al.1 29.11.13, 21:03 Jest rozpowszechniona fałszywa opinia na temat anginy. Poniższy artykuł wyjaśnia wiele rzeczy, o których przeciętny Polak nie ma pojęcia: www.eioba.pl/a/1q75/angina-genetyczne-czyszczenie-dna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Plusy anginy 29.11.13, 21:21 Przed laty kilka razy chorowałem na anginę i za każdym była ona bardzo dokuczliwa, dwie z nich zapamiętałem szczególnie. Dwa razy miałem anginę z ropnym zapaleniem gardła /migdałków/ i z tak potwornym bólem przy przełykaniu że chciałem umrzeć. I chociaż minęło wiele lat to do dziś to pamiętam. Nigdy więcej anginy Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Plusy anginy 29.11.13, 22:18 Co to za strona netowa i co to za wypociny? Angina dobrze nie wyleczona potrafi poważnie i trwale uszkodzić serce. Mięsień sercowy. O innych trwałych śladach w organiźmie nawet nie ma co mówić. Odpowiedz Link
zak-1 Re: Plusy anginy 29.11.13, 22:25 Ja tam wolę się trzymać od chorób z daleka , przykre wspomnienia po nich mam niech tam angina innych sobie plusuje . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Plusy anginy 30.11.13, 11:36 zak-1 napisał: > Ja tam wolę się trzymać od chorób z daleka , przykre wspomnienia po nich mam > niech tam angina innych sobie plusuje . Ja też tak uważam,kto lubi być chorym? Na chorowanie i samoleczenie można by sobie pozwolić pod warunkiem ze się nie pracuje? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Plusy anginy 30.11.13, 11:37 Też słyszałam o uszkadzaniu serca,ale co naukowiec to inne tezy. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Plusy anginy 30.11.13, 17:28 Dari. Najgorsze u dzieci. Niedoleczone, jedna druga, zostawia slady na sercu. Osłabai mięsień sercowy. Może doprowadzić do arytmi serca. A u wszystkich poważne ryzyko, zapalenia worka osierdziowego serca. To tak samo jak ciężka grypa niedoleczona, niewyleżana. Przecież znane powiedzenie że - "liże stawy, ale kąsa serce". Odpowiedz Link
al.1 Re: Plusy anginy 30.11.13, 22:00 Przeslanie jest takie (autorki, która wypraktykowala leczenie anginy), zeby tego nie robic antybiotykami, tylko pomóc organizmowi naturalnymi metodami wzmacnijacymi go (organizm). Ja sie zawsze trzymalem z daleka od antybiotyków i tylko naturalnymi metodami sie kurowalem (m.in. witamina C ale z jarzyn i owoców bogatych w nia). -- Anioł Struś zawsze chowa głowę w piasek, gdy zaczyna się dziać coś niedobrego Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Plusy anginy 30.11.13, 22:18 Jeszcze nawet w Polsce. Przed latami piędziesiątymi XX wieku. Antybiotyki były nieznane. Opowioadano sobie dopiero legendy o jakiejś "penicylinie" w Ameryce. Dzieci [dorośli też] umierały na tak zwanego "krupa". Czyli ropną anginę bakteryjną w gardle, migdałkach itd. Dusił je KRUP! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Plusy anginy 30.11.13, 07:34 Wszystko fajnie ,tylko jak chodzić z anginą kiedy gorączka wysoka człowieka rozkłada na łopatki? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Plusy anginy 30.11.13, 07:38 rena-ta49 napisała: > Wszystko fajnie ,tylko jak chodzić z anginą kiedy gorączka wysoka > człowieka rozkłada na łopatki? ------------------ Mnie tam na łopatki może nawet rozłożyć Renia... co mi tam, wcale sie nie boję! Odpowiedz Link