Dodaj do ulubionych

Etnicznie czysty Francuz

03.05.07, 01:03

Niejaki pan Stanislas Michalkiewicz pisze

Najlepszy rezultat (31,1%) uzyskał Mikołaj Sarkozy, potomek węgierskiego
arystokraty i greckiej Żydówki. Jego sukces dostarcza kilku ważnych informacji
o francuskim społeczeństwie. Po pierwsze – że co najmniej 31% obywateli
francuskich skłania się ku politycznej definicji narodu, bo według np.
definicji etnicznej, Mikołaj Sarkozy w ogóle Francuzem nie jest, ani z ojca,
ani z matki.

słowo "etnicznie czysty" jest ohydne i nikt we Francji nie odważył się na jego
użycie w żadnym organie prasowym.To pojecie Gobineau określające biała rasę
wsławił Mein Kampf.(miedzy nami hrabia Gobineau nie uwazal Slowian jako rasowo
czystych)
Nie wiem w jakiej mierze "redaktor" Michalkiewicz odzwierciedla opinie części
społeczeństwa polskiego (ale nawet 10% to olbrzymia ilość w Europie) które
nie mając wystarczającej ilości żydów pod ręka szuka ich we Francji.
Wszystko co pisze Michalkiewicz jest potwarzą dla Polski.
Reakcje podane na wątku strangera który walczył po Grunwaldem są dziwnie
niepoważne.
Tłomacze parę wypowiedzi i podam je na Forum Nouvel.Obs zobaczymy co tam
powiedzą.
Obserwuj wątek
    • chacham1 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 01:19
      pan michalkiewicz zapewne jest "etnicznie czysty" tak jak goebels czy hitler ,
      jego przywodcy duchowi, tak jak stranger i jemu podobni.
    • annamarta8 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 04:14
      picard2 napisał: Reakcje podane na wątku strangera który walczył po Grunwaldem
      są dziwnie
      > niepoważne.
      > Tłomacze parę wypowiedzi i podam je na Forum Nouvel.Obs zobaczymy co tam
      > powiedzą.>

Mosci picard2 moze lepiej nie tlumacz wypowiedzi innych ludzi, bo wiesz, tlumacz
      powinien rozumiec to co tlumaczy. Wrocilam wlasnie z watku strangera i tam nie
      ma jednego slowa o tym, ze stranger walczyl pod Grunwaldem. Owszem, mowi o
      przodkach, a to jest zupelnie co innego! Jesli starasz sie byc "dowciapny" to
      sobie badz, ale nie "tlumacz", tak, aby wyszlo na Twoje.
      • dana33 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 08:53
        jakies okularki moze, marciu? stranger w swoim watku robi ohydztwo kompletne,
        podwazajac przynaleznosc sarkozy do narodu francuskiego, bo jego rodzice nie
        byli urodzeni we francji. na tym naszym swiecie sa miliony ludzi, ktorzy sa
        obywatelami kraju, w ktorym ich rodzice sie NIE urodzili i te kraje i ich prawo
        nie maja z tym zadnego problemu. ci ludzie nie maja z tym zadnego problemu.
        tylko stranger i jemu podobni, widzac w pochodzeniu czlowieka zydowskie korzenie
        nagle ma z tym problem. malo tego.... stranger nie jest francuzem i wlasciwie
        to co go to obchodzi?
        no i udowodniono mu na jego watku jego glupote, ale facio nie umie przegrywac z
        godnoscia... wiec bedzie ciagnal i ciagnal ten watek swoj, byle miec ostatnie
        slowo.... nu, tak juz maja zawodowi antysemici: kompletny brak godnosci i
        zupelne niemozliwosc przyznania sie do przegranej.. a przegrani to oni sa....
        stranger w zyciu nie mialby jaj mowic glosno w wiekszym towarzystwie to, co
        wypisuje tutaj na forum. to sama cala reszta waszej grupki, wlacznie z toba,
        marcius...
        • goldbaum Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 09:09
          dana33 napisała:

> stranger w swoim watku robi ohydztwo kompletne, podwazajac przynaleznosc sarkozy
          > do narodu francuskiego.

Nie tylko on. To nie francuz pisal tu o nim: "nu, on przeciez NASZ".
        • stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 10:48
          dana33 napisała:

"...stranger w swoim watku robi ohydztwo kompletne, podwazajac przynaleznosc
          sarkozy do narodu francuskiego"

Dobrze się czujesz czy lubisz manipulować?

N. Sarkozy jest obywatelem Francji, ma obywatelstwo francuskie, urodził się we
          Francji - ale nie przynależy (etnicznie) do narodu francuskiego (romańskiego)!!!

Czego tu nie rozumiesz?
          Jak może N. Sarkozy przynależeć etnicznie do narodu francuskiego (romańskiego)
          skoro ojciec N. Sarkozego był Węgrem (lud uralski (ugro) węgierski) a matka
          była grecką Żydówką (Semitką)?

Czy wraz z uzyskaniem obywatelstwa N. Sarkozy dostał... transfuzję krwi i
          wymianę genów zastępując geny węgiersko- żydowskie genami francuskimi
          (romańskimi).

Każda rasa (każdy naród) bardzo się różni od innych - biologicznie i
          dziedzicznie - dzieci na ogół nabywają cechy swoich rodziców, dziadków,
          pradziadków - jak tego nie możesz zrozumieć skoro takie podejście leży u
          fundamentalnych zasad Talmudyzmu - to wy twierdzicie kto ma za matkę żydówkę
          ten jest Żydem (czy tego chce czy tego nie chce)!!!
          • banme3 narod=rasa? 04.05.07, 05:32
            dla tepego polskiego nazisty? Hitler cie ucczyl tego? Moze poczytaj jaki jest
            sklad etniczny Francji i to teraz (statycznie), a rozlozone w czasie
            (dynamicznie), jest to ponad twoj tepy polski czerep?
        • ariadna-enta Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 10:57
          ja nie rozumiem czemu się ludzie strangerowi dziwicie
          przecież znacie jego poglądy
          to jest maniak czystości rasowej i etnicznej.
          Nieważne,że ktoś kocha kraj,w którym się urodził,że pracuje,jest uczciwy
          i działa dla dobra społecznego.
          Najważniejsze,żeby był "swój" do 10 pokolenia,a że taki swojak niejednokrotnie
          ma w nosie swój kraj i mało go obchodzi jego los i inni ludzie to jest
          nieistotne.

• stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 13:42
            Czy ci obywatele Polski (II RP) też kochali kraj, w którym się urodzili,
            pracowali etc?

cristeros1.w.interia.pl/crist/anty/kresowe_orleta.htm
            cristeros1.w.interia.pl/crist/anty/kresowe_orleta.htm
            • stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 13:42
              Oops drugi link to

www.polonica.net/Pamietamy_Wolyn.htm
    • stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 10:52
      picard2 napisał:

"...Reakcje podane na wątku strangera który walczył po Grunwaldem są dziwnie
      niepoważne..."

Chcesz robić za błazna? Poproszę cytat gdzie twierdziłem, że walczyłem pod
      Grunwaldem?

Przypominam wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=61692414
      Nie stać cię na cytowanie bez fałszerstw lub zaniechania silenia sie na tanie
      dowcipy z których tylko ty się śmiejesz?
      • fedorczyk4 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 11:00
        Daj ze spokoj, nie wiesz co to jest przenosnia? Bardzo mi sie podoba to
        okreslenie bo dokladnie obrazuje Twoja zabawna dume z czystosci etnicznej i
        calkowita pewnosc co do niej. A czepianie sie przynaleznosci etnicznej, li
        kulturowej Sarkozego swiadczy jedynie o Twojej zupelnej nieznajomosci Francji i
        jej spoleczenstwa. Zreszta jak sam piszesz nie masz prawa do gloswania.
        Wnioskuje z tego ze Ty po prostu wszedzie , nawet jesli wcale Cie to nie
        dotyczy, weszysz i tropisz nie aryjca.
        • stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 13:15
          fedorczyk4 napisała:
          "Daj ze spokoj, nie wiesz co to jest przenosnia?"

Przenośnia polega na fałszowania cytatu lub wkładaniu swoich słów w cudze usta?
          Taką masz moralność?

Twój cyt.: "A czepianie sie przynaleznosci etnicznej, li kulturowej Sarkozego
          swiadczy jedynie o Twojej zupelnej nieznajomosci Francji"

Rozumiem: ten kto wypowiada się o Francji zgodnie z twoim poglądem ten... zna
          Francję a ten kto wypowiada się inaczej ten... nie zna Francji.

Cierpisz na manię wielkości? Dlaczego wydajesz kategoryczne osądy o innych
          osobach nie znając je i ich poglądów?
          Wyobraź sobie że mam rodzinę we Francji i mniej więcej jestem w tym kraju co
          kilka miesięcy:P
          Czy mało aby znać Francję w twoich oczach - ach tak, pewnie mało, bo mam
          niewłaściwe twoim zdaniem poglądy.

Powiedz coś jeszcze równie odkrywczego i mądrego inaczej?:P
      • dana33 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 11:03
        strangerek..... ty tu ciagle "nie masz odwagi?" lub "nie stac cie?"
        ty mnie objasniuj.... ty nie masz odwagi napisac po prostu ze jestes antysemita?
        nie stac cie na przyznanie sie, ze jestes ograniczony umyslowo?
        • ariadna-enta Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 11:11
          no właśnie Dana tu jest chyba pies pogrzebany,że Sarkozy ma w sobie żydowską
          krew.
          Bo inaczej po co wszczynał by alarm i przejmował się wyborami we Francji,w
          której nie mieszka i właściwie guzik go powinno obchodzić kogo Francuzi wybiorą.
          • dana33 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 11:13
            alez oczywiscie, ariadno.... przeciez zaczal o tym extra watek... :))))
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=61692414
            • ariadna-enta Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 11:17
              tak czytałam to
              wcale nie jestem zdziwiona.)
              • danus01 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 11:57
                ariadna-enta napisała:

> tak czytałam to
                > wcale nie jestem zdziwiona.)

genetyka jako nauka dopiero raczkuje
                wiec takie niedouki nie umieja sobie poradzic z 'czystoscia' genetyczna rasy
                inaczej jak ...odliczyc pokolenia
                bo nawet taki niedouk do 10 umie zliczyc
          • vvidz Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 11:59
            ariadna-enta napisała:

> no właśnie Dana tu jest chyba pies pogrzebany,że Sarkozy ma w sobie żydowską
            > krew.

No właśnie, lepiej wziąłby się za jakiś handel, zamiast pchać się do polityki.
            Jeśli wygra to każde jego posunięcie będzie mogło byc dwuznacznie
            interpretowane. Już prawdziwyh Francuzów juz nie ma, czy jak? A może ktos z
            zewnątrz mu pomaga ? Zawsze to lepiej jak wygra nacjonalista "z koszernym
            rodowodem". Takich mozna kontrolować. I dlatego według scenariusza napisanego
            przez ??? ma wygrać Segolene, a w najgorszym razie Sarkozy. Sarkozy to taki plan
            awaryjny. Pozostali kandydaci nie mają szans.

• dana33 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 12:02
              glosuj na le pena, to czysty etnicznie francuz... ma duzo szans u ciebie i u
              strangera...
              • de_oakville Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 12:24
                Jaki jest "przepis" na "czystego etnicznie" Francuza. Przeciez ten narod, jak
                podkresla niemal kazda historyczna ksiazka, powstal z wymieszania roznych ras i
                grup etnicznych.

- celtyccy Galowie (nazwa historyczna kraju: Galia, nie mylic z Portu-Galia,
                ktora ma tez jako symbol koguta). Wezmy zatem od nich jakies 35% krwi.

- germanscy Frankwowie (od nich pochodzi nazwa kraju). Wezmy od nich dalsze 35%
                krwi.

- Normanowie (ze Skadynawii, ktorzy najpierw podbili Normandie, przejeli jezyk
                francuski zapominajac swoj wlasny, a potem w 1066 podbili Anglie). Wezmy jakies
                10% krwi.

- Alzatczycy i mieszkancy Lotaryngii, czyli etniczni Niemcy, potem sfrancuziali.
                Wezmy 10% krwi od nich.

- Wlosi (z Korsyki przylaczonej do Francji za Ludwika XV oraz z "Lazurowego
                Wybrzeza" - miasto Nicea, miedzy innymi miejsce urodzenia Garibaldiego. nalezalo
                do jednego z panstewek wloskich, zanim jej mieszkancy glosowali w referendum za
                przynaleznoscia do Francji w XIX w). Wezmy 10% ich krwi.

Otrzymamy w ten sposob "czystego etnicznie" Francuza, ktory jednak nie mowi tak
                dobrze po francusku jak na przyklad polski aktor Andrzej Seweryn i pewnie nie ma
                rowniez wygladu takiego "typowego Francuza" jak on.
                • dana33 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 12:27
                  :))))

moze ci stranger odpowie... on jak widac znawca od "czystych etnicznie".. :)))
                • bolko_turan Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 10:08
                  A takze Sarmaci szwendali sie tam.
              • vvidz Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 12:31
                Właśnie po to został wystawiony Sarkozy, żeby zneutralizować Le Pen'a.
                Poza tym Francja ze swoimi imigrantami jest najlepszym przykładem zasady "lepszy
                pieniądz jest wypierany przez gorszy pieniądz". Na pewno ją znasz, już Kopernik
                o niej wspominał

• ariadna-enta Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 15:26
              no tak widz Żydzi nadają się tylko do handlu
              skąd ty czerpiesz takie mądrości z nazistowskich propaganndowych pisemek?
              • tut_ets1 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 15:37
                Nie zdziwilabym sie gdyby sie okazalo, ze stron NOPu, MW czy RedWatcha...
        • stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 13:08
          dana33 napisała:

"ty nie masz odwagi napisac po prostu ze jestes antysemita?
          nie stac cie na przyznanie sie, ze jestes ograniczony umyslowo?"

To dla ciebie ten kto jest antysemitą ten ograniczony umysłowo?
          Dlaczego tak uważasz?
          Czy ograniczenie umysłowe twoim zdaniem polega tylko na nie lubieniu Żydów a
          nie lubienie innych nacji nie podpada pod tę chorobę umysłową?
          Ty ze swoim antypolonizmem nie jest przypadkiem ograniczona umysłowo?

Dlaczego mam być antysemitą skoro bynajmniej nie uważam Żydów za coś gorszego
          od siebie?

Przecież ty uważasz że antysemitą jest nie ten kto nie lubi Żydów ale ten kogo
          nie lubią Żydzi - a mnie nie lubisz bo przypominam niemiłe rzeczy dot. Żydów
          (jak i również np. Amerykanów czy Anglików - no ale ty widzisz tylko to co
          chcesz widzieć i dostrzegasz tylko moje negatywne wypowiedzi o Żydach).

Kotku Wy nie jesteście pępkiem Świata - jesteście lokalnym awanturnikiem, małym
          bandyckim krajem, który ma zły wpływ na USA i innych:P
          • marouder Tow. sranger, jak bylo pod Grunwaldem?Opowiedzcie! 03.05.07, 15:33
            Mnie sie zdawalo, ze z nas obecnych na FS, tylko Danka potrafi siegnac rodzinna
            pomiecia do czasow wczesniejszych niz wiek XVI, ale widze, ze pomylilem sie.
            Opowiedzcie, co wam powierzyli przodkowie, uczestnicy bitew pod Cedynia i
            Grunwaldem.
            My tu, kurka, wiemy tyle tylko ile zechcieli nam powiedziec niejaki Thietmar i
            ten, no, Dlugosz...a moze klamali psiawiary!
            • stranger.pl Re: Tow. sranger, jak bylo pod Grunwaldem?Opowied 03.05.07, 15:46
              Twój post jest klasycznym przykładem jak na FŚ "GazWyb" tacy jak ty... fałszują
              i kłamią w żywe oczy.

Twój cyt.: "Mnie sie zdawalo, ze z nas obecnych na FS, tylko Danka potrafi
              siegnac rodzinnapomiecia do czasow wczesniejszych niz wiek XVI, ale widze, ze
              pomylilem sie.
              Opowiedzcie, co wam powierzyli przodkowie, uczestnicy bitew pod Cedynia i
              Grunwaldem."

A moje słowa to - cyt.: "Ja np. mam prawo powiedzieć, że moi ziomkowie
              walczyli pod Cedynią, Olszą, Wiedniem, moi wielcy Królowie to Kazimierz Wielki,
              Bolesław Chrobry, Jan III Sobieski, moja historia to wzloty u upadki mojej
              polskiej Ojczyzny, moi ziomkowie to: J. Słowacki, A. hr. Fredro, Jan
              Kochanowski, C. K. Norwid etc. etc."

Gostku-oszuście gdzie tu jest napisane iż pisałem o... swoich przodkach?

Nie rozumiesz znaczenia słowa "ziomkowie"?

Pod Grunwaldem czy Cedynią walczyli moi ziomkowie czyli Polacy - negujesz to?
              No to kto walczył pod Grunwaldem z Krzyżakami? Vikingowie? Wietnamczycy? Żydzi?
              Dzieje mojej rodziny (przodków) sięgają daleko w przeszłość – ale nic aż czasów
              Grunwaldu czy Cedyni.

Jesteś smutas i oszust!
              • marouder Ja smutas i oszust, Ty czysty etnicznie Polak:) 03.05.07, 15:50
                Chcialem sie tylko poinformowac u zrodla o przebiegu bitew ze wzgledu na swoje
                nieustajace zainteresowania historyczne.

PS. Ale ten Thietmar, to chiba nie byl twoim ziomkiem a on to wlasnie w swojej
                kronice pomiscil passus o bitwie pod Cedynia?
                PS2. Czy po kapieli czujesz sie bardziej etnicznie czysty?
                • stranger.pl Re: Ja smutas i oszust, Ty czysty etnicznie Polak 03.05.07, 15:56
                  Ależ nie, ty zdążyłeś poinformować kłamliwie, że (gdzieś) pisałem o swoich
                  przodkach walczących pod Grunwaldem - co jest zwykłym twoim kłamstwem bo nic
                  takiego nie twierdziłem - jak wykazałem w poprzednim poście

Koniec kropka oszuście do kwadratu.

Jesteś niewiarygodny jak niewiarygodne są twoje kłamstwa!
                  Każdy to widzi kto przeczyta (powyżej posty) twoje insynuacje:))

Z takimi jak ty nie powinno się w ogóle dyskutować - za frak, kopa i za drzwi
                  kłamco!
                  • marouder A kto ci chuda nozke rozmacha? 03.05.07, 16:08
                    stranger.pl napisał:

> Z takimi jak ty nie powinno się w ogóle dyskutować - za frak, kopa i za drzwi
                    > kłamco!
            • dana33 Re: Tow. sranger, jak bylo pod Grunwaldem?Opowied 03.05.07, 19:18
              :)))))
          • dana33 Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 19:17
            oczywiscie, strangerek.... kazdy antysemita i kazdy rasista jest ograniczony
            umyslowo.... a taki, ktory pisze: "jesteście lokalnym awanturnikiem, małym
            bandyckim krajem, który ma zły wpływ na USA i innych" jest nie tylko ograniczony
            umyslowo, ale jeszcze na dodatek exhibicjonista, ktory dobrowolnie, bez bicia,
            pokazuje swoje ograniczenie...
            nie uwazasz zydow za nic gorszego od siebie, ale uwazasz ich za maly bandycki
            narod.... nu, znaczy sie ty tez nalezysz do malego, bandyckiego narodu?

mozliwe, ze nie widze dobrze.... to mi pokaz, gdzie napisales cos pozytywnego o
            zydach i israelu?
            • stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 19:30
              No tak, tylko ciebie i twoich kłamstw tu brakowało:)!

Napisałem cyt.: "... jesteście lokalnym awanturnikiem, małym bandyckim KRAJEM,
              który ma zły wpływ na USA i innych:P..."

Ty to.... przerabiasz i twierdzisz, że napisałem:- cyt.: "nie uwazasz zydow za
              nic gorszego od siebie, ale uwazasz ich za maly bandycki NAROD.... nu, znaczy
              sie ty tez nalezysz do malego, bandyckiego NARODU?"

Masz jakieś problemy psychologiczne, że nie widzisz różnicy między tym co
              napisałem a tym co ty twierdzisz, że napisałem czy tez masz we krwi kłamstwo?

Twój cyt.: "kazdy antysemita i kazdy rasista jest ograniczony umyslowo.... "

Tiaa - a czy osobniki przepełnione antypolonizmem (tak jak ty) też uważasz za
              ograniczone umysłowo czy też "diagnozę" ograniczenia umysłowego masz
              zastrzeżoną tylko dla tych których Zydzi nie lubią:P

Mówisz że rasiści to dla ciebie ograniczeni umysłowo - to strasznie surowa
              jesteś dla m.in. "arapa1" i "Fredzia? Czy oni wiedzą że uważasz ich za
              ograniczonych umysłowo? - przecież są skrajnymi żydowskimi rasistami!
              • dana33 Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 00:12
                mea culpa, strangerek.... naprawde napisales kraj a nie narod... nie
                sprawdzilam dokladnie przy odpowiadaniu ci.... ale wszystko jedno, wychodzi w
                koncu na to samo, nie?
                a gdzie to zauwazyles, ze ja jestem przepelniona antypolonizmem? ja jestem
                przepelniona antyglupota, a ze akurat mieszkasz w polsce, to nie swiadczy o
                moim antypolonizmie.
                arap i fredzio to sie nabijaja z was... do polski ladnie jezdza... :))) a ty w
                israelu nie byles, ale wrzeszczysz ze cie slychac wszedzie...
                • stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 09:37
                  1.
                  dana33 napisała:

> mea culpa, strangerek.... naprawde napisales kraj a nie narod... nie
                  > sprawdzilam dokladnie przy odpowiadaniu ci.... ale wszystko jedno, wychodzi w
                  > koncu na to samo, nie?

Naprawdę tak uważasz że... Kraj = Naród?

To o co ci chodzi skoro zgadzasz się... z moimi poglądami????
                  I dlaczego krytykowałać... moje twierdzenie: Kraj = Naród???

2.
                  dana33 napisała:
                  "...a gdzie to zauwazyles, ze ja jestem przepelniona antypolonizmem?..."

To widać w twoich postach i czuć na odległość:P
                  Wystarczy przypomnieć twoje twierdzenie, że Niemcy zbudowali Auschwitz na ziemi
                  polskiej bo liczyli na pomoc Polaków w zagładzie Żydów.
                  Co to jest takie twierdzenie? Miłość do Polaków czy zoologiczny antypolonizm?

3.
                  dana33 napisała:

"...arap i fredzio to sie nabijaja z was... do polski ladnie jezdza... :)))"

Jak odróżnić w którym poście "arap" i "fredzio" nabijają się z Polaków a w
                  którym zieją nienawiścią do Polaków wyzywając ich najgorszymi słowami?
                  Masz jakąś radę?
    • marcus_crassus nigdy nie domyslilbym sie ze jest tylu durni na 03.05.07, 16:33
      swiecie, gdyby nie stworzono internetu....

michalkiewicz to facet ktory ma swira na punkcie Zydow. Facet nie lubi lewicy,
      ale najbardziej nie lubi Zydow. Zydzi to jego obsesja. Wypisuje rozne
      idiotyzmy, ten nalezy do wiekszych

stranger to marginalna czesc Polski, wystepuje glownie na internecie oraz na
      jakis zlotach oszolomow najwiekszego sortu. michalkiewicz to procenty, stranger
      to promile.

nie ma sie co przejmowac.

Sarko wygra i super :)
      • vvidz Historyjka z Sarkozym to sprawka Żydów 03.05.07, 18:04
        Historyjka z Sarkozym to sprawka Żydów. Izraelowi zależy na wmanewrowaniu Europy
        w konflikt z Arabami. I
        potrzebują do tego Francji. Jeśli wygra Sarkozy Francja zmieni się na
        pro-Izrael. Potem będą "atakowali" prezydentury krajów
        niemieckojęzycznych, a kiedy i te znajdą się pod ich wpływem urządzą
        nam wojnę światową. Obecne działania Żydów we Francji są mało
        oryginalne ale sprawdzone - również w naszym kraju. W skrócie -
        polegają na przejęciu wyborców danej partii przez "swojego" kandydata.
        Był sobie taki Jean-Marie Le Pen, który głosił hasła o zamknięciu
        Europy przed zalewem czarnoskórych emigrantów. Le Pen uzyskał w
        poprzednich wyborach parę procent. Media żydowskie oczywiscie zrobiły
        z niego faszystę i rasistę. A po paru latach Żydzi organizuję
        zamieszki w biednych dzielnicach i przemianowują problem czarnoskórych
        na problem "mniejszości islamskiej". Na krótko, bo ludzie się
        zorientowali. Jednak wóz jedzie dalej. Następnie wysuwają swojego
        własnego kandydata - Sarkozego, który głosi identyczne hasła jak La
        Pen. Teraz jakoś żadna żydowska gazeta nie nazywa Sarkozego faszystą.
        Dlaczego? Bo nie jest za podziałem ludzi na dwie kategorie? Nie.
        Dlatego że to ICH człowiek i popierają go ICH media. Przeciwniczka Sarkozego
        została wyciągnięta z kapelusza
        po to aby Le Pen nie dostał się do drugiej tury- bloker głosów. Ta
        pani reprezentuje ten sam model polityczny co Sarkozy. Ten sam rodzaj
        posłuszeństwa zakulisowym siłom. Żydzi nie lubią nie swoich ludzi
        (swego czasu przykład szykan Austrii to pokazał). Najwyraźniej
        Francji nie tak daleko do modelu amerykańskiego gdzie wybiera się
        miedzy kilkoma naznaczonymi kandydatami przez pewne niemiłe
        towarzystwo.
        Tak to jest we Francji z Le Penem i Sarkozym. Jeden "faszysta"
        drugi nie - a przekonania i programy takie same. Porównaj Kaczyńskich
        i Giertychów- jedni "faszyści" drudzy nie.. Czy już rozumiesz ile w
        Twoim światopoglądzie spójności a ile propagandy??
        No to macie jasność jak się wygrywa wybory w systemie demokratycznym
        czy to w Polsce, czy to we Francji czy w Stanach. Trzeba mieć tylko
        media. Mając media można nawet wybrać ludziom ich prezydentów. A tym
        prezydentom kazać wysyłać swoje narody na śmierć w imię... no właśnie
        czego? Panśtwa Izreael? Teraz jeszcze nie możecie w to uwierzyć,
        prawda? Spoko. Żydowskie media mają jeszcze parę lat, aby was
        przekonać, że znajdujecie się w pułapce. Albo z nimi albo sami
        przeciwko wszystkim..
        Czy to nie oczywste, że można być
        pionkiem w czyjej grze nic o tym nie wiedząc? Prywatnie uważam, że
        Kaczyńscy a nawet Sarkozy to muszą być zacni ludzi.. ale zostali użyci
        przez frakcje, które zacne być nie muszą.
    • splitme Re: Etnicznie czysty Francuz 03.05.07, 18:16
      Yo , loregon patzu , zanim powstal Mein Kampf i zanim urodzil sie hrabia
      Gobineaum na temat czystosci rasowej wypowiadali sie w talmudzie i trzymaja
      sie tego do dzisiaj ,...

I tak - Na temat intermarriage ,... "an mixture of seeds that ought to
      remain distinct" ,... "Profanation of the holy seed of Israel" ,...

Mam ubaw jak Zydzi wyrzucaja Hitlerowi nawolywania do czystosci rasowej ,...

==============================================================================

> słowo "etnicznie czysty" jest ohydne i nikt we Francji nie odważył się na jego
      > użycie w żadnym organie prasowym.To pojecie Gobineau określające biała rasę
      > wsławił Mein Kampf.(miedzy nami hrabia Gobineau nie uwazal Slowian jako rasowo
      > czystych)

• sansone1 Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 18:27
      i Francja prawie przez 20 lat rzadzil.
      • vvidz Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 18:31
        i dlatego nie działał w interesie Francji - co widac po podsumowaniu jego rządów
        (Francja po 1815 r..

Adolf Hitler tez nie był Niemcem - co widac po podsumowaniu jego rządów (Niemcy
        po II wojnie światowej .

• sansone1 Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 18:38
          najgorsze z Napoleonem bylo, ze on tylko w interesie Francusow dzialal, bo gdyby
          takze w interesie innych dzialal, to po zwycienstwie pod Austerlitz i porazce
          pod Trafargarem, by z Austria, wspolny jezyk znalazl i mysli o Francuskiej
          dominacji w Europie pogrzebal.
      • stranger.pl Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 18:36
        Napoleon Bonaparte to Hitler XVIII/XIX w. Już początki jego kariery jako
        generała jakobinów były ludobójstwem - zmasakrował Tulon. Z dział ustawionych
        wprost strzelał do protestujących kobiet, dzieci!

To że się później ucywilizował i zatrzymał wyrzynanie Francuzów przez Francuzów
        a zaczął wyrzynanie Europy przez Francuzów nic nie zmienia:P
        • sansone1 Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 18:43
          nie w Tuolon tylko w Paryzy , on dzialami protestujacych ostrzelal...
          • stranger.pl Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 18:49
            sansone1 napisał:

> nie w Tuolon tylko w Paryzy , on dzialami protestujacych ostrzelal...

Czy ty czytałeś jakąkolwiek biografię "kaprala" Napoleona?

Paryż był (ale tam wiele nie masakrował) - pokaz zrobił w Tulonie!
          • stranger.pl Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 18:57
            Fragment z raportu Napoleona przesłanego z Tulonu do Paryża
            (Dyrektoriatowi) : "(...) brodząc jeszcze we krwi zdrajców, donoszę Wam z
            radością, że rozkazy Wasze spełnione, Francja pomszczona. Ani wiek, ani płeć
            oszczędzonymi nie były. Ci, których okaleczyły tylko armaty republikańskie,
            rozsiekani zostali mieczami wolności i bagnetami równości...".
            • sansone1 Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 20:50
              i gdzie tam o kobietach i dzieciach sie piszeChcesz teraz twoja ingnoracje
              historyczna naprawic.
              • stranger.pl Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 21:05
                sansone1 napisał:

> i gdzie tam o kobietach i dzieciach sie piszeChcesz teraz twoja ingnoracje
                > historyczna naprawic.

Cyt.: "...Ani wiek, ani płeć oszczędzonymi nie były..."

Nie rozumiesz prostego tekstu czy też nie potrafisz czytać i mysleć? - co jest
                napisane - "ani wiek ani płeć!" Co to oznacza? - także kobiety i także dizeci!

Chcesz pouczać innych a sam nie potrafisz zrozumieć:P
                • sansone1 Nie tylko fakty ale listy myli 04.05.07, 10:54
                  wielki domorosly historyk znow sie zblaznil
                  W czasie oblezenia Toulogne juz we Fransji Dyrektoriat byl.
                  Historyczny blaznie, historie arabska mozesz sobie pisac jak chcesz, twoja
                  sprawa ale historie innych zostaw w spokoju.
                  • stranger.pl Re: Nie tylko fakty ale listy myli 04.05.07, 13:25
                    1.
                    Nie zmieniaj tematu:)
                    Coś tak zamilkł po swojej kompromitacji?:)

sansone1 napisał:
                    > i gdzie tam o kobietach i dzieciach sie pisze Chcesz teraz twoja ingnoracje
                    > historyczna naprawic.

Nie rozumiesz prostego tekstu czy też nie potrafisz czytać i myśleć? - co jest

2.
                    Oczywiście że raport był złożony z pacyfikacji Tulonu - przesłany na ręce
                    Konwentu (nie jak napisałem przez przejęzyczenie Dyrektoriatu)

3.
                    Twój cyt.: "twoja sprawa ale historie innych zostaw w spokoju."

Takiemu jak ty? - uważającego: kto ma podobne tobie poglądy ten zna historię a
                    kto ma inne poglądy ten nie zna historię:P

Dziecinko z takim podejściem do życia zawsze będziesz sprzątał po innych i
                    czekał na napiwek:P

Przecież ty nic nie wiesz - gadaj sobie sam z sobą ja nie mam zamiaru rozmawiać
                    z ignorantem i w żywe oczy kłamiącym
                    • sansone1 nie zmieniam tematu 04.05.07, 18:18
                      w koncu ten Kpt Bonauparte ta depesze dyrektoriatowi z Toulogne poslal albo tez nie.
        • sansone1 Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 18:44
          nie Hitler tylko Mahommed jak juz dokladnym chcesz byc.
        • sol4000 Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 21:34
          az strach ogarnia, co to biednych francuzow ze strony zydo-wegra sarkozego
          czeka!!:-))))

• picard2 Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 23:31
            sol4000 napisał:

> az strach ogarnia, co to biednych francuzow ze strony zydo-wegra sarkozego
            > czeka!!:-))))

Juz mam walizki spakowane i paszport optyczny w torbie.Kryje się w Moskwie
            gdzie mnie WZ(węgierscy żydzi) nie znajda.Boje się jednak ze tam można wpaść
            na pana s.pl (jeszcze gorsze bydle od WZ) który przez Malbork wraca z Grunwaldu
            do domu.
            P.S Sol 4000 nie masz w Twoim kraju jakiejś piwnicy gdzie można się schować na
            wszelki wypadek gdyby Ségolène nie wygrała(chociaż jej dzieci są bardzo brudne
            etnicznie).
            • sol4000 Re: Napoleon tez Francusem nie byl 03.05.07, 23:46
              witaj chris!!

jestes zawsze mile widziany w danii...
              ale pod warunkiem, ze i atosa zabierzesz, bo przeciez w p0rzypadku wz i innych
              s.pl, ktos nas musi bronic:-)))

pozdrawiam cie!

ps. nie zapomni poklepac i podrapac miedzy uszami atosa!
            • cet3 Sarkozy moze byc prezydentem dzieki majowi 68 03.05.07, 23:46
              z ktorym tak uporczywie walczy chociaz jako Francuz w pierwszej generacji nie
              ma pojecia dlaczego ten maj w ogole byl.
    • markv501 Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 00:04
      Dyskusja ze strangerem jest malo produktywna. Nie chodzi nawet o roznice zdan,
      ostatecznie po to sa dyskusje aby wypowiadac rozne opinie. W wypadku strangera
      sprawa nie jest taka prosta . On mianowal siebie
      "Naczelnym straznikiem czystosci krwi polskiej" i z tej wysokiej i
      zaszczytnej pozycji ocenia adwersazy. Jest w tym troche z osmioletniego
      chlopca, ktory uwaza ze tezyzna tatusia daje mu przewage nad rowniesnikami.
      Takie zachowanie u doroslego czlowieka jest przejawem choroby.
      Stranger nie moze wybaczyc JP2 " starszych braci", nie tak dawno nazwal
      Stanislawa Ulama ukrainskim zydem. Ulam podkreslal swoja polskosc a zanim
      wszystkie slawy naukowe mowia o jego "polish origin". Wegrzy buduja pomniki
      swojemu rodakowi Tellerowi . Ale samozwanczy ekspert od polskosci nie da sie
      oszukac; on i tylko on bedzie decydowa kto jest a kto nie jest.
      Choroba ktora nasz samozwaniec jest dotkniety nazywa sie "zajob ciezki z
      przerzutami
      • sol4000 Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 00:16
        markv501 napisał:

> [...]
        > Choroba ktora nasz samozwaniec jest dotkniety nazywa sie "zajob ciezki z
        > przerzutami

jezusmarianapomoc!!!!!
        markv501 czy ten "zajob ciezki z przezutami", to tego... jest zarazliwy? moga
        przy czytaniu s.pl nastapic jakiej przerzuty????
        bo jesli tak, to od dzisiaj przestaje tego roznosiciela choroby czytac:-)))
        i innym nie radze! a co z takim nigdy nie wiadomo!!!

• stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 09:02
        markv501 napisał:

"Stranger (...)...nie tak dawno nazwal Stanislawa Ulama ukrainskim zydem..."

1.Nie znam Stanisława Ulama.

2.Nic nie pisałem na FŚ "GazWyb" o niejakim Stanisławie Ulamie.

3.Twierdzisz że nazwałem Stanisława Ulama ukraińskim żydem - skoro nie znam
        takiego i nic nie pisałem o takim jak mogłem go nazwać ukraińskim żydem?

4.Łżesz jak pies co widać na przyłapanym twoim kłamstwie:P
        Czy wszystkie twoje posty są tak fałszywe i kłamliwe jak powyższy?
        • sansone1 Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 11:20
          a jak tam z tym Bonaparte, ktory do dyrektoriatu z Toulonge depesze posylal...
          • fedorczyk4 Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 11:25
            Sanson, Ty sie tak nie czepiaj biednego Grunwaldzkiego, moze to byl patronim?
          • stranger.pl Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 13:27
            Nie zmieniaj tematu:)
            Coś tak zamilkł po swojej kompromitacji?:)

sansone1 napisał:
            > i gdzie tam o kobietach i dzieciach sie pisze Chcesz teraz twoja ingnoracje
            > historyczna naprawic.

Nie rozumiesz prostego tekstu czy też nie potrafisz czytać i myśleć? - co jest

• marouder Zdrawstwujtie tow. sranger, kak dielo? 04.05.07, 13:30
              Juz jestescie po codziennej porcji historycznej kaszanki, czy jeszcze przed?
              • stranger.pl Re: Zdrawstwujtie tow. sranger, kak dielo? 04.05.07, 13:36
                Co taki kłamca jak ty ma czelność zwracać się do innych?

Mogę oszuście liczyć na podanie przez ciebie cytatu gdzie rzekomo twierdziłem,
                iż moi przodkowie walczyli pod Grunwaldem?

No cóż jak nie podasz cytatu inni tez sobie zapewne pomyślą o tobie to co ja
                dawno już myślę o tobie - jesteś oszustem:)
                • sansone1 Re: Zdrawstwujtie tow. sranger, kak dielo? 04.05.07, 18:21
                  pod Grunwaldem na pewno nie walczyli, bo tatarem nie jestes, ale jako najemnicy
                  po stronie Tureckiej pod Wiedniem to na pewno.
              • sansone1 Mistrz jak widzimy znow historycznie 04.05.07, 18:20
                klamie, widac ze niedaleko pada jablko od iSslamskiej jabloni, oni maja wlasne
                historie , ktora powinno sie przeczytac, nawet ich porazke pod Lepanto jako
                wielkie zwycienstwo opisuja...
    • absztyfikant Re: Etnicznie czysty Francuz 04.05.07, 14:29
      Nienawiść
      Wisława Szymborska

Spójrzcie, jaka wciąż sprawna,
      jak dobrze się trzyma
      w naszym stuleciu nienawiść
      Jak lekko bierze wysokie przeszkody,
      Jakie to łatwe dla niej - skoczyć, dopaść.
      Nie jest jak inne uczucia.
      Starsza i młodsza od nich równocześnie.
      Sama rodzi przyczyny,
      które ja budzą do życia.
      Jeśli zasypia, to nigdy snem wiecznym.
      Bezsenność nie odbiera jej sił, ale dodaje.
      Religia nie religia
      byle przyklęknąć na starcie.
      Ojczyzna nie ojczyzna -
      byle się zerwać do biegu.
      Niezła i sprawiedliwość na początek.
      Potem już pędzi sama.
      Nienawiść. Nienawiść.
      Twarz jej wykrzywia grymas
      ekstazy miłosnej.
      Ach, te inne uczucia -
      cherlawe i ślamazarne.
      Od kiedy to braterstwo
      może liczyć na tłumy?
      Współczucie czy kiedykolwiek
      pierwsze dobiło do mety?
      Zwątpienie ilu chętnych porywa za sobą?
      Porywa tylko ona, które swoje wie.
      Zdolna, pojętna, bardzo pracowita.
      Czy trzeba mówić ile ułożyła pieśni.
      Ile stronic historii ponumerowała.
      Ile dywanów z ludzi porozpościerała
      na ilu placach, stadionach.
      Nie okłamujmy się:
      potrafi tworzyć piękno.
      Wspaniałe są jej łuny czarną nocą.
      Świetne kłęby wybuchów o różanym świcie.
      Trudno odmówić patosu ruinom
      i rubasznego humoru
      krzepko sterczącej nad nimi kolumnie.
      Jest mistrzynią kontrastu
      między łoskotem a ciszą,
      między czerwoną krwią a białym śniegiem.
      A nade wszystko nigdy jej nie nudzi
      motyw schludnego oprawcy
      nad splugawioną ofiarą.
      Do nowych zadań w każdej chwili gotowa.
      Jeżeli musi poczekać, poczeka.
      Mówią że ślepa. Ślepa?
      Ma bystre oczy snajpera
      i śmiało patrzy na przyszłość
      - ona jedna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka