07, 05:15
              absztyfikant napisał:

> Nie chce mi sie zwyczajnie szukac tych danych histeryczko. Jesli bardzo Cie to
              > nurtuje, to pogoogluj, albo wyslij e-maila do biura prasowego Olmerta, a na
              > pewno dostaniesz odpowiedz. Ciekawy jestem tylko jak sobie z tym poradzisz, bo
              > Twoj angielski jest ze tak powiem 'tragical'.
              >
              >
              he,he a gdzies ty slyszal moj angielski zydowski pajacu,chyba nie w twoim biurze
              prasowym w szczecinku gornym? lepiej naucz tego polglowka pulsa jak mowic po
              polsku,zaraz potem jak nauczysz twego drugiego koszer idola arapa jak sie
              poprawne wyrazac po polsku czy hebrajsku:)) lubie takie pajace jak ty,skaczecie
              wysoko jak pchly,ale tyle waszego co sobie poskaczecie. nie mam co szukac ani
              nikogo prosic o zadne dane,bo ich po prostu nie ma,dlatego taka zadyme robicie
              na tym watku. dawac to nie wy,wy to brac i krzyczec na caly swiat,wot gierojstwo.
    • i-love-2-ski no to czekam 10.04.07, 00:31
      ale chyba za ciezka prace domowa zadalam a wiec wroce za pare godzin i zobacze
      co ten najmadrzejszy narod na swiecie wypocil,moze mnie zaskocza i hojnoscia i
      inteligencja kto wie:))
      • lechu112 rebiata .......pomozecie ? Pomozemy ...))) 10.04.07, 00:46
        Jak za starych dobrych czasow ..........pomozcie sierotce bo to jej
        najwiekszy w zyciu problem w chwili obecnej.

( reszta poznikala z biegiem czasu....mesko-damskie sprawki juz passe )
      • puls Re: no to czekam 10.04.07, 00:52
        Przyjde wieczorowa pora jesli czekasz .
        Hehe zartowalem , przysle mojego kolege Ahmeda on nie jest taki wybredny.
      • pozarski Re: no to czekam 10.04.07, 02:12
        i-love-2-ski napisała:

> ale chyba za ciezka prace domowa zadalam a wiec wroce za pare godzin i zobacze
        > co ten najmadrzejszy narod na swiecie wypocil,moze mnie zaskocza i hojnoscia i
        > inteligencja kto wie:))

A moze zdradzisz,po co ci te cyfry?Umiesz w ogole liczyc?No i cos innego
        jeszcze mnie interesuje:Dlaczego w ogole Izrael mialby komukolwiek dawac
        pieniadze?Czy jest miara wielkosci ducha jakiegos panstwa ilosc pieniedzy
        przekazanych skorumpowanym ylytom 3 swiata?Kazde panstwo,ktore "daje" pomoc
        innym, robi to w swoim interesie.Pewnie Izrael tez.
        • i-love-2-ski Re: no to czekam 10.04.07, 02:19
          pozarski napisał:

> A moze zdradzisz,po co ci te cyfry?Umiesz w ogole liczyc?No i cos innego
          > jeszcze mnie interesuje:Dlaczego w ogole Izrael mialby komukolwiek dawac
          > pieniadze?Czy jest miara wielkosci ducha jakiegos panstwa ilosc pieniedzy
          > przekazanych skorumpowanym ylytom 3 swiata?Kazde panstwo,ktore "daje" pomoc
          > innym, robi to w swoim interesie.Pewnie Izrael tez.

typowo zydowska odpowiedz,nie dosc ,ze nie na temat to jeszcze bezczelne pytanie
          dlaczego. dlatego dziadku,ze sam sciaga od kazdego,to mogly dac tym,ktorzy tej
          pomocy potrzebuja. kapujesz cos czy dalej pusto z rybkami? skorumpowani to wy
          jestescie,jak nie afera finansowa to rozporkowa u was w raju i jeszcze masz
          czelnosc krytykowac innych:)
          nastepnym razem poszukaj sobie innego tematu na swoje pyskowy tu rozmawiamy
          tylko na zadane pytanie i ja jestem od tego aby je zadawac,nie ty.
          • pozarski Re: no to czekam 10.04.07, 02:32
            Wiesz co rachulko,masz wyrazne niedobory w stosunkach miedzyludzkich i plciowych
            zreszta tez.To widac po twoich malo sbornych postach.A wystarczy tylko buzie
            gazeta przykryc i bedziesz miala tylu ilu chcesz.
    • w_ojciech Re: czy ktos wie 10.04.07, 00:53
      Tu jest tabela w przeliczeniu na osobę.
      www.nationmaster.com/graph/eco_eco_aid_don_percap-economic-aid-donor-per-capita
      • i-love-2-ski dziekuje Wojtusiu 10.04.07, 02:08
        widze,ze jedynie ty stanales na wysokosci zadania i przytoczyles fakty.forumowe
        klowny poza jazgotaniem jak wsciekle psy niczego konkretnego powiedziec nie
        umialy. teraz jasno widac,ze Izrael chociaz jest jednym z najbogatszych krajow
        swiata,sam zbierajac od kazdego kogo napotka na swej drodze jesli chodzi o pomoc
        tym poszkodowanym przez niesprawiedliwosc losu to serce ma z kamienia. nawet go
        na mapie nie widac jesli chodzi o akcje charytatywne nie dla swoich oczywiscie.
        no coz najgorzej zagluszyc fakty,ale jak widac tego typu statystyki nie ciesza
        sie popularnoscia wsrod naszej forumowej koszer gawiedzi:)
    • puls.usa nu judaica do roboty lenie..szukac tej pomocy 10.04.07, 01:04
      eretza dla innych..
      moze gross cos napisal?? lub inny noblista..
      arik podobno pomagal...ale uspili morderce
      szukac lenie!!!
      gdzie reszta?? spi juz?...obudzic i szukac
    • lechu112 Niedlugo 59 rocznica niepodleglosci Izraela 10.04.07, 01:09
      Gratulujemy , zadziwia ze ten piekny bohaterski kraj ( mniejszy niz
      woj mazowieckie ) ma dopiero 59 lat !!!
      Gratulujemy z Polski i EU.

www.israelfestival.com/
      • o_brother1 [...] 10.04.07, 02:49
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zbalansowany Re: 59 lat zabijania palestynczykow 10.04.07, 04:55
          Izrael troszczy sie o wszystkich swoich sasiadow. Niedawno w ramach pomocy
          pomogl Libanowi zarzucajac wprost Bejrut (co za chojnosc) tysiacami cluster
          bombs. Do dzisiaj dzieci tamtejsze znajduja te zabawki, potem ich juz nie ma i
          przez to kazdej libanskiej rodzinie zyje sie dostatniej bo mniej geb jest do
          wykarmienia. Te sama polityke pomocy stosuje sie do prawowitych wlascicieli
          okupowanej Palestyny - palestynczykow z jeszcze wieksza energia
          • dana33 Re: 59 lat zabijania palestynczykow 10.04.07, 08:54
            znow sie australijski zafajd zakrztusil....
            • zbalansowany Re: 59 lat zabijania palestynczykow 10.04.07, 10:18
              Ale link z petycja w obronie Finkelsteina wyklikalas - strach ci d... scisnal?
              • pozarski Re: 59 lat zabijania palestynczykow 10.04.07, 12:44
                zbalansowany napisał:

> Ale link z petycja w obronie Finkelsteina wyklikalas - strach ci d... scisnal?

Biedny Finkiel,NPD nie dala kaucji?
                • grzegorz1948 Re: pozarski 10.04.07, 20:54
                  Postawmy tym heretykom jeszcze pare komorek gazowych i
                  bedzie zupelnie milusio :)
                  autor:piotrgdansk4
                  Czy mam to traktowac jako zamowienie.Na kogo poslac rachunek?
              • dana33 Re: 59 lat zabijania palestynczykow 10.04.07, 13:02
                nic nie wyklikalam.... tez mi szkoda, ze polecial, ale mam wrazenie, ze nawet
                administracji bylo za duzo, popieranie tego sqrwiela... ale nic, link do tej
                petycji mam i bede sprawdzac, czy ty i cep podpisaliscie... :))))
              • i-love-2-ski nastepne dane 10.04.07, 16:11
                bo ta zgraja japaczy oczywiscie niczego nie znajdzie,co mogloby zaszkodzic
                sprawie. Jasno widac,ze Izrael jest w czolowce panstw,ktore sa bogate i ktore
                stac na pomaganie innym. Problem w tym,ze nawet jak rozpetali wojne Jordanska to
                jeczeli do USA o kosztach i nakazali sobie je zwrocic. konca tej hutzpy nie
                widac,ale w jednym sa dobrze-w jeczeniu i wykrecaniu kota ogonem-zloty medal.

www.finfacts.com/biz10/globalworldincomepercapita.htm
                • maglara Re: nastepne dane 10.04.07, 21:06
                  bo wiesz ... im sie nalezy brac, a nie dawac, bo chol...era holokaust
                  przezyli, beda na tym jechac z 500 lat, dopoki nastepny z wasikiem albo broda
                  sie nie wkurzy.
                  • i-love-2-ski Re: nastepne dane 10.04.07, 21:08
                    maglara napisała:

> bo wiesz ... im sie nalezy brac, a nie dawac, bo chol...era holokaust
                    > przezyli, beda na tym jechac z 500 lat, dopoki nastepny z wasikiem albo broda
                    > sie nie wkurzy.

nastepny chyba bedzie mial turban,w koncu moda sie zmienia a oni wciaz wasiki i
                    brody preferuja. do modernych nigdy nie nalezeli,te plaszczyska o czyms swiadcza:)))
                    • maglara Re: nastepne dane 10.04.07, 21:18
                      o pejsach nie zapominajmy, rozne ozdoby sie nosi :)
                      • i-love-2-ski Re: nastepne dane 10.04.07, 21:19
                        maglara napisała:

> o pejsach nie zapominajmy, rozne ozdoby sie nosi :)

no fakt to u nas lata 70 a tam wiecznie modne,ale nie dla kobiet niestety,te
                        musza byc ciagle lyse.
                        • maglara Re: nastepne dane 10.04.07, 21:23
                          i-love-2-ski napisała:

> maglara napisała:
                          >
                          > > o pejsach nie zapominajmy, rozne ozdoby sie nosi :)
                          >
                          > no fakt to u nas lata 70 a tam wiecznie modne,ale nie dla kobiet niestety,te
                          > musza byc ciagle lyse.

a jak nie lyse to rude, co za zycie ;)
    • grzegorz1948 Re: czy ktos wie 10.04.07, 21:05
      Czy nadgryziony pierozek ktory Dana dala w lodzi glodnemu dziecku tez mozemy do
      tej pomocy zaliczyc?
      • maglara Re: czy ktos wie 10.04.07, 21:08
        grzegorz1948 napisał:

> Czy nadgryziony pierozek ktory Dana dala w lodzi glodnemu dziecku tez mozemy
        do
        >
        > tej pomocy zaliczyc?

Moze ten pierozek nie, ale KORDLE Fredzia na pewno tak
        • grzegorz1948 Re: czy ktos wie 10.04.07, 21:23
          ale KORDLE Fredzia na pewno tak
          Kolderke Fredziowi sprezentowalem( niech ten biedak z Izraela ja ma)Chociaz
          mysle ze on ja wymyslil aby wywolac litoswc w dobrych sercach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka