Dodaj do ulubionych

Pax Americana, - Rosjanie to uznaja...

IP: 192.120.171.* 16.06.03, 16:14
paru Clientow na tym forum
(przez litosc, nie wymienie nazwisk)
powatpiewa w istnienie PaX Americana

tymczasem Rosja, jedyn kraj, zdolny zniszczyc Ameryke
(i siebie przy tym tez naturalnie...
- maja w koncu nadal 1000 sprawnych rakiet z bronia "A")

nie ma watpliwosci, ze Pax Americana istnieje...

pozdraviam watpiacych
J.K.

eng.globalisation.ru/live/default.asp
Obserwuj wątek
    • Gość: JOrl Re: Pax Americana, - Rosjanie to uznaja... IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 17:37
      Gość portalu: J.K. napisał(a):

> paru Clientow na tym forum
      > (przez litosc, nie wymienie nazwisk)
      > powatpiewa w istnienie PaX Americana

Melduje sie dobrowolnie, ze JA JOrl twierdze, ze Pax americana to sa Twoje i
      jeszcze paru innych morzonki.
      A podawanie jakis linkow do rosyjskich gazet to niczego nie udowadnia. Pismacy
      w Rosji sa tak samo jak i w Polsce najczesciej ograniczeni. Nic dziwnego, ze
      Putin niedawno wyrazil sie o swoich dziennikarzach jako bandytach.

No ale Tobie pozostaje tylko w cos takiego wierzyc. Bo Polske Ty i twoi kumple
      z zascianku Europy wplatali w najgorsze polozenie.

A jeszcze drogi J.K. moze odpowiesz w dlaczego wazasz ze Niemcy
      prowadza "glupia" polityke, przeciwko ktorej Ty walczysz?

No i ja czekam z niecierpliwoscia az USA napadnie na nastepnych. jak Iran. ja
      zaden lewak. Lubie wojny.
      Pozdrowienia

• Gość: J.K. Ah, z tym PaX Americana... IP: 192.120.171.* 16.06.03, 17:57
        1. darujmy sobie (na razie...) nie zycze Ci tylko, abys jego dzialanie
        poczul na wlasnych plecach...

2. Polityka SPD-Zieloni niszczy gospodarke niemiecka...
        (dlatego popieram pro-amerykanska CDU)
        utrata rynkow w Iraku, to zdaje sie, dobrowolny wybor tego rzadu?

A co do Ekosteuer i horrendalnych cen benzyny i surowcow
        (wyzszych niz wszedzie w Europie)
        masz nadal watpliwosci, ze Zieloni gospodarke niemiecka dusza..?
        Nie mozna niczego robic w oderwaniu od calosci europejskich realiow.
        A w poliyce energetycznej Zieloni to robia...
        I pognebiaja wlasny kraj.

• Gość: kec Re: Pax Americana, - Rosjanie to uznaja... IP: *.ols.vectranet.pl 16.06.03, 20:55

kecJugosławia spacyfikowana Awganistan pacyfikowany Irak w trakcie pacyfikacji
        Izrael i Palestyna przymuszani do akceptacji,,, mapy drogowej,,, Jak to
        nazwiesz ?Moze dyktatem Europy i Chin? Czy pokojem realizowanym poprzez
        ONZ.zaprawdę masz oczy a nie widzisz masz uszy a nie słyszysz.Pax Americana to
        nie tylko płaszczyzna militarna moj nieznany przyjacielu.To tez jeszcze
        istotniejsza płaszczyzna gospodarcza.To Ameryka jest największym beneficjentem
        globalizacji w tym dobrym tego słowa znaczeniu ale i w tym złym.Negatywy
        globalizacji takie jak terroryzm i upowszechnienie się broni A B C a takrze
        zblizający się szturm milionów ubogich zmusza Amerykę do zdecydowanej
        aktywności co się nazywa Pax Americana.

proamerykansko nastawiony kecaw
    • Gość: JOrl Re: Pax Americana, - Rosjanie to uznaja... IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 18:20
      nasz J.K. napisal:
      ɭ. darujmy sobie (na razie...) nie zycze Ci tylko, abys jego dzialanie
      >poczul na wlasnych plecach...
      Zwroc uwage, ze nawet ostatnio tacy Turcy sie PAx Am. postawili i pogonili GI
      ze swojego kraju. A co dopiero Niemcy?

ɮ. Polityka SPD-Zieloni niszczy gospodarke niemiecka...
      >(dlatego popieram pro-amerykanska CDU)
      >utrata rynkow w Iraku, to zdaje sie, dobrowolny wybor tego rzadu?
      Te reformy aby ludzi unikajacych pracy (tez wielu ze Wschodu!) do niej zagonic
      wprowadzaja wlasnie Zieloni. A one juz mogly byc wprowadzone przez CDU. Bo juz
      wtedy sie to nalezalo. Co do CDU to oni byli zawsze sklerotykami. Jak popatrzec
      na historie, to CDU (Adenauer) nie potrafil np geopolitycznie komuny zwalczac,
      jak tylko nieskuteczna konfrontacja. Wlasnie SPD/FDP metoda udawanie przyjaciol
      osiagnela to co CDU nie potrafilo. To taki tylko przyklad. Ale fakt, potem i
      CDU (Kohl) udawal przyjaciela komuny i dlatego teraz Niemcy maja NRD.
      Dlatego tez napewno, jak CDU dorwie sie do wladzy bedzie kontynowalo z grubsza
      polityke SPD/Zielonych. No chyba nie twierdzisz, ze zostawia Francje sama?
      Co do rynkow w Iraku. Jak narazie jest tam rynek na trumny dla okupantow. I tak
      zostanie. A wlasciwie sie tylko zwiekszy.

>A co do Ekosteuer i horrendalnych cen benzyny i surowcow
      >(wyzszych niz wszedzie w Europie)
      >masz nadal watpliwosci, ze Zieloni gospodarke niemiecka dusza..?
      >Nie mozna niczego robic w oderwaniu od calosci europejskich realiow.
      >A w poliyce energetycznej Zieloni to robia...
      >I pognebiaja wlasny kraj
      Po pierwsze ceny surowcow w Niemczech nie sa najwyzsze w EU, chociaz wysokie.
      Mi to nie przeszkadza. Pieniedzy mam dosc, czego i Tobie zycze. Albo i nie, bo
      poco masz wiecej miec z mojego podatku za obijanie gruch w pracy.
      A pozatym te ceny maja za zadanie technika (zgoda, kosztowna) ograniczyc
      zaleznosc strategiczna od surowcow, ktorych Niemcy nie maja. I to jest sluszne.
      Jak zwykle tych zaleznosci to Ty nie rozumiesz, tylko cie boli jak jakiegs
      prymitywa, ze musisz wiecej placic na stacji benzynowej.
      Pozdrowienia

• marcus_crassus pax americana 16.06.03, 18:28
        -a znasz inne panstwo mogace interweniowac w dowolnym punkcie globu w kazdej
        chwili??

-a znasz panstwo ktorego bazy wojskowe stoja od japonii przez katar po
        zadupiaste wyspy na poludniowym pacyfiku?

-a znasz panstwo ktorego budzet wojskowy wynosi ok 400 mld $

-a znasz panstwo ktorego analitycy wojskowi juz opracowuja projekty konfliktu
        z wykorzystaniem orbitalnych systemow broni??

*******************************************************************************

jesli takiego panstwa nie znasz- znaczy ze pax americana to wytwor wyobrazni...

a jesli znasz-to to porzadek przekraczajacy porzadek rzymski - bo rzym nigdy
        nie byl w stanie interweniowac w dowolnym miejscu na swiecie...

obudz sie JOrl...XXI wiek:)))
        • indris G...o nie pax americana 16.06.03, 20:08
          marcus_crassus pisze:
          "-a znasz inne panstwo mogace interweniowac w dowolnym punkcie globu w kazdej
          chwili??"
          W domyśle było chyba "interweniować z sukcesem" ? Bo bez ssukcccesu to może
          interweniowac i Slowacja...
          Otóż USA NIE może interweniować z sukcesem w: Rosji, Chinach, Europie, Korei
          Płn (prawdopodobnie) Indiach Pakistanie (też prawdopodobnie). A także w
          krajach, które będą w militarnym sojuszu z jednym ze wskazanych państw. Chyba,
          że jako sukces określic atomową apokalipsę.
          • Gość: J.K. indris, to prawdopodobnie*, skresl od razu... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.03, 20:22
            nie ma teraz potrzeby aby interweniowali w Pakistanie i Korei Pln...
            ale jak zajdzie ostateczna koniecznosc, to moga i zrobia to...
            Amerykanie moga interweniowac naprawde wszedzie, poza:
            Francja, Chinami, Rosja (Anglii nie wyliczam, gdyz nie ma potrzeby)

Pakistanska, Indyjska i inna bronia atomowa
            (podkreslam, w razie ostatecznosci)
            sie nie przejma...
          • Gość: jolka Re: G...o nie pax americana IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 21:15
            indris napisał:

> marcus_crassus pisze:
            > "-a znasz inne panstwo mogace interweniowac w dowolnym punkcie globu w kazdej
            > chwili??"
            > W domyśle było chyba "interweniować z sukcesem" ? Bo bez ssukcccesu to może
            > interweniowac i Slowacja...

slusznie...

> Otóż USA NIE może interweniować z sukcesem w: Rosji, Chinach, Europie, Korei
            > Płn (prawdopodobnie) Indiach Pakistanie (też prawdopodobnie).

A co z Afganistanem, Irakiem? Czy to aby mozna nazwac interwencja z sukcesem?
        • Gość: kecaw Re: pax americana IP: *.ols.vectranet.pl 16.06.03, 21:03
          W całości popieram lecz z Rzymem troszkę pszesadziłeś.W tamtych stuleciach Rzym
          był światem a świata nie było poza Rzymem .W związku z tym widzę wyrażną
          analogię między Pax Romanum a Pax Americana.

prorzymsko nastawiony kecaw
      • Gość: J.K. zachowujesz sie jak typowy dialin... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.03, 20:17
        zdaje sie, ze i z Toba dyskusje skoncze...
        znowu sie musze chwalic...
        mam tych dyplomow od cholery...

poza tym, ze jestem (niemieckim) doktorem Chemii
        studiowalem w Polsce ekonomike przemyslu na krakowskiej AE.
        a Niemczech mam zrobione w podyplomowe Qualitätsmanagement...

slowem na ekonomii sie znam..
        takze niemieckiej...
        jezeli pisze, ze Zieloni przesadzili z duszeniem gospodarki za pomoca
        Ekosteuer, to wiem, co robie...

i to tyle...
        • Gość: jolka Re: zachowujesz sie jak typowy idiota IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.03, 21:12

> zdaje sie, ze i z Toba dyskusje skoncze...
          > znowu sie musze chwalic...
          > mam tych dyplomow od cholery...
          >
          > poza tym, ze jestem (niemieckim) doktorem Chemii
          > studiowalem w Polsce ekonomike przemyslu na krakowskiej AE.
          > a Niemczech mam zrobione w podyplomowe Qualitätsmanagement...
          >
          > slowem na ekonomii sie znam..
          > takze niemieckiej...
          > jezeli pisze, ze Zieloni przesadzili z duszeniem gospodarki za pomoca
          > Ekosteuer, to wiem, co robie...
          >
          > i to tyle...

I w niczym nie pomoglo ci to przestac byc kompletnym, stetryczalym idiota.
          • Gość: J.K. dialin 1234, sieroto intelektualna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.03, 22:21
            chowasz sie za Schrödera?
    • Gość: jarek Co jest lepsze? IP: *.fastres.net 16.06.03, 21:17
      Pax America
      pax Sowietyka
      pax Islamska ?
    • Gość: Misza Nie podniecasj sie tak JK ;)) IP: 195.208.237.* 16.06.03, 21:36
      Nie spadaj tak nisko w oczach forumowiczow, czyzby naprawde wierzyl w to co
      pisza internetowe gazetki ? ;))

Radze ci uweaznie poczytac (najlepiej w oryginale po rosyjsku [mowiles ze
      kumasz po naszemu ;))]) mowe Putina na Dzien Zwyczestwa i na Dzien Rosji ;))
      Chyba to zrodlo jest bardziej oficjalnie, co ?;))

• marcus_crassus misza...on to podal jako rodzaj ciekawostki 16.06.03, 21:49
        a szczerze sytuacja jest taka ze opinia Rosji juz niewielu sie przejmuje...

Putin wydal huczne przyjecie w Petersburgu a Bush nic tam nie
        powiedzial.Wazniejsze slowa padly w krakowie...

orientalny sojusz anty-USA jaki byl chwilowym efektem wojny w Iraku juz lezy
        na lopatkach - zwiazki gospodarcze sa zbyt silne zeby ktokolwiek o zdrowym
        rozsadku mogl przypuszczac ze cos sie pogorszy...

a Rosja???

obecnie chyba 138 mln kraj??umieracy i biedny???

misza-niemcy sie licza bardziej od was...

jestescie "duzi" powierzchniowo i macie glowice...tylko dlatego ta zluda ze
        jestescie wazni...

misza - do 2050 bedzie was ok 100 mln

a amerykanow cos kolo 500...

misza...obudz sie...
        • Gość: jarek Co ma Gospodin Putin do zyskania.? IP: *.fastres.net 16.06.03, 22:13
          Chyba tylko problemy z bojownikami( terroristami) Czeczeni, w Pax Amerylana nie straci nic a w Rosji, bedzie sie na pewno zylo lepiej.
        • Gość: Misza A ja to odebralem jako samozadowolenie JK :)) IP: 195.208.237.* 16.06.03, 23:51
          marcus_crassus napisał:

> a szczerze sytuacja jest taka ze opinia Rosji juz niewielu sie przejmuje...

Aha. Co jeszcze powiesz ? :))

> Putin wydal huczne przyjecie w Petersburgu a Bush nic tam nie
          > powiedzial.

To byla rocznica miasta a anie summit. I od jakich to czasow Bush
          oznacza "Swiat" ;)) ?

> Wazniejsze slowa padly w krakowie...

Jakie? np ?

> orientalny sojusz anty-USA jaki byl chwilowym efektem wojny w Iraku juz lezy
          > na lopatkach - zwiazki gospodarcze sa zbyt silne zeby ktokolwiek o zdrowym
          > rozsadku mogl przypuszczac ze cos sie pogorszy...

Wlasnie dlatego szukamy sojusznikow na wschodzie. Historia uczy ze na
          zachodzie mozna znalesc tylko albo zdrajcow albo przydupasow UASA. Ani jedno
          ani drugie nam nie podoba :))

> a Rosja???
          >
          > obecnie chyba 138 mln kraj??umieracy i biedny???

Skad takie dane? Podobnie mozna powiedziec o POlsce ;))

> misza-niemcy sie licza bardziej od was...

a misza-polacy ? ;))

> jestescie "duzi" powierzchniowo i macie glowice...tylko dlatego ta zluda ze
          > jestescie wazni...

To tobie sie zludza ze ROsja jest biedn ai niewazna. No coz... Kazdemu
          swoje ;))

> misza - do 2050 bedzie was ok 100 mln
          >
          > a amerykanow cos kolo 500...

Widze ze dane s z tego samego zrodla jak i inne twoje brednie - babciaa na
          bazarze ci powiedziala ;))

> misza...obudz sie...

A ty lepiej poczytaj czegos ;))
          • marcus_crassus dane 17.06.03, 00:06
            dane co do ludnosci - byly ostatnio bodajze
            w "rzeczpospolitej"(chyba),"polityce" i nawet w prasie rosyjskiej - ni mniej
            ni wiecej zjazd do 100 mln w roku 2050...

jakie osrodki to badaly-nie mam zielonego pojecia-nawet jak sie pomyla o pare
            milionow to "matuszka rassija" stacza sie i jeszcze minie kilkadziesiat lat
            zanim osiagnie dno...

jesli odrzucasz te dane przedstaw mnie wiarygodne dane co do prognoz
            ludnosciowych...

nie,zartuje rzecz jasna - nie uzywam argumentow "a to mi pokaz"...to glupie -
            po prostu takie dane czytalem w analizach - jesli je odrzucasz Twoj problem

tak,wydaliscie 1,5 mld na przyjecie...

wiesz co misza-jesli mi powiesz ze uwazasz ze to bylo madre wydanie pieniedzy
            na przyjecie to nie mam slow...

nawet jakby Bush wydal na cos takiego 1,5 mld to bym go okreslil jako kretyna

misza-skoncz wreszcie marzyc o sojuszu z Chinami...(to co do tego gdzie
            bedziecie sojusznikow szukac)

swiat idzie do przodu - Chiny maja zupelnie inna strategie - nie sa ani
            rozzaleni na USA ani nie pragnal jakiejs mitycznej wojny cywilizacji ani wojny
            z zachodem...

czasy sie misza zmienily...epoka takich wojen i konfliktow o jakich mowisz
            odchodzi w przeszlosc - epoka rywalizacji kolosow to dawne czasy...

dzis sie licza inne aspekty - mobilnosc,Bush jest "swiatem" dlatego ze USA
            moze sobie podporzadkowac Bliski Wschod...

misza..zejdz na ziemie - zobacz ze kraj w ktorym zyjesz to bieda,bieda i
            bieda...

byliscie kiedys wielcy...tak,z tym sie zgadzam - gdyby to sie inaczej
            potoczylo za 1000 lat ksiazki z historii moze mowilyby ze w koncu XX w ZSRR
            uzyskalo prymt na swiecie i rozpoczela sie jakas tam epoka...

ale misza-przegraliscie - a dzisiejsza rosja to obraz ktory standardowo
            pojawia sie po bitwie - przegrana armia wycofujac sie zostaje jeszcze
            zmasakrowana przez scigajacych ja zolnierzy...

Rosja to przeszlosc - oczywiscie - mozliwe ze kiedys bedziecie niezla
            potega..taka jak niemcy...albo japonia...

ale misza..mzonki o dominacji nad swiatem sie skonczyly

ta walke wygralo USA - zawodnik w czerwonych spodenkach zostal znokautowany..i
            nie bedzie rewanzu...

misza.ja was naprawde lubie - ale niech do was dojdzie ze budujemy juz inny
            lad.czas konfrontacji sie skonczyl.Jesli macie zal ze ten czas skonczyl sie
            wasza kleska - sorry,ja na to nic nie poradze
            • Gość: Misza Re: dane ? raczej pessymistyczne prognozy ;)) IP: 195.208.237.* 17.06.03, 07:03
              marcus_crassus napisał:

> dane co do ludnosci - byly ostatnio bodajze
              > w "rzeczpospolitej"(chyba),"polityce" i nawet w prasie rosyjskiej - ni mniej
              > ni wiecej zjazd do 100 mln w roku 2050...

A gdyby napisali zjazd do 30mln tez bi w to uwierzyles ? :))

> milionow to "matuszka rassija" stacza sie i jeszcze minie kilkadziesiat lat
              > zanim osiagnie dno...

Mozesz tylko pomarzyc ;))

> jesli odrzucasz te dane przedstaw mnie wiarygodne dane co do prognoz
              > ludnosciowych...

Wg danych oficjalnych do ROsj rocznie przybywa okolo 1 mln ludzi. A
              nieoficjalnie mowi sie o 5. Nawet jesli zalozymy sie ze wzrostu ze strony
              Rosjan nie bedzie to okaze sie ze za 50 lat nas bedzie co najmniej 200 mln.

> po prostu takie dane czytalem w analizach - jesli je odrzucasz Twoj problem

Analize sa rozne. Od superpesymistycznych (ktore jak zawsze sa pdrukowane w GW
              na pierwszej stronie :)) do superoptymistycznych. Ja mysle ze bedzie lepiej
              niz dzis. Spad w ostatnie 10 lat tlumaczy sie ze niestabilnoscia polityczna w
              ROsji, przeciekiem emigrantow do Niemiec Usa i Israela (w summie okolo 7 mln)
              i gwaltownym spadkiem dochodow ludnosci i wzrostem bezrobocia. Dzis jest
              absolutnie odwrotnie. Zycie stabilizuje sie, emigracja jest ujemna (czyli do
              Rosji przyjezdza kilka razyw iecej niz wyjezdza z Rosji) a bezrobocie jest
              bkilkarazy mniejsze od 90tych.. A wnioski mozesz robic sam - czy wierzyc
              pessymistom czy troche samemu pomyslic ;)))

> tak,wydaliscie 1,5 mld na przyjecie...

Z ktorych 1,4 mlrd to remont zabytkow :)) Na same przyjecie nie za wiele wydali

> wiesz co misza-jesli mi powiesz ze uwazasz ze to bylo madre wydanie
              pieniedzy
              > na przyjecie to nie mam slow...

Uwazam ze to bylo najlepsze wydanie jakie bylo mozliwe. Piter dzis wyglada
              bardziej atrakcyjnie od Moskwy.. no dobra, prawie jak Moskwa :))

> nawet jakby Bush wydal na cos takiego 1,5 mld to bym go okreslil jako kretyna

No to musze powiedziec ze nic nie rozumesz w polityce miedzynarodowej :))

> misza-skoncz wreszcie marzyc o sojuszu z Chinami...(to co do tego gdzie
              > bedziecie sojusznikow szukac)

A co ci to przeszkadza ?

> swiat idzie do przodu - Chiny maja zupelnie inna strategie - nie sa ani
              > rozzaleni na USA ani nie pragnal jakiejs mitycznej wojny cywilizacji ani
              wojny
              > z zachodem...

Aha.. Widze ze ktos tu ma rozowe okulary ;))

> czasy sie misza zmienily...epoka takich wojen i konfliktow o jakich mowisz
              > odchodzi w przeszlosc - epoka rywalizacji kolosow to dawne czasy...

:) A to dlaczego roczny rynek uzbrojenia rosnie srednio o 5 mlrd Rocznie, a
              kazde panstwo (nawet POlska) wydaje ostatnie pieniadze na zakup uzbrojenia ?
              Dlaczego Chiny w swej doktrynie przyjeli plan ze za 25 lat zostana 1szym
              mocarstwem na ziemi? Jak oni to osiagna jesli beda tylko jednym z partnerow
              USA ? ;))))
              Czytaj marcu czytaj.. i mysl ;)))

> dzis sie licza inne aspekty - mobilnosc,Bush jest "swiatem" dlatego ze USA
              > moze sobie podporzadkowac Bliski Wschod...

Z niego raczej ciemno a nie swiat ;)))
              Bliski wschod podporzadkowac ? ;))) On nawet Bagdad nie moze
              podporzadkowac. :))))))

> misza..zejdz na ziemie - zobacz ze kraj w ktorym zyjesz to bieda,bieda i
              > bieda...

Nie widze. Przyjezdz do nas i pokaz mi ta "biede" :) Ja ja widze tylko w GW

> ale misza-przegraliscie - a dzisiejsza rosja to obraz ktory standardowo
              > pojawia sie po bitwie - przegrana armia wycofujac sie zostaje jeszcze
              > zmasakrowana przez scigajacych ja zolnierzy...

Mylisz swoje i marzenia sny z rzeczywistoscia :))

> Rosja to przeszlosc - oczywiscie - mozliwe ze kiedys bedziecie niezla
              > potega..taka jak niemcy...albo japonia...

Niech ci bedzie. Zyj dalej z takim przekonaniem.

> ale misza..mzonki o dominacji nad swiatem sie skonczyly
              > ta walke wygralo USA - zawodnik w czerwonych spodenkach zostal
              znokautowany..i
              > nie bedzie rewanzu...

Tyle paosu w dwu zdaniach. Nie podniecaj sie tak, bo nie wytrzymasz ;))
              Nasz zawodnik mial knok down ale kiedy bedzie trzeba to wysli zawodnika z
              gwiazdami na dupie do diabla. Strategiczna bron atomowa u nas nikt nie
              zabieral ;)) A jzu nie mowie o 5 mln zolnierzy i 15 tys. czolgow ;)))
              Wyraznie snisz bracie ;))

> misza.ja was naprawde lubie - ale niech do was dojdzie ze budujemy juz inny
              > lad.

Mozecie budowac co chcecie. Jesli podoba sie wam calowac w dupe USA (i tych co
              stoi nad wami powyzej) to budujcie taki lad dalej ;))

• Gość: J.K. Misza, z polityka stykam sie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.03, 22:47
        od wielu lat i z politologami takze
        na Twajom jasykie konietsno gawarju dowolno harasho

www.globalisation.ru/live/default.asp
        Misza, Rosji zycze dobrze...
        Trzymajcie sie Zachodu, bo przepadniecie...

pozdraviam.

• Gość: Misza Wiem ;) IP: 195.208.237.* 16.06.03, 23:43

> od wielu lat i z politologami takze
          > na Twajom jasykie konietsno gawarju dowolno harasho

Ty uze ob etom goworil ;))

> Misza, Rosji zycze dobrze...

Ja POlsce tez...

> Trzymajcie sie Zachodu, bo przepadniecie...

Trzymalismy 10 lat z Jelcynem i do czego to doprowadzilo ? Rozkrali panstwo i
          rozwalili armie i przemysl. Nieeee. Lepiej trzymac z Chinami i Korea. Od nich
          bynajmniej wiadomo czego oczekiwac. A od buszewikow mozna oczekiwac
          wszystkiego - zdradza nas kiedy Rosja nie bedzie im juz potrzebna.

Pozdr
          Misza
          • Gość: J.K. Mylisz sie... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.03, 23:48
            polityke jelcyna wymyslil Jelcyn, a nie Ameryka..
            (i cala komunistyczna oligarchia, ktora rozkradla Wasz kraj).

I w Polsce jest kupa ludzi, ktorzy mowia...
            Ameryka nas zdradzi...
            w Polsce mozna by to rozumiec...
            Zdradzi nas na korzysc Niemiec , lub Rosji...

Ale na czyja korzysc ma zdradzic Was Rosje, Ameryka?
            Na korzysc Chin?

- Nie zartuj.

Dobranoc.

• Gość: Misza Re: Mylisz sie... IP: 195.208.237.* 17.06.03, 00:01

> polityke jelcyna wymyslil Jelcyn, a nie Ameryka..

Daaa? A kto byli jego przyjaciele? Czy nie "Bill" i "Helmut" przypadkiem ? ;))
              Za 10 lat Jelcynizma 200 mlrd USD ucieklo z Rosji do USA.

> (i cala komunistyczna oligarchia, ktora rozkradla Wasz kraj).

A pod jakim hslem to szlo ? Za demokracje, trzymajmy sie z USA! W dupe USA.
              Lepiej z komunistycznymi Chinami robic biznes jak "demokrayczne" usa to robi
              niz byc wassalem usa z jego idiotyczna polityka

> I w Polsce jest kupa ludzi, ktorzy mowia...
              > Ameryka nas zdradzi...
              > w Polsce mozna by to rozumiec...
              > Zdradzi nas na korzysc Niemiec , lub Rosji...
              > Ale na czyja korzysc ma zdradzic Was Rosje, Ameryka?
              > Na korzysc Chin?

Ich celem jest rozwalenie Rosji na kawalki i jej rozkradniecie. Wczesniej czy
              pozniej wbija nam noz w plecy. TO nie jest wcale takie trudne - przyjma
              Ukraine, Gruzja, Nadbaltyk, Kazachstan i Molodwe do NATO, okraza Rosje wokol
              swymi bazami wojennymi z rakietami z bronia atomowa, pomoga dalej czeczenskim
              terrorystom i roznym ekstremistom w respublikach Rosji i doprowadza do wojny
              domowej a potem wejda jako "wyzwolicieli" - patrz Jugoslawie Irak itd...
              Nie. Na chuj taka wpolprace i partnerstwo.

Paka
              Misza
              • Gość: J.K. Amerykanie maja problemy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.06.03, 07:28
                z Islamem i Wy tez i to na dlugie lata...
                nie widzisz tej wspolnoty interesow?
                po co mieliby rozwalac Rosje?
                Aby wzmocnic kraje islamu u jej granic?

Natomiast powtarzam, ze to nie Helmut i inni rozkradli Wasz kraj i wywiezli
                pieniadze za granice (zamiast inwestowac) i do tego napewno nikt z zagranicy
                ich nie namawial.
                Twoi rodacy sami wpadli na ten pomysl i sami go przeprowadzili.
        • Gość: Misza PS IP: 195.208.237.* 16.06.03, 23:46
          Zobacz kto jest zalozycielem tej strony z ktorej podales dane:
          "Izwestia"
          RSPP

Superdane nie ;)) ?

• Gość: l Re: Pax Americana, - Rosjanie to uznaja... IP: *.ipt.aol.com 16.06.03, 22:13

>
      > tymczasem Rosja, jedyn kraj, zdolny zniszczyc Ameryke
      > (i siebie przy tym tez naturalnie...
      > - maja w koncu nadal 1000 sprawnych rakiet z bronia "A")
      >
      > nie ma watpliwosci, ze Pax Americana istnieje...
      >
      > pozdraviam watpiacych
      > J.K.

<a href="http://eng.globalisation.ru/live/default.asp"target="_blank">
    • Gość: , Re: Pax Americana, - Rosjanie to uznaja... IP: *.socal.rr.com 16.06.03, 22:15

>
      > tymczasem Rosja, jedyn kraj, zdolny zniszczyc Ameryke
      > (i siebie przy tym tez naturalnie...
      > - maja w koncu nadal 1000 sprawnych rakiet z bronia "A")
      >
      > nie ma watpliwosci, ze Pax Americana istnieje...
      >
      > pozdraviam watpiacych
      > J.K.
      >
      >
    • Gość: kecaw Re: Pax Americana, - Rosjanie to uznaja... IP: *.ols.vectranet.pl 16.06.03, 22:54
      Pax Americana to nie wybór tozeczywistość.On juz jest od dziesięcioleci.Obecnie
      się tylko zdynamizował bowiem historia przyszpieszyła

z wyrazami szacunku proamerykansko nastawiony kecaw.Lubię Rosjan ale boję się
      Rosji
      • Gość: J.K. Pewnie, tak jak Ty, mysli... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.03, 22:59
        wielu Polakow i ja rowniez...
        Tylko co z tym "szpagatem" zrobic...???

pozdraviam

dobranoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka