Gość: Rimas Re: Czy ktoś może mi wytłumaczyć do czego zmierzacie ANTYGLOBALIŚCI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 16:10 Do Tworek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANS DO NARODOWEJ NIEZALEZNOSCI IP: *.orlando-03rh15rt.fl.dial-access.att.net 20.07.01, 16:24 Sa obszerne artykuly o tym, niestety po angielsku. SPRAWA JEST BARDZO SKAPLIKOWANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda Re: DO NARODOWEJ NIEZALEZNOSCI IP: *.unl.edu 20.07.01, 17:19 MAro, czy Ty nie widzisz co tu sie kroi ? Ze garstka bedzie rzadzic calym motlochem. Chca wrzucic wszystkich do jednego kotla, powiedziec im ze sa bracmi, a za ich plecami explorowac az do suchej nitki. Niszczac struktury narodowe pozbawia nas przecietnych ludzi swego naturalnego oparcia i korzeni. Ze jest to nowa forma panowania nad swiatem. Nie widzisz tego ? Pozdrawiam, Budda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antylewy Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.houston-18-19rs.tx.dial-access.att.net 20.07.01, 18:23 Oni przescigna osiagniecia czerwonych, wszelkiej masci lewusow, inzynierkow komunistycznych co nic nie umieli produkowac. Do roboty lewusy i antyglobalisci. Globalizm to jedyna droga wyrownania przepasci gospodarczych pomiedzy roznymi regionami swiata, gdzie pracowitsi i zdolniejsi wygraja wojne nazywana kapitalizmem. Oczywiscie lewuska sie to niepodoba poniewaz nie ma komu zabierac, a ich zbedna biurokracja bedzie niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noe Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.CHCG.splitrock.net 21.07.01, 04:48 Gość portalu: Antylewy napisał(a): > Oni przescigna osiagniecia czerwonych,{....} Masz moj drogi zupelna racje pod warunkiem, ze do powyzszego fragmentu dodasz: GLOBALISCI. To oni przescigna czerwonych w kontrolowaniu i sterowaniu zycia ludzi. Nikt nie bedzie juz nigdy soba, nikt nie bedzie posiadal pieniedzy nikt nie bedzie mogl miec innego pogladu na sprawy niz jeden SLUSZNY GLOBALNIE ZATWIERDZONY. Miliardy ludzi, przestana byc ludzmi, beda manekinami sterowanymi przez garstke bandytow i poszczegolne szczeble ich PACHOLKOW. GLOBALIZM czy jesli ktos woli NOWY PORZADEK SWIATOWY stawia sobie za cel maksymalna exploatacje czlowieka, tak dlugo jak ten czlowiek bedzie do czegos potrzebny. Najpierw nalezy zlikwidowac NARODY I ICH TRADYCJE a wiec poczucie dumy narodowej, bohaterow narodowych, religie i wszystko inne co wiazalo do tej pory spolecznosci danych krajow. Chciwosc - juz nie poszczegolnych osob - ale miedzynarodowych korporacji jest ciezka choroba psychiczna. Nie liczy sie jednostka, nie licza sie spoleczenstwa, wazny jest jedynie ZYSK. ZYSK za wszelka cene i WLADZA nad SWIATEM. Namiastka tego do czego GLOBALISCI zmierzaja, jest to co dzieje sie w Jugoslawii. To nie Albanczycy czy Chorwaci doprowadzili do rozpadu tego kraju. Bylo to potrzebne wielkim korporacjom w ich pedzie do zloz ropy naftowej na Morzu Kaspijskim i do olbrzymiego azjatyckiego rynku. Miloszewicz stal im na drodze wiec go kupili. Za ile? Praktycznie za darmo. W Brukseli UE przyznala Djindiczowi (zdrajca-premier Jugoslawii) 300 milionow euro. Dwa dni pozniej sie okazalo, ze 225 milionow zostaje z tej sumu potracone jako splata zadluzenia z okresu Tito. Gowno dostana obywatele Jugoslawi a jak beda sie stawiac to sie ich zbombarduje. Potezna dlon NATO jest w stanie zetrzeci ich z powierzchni ziemi. Zadluzenie PRL-u w 1981 roku wynosilo okolo $40 miliardow. Radze sprawdzic ile wynosi dzisiaj, dwadziescia lat pozniej. Najmniejszy objaw niesubordynacji moze byc natychmiast ukarany przy pomocy sankcji gospodarczych, politycznych odciecia kredytow zamrozenia kont bankowych i postawienia przywodcow przed MIEDZYNARODOWYM (czytaj: GLOBALNYM) TRYBUNALEM, ktory z racji GLOBALIZMU jest GLOBALNIE uzalezniony od tej samej zwyrodnialej kliki GLOBALNYCH PRZYWODCOW. I niestety ale antyglobalisci nie wiele beda mogli wskorac. Jezeli bedzie trzeba to wsadzi sie ich do "czubkow" zastosuje najnowsze zdobycze farmacji, genetyki z klonowaniem i eutanazja wlacznie i bedzie po globalistach. Tym bardziej, ze nawet te 200 000 we Wloszech to tylko kropla w morzu. Ich sie zalatwi przy pomocy gazow lzawiacych, armatek wodnych i palek. Jesli to bedzie malo to pojda w ruch inne zdobycze wspolczesnych technologii takie jak pociski gumowe i petardy a gdy bedzie trzeba to i bomby rozpryskowe, napalm itd. Jedyna szansa ludzkosci jest to, ze wsrod tej garstki psychopatow dazacych do opanowania swiata dojdzie do klotni i dwoch najwazniejszych skocza sobie do gardel. W czarnych teczkach zaczna na wyscigi naciskac guziki i nad oceanami zaczna szybowac miedzykontynentalne rakiety z glowicami atomowymi. Nie pomoze wowczas zadem PARASOL ANTYRAKIETOWY. Wiatry, deszcze, prady oceaniczne rozniosa zabojcze promieniowanie po calym GLOBIE i to spowoduje koniec GLOBALIZMU. ZYWIE TAKA NADZIEJE I DZIEKI TEMU JESZCZE JAKOS potrafie cieszyc sie zyciem. Radze szykowac maczugi, krzesiwa i przygotowac sobie na zapas jakas przytulna jaskinie. Po tysiacach lat nasza ZIEMIA (wtedy bedzie to ponownie ZIEMIA) oczysci sie sama z promieniowania i rozpocznie sie nowy cykl rozwoju rodzaju ludzkiego. Podsumowujac, CEL ANTYGLOBALISTOW jest bardzo piekny i nalezaloby go popierac. Niestety nie wiele jest on w stanie zdzialac. Nadzieja nasza pokladana byc powinna nie w szlachetnych anty, ale w skurwysynskich zdegenerowanych GLOBALISTACH. OBY SKOCZYLI SOBIE DO GARDEL JAK NAJSZYBCIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.tnt35.chi5.da.uu.net 21.07.01, 07:37 Gość portalu: Noe napisał(a): > Gość portalu: Antylewy napisał(a): > > > Oni przescigna osiagniecia czerwonych,{....} > > Masz moj drogi zupelna racje pod warunkiem, ze do powyzszego fragmentu dodasz: > GLOBALISCI. > > To oni przescigna czerwonych w kontrolowaniu i sterowaniu zycia ludzi. Nikt nie > bedzie > juz nigdy soba, nikt nie bedzie posiadal pieniedzy nikt nie bedzie mogl miec in > nego > pogladu na sprawy niz jeden SLUSZNY GLOBALNIE ZATWIERDZONY. Miliardy ludzi, > przestana byc ludzmi, beda manekinami sterowanymi przez garstke bandytow i > poszczegolne szczeble ich PACHOLKOW. > > GLOBALIZM czy jesli ktos woli NOWY PORZADEK SWIATOWY stawia sobie za cel > maksymalna exploatacje czlowieka, tak dlugo jak ten czlowiek bedzie do czegos > potrzebny. > > Najpierw nalezy zlikwidowac NARODY I ICH TRADYCJE a wiec poczucie dumy > narodowej, > bohaterow narodowych, religie i wszystko inne co wiazalo do tej pory spolecznos > ci > danych krajow. > > Chciwosc - juz nie poszczegolnych osob - ale miedzynarodowych korporacji jest c > iezka > choroba psychiczna. Nie liczy sie jednostka, nie licza sie spoleczenstwa, wazny > jest > jedynie ZYSK. ZYSK za wszelka cene i WLADZA nad SWIATEM. > > Namiastka tego do czego GLOBALISCI zmierzaja, jest to co dzieje sie w Jugoslawi > i. To > nie Albanczycy czy Chorwaci doprowadzili do rozpadu tego kraju. Bylo to potrzeb > ne > wielkim korporacjom w ich pedzie do zloz ropy naftowej na Morzu Kaspijskim i do > > olbrzymiego azjatyckiego rynku. > > Miloszewicz stal im na drodze wiec go kupili. Za ile? Praktycznie za darmo. W B > rukseli > UE przyznala Djindiczowi (zdrajca-premier Jugoslawii) 300 milionow euro. Dwa dn > i > pozniej sie okazalo, ze 225 milionow zostaje z tej sumu potracone jako splata > zadluzenia z okresu Tito. Gowno dostana obywatele Jugoslawi a jak beda sie staw > iac to > sie ich zbombarduje. Potezna dlon NATO jest w stanie zetrzeci ich z powierzchni > ziemi. > > Zadluzenie PRL-u w 1981 roku wynosilo okolo $40 miliardow. Radze sprawdzic ile > wynosi dzisiaj, dwadziescia lat pozniej. > > Najmniejszy objaw niesubordynacji moze byc natychmiast ukarany przy pomocy sank > cji > gospodarczych, politycznych odciecia kredytow zamrozenia kont bankowych i > postawienia przywodcow przed MIEDZYNARODOWYM (czytaj: GLOBALNYM) > TRYBUNALEM, ktory z racji GLOBALIZMU jest GLOBALNIE uzalezniony od tej samej > zwyrodnialej kliki GLOBALNYCH PRZYWODCOW. > > I niestety ale antyglobalisci nie wiele beda mogli wskorac. Jezeli bedzie trzeb > a to wsadzi > sie ich do "czubkow" zastosuje najnowsze zdobycze farmacji, genetyki z klonowan > iem i > eutanazja wlacznie i bedzie po globalistach. Tym bardziej, ze nawet te 200 000 > we > Wloszech to tylko kropla w morzu. Ich sie zalatwi przy pomocy gazow lzawiacych, > > armatek wodnych i palek. Jesli to bedzie malo to pojda w ruch inne zdobycze > wspolczesnych technologii takie jak pociski gumowe i petardy a gdy bedzie trzeb > a to i > bomby rozpryskowe, napalm itd. > > Jedyna szansa ludzkosci jest to, ze wsrod tej garstki psychopatow dazacych do > opanowania swiata dojdzie do klotni i dwoch najwazniejszych skocza sobie do gar > del. > W czarnych teczkach zaczna na wyscigi naciskac guziki i nad oceanami zaczna > szybowac miedzykontynentalne rakiety z glowicami atomowymi. Nie pomoze wowczas > zadem PARASOL ANTYRAKIETOWY. > > Wiatry, deszcze, prady oceaniczne rozniosa zabojcze promieniowanie po calym GLO > BIE > i > to spowoduje koniec GLOBALIZMU. ZYWIE TAKA NADZIEJE I DZIEKI TEMU JESZCZE JAKOS > > potrafie cieszyc sie zyciem. > > Radze szykowac maczugi, krzesiwa i przygotowac sobie na zapas jakas przytulna > jaskinie. Po tysiacach lat nasza ZIEMIA (wtedy bedzie to ponownie ZIEMIA) oczys > ci sie > sama z promieniowania i rozpocznie sie nowy cykl rozwoju rodzaju ludzkiego. > > Podsumowujac, CEL ANTYGLOBALISTOW jest bardzo piekny i nalezaloby go popierac. > Niestety nie wiele jest on w stanie zdzialac. Nadzieja nasza pokladana byc powi > nna nie > w szlachetnych anty, ale w skurwysynskich zdegenerowanych GLOBALISTACH. > OBY SKOCZYLI SOBIE DO GARDEL JAK NAJSZYBCIEJ. I AM SUBSCRIBING TO YOUR EXPLANATION.ZGADZAM SIE I WIEM ZE JEST WIELU KTORZY PODOBNIE MYSLA JAK TY ;BRAWO.POZDROWIENIA PULS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noe Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.CHCG.splitrock.net 21.07.01, 15:29 Gość portalu: PULS napisał(a): > I AM SUBSCRIBING TO YOUR EXPLANATION.ZGADZAM SIE I WIEM ZE JEST WIELU KTORZY > PODOBNIE MYSLA JAK TY ;BRAWO.POZDROWIENIA PULS Thank you for your support. I hope that milions of people will realize what is going on. Dziekuje ci za poparcie. Mam nadzieje, ze miliony ludzi zrozumieja do czego to zmierza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antylewy Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.houston-21-22rs.tx.dial-access.att.net 21.07.01, 18:25 Globalisci myla pojecia. To nie wyzysk tylko lepsza organizacja pracy, wyrownywanie przepasci gospodarczych pomiedzy narodami, rozwoj demokracji na kazdym szczeblu. Po prostu nie umiecie konkurowac, a wiekszosc wybiera w Europie lewusow i socjalistow, ktorzy buduja coraz wieksza biurokracje, otwarty rynek, jest podstawa ekonomi a nie biurokratyczni urzednicy tylko czekajacy na lapowki i podkrelajacy znaczenie swoich niepotrzebnych pozycji spolecznych. W Ameryce antyglobalisci, to zwykle dzieci milionerow, ktorzy nigdy nie musieli pracowac i myslec i nawet nie maja pojecia skad biora sie pewne produkty. W Europie jednak zaraza socjalistyczna jest praktycznie nie do wytepienia i dlatego takie tam zapoznienia gospodarcze. Francja jest okolo 10 lat do tylu w high-tech w porownaniu do wolnego ducha industrialnych ludzi, gdzie slowo socjalizm raczej wiekszosci kojarzy sie z naciaganiem na zwracanie. Antyglobalisci to lewe raczki, tak jak socjalisci i oni sa zrodlem biedy, nawet nie maja pojecia o niczym ale sa przeciwko czemus co pracuje. Europa musi zapomniec o socjalizmie poniewaz predzej czy pozniej ten socjalizm stanie sie nowym zarzewiem nastepnej wojny. Czy wyobrazacie sobie Unie Europejska i jej walute jako realny srodek platniczy? Ja nie moge sobie wyobrazic, juz widze lewuskow przescigajacych sie w wydawaniu pieniedzy innego panstwa niekontrolowana ich produkcje. Takie rzeczy nie pracuje to utopia. Najlepiej zabierzcie sie do roboty i pomyslcie jakie korporacje zachecic do budowania swoich fili w Polsce? Wtedy oni was lewuski naucza pracowac. Standart zycia jest zwiazany z wydajnoscia a nie zadaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noe Re: Do epoki kamienia lupanego.- do Antylewego IP: *.CHCG.splitrock.net 21.07.01, 23:36 Ty jestes najwyrazniej chory i to ciezko. Wyrzucasz z siebie stek nic nie znaczacych sloganow jak automat uzywany w krajach uprzemyslowionych do prowadzenia telefonicznej reklamy. Wybiera "toto cos" przypadkowe numery telefoniczne a po uzyskaniu polaczenia odtwarza nagrane ogloszenie. Nie jestes w stanie "temu cosciu" przerwac bo ciebie nie slucha. Mozesz jedynie odwiesic sluchawke. Tak wlasnie jest z toba. Nagrano cie i teraz przelaczono na odtwarzanie. Wyrwij sie z tego zamknietego kola bo zginiresz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molder Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.sympatico.ca 22.07.01, 01:03 czy tylko potrafisz zapamietac naglowki z brukowcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal chyba Cie row piecze IP: *.ipt.aol.com 25.07.01, 01:39 tylko jedna prosba: nie mysl za duzo - szkodzi Ci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek moja korzyść z globalizacji IP: 213.134.142.* 06.08.01, 11:54 globalizacja to jedyna droga do poprawy warunków zycia w krajach ubogich (ale nie w Europie). Dięki niej kapitał przepływa tam, gdzie ma najlepsze warunki. Pynie np do Azji, bo praca jest tania, a ludzie gotowi ją podjąc (i wbrew opiniom są tam ludzie wykształceni - np liczba hinduskich informatyków pracujacych dla firm europejskich). moglibysmy i my być takim miejscem, gdyby nie nasze socjalistyczne zepsucie. a to moja hgistoria: Mieszkam i pracuję w Warszawie. Rok temu znalazłem ogłoszenie niemieckiej firmy o pracy przez Internet. Dzięki temu, z pomocą bezrobotnej żony, co miesiąc dorabiam sobie ok. 1000 zł netto. Firma jest w Niemczech, jej przedstawiciela ostatnio widziałem w grudniu 2000, a pieniądze przelewają do banku. dla mnie jest to więc wymierna korzyść z globalizacji gospodarki. Opór przeciw temu kojarzy mi się z robotnikami niszczącymi w Anglii maszyny parowe po rewolucji przemysłowej. Historia wskazała wygranych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk1 Re: moja korzyść z globalizacji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 19:45 Twoja sytuacja jest taka sama jak wielu ludzi jednak cała ta Burda w Genui powinna mieć jakiś ciąg dalszy - zastanowienie nad sobą samym. Ja sam siedzę po uszy w rozwoju nowej technologii ALE... ...osobiście wstydzę się za siebie - odnajdując w sobie cząstkę osobowości Aihmana, Spera itp. twórców nowego porządku w III Rzeszy, którzy wykonywali "tylko" (!) rozkazy, i zajmowali się technologią a ten drugi to chyba nawet długo nie był członkiem partii - jakże skrupulatnie, czerpiąc zawodową i materialną satysfakcję z organizowania transportów i budowy fabryk, laboratoriów nie troszcząc się ni trochę o to do czego to służy!!! Wyznam, że nie wiem co robić dalej, choć parę razy powiedziałem już "NIE", mimo sprzeczności z moją osobistą korzyścią. NIE MAM JESZCZE POMYSŁU CO Z TYM DALEJ ROBIĆ. Czy będę się zachowywał jak Einstein (gdy się opamiętał), czy jak Tellur (który stworzył jeszcze parę fajnych bombek). Globalizm jest jakąś zmorą i koszmarem dla zwykłych ludzi... i biednych i bogatych, i wyborców i polityków, babci klozetowej i uśmiechniętych młodych ludzi pod parasolami na warszawskim rynku... - Nie służy ani DEMOKRACJI - bo reprezentuje interesy zaledwie paru tysięcy osób, dla których reszta ludzi jest armatnim mięsem (tak mówiono na piechotę podczas I Wojny Światowej) do wyciśnięcia, wartym tyle ile zysk na zamknięcie sesji (i to nawet większość obecnych właścicieli świata nie robi osobiście, ale najmując maklerów, gwiazdy mediów i pożałowania godnych (albo nawet nie) przywódców państwowych:). - Nie służy coraz bardziej wyalienowanym OBYWATELOM, znakomicie przekształconym w konsumentów - mimo pozorów tworzenia Nowego Lepszego Świata, dając im wyłącznie nowe bawitka - biegając (część z nas nawet bez troski o debet (jak dzikie atomy, bez związku z materią) po nowych, wspaniałych supermarketach, bez wiary i troski o swoje życie ani żadnej nad nim refleksji (czy nie jesteśmy zatem godnym pogardy motłochem). Wszyscy cieszymy się z nich jak małpy z lusterka (ja kupiłem ostatnio wypasioną dwuprocówkę 2x1M), a koledzy... "To nic, że dzieci głodne płaczą albo niedopieszczone ćpają - Opel Astra musi być!" - Nie służy przecież NAWET NIE KAPITALIZMOWI (niszcząc bezpośrednią konkurencję jednostek fizycznych i gospodarczych). Tak niedawno u nas w Zmechanizowane Oddziały leciały kamienie... i co znowu.... Ja też jestem bussinesman-jednokomórkowiec:), ale w przeciwieństwie do wielu piszących tu gości staram się zobaczyć nasze lecące gdzieś (nie wiem jeszcze gdzie) stado owiec, za naszymi baranami-przewodnikami z jakiegoś dystansu. Nie wiem co zobaczę ale już teraz mnie to przeraziło. A wydawałoby się, że w takim kraju jak nasz jesteśmy wyczuleni na: - z dziennikarzy, którzy przeczytają każde gówno w wiadomościach, bez zastanowienia co robią i mówią (na ogół są to młodzi(de) robiący(e) karierę ładni wtórni analfabeci(tki) ale za to z dobrą dykcją, albo starzy zakorzenieni w mediach wyjadacze, czyż nie?). - z organizacjami młodych piewców nowego ładu którzy z piosenką na ustach śpiewają "Budujemy nowy (np. micro)dom..." przechodząc obok udupionych ludzi (kułaków już nie ma, bo nie ma już rolników:). - polityków zawodowych przywożących importowane idee, bez najmniejszej odpowiedzialności i korzystających z "bursztynowej komnaty". - z policjantami pilnującymi "ładu i porządku" (np. w V wydziale - ciekawe czy powstał już nowy. Niemcy zaproponowali coś takiego do walki z manifestantami, a są w tym naprawdę dobrzy:) - podziemia gospodarczego, którego swoiste "prawa" zastępują podupadłe związki międzyludzkie tam gdzie nie działa państwo. - itd. Wierzę jednak w jakieś rozwiązanie, inne niż kolejna emigracja (wewnętrzna - bo już podróżowałem po świecie, a jak te Bałwany wygrają Armagedon to ucieczki nie będzie nawet do brzucha wieloryba:). Może ludzie powinni tworzyć społeczności, związki choćby miało to być np. Towarzystwo Płaskiej Ziemi (istniało jeszcze jakiś czas temu w Anglii:) - ojczyźnie kapitalizmu, rewolucji przemysłowej i różnego autoramentu postępu:) gdzie było całkiem ładnie i wesoło:) a mimo to wróciłem. SeeYa Mats! (DoZo ludki) tk1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: 217.11.141.* 21.07.01, 23:31 Po trzydziestu latach tego "wyrownywania" pod dyktando MFW i BS roznica miedzy dochodami 10 najbogatszych krajow i 10 najbiedniejszych wzrosla 30 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: 217.11.141.* 21.07.01, 23:33 > Do roboty lewusy i > antyglobalisci. Tka jest, do roboty, precz z wichrzycielami. Gdzies juz to chyba slyszalem. Blekitny totalitaryzm "wolnego rynku" czasem pkazuje swoje podobienstwo do czerwonego totalitaryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antylewy Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.houston-16-17rs.tx.dial-access.att.net 21.07.01, 23:55 Badz kim pragniesz byc, swiat przed toba, to gwarantuje kapitalizm.Limitem jest tylko brak twojej wyobrazni. Lewusostwo gwarantuje nedze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: 217.11.141.* 22.07.01, 11:28 Aha, kapitalizm i "wolny rynek". Jego wolnosc polega na tym ze korporacje maja ulgi podatkowe, zwolnienia z podatkow, dotacje, kontyngenty itp, a ty jak sie pomylisz o 10 zl to przywala ci odsetki ze sie nie pozbierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antylewy Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.houston-15-20rs.tx.dial-access.att.net 22.07.01, 17:23 podatnicy wybieraja wladze i ustalaja podatki, jak tez kary za naruszanie norm wspolzycia. Dlaczego wiec 10 zlotych pomylki mialoby zroinowac komus zycie. Blad jest bledem i male pomylki jezeli wylapane i uiszczone w okreslonym czasie powinny byc nie oprocentowane. 0 d0 300 zlotych uiszczone do 3 m-cy. Natomiast celowe przeginanie paly poprzez kombinatorow leni i lewuskow powinno byc surowo tepione. Lewusostwo narzuca wysokie podatki poniewaz z tego tyylko potrafi sie zywic obiecujac gruszki na wierzbie dla naiwnych, przwdziwi ludzie wiedza ze wszystko trzeba wypracowac i nic nie ma za nic na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noe Re: Do epoki kamienia lupanego.-do Antylewy IP: *.TVCY.splitrock.net 23.07.01, 00:31 Gość portalu: Antylewy napisał(a): > podatnicy wybieraja wladze i ustalaja podatki, jak tez kary za naruszanie norm > wspolzycia. Nie rozsmieszaj mnie bo mam zajady. Czy sie kiedys zastanawiales nad tym jaki mielibysmy dzis kapitalizm gdyby nie strajki robotnicze w XIX i w poczatkach XX wieku, ktore doprowadzily do powstania zwiazkow zawodowych? Czy juz zapomniales jak wlasciciele fabryk majacy na swoich uslugach policje dlawili te strajki? Jak robotnik za marne pieniadze musial pracowac po 10-12 godzin dziennie? Jak zatrudniano do pracy dzieci w warunkach uragajacych wszelkim ludzkim normom? Ja nie mowie tu o czerwonych zwiazkach, ktore byly na uslugach czerwonego rezimu. Ja n ie pisze rowniez o obecnycg gangsterach z zachodnich zwiazkow. Podatnik wybiera, ustala podatki i kary. Ha! ha! ha! Tobie sie tylko wydaje, ze ich wybrales, bo jaki miales wybor? A juz co do ustalania wysokosci podatku tos naprawde pieprznal bombe. Jeszcze o czyms takim nie slyszalem zeby podatnik ustalal wysokosc podatku. Moze jeszcze mi powiesz, ze to podatnik decyduje jak te pieniadze z budzetu wydawac? Globalizm ma za zadanie doprowadzenie do sytuacji, ze podatnik nie bedzie mial nic do powiedzenia. Popatrz co sie dzieje w Polsce i w innych krajach Unii Europejskiej. Korupcja i skandal za skandalem. Afery FOZZ-u, Art B, BKO, Domy Centrum, wyprzedaz majatku narodowego, lapownictwo. Spojz na Unie. Sakndale w Niemczech, w Anglii, we Wloszech, we Francji. I gdzie te kary o ktorych wspominales? Popatrz na Ameryke. Byly prezydent Billus pedzil od jednej afery do drugiej. Ja nie mowie o Monice tylko o takich sprawach jak White Waters, srodki na kampanie wyborcza, ulaskawienie zydowskich oszustow podatkoych (Mark Reach i inni). A czy george lepszy? Obiecal wycofac wojska z Balkanow i co? Obiecal wstrzymac pomoc dla Rosji i co? Tak jak tatus, ktory mowil "read my lips". To wlasnie ten tatus powtorzyl za Marksem slowa New World Order. Nowy Porzadek Swiatowy. Trzeba rozbic wszystkie struktury panstwowe i narodowe wiezi a potem juz pojdzie latwo. Po koleji. Narazie (w Europie) zalatwia sie Jugoslawie. Jeszcze za malo,zcze trzeba rozbic miniaturowa Macedonie. Potem od Serbii oderwac Czarna Gore i Wojewodine. Kosovo juz jest oderwane. Trwa to dluzej i kosztuje wiecej niz sie spodziewali bo 78 dni opory ich zaskoczylo. Jak skoncza z Jugoslawia to przyjdzie kolej na Polske. Mniejszosc niemiecka bedzie prawdopodobnie pierwsza sila dazaca do oderwania ziem zachodnich. Potem wybuchna konflikty z Ukraina i Litwa. Przyjdzie tez kolej na Ukraine bo stala sie zbyt wielka. Ech, durak ty durak ajk mawiali Rosjanie. Mowia ci cos a ty w to wierzysz. Urzyj glowy w tym celu do ktorego zostala przez Boga (czy nature jaslis ateista)dana. Dlaczego wiec 10 zlotych pomylki mialoby zroinowac komus zycie. > Blad jest bledem i male pomylki jezeli wylapane i uiszczone w okreslonym czasie > > powinny byc nie oprocentowane. 0 d0 300 zlotych uiszczone do 3 m-cy. Natomiast > > celowe przeginanie paly poprzez kombinatorow leni i lewuskow powinno byc surowo > > tepione. Lewusostwo narzuca wysokie podatki poniewaz z tego tyylko potrafi sie > zywic obiecujac gruszki na wierzbie dla naiwnych, przwdziwi ludzie wiedza ze > wszystko trzeba wypracowac i nic nie ma za nic na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antylewy Re: Do epoki kamienia lupanego.-do Noe IP: *.houston-25-30rs.tx.dial-access.att.net 23.07.01, 05:35 To co napisales to swieta prawda wmawiana wszystkim poprzez czerwona propagande. Teraz przynajmniej wiesz o machlojkach w erze komunizmu nic o tym nie wiedziales zarabiajac jalmuze w wielkosci 15 - 20 dolcy na m-c. Czy wiesz ze w Ameryce nigdy nie bylo socjalizmu i pierwsi wprowadzili wolne soboty zaraz po drugiej wojnie swiatowej, aby wydajni robotnicy mieli czas kupowac produkty ktore wytwarzaja i czas na odpoczynek aby byc jeszcze bardziej kreatywnym i wydajnym. SOCJALIZM TO WIELKA BZDURA. Dlaczego kochaja go francuzi i inni europejczycy nie wiem, chyba lubia obiecanki a przepasc sie poglebia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racjonal Re: Do epoki kamienia lupanego.-do Antylewy IP: *.*.*.* 23.07.01, 14:39 Ha W demokracji ludzie wybieraja swoich przedstawicieli na podstawie ich programu oraz zaufania jakim moga ich obdarzyc, zrodlo tego zaufania to doswiadczenia poprzednich okresow oraz tzw. zdrowy rozsadek. Aby to dzialalo wyborca musi byc myslacy, globalizacja niema tu nic do rzeczy. Skoro wybieraja socjalistow musza liczyc sie z wysokimi podatkami bo socjalizm stawia na redystrybucje dobr: DAJ NAM A MY CI ODDAMY, BO WIEMY LEPIEJ OD CIEBIE NA CO WYDAC! Glosujac na zwolennikow wolnego rynku wiesz, ze zaplacisz mniej podatku ale o wiecej rzeczy musisz troszczyc sie sam, to proste. Wiec socjalistow wybieraja leniwi i zyciowo nieporadni natomiast zwolennikow wolnego rynku (prawica w sensie republikanow) ci, ktorzy maja jakis plany na przyszlosc i potrafia cos w zyciu zdzialac. Co do strajkow i zwiazkow zawodowych to zauwaz, ze w Ameryce zwiazki zawodowe praktycznie sie nie licza, nikt NIE CHCE do nich nalezec bo PO CO placic skladki na utrzymywanie NIEROBOW, ktorzy nie chca pracowac tylko ORGANIZOWAC i BYC PRZEDSTAWICIELEM. Poza tym przedstawiona przez Ciebie droga do globalizacji przez podzial panstw na coraz mniejsze grupy etniczne niema sensu, zjednoczenie europy to sposob organizacji by dac rade USA, to ze duzy moze wiecej jest faktem znanym od dawna, a takie haslo jak: "ZGODA BUDUJE, NIEZGODA RUJNUJE" jest prawdziwe niezaleznie od ustroju. To, ze korporacje maja wiecej do powiedzenia niz pojedynczy ludzie to chyba normalne, silniejszy na jakims polu dyktuje na nim warunki, byl ustroj, ktory dal wladze robotnikom i chlopom, doprowadzajac do wiadomych rezultatow. Robi sie rewolucje by narzucic terror, a nie odwrotnie. Podczas szczytu G8 probowano rozmawiac z demostrantami, ale nie bylo z kim, a ze ktos niszczacy prywatne mienie mieszkancow miasta i rzucajacy gasnica w policjantow, wystepujacy z checia zamachu na zdrowie i zycie pilnujacych demokratycznie obranego porzadku zostaje przypadkiem zastrzelony to jego wlasny wybor. Nie wyobrazam sobie ustroju panstwa prawa w ktorym byle chlystek bedzie narzucal swoja poroniona wole wiekszosci, to bylby dopiero terror. Podatnik niema nic do powiedzenia w sprawie swoich podatkow nie w ustroju globalnym ale rzadzanym przez socjalistow bo z definicji na nich ceduje swoje dochody i odpowiedzialnosc, to jest cena chowania glowy w piasek. Prawda jest taka, ze antyglobalisci to szumowiny sterowane przez takich "leperow" swoich srodowisk, aby poszumiec, niewazne w jakiej sprawie, zadyma jest dla nich wszystkim a cel niczym. Gardze takimi, ktorzy robia to swiadomie i wspolczuje tym, ktorzy sa podmiotem manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portal Re: Do epoki kamienia lupanego.-do Antylewy IP: *.enpol.pl 23.07.01, 15:11 Nie naleze do ludzi o pogladach ultra prawicowych. Mysle ze dostrzegam wady wynikajace z procesu globalizacji. Jest jadnak cos co mnie nurtuje. Panowie antyglobalisci dlaczego skoro wasze racje sa tak oczywiste i pewne widze zniszczona Geneve ? ... znim odpowiesz pomysl o tym chlopaku zastrzelonym ... wcale nie jesem przekonany czy ja czy on byl bardziej zmanipulowany ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapital Do noego i innych socjalistycznych bełkotów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.01, 20:46 Jestem zdruzgotany ty, co wypisujesz na forum, musisz miec cholernie dużo wolnego czasu no i dostep do internetu za free bo często cie widze. Jezeli tak cenisz sobie wolnośc i niezaleznosc czlowieka a jednoczesnie wykrzykujesz hasla o rownosci walce z kapitalistami to powiedz mi dlaczego : 1. Na Kubie jest prawie 40 % bezrobocie 2. Dlaczego ludzie na "tratwach" uciekają z tego socjalistycznego raju do imperialistycznej Ameryki I nie mow mi o wyzysku, poziom zycia przeciętnego człowieka na świecie jest wprost proporcjonalny do wolności gospodarczej jak w tym kraju panuje. I gdzie tu wyzysk ? Nie chce mi się więcej pisać, załamuje recę czytając twoje kompletnie idiotyczne wypociny Ignorancja to najlepszy sposob na wariatow p.s. a Internet nie jest globalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Do epoki kamienia lupanego. IP: *.saao.ac.za 22.07.01, 19:43 Zwolnij troche i rozejzyj sie na boki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Czy ktoś może mi wytłumaczyć do czego zmierzacie ANTYGLOBALIŚCI IP: 62.88.4.* 25.07.01, 11:08 Antyglobaliści to zwykłe śmiecie, które coraz żadziej mogą się wyżywać na stadionach (ochrona, monitoring, zakazy wstępu na mecze). Złażą się więc na spotkania G8, gdzie pod pozorem walki o dobro biednych krajów mogą spokojnie podpalać samochody, demolować sklepy czy restauracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ready Re: Czy ktoś może mi wytłumaczyć do czego zmierzacie ANTYGLOBALIŚCI IP: *.bci.pl 25.07.01, 13:41 Jak bardzo trzeba byc bezczelnym by demonstrowac przeciwko dzialaniu wloskiej policji po tym co antyglobalisci zrobli w Genui? Uwazam, ze policja byla jeszcze zbyt lagodna. Co do lokalnych glupkow, ktorzy sie tam wybrali z Polski, to nasze wladze nie powinny nawet kiwnac palcem w bucie by im pomoc. Nie moze byc tak ze banda nawiedzencow demoluje bezkarnie miasto bez zadnych konskwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Czy ktoś może mi wytłumaczyć do czego zmierzacie ANTYGLOBALIŚCI IP: *.gazeta.pl 25.07.01, 14:50 Gość portalu: cd napisał(a): > Antyglobaliści to zwykłe śmiecie, które coraz żadziej mogą się wyżywać na > stadionach (ochrona, monitoring, zakazy wstępu na mecze). > Złażą się więc na spotkania G8, gdzie pod pozorem walki o dobro biednych krajów > > mogą spokojnie podpalać samochody, demolować sklepy czy restauracje. Zgadzam się, tylko może nieco łagodniej bym to wyraził: mam wrażenie, że w duszy większości młodych ludzi jest taka potrzeba, żeby o coś walczyć. Czasy mamy - zwłaszcza ci którzy mieszkają w Zachodniej Europie - raczej nudnawe. Nie ma wojen, powstań, rewolucji, nie ma nowych idei które poruszały by ludzi, tylko zarabianie i konsumowanie - a w przypadku tych ludzi głównie konsumowanie, bo większość z nich jeszcze nie pracuje. Imprezy, panienki i plany ustawienia się w dorosłym życiu - nie każdemu to wystarczy. Potrzebne jest coś więcej, o co warto by było zaryzykować skórę. Tacy sami ludzie, tego samego pokroju, kiedyś szli na barykady w czasie Wiosny Ludów, szlii na ochotnika walczyć w Hiszpanii z reżimem Franco, rzucali kamieniami w policjantów w 68 roku, potem ścigali się na pontonach ze statkami wielorybniczymi, a teraz ich duchowi spadkobiercy szukają czegoś nowego. Tyle że nic nie ma - ktoś wymyślił antyglobalizm, który jako ideologia jest tak naprawdę bełkotem, luźnym zlepkiem kilku haseł. Z nimi nie da się dyskutować, bo to co mówią nie ma sensu, nie trzyma się kupy, emocje biorą górę nad rzeczową analizą, podobnie zresztą jak u najbardziej radykalnych ekologów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Czy ktoś może mi wytłumaczyć do czego zmierzacie ANTYGLOBALIŚCI IP: 200.27.92.* 03.08.01, 15:49 Zgadzam się z Tobą kolego. Zbyt dobrze jest młodym w Europie więc szukają dodatkoweej rozrywki. Zamist straszyć Genuańczuków wybraliby się lepiej do Afryki i nieśli kaganek oświaty. Jest taka organizacja.- Korpus Pokoju i tam są ludzie którym tak naprawdę zależy na losie ludzkości i doli krajów biednych. Ci zadymiarze natomiast z Genui to zwykli chuligani. Wypędzono ich ze stadionów to łażą po miastach. Jestem za przywróceniem kary chłosty bo tak naprawdę to szkoda pieniędzy aby takiego barana trzymac w więzieniu. Pzreczytałem ten wątek wnikliwie i zauwazyłem że dominują tu ludzi wyznający spiskową teorię dziejów. Wszyscy są przeciwko światu i tylko oni biedni chcą ten świat ratować. Ludzie niedouczeni i sfrustrowani. Nie chce i m się pracować i całymi dniami wymyślaja różne bzdury. Nie chce mi się już pisac bo Globalistom nawet jak się napluje na twarz to Ci powiedzą że deszcz pada i jest to wina G8. Pozdrowienia dla ludzi myslących. Z nadzieją że ruch antyglobalistów umrze tak jak inne ruchy- luddystów, hipisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk1 Re: Czy ktoś może mi wytłumaczyć do czego zmierzacie ANTYGLOBALIŚCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 21:31 > Zgadzam się, tylko może nieco łagodniej bym to wyraził: mam wrażenie, > że w dusz y większości młodych ludzi jest taka potrzeba, żeby o coś walczyć. A uważasz, że nie ma o co? > Tacy sami ludzie, tego samego pokroju (...) > szlii na ochotnika walczyć w Hiszpanii z reżimem Franco, A Franko to był prawdziwy "miluś-milusiński" (byłem w Hiszpanii - oni są dla owych "czerwonych" pełni szacunku - właśnie za odwagę i niezgodę z generałem. Uczestniczyli w tym ludzie z całego świata - generał im do pięt nie sięgał. Nawet obecny król J. Carlos (którego Hiszpanie kochają za mądrość i rozwagę) powiedział postfrankistom NIE. > ścigali się na pontonach ze statkami wielorybniczymi A myślisz, że wieloryby są kawałkiem pływającego tranu i można je wytłuc? > Tyle że nic nie ma - ktoś wymyślił antyglobalizm, który jako ideologia jest ta > k naprawdę bełkotem, luźnym zlepkiem kilku haseł. Nie, ANTYGLOBALIZMEM zajmują się tym również naukowcy, humaniści. (Nie tylko politycy - i jak widać bardziej skuteczni w mydleniu - specjaliści od public relations... Masz pecha, że nie czytasz książek (polecam uzupełnienie wiedzy - nie traktuj tego jako przytyk osobisty ja też 2 lata czytałem tylko początki zdań artykułów WWW) > Z nimi nie da się dyskutować, bo to co mówią nie ma sensu, > nie trzyma się kupy, emocje biorą górę nad > rzeczową analizą, podobnie zresztą jak u najbardziej radykalnych ekologów. A jakąż to rzeczową analizę masz na myśli "7 d. w tygodniu"? I być może jest to zlepek haseł... ale jestem pełen podziwu i uznania dla ich odwagi i cieszę się, że ktoś odwala za nas brudną robotę za motłoch którym się staliśmy. My - wszyscy zapatrzeni w nowości zadowoleni konsumenci - już nie obywatele. Nawet na wybory nie mamy ochoty (nie dziwie się). P.S. A co do radykałów-amatorów przeróżnego autoramentu - każdy prawnik ich w sądzie zmiecie w proch w 5 minut ALE... Ja jstem z wykształcenia lekarzem - traktuję ŻYCIE ludzi poważniej niż prawnicy (i mimo, że nie pracuje w zawodzie - przekwalifikowałem się na grafika i programistę), powiem ci coś (jak widać nowego) w sekrecie: JEŚLI KTOS NIE UMIE OPISAĆ BÓLU SŁOWAMI - TO NIE ZNACZY, ŻE GO NIE BOLI! ZAPRZECZYSZ? Pozdrawiam... tk1 P.S. ...i zachęcam wszystkich do czytania i porządkowania wiedzy... Mniej wyzwisk, więcej argumentów (niesiłowych bynajmniej:) Odpowiedz Link Zgłoś