Dodaj do ulubionych

pedzie w hali ludowej

03.04.02, 13:08
wczoraj podczas meczu Śląska z Prokomem zespołowi tanecznemu towarzyszyło dwóch
chłopców z programu "Bar". Kolesie byli ubrani jak pedzie i wyglądali wręcz
niesmacznie. Jeżeli Polsat chce nadawać tego typu programy, to proszę bardzo,
ale dlaczego to pedalstwo wpycha się do Hali Ludowej, gdzie przychodzi kilka
tysięcy ludzi, w tym dzieci? Dlaczego poważna firma jaką jest Śląsk zgodziła
się na taki idiotyzm?
Dobrze, że chociaż mecz był niezły
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: eric Re: pedzie w hali ludowej IP: 195.216.121.* 05.04.02, 09:08
      ALE CYRK!!!! pan schetyna sprzedaje Śląsk jak zwykłą prostytutkę każdemu!!!
      najpierw cepter, później idea, może teraz czas na polsat? ciekawe czy jak
      żużlowcy dawnej sparty nasi koszykarze będą grali w koszulkach z wielkim
      słońcem?? Viva Polsat Wrocław!!!
      • docg mam lepszą propozycję... 08.04.02, 12:35
        ... niedaleko mnie jest klub o nazwie ABC, jakby się pan S. dogadał z
        właścicielem (nie powinno to być trudne, w końcu jego działalność ma podobny
        charakter, więc się dogada jak swój ze swoim), nasi koszykarze mogliby się
        nazywał ABC Śląsk Wrocław. Ładnie, prawda ?
        Przy okazji - marzy mi się, żeby pan S zabrał sobie swoich pacesasów i stworzył
        swój klub (Zepter, Idea czy jaki tam sobie chce), a Śląsk oddał Śląskowi, niech
        grają nawet w drugiej lidze, ale niech to będzie taki śląsk jak kiedyś, a nie
        jakaś gromada ruskich i murzynów.
        pozdrawiam
        • jedrek77 Re: mam lepszą propozycję... 08.04.02, 14:21
          docg napisał(a):

> ... niedaleko mnie jest klub o nazwie ABC, jakby się pan S. dogadał z
          > właścicielem (nie powinno to być trudne, w końcu jego działalność ma podobny
          > charakter, więc się dogada jak swój ze swoim), nasi koszykarze mogliby się
          > nazywał ABC Śląsk Wrocław. Ładnie, prawda ?
          > Przy okazji - marzy mi się, żeby pan S zabrał sobie swoich pacesasów i stworzył
          >
          > swój klub (Zepter, Idea czy jaki tam sobie chce), a Śląsk oddał Śląskowi, niech
          >
          > grają nawet w drugiej lidze, ale niech to będzie taki śląsk jak kiedyś, a nie
          > jakaś gromada ruskich i murzynów.
          > pozdrawiam

BRAWO!BRAWO!BRAWO!!!! Myślę, że należałoby tę propozycję poważnie przemyśleć.
          Mielibyśmy derby ze spartakusem jelenia góra, czy Górnikiem Wałbrzych w
          przepieknej hali przy ul. Mieszczańskiej i można byłoby w spokoju obejrzeć mecz,
          bo na trybunach zasiadłoby pięć osób, a nie pięć tysięcy. Nie muszę chyba
          wspominać, że wśród tych pięciu osób byłby docg i kilku jemu podobnych.
          No i oczywiśćie byłoby to wspaniałą promocją miasta, bo zainteresowanie tego typu
          widowiskami, jest o niebo większe od tego co obecnie prezentuje Idea (tfu!), a
          wcześniej Zepter (też tfu!).
          BRAWO!BRAWO!BRAWO!!!!
          • docg nigdy nie zrozumiesz 08.04.02, 16:47
            przypuszczam, że liczba 77 w nicku to Twój rok urodzenia. To wiele tłumaczy.
            Nie byłeś, kolego, na meczach Śląska z Górnikiem Wałbrzych na Mieszczańskiej 25
            lat temu więc nigdy nie zrozumiesz, czym różni się prawdziwy śląsk od tego
            zschetyniałego. Zresztą moja propozycja jest również dla Ciebie bardzo dobra,
            bo przecież chodziłbyś na te smętne widowiska z pedziami w Hali Ludowej, gdzie
            grałyby te wszystkie Pacesasy pod światłym przewodnictwem pana S., a ja bym
            sobie chodził jak kiedyś na Mieszczańską na prawdziwy Śląsk. I tyle :)
            • Gość: eric Re: nigdy nie zrozumiesz IP: 195.216.121.* 09.04.02, 08:06
              a ja nie pamiętam meczy z górnikiem ale pamiętam mecze z poznańskim lechem z
              jechorkiem w składzie, pamiętam derby z gwardią ... rzeczywiście atmosfera na
              tych spotkaniach była zupełnie inna ale to było i nie wróci!! żal tylko
              sprzedawania nazwy, herbu i tradycji!!! wydaje mi się, że teraz kiedy Śląsk ma
              już swoje miejsce w polskiej lidze a także jest znany w Europie nie potrzeba mu
              jakiegoś dodatku do nazwy!!! Śląsk to Śląsk a nie jakieś buractwo!!!
          • Gość: kibicWKS KIBICE ????? IP: 217.97.139.* 09.04.02, 08:18
            jedrek77 napisał(a):

> BRAWO!BRAWO!BRAWO!!!! Myślę, że należałoby tę propozycję poważnie przemyśleć.
            > Mielibyśmy derby ze spartakusem jelenia góra, czy Górnikiem Wałbrzych w
            > przepieknej hali przy ul. Mieszczańskiej i można byłoby w spokoju obejrzeć mecz
            > ,
            > bo na trybunach zasiadłoby pięć osób, a nie pięć tysięcy. Nie muszę chyba
            > wspominać, że wśród tych pięciu osób byłby docg i kilku jemu podobnych.
            > No i oczywiśćie byłoby to wspaniałą promocją miasta, bo zainteresowanie tego ty
            > pu
            > widowiskami, jest o niebo większe od tego co obecnie prezentuje Idea (tfu!), a
            > wcześniej Zepter (też tfu!).
            > BRAWO!BRAWO!BRAWO!!!!

Rozczarowałeś mnie! Z tego co napisałeś to wynika ze Ty i te kilka tysięcy osób
            które teraz przychodzi na ideę oleje swój klub gdy ten tylko zacznie mieć
            kłopoty. Czy nie będziesz przychodził na mecze idei gdy ta spadnie do II ligi?
            Zostawisz swój klub w potrzebie? Co z Ciebie za kibic!!!???

Łatwo kupić i założyć koszulkę z napisem „Zepter” gdy drużyna wygrywa.
            Prawdziwych kibiców poznaje się w biedzie. I takie jest moje zdanie o „kibicach”.
            • jedrek77 Re: KIBICE ????? 10.04.02, 15:11
              kilka słów wyjaśnienia: nie jestem typem kibica jak część (nie wiem jak duża)
              zasiadająca zwykle w Hali Ludowej, która przychodzi na mecze, bo wypada sie tam
              pokazać, a pojęcia o dyscyplinie nie ma żadnej. Chodzę na mecze dla dyscypliny,
              dla tego klubu i dla widowiska. Będę też dalej chodził na piłkarzy, nawet jak
              spadną z ligi. Ale nie wiem, czy do niektórych to dociera: wolę, jak Śląsk
              nazywa się Idea, ABC, Dupa, czy jeszcze inaczej i do Wrocławia przyjeżdżają
              wielkie europejskie kluby, niż ma się nazywać historycznie Śląsk, a rywalizować
              na poziomie TKKF-u!!! Teraz mówią o naszym mieście, naszym klubie w całej
              Europie. Jesteśmy znani, właśnie dzięki Idei, czy innym Zepterom. A kto w
              Polsce, czy Europie, wiedziałby, co to za zespół Śląsk, gdyby grał w drugiej
              lidze?? Niestety takie mamy czasy, też wolałbym, jakby się nazywał Śląsk, ale
              to raczej wykluczałoby rywalizację z Maccabi, Olympiakosem, czy innym
              Benettonem. A ja wolę spotkania w Eurolidze, niż z zespołem z jakiegoś
              Pierdziszewa. Oczywiście, gdyby firmy dawały kasę i nic za to nie chciały,
              byłoby super. Ale na to jeszcze nie możemy sobie pozwolić, tak jak to ma
              miejsce w Realu, Barcelonie, czy Panathinaikosie.
              Osobną sprawą jest kwestia obcokrajowców w drużynie. Uważam, że wystarczyłoby
              dwóch, trzech, (a nie kilkunastu) i tez powalczylibyśmy w Europie. Może jeszcze
              nie teraz, ale za dwa trzy lata? A tak przyjeżdżają najemnicy, kasują swoje, a
              w ogóle nie czują się związani z klubem.
              Jak do niektórych to nie przemawia, to trudno. Na całe szczęście na razie
              wychodzi na moje.
              pozdrawiam
              PS. I nie łączyć tego z moją opinią o prezesie, bo swoje zdanie o nim mam.
              PS2. Z tymi "pedałami" to było rzeczywiście przegięcie
              • Gość: kibicWKS Re: KIBICE ????? IP: 217.97.139.* 10.04.02, 15:38
                Nie jesteśmy znani!!! Jakiś czas temu przyjechał do Wrocławia jakiś zespół z
                Izraela(nie pamietam jaki). We Wrocławskich "Faktach" był wywiad z jednym
                zawodników i nie potrafił on powiedzieć z kim będzie grał!!!!! To jest właśnie
                efekt ciągłego zmieniania nazwy. Oni leją na to czy grają z Zepterem, Ideą,
                Eską i bóg wie czym jeszcze. Nie zawracają sobie tym głowy bo za rok i tak
                drużyna będzie się nazywać inaczej.
              • docg Re: KIBICE ????? 10.04.02, 15:41
                no wiesz, wyszło na to, że myślimy tak samo. wcale mi nie chodziło o to, żeby
                Śląsk grał w drugiej lidze, i nawet może się nazywać - całkiem ładnie -
                Idea,przecież wiadomo, że bez sponsorów się nie da. Wkurza mnie tylko polityka
                kadrową, brak stabilności w zespole i podejście właścicieli do zawodników, a
                takie incydenty, jak ten z pedziami, tylko dopełniają czarę goryczy.
                Przecież Pan Prezes może sobie zabrać swoich sponsorów, kupić 12 koszykarzy i
                zrobić swój własny zespół i wpuszczać pedziów na parkiet. Po co mu do tego
                Śląsk? Najwyżej będą 2 drużyny we Wrocławiu, już kiedyś tak było i było OK.
                pozdrawiam
                • Gość: eric Re: KIBICE ????? IP: 195.216.121.* 11.04.02, 11:10
                  jestem pewien, że gdyby dobrze prowadzić negocjacje nie trzeba by było wciskać
                  żadnej judei, ceptera, czy innego abc przed nazwę!!! czyż napis na koszulkach i
                  inne umowy promocyjne nie wystarczą?? popatrzmy na drużyny piłkarskie, nie
                  orientuje się za bardzo ale chyba mają podobne budżety do koszykarskich a może
                  nawet wieksze i co??? wciąż jest legia, wciąż jest lech, nikt nie zmienia
                  widzewa, poloni i nawet Ślaska (tylko nie mówcie, że właśnie dlatego spada)!!!
                  • jedrek77 Re: KIBICE ????? 12.04.02, 15:03
                    Gość portalu: eric napisał(a):

> jestem pewien, że gdyby dobrze prowadzić negocjacje nie trzeba by było wciskać
                    > żadnej judei, ceptera, czy innego abc przed nazwę!!! czyż napis na koszulkach i
                    >
                    > inne umowy promocyjne nie wystarczą?? popatrzmy na drużyny piłkarskie, nie
                    > orientuje się za bardzo ale chyba mają podobne budżety do koszykarskich a może
                    > nawet wieksze i co??? wciąż jest legia, wciąż jest lech, nikt nie zmienia
                    > widzewa, poloni i nawet Ślaska (tylko nie mówcie, że właśnie dlatego spada)!!!

Tylko spójrz jaki budżet mają kluby piłkarskie w zestawieniu z czołowymi
                    europejskimi klubami, i co nasze kluby piłkarskie znaczą w Europie. A teraz
                    porównaj to z koszykówką i Śląskiem. Zauważasz różnicę? Bo ja tak.
                    Starałem się sprowadzić dyskusję do tego, czy lepiej, żeby Śląsk się nazywał Idea
                    i rywalizował na najwyższym europejskim poziomie, czy, żeby się nazywał Śląsk, i
                    grał na poziomie podwórka. Ja jestem za tą pierwszą opcją.
                    PS. Prezes kiedyś powiedział, że jego marzeniem jest, aby firmy chciały dawać na
                    Śląsk, bo to Śląsk, a nazwa, aby pozostawała historyczna. Na razie niestety nie
                    może sobie na to pozwolić
                  • jedrek77 Re: KIBICE ????? 12.04.02, 15:15
                    I jeszcze jedno, co do budżetów klubó piłkarskich:

wyższy budżet od Śląska mają jedynie Amica (nazwa oczywiście historyczna) i
                    Wisła, gdzie i tak wszyscy wiedzą, że kasę daje Telefonika, która równocześnie
                    rządzi klubem. A Pan Ciupiał szef jednego i drugiego pojęcia o piłce nożnej nie
                    ma. Jeszcze Legia niedawno mogła mieć rzeczywiście budżet większy od koszowego
                    Śląska, ale wtedy nazywała się Legia Daewoo! Teraz na pewno są tam pieniądze
                    mniejsze, niż wcześniej, być może porównywalne z koszowym Śląskiem (chociaz w to
                    bym watpil).
                    Wymieniłeś także Polonię i Widzew, gdzie bardziej słychać o długach, niż
                    pieniądzach.
                    W budzetach kazdego z klubow pilkarskich minimum pol miliona dolarow pochodzi z
                    Canal plus. W Slasku kasa za trasmisje tez jest - i jest to ok. 350 tys. dolarow
                    za ostatni sezon - ale za gre w europejskich pucharach! za lige nie dostaja nic.
                    A jakie wystepy notuja kluby pilkarskie w europejskich pucharach?
                    • Gość: DOCG Re: KIBICE ????? IP: 212.160.147.* 15.04.02, 10:44
                      dyskusja niepotrzebnie zeszła na problem nazwy, a mi chodziło przede wszystkim
                      o charakter tej drużyny i o to, że takie pedalstwo jak w opisywanym przeze mnie
                      przykładzie nie licuje z tradycją Śląska, który jest klubem koszykarskim, a nie
                      pedalskim. A jak prezes chce mieć klub pedalski, to niech sobie założy nowy. To
                      tylko o to chodziło. Nie wszystko wypada robić za pieniądze; może wkrótce dojść
                      do tego, że w przerwie meczu wystąpi Kwaśniewska agitując za swoją kandydaturą
                      na prezydenta.
                  • Gość: eM A iKS Re: KIBICE ????? IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 22.05.02, 02:18
                    A nie pamiętasz legii dełuu albo łks ptak?!?

Pozdrawiam
    • Gość: q Re: pedzie w hali ludowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.02, 00:48
      docg napisał(a):

> wczoraj podczas meczu Śląska z Prokomem zespołowi tanecznemu towarzyszyło dwóch
      >
      > chłopców z programu "Bar". Kolesie byli ubrani jak pedzie i wyglądali wręcz
      > niesmacznie. Jeżeli Polsat chce nadawać tego typu programy, to proszę bardzo,
      > ale dlaczego to pedalstwo wpycha się do Hali Ludowej, gdzie przychodzi kilka
      > tysięcy ludzi, w tym dzieci? Dlaczego poważna firma jaką jest Śląsk zgodziła
      > się na taki idiotyzm?
      > Dobrze, że chociaż mecz był niezły
      > pozdrawiam

• Gość: GAIGEREK Re: pedzie w hali ludowej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 10:17
        Goście pedziami chyba nie są , tym bardziej że im samym było głupio i wstyd po
        wszystkim ino TV Polszajaz zmusiała ich do takich debilizmów. Ale faktycznie
        jak pedzie wypadli, widowisko było żenujące niech lepiej na takie pomysły
        więcej nie wpadają.

A co do nazwy klubu to chyba każdy prawdziwy kibic chciałby aby nazwa brzmiała
        tylko i wyłącznie Śląsk Wrocław ale realia są jakie są i niestety jak wiadomo
        kasa sie liczy - a sponsor w nazwie = dużo kasy i póki coto się nie zmini.
        Natomiast co do Scheta - jest jaki jest, popełnia oststnio trochę błedów i np.,
        ściągniecia Pacesasa to faktycznie była porażka (jedna z wileu oststnio) ale z
        drugiej strony nie można zapominać że to on zaprowadził koszykarski Śląsk tam
        gdzie obecnie jest. A jest m.in. aktualnym Mistrzem Polski i beedzie nim
        oczywiście również po tym sezonie. Hej Śląsk !!!
        • Gość: docg Re: pedzie w hali ludowej IP: 212.160.147.* 19.04.02, 13:15
          czy to on właśnie zaprowadził Śląsk tam gdzie jest teraz? Na pewno, w końcu on
          rządzi. Ale gdzie byłby Ślaśk bez niego - któż to wie ? Nie zapominajmy, że
          mistrzami Polski byliśmy długo, długo przed nastaniem rządów S. A co do
          Pacesasa - to na pewno jest dobry zawodnik, tylko że w obecnym Śląsku nawet
          dobrzy zawodnicy się często nie sprawdzają. Nie wiem, czyja to jest wina, ale
          Fetisov, Ejnikis i jeszcze paru innych gości to naprawdę europejska klasa, a u
          nas poza paroma przebłyskami nie pokazali nic. A pamiętacie Stelmahersa?
          kolejny przykład zawodnika, który w innej drużynie potrafi się znaleźć, a u nas
          presiedział trochę na ławce i koniec, do widzenia. Nie wiem, dlaczego tak jest,
          ale to chyba rola prezesa i jego ludzi, żeby zawodnicy grali przynajmniej na
          poziomie odpowiadającym ich zarobkom, albo lepiej. A co się działo w tym
          sezonie z trenerami, to już lepiej chyba nie wspominać.
          pozdrawiam
          • Gość: Predo Stelmahers IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 16:15
            sorry ale z tego co pamietam to ten zawodnik akurat w slasku radzil sobie
            calkiem dobrze..moze nie rewelacyjnie ale napewno nie przesiedzial na lawce...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka