Dodaj do ulubionych

"WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI"

19.10.13, 12:06
Oglądałem w sobotę.Świetny film,bardzo dobrze zrobiony,świetne kreacje aktorskie,Mirosław Baka w roli dyrektora stoczni GENIALNY.
Film bardzo rzetelnie pokazuje historię tamtych dni,godny uwagi,szczególnie poleciłbym młodzieży która nie zna tych lat.

Czy zasługuje na Oskara,może.
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 19.10.13, 12:39
      A tu znów się ośmieszył:
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/heathrow-odpowiada-walesa-poddany-takim-samym-procedurom-jak-inni-pasazerowie,363576.html
      www.tvn24.pl/walesa-po-incydencie-na-lotnisku-wrzucilem-majtki-skarpetki-dziurawe-wyciagali-to-i-pokazywali,364054,s.html
      • lvova Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 19.10.13, 12:41
        Dorka ale ja mówię o filmie,nie o prezydencie Wałęsie.
        • darima_ka Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 19.10.13, 12:48
          Wiem,Wałęsa w Londynie był na pokazie tego filmu.
          Filmu nie widziałam ,ale czytam w necie różne opinie,
          są dobre,ale więcej jest chyba tych mniej zachwycających się tym filmem.
          • czarek_sz Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 19.10.13, 13:17
            Warto porównać film z najnowszą książką historyka doktora Cenckiewicza 'Wałęsa człowiek z teczki'. Ale to tylko dla potrafiących myśleć bez politycznego zacietrzewienia bo widać po wpisach co niektórych że nie każdy do tego się nadaje.
            Osobiście na gniota Wajdy o Bolku nie pójdę natomiast książkę dr Cenckiewicza bardzo chętnie kupię i przeczytam z zainteresowaniem.
            • rena-ta49 Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 09:08
              Osobiście zdecydowanie wole przeczytać książkę ,
              niz obejrzeć film.Film zazwyczaj mocno okrojony
              z niektórych ciekawych faktów.
              W kinie denerwują mnie zbyt długie reklamy i
              niekulturalne zachowanie się widzów.

• rena-ta49 Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 08:33
      Wiele osób mówi ,ze to najgorszy film Wajdy.
      • tropem_misia1 Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 08:36
        ja nic nie mówię , bo wyskrobałam Wajdę z rzeczywistości.......za konia .O!
        I nic mię nie obchodzi co wajda robi.O!
        • darima_ka Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 11:23
          Przypomnij Tropciu o co chodzi z tym koniem?
          • czarek_sz Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 11:35
            Pewnie chodzi Jej o 'Lotną' gdzie Wajda próbował udowodnić że polska kawaleria szarżowała z lancami i szabelkami na niemieckie czołgi co było wierutnym łgarstwem. Nie pierwszy łgarstwem pieszczocha komuchów Andrzeja Wajdy.
            • tropem_misia1 Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 11:45
              Tekst linka
              • darima_ka Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 15:40
                Zapomniałam o tym fragmencie filmusad
                • tropem_misia1 Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 15:45
                  Ja pamiętam.
                  Nie jestem wstanie wymazać.......
            • darima_ka Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 20.10.13, 15:39
              Nie ,chodzi o film "Popioły"
              Tu jest ten fragment filmu:
              chomikuj.pl/Kotusia/STREFA+WEGETARIANINA/*c2*ab+PRAWA+ZWIERZ*c4*84T+*c2*bb/Popio*c5*82y%281965%29+Andrzej+Wajda+bezsensowne+zabicie+*c5*bcywego+konia+na+potrzeby+filmu,1968290271.avi%28video%29
    • darima_ka Jesli zdobędzie tyle nagród ,wtedy podyskutujemy 20.10.13, 15:49
      www.tvn24.pl/trzy-nagrody-w-kilka-godzin-dla-idy-to-maly-klejnot,364518,s.html
    • darima_ka Kto kupił Wałesę? 24.10.13, 13:54
      www.nie.com.pl/43-2013/kto-kupil-walese
      • tropem_misia1 Re: Kto kupił Wałesę? 24.10.13, 18:07
        "Aktor Robert Więckiewicz, wybitnie odgrywający Wałęsę, zmierzył się z zadaniem trudniejszym niż udawanie nosorożca po wylewie fruwającego na paralotni."

jakie bujne określenie smile)))))))))))))
        • czarek_sz Re: Kto kupił Wałesę? 24.10.13, 18:39
          W sumie to ciekawe, jak sprawa kupionych praw przez jednych a wykorzystanych przez innych się zakończy. Myślę że Wajda może spać spokojnie bo jego ciągać nie będą, nie musiał o tym wiedzieć. Ale Wałęsaty wiedział a nie powiedział więc to Bolek może zostać przez amerykańską wytwórnię puszczony w skarpetkach i z domu przy Polance przenieść się z Danką pod most.
          • darima_ka Re: Kto kupił Wałesę? 24.10.13, 19:00
            Jak nie cierpię Urbana ,to czasem w tym szmatławcu "NIE" coś ciekawego można
            się doszukać.
            Sama jestem ciekawa,chyba że nasz noblista liczy na to ,że tak jak z tym podatkiem ujdzie mu to płazem?
    • ls48 Re: "WAŁĘSA.CZŁOWIEK Z NADZIEI" 24.10.13, 19:20
      Też obejrzalam i film mi sie podobal.Szczegolnie cenne byly wplecione wątki dokumentalne.Główny bohater grajacy L Wałęse....genialny....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka