Dodaj do ulubionych

Alan Parsons Project

02.11.10, 21:29
Grupa (?) powstała w połowie lat 70-tych. A raczej: nie grupa koncertowa, ale studyjny projekt Alana Parsonsa, który miał już za sobą współpracę z Beatlesami przy Abbey Road, z Paulem McCartneyem i The Wings, Cockney Rebel, Pilot no i "Dark Side of the Moon" Pink Floyda. Pisali do tekstów lub z inspiracji E.A.Poe (The Raven - piękny debiut) Isaaca Asimova. Teksty pisał Eric Woolfson M.in. ten, pięknie-refleksyjny- smutny: CZAS , który płynie jak rzeka (coś nam to przypomina, nie?)
Obserwuj wątek
    • basilisque A czy... 03.11.10, 19:49
      TO nie przypomina TEGO ???
      • ilnyckyj Re: A czy... 04.11.10, 21:46
        basilisque napisał:

> TO nie przypomina TEGO ???

No, może trochę... I do tego ten VOX był parę lat wcześniej. Ale raczej to VOX przypomina jeszcze coś innego a konkretnie - TO
        • basilisque Re: A czy... 16.06.12, 11:56
          Widzę, że poza Bidżisami wszystkie linki już są pozamykane, i nie bardzo wiadomo o co chodzi, ale jeśli chodzi o Alana Parsona, to myślę, że o to:
          CZYLI TIME - coś co można określić jako psychodelię - New Age, mam nadzieję, że ten klip już został umieszczony lege artis i nie zniknie z yutuba! smile
    • ilnyckyj Re: Alan Parsons Project 17.01.11, 19:22
      O płynięciu czasu jak rzeki to wypowiedział się na początku swojej kariery przybysz z Wileńszczyzny - Czesio Wydrzycki vel Niemen
      • pomer_anya Re: Alan Parsons Project 28.04.11, 22:12
        Ten Alan Parson miał ciekawe pomysły, ta piosenka jeszcze parę innych, ale to nie jest coś do czego bym wracała.
        • basilisque Re: Alan Parsons Project 25.06.11, 22:25
          A ja bym wracał. No, może nie był to bardzo wybitny muzyczny "projekt" (teraz tego słowa używa się częściej niż "zespół" czy "grupa"), ale ta i inne melodie - po prostu piękne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka