Dodaj do ulubionych

Plusy anginy

29.11.13, 21:03
Jest rozpowszechniona fałszywa opinia na temat anginy. Poniższy artykuł wyjaśnia wiele rzeczy, o których przeciętny Polak nie ma pojęcia:

www.eioba.pl/a/1q75/angina-genetyczne-czyszczenie-dna
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Plusy anginy 29.11.13, 21:21
      Przed laty kilka razy chorowałem na anginę i za każdym była ona bardzo dokuczliwa, dwie z nich zapamiętałem szczególnie. Dwa razy miałem anginę z ropnym zapaleniem gardła /migdałków/ i z tak potwornym bólem przy przełykaniu że chciałem umrzeć. I chociaż minęło wiele lat to do dziś to pamiętam. Nigdy więcej anginy smile
    • grzech_o_1 Re: Plusy anginy 29.11.13, 22:18
      Co to za strona netowa i co to za wypociny?
      Angina dobrze nie wyleczona potrafi poważnie i trwale uszkodzić serce. Mięsień sercowy.
      O innych trwałych śladach w organiźmie nawet nie ma co mówić.
      • zak-1 Re: Plusy anginy 29.11.13, 22:25
        Ja tam wolę się trzymać od chorób z daleka , przykre wspomnienia po nich mamwink
        niech tam angina innych sobie plusuje .
        • darima_ka Re: Plusy anginy 30.11.13, 11:36
          zak-1 napisał:

> Ja tam wolę się trzymać od chorób z daleka , przykre wspomnienia po nich mamwink
          > niech tam angina innych sobie plusuje .

Ja też tak uważam,kto lubi być chorym?
          Na chorowanie i samoleczenie można by sobie
          pozwolić pod warunkiem ze się nie pracuje?
      • darima_ka Re: Plusy anginy 30.11.13, 11:37
        Też słyszałam o uszkadzaniu serca,ale co naukowiec to inne tezy.
        • grzech_o_1 Re: Plusy anginy 30.11.13, 17:28
          Dari. Najgorsze u dzieci. Niedoleczone, jedna druga, zostawia slady na sercu. Osłabai mięsień sercowy. Może doprowadzić do arytmi serca.
          A u wszystkich poważne ryzyko, zapalenia worka osierdziowego serca.
          To tak samo jak ciężka grypa niedoleczona, niewyleżana. Przecież znane powiedzenie że - "liże stawy, ale kąsa serce".
          • darima_ka Re: Plusy anginy 30.11.13, 19:09
            A niedoleczona grypa to zapalenie płuc.
          • al.1 Re: Plusy anginy 30.11.13, 22:00
            Przeslanie jest takie (autorki, która wypraktykowala leczenie anginy), zeby tego nie robic antybiotykami, tylko pomóc organizmowi naturalnymi metodami wzmacnijacymi go (organizm). Ja sie zawsze trzymalem z daleka od antybiotyków i tylko naturalnymi metodami sie kurowalem (m.in. witamina C ale z jarzyn i owoców bogatych w nia).

--
            Anioł Struś zawsze chowa głowę w piasek, gdy zaczyna się dziać coś niedobrego
            • grzech_o_1 Re: Plusy anginy 30.11.13, 22:18
              Jeszcze nawet w Polsce. Przed latami piędziesiątymi XX wieku. Antybiotyki były nieznane. Opowioadano sobie dopiero legendy o jakiejś "penicylinie" w Ameryce. Dzieci [dorośli też] umierały na tak zwanego "krupa". Czyli ropną anginę bakteryjną w gardle, migdałkach itd. Dusił je KRUP!
    • rena-ta49 Re: Plusy anginy 30.11.13, 07:34
      Wszystko fajnie ,tylko jak chodzić z anginą kiedy gorączka wysoka
      człowieka rozkłada na łopatki?
      • tadeusz_ski.51 Re: Plusy anginy 30.11.13, 07:38
        rena-ta49 napisała:
        > Wszystko fajnie ,tylko jak chodzić z anginą kiedy gorączka wysoka
        > człowieka rozkłada na łopatki?
        ------------------
        Mnie tam na łopatki może nawet rozłożyć Renia... co mi tam, wcale sie nie boję!
        https://emoty.blox.pl/resource/gwizdze.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka