tropem_misia1 20.03.13, 05:56 czy to tylko grożenie paluszkiem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 20.03.13, 06:49 Raczej grożenie paluszkiem. Banksterskie mafie inicjują wszystkie wojny. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: a teraz 21.03.13, 06:50 Tak się będą straszyć.... Ameryka zaangażowana gdzie indziej ,i wojny na razie nie chce. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Cynicznie lecz logicznie 21.03.13, 16:13 odpowiem co myślę o tej sprawie. Likwidacja "czerwonej Korei" i połączenie obu państw jest możliwa w przypadku dużego zmniejszenia ludności Korei Północnej, inaczej gospodarka Południa nie udźwignie tego zjednoczenia. Gdy USA poczuje się realnie zagrożone, wybije połowę północnych Koreańczyków i będzie po sprawie. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Cynicznie lecz logicznie 21.03.13, 17:35 Po niezbyt udanej kampanii w Iraku USA nie bardzo chętnie zaangażują się w Korei? Zjednoczenie obu Korei chyba nie jest możliwe , masz racje. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 30.03.13, 09:22 Stany Zjednoczone zapowiedziały, że udzielą pełnego wsparcia Korei Południowej, jeżeli dojdzie do jakiegokolwiek ataku ze strony Phenianu. Rzecznik Biura Bezpieczeństwa Narodowego oświadczył, że sprawa traktowana jest poważnie Odpowiedz Link
zak-1 Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 30.03.13, 10:56 Jeśli USA coś traktują poważnie to wojna jest pewna i stawiałbym raczej na Amerykanów . Podobno mają jakieś nowe bronie do przetestowania . Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Ten skubaniec 30.03.13, 22:08 Kim Dzong Un chyba podczytał mojego posta, w którym pisałem, że zjednoczenie obu państw koreańskich będzie możliwe, gdy Amerykanie wybiją połowę obywateli "czerwonej Korei"! Podczytał i do tego zmierza! Widzieliście cwaniaka? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 30.03.13, 22:13 a mówiąc poważnie, te groźby Phenianu są śmiechu warte! Może i mają ze dwie bombki atomowe, pytanie jest, czy dadzą radę je użyć? A jeśli nawet to jest po nich. To nie Wietnam, który wspierały Chiny i Rosja, te państwa już widzą nieobliczalność przywódcy Korei Płn. i odcinają się od poparcia jego awanturniczej polityki. -- Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 31.03.13, 07:28 Bo to jakieś szaleniec ten Kim Dzong Un,czy on sobie nie zdaje sprawy z tego że jego atak musi się spotkać z odzewem zarówno Korei Południowej, jak i Stanów Zjednoczonych. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 31.03.13, 10:46 A jednak gdyby jaka kolejna wojna wybuchła, to my jako koalicjanci znów będziemy ginąć? Odpowiedz Link
zak-1 Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 31.03.13, 11:10 Pustki w skarbcu więc myślę ,że teraz nasi by dobrze pomyśleli zanim by się dali wkopać w kolejną wojenkę . Ale wszystko możliwe znając poprawnosć TUska . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 31.03.13, 11:14 Mamy zobowiązania wobec koalicjanta bez względu na finanse? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Zwiększone możliwości odstraszania... 31.03.13, 20:22 Niech tylko przyjdzie lato, to zobaczycie jak będą odstraszane! Mówił mi znajomy policjant, że mają nowe aparaty! Najnowocześniejsze! O takie jak poniżej Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Chiny: 02.04.13, 21:12 Chińska armia w stanie najwyższej gotowości bojowej ze względu na groźby nieprzewidywalnego sąsiada. Odpowiedz Link