thannatos 03.10.08, 10:46 Ja mysle, ze McCain. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubert100 Re: hgw 03.10.08, 15:12 Czy to bedzie mialo jakies znaczenie???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: hgw 03.10.08, 15:17 Debilia mysli ze on jest Putin. Schowa sie za parawan i dalej bedzie dawal "rady".No, za tym "parawanem" nie stoi tylko on. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: hgw 03.10.08, 16:08 Musisz miec powody - Nie podzielil bys sie z znami w ramach terapii ??? Kiedys dowodziles ze glos na Pat'a to ,... =================================================================== w tym roku siedzę w domu.... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: hgw 04.10.08, 02:38 nie jestem zarejestrowany po przeprowadzce i nie jestem zainteresowany. To ty split pobierasz terapię? Get well soon. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k To bedzie bez wiekszego znaczenia :) 03.10.08, 16:26 Jak ktos tu slusznie napisal :) Glebokich zmian w kraju, gospodarce i spoleczenstwie moglaby dokonac tylko Hillary Clinton - majaca pewien autorytet i koncepcje. Zarowno Prezydentura Baraka Obamy, jak i Mcaina - bedzie slaba prezydentura. Jeden zantagonizuje sobie kola finansowe, a drugi te biedniejsza polowe spoleczenstwa. Powstana podzialy i Ameryka powoli bedzie sie toczyc bezladnie do nastepnego przesilenia za 4 lata :))) Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: To bedzie bez wiekszego znaczenia :) 03.10.08, 16:34 Judiot !!! ,... =================================================================== Glebokich zmian w kraju, gospodarce i spoleczenstwie moglaby dokonac tylko Hillary Clinton - majaca pewien autorytet i koncepcje. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k belkot bez wiekszego znaczenia . 03.10.08, 16:39 spitt napisał: > > Judiot !!! ,... Wiedzialem, biedaku islamski, ze ciebie stac tylko na takie komentarze. Niestety, nie jestem Zydem, wiec uwaga jest nietrafiona. Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan McCain - zapotrzebowanie na idiotów jest w każdym 03.10.08, 16:33 kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Trudno przewidzieć. 03.10.08, 16:42 tinyurl.com/55tfc6 www.politico.com/news/stories/0708/11522.html tinyurl.com/44p7tk Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Trudno przewidzieć. 03.10.08, 16:45 Dowiemy się za miesiąc. Nie jestem ani socjaldemokrata ani lewym ani prawym jestem sama sobą:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Kto wygra? 03.10.08, 18:40 jakie to ma znaczenie przeciez to to samo g.... Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Kto wygra? 03.10.08, 19:18 > jakie to ma znaczenie przeciez to to samo g.... Nie to samo, ale ze jedno i drogie g.. to niewatpliwe. A znaczenie - coz, testuje siebie jako wrozbite. :D Na razie moge z 99.9% pewnoscia powiedziec, ze wygra McCain albo Obama. :D Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Kto wygra? 03.10.08, 19:48 gowno to samo inne muchy moga na nim siedziec ;-) jesli bawic sie w ruletke to powiedzialbym barky obama Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Kto wygra? 03.10.08, 20:28 kyle_broflovski napisał: > gowno to samo inne muchy moga na nim siedziec ;-) > > jesli bawic sie w ruletke to powiedzialbym barky obama mak kain zrezygnuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Kto wygra? 03.10.08, 20:30 a ja mysle ze to nie bedzie mialo zadnego znaczenia. jeden czerwony, drugi niebieski, ale w zasadzie to sie niczym nie roznia. zwieksza podatki. zwieksza wydatki. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Kto wygra? 03.10.08, 22:15 Hard to say... Inne pytanie jest: jak nauczyc Amerykanow do zycia na ktore ich stac (a nie na kredyt). I jak myslisz ktory kandydat potrafi ich tego nauczyc? PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kto wygra? 03.10.08, 22:29 Kredyt bez pokrycia to anarchia. PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Kto wygra? 03.10.08, 22:31 Nie, kredyt bez pokrycia to bankructwo. Tylke ze naszej wladzy socjalizm sie zamrzyl a powinni dupkom z Wall Street zbankrutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kto wygra? 03.10.08, 22:44 Za der Spiegel: to jest byc moze mozliwe by sie dalo Wall Street pozbawic wladzy i wplywow. Problem jest w tym, ze ryzyko ze spowoduje sie tym katastrofe swiatowa jest zbyt duze. Trzeba wrocic do podstawowych przykazan z gory Synaj: 1. Bede uczciwie pracowal 2. Nie bede wydawal wiecej niz zarabiam. 3. Nie musze miec lepszego samochodu niz moj sasiad... Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Kto wygra? 03.10.08, 22:48 Wlasnie. Ten bailout nie jest dla nas tylko dla swiata. Ratujemy Chinczykow zeby nie wrocili do epoki kamienia lupanego. Ale wybacz mnie Chinczyk g... obchodzi. Zreszta jakby gospodarka padla to moze padl by i tam komunizm a te miliardy przenioslby sie na Syberie. Wszelkie problemy by sie zalatwilo za jednym zamachem. A tak bedzie komunizm ogolnoswiatowy. Economist i Ft juz od tygodnia plota o potrzebie rzadu swiatowego. Nie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Żaden. I to nie ma nic wspólnego z ich brakiem 04.10.08, 09:17 rozumu. Po prostu Amerykanie się w tym "zatracili". Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi wygraja Rosja i Chiny 04.10.08, 10:18 bo neokonsi i kapitaklisci dobili USA Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Byłoby lepiej gdyby wygrał Obama 05.10.08, 17:08 ponieważ jego socjalistyczne zapędy byłyby powstrzymywane. Znacznie trudniej byłoby powstrzymać socjalizm McCaina, który miałby demokratyczna wiekszość w Kongresie i wątłą opozycję własnej partii. W obu wypadkach nie ma sie czym martwić. Trend na lewo zostanie zachowany zmieni sie jedynie predkość..... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Wiec pytanie, Felusiak. 05.10.08, 17:12 Czy wolalbys, by skretu na lewo nie bylo, by wystawiono upadle banki na sprzedaz i wykupili je Chinczycy i Rosjanie opanowujac w duzym stopniu amerykanski rynek finansowy? Pytanie nie jest zlosliwe - czy podchwytliwe. Prosze o szczera odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wiec pytanie, Felusiak. 05.10.08, 18:58 Nie bardzo pojmuję. Co maja banki wspólnego ze skretem w lewo? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Wiec pytanie, Felusiak. 06.10.08, 00:51 wzrost ingerencji panstwa jest (potocznie) rozumiany - jako skret w lewo . to tyle wyjasnienia - choc nie moje to okreslenie. a teraz poprosze o odpowiedz na moj poprzedni post. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wiec pytanie, Felusiak. 06.10.08, 06:47 j-k, przeciez przez ingerencje państwa mamy ten kryzys. Teraz mamy ingerencjś państwa aby ratować od skutków ingerencji państwa. A skret w lewo odbywa się nie poprzez ordynarne nacjonalizowanie korporacji lecz poprzez ustawodawstwo, tylnymi drzwiami, po cichu i w srodku nocy. Tym sposobem ma sie kontrolę bez ponoszenia odpowiedzialności przez długie, długie lata. Popatrz na CRA. 21 lat lecenia w h-ja i dopiero teraz wyszło szydło z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
melord ktory by nie wygral 06.10.08, 01:10 to nie jest material na prezydenta usa...takiego ktorego amerykanie i swiat oczekuje wiec.....twardego,zdecydowanego,nie podlegajacego manipulacjom wszelkich "lobbystow" majcego rozeznanie w polityce zagranicznej jak i krajowej ,wiec przynajmniej przecietnie inteligentnego obaj obecni kandydaci niestety tych warunkow nie spelniaja to wylacznie populisci pchani przez partyjne maszyny wyborcze aby wygrac... Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: ktory by nie wygral 07.10.08, 10:59 > twardego,zdecydowanego,nie podlegajacego manipulacjom > wszelkich "lobbystow" > majcego rozeznanie w polityce zagranicznej jak i krajowej ,wiec > przynajmniej przecietnie inteligentnego Podales opis kandydata na... tarcze strzelecka. Pod ten opis podpadali JFK, RFK oraz MLK. Reagan tez, ale on sie dobrze maskowal. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: ktory by nie wygral 07.10.08, 11:21 FJK byl populista podobnie jak obecnie jest Obama. Majac mierne pojecie o polityce chcial przeprowadzic "rewolucje" m/innymi podporzadkowac sobie/kontrolowac CIA...wiec go odstrzelili. Odpowiedz Link Zgłoś