tadeusz_ski.51 10.03.13, 17:18 kupując towary wytworzone w Polce, da pracę 21-szemu, może kuzynowi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 A na marginesie powiem, 10.03.13, 17:24 że każdy zdrowy na umyśle człowiek, mógł przewidzieć z góry, że obce sieci handlowe będą nam sprzedawały głównie obce towary, gdyż miały podpisane umowy długoterminowe z producentami zanim ulokowały się w Polsce. Odpowiedz Link
darima_ka Re: A na marginesie powiem, 10.03.13, 18:34 Jeśli produkty nasze będą zdrowe i tanie ,to j mogę kupować nasze. Po kilku latach obecności na naszym rynku Biedronka reklamuje się w tv , że większość towarów sprzedaje od polskich producentów? Nie sprawdzałam tego,ale wiem że cytrusy u nas nie rosną Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: A na marginesie powiem, 11.03.13, 13:40 Ja się tylko pytam dlaczego oni są zwolnieni z podatków, kasę zarabiaj w Polsce ,a podatków nie płacą! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: A na marginesie powiem, 11.03.13, 18:43 Bo to firmy zachodnie. Takie mamy prawo, ulgi i przywileje należą się obcym. Klasyczny przykład traktowania Polaków przez kolejne polskie rządy. Odpowiedz Link
polnaro Re: A na marginesie powiem, 11.03.13, 19:48 A może coś z tym można zrobić? Wkurza to tysiące osób i .....co? Odpowiedz Link
darima_ka Re: A na marginesie powiem, 11.03.13, 20:21 Ten proceder jest stosowany nie tylko w handlu, wiele firm zagranicznych funkcjonuje do czasu póki są zwolnieni z podatków ,po tym okresie zwijają interes i z Polski się ewakuują. Zmienić to chyba może tylko Sejm i minister finansów odpowiedni ustawą? Ps. Witaj Polnaro. Odpowiedz Link
darima_ka Całkiem po cichu to przeszło? 17.03.13, 10:27 zpp.net.pl/pl/Aktualnosci/LIST-OTWARTY-DO-PREMIERA-PIECHOCINSKIEGO-W-SPRAWIE-PATRIOTYZMU-GOSPODARCZEGO Odpowiedz Link