Dodaj do ulubionych

Polska - Izrael, przyjaciele?

05.01.04, 16:16
z nawiazaniem do postu Marcusa Crassusa.
link: [ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9969875&a=9969875 ]

Po przejrzeniu wypowiedzi na ten temat i ogolnie faktu, ze
czesc spoleczenstwa Izraelu, ktorych uwazalem za przyjacjol,
nie tylko toleruja zachowanie "fredzia", ale tez podobnie mysla!!!
Chcialem o cos zapytac, ale wrocmy do tego chwile pozniej.

[ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9969875&a=9970243 ]
Padly rowniez glosy osoby "H", ze tego typu postow nie powinno sie pisac,
gdzie sie pisze o czesci spoleczenstwa izraelskiego, ktora mniej
lub bardziej swiadomie szydzi z innego narodu, dla ktorych nie
sa wrogami, co przyznaje "dana33": "zawsze zaznaczlismy fakt, ze nie
spotkalismy sie w polsce z antysemityzmem".
"H" pisal tez, ze szkodza przyjazni Polsko - Izraelskiej,
ale na czym w takim razie ma polegac taka przyjazn?

Co w takim razie Zydzi typu Dany nazywaja przyjaznia?
Moze cos rozumiemy nie tak, lub po prostu cos was mocno gryzie.
Cos czego nie mozemy dostrzec? Jezeli tak, wyduscie cos z siebie.
Obserwuj wątek
    • goldbaum zacznij pisac tak jak fredzio 05.01.04, 16:27
      ..i zostaniesz przyjacielem nie tylko dany ale i calego Izraela.
      Takich Polakow to oni lubia (za "objektywizm") i przy odrobinie szczescia
      nawet "antysemitami" nie nazywaja.
    • Gość: dana33 do kontrkultury IP: 5.5R* / 192.114.47.* 05.01.04, 17:51
      nu, chetnie ci odpowiem. jesli zechcesz zadac sobie troche trudu (dla
      zrozumienia mojej postawy, jesli to ci wazne dla zrozumienia stosunkow polsko-
      zydowskich na forum) to wejdz w wyszukiwarke i sprobuj znalezc pare postow
      moich z samego poczatku mojego pisania na forum, a zaczelam to gdzies w grudniu
      2002.
      nigdy nie napisalam zlego slowa o polsce czy polakach, nie dlatego, ze chcialam
      sie tego wystrzec, tylko dlatego, ze po prostu tak nie mysle. zawsze
      podkreslalam i podkreslam dalej moje piekne dziecinstwo, jakie mialam w polsce,
      moje jak najlepsze wspomnienia i jezdze do polski dosc czesto. mam tam
      przyjaciol nie zydow, mam przyjaciolki ze szkoly z ktorymi jestem od lat w
      kontakcie. moja mama, ktora przezyla wojne, zawsze podkresla pomoc, jaka
      dostala od polakow w tym strasznym czasie. nie, nie zapomina rowniez podlego
      zachowania sie polakow w tych czasach, ale zawsze podkresla rowniez pomoc
      polakow. jak nam wiadomo, w kazdym narodzie, tak i w polskim jak i w zydowskim,
      mozna spotkac roznych ludzi. niestety, na tym forum przewazaja polacy typu
      drugiego, tacy jak split, mirmil, patriota, zbalansowany, michal, goldbaum i ta
      zala reszta. polakow typu pro-wok, kontrkultura, menel, H, jerzy, babariba,
      zencol i jeszcze paru, ktorych nikow w tej chwili nie pamietam i za co ich
      rowniez przepraszam, jest duzo, duzo mniej. jesli zechcesz zwrocic uwage, to
      moje odpowiedzi do tej grupy drugiej sa utrzymane w innym tonie niz do grupy
      pierwszej. jesli zechcesz zwrocic jeszcze ciut uwagi, to zauwazysz, ze fredzio
      nigdy nie atakuje w swoich odpowiedziach grupy drugiej, ale zawsze grupe
      pierwsza. jesli zechcesz chwilke sie zastanowic, to jestem przekonana, ze
      zrozumiesz dlaczego.... roznica miedzy postami obu grup jest tak ogromna, jak
      roznica miedzy dniem a noca. bylo tu jeszcze paru polakow z grupy drugiej,
      ktorzy po prostu przestali pisac, dlatego ze kazdy ich post, nawet nie
      wychwalajacy zydow czy israel, ale starajacy sie byc objektywny, lub
      potepiajacy np pacyfistow, byl natychmiast przez pierwsza grupe polakow tak
      samo traktowany jak kazdy moj post. zwroc uwage, ze nawet post wtracalskiego o
      nowym lekarstwie przeciw rakowi piersi wyprodukowanym w israelu (sam chyba
      przyznasz, ze to zupelnie nie post polityczny) spotkal sie z natychmiastowym
      atakujacym stwierdzeniem, ze kobiety palestynskie napewno (sic!!!) nie dostana
      tego lekarstwa. jesli chodzi o posty fredzia, to rowniez powinienes zauwazyc,
      ze rzadko na nie odpowiadam, czasem ma doskonale powiedzenia, smieszne, czasem
      bardzo trafne, czasem rzeczywiscie bardzo ostre. ale w przeciwienstwie do tej
      pierwszej grupy polakow, jestem w stanie go zrozumiec: czytajac codziennie, na
      wszelkich mozliwych watkach, na wszystko jedno jakie tematy, tylko i wylacznie
      prowokacje, oskarzenia, klamstwa ktore sie powtarzaja (jenin), wyciaganie jakis
      idiotyzmow (obrzezanie), absolutne negowanie i faktow i prob wyjasnien ze
      strony zydowskiej, moze wielu doprowadzic do wscieklosci i reakcji takich,
      jakie ma fredzio. zauwaz, ze on bardzo rzadko atakuje, on przewaznie odpowiada
      na oskarzenia. zwroc uwage na tytuly dzisiejszych tylko watkow: liderzy
      zydowscy, obrzezanie, israelska okupacja, dana i antysemityzm,
      polska-israel, israelskie dzieci, dana na temat polski, pytanie do judaistow,
      pytanie dla hebrajczykow, intifada poglebia rozlam, israelska "expertyza",
      zydzi przebrani, czy jezus chrystus byl zydem, 16 postulatow dla judaistow....
      to wszystko tylko z pierwszej strony i wszystkie te watki juz w tytule
      obrazajace... to nie nazywanie nas israelczykami tylko uparcie judaistami,
      hebrajczykami, israelitami, juz tylko to wyraza pogarde i nienawisc tej
      pierwszej grupy polakow do zydow.
      zapewniam cie, ze zaden z israelczykow i zydow (nie wliczam w to grupe fredzia,
      bo naprawde nie jestem pewna czy on tylko sie nabija i wyszydza jako odpowiedz
      na posty tej pierwszej grupy czy tez on i jego rodzina doznali jakiejs krzywdy
      ze strony polakow i dochodzi u niego jeszcze uczucie antypatii do polakow)
      piszacych na tym forum nie nienawidzi ani polski ani polakow. ja nawet nie
      nienawidze tych polakow z pierwszej grupy, mam dla nich tylko litosc i pogarde.
      i widzac co sie tu dzieje, podkresla tylko koniecznosc jakiegos dialogu polsko-
      zydowskiego, ale uczciwego, bez idiotycznego "pokaze ci za wszelka cene", bez
      klamst, wyssysania z palca problemow ktorych nie ma, bez stwarzania atmosfery
      nienawisci, bez wyciagania tematow zupelnie idiotycznych jak krew
      chrzescijanskich dzieci na mace, i "brutalnosc" obrzezania, bez ciaglego
      powrotu do klamstw jak jenin, o ktorym samo un przyznalo, ze zadnej masakry tam
      nie bylo......
      pozdrowienia
      • Gość: dana33 Re: do kontrkultury IP: 5.5R* / 192.114.47.* 05.01.04, 18:28
        drogi wladyslawie, sprawdzilam w tej chwili watek "liderzy zydowscy oskarzaja
        komisje europejska". nie wiem, kiedy otowrzysz znow ten watek, u mnie jest w
        tej chwili godzina 19:30. przeczytaj prosze pierwsze 14 postow jakie w tej
        chwili tam sie znajduja. nie mowie juz o tym, ze jesli ktos sie interesuje tym
        co sie dzieje we francji, to wiadomo, ze chirac zabronil nosic w szkole
        wszelkich oznak przynaloznosci religijnej: chust na glowe dla muzulmanek, kip
        dla zydow i krzyzy dla chrzescijan. czyli potraktowal wszystkie 3 religie
        jednakowo. zobacz co sie tam dzieje i powiedz mi uczciwie, czy naprawde nie
        bedziesz w stanie zrozumiec fredzia, jeli on dopisze swoj post do tych 14 w
        jezyku niekulturalnym. pozdrowienia.
        • marcus_crassus jasna cholera,kobieto!!!co to ma do rzeczy????!!!! 05.01.04, 18:43
          co to ma do rzeczy z tezami fredzia ze Polacy to zlodzieje i pijacy i wspolnie
          z niemcami grabili i mordowali zydow i z twoim pelnym poparciem dla tej
          osoby...(bylas dumna ze sie wymienia Ciebie w jednym watku z fredziem)

o czym ty w ogole piszesz????

to jest myslenie tak pokretne jak sugerowanie ze 5 letnie dzieci to masowi
          mordrercy a w Twojej definicji "masowy morderca to ten kto zabija chocby jedna
          osobe"

matko boska!!!!!toz to bzdura do kwadratu..odsylam przy okazji do definicji
          slowa masowy w slowniku!!!!!

*******************************************************************************

ps w temacie zydzi i arabowie:

arabowie ktorzy sa goscmi na tym forum nigdy nie obrazaja Polakow,nazywaja nas
          okupantami,mowia ze popieramy zbrodnie Busha i Szarona etc...

ale chyba nigdy zaden arab nie obrazal Polakow...nigdy nie widzialem
          przynajmniej (moge sie mylic)

natomiast obrazanie Polakow ze strony zydow jest!!!

i potwierdzily to opinie wielu wielu ludzi z ostatnich dni-

obraza nas fredzio,obrazasz nas swoja radoscia w postach fredzia Ty...

kiedys obrazalo nas jeszcze pare osob ale oni juz sie nauczyli pisac
          slowo "Polaczek" i bardzo starannie tego przestrzegaja nie uzywajac
          slowa "Polak" jak kogos wyzywaja...

Ty sie zas nie nauczylas niczego...NICZEGO!!!!!!!!!

jak taki ogolny antysemityzm na tym forum to po co z fredziem tutaj
          zagladacie???

• Gość: Heinz Dana:Bardzo smutne i ...bardzo prawdziwe. IP: *.telia.com 05.01.04, 20:36
          Kiedys (za PRL-u) myslalem ,ze to wina systemu i jak ludzie beda zyc w wolnym
          kraju to sie wszystko zmieni- shit remains the same .
        • kontrkultura Re: do kontrkultury 05.01.04, 23:00
          przeczytalem wskazane wypowiedzi, ale
          Do sprawy antysemici i forum wroce pozniej, albo czekaj... juz kiedys pisalem
          na ten temat... zaraz... znajde...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8456867&a=8492110
          dobranoc!
      • marcus_crassus ile tekstu mozna napisac nie piszac nic n/t :( 05.01.04, 18:32
        i jedno zasadnicze pytanie (choc chyba raczej do ogolu bo odkad
        zostalem "antysemita" dana33 mnie nie czyta ;))))

co to wszystko ma wspolnego z popieraniem fredzia o tym jak Polacy pomagali
        niemcom mordowac zydow oraz co to ma wspolnego z radosnym zachowaniem w watku
        ze zdjeciem starej grubszej zakonnicy jako polskiej krolowej??

bo ja za cholere zwiazku nie widze...
      • Gość: sp;lit Re: do kontrkultury ,... Brawo Dana ,... Zalosne ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.01.04, 18:54
        Po tej tyradzie Fredzio na fuhrera przyjazni polsko-zydowskiej ,...
        Dana na szefa propagandy i promocji tej inicjatywy ,... Zawsze myslalem ze
        Goebels to przereklamowany smiec , teraz jestem pewny :)

Uklony Dana , szczeka mi opadla kompletnie :)
      • kontrkultura 1 05.01.04, 21:09
        Sprawa pierwsza: Fredzio i jego wielbiciele

Fredzio najczesciej szydzi sobie z Polski i Polakow, natenczas juz nie ma tu
        takiego podzialu na dobrych i zlych

Polakow, o ktorym wyzej piszesz. Powinnas zreszta dostrzec jedna wazna rzecz, a
        mianowicie to, ze wcale nie jego

posty obrazaja Polakow (juz go po prostu ignorujemy), tylko Wasz stosunek do
        takiego rodaka...

Zwroc uwage na to, ze stosunek Polakow do takich czolowych antysemici, nie jest
        wcale taki przechylny i nigdy nie

bedzie, bo te jewhatery to glupie barany i jedynym miejscem gdzie powinni byc
        jest stodola! W odpowiedniej chwili

dostaja od nas po gebie, gdy chca ja urzyc do powiedzenia steku bzdur, ktore
        rowniez my mamy dosyc...

Stad dosc logicznie byloby zadac pytanie: Czemu nie zachowujecie sie tak samo
        wobec swoich degeneraci, lub conajmniej

ich nie ignorujecie? W koncu ich posty maja wyraznie antypolski charakter...

"jesli chodzi o posty fredzia, to rowniez powinienes zauwazyc, ze rzadko na nie
        odpowiadam,"
        Fakt, gdyby nie post M.C., oraz anonimowego autora innego postu na ten temat i
        linki na nich, moze nie dowiedzialbym

sie o tak pozytywnym stosunku do jego postow i zdecydowanie antypolskich
        pogladow.
        Zreszta chodzi o poglady, a nie ilosc postow.
        • marcus_crassus 100 % trafnosci. 05.01.04, 21:17
      • maniekxxx do FREDA 05.01.04, 22:38
        Idz jutro do synagogi do spowiedzi i wyspowiadaj
        sie z tego cos tu napisal, bo inaczej czeka CIE-
        tu Sad Ostateczny.Rogi diabelskie sobie juz maluj-
        nic tylko Szatan z ciebie.Ja to skazalbym cie na
        ciezka pokute- i napisac 10 tysiecy razy -Ja
        Fred - kochac wszystkie polaki!!
        • maniekxxx Re: do FREDA 06.01.04, 02:17
          Fred -a niezapomnij namachac testament.I uciekaj z Izraela-
          bo tym razem juz ci nieuda sie wywinac z
          sadu kapturowego.Ja to zapytalbym twojego Rabaja o
          namaszczenie i zjadl OSTATNIA WIECZERZE?-panial FRED?
    • Gość: Gaal Re: Polska - Izrael, przyjaciele? IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 19:40
      Nie można spoglądać na tę kwestię w oderwaniu od pewnego kontekstu. Czy poza
      USA Izrael ma przyjaciół? Wątpię. Dlaczego gdziekolwiek pojawiali się Żydzi
      po jakimś czasie goszczące je społeczności, narody czy państwa miały ich
      dosyć. (Anglia - Żydzi wydaleni w 1290 r. przez Edwarda I. zakaz powrotu
      utrzymał się do 1655 r., Francja - wydaleni w 1306 r. przez Filipa Pięknego,
      ponownie w 1394 r., i w 1682 r., Saksonia - Żydzi wydaleni w 1349 r., Węgry -
      wyrzuceni w 1360 r., i ponownie w 1582 r., Niderlandy (dzisiejsza Belgia) -
      wydaleni w 1370 i do 1700 nie wolno im było tam przebywać, (dzisiejsza
      Holandia) - usunięci z Utrechtu w 1444 r., Hiszpania - wyrzuceni w 1492 r.,
      Prusy - wydaleni w 1510 r., Czechy - wyrzuceni z Pragi w 1380 r., i ponownie
      przez Marię Teresę w 1744 r. Żydzi nie mieli również prawa wstępu do
      niektórych krajów np. Szwecji do 1782 r., Danii do XVII wieku, Norwegii zakaz
      wjazdu do 1814 r. etc. etc. ), Tu nie tylko chodziło o obawę przed "zabójcami
      Chrystusa", lichwę czy zazdrość bogactwa ale również o odmowa asymilacji,
      wyzysk gojów czy zdrada goszczących krajów.
      W Polsce nie było zakazu osiedlania się Żydów i w zasadzie nie było z nimi
      większych kłopotów, dopóki nie nastała doba rozbiorów a na terenach byłej
      Rzeczpospolitej Rosja nie utworzyła tzw. „ograniczone terytoria” i
      przesiedliła na nasze ziemie ok. 7 mln swoich Żydów. Nie umiejących polskiego
      i nienawidzących Polskę. Dlatego zdradzali nas podczas powstań narodowych,
      pochodu czerwonych w 1919/1920 i 1939 r. oraz uczestniczyli w planowaniu
      wywózek na Sybir. I ta scheda ciągła się aż do 1948 r. (A przypadku
      pracowników kierownictwa np. Urzędu Bezpieczeństwa to nawet do lat 50.)
      • marcus_crassus [...] 05.01.04, 20:03
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ed_ Dotarło do ciebie, Gaal? n/t 05.01.04, 20:28

• Gość: Gaal Re: gaal,spadaj stad... IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 20:29
          Czy poza chamstwem i wulgarnym słownictwem coś jeszcze potrafisz? Będę
          zabierał głos tam gdzie będę chciał i nie masz na to żadnego wpływu. Natomiast
          jeśli dalej będziesz mnie obrażał ( słowa "idiota", "pajac") używając
          słownictwa powszechnie uznawanego za obraźliwe podejmę kroki prawne i
          jednocześnie uczulę "Gazetę wyborczą" na twoją osobę.
          • marcus_crassus [...] 05.01.04, 20:47
            • Gość: z daleka Re: jestes wiec pajacem,debilem,glupkiem IP: 213.8.64.* 05.01.04, 21:09
              Nie, nie, ja nie w sprawie Gaala. Wracam do Fredzia. Pisalem kiedys, ze nie
              jestem entuzjasta jego literatury i powtorze to raz jeszcze i dodam, ze od
              pewnego czasu omijam jego wypowiedzi jak Goldbauma czy Gaala wlasnie. Glownie
              dlatego, ze wiem z gory, ze nic nowego sie od nich nie dowiem.
              Chcialbym jednak powiedziec cos innego. Wydaje mi sie odrobine przesadzona ta
              afera pt. Fredzio a sprawa polska. Uwazam ,ze napietnowanie czyichs wypowiedzi
              jago durnych, nieodpowiedzialnych, czy nienawistnych jest jak najbardziej na
              miejscu, ale robienie z tego widowiska jest juz troche niesmaczne. Fredzio
              dzieki sobie i swojemu widzeniu swiata jako jedyny z Zydow trafil do klubu
              pajaca roku 2003. To tez cos mowi. Osobiscie nie sadze aby jego pisanie mialo
              powazny charakter, ale jasli nawet nie, to tez go to nie tlumaczy ani
              usprawiedliwa. Co zas do zarzutu ktory padl tu na forum o zydowskiej
              solidarnosci; no coz, to prawda. Jestesmy solidarni wobec siebie, trudno
              wymagac abysmy byli solidarni z Goldbaumami czy Zbalansowanymi.
              • marcus_crassus to nie rob mi nadziei nastepnym razem :/ 05.01.04, 21:15
                ale juz znalazlem stronke z dzialem pt "najgorsze bluzgi 2003" i niedlugo
                uracze nimi gaala :))))

wszystkimi :)))))

ps-nie chodzilo o fredzia,o fredziu nawet nie byloby sensu pisac 1 postu --
                >chodzilo o poparcie dany dla pogladow fredzia a to juz bylo warte zeby cos
                napisac.

• Gość: z daleka Re: to nie rob mi nadziei nastepnym razem :/ IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 05.01.04, 21:31
                  Nie mam prawa wypowiadac sie w imieniu Dany, ale uwazam ze kazdy ma prawo do
                  darzenia sympatia kogo chce i nie jest to zaden powod do nagonki. A wlasnie
                  nagonka na Dane jest prowadzona. Czego dowodem jest analizowanie kazdego
                  wypowiedzianego przeaz nia slowa, wyszukiwanie soczystych cytatow i tzw
                  przyprawianie mordy. Uwazam ze to po prostu niestosowne. Kazdy z nas tu na
                  forum ma swoje wpadki, niefortunne wypowiedzi, czy niezbyt celne porownanie.
                  Kto jest bez winy...
                  Proponuje wiec troche opamietania, i rozwagi w oskarzeniach. Mozna Danie
                  zarzucic , ze nerwowo raeguje( jak kazda kobieta, i nie tylko, atakowana przez
                  kilku chlopow). Jednak czego jak czego, ale antypolskosci nie mozna Danie
                  zarzucic. Uklony.
                  • marcus_crassus hmmmm...najwidoczniej jednak inni 05.01.04, 22:31
                    inne zdanie - jak bowiem wytlumaczyc milusinskie posciki pod adresem
                    fredzia????

jak sie zaczyna obcowac z zaba trzeba pamietac ze przypuszczalnie skonczy sie
                    to chlupaniem w bajorze...

swoja droga fredzio jest zdecydowanie antypolski --> co do tego nie ma
                    zastrzezen --> wypowiedzi Polakow chyba o czyms swiadcza -->

mam wiec zasadnicze pytanie -->dlaczego w tych odpowiedziach dana ANI RAZU NIE
                    DOKONALA ZADNEJ KRYTYKI FREDZIA ANI TEGO O CZYM ON PISZE!!!!

POWTARZAM --> ANI JEDNEJ KRYTYKI TEGO CO PISZE FREDZIO LACZNIE Z JEGO
                    TWIERDZENIAMI O TYM ZE POLACY SA WSPOLWINNI ZBRODNI HITLEROWSKICH!!!!!!

--->>natomiast byla oczywiscie krytyka naszej krytyki...

i wszystko jest w porzadku???

wystarczylo jedno zdanie zamiast gigantycznych postow o niczym

moglo brzmiec chocby w ten sposob:

-->>FREDZIO PIEPRZY GLUPOTY,CALKOWICIE DYSTANSUJE SIE OD TEGO O CZYM ON
                    PISZE<<--

to zdanie nie padlo,byla tylko obrona fredzia --> i to pelna..

ps-->swoja droga ja pamietam bardzo dobrze jak kiedys dana stwierdzila to samo
                    co fredzio -->ze Polacy wspoluczestniczyli w holocauscie a ci ktorzy ratowali
                    zydow od hitlerowcow to byly "prawdziwe wyjatki"...

nie jestem wiec pewien czy dana naprawde dystansuje sie od pogladow fredzia
                    czy tez moze cicho je podziela...
                    • Gość: H Re: hmmmm...najwidoczniej jednak inni IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 22:45
                      Drogi Marcusie,
                      chyba nie dokladnie przeczytales posty Dany, w ktorych ona pisze o tym, ktore
                      wypowiedzi Fredzia uwaza za niesluszne itd.
                      Mam wrazenie, ze bardzo ci zalezy na Danie, na jej zdaniu, czujesz sie nieco
                      rozczarowany. Ale przyjmij niektore sprawy bardziej chlodno, z dystansem,
                      odczekaj.
                      W spokoju latwiej bedzie sobie cos tlumaczyc.
                      Szkoda, ze w tej dyskusji co niektorych emocje ponosza.
                      Mam tez nadzieje, ze Dana z czasem znowu Twoje posty bedze czytac :-)
                      Ja tez je chetnie czytam
                      pozdrawiam ;-)
                      • Gość: H Re: hmmmm...najwidoczniej jednak inni IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 22:46
                        P.S.
                        aha, zapomnialem; ja nie mysle zeby nasi mili forumowicze z Izraela Ciebie juz
                        za antysemite uwazali ;-)
                      • marcus_crassus hmmm...na czym mi zalezy 05.01.04, 22:51
                        zalezy mi na obiektywizmie i tylko i wylacznie,na niczyim zdaniu...

dlatego podjalem ten temat i to jest wszystko...

fakt faktem te wolniutkie separowanie sie od pogladow fredzia to troszke pozno
                        przyszlo czyz nie?? :))

nie mam zadnych sympatii "bo tak jest i juz" --> krytykuje kazdego kto wg mnie
                        postepuje nielogicznie,nieracjonalnie lub glupio...

a ze mam dosc ostre sformulowania to sie zgadza ale tak juz sie
                        przywyczailem :)
                    • Gość: z daleka Re: hmmmm...najwidoczniej jednak inni IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 05.01.04, 22:46
                      Widze, ze goscie sie wcale nie rozeszli, wyszli tylko zlapac swiezego
                      powietrza. Ale do rzeczy. Doprawdy nie sadze aby kazdy z nas musial na forum
                      skladac deklaracje przynaleznosci, solidarnosci czy potepienia. Nie slyszalem
                      np. aby ktos wymagal od Ciebie czy kogos innego publicznego potepienia X-sa ,
                      czy Y-ka. Twoje sympatie, i Twoje antypatie to Twoja sprawa. Ja osobiscie
                      darze sumpatia paru antysemitow, za ich niezwykle osiagniecia zawodowe czy
                      literackie. Gardze natomiast paru Zydami, ktorych uwazam za glupkow i
                      palantow. Czy oznacza to, ze powinienem publicznie usprawiedliwiac sie z tego?
                      Niby dlaczego?
                      Niech kazdy odpowiada za siebie i za to co glosi, ale nie za to co inni mysla,
                      ze on mysli.
                      • marcus_crassus pewnie - nie ma zadnego wymogu potepiania etc.. 05.01.04, 22:53
                        jest tylko cos co moge okreslic "wlasnym obowiazkiem zachowania
                        przyzwoitosci" :)))))))

• Gość: z daleka Re: pewnie - nie ma zadnego wymogu potepiania etc IP: 5.3.1R3D* / *.inter.net.il 05.01.04, 23:03
                          Drogi Marcusie. Bardzo lubie cie czytac. Lubie Cie jako Osobowosc. Chociaz,
                          jak sam twierdzisz jestes czasami "troche dosadny". Powiedzialbym taki jestes.
                          Ty powiedzialbys ze taka jest twoja przyzwoitosc. Badz wiec bardziej
                          wyrozumialy dla innych. Twoja przyzwoitosc nie jest i nie musi byc wzorcem.
                          • marcus_crassus ale staram sie zachowac obiektywizm... 05.01.04, 23:15
                            jako jedyny chyba z "buszewikow" smialem sie z Rumsfleda i go krytykowalem za
                            niektore posuniecia,napisalem ktoregos razu o akcji jednostek IDF ktora
                            moglbym porownac do terroryzmu palestynskiego,napisalem werwowi ze jego
                            niechec do nawiazania wspolpracy krakowa z jakims miastem palestynskim nie ma
                            uzasadnienia,z JK nie zgadzalem sie w kwestii internetu i open source oraz
                            wojny w czeczenii..

jak ktos pare razy (np wuj ingmar i paru innych) wytknelo ze napisalem cos
                            nieprawdziwego od razu wycofywalem sie i mowilem ze maja racje mimo ze sie
                            klocilismy o cos tam.

czesto nie zgadzam sie z tym co pisza ludzie bedacy ze tak to mozna okreslic
                            na tym forum po jednej ze stron "barykady"

jak napisze cos nieprawdziwego po prostu pisze jeden post w ktorym mowie "no
                            tak,rzeczywiscie bzdura,przepraszam etc"

nauczylem sie tego z dwoch dziedzin

a)z praktyki prawniczej
                            b)z zainteresowania wojnami i militariami

-->nie ma sensu okopywac sie na pozycji nie do obrony albo brac sprawy ktorej
                            nie da sie wygrac...jest sie wtedy skazanym na porazke a im dluzej bedzie sie
                            tej sprawy bronic tym wieksze sie straty poniesie
                            • Gość: z daleka Re: ale staram sie zachowac obiektywizm... IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 05.01.04, 23:26
                              Chociaz zgadzdzam sie z Toba, raz jeszcze apeluje o wiecej wyrozumialosci. Nie
                              wszyscy jestesmy tacy sami. I to jest dobre. Dobrej nocy. Rano trzeba wstac do
                              orki.
                              • goldbaum Re: do marcussa 05.01.04, 23:46
                                On bardzo cie ceni jako "osobowosc". Bardzo tez lubi "cie czytac" i dlatego apeluje do twojej "wyrozumialosci".
                                Przestan sie wreszcie "wygupiac" i krytykowac. Wroc sie na lono Abrahama.

Oni naloza fredziowi kaganiec na dwa tygodnie i nie beda go otwarcie popierac.
                                Wtedy wszystko powinno wrocic do normy.

Wez sie marcus nie wygupiaj. Nie opuszczaj ich, bo dana z daleka sie zalamie do reszty.

• marcus_crassus odpowiedz 06.01.04, 00:19
                                  ze:

a) no coz,co do tego co napisal "z daleka" to podchodze ok,przeciez nie
                                  chodzilo mi o palenie nikogo na stosie...zreszta nie jest on ani
                                  pelnomocnikiem moim ani dany ani sedzia etc...

b)co to innego tematu w ktorym dana33 upiera sie przy 5 letnich dzieciach
                                  masowych mordercach

ja nie wiem co mam napisac w tej kwestii...

moze tylko ze po prostu rzeczy az tak glupich nie bede komentowac..

naprawde nie wiem jak mozna upierac sie przy takich absurdach...nie wiem jak
                                  mozna twierdzic ze 5 latki to mordercy i do tego masowi...

czy oni juz sie rodza z wasami,symbolem hamasu i kalaszem w reku???

:((((((

• Gość: H Re: odpowiedz IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 01:08
                                    Nie wiem co twierdzi Dana na ten temat.
                                    Mysle jednak, ze nie chodzi o to, ze te 5-letnie tak sobie mordercami sa, ale,
                                    ze sie je od samego poczatku do terroryzmu wychowuje, niestety :-(
                                    Co nie znaczy, ze wszystkimi Palestynczykami kieruje ta zasada.
                                    • marcus_crassus nie 06.01.04, 01:13
                                      dana twierdzila ze 5 letnie dzieci sa masowymi mordercami --> potem zas
                                      stwierdzila ze masowy morderca to ktos kto morduje chocby jedna osobe...

ja naprawde nie jestem wiec w stanie zrozumiec o co tutaj chodzi...

mam ograniczona zdolnosc analizy zlozonych sytuacji i na tym problemie moj
                                      rozumek odmawia mi posluszenstwa... :(((((

ale jesli juz jest tak jak twierdzisz to chyba co innego "wychowywanie dzieci
                                      w nienawisci" a "5 latki masowi mordercy"

bo ja widze zasadnicza roznice...
                                      • Gość: H Re: nie IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 01:21
                                        Tak, to prawda, ze cos innego,
                                        ale nie wiem czy widziales jak dzieci w wieku przedszkolnym wychowywane sa
                                        praktycznie bez rodzicow, na terrorystow-samobojcow.
                                        Jezeli te dzieci zostana do tego wykorzystane, to oczywiscie, w takim przypadku
                                        beda tymi masowymi mordercami :-(
                                        Za co, w moich oczach, bezposredniej winy nie ponosza te dzieci. A dlaczego, to
                                        chyba kazdy powinien zrozumiec.

O tym drugim twierdzeniu nic nie moge powiedziec ( morderca jednego czlowieka =
                                        masowemu mordercy), bo nie znam kontekstu.

Chyba, ze chodzi o zalozenie, ze morderca sie jest, bez wzgledu na to ile sie
                                        ludzi zabija...

P.S.
                                        Nie musisz dzisiaj pracowac?
                                        • marcus_crassus naprawialem komputer przez caly wieczor 06.01.04, 01:32
                                          bo w czasie mojego wyjazdu ktos mi sie pobawil i jakas lipe zrobil...:(((

ale masz racje :)))

dziekuje za zapedzenie do roboty,choc juz dzis nie musze ale powinienem zrobic
                                          cos pozyteczniejszego niz marnowac tutaj czas (jak chocby pojsc spac)...

swoja droga jest badz co badz roznica czy "dzieci sa wychowywane na
                                          terrorystow" czy tez "sa terrorystami" a juz stanowczo bardziej jest roznica
                                          czy sa "masowymi mordercami"

takie oczywistosci nie wymagaja dyskusji...

lubie jak ktos potrafi zarzucic cos komus merytorycznie,napisac o bandytyzmie
                                          hamasu i wychowywaniu w nienawisci ale cholera nalezy robic to obiektywnie...

nie mozna wszystkiego mieszac w jedno,nie mozna uwazac 5 latkow za masowych
                                          mordercow...

ja nawet w postach o arabach w ktorych cos zarzucam stara sie uwazac na slowa -
                                          > np pisze "islamisci" a nie muzulmanie...nie nalezy oskarzac kogos o to czemu
                                          nie jest winien...palestynskich 5 latkow tez nie...

kazdy ma jakies sympatie i antypatie (polityczne,co do pewnych
                                          wydarzen,narodow etc)....mam takie jakie mam dlatego ze uwazam ze "ta strona
                                          ma slusznosc"

ale czasem naprawde zaczynam watpic --> moze zadna ze stron nie ma slusznosci
                                          a tylko jedni i drudzy chca sie wzajemnie wymordowac?? :(((
                                          • Gość: H Re: naprawialem komputer przez caly wieczor IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 01:42
                                            Ojej, ojej, to chyba nie dobrze, tak przed snem miec takie watpliwosci, potem
                                            spac wcale nie mozna ;-)
                                            Troche optymizmu, poza tym swiat jest piekny, i dopoki mozna, to trzeba tez w
                                            te miejsca zagladac, ktore sa wolne od klotni i wojen. Taki spacer gdzies w
                                            lesie, parku, nad morzem, no nie wiem gdzie tobie blizej. A przy takim
                                            przymrozku, to po spacerze i sen lepszy :-)))
                                            Nie wiadomo jak dlugo bedzie nam to dane ;-)
                                          • Gość: Tomson Jaaaasne, ;o) IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.01.04, 00:34
                                            marcus_crassus napisał:

> bo w czasie mojego wyjazdu ktos mi sie pobawil i jakas lipe zrobil...:(((
                                            Poprostu gdy całoroczne oszczędności wydajesz na garnitur od Armaniego, to
                                            nawet "odejmując sobie od ust" przy tak nędznych zarobkach nie stać ciebie na
                                            kompa i masz jekieś gówno z odzysku :o)
                                            • marcus_crassus spieprzyl mi sie software a nie hardware pajacu 07.01.04, 00:38
                                              sprzetowo to co mam warte jest w okolicach 9 tys zlotych

nie narzekam.
                                              • Gość: Tomson Wciskaj mi dalej taki kit... :o) IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.01.04, 01:27
                                                marcus_crassus napisał:

> sprzetowo to co mam warte jest w okolicach 9 tys zlotych
                                                >
                                                > nie narzekam.
                                                Zresztą jeśli tak to debil jesteś, do domowych zastosowań starcza sprzęt za
                                                góra 4-5tys, reszta to już snobizn, ci którzy myślą czekają aż to stanieje. :o)
                                                • Gość: Tomson A nie sorki, nie uwzględniłem jednej rzeczy IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.01.04, 01:46
                                                  Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Zresztą jeśli tak to debil jesteś, do domowych zastosowań starcza sprzęt za
                                                  > góra 4-5tys, reszta to już snobizn, ci którzy myślą czekają aż to stanieje.:o)
                                                  Przydaje się jeszcze rzutnik na ścianę zamiast monitora (domowe kino), ale on
                                                  sam kosztuje ponad 10tys, więc w tych twoich 9tys ;o) się raczej nie mieści.
                                                  • kontrkultura Re: A nie sorki, nie uwzględniłem jednej rzeczy 07.01.04, 17:27
                                                    Jezu Chryste! Wszedzie sie go czepiasz i wszystkiego, juz nawet w sprawie
                                                    komputera...
                                                  • Gość: Tomson Oj coś ciebie mocno łączy z crassulą :o) IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.01.04, 21:35
                                                    Miałbym na ten temat własną teorię, gdyby nie to że inny crassulowy kumpel
                                                    napisał, iż crassula bardziej gustuje w Żydach :oD
                                                  • marcus_crassus tomson,biedny czerwony idioto 08.01.04, 01:10
                                                    sam ekran,drukarka i skaner to wydatek 5 tys zl.

ja uzywam komputer do czegos innego niz ty osle,wiec nie dawaj przykladow
                                                    czegos co ci sluzy do gier komputerowych...
                      • Gość: sp;lit Re: hmmmm...najwidoczniej jednak inni IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 00:58
                        Po 28 latach w Slupsku , 8 miu latach w NY , nabylem cos czego nawet po 17 tu
                        latach na cozy Pacific North-West sie nie zapomina ,... Mam "nosa" , poznaje
                        sie na ludziach ,... Mam cicha nadzieje ze znalazlem cieplejszy kacik , niz ta
                        reszta anty ,... Zapraszam na ryby , albo na polowanie jak wolisz , bedziemy
                        nawijac jak ci sie urwal ten 50 cio funtowy losos przy kielbasce z ogniska i
                        butelce Fleiszmana czy Wyborowej do poznej nocy , zaloze sie ze nie padnie "A"
                        slowo i bedziesz sie wydzieral i cieszyl jak zwyly goj jak poczujesz cos na
                        haczyku .

Zgadzam sie z tym ze mozemy sie nie zgadzac w opiniach , i rozejsc sie jak
                        przyjaciele ,... Kiedys , jakies 15 lat temu zabralem autostopowicza , okazalo
                        sie ze byl to mlody czlowiek z Izraela , a ze akurat jechalem na wycieczke i na
                        ryby a jemu sie nigdzie nie spieszylo to spedzilismy weekend na rybach na
                        Olympic Pennisula w miejscach ktorych nigdy by nie zobaczyl ,... Po paru
                        godzinach byl zwykly nastolatek i gdyby mi nie powiedzial skad jest , nigdy bym
                        sie nie domyslil ,... Pamietam jak mi sie przyznal ze w Stanach jest luz , i ze
                        gdyby mogl to by nie wracal , bo tam wojna i jak wroci to bedzie musial
                        strzelac do ludzi ktorych nie zna i nie widzi potrzeby zeby poznac ,...

Moze to ty byles "z daleka" :)

uklony
                    • Gość: H Re: hmmmm...najwidoczniej jednak inni IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 22:55
                      No ja tez juz powoli sie do Twoich sfurmulowac przyzwyczajam, chociaz one
                      czasami draznia ;-(
                      Co prawda nigdy nie byly do mnie skierowane, ale tez nie lubie za bardzo jak
                      sie innych obraza. Mam nadzieje, ze zdarze sie do takiej formy wyrazania mysli
                      przyzwyczaic, zanim dotkna mnie one osobiscie ;-)

Ale zazwyczaj usmiecham sie szybko, po kazdym poprzednim rozgniewaniu
                      • marcus_crassus ja po prostu musze odreagowac.... 05.01.04, 23:01
                        jak sie pracuje nad jakimis durnymi sprawami np w kwestiach zgodnosci z prawem
                        odwolania jakiegos prezesa spolki i trzeba znalezc cos ze bylo wadliwe to
                        potem jest milo kogos wyzwac od wieprzakow :))))

zawsze to mniej szkodliwe niz wyjsc na ulice i ganiac ludzi z ceglowka :)))
                        • Gość: H Re: ja po prostu musze odreagowac.... IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 23:22
                          Niby tez fakt, ale na swiezym powietrzu mozna jeszcze inne sporty uprawiac, nie
                          tylko ganianie za kims z ceglowka ;-))))
              • ed_ Re: jestes wiec pajacem,debilem,glupkiem 05.01.04, 21:28
                Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Nie, nie, ja nie w sprawie Gaala. Wracam do Fredzia. Pisalem kiedys, ze nie
                > jestem entuzjasta jego literatury i powtorze to raz jeszcze i dodam, ze od
                > pewnego czasu omijam jego wypowiedzi jak Goldbauma czy Gaala wlasnie. Glownie
                > dlatego, ze wiem z gory, ze nic nowego sie od nich nie dowiem.
                > Chcialbym jednak powiedziec cos innego. Wydaje mi sie odrobine przesadzona ta
                > afera pt. Fredzio a sprawa polska. Uwazam ,ze napietnowanie czyichs
                wypowiedzi
                > jago durnych, nieodpowiedzialnych, czy nienawistnych jest jak najbardziej na
                > miejscu, ale robienie z tego widowiska jest juz troche niesmaczne. Fredzio
                > dzieki sobie i swojemu widzeniu swiata jako jedyny z Zydow trafil do klubu
                > pajaca roku 2003. To tez cos mowi. Osobiscie nie sadze aby jego pisanie mialo
                > powazny charakter, ale jasli nawet nie, to tez go to nie tlumaczy ani
                > usprawiedliwa. Co zas do zarzutu ktory padl tu na forum o zydowskiej
                > solidarnosci; no coz, to prawda. Jestesmy solidarni wobec siebie, trudno
                > wymagac abysmy byli solidarni z Goldbaumami czy Zbalansowanymi.

Tu głównie chodziło o Danę i jej uwielbienie dla Fredzia, który poważnie, czy
                niepoważnie ale wypisywał hasła typu "gojstwo - gnojstwo", "Polacy -
                spółpracowniki Hitlera" "Polacy chlają, biją zony" itp. Było tego znacznie
                więcej. I dlatego oburza nas to, że Dana poczytywała sobie za zaszczyt pisac z
                Fredziem na jednym wątku i do teraz nie wypowiedziała ani słowa krytyki pod
                jego adresem , podczas gdy ja, czy inni Polacy, przyjaźnie nastawieni do
                Izraela nie wahamy się ocenić "twórczości" forumowiczów pokroju jewhatera,
                Krzysa, goldbauma, titusa_flaviusa czy ostatnio Gaala jako haniebnej i podłej.
                • Gość: Gaal Re: jestes wiec pajacem,debilem,glupkiem IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 21:53
                  A co rozumiesz w moich wypowiedziach za "haniebne i podłe"? Czy kiedykolwiek
                  skłamałem? Czy podałem nieprawdziwe fakty? Nie, więc o co ci chodzi? Hmm, nie
                  mam co prawda pozytywnej opinii o Żydach (wszak nie muszę ich lubić ani być
                  neutralnym) i podaję "niemiłe" fakty - może o to ci chodzi? Czyżby kto nie z
                  nami to... autor "haniebnych i podłych słów"? Słowem obowiązkowa miłość do
                  Izraela i Żydów. Nic z tego - "historia vitae magistra est".
                  • Gość: dana33 do kontrkultury i ed'a IP: 5.5R* / 192.114.47.* 05.01.04, 22:24
                    nu, drodzy panowie, przesadziliscie cus ni cus ze slowem "uwielbienie", tak
                    prawde mowiac to sa tylko 4 osoby na tym swiecie ktore ja uwielbiam i to jest
                    moj maz i moje dzieci. zapropopnowalam tobie, wladyslawie, wejsc na
                    watek "liderzy zydowscy oskarzaja komisje europejska" wtedy, kiedy bylo tam 14
                    watkow, teraz jest tam ich 28. nie znalazlam tam twojego postu, rowniez nie
                    ed'a jak i nikogo z tych polakow, ktorych uwazam za przyjaciol. musze wam
                    rowniez powiedziec, ze nie przestalam ani was ani tych innych dalej uwazac za
                    przyjaciol tylko dlatego, ze nie dopisaliscie sie do tego watku. ani do innych
                    utrzymanych w tym samym "stylu".
                    zgadzam sie absolutnie ze powiedzenie fredzia "gojstwo-gnojstwo" lub "Polacy -
                    spółpracowniki Hitlera" i "Polacy chlają, biją zony" nie odpowiada prawdzie i
                    ja tez nigdy nie uzylam takich porownan, jako ze nie WSZYSCY goje lub polacy
                    zachowuja sie w ten sposob i nie wolno wg mnie (co pisalam wielokrotnie na
                    forum) uogulniac i wrzucac takich twierdzen na CALY narod. mimo to kazde z nich
                    zawiera jakis tam malenki procent prawdy, i wiecie o tym dobrze. o czym ja
                    mowie tutaj jesli chodzi o fredzia to najzwyczajniej jego, dla mnie w duzej
                    mierze zrozumiala reakcja (i bardzo prosze nie zwalac tego na fakt, ze jestem
                    kobieta, bo nie mysle, ze plec gra tu jakas role) na nastepujace:

1. im bardziej Żydom się w tyłek włazi, tym bardziej "aj-waj" się rozlega.
                    Antysemityzm jest wręcz konieczny, bo mośki rozpanoszą się jeszcze bardziej..
                    2. bycie antysemita jest PRAWIDLOWA postawa !!!Wiekszosc ma RACJE !!!
                    3. Jak zwykle ! - Te wredne, żydowskie aj-waj, giwałtu.
                    4. te jebane pejsate karakany uwazaja ze ...
                    5. Jak on wtedy w tej jarmułeczce dostojnie i męsko wyglądał. A w muzułmańskiej
                    chuście nie byłby już takim hu..m.
                    6. do gazu. Niestety ale samo sie cisnie na usta
                    7. ŚIKAĆ na WSZYSTKIE opinie i kmenaże ŻYDZIAKÓW, Rzadna opinia żydowska NIE
                    JEST WARATA UWAGI ! Kazdy żyd to normalny manipulator i zwykły OSZUST

to cytaty tylko z jednego watka jednego dnia. "Polacy chlają, biją zony" jako
                    odpowiedz fredzia to wg mnie pestka w porownaniu z tym co zacytowalam powyzej.
                    a o to wlasnie chodzi: fredzia bluzgi to odpowiedzi na takie posty. nic wiecej.
                    jeszcze nigdy nie zaatakowal ani jednego polaka, ktorego zdanie o zydach, nawet
                    negatywne, bylo wyrazone w inny sposob. wg was, mili panowie, nie jest to
                    zrozumiale??? czy ktokolwiek z nas zydow i israelczykow zaatakowal
                    kiedykolwiek polske i polakow w taki sposob????

• goldbaum konieczne streszczenie 05.01.04, 22:39
                      dana troszke po raz pierszy podwija ogon. Nie chce was stracic chlopcy. Juz
                      stracila CCCP i wie co to znaczy upierac sie przy 5-letnich masowych mordercach.
                      Wsrod niektorych Polakow budzi to reakcje wymiotne. Nu skad ona miala to
                      wiedziec. Przeciez w jej srodowisku to "normalka".

Tak wiec rzygi fredzia "nie odpowiadaja prawdzie"(!) ALE.... (dana nie chce
                      stracic tez tak lubianego i powazanego przez nia fredzia), w tych rzygach
                      jest.... "jakis tam malenki procent prawdy" i dlatego dana fredzia nadal...
                      rozumie :)

Nastepuje kilka bardzo krwistych, antysemickich cytatow (tzw. branie na litosc)
                      i przeciwstawia im jeden stosunkowo "soft" cytat fredzia tlumaczac, ze fredzio
                      tylko przeciez "odpowiada" na takie bluzgi. Znaczy sie - obrazliwych i
                      wulgatrnych watkow W OGOLE nie zaklada.

Jesli teraz nie nie wysuniecie dloni do dany i nie zapalacie zrozumieniem dla
                      fredzia, to sami sobie jestscie winni i w ogole antysemici.
                      Ale to bylo i tak wiadomo od poczatku.
                      • marcus_crassus odnosnie tego postu goldbaum :)))) 05.01.04, 22:58
                        tylko co do tego zeby nie bylo watpliwosci

niestety teraz masz racje-->to "ale" rzeczywiscie nie moglo nie pasc...:((((

niestety --> to samo ja moge powiedziec o antysemitach -->nazywanie zydow
                        zlodziejami,pedofilami,gwalcicielami,mordercami i bandytami

NIE ODPOWIADAJA WPRAWDZIE PRAWDZIE >>>>ALE<<<< W TYCH RZYGACH JEST MALENKI
                        PROCENT PRAWDY (przeciez w kazdym narodzie sa pedofile,gwalciciele,mordercy i
                        zlodzieje)

naprawde pokretna logika...to tak jakby ktos powiedzial ze czerwony samochod
                        jest zielony dlatego ze ma zielone wycieraczki...

osobliwe :((((
                        • goldbaum Re: otoz to! 05.01.04, 23:17
                          To jest wlasnie cala ta "logika" i "prawda" wedlug dany i jej podobnych.

A szkoda. Zapewniam cie, ze podobnie jak i z toba (mimo zdecydowanie odmiennych
                          pogladow na wiele spraw), nie mialbym najmniejszych problemow ze znalezieniem
                          wspolnego jezyka i z dana i jej pobratymcami. Ale niestety nie ma ku temu
                          JAKIEJKOLWIEK podstawy.

Nie sposob dyskutowac i respektowac kogos, kto - jak to ujales - na czerwony
                          samochod mowi, ze jest zielony... bo ma zielone wycieraczki.

Byc moze niektorzy maja jakis sposob na ta "osobliwosc". Ja nie.
                          • marcus_crassus "wedlug dany i jej podobnych" 05.01.04, 23:21
                            Byc moze niektorzy maja jakis sposob na ta "osobliwosc". Ja nie.

--------->>>przeciez robisz dokladnie to samo :(((
                            • goldbaum mylisz sie 05.01.04, 23:30
                              Czy moze nalezysz do tych, ktorzy rowniez 5-letnie dzieci sa w stanie uwazac
                              za "mordercow" i to "masowych"?
                              Przyznaje, ze byloby to dla mnie duzym rozczarowaniem.

Poza tym nie zapominaj, ze jestem podobnie jak i ty "antysemita".
                      • Gość: dana33 Re: konieczne streszczenie IP: 5.5R* / 192.114.47.* 05.01.04, 23:06
                        scheissbaumek, ciut proporcji, po pierwsze nie moge nic stracic, czego nie
                        posiadam. po drugie, pewnego dnia, jak juz nie bedzie mi sie chcialo tracic
                        czasu dla forum, nu, to mam wrazenie, ze wlasnie ja bede brakowac tobie i tej
                        waszej zgraji antysemickiej, bo szukacie mnie na forum dzien i noc i wylazicie
                        ze skory zeby mi "dolozyc". a jak juz na "bierzaco" nic nie znajdujecie, to
                        wywlekacie jakies moje zdania napisane na roznych watkach sprzed miesiecy.
                        tak ze spokojnie, krzaczku, korzystaj z tego co pisze, jak dlugo tu jeszcze
                        jestem. a co do piecioletnich mordercow, to nie cofam swojego zdania, w
                        nadzieji, ze "strace" moze ciebie..... nu, ale to plonna nadzieja, wiem....
                        od takich jak ty nie mozna sie uwolnic...
                        • goldbaum 5-letni masowi mordercy palestynscy 05.01.04, 23:40
                          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> a co do piecioletnich mordercow, to nie cofam swojego zdania,

Niemcy maja takie jakies przyslowie... einmal schwein, immer schwein... czy cos w tym rodzaju. Znaczy chyba tyle, ze jesli raz juz sie zostalo wieprzem, to jest sie juz nim do konca zycia.

I ja mysle, ze to niemieckie przyslowie swietnie do ciebie pasuje.
                          • Gość: dana33 Re: 5-letni masowi mordercy palestynscy IP: 5.5R* / 192.114.47.* 05.01.04, 23:44
                            drzewiecki, co sie z toba dzieje? straciles esprit? na mojego scheissbaumka
                            zapomniales przerobic tytul na scheissdanka... zlotko, skleroza czy alzheimer?
                            • goldbaum Re: 5-letni masowi mordercy palestynscy 05.01.04, 23:47

> drzewiecki, co sie z toba dzieje? straciles esprit? na mojego scheissbaumka
                              > zapomniales przerobic tytul na scheissdanka... zlotko, skleroza czy alzheimer?

Nie. Tylko odraza.

Dobranoc.
                              • Gość: dana33 Re: 5-letni masowi mordercy palestynscy IP: 5.5R* / 192.114.47.* 05.01.04, 23:50
                                nu, swietne, w koncu udalo ci sie mnie rozsmieszyc, krzaczku. schöne träume
                                über .....
                      • kontrkultura Re: konieczne streszczenie 06.01.04, 17:51
                        > 5-letnich masowych mordercach

Co to za bzdura?
                        • kontrkultura Re: konieczne streszczenie 06.01.04, 20:56
                          Nie znam sie na okolicznosciach tego skandalu, ale na pierwszy rzut oka wydaje
                          mi sie, ze zabardzo przesadzacie w sprawie "piecioletnich modercow". Moze nie
                          mam racji, ale do glowy nie przychodzi, zeby ktos w zdrowym rozsadku mogl cos
                          takiego napisac, chyba, ze przez pomylke...
                          • marcus_crassus mnie juz nic nie dziwi ale tak off topic :))) 06.01.04, 21:04
                            jestes teraz w Polsce czy w Rosji???

mamy niesamowita pogode w wawie wlasnie - mgla i mroz ;)))wyglada jak w
                            gorach,dawno takiej nie bylo...ide sobie dla zdrowka pobiegac :)))))

ciekawe jak titus znosi polskie mrozy ;)))))
                            • kontrkultura Re: mnie juz nic nie dziwi ale tak off topic :))) 06.01.04, 21:35
                              Caly czas od Pazdziernika jestem w Polsce, pogoda rzeczywiscie rzadka, nawet
                              jak na Moskwe (w Moskwie nie ma takiego duzego sniegu), ale zazwyczaj jest
                              chlodniej, a tu zupelnie na odwrot. Moi znajomi co tam wyjezdzali na sylwestra
                              mozwia, ze bylo tam calkiem cieplo.
                            • kontrkultura Re:mnie juz nic nie dziwi ale tak off topic :)) 2 06.01.04, 22:07
                              A Ty myslisz, ze Tytus obecnie ma mozliwosc podziwiania
                              tego niezwyklego krajobrazu?

---

Cos zlego z komputerem mi sie ostatnio dzieje,
                              chyba bede musial go formatowac i przeinstalowac.
                              Na dodatek ostatnio zamknieto moja ulubiona kebabnie
                              .... (:-( ....
                              • marcus_crassus moja ulubiona kebabownia jest tuz przy wejsciu 07.01.04, 00:37
                                na chmielna... :)))

podaja super kebaby :)))) sa naprawde rewelacyjne :)))))

sadze ze titusik pracuje pelna para...w ogole to poznalem arabow chyba z
                                wszystkich kebabowni w warszawie :))))

sa straszliwie mili a w dwoch nawet robia mi specjalne dania ;))))))

nawet sobie czasem o polityce pogawedzimy :))
                                • kontrkultura Re: moja ulubiona kebabownia jest tuz przy wejsci 07.01.04, 16:59
                                  Ta przy Trafficu?

mniam, mniam...
                    • kontrkultura Re: do kontrkultury i ed'a 06.01.04, 11:57
                      Wiesz, nikogo z nas tu nie obchodzi dlaczego taki
                      swir jak jewhater pisze swoje bzdury...
                      Moze mial trudne dziecinstwo, moze skoczyl na
                      glowke do pustego basenu - nas to guzik obchodzi,
                      jedyne co mu mozemy poradzic: galopowac do stodoly...

Rozumiem, ze sprowadzasz do tego, ze zachowanie
                      fredzia mozna zrozumiec, bo czytajac codziennie
                      takie posty zaczyna robic to co robi. Dobrze
                      zrozumialem ?

Przeczytalem te wypowiedzi, ktore zaproponowalas
                      przeczytac i owszem nic milego, ale pozwol raz
                      jeszcze cos uzgodnic: nie podpisujemy sie pod ich
                      wypowiedziami i nie popieramy je. Trzeba miec
                      swiadomosc tego, ze te posty pisza glownie zwykle
                      swiry, ktorych nikt nie slucha i to forum to
                      jedyne miejsce, gdzie sobie moga tak poswirowac...
                      Sa na to zaprogramowani, ze gdy widza slowo-HASLO
                      "Israel, Zyd...", czuja wtedy wabiacy ich zapach
                      antysemickich wypowiedzi i leca na nie niby muchy
                      na gowno...

Co zas do mnie to po prostu nudzi mnie ten temat
                      i rzadko zagladam na tego typu watki, mysle, ze
                      inni rowniez.

Tak wiec, czemu niby za swirow powinien odpowiadac
                      caly narod? Bo jak narazie nie posadzacie negatywnmych wypowiedzi o Polakach...
                      • Gość: dana33 do kontrkultury IP: 194.90.65.* 06.01.04, 12:29
                        owszem, dobrze zrozumiales. zgadzam sie rowniez z twoim zdaniem "Bo jak narazie
                        nie posadzacie negatywnmych wypowiedzi o Polakach..." ale jednoczesnie
                        podkreslam, ze to samo mozna powiedziec o polakach w stosunku do zdan o zydach,
                        prawda? tak ze jesli mozna cos takiego powiedziec, to jestesmy, jako dwie
                        grupy, rowni "przestepstwu", prawda? i wlasnie o to mi chodzilo. ja normalnie
                        tez nie czytam tych watkow, albo jesli, to nie reaguje. reaguje tylko wtedy,
                        kiedy ktorys z tych "swirow" jak ich okreslasz, wylatuje z wrzaskiem, ze ja nie
                        krytykuje fredzia. i ze czasami uwazam, ze jest swietny, jak trafi w sedno. bo
                        jak byla tu nagonka na zydow, ktorzy jakoby rzadza usa i "zmusili" (!) ameryke
                        do wojny w iraku, bo chcemy niby panowac nad nafta iracka, to jego "oni maja
                        nafte a my zapalki" bylo po prostu perelka na te klamstwa.
                        • kontrkultura Do Dany 06.01.04, 16:10
                          Z ciekawoscia czekalem na Twoja odpowiedz, po tym jak napisalem swoj post,
                          gdzie glownym przeslaniem bylo: "... nie podpisujemy sie pod ich wypowiedziami
                          i nie popieramy je."...

Na co odpowiedzialas, jak na mnie, dosc dziwnie. W pierwszej czesci odpowiedzi
                          (nareszcie) z czyms sie zgadzas (nie posadzacie antypolskich Zydow), ale juz
                          dalej piszesz to wszystko co mozna ujac w 4 slowach: "nie jestescie wcale
                          lepsi".

Do licha jasnego! Nazywamy ich (zagorzalych antysemici) bydlem, gownem itd...

Dalej probojesz wytlumaczyc sympatie do fredzia za to, ze sie udziela w
                          rozmowach i dzielnie broni Izrael... Nie zmienia to jednak tego, ze jest
                          najwiekszym wsrod Zydzi antypolakiem...
                          • Gość: dana33 do kontrkultury IP: 5.5R* / 192.114.47.* 06.01.04, 22:54
                            nu, powiedzmy, ze zgadzamy sie z tym, ze osadzamy sie tylko po tym co MY
                            piszemy i jak piszemy, ok? to czy ja bronie fredzia, a ty nie krytykujesz
                            wypowiedzi goldbauma & co, zostawiamy na stronie.
                            • kontrkultura Do Dany 07.01.04, 16:57
                              Nie znam tworczosc i pogladow goldbauma,
                              wiec nie moge nic na jego temat powiedziec.
                              Z natury swojej, musze miec pewnosc, ze
                              ktos cos zlego zrobil, zeby ta osobe o to
                              cos oskarzac.

Jeszcze raz streszcze jedno z glownych moich
                              przeslan, ktore powtorze juz chyba po raz 4-ty:
                              Jezeli ktos jest rzeczywiscie antysemita, to
                              nie odmawiamy sobie przyjemnosci nazwac go
                              bydlakiem i oslem, gownem, wrecz przeciwnie
                              jest to jakby obowiazek obywatelski.

No i w tej kwestii oczekujemy jedynie
                              wzajemnosci.

P.S.
                              Ten caly temat nie jest przyjemny, ani dla mnie,
                              ani pewnie dla Ciebie dlatego, prosze Cie, aby
                              go skonczyc (a nie zostawiac otwartym) jak
                              najszybciej.
                              • kontrkultura Re: Do Dany 07.01.04, 17:08
                                Ostatnio zalozyl ponoc watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                f=50&w=10030951 i sam tam podal linki, ktore go tak wlasciwie kompromituja,
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10010350&a=10027215 , bo wygladal na
                                normalnego. Wiec przepraszam, ze mialem co do niego pewne watpliwosci...
                              • kontrkultura Re: Do Dany (?) 07.01.04, 21:10
                                kontrkultura napisał:

> Nie znam tworczosc i pogladow goldbauma,
                                > wiec nie moge nic na jego temat powiedziec.
                                > Z natury swojej, musze miec pewnosc, ze
                                > ktos cos zlego zrobil, zeby ta osobe o to
                                > cos oskarzac.
                                >
                                > Jeszcze raz streszcze jedno z glownych moich
                                > przeslan, ktore powtorze juz chyba po raz 4-ty:
                                > Jezeli ktos jest rzeczywiscie antysemita, to
                                > nie odmawiamy sobie przyjemnosci nazwac go
                                > bydlakiem i oslem, gownem, wrecz przeciwnie
                                > jest to jakby obowiazek obywatelski.
                                >
                                > No i w tej kwestii oczekujemy jedynie
                                > wzajemnosci.
                                >
                                > P.S.
                                > Ten caly temat nie jest przyjemny, ani dla mnie,
                                > ani pewnie dla Ciebie dlatego, prosze Cie, aby
                                > go skonczyc (a nie zostawiac otwartym) jak
                                > najszybciej.
                  • marcus_crassus [...] 05.01.04, 22:47
                    • Gość: sp;lit Re: o co chodzi wieprzaku ,... Przez kogo ??? IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.01.04, 23:03
                      Przez ciebie ? Dane ? ADL ? AJC ? ,... Powinnismy czytac co wy nam
                      pozwolicie , zaaprobujecie ,... I co jeszcze ?

Co za czasy ? Co za ludzie ? Samizdaty na stos !

==============================================================================

podajesz linki do wydawnictw,pism,ksiazek ktore sa powszechnie uznawane za
                      antysemickie.
                    • Gość: Gaal Re: o co chodzi wieprzaku IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 23:34
                      Ostatni raz ci odpisuję - bo polemika z tobą jest (i twoim słownictwem
                      jak: "gnida", "pajac", "idiot") poniżej poziomu podłogi.
                      1)cyt. "publicznie poddajesz w watpliwosc prawomocnosc istnienia suwerennego
                      panstwa izrael."
                      Podczas gdy w swojej wypowiedzi przedstawiłem stan w świetle prawa
                      międzynarodowego, przypomnę:
                      cyt. "Wojny na Bliskim Wschodzie to rezultat ekspansji Izraela. Już np.
                      pierwsza wojna wybuchła na wskutek decyzji Żydów. Otóż pogwałcili uchwałę ONZ
                      z dnia 29 listopada 1947 r. o utworzeniu - po wygaśnięciu mandatu brytyjskiego
                      (1.08.1948 r.) dwóch samodzielnych państw w Palestynie: żydowskiego i
                      palestyńskiego. Zgodnie z ta uchwałą państwo żydowskie miało obejmować obszar
                      14466 km kw. (56 proc. powierzchni Palestyny) z ludnością 1100 tysięcy osób w
                      tym 500 tysięcy Żydów i 600 tysięcy Palestyńczyków, Arabów i Druzów. Państwo
                      palestyńskie miało obejmować obszar o powierzchni 11655 km kw. (42 proc.
                      powierzchni Palestyny) z ludnością liczącą 725 tysięcy Palestyńczyków i Arabów
                      oraz 10 tysięcy Żydów. Miasto Jerozolima i Betlejem z przyległymi terenami (2
                      proc. powierzchni Palestyny) miały być umiędzynarodowione.
                      Gdy 14 maja 1948 r. Wielka Brytania ogłosiła rezygnację z mandatu nad
                      Palestyna, Żydowska Rada Narodowa bezprawnie proklamowała z 14 na 15 maja 1948
                      roku w Tel-Avivie powstanie państwa Izrael przejmując również kontrolę na
                      ziemiami które miały wchodzić w skład państwa palestyńskiego. W odpowiedzi
                      Palestyńczycy i Arabowie chwycili za broń. Tym bardziej że z zajętych przez
                      Żydów terenów zaczęto wypędzać jej mieszkańców (na przestrzeni 1948/49 r.
                      wypędzono ok. 700 tysięcy Palestyńczyków i Arabów tworząc ignorowaną przez
                      świat "katastrofę humanitarną")."
                      Nic na to nie poradzę, że Żydzi złamali prawo międzynarodowe i
                      sprzeniewierzyli się decyzją ONZ, mającym pokojowo rozwiązać problem nr 1 na
                      Bliskim Wschodzie.
                      2)cyt. "podajesz linki do wydawnictw,pism,ksiazek ktore sa powszechnie
                      uznawane za antysemickie."
                      Podałem linik do tematów "antysemityzm", "Judeopolonia"
                      To nie moja wina że Żydzi planowali proklamować na ziemiach polskich swoje
                      państwo (Judeopolonia) i Polski miało nie być w 1918 r.

www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_47.html
                      3)cyt. "dotowanie przez Saddama Husajna rodzin bandytow hamasu nazywasz
                      przekazywaniem pieniedzy na rzecz biednych rodzin pozbawionych odziezy i mebli"
                      Podczas gdy w rzeczywistości powiedziałem coś innego cyt. "11)Izrael
                      wprowadził jako jedyne współczesne państwo do swojego prawa karnego
                      legalizację stosowania tortur w celu wymuszenia złożenia zeznań, w tym
                      samooskarżenia torturowanych osób (dot. to Palestyńczyków),
                      12) Izrael wprowadził jako jedyne współczesne państwo do swojego prawa karnego
                      legalizację zbiorowej odpowiedzialności - m.in. stosując ją wobec rodzin
                      palestyńskich samobójców-terrorystów, burząc ich domy i pozbawiając
                      wszystkiego (stąd też Saddam Husaj, chcąc polepszyć swój wizerunek w świecie
                      Islamu, wypłacał słynne zapomogi dla tych rodzin bez: dachu, pieniędzy,
                      odzieży czy mebli)."
                      Czyli albo nie rozumiesz napisanego tekstu albo udajesz że nie rozumiesz co
                      napisałem.
                      4)cyt. "tylko faktem ze mieszkasz w Polsce wymigujesz sie od dyskusji na temat
                      zanegowania istnienia komor gazowych". Istonie nie będę uczestniczył w
                      dyskusji na w/w temat, bo zanegowanie pewnych faktów jest karalne w RP. A co,
                      mam podkładać głowę jak p. dr D.Ratajczak i podzielić jego los? Mam prawo do
                      własnej oceny i to cię nie upowaznia do obrażania skoro nie znasz moich
                      argumentów.
                      5)cyt. "co mozesz sobie wymalowac na sciane i zglosic to do kazdego sadu nawet
                      na grenlandii" - mi wystarczy to że zwróciłem sie do red. "Gazety wyborczej" z
                      ostrym protestem i poprosiłem o usunięcie twoich inwektyw ("pajac", idiota"),
                      zobaczę jak będzie reakcja "Gazety wyborczej" zanim podejme dalsze kroki.

• marcus_crassus chyba to godzine plodziles :((( :DDD 06.01.04, 00:00
                        a)stan prawa miedzynarodowego jest nastepujacy:

rezolucje ONZ pajacu zydzi uznali,nie uznali jej arabowie...skadzes sie
                        historii uczyl??z tych ksiazek do ktorych linki dajesz??

">Nic na to nie poradzę, że Żydzi złamali prawo międzynarodowe i
                        > sprzeniewierzyli się decyzją ONZ, mającym pokojowo rozwiązać problem nr 1 na
                        > Bliskim Wschodzie."

co ty pieprzysz oszolomie???przeciez arabowie to prawo miedzynarodowe po
                        prostu rowno olali??odbilo ci???takich durnot jak ty nie utrzymuje nawet baran
                        mirmil!!!!

kto kogo zaatakowal???zydzi arabow czy na odwrot??

jak nie wiesz debilu to poczytaj sobie jak arabuski zaufalu swojej przewadze
                        liczebnej i jak dostaly lomot po tylku

ta decyzje ONZ probowali jeszcze zmienic swoimi agresjami z 1967 i 1973

odsylam do ksiazek o historii sieroto!!!

"Nic na to nie poradzę, że Żydzi złamali prawo międzynarodowe i
                        > sprzeniewierzyli się decyzją ONZ, mającym pokojowo rozwiązać problem nr 1 na
                        > Bliskim Wschodzie."

o czym ty debilu gadasz?????przeciez arabowie to gromadnie olali...!!!!

Saddam Husaj, chcąc polepszyć swój wizerunek w świecie
                        > Islamu, wypłacał słynne zapomogi dla tych rodzin bez: dachu, pieniędzy,
                        > odzieży czy mebli)."

no i jakie biedactwa...popatrz jakie biedne rodzinki,mamusia sie pyta synka
                        wylazacego z TNT pod gaciami "ahmedus,gdzie idziesz"...a synek mamusiu,ide
                        wysadzic sie w powietrze"...aaaa..to ahmedus wroc przed kolacja...

no prosze,jakie te rodziny biedne byly...nikt nie wiedzial gdzie sie synek
                        chcial rozerwac...po rozerwaniu sie tez tylko przypadkowo gadali do kamer jak
                        szympansy w cyrku to lusterka jak to dobrze synek zrobil ze wysadzil autobus

podkładać głowę jak p. dr D.Ratajczak i podzielić jego los? Mam prawo do
                        > własnej oceny i to cię nie upowaznia do obrażania skoro nie znasz moich
                        > argumentów

no prosze...to te komory byly czy nie???

a Ratajczak to jak skonczyl pajacu??

posluchaj pajacu i debilu do kwadratu --->>> z jakiegos powodu to twoje posty
                        a nie moje sa wycinane z forum co mozna zobaczyc na wyszukiwarce... :DDDDD

aha-jeszcze jedna rzecz-->

za 500 zeta moge ci zrobic ocene obecnej sytuacji prawnej :DDDDDDDD

a wiec twoje szanse,na co mozesz liczyc etc...

dac numer konta w banku do ktorego masz zrobic przelew??

to tanio,a zrobie ci dobrze,moge nawet potem ci polecic jakiegos kumpla coby
                        cie reprezentowal w sadzie pawianie,bo wiesz,inaczej lipa bedzie :))))

za 5 tys naprawde da z siebie wszystko,potem za takiego dobrego klienta jak ty
                        zaprosi mnie na jakies male picie do jakiegos pubiku :DDDDD

a teraz mozesz juz mnie cmoknac w tylek :)))
                        • Gość: sp;lit Re: Znowu , bzdura :((( :DDD IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 18:31
                          Bzdura ,... crassus , Izrael nigdy nie ratyfikowal miedzynarodowych granic po
                          utworzeniu panstwa Izrael przez ONZ .

Uklony

===============================================================================

rezolucje ONZ pajacu zydzi uznali,nie uznali jej arabowie...skadzes sie
                          historii uczyl??z tych ksiazek do ktorych linki dajesz??
                          • marcus_crassus przepraszam co to ma do rzeczy klamco??? 06.01.04, 19:01
                            co to w ogole ma do rzeczy czlowieku???co mial ratyfikowac i kiedy???wtedy
                            kiedy juz arabowie zaatakowali izrael a izrael spuscil im lomot zydzi mieli
                            moze oddac to co zdobyli na agresorach???

trzeba bylo pomyslec wczesniej o tym,tyle ze sie arabuski troszke przeliczyly
                            bo sadzily ze jak ich duzo to sobie poradza...

nie poradzili :))
                            • Gość: sp;lit Re: przepraszam co to ma do rzeczy klamco??? IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 19:12
                              Kiedy ? Wtedy jak uzyskal prawa panstwa w ustalonych z granicach z sasiadami
                              uznanych prawem przez ,... W tym wypadku tych ktorzy glosowali za utworzeniem
                              Izraela .

uklony
                              • marcus_crassus wyslow sie wyraznie bo nie rozumiem nawet juz 06.01.04, 19:42
                                o co ci chodzi...ty chyba juz piles te setke a nawet z nieskladnosci wnosze ze
                                kilka.
                      • Gość: Oozie Gaal - ein besserwisser IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 06.01.04, 11:11
                        Gość portalu: Gaal napisał(a):
                        > cyt. "Wojny na Bliskim Wschodzie to rezultat ekspansji Izraela. Już np.
                        > pierwsza wojna wybuchła na wskutek decyzji Żydów.... Zgodnie z ta uchwałą
                        >państwo żydowskie miało obejmować obszar 14466 km kw.

Cytując aktora, który podkładał głos do kwestii rybki w reklamówce "WOW!"
                        koniec cytatu.
                        To jest coś - bo obecnie Izrael ma powierzchnię 11 000 km kw. czyli arabowie
                        powinni oddać jeszcze 3 466 km kw!
                        Nieźle Gaal!

>Izrael wprowadził jako jedyne współczesne państwo do swojego prawa karnego
                        > legalizację zbiorowej odpowiedzialności
                        A konkretnie? Bo to powyżej to normalna propaganda.
                        Już raz pisałeś o LEGALNYCH TORTURACH W IZRAELU - za takie kłamstwa też się
                        ląduję przed sądem - o ile ktoś ma czas sądzić się z gnidą...
                        • Gość: Gaal Re: Gaal - ein besserwisser IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 12:26
                          Mówisz Izrael ma obecnie powierzchnię 11 ooo km, otóż obecnie Izrael ma 20 770
                          km2. Co do reszty to sprawdz sobie jak wygląda podstawa prawna
                          odpowiedzialności zbiorowej i burzenia palestyńskich domów a może przyjaciele
                          z Tel-Avivu wyjaśnią ci coś o Kodeksie karnym. Nie dość że cham
                          (słowo "gnida"), to jeszcze ignorant i nieuk.
                          • marcus_crassus no widzisz gaal - dostali tyle laski od ONZ 06.01.04, 12:35
                            a oni wybrali droge wojny...i to 3 razy probowali dokonac na tych zydkow
                            agresji a zydki ich tak niewiarygodnie spraly...

z kazdej wojny w ktorej arabowie byli agresorami zydzi wychodzili z jakims
                            kawalkiem ziemi...

cholera,ci arabowie to istni dobroczyncy - sami przez swoja glupote dolozyli
                            te wszystkie ziemie temu izraelowi..

ja tam na miejscu zydow uwielbialbym za to arabow :DDDDDD

ale jak sie ma taki sprzet jak zydzi to nie dziwota..wlasnie pracuja nad nowa
                            generacja broni laserowej,ruscy im wynosza na orbite satelity etc...

moim ulubionym sprzetem izraelczykow jest merkava...to chyba najladniejszy
                            czolg na swiecie :)))))

rzuce ci pare fotek :DDD

mam nadzieje ze ci sie spodobaja :DDDDD

www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/merkava/MerkavaMk4.html
                            • Gość: split Re: no widzisz crassus IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 18:18
                              Innym zarzucasz ignorancje , nieuctwo a sam nie wiesz (a moze celowo pomijasz)
                              ze w '67 agresorem byl Izrael , ktory zaatakowal Egipt tz Premptive War , ktora
                              miala na celu zagarniecie Synaju po pierwszej nieudanej w '56 roku , kiedy
                              Eisenhower kazal im sie wynosic do domu .

uklony

===============================================================================

a oni wybrali droge wojny...i to 3 razy probowali dokonac na tych zydkow
                              agresji a zydki ich tak niewiarygodnie spraly...

z kazdej wojny w ktorej arabowie byli agresorami zydzi wychodzili z jakims
                              kawalkiem ziemi...
                              • marcus_crassus znow klamiesz osle 06.01.04, 19:11
                                w 1967 roku agresorem byli arabowie -->wynika to z definicji agresji na
                                gruncie prawa miedzynarodowego ktora to agresja nie pokrywa sie z
                                definicja "strony atakujacej"...atak militarny nie musi pochodzic od
                                agresora...agresorem jest strona ktorej zachowania wyczerpia pewne ramy
                                okreslone w prawie miedzynarodowym...zachowanie panstw arabskich definicje ta
                                wyczerpalo i tym samym panstwa arabskie zostaly strona
                                bedaca "agresorem"...fakt ze zydzi dokonali pierwszego uderzenia ktore zmiotlo
                                armie arabskie z tego swiata nie ma tutaj juz nic do rzeczy...

poczytaj sobie oszolomie dyskusje o tym temacie na forum z okolic sierpnia o
                                kwestiach blokady ciesniny tyranskiej w ktorej uznano wczesniej zasady prawa
                                miedzynarodowego w kwestiach zeglugi,blokade izraelskiego portu oraz
                                wypowiedzi szefow rzadow arabskich (izrael musi zostac zniszczony)

nie pozostawia to watpliwosci pajacu ze arabowie postawili siebie w swietle
                                prawa miedzynarodowego jako strone bedaca agresorem...

doucz sie osle
                                • Gość: sp;lit klamiesz osle , Wez cos na uspokojenie , setke ? IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 19:30
                                  Propagujesz Izraelska definicje , podpierasz sie miedzynarodowym prawem ktore
                                  mozna naginac w zaleznosci od tego ile ma sie armat ,... Co ciekawe ze opinia
                                  miedzynarodowa (z wyjatkiem USA) potepila ten atak i uznala jako agresje .
                                  Twoje uzasadnienie nie ma pokrycia w faktach .

uklony
                                  • marcus_crassus what????mowie ci idioto o regulach prawa 06.01.04, 19:45
                                    miedzynarodowego przyjetego w cywilizowanym swiecie ktorego ucza na kazdym
                                    wydziale prawa i ktorym posluguja sie ludzie oceniajacy wydarzenia
                                    miedzynarodowe...

podaje konkretne fakty i zasady dotyczace pojecia agresji...

ty podajesz gowno...

twoje uzasadnienie ma pokrycia w twoim porabanym lbie...

bez uklonow -->oslow nie szanuje
                          • Gość: Oozie Re: Gaal - ein besserwisser IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 07.01.04, 10:26
                            Gość portalu: Gaal napisał(a):

> otóż obecnie Izrael ma 20 770 km2.

Taaaa jasne - Obszar 21 946 km2, jak już, a w tym 7500 km2 w zarządzie
                            Autonomii , jako że od traktatu z Oslo Izrael przekazał zarząd owego terytorium.
                            Więc nie piździj jak nie wiesz.
                            • Gość: Gaal Re: Gaal - ein besserwisser IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 22:04
                              I kto tu pisze nieprawdę - ty poprzednio twierdziłeś, że Izrael ma
                              powierzchnię... 11 tysięcy km2, ja twierdziłem że ma 20.770 km2 (plus M.
                              Martwe ok. 148 km2 plus Ziemie okupowane co daje razem ok. 26 tysięcy km2).
                              Przyłapany na ignorancji (twoje 11 tysięcy km2 hahaha) twierdzisz teraz, że
                              Izrael ma 21.946 km2 i wliczas w to Ziemie Okupowane. Otóz tak nie jest!!! One
                              w tym rachunku nie są uwzględniane. Takie chodzenie w zaparte to nie tylko
                              infantylizm dziecinko.
                    • Gość: sp;lit Re: o co chodzi wieprzaku ,... Wyobraz sobie :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.01.04, 23:35
                      Ja poddaje !!!

Knesset do dzisiaj nie ratyfikowal granic i terytorium Izraela .
                      Knesset do dzisiaj nie podpisal ustalen Konwencji Genewskiej .
                      Knesset do dzisiaj nie podpisal Deklaracji Praw czlowieka (Helsinki)
                      Izrael do dzisiaj nie ma Konstytucji .

Bo tak jest wygodnie , bo nie trzeba sie rozliczac jak inne cywilizowane kraje
                      ktore maja zobowiazania z racji powyzszych wymagan ,...

Twoj szacunek do innych na tym forum stawia cie w rzedzie jednostek narodu
                      wybranego , ktore niestety przezyly holokaust i kosztem uczciwych Zydow ,
                      ktorzy stali sie ofiarami despotow za taka wlasnie arogancje ,... Historia ma
                      to do siebie ze sie powtarza ,... Nie kracz !

================================================================================

publicznie poddajesz w watpliwosc prawomocnosc istnienia suwerennego panstwa
                      izrael.
                      • marcus_crassus ty tez poddajesz w watpliwosc ze izrael jest 06.01.04, 00:04
                        suwerennym panstwem??

widzisz pajacu --> ja to juz tlumaczylem -->twoje chore marzenia ze tak powiem
                        przegrywaja w starciu z zydowskimi f-16 :)))

jak watptpisz to tam pojedz i sprawdz :DDDD
                        • Gość: sp;lit Re: ty tez poddajesz w watpliwosc ze izrael jest IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 19:34
                          Akurat nie poddaje , Izrael jest faktem dokonanym (uzbrojonym przez nas po
                          zeby) a ja jestem realista ,... Happy ?

uklony
                          • marcus_crassus bardzo :)))))jak diabli :D 06.01.04, 19:47
                      • Gość: Gaal Re: o co chodzi wieprzaku ,... Wyobraz sobie :) IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 00:40
                        Jeśli można tobie coś zaproponować - to nie odpisuj znawcy "pajaców", olej go.
                        Spójrz jak często nazywa innych "pajacem" by nie ustosunkowac się do faktów
                        lub udać że ich nie widzi, chyba to jest... "pajacolog". Tak, to znawca
                        pajaców, bo "swój swojego zna" czyli wychodzi na to że to jest "pajac".
                        On przyswoił sobie mentalność pijawek: "Najpierw zrób głupca (pajaca) z
                        przeciwnika. Jeśli to nie pomoże sam udawaj głupca (pajaca). Jeśli i to nie
                        pomoże, zmień temat i upieraj się przy oczywistościach".
                        Pozdrowienia.
                        • marcus_crassus to sie nazywa pierdzielenie glupot 06.01.04, 00:54
                          jak sie ma problem istnienia konstytucji do istnienia suwerennego panstwa na
                          arenie miedzynarodowej i wspolnocie miedzynarodowej w aspektach prawa
                          miedzynarodowego??

coz ma wspolnego debilu sprawa konstytucji badz ratyfikacji jakiejkolwiek
                          konwencji z kwestia suwerennosci panstwa???

nadal ci proponuje idioto korepetycje prawne -->za wyjasnienie tego problemu
                          wezme od ciebie 300 zl bo miedzynarodowe to nie moj dzial...

reflekujesz balwanie??
                        • Gość: sp;lit Re: o co chodzi wieprzaku ,... Wyobraz sobie :) IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 18:54

Popusc osiolkowi cugle , a sam sie wyprowadzi na manowce :)

Dzis mu tego nie zycze bo zajal sie dobra sprawa , tym dwojgu od dawna sie
                          nalezalo , chociaz osobiscie uwazam ze maly bojkot (na fredzia nie dziala :(
                          dobrze by im zrobil bo oni zyja ta "nawalanka"

Dana jak nie polata z piana na ustach od rana to jest poprostu chora . Oboje
                          wpadli w nalog , jestesmy dla nich jak narkotyk ktory trzeba "pocpac"
                          regularnie , bez ktorego nadaja sie tylko na odwykowke :)

uklony

• Gość: Gaal Re: o co chodzi wieprzaku ,... Wyobraz sobie :) IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 01:05
                        A co di Konstytucji - to akurat nie jest to istotne dla tzw. "katalogu praw i
                        obowiązków obywatelskich" jeśli w zamian tzw. ustawy zasadniczej są inne akty
                        prawne. Izrael nie jest jedynym państwem które nie ma Konstytucji (w formie
                        jednego aktu prawnego i to pisanego). Bo również W. Brytania nie ma ustawy
                        zasadniczej czyli Konstytucji (pojmowanej potocznie) a jest monarchią
                        konstytucyjna. Jej Konstytucja to zbiór aktów pranych z... 900 lat.
                        • marcus_crassus no cos takiego Gaal 06.01.04, 01:10
                          900 lat???

to od razu Wilhelm zdobywca wprowadzil jakies zbiory ktore daly podwaliny pod
                          ta konstytucje???

wiesz co gaal...

ty sie tego prawa poucz lepiej zanim zaczniesz swoje farmazony pieprzyc...

albo wroc do swoich gier komputerowych - swiat rzeczywisty ci nie sluzy..

dodam jeszcze ze jestes niedouczony jak totalny poglowek...

zapisz sobie wszystkie te bluzgi zebys nie zapomnial ich przedstawic w
                          sadzie :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                          • Gość: Gaal Re: no cos takiego Gaal IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 01:18
                            Prawnik o tym wie!!!
                            Jan Bez Ziemi 1215 r. "Wieka Karta Swobód".
                            Ach te pijawki i ich mentalność:
                            "Najpierw zrób głupca (pajaca, barana) z przeciwnika. Jeśli to nie pomoże sam
                            udawaj głupca (pajaca, barana). Jeśli i to nie pomoże, zmień temat i upieraj
                            się przy oczywistościach".
                            • marcus_crassus 1215 06.01.04, 01:22
                            • marcus_crassus 1215 + 900 = okolice 2100 06.01.04, 01:24
                              rozumiem ze gra w baldurs gate zajela ci nieco czasu ale straciles poczucie
                              rzeczywistosci..

mamy wciaz 2004...

bardzo mi przykro ale za swoje glupoty stales sie wlasnie moim ulubiencem i
                              przez najblizsze dni bede z wielka radocha pokazywac ci na kazdym momencie
                              twoje totalne niedouczenie :DDDDDD

potem przypuszczalnie zmienisz sobie nicka albo przestaniesz w ogole pisac bo
                              bedzie ci juz glupio... :DDDD
                              • Gość: Gaal Re: 1215 + 900 = okolice 2100 IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 01:36
                                Gdybyś był prawnikiem to byś również wiedział co poprzedzało "Wielką Kartę
                                Swobód"!
                                PS
                                To rzeczywiśc moje ostatnie słowa wypowiedziane do ciebie. Nie dojść że cham
                                to jeszcze "pseudoprawnik".
                                • marcus_crassus wiesz tak sobie mysle ale nic mi za cholere 06.01.04, 02:05
                                  kolo 1100 roku nie przychodzi do glowy :)))))))))

moze cos ci sie pomylilo i zydzi cos wtedy wymyslili ale ja historii zydow z
                                  tego okresu nie znam zbyt dobrze :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
                                  • marcus_crassus ps -ale oszolomie sprawdz jakie akty prawne 06.01.04, 02:11
                                    wchodza w zakres konstytucji GB (jakbys mial watpliwosci to spytaj sie
                                    jakiegos anglika):DDDDDDD

potem poczytaj sobie ksiazki o historii XX wieku bo twoja wiedza historyczna
                                    jest zalosna i to straszliwie -->nie wiem ile masz lat ale daje ci wiedze na
                                    poziomie 13 latka...:((((

a potem sie wypowiadaj na jakims forum bo ze jestes oslem to fakt nie
                                    podlegajacy dyskusji :(((
                              • Gość: sp;lit Re: 1215 + XXX = okolice 2100 IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 19:50
                                Przyczepiles sie do nieistotnego szczegolu i stad te 2100 z czego robisz
                                wielki raban ,... Jemu chodzi o Magna Carta (king John) i to ze jest
                                fundamentem na ktorym zbudowano Zachodnia Cywilizacje i to staramy sie zyc z
                                sasiadami zgodnie z powszechnie rozumianym prawem a nie "prawem" ktore mozna
                                naginac jak to robi Izrael od poczatku swego istnienia .

Uklony ,... Nie deptac prawnikow :)
                                • marcus_crassus ja sadze ze mu chodzi o cos innego 06.01.04, 19:59
                                  bowiem utrzymuje caly czas ze chodzi mu o cos co poprzedzilo magna
                                  charta ;))))) i co chyba mialo miejsce 900 lat temu :)))))

przeciez potwierdzil ze chodzi mu o jakies nieznane akty prawne :))))

caly czas czekam co to bylo :))))))

pewnie cala anglia czeka ze mna :))))) wszyscy sie zaciekawili :DDDD
                                  • Gość: sp;lit Re: ja sadze ze mu chodzi o cos innego IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 22:37
                                    Magna Carta ,... Autorstwo przypisuje sie King John , ale w sumie on tylko
                                    uporzadkowal , uzupelnil , spisal i uwiecznil wczesniejsze "zabiegi" (chyba
                                    niedokladne okreslenie) uporzadkowania praw ,... Stad moze ta roznica czasu

Krzys 52 (serio) moze lepiej by to wytlumaczyl , ale jest zajety
                                    (as we speak) kopaniem tunelu pod Watykanem , jak zauwazy to sie wtraci zeby
                                    dokopac Stworcy i kosciolowi bo tam az sie roi od tych teminow ,...Narazie wez
                                    za dobra monete moj post .

Uklony ,... Nie deptac prawnikow :)

• Gość: Oozie sp;lit - pitolisz! IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 06.01.04, 10:52
                        Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Knesset do dzisiaj nie ratyfikowal granic i terytorium Izraela .
                        Granic państwa się nie ratyfikuje ignorancie. Ratyfikować można umowę
                        międzynarodową.
                        Po drugie - oczywiście że są ustalone granice - poza tymi z Syrią bo do tego
                        wymagane jest zawarcie traktatu pokojowego a nie zawieszenia broni.
                        Dodam że Arafat i koledzy są na West Bank dlatego właśnie że rząd Izraela
                        ustalił granice z Jordanią - umowa "Pokój za ziemię".

> Knesset do dzisiaj nie podpisal ustalen Konwencji Genewskiej .
                        Nieprawda. Wystarczy sprawdzić listę sygnatariuszy. I nie Kneset a premier.
                        Kneset ratyfikował wszystkie konwencje genewskie.

> Knesset do dzisiaj nie podpisal Deklaracji Praw czlowieka (Helsinki)
                        Po primo to owa deklaracja nazywana jest "Paryską" a nie helsińską.
                        Deklaracja helsińska dotyczy medycyny.
                        Nieprawda jak wyżej. Nie była ratyfikowana do 1989 roku, ale obecnie jest.

> Izrael do dzisiaj nie ma Konstytucji .
                        Bo to typowa konstytucja elastyczna
                        Nie ma bo ma ustawy podstawowe - dziewięć w sumie. Szwecja też nie ma JEDNEJ
                        ustawy o nazwie KONSTYTUCJA i co?
                        A w ogóle co to ma do rzeczy JAK wygląda konstytucja?
                        W Polsce też były NA RAZ dwie konstytucje (od 1992 do 1997) i co?

sp;lit doucz się zanim się odezwiesz.

Z Egiptem wiadomo - Camp David.
                        • Gość: dana33 Re: sp;lit - pitolisz! IP: 194.90.65.* 06.01.04, 10:56
                          oozie, jemu nie wazne douczanie, jemu wazne kopanie zydow.
                        • Gość: split Re: sp;lit - pitolisz! ,... Excuuuuuuse me ? IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 23:00
                          Izrael powstal na mocy miedzynarodowej decyzji .

Do przestrzegania ustalonych granic niepotrzebny jest traktat pokoju .

Izrael podpisal niektore postanowienia . Konwencja Genewska jest zbiorem
                          postanowien na przestrzeni czasu .

Dzieki za poprawke w przedostatnim ,... Przegapilem !

Szwecja i inne Monarchie Parlamentarne jak rowniez inne kraje Europy zachodniej
                          przyjely Magna Carta jako fundament prawa w ich krajach (z poprawkami)

Polska oparla z sie na modelu amerykanskim i jest pierwsza konstytucja w Europie

uklony
                          • Gość: Oozie A voila! IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 07.01.04, 10:43
                            Gość portalu: split napisał(a):

> Izrael powstal na mocy miedzynarodowej decyzji .
                            To zupełnie jak Polska - tylko że Polska trzy lata wcześniej.

> Do przestrzegania ustalonych granic niepotrzebny jest traktat pokoju .
                            Niestety - jest wymagany traktat pokojowy - inaczej jest to linia zawieszenia
                            broni a nie granica - vide "granica" Korei i KRLD.

> Izrael podpisal niektore postanowienia . Konwencja Genewska jest zbiorem
                            > postanowien na przestrzeni czasu .
                            Jak już to Konwencje Genewskie - bo jest ich cztery. Izrael podpisał i
                            ratyfikował wszystkie konwencje z 1949 roku a także Protokoły Dodatkowe z 1977
                            r.
                            Więcej dodatków do TYCH Konwencji (O polepszeniu losu rannych i chorych w
                            armiach czynnych, O polepszeniu losu rannych, chorych i rozbitków, członków
                            marynarki wojennej na morzu, O traktowaniu jeńców wojennych, O ochronie osób
                            cywilnych ) nie ma. Natomiast NIE podpisała nawet (o ratyfikacji nie mówiąc)
                            Konwencji OWP ani Autonomia Palestyńska (czym tłumaczą swe prawo do walki z
                            cywilami)

> Szwecja ...przyjely Magna Carta jako fundament prawa w ich krajach (z
                            poprawkami)
                            Może nie akurat brytyjski Magna Carta Liberum ale idzie o to że nie ważne czy
                            to jeden dokument czy dwa czy dziewięc czy sto. Istnieje nawet teoria w
                            filozofii prawa że konstytucja ma być jak środowisko istnienia prawa a nie jako
                            podstawa (Kelsena)
                • Gość: sp;lit Re: jestes wiec pajacem,debilem,glupkiem IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.01.04, 22:45
                  Argumenty nasz sluszne , ale naglowek mogles sobie darowac ,... Z daleka
                  identyfikuje sie ze "swoimi" i ma do tego prawo ,... Na epitety nie zasluzyl !

Epitety to specjalnosc zydowskiego trio ; dany , fredzia i goldbauma z braku
                  argumentow i niech tak zostanie ,... Dobrze mi z tym , daja mi naboje :)

Przepros !!!

uklony
            • Gość: Tomson Służę pomocą. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.01.04, 00:30
              marcus_crassus napisał:

> ps-jak ktos moze mi podac pare slow ktorymi moge uraczyc tego rozkoszniaka
              > bardzo prosze bo gdzies mi sie zapodzial slownik brzydkich wyrazow :)))
              Wybierz opcję wyszukiwarka, wpisz chasło marcus_crassus, a następnie wybierz
              najlepsze, według ciebie, swoje posty (wiesz te o legionach,świniach,tępieniu
              lewactwa i arabstwa,mordowaniu wrogów Ameryki i Izraela,itp.), następnie
              poczytaj odpowiedzi na nie, a będziesz mógł ułożyć własny słownik brzydkich
              wyrazów :oD
      • Gość: sp;lit Re: Polska - Izrael, przyjaciele? IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.01.04, 22:19
        Amen , my friend ,... Cala fura anty-semitow , Dana ci powie ,...

Mylic moga sie jednostki , mala odizolowana grupa ludzi , ale caly kontynent ?
        Nierzadko wrogich sobie narodow zyjacych w roznych systemach , rowniez zyjacych
        nierzadko nieprzychylnych i zwalczajacych sie odlamow religii (delikatnie
        mowiac) na takiej przestrzeni czasu ? To nie pomylka , na to trzeba zapracowac
        czy zasluzyc , jak wolisz .

Patrzac z perspektywy czasu na polityke dzisiejszego panstwa Zydow jak
        traktuja rdzenna ludnosc , sasiadow , pozbylem sie jakichkolwiek watpliwosci w
        stosunku do syjonizmu i propagujacych ten wrzod .

Chyle czolo przed wymienionymi "anty-semitami" za dalekowzrocznosc , i
        zastanawiam sie nad instynktem samozachowawczym naszych wodzow i ich
        slepota ,... Gdyby nie ich glupota nie musial bym czytac takich fredziow i ze
        mu kamienice ukradlem ,... Z drugiej strony mysle ilu uczciwych Zydow
        ucierpialo za grzechy , bankierow , lichwiarzy , wlascicieli ulic , i zwyklych
        cwaniakow , ktorzy zyli jak pijawki z pracy spoleczenstwa , ktore dalo im
        schronienie jak rowniez z zydowskiej biedoty .

Uklony
        • Gość: z daleka Re:Korkowiec! odpowiedz sp;litowi. IP: 213.8.64.* 05.01.04, 22:32
    • goldbaum nie dajcie sie nabrac 05.01.04, 22:00
      Widze, ze niektorzy z was juz sie lapneli na to gledzenie (oczywiscie nie na
      temat) i ustawiczne macenie.
      "Afera pt. Fredzio a sprawa polska" wcale nie jest - jak niektorzy by chcieli -
      przesadzona. I WCALE - jak niektorzy sugeruja - nie chodzi tutaj tylko o dane i
      fredzia.
      Chodzi o pewna wyraznie widoczna prawidlowosc. Skrajnie rasistowskie i wulgarne
      wypowiedzi sa czescia kazdego forum. Ale wszedzie tez od razu pojawiaja sie
      ludzie z tego samego "obozu", ktorzy takie wypowiedzi zwalczaja. Tak
      funkcjonuje to na wiekszosci foruw. Czy widzieliscie jak ludzie komentowali
      pobicie Slowakow w Popradzie przez polskich zbirow? Tak to ma funkcjonowac.

Ale nie w przypadku naszych zydowskich wspolforumowiczow! Tutaj nie chodzi
      tylko o dane i fredzia ale o WSZYSTKICH identyfikujacych sie z Zydami lub
      Izraelem ludzi piszacych na tym forum. Ne jest ich malo a mimo to, wsrod nich
      nie znalazl sie ABSOLUTNIE NIKT, kto skrytykowalby chocby SLOWKIEM nieustanne
      prowokacje fredzia czy inne brednie, jak chocby filozofowanie o
      5-letnich "masowych mordercach".

And that´s the difference!
      • Gość: H Re: nie dajcie sie nabrac IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 22:38
        Nie uwazam, ze trzeba sie zawsze do pewnych negatywnych wypowiedzi
        ustosunkowywac, szczegolnie tych wulgarnych, w ktorych nie ma niczego, na co
        warto zwrocic uwage. Oczywiscie, ze nalezy ogolnie potepic idiotyczne
        wypowiedzi, ale poza tym to szkoda na to czasu aby sie tym dluzej zajmowac.
        Jest o wiele wiecej spraw, o ktorych warto mowic
        Mysle, ze o wiele wazniejsze jest ocenianie kazdego forumowicza z osobna, bez
        wzgledu na jego pochodzenie, a jedynie ze wzgledu na jego osobowosc, ktora nam
        sie moze podobac albo nie.
        • goldbaum Re: nie dajcie sie nabrac 05.01.04, 22:46
          Czytalem kiedys, ze na niemieckim forum sportowym dwa lata temu pojawil sie
          facet, ktory cieszyl sie z tego, ze przy wreczaniu medalu Malyszowi nie
          odegrano polskiego hymnu. Nie mieli. Jego post zniknal po paru godzinach po
          masowych protestach NIEMIECKICH forumowiczow.
          Pare dni temu opisano tutaj przypadek pobicia Slowakow przez polskich
          chuliganow. Zdecydowana wiekszosc ludzi zareagowala na to oburzeniem i
          solidaryzowala sie ze Slowakiem, ktory tez zabral tam glos.

Tak moim zdaniem powinny funkcjonowac "wspolnoty" na forach.
    • mound20 Re: Polska - Izrael, przyjaciele? 05.01.04, 22:02
      mmmm
    • Gość: z daleka Re: koniec uczty IP: *.inter.net.il 05.01.04, 22:10
      Uczta sie juz skonczyla Goldbaum. Goscie sie rozeszli. Mozesz sie wziasc za
      ogryzanie kosci, depijanie alkoholu z kieliszkow i wlizywanie talerzy.
      Jak bedziesz wychodzil nie zapomnij zgasic swiatla.
      • goldbaum Czy te twoje wywijasy i podrygasy to byla "uczta"? 05.01.04, 22:21
        Wspolczuje biesiadnikom :)

I znow sciagnalem ci spodnie ukazujac ta wasza cala, naga "prawde".
        Taka wlasnie ona jest. kazdy moze sie przekonac.
        • Gość: dana33 Re: Czy te twoje wywijasy i podrygasy to byla "uc IP: 5.5R* / 192.114.47.* 05.01.04, 22:30
          scheissbaumek, spodnie to sciagnales sobie samemu i to juz dawno. i nie tylko
          pokazales "cala naga prawde" o sobie, ale tez twoj caly nagi brud moralny.
          • Gość: z daleka Re: Czy te twoje wywijasy i podrygasy to byla "uc IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 05.01.04, 22:55
            No jak tu nie byc z Dana solidarnym?
            • Gość: H Re: Czy te twoje wywijasy i podrygasy to byla "uc IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 22:57
              ;-)
          • goldbaum Re: Czy te twoje wywijasy i podrygasy to byla "uc 05.01.04, 23:22
            Gosc portalu: dana33 napisal(a):

> pokazales "cala naga prawde" o sobie, ale tez twoj caly nagi brud moralny.

"Brud moralny"....
            No tak. Do tej pory nie jestem w stanie pojac, jak 5-letnie dzieci mozna
            nazwac "masowymi mordercami" i probowac nawet to udowodnic.
          • Gość: sp;lit Re: Czy te twoje wywijasy i podrygasy to byla "uc IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.01.04, 01:52
            z braku argumentow epitety , scheisse dana akurat zalatuje od ciebie ,... Moze
            zapomnialas sie podetrzec ,...

uklony
    • Gość: Tomson Czyżby jakieś zgrzyty w Bushowskiej rodzińce? :o) IP: *.ds.pg.gda.pl 06.01.04, 01:31
    • fredzio54 Re: Polska - Izrael, przyjaciele? 06.01.04, 07:27
      Ja mozna polakow kochac kiedy obrazaj na forum panstow Izrael i narod zydowski
      nienawisc jest bumerang ale do waszej nachlanionej glowy nie wchodzie
      • Gość: Tomson I ciebie tutaj niedorozwoju przywiało? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.01.04, 00:37
        Jesteś jedyną kwestią na tym forum, w której zgadzam się z debilowatym głąbem
        crassulem :o)
    • goldbaum Do "H" z Niemiec (?) 06.01.04, 10:04
      Sadzac po twoim IP nadajesz chyba z Niemiec?
      Nie wiem czy jestes poczciwym "gutmenshem" czy tez trzymasz jednoznacznie ich
      strone... Ale jesli nadajesz z Niemiec, powinienes chyba wiedziec jakie byly
      poczatki nazizmu w tym kraju i do czego to doprowadzilo.

Optymizm jest dobry ale sa ludzie, ktorzy ten optymizm innych i wiare w
      czlowieczenstowo potrafia wyjatkowo bezczelnie naduzywac i uzywac do wlasnych
      wyjatkowo podlych celow.

Czy myslisz, ze wzsyscy Niemcy w latch 30-tych chcieli palic innych ludzi w
      piecach z powodu ich rasy lub wyznania? Tak oceniasz swoich sasiadow i
      znajomych? Nie, tak nie bylo.
      Najpierw pojawila sie stosunkowo mala grupa ludzi, ktora bazujac na
      powszechnej niepewnosci, lekach i dezorientacji stworzyla odpowiedni klimat,
      klimat zagrozenia.
      Inna grupa ludzi zostala wystylizowana jako kolosalne zagrozenie dla
      wszystkich: ich, Europy i Swiata.
      Drugim krokiem bylo pozbawienie tej grupy ich ludzkich cech, wykreowanie z nich
      potworow, rasy nie majacej nic wspolnego z czlowiekiem. Powszechne bylo wtedy
      okreslanie ich mianem "zarazy" i porownywanie do szczurow.
      Nastapilo to, co mialo nastapic. W obliczu krancowego zagrozenia jest o wiele
      latwiej mordowac. Latwiej tez jest nienawidziec i mordowac "bestie", niz
      czlowieka a zwlaszcza dzieci, co kazdy zdrowo myslacy czlowiek musi widziec
      jako szczyt dewiacji.

Dlatego nie probuj intepretowac tego, co napisala dana bo jest to wystarczajaco
      jednoznaczne.

"ich dzieci zabijaja juz w wieku 5-17 lat i to masowo". Tutaj nie chodzi o
      problem wychowania na mordercow ale o probe wmowienia innym, ze te dzieci
      wlasciwie dziecmi ani ludzmi nie sa a wlasnie "bestiami" mordujacymi "masowo".
      Czy jestes w stanie wyobrazic sobie kilkulenie dziecko mrdujace "masowo"? Taki
      ktos, (gdyby istnial) moglby rzeczywiscie byc tylko "bestia". I o to chodzilo
      danie.

Ale to jeszcze nie wszystko. Ta sama dana, ktora tak usprawiedliwiasz pisze
      dalej: "nu, jak moje dzieci beda zabijac, to juz nie beda dziecmi. juz beda
      doroslymi ludzmi". Tak wyglada credo wychowania wlasnych dzieci!
      Jesli chcesz, sluze odpowiednimi linkami.
      Mozesz probowac interpretowac jak chcesz. Dla kazdego myslacego czlowieka jest
      to bardziej niz jednoznaczne.

Zacznij czytac to, co o arabskiej "zarazie" i "zagrozeniu" a nawet "szczurach"
      wypisuje tutaj taki jarek, oozie, fredzio, wtracalski, Jerzy ze Szwecji i inni,
      w tym oczywiscie dana. Zastanow sie i porownaj z jezykiem jakiego uzywalo sie w
      Niemczech w latach 30-tych, a wiec w tych latach, gdy konstruowano tam
      najwieksza rzeznie w dziejach ludzkosci.

A tak w ogole to swiat jest piekny :)
      • Gość: dana33 do scheissbaumka IP: 194.90.65.* 06.01.04, 10:25
        w tym czasie, w ktorym ty pisales powyzszy post, napisalam tez do h osobny
        watek. swietnie, ze masz wszystkie linki do moich wypowiedzi, bo ja ich wlasnie
        nie mam, wiec bedziesz mogl dokladnie wszystko zacytowac. co wlasnie napisalam
        do h. i znow manipulujesz, bo owszem chodzi o wychowanie dzieci arabskich na
        mordercow, zaczynaja od przedszkoli a koncza w supermaketach zabijajac inne
        dzieci. bo jest ciag dalszy w szkolach, i koncza w sbarrro jerozolimskim. bo
        kontynuuja w obozach treningowych terrorystycznych a koncza w dolfinarium tel
        avivskim.
        i to co podkreslalam, to to, ze te dzieci uczy sie nas zabijac, a nasze dzieci
        uczy sie arabskiego, zeby mogly sie z tamtymi dziecmi dogadac. i to co
        zacytowales "nu, jak moje dzieci beda zabijac, to juz nie beda dziecmi. juz
        beda doroslymi ludzmi" to bylo powiedziane (i potem przeze mnie wyjasnione
        dokladnie) ze chodzilo o to, ze moje dzieci beda w regularnym wojsku juz jako
        dorosli. i w wojsku jak w wojsku, tez sie strzela. na rozkaz. wiec przestan
        manipulowac, zlotko, wlasnie za te kretactwa jestes scheissbaumkiem...
        • goldbaum Re: do scheissdanowej 06.01.04, 10:43

> w tym czasie, w ktorym ty pisales powyzszy post, napisalam tez do h osobny
          > watek. swietnie, ze masz wszystkie linki do moich wypowiedzi, bo ja ich
          > wlasnie nie mam, wiec bedziesz mogl dokladnie wszystko zacytowac. co wlasnie
          > napisalam

W tym czasie, gdy ty tuaj to pisales podalem juz "H" odpowiednie linki i
          wszystko zacytowalem :)

> do h. i znow manipulujesz, bo owszem chodzi o wychowanie dzieci arabskich na
          > mordercow, zaczynaja od przedszkoli a koncza w supermaketach zabijajac inne
          > dzieci. bo jest ciag dalszy w szkolach, i koncza w sbarrro jerozolimskim. bo
          > kontynuuja w obozach treningowych terrorystycznych a koncza w dolfinarium tel
          > avivskim.

Tak, tak dana. Te dzieci sa bardzo, bardzo zle i "morduja" i to "masowo".

> i to co podkreslalam, to to, ze te dzieci uczy sie nas zabijac, a nasze
          > dzieci uczy sie arabskiego, zeby mogly sie z tamtymi dziecmi dogadac.

...zanim je zabija? No tak, gdy beda dorosle beda znaly arabski i ..."nu, jak
          moje dzieci beda zabijac, to juz nie beda dziecmi. juz beda doroslymi ludzmi".

> i to co
          > zacytowales "nu, jak moje dzieci beda zabijac, to juz nie beda dziecmi. juz
          > beda doroslymi ludzmi" to bylo powiedziane (i potem przeze mnie wyjasnione
          > dokladnie) ze chodzilo o to, ze moje dzieci beda w regularnym wojsku juz jako
          > dorosli. i w wojsku jak w wojsku, tez sie strzela. na rozkaz.

Wszystko sie zgadzaWyjasnione zostalo "dokladnie" Czyz nie strzela sie po to,
          zeby "zabijac"? :)
          • goidbaum Mustafa-Goldbaum dalej uprawiasz szmaciarstwo, 06.01.04, 11:04
            Gdybys podpisal sie "Mustafa", albo chociaz jakims neutralnym nickem
            zaslugiwalbys na rzeczowa polemike z twoimi pogladami.
            Zdarza mi sie tu spokojnie dyskutowac z prawdziwymi Arabami.
            Ty natomiast podszywajac si pod Zyda, tak jak szlagbaum i inni,
            usilujesz tym nickiem (prawdopodobnie?) wzbudzic wieksze zainteresowanie.
            Gdyz jako Mustafa, moze mniej mialbys mniej chetnych do dyskusji?
            Nie wiem.
            W kazdym razie, to co robisz, nazywa sie szmaciarstwem..

• fredzio54 Re: do scheissdanowej 06.01.04, 12:41
            Jak mozna traktowac polakow jak nasze przyjaciele i sojuzniki kiedy
            to hamstwo klamczuchy zdrajaca ci nam w twarzy 1000 lat pluja ?
            co jestemy mazochisci
            • maniekxxx Fred! 06.01.04, 15:42
              Niewszystkie polaki -nielubiec was.My duza razow lubiec
              was.A wy nas nielubiec baldzo.Krul polanski Mieszko -tez
              was lubiec .My nie powinny niegrac totaj gruw -my polaki
              chciec byc more friendly do wszystkiech niepolaki.
              • maniekxxx Re: Fred! 06.01.04, 17:04
                Mieszek krul polanski- dawac wam duza papu a my
                polaki tylko papusiac grzyby i jagoda from las.My byc
                bardzo hungry i chciec was jesc.
                • fredzio54 Re: Fred! 07.01.04, 08:15
                  maniekxxx napisał:

> Mieszek krul polanski- dawac wam duza papu a my
                  > polaki tylko papusiac grzyby i jagoda from las.My
                  byc
                  > bardzo hungry i chciec was jesc.
                  kisz mein tuches polaczku
            • Gość: borygo A calowales juz dzisiaj swojego IP: *.de 06.01.04, 22:47
              niemieckiego szefa w dupe? Pamietaj: obowiazek najpierw, przyjemnosc potem.
              Pajatzu.
              • Gość: dana33 do niedouczonego splita IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 00:14
                nu, wiec masz tu pare linkow, zebys sie doksztalcil co do wojny w 1967 roku:

www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=30617
                en.wikipedia.org/wiki/Six-Day_War
                www.freerepublic.com/focus/f-news/886314/posts
                mozesz, zafajdancu wrzeszczec ile chcesz, faktow historycznych nie jestes w
                stanie zmienic: mysmy uderzyli pierwsi, na szczescie, ale arabowie nas do tego
                zmusili i sprowokowali. jak zawsze. mieli pecha: rachunek byl zbyt wysoki i
                placa go do dzisiaj. i z pomoca generalissimo beda placic jeszcze dlugo.
                gryz paznokcie.
                • Gość: borygo Prosze nie przeszkadzac IP: *.de 07.01.04, 00:23
                  Fredziowi, ten Pajatz musi sie skupic przed jutrzejszym calowaniem niemieckiego
                  szefa w dupe.
                  Wlasnie moczy paszcze w wazelinie.
                  • Gość: dana33 Re: Prosze nie przeszkadzac IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 00:35
                    borygo, czy ci sie cos nie pomylilo? fredzio tylko i wylacznie z paniami.
                    • Gość: borygo Re: Prosze nie przeszkadzac IP: *.de 07.01.04, 01:21

> borygo, czy ci sie cos nie pomylilo? fredzio tylko i wylacznie z paniami.

Panie to on moze dla przyjemnosci. Z szefem to urzedowe. Mus. Strictly business.
                      • Gość: dana33 Re: Prosze nie przeszkadzac IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 01:26
                        :)
                        • Gość: borygo Re: Prosze nie przeszkadzac IP: *.de 07.01.04, 09:18

> :)

Tu nie miejsce na jakies śmichy-chichy. Dla Fredzia codzienne calowanie
                          niemieckiego szefa w tlusta dupe to codzienny obowiazek. Bez pracy nie ma
                          kolaczy.

• Gość: H Re: Do "H" z Niemiec (?) IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.04, 02:00
        Umowmy sie, ze troche tej historii znam, ale to jedno.
        Dzisiejsze poglady Niemcow tez nie sa mi obce ;-)
        Aha, a tak wogole, to nie jestem z Niemiec, tylko czasowo w Niemczech przebywam.
        A ty skad jestes, albo gdzie aktualnie zyjesz?
        Hmmm, co do przyjaciol z Izraela, to nie martw sie o moje poglady. Daje sobie
        rade z ich wyrabianiem, podobnie jak w obec innych narodow.
        Znam tez wielu arabow, w tym i palestynczkow. Wiec nie mam problemu, azeby
        miewac swoje poglady.
        Dziekuje za mila troske i pozdrawiam serdecznie, milej i spokojnej nocy zycze.
        Nie zatruwaj sie wylcznie zlymi myslami,
        bo jak napisales "swiat jest piekny" :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka