Dodaj do ulubionych

Omar Faris Górą-wygrał proces

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 08:53

)

Bartłomiej Kuraś 26-08-2003, ostatnia aktualizacja 26-08-2003 14:47

Krakowski sąd uniewinnił we wtorek Omara Farisa, którego krakowska policja
obwiniała o nielegalne zorganizowanie manifestacji antywojennej. Zdaniem sądu
ten człowiek nie powinien być w ogóle sądzony

Omar Faris, prezes Polsko-Arabskiego Stowarzyszenia Społeczno-Kulturalnego,
zdaniem krakowskiej policji zorganizował na początku kwietnia nielegalną
manifestację przeciwko wojnie w Iraku. Na Rynku zebrało się wtedy około
dwustu osób. Po wiecu, podczas którego przemawiali m. in. ks. Stanisław
Musiał i Omar Faris, protestujący przeszli pod magistrat. Tu wręczyli
prezydentowi miasta Jackowi Majchrowskiemu petycję domagającą się uchwalenia
antywojennej deklaracji. Prezydent poparł manifestantów, stwierdzając że
ratują honor Krakowa.

Policja postawiła za to Omara Farisa przed sądem. Wczoraj zeznania złożyli
świadkowie tamtych wydarzeń, m. in. prezydent Krakowa.

- Trzy dni przed demonstracją pan Omar Faris powiadomił mnie o chęci jej
zorganizowania. Oświadczyłem wtedy, że nie mam nic przeciwko temu - zeznał
Jacek Majchrowski. - Ale poinformowałem również, że powinien złożyć formalne
zgłoszenie. Później dowiedziałem się, że złożył je dwa dni przed
demonstracją, więc nie dotrzymał ustawowego terminu. Według prawa
manifestację powinno się zgłosić najpóźniej trzy dni wcześniej. To jedyna
wina tego człowieka. W manifestacji nie uczestniczyłem, tylko wyszedłem do
protestujących. Z okien gabinetu widziałem, że przebiega pokojowo.
Demonstranci szli w szyku zwartym bez wzbudzania niepokojów społecznych.

- Równie dobrze ja mogłem znaleźć się na ławie oskarżonych, bo także
przygotowywałem manifestację, tak jak pan Omar Faris - wyjaśniał sądowi
Leszek Konarski, dziennikarz tygodnika Przegląd. - I takich osób mógłbym
wskazać wiele. Nie rozumiem dlaczego oskarżono właśnie jego.

- Pewnie dlatego, że jestem Palestyńczykiem - domyślał się z ławy oskarżonych
Omar Faris. - Takie spontaniczne manifestacje antywojenne odbywały się na
całym świecie. A krakowska policja zachowuje się po faszystowsku stawiając
mnie za to przed sądem. Te działania to niepotrzebne marnowanie pieniędzy
podatników.

Policja domagała się wczoraj uznania Farisa winnym zorganizowania nielegalnej
demonstracji, ale równocześnie odstąpienia od wymierzenia kary.
Funkcjonariusze chcieli usłyszeć od oskarżonego obietnicę, że już nigdy nie
zachowa się w podobny sposób.

Sąd nie podzielił zdania policji.

- Omar Faris jest niewinny - orzekł sędzia Piotr Fronc. - Demonstracja, która
miała pokojowy przebieg, została przecież zgłoszona odpowiednim organom.
Tyle, że nie dochowano ustawowego terminu trzech dni. Ale nie jest to czyn
szkodliwy społecznie, za który powinno się karać. Poza tym do Omara Farisa
nie dotarło żadne zawiadomienie, że nie może organizować demonstracji.
Skazanie go więc za ten czyn miałoby znamiona naruszenia prawa w
demokratycznym państwie.

Wersja do druku Wyślij znajomym Podyskutuj na forum

Obserwuj wątek
    • werw Re: Omar Faris Górą-wygrał proces 27.08.03, 09:08
      To kolejny przypadek degrengolady systemu sprawiedliwości w Polsce: bandyci
      kpia sobie z obowiązującego prawa.
      • Gość: CCCP Re: Omar Faris Górą-wygrał proces IP: *.acn.pl 27.08.03, 13:28
        werw napisał:

> To kolejny przypadek degrengolady systemu sprawiedliwości w Polsce: bandyci
        > kpia sobie z obowiązującego prawa.

Mocne słowa.

Po pierwsze: O.F. nie jest bandytą - jak na razie nikogo nie zamordował ani nie obrabował.

Po drugie on nie kpi. Stosuje się do obowiązującego prawa. Organa miały wątpliwości, czy tak jest. Zgodnie z obowiązującym porządkiem prawnym O.F. stanął przed sądem, przedstawił swoją sprawę i został uwolniony od zarzutów.

Ciekawe byłoby państwo, które stosowałoby podwójne standardy w wymierzaniu sprawiedliwości. Polak - grzywna, zawieszenie lub uniewinnienie. Arab ? Aha - do więzienia.

Uczestnictwo Araba w manifestacji mnie nie przeszkadza. Przeszkadza mi bezkarność wielu lokalnie umocowanych polskich politycznych matołów. Typu Lepper czy Hojarska. Czy ten tam jakiś Jagiełło z Długoszem.

Ciekawie się z Tobą Werw rozmawia. Nieraz. Bo nieraz jak wyskoczysz, to coś jakby nie tego.
        • Gość: dana33 Re: Omar Faris Górą-wygrał proces IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 13:42
          Gość portalu: CCCP napisał(a):

> werw napisał:
          >
          > > To kolejny przypadek degrengolady systemu sprawiedliwości w Polsce: bandyc
          > i
          > > kpia sobie z obowiązującego prawa.
          >
          > Mocne słowa.
          >
          > Po pierwsze: O.F. nie jest bandytą - jak na razie nikogo nie zamordował ani
          nie
          > obrabował.
          >
          > Po drugie on nie kpi. Stosuje się do obowiązującego prawa. Organa miały
          wątpliw
          > ości, czy tak jest. Zgodnie z obowiązującym porządkiem prawnym O.F. stanął
          prze
          > d sądem, przedstawił swoją sprawę i został uwolniony od zarzutów.
          >
          > Ciekawe byłoby państwo, które stosowałoby podwójne standardy w wymierzaniu
          spra
          > wiedliwości. Polak - grzywna, zawieszenie lub uniewinnienie. Arab ? Aha - do
          wi
          > ęzienia.
          >
          > Uczestnictwo Araba w manifestacji mnie nie przeszkadza. Przeszkadza mi
          bezkarno
          > ść wielu lokalnie umocowanych polskich politycznych matołów. Typu Lepper czy
          Ho
          > jarska. Czy ten tam jakiś Jagiełło z Długoszem.
          >
          > Ciekawie się z Tobą Werw rozmawia. Nieraz. Bo nieraz jak wyskoczysz, to coś
          jak
          > by nie tego.

masz racje, omar nie kpi. ale omar nalezy do plo, terrorystycznej organizacji
          arafatowskiej. nawet jesli sam nie zabija, nie chodzi w bronia, to jednak jest
          czlonkiem, dosc czynnym jak rozumiem, tej organizacji. i jak rozumiem,
          zorganizowal demonstracje bez pozwolenia policji.... mam wrazenie, ze
          demokracja w polsce lekko szwankuje, tak jak i demokracja w israelu, gdzie tacy
          ludzie jak omar siedza w parlamencie....
          • Gość: zed no baaaaaaa IP: *.man.polbox.pl 27.08.03, 13:46
            tak jak i demokracja w israelu, gdzie tacy
            >
            > ludzie jak omar siedza w parlamencie....

a jacy tam ludzie piastuja stonowisko premiera!
            • goldbaum Re: no baaaaaaa 27.08.03, 13:49
              Gość portalu: zed napisał(a):

> a jacy tam ludzie piastuja stonowisko premiera!

Mordercy i przestepcy wojenni. No i co? Straszne rzeczy....
          • goldbaum Re: Omar Faris Górą-wygrał proces 27.08.03, 13:55
            Gość portalu: dana33 napisał(a):

> masz racje, omar nie kpi. ale omar nalezy do plo, terrorystycznej organizacji
            > arafatowskiej. nawet jesli sam nie zabija, nie chodzi w bronia, to jednak
            > jest czlonkiem, dosc czynnym jak rozumiem, tej organizacji.

I za to tylko, mimo, ze niczego nie sposob mu udowodnic powinien wisiec wraz z
            cala rodzina juz za jaja. Tak samo jak wszyscy, ktorzy nalezeli do SS,
            komsomolu, NSDAP, PZPR, ZMP i PKP.

> i jak rozumiem, zorganizowal demonstracje bez pozwolenia policji....

I za to, ze o dzien pozniej zlozyl podanie o zezwolenie powinien w
            demokratycznym kraju wisiec wraz z cala rodzina za jaja!

> mam wrazenie, ze demokracja w polsce lekko szwankuje,

Nawet nie wiesz jak bardzo ta demokracja szwankuje dana! Taki Omar, mimo, ze
            nic mu nie udowodniono moze sobie swobodnie chodzic po Krakowie!
            Dlaczego nie startuja smiglowce w Balicach, dlaczego nie odpala rakiety w Omara
            jedzacego obwarzanek pod pomnikiem Mickiewicza??? Nie rozumiem....
            Bardzo szwankuje ta polska demokracja.
            • Gość: dana33 Re: Omar Faris Górą-wygrał proces IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:00
              goldbaum napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
              >
              > > masz racje, omar nie kpi. ale omar nalezy do plo, terrorystycznej organiza
              > cji
              > > arafatowskiej. nawet jesli sam nie zabija, nie chodzi w bronia, to jednak
              > > jest czlonkiem, dosc czynnym jak rozumiem, tej organizacji.
              >
              > I za to tylko, mimo, ze niczego nie sposob mu udowodnic powinien wisiec wraz
              z
              > cala rodzina juz za jaja. Tak samo jak wszyscy, ktorzy nalezeli do SS,
              > komsomolu, NSDAP, PZPR, ZMP i PKP.
              >
              > > i jak rozumiem, zorganizowal demonstracje bez pozwolenia policji....
              >
              > I za to, ze o dzien pozniej zlozyl podanie o zezwolenie powinien w
              > demokratycznym kraju wisiec wraz z cala rodzina za jaja!
              >
              > > mam wrazenie, ze demokracja w polsce lekko szwankuje,
              >
              > Nawet nie wiesz jak bardzo ta demokracja szwankuje dana! Taki Omar, mimo, ze
              > nic mu nie udowodniono moze sobie swobodnie chodzic po Krakowie!
              > Dlaczego nie startuja smiglowce w Balicach, dlaczego nie odpala rakiety w
              Omara
              >
              > jedzacego obwarzanek pod pomnikiem Mickiewicza??? Nie rozumiem....
              > Bardzo szwankuje ta polska demokracja.

nu, ty goldbaumek-scheissbaumek, ty zawsze trafisz w sedno, musze powiedziec.
              nic nie mowilam o wieszaniu, ani omara ani jego rodziny ani nikogo, o jajach
              tez nie wspomnialam, a te u ciebie zgnile.
              • Gość: CCCP Re: Omar Faris Górą-wygrał proces IP: *.acn.pl 27.08.03, 14:06

o jajach
                > tez nie wspomnialam, a te u ciebie zgnile.

?

No wiesz?
                • Gość: dana33 Re: Omar Faris Górą-wygrał proces IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:12

>
                  > o jajach
                  > > tez nie wspomnialam, a te u ciebie zgnile.
                  >
                  >
                  > ?
                  >
                  > No wiesz?

wlasnie, sama sie sobie zdziwilam, ale nie znosze, jak mi ktos wmawia, ze
                  powiedzialam cos, czego nie powiedzialam.... :)
                  • goldbaum Pytanie za 1000 szpekli 27.08.03, 14:31

> wlasnie, sama sie sobie zdziwilam, ale nie znosze, jak mi ktos wmawia, ze
                    > powiedzialam cos, czego nie powiedzialam.... :)

Mam znow pytanie za 1000 szpekli dana, ktore przesle ci juz dzisiaj, (lub
                    przyniose osobiscie w zebach) jesli pokazesz miejsce, w ktorym "wmawiam" ci, ze
                    powiedzialas cos czego nie powiedzialas.

