zak-1 02.03.11, 14:32 Trza za porządki się brać , bo syfu do okoła pełno . Psie kupy , kretowiny , elewacja domu , malowanie w ogrodzie itp. Wolę lato , jak jest juz wszystko porobione Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irene.jg Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 14:55 Ta wczesna wiosna nie jest najładniejsza, dopiero jak kwiaty rozkwitają, drzewa w sadach i ogródkach, a wszystko pachnie i grzeje się w cieple słonka. Już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 17:35 Najpiękniejsza jest kiedy już się zazieleni, i kwiaty zakwitają . Rano tak pięknie pachnie kiedy z psem spaceruję . Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 16:41 Jak to dobrze mieszkać w blokowisku)) Odpowiedz Link
ls48 Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 16:56 A ja caly czas myślałam że mam czyste okna, ale gdy teraz zaświecilo w nie sloneczko, to.....? Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 17:12 Komu to robi rożnicę; Słoneczku czy Tobie? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 17:38 Słoneczku na pewno nie , ono i tak będzie święcić . Problem w tym ,że może mieć trudności w przedarciu się Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 17:37 Ja nie dawno umyła, ,ale już wiedzę ,że przydałaby im się ściera i woda. Odpowiedz Link
ls48 Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 17:54 No własnie, ja tez myslalam że mam umyte. ha,ha,ha Odpowiedz Link
zak-1 Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 18:27 Słońce wszystkie felery wyciągnie . Niby poodkurzane , a tak jakby ktoś papierosa palił . Ale czy dlatego będziemy lubić chmury ? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 18:41 Nie, i nie zamierzam każdego najdrobniejszego pyłka "scigać" Mieszkanie musi mnie służyć ,a nie odwrotnie , okna myję zawsze w sobotę , w tygodniu jak wracam z pracy to juz mi się nie chce Odpowiedz Link
zak-1 Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 18:48 I prawidłowo , człowiek nie moze być niewolnikiem roboty . Ale do tego wniosku w moim przypadku , trzeba bylo kupę lat . Ty szybsza jesteś Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wiosna = się robota 02.03.11, 18:52 Nooo czy ja niewolnik jakiś jestem Lubię myć okna i sprzątać ,ale bez przesadyzmu. Odpowiedz Link
zak-1 Re: Wiosna = się robota 05.03.11, 10:14 Dostałem zezwolenie na wycinkę drzew sztuk 4 (brzoza brodawkowata) do zapłaty 60 000zł . Na szczęscie UM odstapił od opłaty , bo zagrazały bezpeiczeństwu i nie rokowaly szans przeżycia. W zeszlym roku wycinka 4 drzew kosztowała 40 000zł . Tu dopiero widac inflację !!!! I walczę już trzeci dzień z tymi brzozami i powalcze jeszcze przyszły tydzień . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wiosna = się robota 05.03.11, 10:43 Tu widać pazerność UM skoro drzewa z jakiś przyczyn poważnych powinny być usunięte to za co ta opłata? Czegoś nie rozumiem jeśli te drzewa są w Twoim lesie , czy na Twojej posesji to za co masz płacić , skoro to Twoja własność? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wiosna = się robota 05.03.11, 10:44 Jak wiosna i słońce , to zaraz w nas wstępuje energia i chce się coś robić Nawet sprzątanie mieszkania robi się przyjemniejsze Odpowiedz Link