rena-ta49 20.06.11, 14:00 Właśnie się wybieram na wizytę, lubicie te wizyty , czy traktujecie jak zło konieczne ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junglyang Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 14:02 Normalka,wizyta jak u każdego innego lekarza Badania prostaty(nie miałem i mieć nie mam zamiaru) są bardziej nie przyjemne Odpowiedz Link
zak-1 Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 14:36 Niby normalka ,ale ceny nienormalne - dlatego strach mnie zawsze ściska . Jednak zawsze o uzębienie dbalem i na razie mam swoje . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 17:42 Dokładnie ceny z kosmosu, ale o żeby trzeba dbać i płacz i płać Jak widzę młodych z brakami w uzębieniu , to śmiech pusty mnie ogarnia Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dentysta -sadysta 21.06.11, 14:10 Też mam swoje dzięki Bogu, i dbałości o nie . Ceny u dentysty są faktycznie powalające , ale to jeszcze można jakoś przeżyć kiedy chodzi się regularnie , to i ubytków nie am aż tak dużo. Za operację laserem usuwającą bezdech nocny moja znajoma musi zapłacić mężowi 4,5 tyś , bo kontrakt na to skończył się już w lutym????? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 17:40 No to chyba to samo co wizyta u ginekologa , ale jak trzeba raz w roku się zbadać , to trzeba i nie am co gadać że nie będe !! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 17:38 Dentystka na mnie nie robi wrażenia większego , chyba że chce mi kamień zdejmować , tego nie lubię jak cholera Odpowiedz Link
junglyang Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 18:34 Jasne że dentystka nie robi,ale dentysta to juz tak Odpowiedz Link
legwan4 Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 19:01 Hahaha,teraz w obecnych czasach wizyta u dentysty..to wlasciwie formalnosc..pomijajac ceny...Wszak sprzet jest zdecydowanie nowoczesniejszy....pamietam,jednak czasy szkolne....gdy dentystka wiercila dziure wiertarka dzialajaca na pedal nozny i prowadzila intensywna rozmowe z pielegniarka...odwracajac przy tym glowe....horror,jak cholera....Nie wspominajac o obsuwaniu sie wiertla z zeba,bol okropny... i tym sposobem spora czesc dzieci doznala traumy przed dentysta do wieku mocno doroslego..Mnie nie odstraszyla,bo wolalam bol wiercenia od bolu zeba. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 20:19 Ja też pamiętam te czasy kiedy to urządzenie mieli na pedał nożny , ale nie w szkole tylko prywatnie chodziłam do takiego dentysty do gabinetu Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Dentysta -sadysta 21.06.11, 14:13 Masz rację Legwanko , ja właśnie jestem klasycznym przykładem zestresowanego dziecka po leczeniu zębów w szkolnych gabinetach Stąd u mnie przed każdą wizytą u dentysty pojawia się lęk . Chodzę bo muszę o uzębienie dbać ,ale żebym tam z przyjemnością chodziła , tego nie mogę powiedzieć Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 20:14 Ja do dentystki chodzę od kilku lat tej samej , dobra jest dlatego do niej terminy odległe . Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dentysta -sadysta 20.06.11, 21:41 Chodzę, ale żebym z tego powodu podskakiwała, to nie Zawsze stomatolog wywoływał we mnie małe uczucie strachu.... ale zapewniam, że mogę się szeroko uśmiechać...braków, próchnicy i innych niet Odpowiedz Link