Pomysl z powieszeniem za jaja OF´a i jego calej rodziny jest MOJ!!!!
                    Uzurpowanie sobie praw autorskich do tego pomyslu z twojej strony uwazam za
                    beszczelnosc!

Jesli podobnie jak ja uwazasz polskie sady za mocno szwankujace i demokracje w
                    Polsce za farse to badz na tyle samodzielna i wymysl sama rodzaj adekwatnej
                    kary dla Omara za to czego nie uczynil lub uczynil byc moze!
                    • Gość: dana33 Re: Pytanie za 1000 szpekli IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:42
                      goldbaum napisał:

>
                      > > wlasnie, sama sie sobie zdziwilam, ale nie znosze, jak mi ktos wmawia, ze
                      > > powiedzialam cos, czego nie powiedzialam.... :)
                      >
                      > Mam znow pytanie za 1000 szpekli dana, ktore przesle ci juz dzisiaj, (lub
                      > przyniose osobiscie w zebach) jesli pokazesz miejsce, w ktorym "wmawiam" ci,
                      ze
                      >
                      > powiedzialas cos czego nie powiedzialas.
                      >
                      > Pomysl z powieszeniem za jaja OF´a i jego calej rodziny jest MOJ!!!!
                      > Uzurpowanie sobie praw autorskich do tego pomyslu z twojej strony uwazam za
                      > beszczelnosc!
                      >
                      > Jesli podobnie jak ja uwazasz polskie sady za mocno szwankujace i demokracje
                      w
                      > Polsce za farse to badz na tyle samodzielna i wymysl sama rodzaj adekwatnej
                      > kary dla Omara za to czego nie uczynil lub uczynil byc moze!

nu, jak nie widzisz, ze insynuowales, ze wg mnie trzeba powiesic omara i jego
                      rodzine, nu, to nie widzisz. tos slepy tes na dodatek. owszem, uwazamrowniez
                      polskie sady za szwankujace i to dobrze. kara dla omara? terrorystow i ludzi
                      nalezacych do organizacji terrorystycznej nie powinno sie tolerowac, nigdzie.
                      • goldbaum Re: Pytanie za nastepne 1000 szpekli 27.08.03, 14:50

> nu, jak nie widzisz, ze insynuowales, ze wg mnie trzeba powiesic omara i jego
                        > rodzine, nu, to nie widzisz. tos slepy tes na dodatek.

Dam ci dana nastepne 1000 szpekli i doloze jeszcze plyte "Czerwonych gitar" jak
                        mi pokazesz, gdzie ja to insunuuje tobie kradziez MOJEGO pomyslu!

> owszem, uwazamrowniez polskie sady za szwankujace i to dobrze.

W tym jestesmy zgodni dana. One szwankuja bo Omar to terrorysta - bez watpienia.

> kara dla omara? terrorystow i ludzi nalezacych do organizacji terrorystycznej
                        > nie powinno sie tolerowac, nigdzie.

Tez tak uwazam, ze nie powinno sie ich tolerowac. Malo tego. Za sam fakt
                        przynalezenie do organizacji, ktora ja lub ty, lub moj sasiad z dolu Pan
                        Grabsztajn uwaza za terrorystyczne (np. PLO, ZMP, i ZHP) - powinno sie ich
                        wieszac za jaja. ALE TO MOJA RECEPTA NA TYCH SZUBRAWCOW. POWTARZAM!

Do tej pory nie wiem, jak mialoby konketnie wygladac to "nietolerowanie" Omara.
                        Zradzisz jakies szczegoly. Jak "nietolerwoac" Omara. Ignorowac? Traktowac jak
                        powietrze? Wywalic na zbity pysk z Rzeczpospolitej???? A moze jednak urwac jaja?
                        • Gość: dana33 Re: Pytanie za nastepne 1000 szpekli IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:55
                          goldbaum napisał:

>
                          > > nu, jak nie widzisz, ze insynuowales, ze wg mnie trzeba powiesic omara i j
                          > ego
                          > > rodzine, nu, to nie widzisz. tos slepy tes na dodatek.
                          >
                          > Dam ci dana nastepne 1000 szpekli i doloze jeszcze plyte "Czerwonych gitar"
                          jak
                          >
                          > mi pokazesz, gdzie ja to insunuuje tobie kradziez MOJEGO pomyslu!
                          >
                          > > owszem, uwazamrowniez polskie sady za szwankujace i to dobrze.
                          >
                          > W tym jestesmy zgodni dana. One szwankuja bo Omar to terrorysta - bez
                          watpienia
                          > .
                          >
                          > > kara dla omara? terrorystow i ludzi nalezacych do organizacji terrorystycz
                          > nej
                          > > nie powinno sie tolerowac, nigdzie.
                          >
                          > Tez tak uwazam, ze nie powinno sie ich tolerowac. Malo tego. Za sam fakt
                          > przynalezenie do organizacji, ktora ja lub ty, lub moj sasiad z dolu Pan
                          > Grabsztajn uwaza za terrorystyczne (np. PLO, ZMP, i ZHP) - powinno sie ich
                          > wieszac za jaja. ALE TO MOJA RECEPTA NA TYCH SZUBRAWCOW. POWTARZAM!
                          >
                          > Do tej pory nie wiem, jak mialoby konketnie wygladac to "nietolerowanie"
                          Omara.
                          >
                          > Zradzisz jakies szczegoly. Jak "nietolerwoac" Omara. Ignorowac? Traktowac jak
                          > powietrze? Wywalic na zbity pysk z Rzeczpospolitej???? A moze jednak urwac
                          jaja
                          > ?
                          nu, moze, scheissbaumku, moze i urwac jaja. on wprawdzie sam nie zabijal,
                          przynajmniej ja o tym nie wiem, ale sam pisal ze nalezy do owp i placi tam
                          skladki, czyli przynajmniej popiera ich finansowo. a jak ci taka organizacja
                          terrorystyczna jak owp, hamas lub jihad albo hizballah zamorduja dziecko, to
                          popatrze, jak bedziesz latal i nie tylko jaja im obrywal, idioto.
                          • goldbaum Re: Pytanie za nastepne 1000 szpekli 27.08.03, 16:35

> nu, moze, scheissbaumku, moze i urwac jaja.

Nu widzisz dana... Nie trzeba bylo tak od razu? Po co bylo to zapieranie? Urwac
                            jaja i koniec! Nu przeciez dobry pomysl malem nie?
                            I dlatego polskie sady sa do niczego a demokracja po polsku to farsa, ze takim
                            Omarom jaj, najlepiej bez procesu sie nie urywa.

> on wprawdzie sam nie zabijal,

Ach tam sie ceregielic! Jaja urwac i po krzyku!

> przynajmniej ja o tym nie wiem,

Tutaj mnie troche rozczarowalas. Wiedziec nic nie musisz a pewna mimo to byc
                            przeciez mozesz, jak do tej pory, nie?

> ale sam pisal ze nalezy do owp i placi tam skladki, czyli przynajmniej
                            > popiera ich finansowo.

Moze on nawet nalezy do zwiazku wedkarzy i tez placi tam skladki. Ale o tym
                            jeszcze nic nie pisal... Jakby go przycisnac, to moze by powiedzial.

> a jak ci taka organizacja terrorystyczna jak owp, hamas lub jihad albo
                            > hizballah zamorduja dziecko,

To owp i hamas i jihad to jedno i to samo?
                            Nu ale masz przeciez racje. Zydow w Izraelu nie wysadzaja jacys fanatycy czy
                            bojownicy tylko OWP. Ostatnia bombe pod autobus podlozylo tez OWP. I dlatego
                            Omarowi w Krakowie trzeba urwac te jaja absolutnie! I prezydentowi Krakowa
                            rowniez.

> to popatrze, jak bedziesz latal i nie tylko jaja im obrywal, idioto.

Wlasnie dana! Zanim OWP podlozy bombe pod moje dziecko, trzeba urwac Omarowi te
                            jaja, zeby pozniej nie latac i za pozno jaj obrywac idioto.
                            • Gość: dana33 Re: Pytanie za nastepne 1000 szpekli IP: *.adsl.actcom.co.il 27.08.03, 23:35
                              goldbaum napisał:

>
                              > > nu, moze, scheissbaumku, moze i urwac jaja.
                              >
                              > Nu widzisz dana... Nie trzeba bylo tak od razu? Po co
                              bylo to zapieranie? Urwac
                              >
                              > jaja i koniec! Nu przeciez dobry pomysl malem nie?
                              > I dlatego polskie sady sa do niczego a demokracja po
                              polsku to farsa, ze takim
                              > Omarom jaj, najlepiej bez procesu sie nie urywa.
                              >
                              > > on wprawdzie sam nie zabijal,
                              >
                              > Ach tam sie ceregielic! Jaja urwac i po krzyku!
                              >
                              > > przynajmniej ja o tym nie wiem,
                              >
                              > Tutaj mnie troche rozczarowalas. Wiedziec nic nie
                              musisz a pewna mimo to byc
                              > przeciez mozesz, jak do tej pory, nie?
                              >
                              > > ale sam pisal ze nalezy do owp i placi tam skladki,
                              czyli przynajmniej
                              > > popiera ich finansowo.
                              >
                              > Moze on nawet nalezy do zwiazku wedkarzy i tez placi
                              tam skladki. Ale o tym
                              > jeszcze nic nie pisal... Jakby go przycisnac, to moze
                              by powiedzial.
                              >
                              > > a jak ci taka organizacja terrorystyczna jak owp,
                              hamas lub jihad albo
                              > > hizballah zamorduja dziecko,
                              >
                              > To owp i hamas i jihad to jedno i to samo?
                              > Nu ale masz przeciez racje. Zydow w Izraelu nie
                              wysadzaja jacys fanatycy czy
                              > bojownicy tylko OWP. Ostatnia bombe pod autobus
                              podlozylo tez OWP. I dlatego
                              > Omarowi w Krakowie trzeba urwac te jaja absolutnie! I
                              prezydentowi Krakowa
                              > rowniez.
                              >
                              > > to popatrze, jak bedziesz latal i nie tylko jaja im
                              obrywal, idioto.
                              >
                              > Wlasnie dana! Zanim OWP podlozy bombe pod moje dziecko,
                              trzeba urwac Omarowi te
                              >
                              > jaja, zeby pozniej nie latac i za pozno jaj obrywac idioto.

nu, goldbaum, im wiecej wrzeszczysz, tym bardziej sie
                              obnazasz. musze powiedziec, ze albo przy porodzie nie
                              dostales dosyc tlenu, albo jako dziecie upadles na glowe.
                              a jesli przypadkowo to nie i to nie, to musze powiedziec,
                              ze zalazlam ci za skore dobrze. ale mnie to nie
                              przeszkadza, pien sie dalej. sam chyba rozumiesz, ze
                              nalezysz do tego gorszego gatunku antysemitow: do tzw.
                              grupy prymitywny krzykacz, ktory mysli, ze mu sie uda
                              innych przekrzyczec. wiec moze dojdzie do ciebie, ze mnie
                              to ty nigdy nie przekrzyczysz. idz wez valium.
                • goldbaum Re: Omar Faris Górą-wygrał proces 27.08.03, 14:32

> No wiesz?

Nie zgnile tylko o intensywnym meskim zapachu. Ale skad ona to mimo to wie?
          • Gość: Tarek Do: dana 33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 20:11
            OWP gra rolę jako panstwo palestynczyków..kazdy palestynczyk jest automatyczny
            na lezy do OWP..tak jak kazdy polak nalezy do Polski francus do Francjii itd
            skoro przez waszą agresją i okupacją palestyny nie było panstwa
            palestynśkiego..OWP była i jest jako panstwo odpowiedza na cały kszytałt
            życia palestynczyków..przestanjuż kłamać . czas na dialog i wymiana
            argumentów..przy okazji Omar jest bardzo szanowanym obywatelem Krakowa i
            Polski bierzy czynny udział w życiu politycznym o gospodarczym kraju
            i Przy okazjii ty do ktorej organizacjii terryrosycznej żydowskej należlałś i
            należyć? wiesz kto jest prawdziwy terrorysta?
            • Gość: dana33 do tarka IP: *.adsl.actcom.co.il 27.08.03, 23:40
              Gość portalu: Tarek napisał(a):

> OWP gra rolę jako panstwo palestynczyków..kazdy
              palestynczyk jest automatyczny
              >
              > na lezy do OWP..tak jak kazdy polak nalezy do Polski
              francus do Francjii itd
              > skoro przez waszą agresją i okupacją palestyny nie było
              panstwa
              > palestynśkiego..OWP była i jest jako panstwo odpowiedza
              na cały kszytałt
              > życia palestynczyków..przestanjuż kłamać . czas na
              dialog i wymiana
              > argumentów..przy okazji Omar jest bardzo szanowanym
              obywatelem Krakowa i
              > Polski bierzy czynny udział w życiu politycznym o
              gospodarczym kraju
              > i Przy okazjii ty do ktorej organizacjii terryrosycznej
              żydowskej należlałś i
              > należyć? wiesz kto jest prawdziwy terrorysta?

1. panstwo palestynskie mogliscie stworzyc w 1948, ale po
              pierwsze jordania nie byla taka znow chetna, a po drugie,
              to wy zamiast zabrac sie za budowe panstwa tak jak my to
              zrobilismy, to zabraliscie sie za wojne z nami.

2. to ze owp jest panstwem to naprawde nowosc? jak sie
              nazywa stolica? jak premier? ilu czlonkow ma rzad owp? i
              co najwazniejsze, gdzie lezy panstwo owp, bo na mapie nie
              znalazlam.

3. jesli omar jest bardzo szanowanym obywatelem krakowa i
              polski, to a zochn wej dla krakowa i dla polski. dla mnie
              on jest czlonkiem terrorystycznej organizacji owp.

4. ja nie naleze do zadnej organizacji. a kto jest
              prawdziwym terrorysta, to wlasnie generalissimo nie daje
              mi zapomniec nawet na tydzien.
      • Gość: Tomek44 do oczywiscie IP: *.inter.net.il 27.08.03, 22:35
        Wejdz w archiwum i zobacz moje dyskusje z Omarem. W.g. mnie byl facetem, z
        ktorym dobrze mi sie dyskutowalo. Kazdy wymienial poglady i nie bylo chamstwa.
        Wiec, co ty mi tu imputujesz.
        Co do Aloni, to zdania nie zmieniam. Jezeli, ktorys z polskich ministrow
        jezdzil by po swiecie, pisywal w gazetach antypolskich i sial nienawisc do
        Polski, to jakbys to nazwal?
        Gdyby ona wypowiadala sie na tematy Izraela w kregu wlasnym, a nie wrogim, nie
        mialbym nic p/temu. Wolnosc Tomku w swoim domku, ale pluc we wlasne gniazdo,
        to juz nie jest ladnie.
    • Gość: oczywiscie!!! TOMEK44: DLACZEGO ZYDOM NIE PODOBA SIE WYROK IP: *.tfh-berlin.de 27.08.03, 11:29
      BO MAJA INNE POJECIE "SPRAWIEDLIWOSCI". ZACYTUJMY:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6942983&a=6946370
      Gazeta drukujaca
      m.in Szulamit Aloni (babsztyl, ktory powinien siedziec w kryminale, bo
      podobnie szkodzi jak Arafat)nie moze byc powazna gazeta.

W ICH "WYSEPCE DEMOKRACJI" ZAMYKA SIE GAZETY I ZAMYKA SIE LUDZI ZA POGLADY. %0D
      NIE DZIWI WIEC OBURZENIE NA UNIEWINNIAJACY WYROK SADU W SPRAWIE OSOBY, KTORA
      WG NICH NALEZALOBY ZAMKNAC, BO JEST PALESTYNSKIM DZIALACZEM POKOJOWYM...

TYLKO SKAD TO OBURZENIE, KIEDY PODOBNE DO WYMARZONYCH PRZEZ ZYDOW PRAKTYKI
      STOSUJE NP IRAN? JAK KALI ZAMKNIE GAZETE TO DOBRZE ETC....?
      • Gość: dana33 Re: TOMEK44: DLACZEGO ZYDOM NIE PODOBA SIE WYROK IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 11:41
        Gość portalu: oczywiscie!!! napisał(a):

> BO MAJA INNE POJECIE "SPRAWIEDLIWOSCI". ZACYTUJMY:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6942983&a=6946370
        > Gazeta drukujaca
        > m.in Szulamit Aloni (babsztyl, ktory powinien siedziec w kryminale, bo
        > podobnie szkodzi jak Arafat)nie moze byc powazna gazeta.
        >
        > W ICH "WYSEPCE DEMOKRACJI" ZAMYKA SIE GAZETY I ZAMYKA SIE LUDZI ZA POGLADY. %
        0
        > D
        > NIE DZIWI WIEC OBURZENIE NA UNIEWINNIAJACY WYROK SADU W SPRAWIE OSOBY, KTORA
        > WG NICH NALEZALOBY ZAMKNAC, BO JEST PALESTYNSKIM DZIALACZEM POKOJOWYM...
        >
        > TYLKO SKAD TO OBURZENIE, KIEDY PODOBNE DO WYMARZONYCH PRZEZ ZYDOW PRAKTYKI
        > STOSUJE NP IRAN? JAK KALI ZAMKNIE GAZETE TO DOBRZE ETC....?

nu, cie przepraszam, a gdzie ty widziales oburzenie tomka 44, bo ja przeoczylam?
        • Gość: uwazny nie kompromituj sie znowu danka IP: 212.14.149.* 27.08.03, 11:57
          STOSUJE NP IRAN? JAK KALI ZAMKNIE GAZETE TO DOBRZE ETC....?
          >
          > nu, cie przepraszam, a gdzie ty widziales oburzenie tomka 44, bo ja
          przeoczylam
          > ?

skocz sobie na "ostatnio wydarzylo sie w..." ------> "iranie" i zobacz jakie
          tam glupoty wypisujecie. a okazuje sie ze sami popieracie wlasnie takie
          dzialania. skocz "irak", skocz na kazde inne panstwo, ktore stosuje podobne do
          was praktyki, a nie odpowiada wam pod wzgledem ideologicznym...

to troche tak, kiedy zaczelas pluc na kogos, kto przepisywal stare posty
          fredzia, a samego fredzia za to samo chwalisz. zenada i kompromitacja.
          hipokryzja i podwoje standarty.
          • Gość: dana33 Re: nie kompromituj sie znowu danka IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 12:17
            Gość portalu: uwazny napisał(a):

> skocz sobie na "ostatnio wydarzylo sie w..." ------> "iranie" i zobacz jakie
            >
            > tam glupoty wypisujecie. a okazuje sie ze sami popieracie wlasnie takie
            > dzialania. skocz "irak", skocz na kazde inne panstwo, ktore stosuje podobne
            do
            > was praktyki, a nie odpowiada wam pod wzgledem ideologicznym...
            >
            > to troche tak, kiedy zaczelas pluc na kogos, kto przepisywal stare posty
            > fredzia, a samego fredzia za to samo chwalisz. zenada i kompromitacja.
            > hipokryzja i podwoje standarty.

nu, ja chetnie skocze, ale nie wiem gdzie ten ""ostatnio wydarzylo sie w... ----
            --> "iranie", nie pamietam, ze sie tam dopisywalam. nie wiem nic o tym, zeby
            iran lub irak stosowalo "podobne do was praktyki" , allewaj jesliby stosowali.
            i dla dokladnosci, nie zaczelam pluc na kogos, bo normalnie to ja nie pluje,
            chyba ze mnie cholernie juz ktos zdenerwuje. jesli dobrze pamietam, to pytalam
            sie skad wzial te posty, bo ich nie widzialam. potem sie okazalo, ze to byly
            posty jeszcze sprzed mojej obecnosci na forum. fredzia chwale ogolnie, bo
            wiekszosc jego postow jest smieszne i maja duzo prawdy w sobie, chociaz wam to
            nie pasuje w kram.
    • puls Omar Faris wygral-----Polska przegrala 27.08.03, 12:04
      Szczury arabskie , byli (i obecni ) terrorysci arabscy przenikneli do
      Polski .
      Inflirtracja V kolumny postepuje !!
      • Gość: dana33 nu, zawsze to IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 13:55
        bardzo pozytywne, jak sie mimo zamachow, bali, wtc, zawsze znajdza tacy jak zed
        i goldbaumek, ktorzy z zaparciem popra terrorystow i ich organizacje... brawo!
        • goldbaum Re: nu, zawsze to 27.08.03, 13:59

> bardzo pozytywne, jak sie mimo zamachow, bali, wtc, zawsze znajdza tacy jak
          > zed i goldbaumek, ktorzy z zaparciem popra terrorystow i ich organizacje...
          > brawo!

"Popra"???? Powiesic cala rodzine Omara za jaja, za ta demonstracje to
          rzeczywiscie za malo.... Jaki rodzaj kary proponujesz dana dla Omara i jego
          rodziny, zeby moje nawolywanie nie wygladalo na poparcie tego "arabskiego
          szczura"?

• Gość: CCCP Re: nu, zawsze to IP: *.acn.pl 27.08.03, 14:04

> bardzo pozytywne, jak sie mimo zamachow, bali, wtc, zawsze znajdza tacy jak zed
          >
          > i goldbaumek, ktorzy z zaparciem popra terrorystow i ich organizacje... brawo!

Słuchaj, Dana,

Obywatel O.F. jest na pewno pod ostrą obserwacją upoważnionych organów, w to nie wątpię. Nie wykluczone, że organa chciały coś z O.F. zrobić, tak na wszelki wypadek. Więc pretekst. Słusznie podkreślał jeden ze świadków, że też jest współorganizotorem, ale nikt nie ma do niego pretensji, tylko do O.F. Sądu pretekst nie przekonał, organa muszą postarać się lepiej. I to wsyzstko. Cała historia.

Uważam, że to dobry znak, że władza sądownicza jest niezależna. Za komuny na słówko z KW czy KC takiego gościa skazanoby bez mrugnięcia okiem.

To dobrze, że organa wyszły z sądu z pustymi rękami. Niech się nauczą lepiej przygotowywać sprawy.

I to dobrze, że odbyła się ta rozprawa. Ob. O.F. teraz już wie, że jest pilnowany i że lepiej, żeby sie nie wychylał.

Pozdrawiam

C.
          • Gość: dana33 Re: nu, zawsze to IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:09

>
            > > bardzo pozytywne, jak sie mimo zamachow, bali, wtc, zawsze znajdza tacy ja
            > k zed
            > >
            > > i goldbaumek, ktorzy z zaparciem popra terrorystow i ich organizacje... br
            > awo!
            >
            > Słuchaj, Dana,
            >
            > Obywatel O.F. jest na pewno pod ostrą obserwacją upoważnionych organów, w to
            ni
            > e wątpię. Nie wykluczone, że organa chciały coś z O.F. zrobić, tak na wszelki
            w
            > ypadek. Więc pretekst. Słusznie podkreślał jeden ze świadków, że też jest
            współ
            > organizotorem, ale nikt nie ma do niego pretensji, tylko do O.F. Sądu
            pretekst
            > nie przekonał, organa muszą postarać się lepiej. I to wsyzstko. Cała historia.
            >
            > Uważam, że to dobry znak, że władza sądownicza jest niezależna. Za komuny na

> ówko z KW czy KC takiego gościa skazanoby bez mrugnięcia okiem.
            >
            > To dobrze, że organa wyszły z sądu z pustymi rękami. Niech się nauczą lepiej
            pr
            > zygotowywać sprawy.
            >
            > I to dobrze, że odbyła się ta rozprawa. Ob. O.F. teraz już wie, że jest
            pilnowa
            > ny i że lepiej, żeby sie nie wychylał.
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > C.

mam nadzieje, ze to co napisales zgadza sie tez z rzeczywistoscia.
            • goldbaum Re: nu, zawsze to 27.08.03, 14:37

> mam nadzieje, ze to co napisales zgadza sie tez z rzeczywistoscia.

Nie zgadza sie dana. CCCP to niepoprawny idealista. Wierzy w polska demokracje
              i niezaleznosc sadow. Kazdy jednak wie, ze jest zupelnie inaczej. To, ze O.F.
              za jego zbrodnie, ktorych mu nie udowodniono nie zostal skazany na powieszenie
              za jaja (lub cos innego, ciagle czekam na twoje propozycje) dowodzi tego.

Zeby chociaz przestal sie "wychylac!". Poprzedni system prawny jednak mi sie
              bardziej podobal. Tam ci, ktorzy tylko sie wychylali byli zaraz brani za morde.
            • goldbaum Re: nu, zawsze to 27.08.03, 14:37

> mam nadzieje, ze to co napisales zgadza sie tez z rzeczywistoscia.

Nie zgadza sie dana. CCCP to niepoprawny idealista. Wierzy w polska demokracje
              i niezaleznosc sadow. Kazdy jednak wie, ze jest zupelnie inaczej. To, ze O.F.
              za jego zbrodnie, ktorych mu nie udowodniono nie zostal skazany na powieszenie
              za jaja (lub cos innego, ciagle czekam na twoje propozycje) dowodzi tego.

Zeby chociaz przestal sie "wychylac!". Poprzedni system prawny jednak mi sie
              bardziej podobal. Tam ci, ktorzy tylko sie wychylali byli zaraz brani za morde.
          • ehemm nie zgadzam sie absolutnie 27.08.03, 14:15

> I to dobrze, że odbyła się ta rozprawa. Ob. O.F. teraz
            już wie, że jest pilnowa
            > ny i że lepiej, żeby sie nie wychylał.
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > C.

ma prawo organizowac demonstracje, odczyty, zbiorki
            pieniedzy.

bo to jest polska, a nie irak, libia czy inny izrael.

z tego samego powodu moze tutaj swobodnie nadawac dana,
            ktora korzysta z wolnosci, ktorej sama innym odmawia.
            • Gość: CCCP Zgadzam sie IP: *.acn.pl 27.08.03, 14:19
              ehemm napisał:

>
              > > I to dobrze, że odbyła się ta rozprawa. Ob. O.F. teraz
              > już wie, że jest pilnowa
              > > ny i że lepiej, żeby sie nie wychylał.
              > >
              > > Pozdrawiam
              > >
              > > C.
              >
              > ma prawo organizowac demonstracje, odczyty, zbiorki
              > pieniedzy.
              >
              > bo to jest polska, a nie irak, libia czy inny izrael.
              >
              > z tego samego powodu moze tutaj swobodnie nadawac dana,
              > ktora korzysta z wolnosci, ktorej sama innym odmawia.

Kiedy mówię o nie wychylaniu się, to myślę o formach działalności, które mogłyby popaść w kolizję z dyrektywą walki z terroryzmem.

A resztę niech sobie robi. Ale tak czy tak jest i będzie pilnowany.
            • Gość: dana33 Re: nie zgadzam sie absolutnie IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:19
              ehemm napisał:

>
              > > I to dobrze, że odbyła się ta rozprawa. Ob. O.F. teraz
              > już wie, że jest pilnowa
              > > ny i że lepiej, żeby sie nie wychylał.
              > >
              > > Pozdrawiam
              > >
              > > C.
              >
              > ma prawo organizowac demonstracje, odczyty, zbiorki
              > pieniedzy.
              >
              > bo to jest polska, a nie irak, libia czy inny izrael.
              >
              > z tego samego powodu moze tutaj swobodnie nadawac dana,
              > ktora korzysta z wolnosci, ktorej sama innym odmawia.

nu, gdzies ty to znow wyczytal, ze ja odmawiam komus wolnosci? moze bys
              przestal z tymi insynuacjami i dal tachles przyklady?
              • goldbaum Ja terz sie nie zgadzam! 27.08.03, 14:42

> nu, gdzies ty to znow wyczytal, ze ja odmawiam komus wolnosci? moze bys
                > przestal z tymi insynuacjami i dal tachles przyklady?

Nu, dana ja nie wiem, czego oni od ciebie chca! Przeciez ty tylko mowilas o
                tym, ze polskie sady jeszcze "szwankuja" bo Omar F. jest na wolnosci, mimo, ze
                jest czlonkiem PLO i ma karte rowerowa.

Oni czytac nie umieja? Nie rozumieja co czytaja?

Nu jak tu z takimi dyskutowac?
    • ehemm OWP = RZAD IZRAELA = TERRORYSCI 27.08.03, 13:55
      DLATEGO TAK DOBRZE SIE ROZUMIEJA. DLATEGO WZAJEMNIE
      PODSYCAJA TE BEZSENSOWNA WOJNE. DLATEGO CIERPIA ZWYKLI
      LUDZIE.

GRATULACJE DLA OMARKA. NIE MOGLO BYC INACZEJ. W POLSCE
      SPRAWIEDLIWOSC DZIALA.
      • ehemm ONI Z MOZDZIERZA A MY Z HELIKOTPERA - WSPOLNY JEZY 27.08.03, 13:59
        ONI ZROBIA ZAMACH TU, MY ZROBIMY ZAMACH TAM.

NO COZ, SEMICKIE LUDY, NIECH SIE ROZUMIEJA SAMI ZE SOBA.
        WIDAC MOWIA WSPOLNYM JEZYKIEM.

IRYTUJE MNIE TWIERDZENIE, ZE IZRAEL RZEKOMO WYZNAJE NASZE
        ZACHODNIE WARTOSCI.
        • Gość: dana33 Re: ONI Z MOZDZIERZA A MY Z HELIKOTPERA - WSPOLNY IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:03
          ehemm napisał:

> ONI ZROBIA ZAMACH TU, MY ZROBIMY ZAMACH TAM.
          >
          > NO COZ, SEMICKIE LUDY, NIECH SIE ROZUMIEJA SAMI ZE SOBA.
          > WIDAC MOWIA WSPOLNYM JEZYKIEM.
          >
          > IRYTUJE MNIE TWIERDZENIE, ZE IZRAEL RZEKOMO WYZNAJE NASZE
          > ZACHODNIE WARTOSCI.

nu, fajno ze cie irytuje. ale nawet twoja irytacja nie zmieni tego faktu.
          • ehemm HEHEH CHCIALA BYS 27.08.03, 14:06

> ehemm napisał:
            >
            > > ONI ZROBIA ZAMACH TU, MY ZROBIMY ZAMACH TAM.
            > >
            > > NO COZ, SEMICKIE LUDY, NIECH SIE ROZUMIEJA SAMI ZE SOBA.
            > > WIDAC MOWIA WSPOLNYM JEZYKIEM.
            > >
            > > IRYTUJE MNIE TWIERDZENIE, ZE IZRAEL RZEKOMO WYZNAJE NASZE
            > > ZACHODNIE WARTOSCI.
            >
            > nu, fajno ze cie irytuje. ale nawet twoja irytacja nie
            zmieni tego faktu.

MOJA IRYTACJA NIE ZMIENI TWOJEGO SZCZEKANIA.

ALE FAKTU OCZYWISCIE TEZ NIE ZMIENI, BO ON NIE ISTNIEJE
            :-)))) NIE MA CZEGO ZMIENIAC.

GRYZCIE SIE TAM RAZEM. TUTAJ NAS TE WASZE BRATERSKIE
            MAFIJNE PORACHUNKI NIE INTERESUJA.
            • Gość: dana33 nie wrzeszcz, ja slysze tez jaks sie mowi IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:22
              ehemm napisał:

>
              > > ehemm napisał:
              > >
              > > > ONI ZROBIA ZAMACH TU, MY ZROBIMY ZAMACH TAM.
              > > >
              > > > NO COZ, SEMICKIE LUDY, NIECH SIE ROZUMIEJA SAMI ZE SOBA.
              > > > WIDAC MOWIA WSPOLNYM JEZYKIEM.
              > > >
              > > > IRYTUJE MNIE TWIERDZENIE, ZE IZRAEL RZEKOMO WYZNAJE NASZE
              > > > ZACHODNIE WARTOSCI.
              > >
              > > nu, fajno ze cie irytuje. ale nawet twoja irytacja nie
              > zmieni tego faktu.
              >
              >
              > MOJA IRYTACJA NIE ZMIENI TWOJEGO SZCZEKANIA.
              >
              > ALE FAKTU OCZYWISCIE TEZ NIE ZMIENI, BO ON NIE ISTNIEJE
              > :-)))) NIE MA CZEGO ZMIENIAC.
              >
              > GRYZCIE SIE TAM RAZEM. TUTAJ NAS TE WASZE BRATERSKIE
              > MAFIJNE PORACHUNKI NIE INTERESUJA.

nu, szczekasz tymczasem ty, i to glosno okropnie az uszy bola. i w kazdym
              poscie powtarzasz, ze cie ten problem nasz nie interesuje. to po co sie
              wtracasz? wtracaj sie na tych watkach, ktore cie interesuja...
              • ehemm OJ DANKA DANKA 27.08.03, 18:19

> nu, szczekasz tymczasem ty, i to glosno okropnie az
                uszy bola. i w kazdym
                > poscie powtarzasz, ze cie ten problem nasz nie
                interesuje. to po co sie
                > wtracasz? wtracaj sie na tych watkach, ktore cie
                interesuja...

SPOJRZ NA TE SPRAWE TAK: TO JEST POLSKA, TO JEST POLSKIE
                FORUM. JAK CI MOWIE, ZE TU NAS TE WASZE SEMICKIE ANIMOZJE
                NIE INTERESUJA, TO SIE POWINNAS WYPROWADZIC NA FORUM
                JAKIEJS GAZETY Z JEMENU I TAM SOBIE DYSKUTOWAC.

TUTAJ JUZ UCZY PUCHNA OD TWOJEGO NATRETNEGO PRZYLAZENIA
                NA WSZYSTKIE WATKI I GADANIA CIAGLE O TYM SAMYM...

PRZY CZYM ZAUWAZ, ZE TO TY SIE TU ZACZELAS PODPISYWAC POD
                MOIMI POSTAMI.... NIE WTRACAJ SIE JUZ WIECEJ, JAK DOROSLI
                ROZMAWIAJA...
                • Gość: dana33 nie zauwazylam, IP: *.adsl.actcom.co.il 27.08.03, 23:45
                  ehemm napisał:

>
                  > > nu, szczekasz tymczasem ty, i to glosno okropnie az
                  > uszy bola. i w kazdym
                  > > poscie powtarzasz, ze cie ten problem nasz nie
                  > interesuje. to po co sie
                  > > wtracasz? wtracaj sie na tych watkach, ktore cie
                  > interesuja...
                  >
                  > SPOJRZ NA TE SPRAWE TAK: TO JEST POLSKA, TO JEST POLSKIE
                  > FORUM. JAK CI MOWIE, ZE TU NAS TE WASZE SEMICKIE ANIMOZJE
                  > NIE INTERESUJA, TO SIE POWINNAS WYPROWADZIC NA FORUM
                  > JAKIEJS GAZETY Z JEMENU I TAM SOBIE DYSKUTOWAC.
                  >
                  > TUTAJ JUZ UCZY PUCHNA OD TWOJEGO NATRETNEGO PRZYLAZENIA
                  > NA WSZYSTKIE WATKI I GADANIA CIAGLE O TYM SAMYM...
                  >
                  > PRZY CZYM ZAUWAZ, ZE TO TY SIE TU ZACZELAS PODPISYWAC POD
                  > MOIMI POSTAMI.... NIE WTRACAJ SIE JUZ WIECEJ, JAK DOROSLI
                  > ROZMAWIAJA...

ze gdzies napisalam, ze musisz czytac moje posty. nie
                  musisz. a ja moge pisac, gdzie chce. i chce.
          • goldbaum Re: ONI Z MOZDZIERZA A MY Z HELIKOTPERA - WSPOLNY 27.08.03, 14:40

> nu, fajno ze cie irytuje. ale nawet twoja irytacja nie zmieni tego faktu.

Nu wlasnie ehemmie! Izrael jest czescia zachodu i nie zmienisz tego faktu. Czyz
            podstawa kultury Europejskiej nie jest filozofia "oko za oko", "dziecko za
            dziecko", "kobieta za kobiete" i odwet tak w ogole? Czy u was tam nie strzela
            sie bachorom rzucajacym kamieniami w samochody policyjne w glowe?

Widzisz? Mozesz sobie szczekac ile chcesz. Faktu nie zmienisz!
            • Gość: Jerzy W sprawie Ehemma IP: *.zl.com.pl 27.08.03, 19:44
              Ehemm nabazgrał:

" ONI ZROBIA ZAMACH TU, MY ZROBIMY ZAMACH TAM.

NO COZ, SEMICKIE LUDY, NIECH SIE ROZUMIEJA SAMI ZE SOBA.
              WIDAC MOWIA WSPOLNYM JEZYKIEM.

IRYTUJE MNIE TWIERDZENIE, ZE IZRAEL RZEKOMO WYZNAJE NASZE
              ZACHODNIE WARTOSCI.

.....
              SPOJRZ NA TE SPRAWE TAK: TO JEST POLSKA, TO JEST POLSKIE
              FORUM. JAK CI MOWIE, ZE TU NAS TE WASZE SEMICKIE ANIMOZJE
              NIE INTERESUJA, TO SIE POWINNAS WYPROWADZIC NA FORUM
              JAKIEJS GAZETY Z JEMENU I TAM SOBIE DYSKUTOWAC.

TUTAJ JUZ UCZY PUCHNA OD TWOJEGO NATRETNEGO PRZYLAZENIA
              NA WSZYSTKIE WATKI I GADANIA CIAGLE O TYM SAMYM...

PRZY CZYM ZAUWAZ, ZE TO TY SIE TU ZACZELAS PODPISYWAC POD
              MOIMI POSTAMI.... NIE WTRACAJ SIE JUZ WIECEJ, JAK DOROSLI
              ROZMAWIAJA... "

Dorośli rozmawiają??? Posłuchaj teraz chłopcze. To, że Ciebie te kwestie nie
              interesują (można to zauważyć bez trudu, gdyż twoja wiedza na ten temat jest w
              znacznym stopniu ograniczona), nie oznacza, że nie interesują innych Polaków.
              Nie bierz na swoje barki ciężaru przedstawicielstwa narodu polskiego, gdyż a)
              nie masz do tego żadnego prawa, b) ciężar ten cię prztłoczy, chłopcze.
              Wyobraź sobie, że fakt, że jest to polskie forum, nie wyklucza możliwości
              brania w nim udziału członków innego narodu. Dałeś właśnie świadectwo swego
              debilizmu: polskie forum dla Polaków...haha. To uważasz za nasze "zachodnie
              wartości"? Ja pod tymi twoimi wartościami się nie podpisuję. I zapewniam Cię,
              że ktokolwiek o pewnym stopniu inteligencji zareagował by na twoje posty w
              jeden sposób: śmiechem. HAHA. Wewnętrznie się śmieje, lecz tutaj ja jako Polak
              mówię Ci jedno: zamknij się i nie śmiej więcej pisać podobnych bzdur do Dany,
              ani do kogokolwiek innego. Nie ma tutaj miejsca na twoją infantylność. Tutaj
              rozmaiwiają ludzie poważni, lecz ponadto, ludzie, którzy się spierają lecz
              szanują. Atakując Danę, lecz przede wszystkim, odmawiając jej prawa do
              uczestnictwa w tym forum, ze względu na jej przynależność narodową określiłeś
              się wyraźnie. Określiłeś się jako ten najgorszy typ nacjonalisty, którym ja
              osobiście pogardzam...jako Polak...

• ehemm mylisz sie jureczku 27.08.03, 19:55
                Atakując Danę, lecz przede wszystkim, odmawiając jej
                prawa do
                > uczestnictwa w tym forum, ze względu na jej
                przynależność narodową określiłeś
                > się wyraźnie. Określiłeś się jako ten najgorszy typ
                nacjonalisty, którym ja
                > osobiście pogardzam...jako Polak...
                >

nie ze wzgledu na narodowosc, a ze wzgledu na nachalne
                wpychanie tego samego tematu na wszystich watkach i ze
                wzgledu na udzial w tym bagnie nienawisci zwanym
                "konflikt bliskowschodni".

dla mnie danka moze byc z marsa, zeby tylko skonczyla
                nadawac ciagle o tym samym, bo jak juz zauwazylem, tutaj
                nikogo to nie interesuje.

ludzie chca sobie kulturalnie porozmawiac o sytuacji na
                swiecie, a nie czytac stale te antyislamskie lub
                antyzydowskie bzdury.

jestescie wszyscy to samo bagno. ty jako polak, danka
                jako zydowka i niestety zadnego araba tu nie ma, by
                byscie tworzyli piekna paczke.

sugeruje utworzyc prywatne forum: "nienawidze zydow i
                islamu" - bedziecie tam sie mogli taplac we wlasnym
                sosie. normalnym ludziom dajcie spokoj.
                • Gość: dorzuce cos: ZGADZAM SIE Z EHEMM NA 100% IP: *.grandecom.net 27.08.03, 20:03
                  Powinno sie zabanowac za zawsze cale to chamskie towarzycho palestynsko-
                  izraelskie oraz wiernie im towarzyszacych polakow w stylu jureczka. won na
                  forum "nienawidze"!!! dosc juz mamy terrorystow z izraela i terrorystow z
                  palestyny. te same metody, ta sama propaganda, to samo dno moralne i
                  intelektualne. zjazd z cywilizowanej europy. wracac do swojego semickiego raju.
                  • ehemm dziekuje za poparcie 27.08.03, 20:11
                    jureczek widac wszysko interpretuje w kategoriach rasowych.

nie zorientowal sie, bidulka, ze tu chodzi o notoryczne,
                    chamskie, dzien po dniu takie same nudne wulgarne posty.

kogo to interesuje, ze izrael, ktory sam praktykowal
                    terroryzm przez tyle lat obecnie jest jego ofiara?

kogo to obchodzi, ze arabowie, atakujac izrael sami
                    zgotowali sobie okupacje, a teraz piszcza o pokoju?

nikogo to nie interesuje. "jak sie poscielisz, tak sie
                    wyspisz". a teraz przylazi tu to cale towarzycho i skamle
                    o nasze wspolczucie.

nie ma tak dobrze. trza sie bylo nie pchac na cudza
                    ziemie (to dla izraela). trza bylo sie powstrzymac przed
                    atakowaniem izraela (to dla palestynczykow). teraz macie
                    na coscie zasluzyli.

mnie to rybka. to wasze problemy, prosze mi tu nie
                    zasmiecac forum.
                    • Gość: Jerzy Re: dziekuje za poparcie IP: *.zl.com.pl 27.08.03, 20:18
                      W sposób prosty i ordynarny:

Jak się nie podoba to żegnam: jest wiele innym forum, na których to ty
                      będziesz mógł w sposób nieskrępowany się wypowiadać. No chyba, że na innych
                      forum spotkasz kogoś, kto ci napisze, żebyś nie zaśmiecał....haha

Nie mów nikomu co ma robić. Nie podoba się to żegnam....

Jerzy
                  • Gość: Jerzy HAHAHAHA IP: *.zl.com.pl 27.08.03, 20:15
                    Ehemm. odpowiem wam obu, gdyż jesteście jedną osobą...
                    Gdzie ty tutaj widzisz nienawiść? Jedyną osobą rozsiewającą tutaj tego rodzaju
                    uczucie jesteś ty właśnie. Czyli niech podsumuję twoją wypowiedz: Izraelczycy
                    won, Żydzi won, Araby won, Polacy (jak ja, mający swoją opinię) won. Czyli kto
                    zostaję. Ah rozumiem, wg. Ciebie powinni tutaj rozmawiać Polacy, w żaden
                    sposób nie-zaangażowani w tematykę, chcący tylko i wyłącznie rozprawiać o tym
                    co się wydarzyło na świecie....hahahaha....jakbyś to nazwał? farsa....
                    2. Jeśli tak naprawdę chciałbyś sie dowiedzieć jak to wygląda na świecie, to
                    czy nie uważasz, że chłodne kalkulacje i analizy Polaków (niezaangażowanych,
                    czyli czerpiących swe wiadaomości z prasy Polskiej oczywiście) to troszkę
                    wąski punkt widzenia. Czy nie uważasz, że byłbyś w stanie dowiedzieć się o
                    wiele więcej o sytuacji TAM, poprzez rozmowę z osobami TAM mieszkającymi? Bez
                    względu na narodowość. Lecz, żeby móc te informacje uzyskać, musialbyś zejść z
                    półki o nazwie nienawiść i nauczyć się w sposób cywilizowany i uprzejmy
                    polemizować względnie rozmawiac z ludźmi. Nie po co....mogłoby to zburzyć nasz
                    najlepszy (bo Polski) punkt widzenia.

Jerzy
                    • Gość: krakus a ja tez to ta sama osoba? IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 20:22
                      Wiec tez ci powiem w skrocie: bez wzgledu na narodowosc z tego forum
                      nalezaloby usunac wszelkie propagandowe pomyje izraelsko arabskie. Bo to sie
                      staje nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudne.
                      i w ogole czym ty sie tutaj roznisz od "ehemm" i nas (pewnie wiekszosc forum)
                      co go popieramy? ty chcesz usunac jego, on chce usunac ciebie. ale ty jestes
                      na dodatek taki hipokryta, ze sie skarzysz....
                      • ehemm widze ze jest nas wiecej 27.08.03, 20:25
                        ale lepiej siedz cicho, bo zaraz ci jurus powie, zes
                        nacjonalista, bo nie chcesz sluchac jego ciagle tej samej
                        piosenki o izraelu :-)
                        • Gość: Jerzy Re: widze ze jest nas wiecej IP: *.zl.com.pl 27.08.03, 20:39
                          bez komentarza....

• Gość: Jerzy Re: a ja tez to ta sama osoba? IP: *.zl.com.pl 27.08.03, 20:37
                        Gość portalu: krakus napisał(a):

> Wiec tez ci powiem w skrocie: bez wzgledu na narodowosc z tego forum
                        > nalezaloby usunac wszelkie propagandowe pomyje izraelsko arabskie. Bo to sie
                        > staje nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudne.
                        > i w ogole czym ty sie tutaj roznisz od "ehemm" i nas (pewnie wiekszosc
                        forum)
                        > co go popieramy? ty chcesz usunac jego, on chce usunac ciebie. ale ty jestes
                        > na dodatek taki hipokryta, ze sie skarzysz....

A czym ja to niby sie różnie. Niczym....Naucz się czytać. Po prostu ja wyznaję
                        zasadę, że każdy, KAŻDY, ma prawo wypowiadać się na forum.
                        2. Ja wcale nie chce usunąć Ehemma, naucz się czytać. Ja mu tylko proponuję,
                        że jeśli coś mu się na forum nie podoba, to żeby przestać szczekać i zmienil
                        to forum na jakieś inne, a nie stawiał się w pozycji Boga i decydował kto
                        może, a kto nie, wypowiadać się na tym forum. Tyle. Nie przeinaczaj moich
                        słów.
                        • Gość: mamy new cenzora? za pozno na tlumaczenia hipokryto IP: *.213-249-185-39.karoo.KCOM.COM 27.08.03, 20:47
                          kazdy ma prawo powiedziec ze mu sie czyjas obecnosc na forum nie podoba.

krytykujesz ehema za to samo co robisz ty. jestes od niego nawet gorszy.
                          hipokryta.

szkoda ze jak za dawnych czasow nie ma juz cenzury, co? pouzywaloby sie, he?

racje maja koledzy: piszcz dalej zdrowo. pa.

> A czym ja to niby sie różnie. Niczym....Naucz się czytać. Po prostu ja
                          wyznaję
                          > zasadę, że każdy, KAŻDY, ma prawo wypowiadać się na forum.
                          > 2. Ja wcale nie chce usunąć Ehemma, naucz się czytać. Ja mu tylko proponuję,
                          > że jeśli coś mu się na forum nie podoba, to żeby przestać szczekać i zmienil
                          > to forum na jakieś inne, a nie stawiał się w pozycji Boga i decydował kto
                          > może, a kto nie, wypowiadać się na tym forum. Tyle. Nie przeinaczaj moich
                          > słów.
                          • Gość: Jerzy żegnam IP: *.zl.com.pl 27.08.03, 20:50
                            Ta dyskusja jest pozbawiona większego sensu, szczególnie, że upada do poziomu,
                            do którego ja przyzwyczajony nie jestem...

Uważam mój udział w niej za zakończony...
                • Gość: kasia EHEMM - zostaw tego pieniacza w spokoju IP: *.mistral.cz 27.08.03, 20:30
                  juz wytlumaczyles/las o co ci biega.

mnie tez sie chce rzygac jak wchodze a tu sto watkow pro i anty isrelskich.

wiec odpusc sobie i niech jureczek dalej popiskuje. tacy tez tutaj musza byc,
                  bo inaczej my normalni bysmy sie nie mogli tak latwo znalezc.

oskarzenia o rasizm jest takie latwe ze az sie plakac chce.
                  • ehemm dziekuje - zastosuje sie :-))))) 27.08.03, 20:34
                    faktycznie, po co z takim gadac. ciesze sie, ze nie
                    jestem jedyna osoba, ktora twierdzi, ze takie natretne
                    zainteresowanie palestyna i izraelem jest chore.

powinni miec swoje forum i zostawic tu ludzi w spokoju,
                    zeby mozna bylo sobie pogadac o sytuacji na swiecie.

niech sobie popiskuje chlopak do woli.

Gość portalu: kasia napisał(a):

> juz wytlumaczyles/las o co ci biega.
                    >
                    > mnie tez sie chce rzygac jak wchodze a tu sto watkow
                    pro i anty isrelskich.
                    >
                    > wiec odpusc sobie i niech jureczek dalej popiskuje.
                    tacy tez tutaj musza byc,
                    > bo inaczej my normalni bysmy sie nie mogli tak latwo
                    znalezc.
                    >
                    > oskarzenia o rasizm jest takie latwe ze az sie plakac
                    chce.
                    • Gość: Jerzy Re: dziekuje - zastosuje sie :-))))) IP: *.zl.com.pl 27.08.03, 20:43
                      ehemm napisał:

> faktycznie, po co z takim gadac. ciesze sie, ze nie
                      > jestem jedyna osoba, ktora twierdzi, ze takie natretne
                      > zainteresowanie palestyna i izraelem jest chore.
                      >
                      > powinni miec swoje forum i zostawic tu ludzi w spokoju,
                      > zeby mozna bylo sobie pogadac o sytuacji na swiecie.
                      >

Co to znaczy powinni mieć swoje forum?????? Oni czyli kto?????? hahahah
                      buuuuuuu
                  • Gość: Jerzy Re: EHEMM - zostaw tego pieniacza w spokoju IP: *.zl.com.pl 27.08.03, 20:42
                    Gość portalu: kasia napisał(a):

> juz wytlumaczyles/las o co ci biega.
                    >
                    > mnie tez sie chce rzygac jak wchodze a tu sto watkow pro i anty isrelskich.
                    >
                    > wiec odpusc sobie i niech jureczek dalej popiskuje. tacy tez tutaj musza
                    byc,
                    > bo inaczej my normalni bysmy sie nie mogli tak latwo znalezc.
                    >
                    > oskarzenia o rasizm jest takie latwe ze az sie plakac chce.

Bardzo dobra rada. Jeśli komuś robi się niedobrze to rzeczywiście odpowiedni
                    moment by to forum pozostawić samemu sobie. Jeśli nie chcecie wątku arabsko-
                    izraeksiego to sobie rozpocznijcie taki, który jest zgodny z waszymi
                    zainteresowaniami....
                    Proste i tyle...
                • Gość: dana33 mylisz sie ehemm IP: *.adsl.actcom.co.il 27.08.03, 23:49
                  ehemm napisał:

> Atakując Danę, lecz przede wszystkim, odmawiając jej
                  > prawa do
                  > > uczestnictwa w tym forum, ze względu na jej
                  > przynależność narodową określiłeś
                  > > się wyraźnie. Określiłeś się jako ten najgorszy typ
                  > nacjonalisty, którym ja
                  > > osobiście pogardzam...jako Polak...
                  > >
                  >
                  > nie ze wzgledu na narodowosc, a ze wzgledu na nachalne
                  > wpychanie tego samego tematu na wszystich watkach i ze
                  > wzgledu na udzial w tym bagnie nienawisci zwanym
                  > "konflikt bliskowschodni".
                  >
                  > dla mnie danka moze byc z marsa, zeby tylko skonczyla
                  > nadawac ciagle o tym samym, bo jak juz zauwazylem, tutaj
                  > nikogo to nie interesuje.
                  >
                  > ludzie chca sobie kulturalnie porozmawiac o sytuacji na
                  > swiecie, a nie czytac stale te antyislamskie lub
                  > antyzydowskie bzdury.
                  >
                  > jestescie wszyscy to samo bagno. ty jako polak, danka
                  > jako zydowka i niestety zadnego araba tu nie ma, by
                  > byscie tworzyli piekna paczke.
                  >
                  > sugeruje utworzyc prywatne forum: "nienawidze zydow i
                  > islamu" - bedziecie tam sie mogli taplac we wlasnym
                  > sosie. normalnym ludziom dajcie spokoj.

nu, na tym watku arabem jest napewno tarek
                  a ja tego watku nie zaczelam, tylko on, z wyrazna
                  prowokacja, bo wiedzial i on, i omar, ktory dokladnie
                  wiedzial, ze tarek ten watek otworzy. no to dostal
                  konsekwencje, farsztejst ehemmm?
      • Gość: dana33 Re: OWP = RZAD IZRAELA = TERRORYSCI IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:01
        ehemm napisał:

> DLATEGO TAK DOBRZE SIE ROZUMIEJA. DLATEGO WZAJEMNIE
        > PODSYCAJA TE BEZSENSOWNA WOJNE. DLATEGO CIERPIA ZWYKLI
        > LUDZIE.
        >
        > GRATULACJE DLA OMARKA. NIE MOGLO BYC INACZEJ. W POLSCE
        > SPRAWIEDLIWOSC DZIALA.

nu, tos mnie rozsmieszyl....
    • ehemm CZY MOZNA SADZIC WSPOLNIE ARAFATA I SSHARONA? 27.08.03, 14:02
      ZAOSZCZEDZILOBY SIE NA WYDATKACH. PO CO BELGIJSKI
      PODATNIK MA PLACIC ZA DWA OSOBNE PROCESY, JAK MOZNA ICH
      OSADZIC RAZEM?

TRZEBA ICH TYLKO BEDZIE ODDZIELIC PANCERNA SZYBA, ZEBY
      SIE TE MALPY NIE POGRYZLY NA LAWIE OSKARZONYCH.
      • Gość: dana33 Re: CZY MOZNA SADZIC WSPOLNIE ARAFATA I SSHARONA? IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:25
        ehemm napisał:

> ZAOSZCZEDZILOBY SIE NA WYDATKACH. PO CO BELGIJSKI
        > PODATNIK MA PLACIC ZA DWA OSOBNE PROCESY, JAK MOZNA ICH
        > OSADZIC RAZEM?
        >
        > TRZEBA ICH TYLKO BEDZIE ODDZIELIC PANCERNA SZYBA, ZEBY
        > SIE TE MALPY NIE POGRYZLY NA LAWIE OSKARZONYCH.

nu, jak sie tak martwisz o finanse belgii, to przeciez, jako czlowiek wolny,
        zyjacy w wolnym, demokratycznym panstwie, masz wolna droge do brukseli, azeby
        zlozyc tam ta tak bardzo chwalebna propozycje.
    • werw Do CCCP 27.08.03, 14:32
      Śmiem twierdzić, ze ta "relacja" jest zwyczajnym kłamstwem/manipulacją, co
      zresztą dla nich typowe:

"Omar Faris jest niewinny - orzekł sędzia Piotr Fronc. - Demonstracja, która
      miała pokojowy przebieg, została przecież zgłoszona odpowiednim organom.Tyle,
      że nie dochowano ustawowego terminu trzech dni. Ale nie jest to czyn
      szkodliwy społecznie, za który powinno się karać."

Żaden (normalny i przy zdrowych zmysłach) sedzia nie powie, ze w takiej
      sytuacji ktoś "jest niewinny", jesli "nie dochował ustawowego ternminu 3 dni."
      Zupełnie czym innym jest umorzenie sprawy bądź rezygnacja z wymierzenia kary ze
      względu na niską szkodliwość społeczna czynu.

"Poza tym do Omara Farisa nie dotarło żadne zawiadomienie, że nie może
      organizować demonstracji" - znowu, jest niewyobrażalne by (normalny, przy
      zdrowych zmysłach) sędzia w ten sposób się wypowiedział. To on powinien
      troszczyć się o odebranie decyzji - w związku ze złożonymi po terminie
      zawiadomieniami - a nie właściwy urząd latac do Pana Omara i mu je dostarczać.
      Co za piramidalna bzdura.

Kpiną i bezczelnością jest nazywanie policji stosującej się do litery prawa -
      faszystowską. I to w kraju który przeszedł najazd Hitlera (zresztą sojusznika
      palestyńskich arabów).

Powinien dostać za to przynajmniej porządną grzywnę, także za to ze policja
      popniosła koszty zapewnienia porządku na nielegalnej demonstarcji.

CCCP, warto by też spytać, dlaczego Kuwejt wyrzucił go na twarz po wojnie z
      Saddamem (wtedy przyjechał do Polski).
      • Gość: dana33 do werwa IP: *.jazo.org.il 27.08.03, 14:48
        werw napisał:

> CCCP, warto by też spytać, dlaczego Kuwejt wyrzucił go na twarz po wojnie z
        > Saddamem (wtedy przyjechał do Polski).

nu, warto tez znalezc watek, na ktorym sam omar mowi i o jego przynaleznosci do
        owp, i o terrorystycznej dzialalnosci jego ojca i dlaczego nie moze przyjechac
        do israela i swojego ukochanego cfatu. bardzo pouczajace to bylo....
        • Gość: a Re: Gratulacje dla sadu, gratulacje dla Omara IP: *.NYCMNY83.covad.net 27.08.03, 15:20
          Niech sionisci polscy pamietaja ze powinni sie reedukowac.
          Nu Dana i spolka niech znajda sobie lepsza prace niz rozprzestrzenianie klamstw
          i oszczerstw. Komunizm sie skonczyl !
        • Gość: MM Re: do werwa IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 27.08.03, 17:02

> werw napisał:
          >
          > > CCCP, warto by też spytać, dlaczego Kuwejt wyrzucił go na twarz po wojnie
          > z
          > > Saddamem (wtedy przyjechał do Polski).
          >
          > nu, warto tez znalezc watek, na ktorym sam omar mowi i o jego przynaleznosci
          do
          >
          > owp, i o terrorystycznej dzialalnosci jego ojca i dlaczego nie moze
          przyjechac
          > do israela i swojego ukochanego cfatu. bardzo pouczajace to bylo....

Przepraszam, ale co ma do rzeczy dzialalnosc jego ojca? Czy ma on byc sadownie
          ukarany za to co robil jego ojciec?
          • goldbaum Re: do MM 27.08.03, 17:13
            Gość portalu: MM napisał(a):

> Przepraszam, ale co ma do rzeczy dzialalnosc jego ojca? Czy ma on byc
            sadownie
            > ukarany za to co robil jego ojciec?

W Izraelu jest to mozliwe bo nasza demokracja tak nie szwankuje jak w Polsce.
            W Izraelu Omarek znalazlby sie w wiezieniu i to bez procesu!
            • Gość: MM Re: do MM IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 27.08.03, 17:36
              goldbaum napisał:

> Gość portalu: MM napisał(a):
              >
              > > Przepraszam, ale co ma do rzeczy dzialalnosc jego ojca? Czy ma on byc
              > sadownie
              > > ukarany za to co robil jego ojciec?
              >
              > W Izraelu jest to mozliwe bo nasza demokracja tak nie szwankuje jak w Polsce.
              > W Izraelu Omarek znalazlby sie w wiezieniu i to bez procesu!

A moze w ogole by go "zniknieto". I "zniknieto" by wszelkie slady jego bytnosci
              na tej ziemi... hmmm, ja to juz gdzies chyba czytalem... ;o)
              • Gość: dana33 Re: do MM IP: *.adsl.actcom.co.il 27.08.03, 23:59

> goldbaum napisał:
                >
                > > Gość portalu: MM napisał(a):
                > >
                > > > Przepraszam, ale co ma do rzeczy dzialalnosc jego
                ojca? Czy ma on byc
                >
                > > sadownie
                > > > ukarany za to co robil jego ojciec?
                > >
                > > W Izraelu jest to mozliwe bo nasza demokracja tak nie
                szwankuje jak w Pols
                > ce.
                > > W Izraelu Omarek znalazlby sie w wiezieniu i to bez
                procesu!
                >
                > A moze w ogole by go "zniknieto". I "zniknieto" by
                wszelkie slady jego bytnosci
                >
                > na tej ziemi... hmmm, ja to juz gdzies chyba
                czytalem... ;o)

gdzie???
                • Gość: MM Re: do MM IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 28.08.03, 16:01

>
                  > > goldbaum napisał:
                  > >
                  > > > Gość portalu: MM napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Przepraszam, ale co ma do rzeczy dzialalnosc jego
                  > ojca? Czy ma on byc
                  > >
                  > > > sadownie
                  > > > > ukarany za to co robil jego ojciec?
                  > > >
                  > > > W Izraelu jest to mozliwe bo nasza demokracja tak nie
                  > szwankuje jak w Pols
                  > > ce.
                  > > > W Izraelu Omarek znalazlby sie w wiezieniu i to bez
                  > procesu!
                  > >
                  > > A moze w ogole by go "zniknieto". I "zniknieto" by
                  > wszelkie slady jego bytnosci
                  > >
                  > > na tej ziemi... hmmm, ja to juz gdzies chyba
                  > czytalem... ;o)
                  >
                  >
                  > gdzie???

"1984"
          • Gość: dana33 do mm IP: *.adsl.actcom.co.il 27.08.03, 23:57

>
            > > werw napisał:
            > >
            > > > CCCP, warto by też spytać, dlaczego Kuwejt wyrzucił
            go na twarz po wo
            > jnie
            > > z
            > > > Saddamem (wtedy przyjechał do Polski).
            > >
            > > nu, warto tez znalezc watek, na ktorym sam omar mowi
            i o jego przynaleznos
            > ci
            > do
            > >
            > > owp, i o terrorystycznej dzialalnosci jego ojca i
            dlaczego nie moze
            > przyjechac
            > > do israela i swojego ukochanego cfatu. bardzo
            pouczajace to bylo....
            >
            > Przepraszam, ale co ma do rzeczy dzialalnosc jego ojca?
            Czy ma on byc sadownie
            > ukarany za to co robil jego ojciec?

nu, oczywiscie ze nie. to tylko zeby pokazac, ze to
            wszystko u nich rodzinne...
            • Gość: MM Re: do mm IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 28.08.03, 16:03

>
              > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
              > >
              > > > werw napisał:
              > > >
              > > > > CCCP, warto by też spytać, dlaczego Kuwejt wyrzucił
              > go na twarz po wo
              > > jnie
              > > > z
              > > > > Saddamem (wtedy przyjechał do Polski).
              > > >
              > > > nu, warto tez znalezc watek, na ktorym sam omar mowi
              > i o jego przynaleznos
              > > ci
              > > do
              > > >
              > > > owp, i o terrorystycznej dzialalnosci jego ojca i
              > dlaczego nie moze
              > > przyjechac
              > > > do israela i swojego ukochanego cfatu. bardzo
              > pouczajace to bylo....
              > >
              > > Przepraszam, ale co ma do rzeczy dzialalnosc jego ojca?
              > Czy ma on byc sadownie
              > > ukarany za to co robil jego ojciec?
              >
              > nu, oczywiscie ze nie. to tylko zeby pokazac, ze to
              > wszystko u nich rodzinne...

Tradycja ktorej nie mozna odrzucic, czy jest moze jakis gen ktory z czlowieka
              robi terroryste?
            • Gość: Tarek Re: do dana33 IP: 62.87.210.* 28.08.03, 23:21
              dana...nie tylko umiec kłamac i manpulowac ale jesteś żalosna ..bez względu na
              twoj nie kudzki charakter..i twoj komplex ..kiedyś powstaje państwo
              palesynski..teraz palestynczyce cierpia są w takich samych warunkach jak byli
              żydzi w obozach hitlerowskich ..ale niestety ofiarami hitlera są naszymi
              katami. ale są jeszcze żydzi ktorzy chca pokoju i walczą z faszystowska
              polityki Szarona są normalne żydzi ktorzy mowia nie dla ludzie jak ty
              wlaściwy czego ty chcesz? atakujesz wszystkiego co jest arabski i palestynski
              nawet nie znasz człowieka any jego rodzina any co on robi dla pokoju ..nie
              wiem czy czytalas jego debata z Marekiem Edelmanem czy Dawiedem warszawskiem
              być wiedziała jak on myśli ...jesteś żalosna wierzema ..twoja miejsce bedzie
              razem z wszystkimi faszystami..kiedyś będzie wolnośc palestyny ..będzie
              normalna sytuacja a ludzi jak ty nie będą mieć mijesce w nowej rzyczywistości
              • werw Do Tereka 28.08.03, 23:40
                To o ten obóz koncentracyjny chodzi?

www.littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=3792

Czy o ten?

www.aquanet.co.il/war2002/1.html

Dana, masz unikalną okazję rozmawiac z inkarnacją Omara!
                • Gość: dana33 Re: Do Tereka IP: *.adsl.actcom.co.il 29.08.03, 01:13
                  werw napisał:

> To o ten obóz koncentracyjny chodzi?
                  >
                  > <a
                  href="http://www.littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=3792"target="_blank">www.littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=3792</a>
                  >
                  > Czy o ten?
                  >
                  >
                  > <a
                  href="http://www.aquanet.co.il/war2002/1.html"target="_blank">www.aquanet.co.il/war2002/1.html</a>
                  >
                  > Dana, masz unikalną okazję rozmawiac z inkarnacją Omara!

prawda?
                  • werw Re: Do Tereka 29.08.03, 08:54

> werw napisał:
                    >
                    > > To o ten obóz koncentracyjny chodzi?
                    > >
                    > > <a
                    > href="www.littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=3792"target="_blank"
                    > 2www.littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=3792</a>
                    > >
                    > > Czy o ten?
                    > >
                    > >
                    > > <a
                    > href="http://www.aquanet.co.il/war2002/1.html"target="_blank">www.aquanet.co
                    > .il/war2002/1.html</a>
                    > >
                    > > Dana, masz unikalną okazję rozmawiac z inkarnacją Omara!
                    >
                    > prawda?

Wygląda na to, że prawda: styl pisania bardzo podobny a z drugiej strony po co
                    miałby zmieniac nick? Całkiem możliwe, że zjedli go koledzy, z bułką jego
                    własnej produkcji:

www.aquanet.co.il/war2002/14.html
                    • Gość: dana33 Re: Do Tereka IP: *.jazo.org.il 29.08.03, 10:21
                      werw napisał:

> > prawda?
                      > Wygląda na to, że prawda: styl pisania bardzo podobny a z drugiej strony po
                      co
                      > miałby zmieniac nick? Całkiem możliwe, że zjedli go koledzy, z bułką jego
                      > własnej produkcji:
                      > www.aquanet.co.il/war2002/14.html

nu, to moje prawda, to bylo powiedziane z jako zgoda z toba, mialo
                      znaczyc "prawda, ze to omarek?" ale za cicho powiedzialam i nie uslyszales...:)
                      • Gość: Tarek Re: Do dana IP: 62.87.210.* 29.08.03, 15:39
                        dana .. czy raz mozesz potiwerdzieć że nie ma rożnicy między ludzimy? czy
                        palestynczyce mają prwao życ normalne jak ty? czy maja prawo miecswoje
                        ojciezna..dome itd? przeciez oni nie są zkosmosu jak akceptujesz pobyt zydow
                        z roznych krajow ? rownocześnie wyrzacać palestynczyka z jego domu i ziemi?
                        powiedz mi ci łączy żyda z Ethiepoiji czy Somalia z żydem z polski lub USA?
                        dlaczego każdy zyd przyjdzie tam od razu ma obywatelistwa ..dom itd
                        i ten palestynczyk ktory tam sie urodził nie prawo do nieczego?
                        powiedz sama co byc robiła gdybyś była z palestyny? historia naszych narodow
                        jest dramaczna i smutna...doskonale wiesz ze wszysce tam mają problemy...
                        jedno rozwiązania jest prawdziwy pokoj i prawdziwy powstania państwo
                        palestynski na zasad demokracji..przy okazji powiem ci ze ja nie znam Omar
                        osobiście raz go spotkałem .. nie ma rożnica kto piesze uwazam że rzetelna
                        dyskusja moze doprowadziec do czegos..niedługo bedzie spotkania w Genewie
                        kolo 100 osob żydzi i palestynczyce ktorze stworzyli stowa."One State two
                        nations". napewno bedzie okazja do wymiana poglądow i opracowania wspolnych
                        planow zapraszam
                        • Gość: dana33 do tarka IP: *.adsl.actcom.co.il 29.08.03, 19:47

> dana .. czy raz mozesz potiwerdzieć że nie ma rożnicy
                          między ludzimy?

nu, nie, nie moge tego potwierdzic. widze wyrazna roznice
                          miedzy uczciwym i nieuczciwym czlowiekiem, widze wyrazna
                          roznice miedzy terrorysta a zolnierzem regularnej armii,
                          widze wyrazna roznice miedzy klamca a czlowiekiem
                          mowiacym prawde, widze wyrazna roznice miedzy
                          nauczycielami w szkolach.

czy
                          > palestynczyce mają prwao życ normalne jak ty? czy maja
                          prawo miecswoje
                          > ojciezna..dome itd?

nu, arabowie palestynscy maja absolutne prawo zyc
                          normalnie jak ja i maja absolutne prawo miec swoja ojczyzne.

przeciez oni nie są zkosmosu jak akceptujesz pobyt zydow
                          > z roznych krajow ? rownocześnie wyrzacać palestynczyka
                          z jego domu i ziemi?

nikt z zydow nie wyrzucila arabow palestynskich z ich
                          domow lub ziemi. palestyna byla podzielona decyzja onz;
                          arabowie palestynscy mieli dostac swoje panstwo na
                          ziemiach przydzielonych jordanii, ktora z jej wiadomych
                          przyczyn nie zgodzila sie na to, zatrzymujac te tereny.

> powiedz mi ci łączy żyda z Ethiepoiji czy Somalia z
                          żydem z polski lub USA?

nu, wszystkich zydow na swiecie, nie wazne skad i nie
                          wazne jaki kolor skory maja, laczylo, laczy i bedzie
                          laczyc fakt, ze sa zydami.

> dlaczego każdy zyd przyjdzie tam od razu ma
                          obywatelistwa ..dom itd

nu, dlatego ze megilat ha'atzmaut, czyli w deklaracji o
                          niepodleglosci napisane jest, ze israel jest domem dla
                          kazdego zyda, dlatego kazdy zyd dostaje automatycznie
                          obywatelstwo israelskie. domu nie ma od razu. dostaje
                          przydzial tymczasowy na mieszkanie, ale jesli chce
                          wlasne, to musi na to zapracowac, bierze porzyczki w
                          banku i splaca je prawie cale swoje zycie, ciezko na to
                          pracujac.

> i ten palestynczyk ktory tam sie urodził nie prawo do
                          nieczego?

nu, arab israelski ma takie same prawa. arab palestynski
                          nie ma obywatelstwa israelskiego, wiec tych praw rowniez
                          nie ma i to chyba logiczne, prawda? ja bez obywatelstwa
                          angielskiego nie mam w anglii rowniez zadnych praw.

> powiedz sama co byc robiła gdybyś była z palestyny?

nu, jak ja bym byla arabka palestynska, to po pierwsze
                          nie wybralabym arafata na mojego przywodce. potem juz
                          byloby prosto.

historia naszych narodow
                          > jest dramaczna i smutna...doskonale wiesz ze wszysce
                          tam mają problemy...
                          > jedno rozwiązania jest prawdziwy pokoj i prawdziwy
                          powstania państwo
                          > palestynski na zasad demokracji..

nu, zgadzam sie z toba.

przy okazji powiem ci ze ja nie znam Omar
                          > osobiście raz go spotkałem .. nie ma rożnica kto piesze
                          uwazam że rzetelna
                          > dyskusja moze doprowadziec do czegos..niedługo bedzie
                          spotkania w Genewie
                          > kolo 100 osob żydzi i palestynczyce ktorze stworzyli
                          stowa."One State two
                          > nations".

tu sie mylisz. nigdy nie bedzie one state two nations.
                          kiedys beda two states for two nations.

napewno bedzie okazja do wymiana poglądow i opracowania
                          wspolnych
                          > planow zapraszam

nu, szalenie dziekuje za zaproszenie. mamy takie grupy
                          dyskusyjne rowniez i w israelu, nie widze powodu jezdzic
                          po to do szwajcarii.

a teraz mam pare pytan do ciebie, moze zechcesz mi na nie
                          odpowiedziec:

1. czy uwazasz, ze arafat wykazuje odpowiedzialnosc wodza
                          narodu, posylajac dzieci i mlodziez jako shahidow
                          wykonywac zamachy bombowe, ktore zabijaja dzieci i
                          mlodziez israela?
                          2. czy uwazasz, ze arafat wykazuje odpowiedzialnosc
                          wodza, kradnac pieniadze przeznaczone na budowe szkol,
                          szpitali, drog, domow i przekqazujac je na wlasne konta
                          prywatne?
                          3. czy uwazasz, po 2 intifadach, ze droga ktora wybral
                          arafat doprowadzi kiedykolwiek i do stworzenia panstwa
                          palestynskiego i do dobrych stosunkow miedzy israelem a
                          przyszlym panstwem palestynskim?
                          4. czy uwazasz, ze podjudzanie arafatowskie przeciwko
                          israelowi i zydowm w mass media pomaga procesowi pokojowemu?
                          5. czy uwazasz, ze wychowywanie dzieci
                          arabsko-palestynskich w nienawisci do israela pomaga w
                          przyszlym zrozumieniu sie obu narodow?

bede ci wdzieczna za odpowiedz bez wydawania pieniedzy na
                          bilet do szwajcarii.
              • Gość: dana33 Re: do dana33 IP: *.adsl.actcom.co.il 29.08.03, 01:03

> dana...nie tylko umiec kłamac i manpulowac ale jesteś
                żalosna ..bez względu na
                > twoj nie kudzki charakter..i twoj komplex ..kiedyś
                powstaje państwo
                > palesynski..teraz palestynczyce cierpia są w takich
                samych warunkach jak byli
                > żydzi w obozach hitlerowskich ..ale niestety ofiarami
                hitlera są naszymi
                > katami. ale są jeszcze żydzi ktorzy chca pokoju i
                walczą z faszystowska
                > polityki Szarona są normalne żydzi ktorzy mowia nie dla
                ludzie jak ty
                > wlaściwy czego ty chcesz? atakujesz wszystkiego co jest
                arabski i palestynski
                > nawet nie znasz człowieka any jego rodzina any co on
                robi dla pokoju ..nie
                > wiem czy czytalas jego debata z Marekiem Edelmanem czy
                Dawiedem warszawskiem
                > być wiedziała jak on myśli ...jesteś żalosna wierzema
                ..twoja miejsce bedzie
                > razem z wszystkimi faszystami..kiedyś będzie wolnośc
                palestyny ..będzie
                > normalna sytuacja a ludzi jak ty nie będą mieć mijesce
                w nowej rzyczywistości

nu tarek, nawet jak mi nie wierzysz, ja bardzo, bardzo
                chce zeby powstalo panstwo palestynskie. naprawde. z
                ciekawoscia bede patrzyc, jak bedziecie je sami budowac,
                i bede przyklaskiwac kazdemu waszemu sukcesowi. z granic
                mojego panstwa. rozumiesz, wtedy bedziemy na pozycji
                panstwo przeciwko panstwu. wtedy bedziemy mieli prawo nie
                wpuscic obywatela innego panstwa. a na zakonczenie, to
                chetnie bym od ciebie uslyszala, gdzie to ja klamalam.
                odpowiedzialam ci w paru punktach, ktory z nich byl klamliwy?
      • gabrielacasey Nie martw sie, werw.Zataz Polacy beda miec miliony 27.08.03, 17:14
        "uchodzcow" islamskich na swoim terytorium. Radze zaczac czytac Daily
        Telegraph: Polska w Unii spelnia idealnie warunki kraju tranzytowego (z
        postojem na "przeswietlenie") dla tzw. uchodzcow z panstw islamskich: duzo
        niszczejacych budynkow po PGR-ach (mowie o mieszkalnych, biurowych, nie zas
        bydlecych), tania ziemia, tani budulec, tani budowlancy, tani i dobrze
        wyksztalceni sojologowie-humanisci, wielu tanich arabistow-tlumaczy etc,etc. A
        poza tym lud miejscowy darzy islam i islamistow ogromna miloscia, gdy - tym
        czasem - chocby w UK i Irlandii nie mozna zadnego obozu uchodzcow zbudowac,
        zadnych starych koszar adaptowac ze wzgledu na protesty lokalnych mieszkancow.
        I to nie tylko bialych: protestuja i czarni, i Hindusi (jasne, wg.CCCP to jest
        hinduski rasizm, ale on - w przeciwienstwie do Hindusow - wojny z Pakistanem
        nie przezyl, nie widzial w 1971 calych wymordowanych pociagow ludzi).
        Mowiac krotko, przed Polska staja nowe perspektywy gospodarcze za pieniadze
        Unii a Telegraph wlasnie do tego zaczyna spoleczenstwo namawiac: uchodzcy
        arabscy do Polski!
        • kyle_broflovski Re: Nie martw sie, werw.Zataz Polacy beda miec mi 27.08.03, 17:22
          a moze bedzie inaczej wystarczy nie dawac wiz.

czym ten islam grozi? bron i tak kupuje od zachodu,
          technologie tez od zachodu. wystarczy przestac sprzedawac.

migracja ludzi z krajow islamskich nie istnialaby gdyby
          polityka imigracyjna unii na to nie pozwalala.

wiec trzeba sie znacydowac na jedno albo drugie bo dwoch
          rzeczy jednoczesnie miec nie mozna

a w koncu zawsze mozna znalesc pretekst zeby czesc z nich
          wymordowac

skad wiec ten strach przed islamem?
    • ehemm JUREK - ZNALAZLEM CI KOLEGE ;-))) 27.08.03, 21:12
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7660288&a=7660453
      ZAPRASZAM NA WATEK. DOBRALISCIE SEI W KORCU MAKU :-D
    • Gość: Tomek44 do oczywiscie IP: *.inter.net.il 27.08.03, 22:44
      Poprzedni tekst wszedl w zle miejsce.
      Mam nadzieje, ze ten zapisze sie w porzadku.

Wejdz w archiwum i zobacz moje dyskusje z Omarem. W.g. mnie byl facetem, z
      ktorym dobrze mi sie dyskutowalo. Kazdy wymienial poglady i nie bylo chamstwa.
      Wiec, co ty mi tu imputujesz. Mialem nawet niekiedy dyskusje z innymi na
      forum,bo staralem sie byc ok dla Omara. On nie zawsze. Nie mniej nie byl to
      taki prymityw jak AD i spolka.
      Co do Aloni, to zdania nie zmieniam. Jezeli, ktorys z polskich ministrow
      jezdzil by po swiecie, pisywal w gazetach antypolskich i sial nienawisc do
      Polski, to jakbys to nazwal?
      Gdyby ona wypowiadala sie na tematy Izraela w kregu wlasnym, a nie wrogim, nie
      mialbym nic p/temu. Wolnosc Tomku w swoim domku, ale pluc we wlasne gniazdo,
      to juz nie jest ladnie.
      A poza tym to nie jest watek o Aloni, tylko o Omarze, dla ktorego bylem zawsze
      sympatyczniejszy niz dla niej. Poprostu kazdy bronil swego gniazda, a nie plul
      do niego.
    • ogabignac Re: Omar Faris Górą-wygrał proces 27.08.03, 23:16
      A co jest do k-nędzy?
      Jakie jest przełożenie holocaustu do dzisiejszych cierpien narodu
      żydowskiego. Zadne!
      Nawarzyliście tego piwa to trzeba wypić.
      I nie podpierać sie ofiarami nazizmu bo ich obrażacie.
      Oddajcie co nie swoje i wynocha na stepy akermanskie.
      • Gość: dana33 Re: Omar Faris Górą-wygrał proces IP: *.adsl.actcom.co.il 28.08.03, 00:03
        ogabignac napisał:

> A co jest do k-nędzy?
        > Jakie jest przełożenie holocaustu do dzisiejszych
        cierpien narodu
        > żydowskiego. Zadne!
        > Nawarzyliście tego piwa to trzeba wypić.
        > I nie podpierać sie ofiarami nazizmu bo ich obrażacie.
        > Oddajcie co nie swoje i wynocha na stepy akermanskie.nu,

oo, jak ladnie umiesz rozkazy wydawac.... a teraz
        poczekamy i zobaczymy, kto je bvedzie wypelniac.... ajak
        nikit? to co zrobisz? ja wiem, bedziesz stal jak
        zamowiony i nie odebrany.... z palcem przy glupiej glowie
      • Gość: Tomek44 Re: Omar Faris Górą-wygrał proces IP: 213.8.97.* 28.08.03, 10:11
        ogabignac napisał:

> A co jest do k-nędzy?
        > Jakie jest przełożenie holocaustu do dzisiejszych cierpien narodu
        > żydowskiego. Zadne!
        > Nawarzyliście tego piwa to trzeba wypić.
        > I nie podpierać sie ofiarami nazizmu bo ich obrażacie.
        > Oddajcie co nie swoje i wynocha na stepy akermanskie.

gdyby glupota miala skrzydla fruwalbys jak golebica
        • Gość: a Re:do Dany i przyjaciol IP: *.NYCMNY83.covad.net 28.08.03, 15:32
          Leczcie sie !
    • fredzio54 Re: Omar Faris Górą-wygrał proces 28.08.03, 15:58
      Bieda zaczarpiona polska ojczyzna
      jeszcez dotego arabskie chamskie gangstery arabskie samobojdce !
      co szukaja arabstwo w mojej polsce ?
      • Gość: dana33 do tarka IP: *.adsl.actcom.co.il 30.08.03, 11:00
        nuuuuuu? ciagle jeszcze zastanawiasz sie nad odpowiedzia
        do mnie, czy tez po prostu nie masz zamiaru odpowiedziec?
        • Gość: dana33 rozmowy palestynsko-israelskie IP: *.adsl.actcom.co.il 30.08.03, 13:05
          29.8. 15:39 strona palestynska pisze oskarzajacy list do
          strony izraelskiej z pytaniami
          29.8. 19:47 strona israelska odpowiada na wszystkie
          pytania, starajac sie o odpowiedzi uczciwe,
          zgadzajace sie z prawda strony israelskiej,
          przy zwroceniu szczegolnej uwagi, zeby
          strona palestynska nie poczula sie w zadnym
          wypadku obrazona
          30.8. 11:00 strona israelska, nie otrzymujac odpowiedzi,
          zapytuje uprzejmie strone palestynska, gdzie
          odpowiedz i czy wogole mozna liczyc na jakas
          30.8. 14:00 strona israelska wciaz czeka na odpowiedz

(podane godziny wg czasu israelskiego)
          • Gość: dana33 Re: rozmowy palestynsko-israelskie IP: *.adsl.actcom.co.il 30.08.03, 17:24

> 29.8. 15:39 strona palestynska pisze oskarzajacy list do
            > strony izraelskiej z pytaniami
            > 29.8. 19:47 strona israelska odpowiada na wszystkie
            > pytania, starajac sie o odpowiedzi uczciwe,
            > zgadzajace sie z prawda strony israelskiej,
            > przy zwroceniu szczegolnej uwagi, zeby
            > strona palestynska nie poczula sie w zadnym
            > wypadku obrazona
            > 30.8. 11:00 strona israelska, nie otrzymujac odpowiedzi,
            > zapytuje uprzejmie strone palestynska, gdzie
            > odpowiedz i czy wogole mozna liczyc na jakas
            > 30.8. 14:00 strona israelska wciaz czeka na odpowiedz
            >
            > (podane godziny wg czasu israelskiego)

nu, strona israelska , nie otrzymawszy odpowiedzi od
            strony palestynskiej do tej pory, to znaczy do godziny
            18:30 czasu israelskiej, wycofuje sie ze wszelkich rozmow
            ze strony palestynskiej i bedzie dalej postepowac z
            pinktu widzenia dobra panstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka