rena-ta49 11.05.11, 14:44 Spinki , aktówki , bączki to upominki, które podczas polskiej prezydencji będą wręczane zagranicznym delegacjom. Przyznam ,że te bączki najbardziej w/g mnie by pasowały do przedszkola . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Puszczanie bąka 11.05.11, 14:58 Dobrym pomysłem są te spinki ,aktówki ,ale te bączki mnie śmieszą . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Puszczanie bąka 11.05.11, 17:51 Łomatkoicórko ,ja myślałam ze tu będzie o śmierdzącym bąku Odpowiedz Link
panidemonka Re: Puszczanie bąka 11.05.11, 17:56 Ja też i dlatego nie byłam pewna czy wchodzic w ten wątek Odpowiedz Link
panidemonka Re: Puszczanie bąka 11.05.11, 18:10 No tak. Skoro obie pomyślałyśmy tak samo, znaczy się miałyśmy rację Odpowiedz Link
darima_ka Re: Puszczanie bąka 11.05.11, 17:57 Temat wątku przypomniał mi taki zdarzenie , nie dawno w nim uczestniczyłam . Rano... autobus pełen tak ,ze palca by nie wsadził , ogrzewanie włączone , gorąco... i nagle taki smród ,że trzeba było nosy zasłaniać chusteczką, albo nie oddychać Komuś się chyba omsknęło , ale tak cuchnąco ,że jeszcze takiego smrodu nie wąchałam Każdy z pasażerów patrzył na stojącą obok niego osobę bardzo podejrzliwie Odpowiedz Link
legwan4 Re: Puszczanie bąka 11.05.11, 21:42 Te baczki,to jakos nie powaznie wyglada...zeby nie powiedziec...idiotycznie Odpowiedz Link
darima_ka Re: Puszczanie bąka 11.05.11, 21:54 KOMENTARZ BIBUŁY: Zachownie się obecnej ekipy oraz przytoczony wyżej jej wybryk można skwitować jednym, i wcale nie najdosadniejszym słowem: żenada, i na tym poprzestać, gdyby…. Gdyby nie to, że bączek jest symboliczną zabawką żydowską, że bączki (Dreidel) wręczane są dzieciom z okazji święta Chanuki, że zdjęcia bączków pojawiają się na pierwszych stronach wszystkich pism żydowskich głównie w okresie tych świąt – choć nie tylko w tym okresie - tak jak u nas, dajmy na to, symboliczna choinka. Kreowanie zatem takich symboli “polskiej prezydencji” jest nie tyle infantylne ile wydaje się celowo dobrane jako symbol poddaństwa władzy żydowskiej. www.bibula.com/?p=32675 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Puszczanie bąka 12.05.11, 14:15 Nasze społeczeństwo płaci za wiele idiotycznych pomysłów, rządzących w ostatnich latach , za te baczki też my płacimy . Odpowiedz Link
black_jotka Re: Puszczanie bąka 12.05.11, 01:56 Bączek, to dla mnie jest wspomnienie dzieciństwa. Odpowiedz Link