tropem_misia1 13.09.12, 06:27 dla katolików........ciekawam co kryje się pod słowem "przypadkowe" ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Budują 13.09.12, 13:32 Przypadkowo mogą tam kupić mieszkania księża z kochanicami, i dziećmi? To też rodzina przecież. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Budują 13.09.12, 18:04 Trzeba będzie przedstawić zaświadczenie o zawarciu ślubu kościelnego, o stosowaniu kalendarzyka małżeńskiego ,poświadczenie z parafii że raz w mieś. się spowiada cała rodzina? Odpowiedz Link
lvova Re: Budują 13.09.12, 20:05 Takie enklawy są już w niektórych krajach,np w Izraelu,RPA,Japonii. Odpowiedz Link
lvova Re: Budują 13.09.12, 20:22 Nie no getto to getto coś negatywnego,a w Izraelu są domy,osiedla gdzie mieszkają określone grupy religijne,w RPA są wydzielone osiedla,części miast gdzie mieszkają ludzie którzy spełniają jakieś tam kryteria,mają jakiś status społeczny,polityczny itp,a w Japonii są apartamentowce w których mogą mieszkać,mówiąc potocznie ci co maja "błękitną krew". Odpowiedz Link
darima_ka Re: Budują 13.09.12, 20:35 Apartamentowce to i nas nie nowum,wiadomo dla bogaczy, ale dobieranie się pod kątem wiary ,czy niebieskich oczu, trochę śmieszne.Takie apartamentowce to przecież tez zamknięte "getto" z ochroną. Ps. "getto"miało być w cudzysłowie. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Budują 13.09.12, 20:36 A czy my koniecznie musimy wszystko od innych małpować? Odpowiedz Link
zak-1 Re: Budują 13.09.12, 22:21 Przecież nikt wam tam nie karze mieszkać , a niech sobie mieszkają , wolność wyboru jest . Mnie takie miejsce na pewno by nie odpowiadało . Wolę inne rozrywki . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Budują 14.09.12, 14:03 Z pewnością nie każdy ma ochotę na zamieszkanie w takim miejscu. Są już w tej chwili osiedla zamknięte ,gdzie nie wejdziesz nie zaproszony przez lokatora.Może jest na takich osiedlach bezpieczniej ,i kulturalniej. Chociaż mieszkanie w bloku ma swoje plusy i minusy , i nie ważne czy to pokomunistyczne osiedla ,czy nowe zamknięte enklawy. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Budują 14.09.12, 18:26 Ja też nie mam zamiaru nigdzie się wyprowadzać. Chyba ,że wygram w lotto ,to dom sobie na wsi kupię. O wątpliwych urokach mieszkania w bloku mam wyrobione zdanie. Odpowiedz Link
lidka449 Re: Budują 14.09.12, 18:35 nie podoba mi się takie "budownictwo" z naciskiem na katolickie, no czyj to pomysł ? Odpowiedz Link