Dodaj do ulubionych

Nierozważna żona

17.06.13, 23:00
Wczoraj (jestem jak wiecie, albo i nie wiecie, w kraju na urlopie) wydobywałem się z domu ostatni. Już miałem wychodzić, jak z pokoju dobiegł mego nosa niespodziewany swąd. Rzecz jasna próbowałem zlokalizować przyczynę. Sprawdziłem wszystkie pomieszczenia, wyszedłem na balkon, na korytarz i ponownie zacząłem sprawdzać pokoje. Wyłączając komputer z kontaktu, nagle zauważyłem strużkę dymu z fotela i już byłem podwójnie w domu. Okazało się, że żona zostawiła lusterko stroną powiększającą ku oknu, które zadziałało jak soczewka powiększająca. Ognisko lusterka znalazło się na oparciu fotela i świecące ostro słoneczko skorzystało z okazji by puścić nasze mieszkanie z dymem. Moja spostrzegawczość uchroniła nas od czerwonego kura. Po zejściu się domowników zrobiłem zebranie p-poż i pouczyłem o stosowaniu zasad przeciwpożarowych.

Miejcie to na uwadze opuszczając swoje domostwa.
Obserwuj wątek
    • czarek-sz Re: Nierozważna żona 17.06.13, 23:33
      Co ma wisieć nie utonie strzeżonego Pan Bóg strzeże. Słuszna uwaga, bardzo słuszna, by zwracać uwagę nawet na pozornie wydawające się nic nie znaczące drobiazgi. Sęk w tym, że jak na wstępie - że co ma wisieć nie utonie wink i cała para w gwizdek.
      • tropem_misia1 Re: Nierozważna żona 18.06.13, 05:04
        Przyczyna pożaru w.w.
        Rzeczywiście można przegapić taki drobiazg.
        Drobiazg , a potem jaka tragedia.
    • darima_ka Re: Nierozważna żona 19.06.13, 17:59
      Kurna to miałeś szczęście ,że zauważyłeś.
      Zobaczcie jak nie wiele potrzeba żeby cały dobytek
      z dymem poszedł.
      • al.1 Re: Nierozważna żona 20.06.13, 22:44
        Uważam, że na takich lusterkach powinno być ostrzeżenie, podobnie jak na workach plastykowych przestrzegających przed uduszeniem się w nich dzieci.
        • rena-ta49 Re: Nierozważna żona 21.06.13, 06:46
          Ostrzeżenie dla żon, by nie zostawiały na fotelach? smile
        • rena-ta49 Re: Nierozważna żona 21.06.13, 13:24
          Dla własnego bezpieczeństwa przyklej nalepkę z ostrzeżeniem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka