rena-ta49 25.11.10, 14:34 Do domu przyszedł ksiądz z kolędą. Po modlitwie i po święceniu domu mówi do małej dziewczynki: A umiesz się żegnać, moje dziecko? Umiem. Do widzenia! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zak-1 Re: Kolędowo 25.11.10, 16:03 U nas w parafii ksiądz od lat poświęca "kopertówkó " na remont kościoła i domu parafialnego , bo powiedział , ze ludzi bardzo ciężko namówić do tego , zeby nie dawali (zawsze mówi na początku koledy , na co konkretnie przeznaczy kasę ) . W porządku facet jest . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Kolędowo 25.11.10, 18:18 Kazik w Twoim mieście większość to górnicy dobrze zarabiający , to jeden przed drugim który da więcej do tej koperty? W którąś teraz niedzielę poszłam w Katowicach w centrum do kościoła Mariackiego , jeszcze go nie widziałam , wiec tak z ciekawości. Jakież było moje zdziwienie ,ze w koszyczku do którego zbierał na "ofiarę" czyli na opał nie było wcale monet tylko same prawie 50-tki. Młodych ludzi w tym kościele nie było wcale ja zauważyłam jedno małżeństwo z dzieckiem , sami starsi hojni ludzie. Odpowiedz Link