Dodaj do ulubionych

Mariusz Kamiński zachował immunitet

10.06.14, 14:27
wpolityce.pl/polityka/200008-duza-niespodzianka-i-porazka-platformy-w-sejmie-mariusz-kaminski-nadal-z-immunitetem-zawiedli-poslowie-po
Podczas tego posiedzenia kapturowych Kamiński musiał przedstawić tuskowej szajce argumenty nie do odrzucenia aby wniosek o uchylenie immunitetu upadł. Może coś wkrótce przecieknie ,wycieknie na ten temat ?
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Żeby prakuratora była taka gorliwa 10.06.14, 14:32
      W ściganiu prawdziwych przestępców i potencjalnych morderców,
      to może nie byłaby obiektem pośmiewiska.
      www.tvn24.pl/prokuratura-nie-sciga-drogowego-pirata-wykroczenia-ktore-nie-wypelniaja-znamion-przestepstwa,437591,s.html
    • rena-ta49 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 10.06.14, 14:38
      Zastanawiam się po co był ten cały spektakl?
      • czarek_sz Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 10.06.14, 14:49
        Czuję że wyłamało się SLD. Przecież Oleksy wiedział co mówił do Gudzowatego - że Oluś to krętacz i choćby nie wiem jak bardzo się starał to nie wykaże - nie wyliczy się skąd wziął kasę na to wszystko co ma. Pociągnęliby Kwacha Kwach pociągnąłby innych. Więc pomyśleli że lepiej nie wywoływać wilka z lasu smile
        • rena-ta49 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 10.06.14, 15:38
          Raczej uratowano przed praniem brudów rodzine Kwaśniewskich
          • czarek_sz Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 10.06.14, 15:59
            Nie wątpisz że Kwaśniewscy mają dużą wiedzę w temacie afery korupcja itd. W końcu Kwas dziesięć lat był Prezydentem.
        • skuter44 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 10.06.14, 17:26
          Poniżej czytam spiskową wizję najnowszych dziejów korupcji i bogacenia się władców RP.
          Póki nie zobaczę dowodów ..... nie uwierzę.

"Czarek pisze:
          Czuję że wyłamało się SLD. Przecież Oleksy wiedział co mówił do Gudzowatego - że Oluś to krętacz i choćby nie wiem jak bardzo się starał to nie wykaże - nie wyliczy się skąd wziął kasę na to wszystko co ma. Pociągnęliby Kwacha Kwach pociągnąłby innych. Więc pomyśleli że lepiej nie wywoływać wilka z lasu smile
          "
          • czarek_sz Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 10.06.14, 18:18
            Jak Tomasz, jak dziecko. Dowodami są nagrania z podsłuchów /legalnych podsłuchów/ - ogromny materiał operacyjny o którym wszyscy wiedzą tylko Skuter nie wie smile
            wpolityce.pl/polityka/200046-stanislaw-janecki-mariusz-kaminski-i-kierowane-przez-niego-cba-dotkneli-tylko-wierzcholka-gory-podejrzanych-interesow-kwasniewskich-teraz-trzeba-je-wyjasnic-do-konca
            Jak myślisz ,jaki w tym ma interes Kamiński który chce żeby odtajnić materiały w/w śledztwa a jaki interes ma PO które z uporem maniaka i z pianą na pysku odmawia odtajnienia ? sory ale ślimak by zrozumiał w czym rzecz.
            • rena-ta49 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 11.06.14, 06:59
              A ja się zastanawiam dlaczego to wszystko utajnione,
              Sejm wybrany w powszechnych wyborach funduje nam tajne glosowania?
              • tadeusz_ski.51 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 11.06.14, 07:10
                Bo Sejm ma prawo chronić dobre imię posłów oraz osób powiązanych z posłami, więc z tego prawa korzysta. I chroni... przestępców z własnych szeregów oraz byłych prominentów politycznych. W myśl zasady "dziś on a jutro mogę być ja"
                • rena-ta49 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 11.06.14, 13:34
                  tadeusz_ski.51 napisał:

> Bo Sejm ma prawo chronić dobre imię posłów oraz osób powiązanych z posłami, wię
                  > c z tego prawa korzysta. I chroni... przestępców z własnych szeregów oraz byłyc
                  > h prominentów politycznych. W myśl zasady "dziś on a jutro mogę być ja"

Chyba masz rację ,zwłaszcza w świetle ten wypowiedzi:
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114875,16133183,Kaminski__Tusk_wiedzial_o_akcji_z_Kwasniewskimi__Chwalil.html
                • darima_ka Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 11.06.14, 21:31
                  tadeusz_ski.51 napisał:

> Bo Sejm ma prawo chronić dobre imię posłów oraz osób powiązanych z posłami, wię
                  > c z tego prawa korzysta. I chroni... przestępców z własnych szeregów oraz byłyc
                  > h prominentów politycznych. W myśl zasady "dziś on a jutro mogę być ja"

Nic dodać!
                  • czarek_sz Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 11.06.14, 21:41
                    Tadek stwierdził że polski Sejm to zorganizowana grupa przestępcza. Mocne słowa.
    • darima_ka Wyniki głosowania: 10.06.14, 18:41
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,16130960.html?i=2
      • czarek_sz Kwach ma już adwokata 11.06.14, 22:01
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16139048,Wipler_o_willi_Kwasniewskich__Bylem_wstrzasniety_nie.html#BoxWiadTxt
        "- Jeżeli ktoś zionie nienawiścią i z natury postępuje emocjonalnie, nienawidząc określonych kręgów ludzi, to robienie jego szefem służby specjalnej może być tylko intencjonalne żeby działał przeciwko nim - mówił w programie "Kropka nad i" w TVN 24 Ryszard Kalisz. W ten sposób odniósł się do akcji CBA i "nielegalnego" zakupu willi w Kazimierzu Dolnym przez Jolantę i Aleksandra Kwaśniewskich."

Musiało zaboleć czerwonego knura że tak się zapienił smile
        • rena-ta49 Re: Kwach ma już adwokata 12.06.14, 14:01
          A ja sadziłam ,że jego adwokatem Giertych zostaniesmile
          • czarek_sz Re: Kwach ma już adwokata 12.06.14, 14:09
            To niewykluczone. Dzisiaj Józwa Oleksy się kaja i broni Kwacha, sami zainteresowani również zabrali głos - śledztwo było nielegalne /skąd my to znamy smile/to podła bezprzykładna nagonka polityczna a my czyści jak łza są jak kryształ jak źródlana woda jak Sawicka zawsze dziewica big_grin
            • rena-ta49 Re: Kwach ma już adwokata 12.06.14, 14:15
              Ale musisz przyznać ,że chociaż nieliczni,to są w Sejmie ludzie którzy jednak chcą walki z korupcją,
              czego najlepszy dowód głosowanie w Sejmie.
              • czarek_sz Re: Kwach ma już adwokata 12.06.14, 14:27
                Oczywiście że nie brak takich /z innych niż PiS ugrupowań oczywiście/ ale myślę że nie tylko to przeważyło że Kamiński immunitetu nie stracił. Wielu ma dużo do stracenia a Kamiński ma dużą wiedzę na temat korupcji na szczytach władzy więc pozbawiony immunitetu z pewnością by nie milczał jakby życzył sobie tego tuskowy pachołek Wojtunik.
                • rena-ta49 Re: Kwach ma już adwokata 12.06.14, 14:32
                  Zapewne wiedzę to ona ma,skończyłoby się wybiciem szamba.
                  • czarek_sz Re: Kwach ma już adwokata 12.06.14, 14:49
                    Oby nastąpiło to jak najszybciej w co nie bardzo chce mi się wierzyć. Mafia wciąż trzyma się mocno i na pewno tanio skóry nie sprzeda. Społeczne poparcie jest do tego potrzebne i to czynne.
    • darima_ka (p)osły podobno nie wiedziały za czym głosowaly? 12.06.14, 18:34
      Nawet w-ce min.sprawiedliwości nie wie za czym głosuje,
      i my takich debili utrzymujemy z naszych podatków.
      • czarek_sz Re: (p)osły podobno nie wiedziały za czym głosowa 12.06.14, 20:02
        Wywiad z Mariuszem Kamińskim :
        wpolityce.pl/polityka/200397-mariusz-kaminski-zglaszam-sie-na-swiadka-w-procesie-przeciwko-kaliszowi-on-klamie-i-manipuluje-opinia-publiczna-nasz-wywiad
        "Komisja śledcza?
        Tak. Uważam, że jedynym rozwiązaniem, najlepszym z punktu widzenia opinii publicznej, jest jawnie działająca komisja śledcza. Żeby ludzie mogli bezpośrednio wyrobić sobie pogląd w tej sprawie. Dotychczasowe działania prokuratury pokazują, że cała sprawa jest manipulowana."

Dziś Fakty podały że PO odrzuca możliwość powołania komisji śledczej w tej sprawie. Postkomuna plus kolaboracja zwiera szeregi aby chronić złodzieja z wysokiej półki. We własnym interesie to robi bo nie państwa którym rządzi.
        • bezloginu7 Re: (p)osły podobno nie wiedziały za czym głosowa 12.06.14, 20:48
          Ciekawe co ten tchórz ma na sumieniu ?
          Boi się sam oddać immunitet ?
          Jeżeli jest czysty jak łza, to powinien oddać immunitet bez najmniejszych obaw i w spokoju czekać na rozwój sytuacji.
          • darima_ka Re: (p)osły podobno nie wiedziały za czym głosowa 12.06.14, 22:04
            bezloginu7 napisał(a):

> Ciekawe co ten tchórz ma na sumieniu ?
            > Boi się sam oddać immunitet ?
            > Jeżeli jest czysty jak łza, to powinien oddać immunitet bez najmniejszych obaw
            > i w spokoju czekać na rozwój sytuacji.

A co mają na sumieniach ci tchórze którzy utajniają posiedzenie sejmu?Tto jedna z najczarniejszych kart parlamentu po 1989 r.
          • darima_ka Mariusz Kamiński, który skrzywdził człowieka prost 12.06.14, 22:11
            doszło nawet do tego, że prości ludzie, Rycho i Zbycho, nie mogli spokojnie porozmawiać na cmentarzu!

Który skrzywdziłeś człowieka prostego... spisane będą czyny i rozmowy.. - pisał Miłosz
            Strasznie skrzywdził Mariusz Kamiński prostych ludzi.
            Sprawdzał legalność majątku prostego człowieka Aleksandra K., w Kazimierzu nad Wisłą.
            Na ławce pod Sejmem przyłapał na przyjmowaniu łapówki prostą kobiecinę Beatę S., raniąc przy tym miłość (do pieniędzy) rzeczonej prostej kobiety.
            W jednym z warszawskich szpitali złapał za rękę innego prostego człowieka, Mirosława G., którego jedyna winą też było przyjmowanie łapówek od pacjentów.
            Doszło nawet do tego, że prości ludzie nie mogli sobie porozmawiać na stacji benzynowej ani na cmentarzu, bo byli tam podsłuchiwani, jak chociażby prosty łodzianin Miro czy prości wrocławianie Rycho i Zbycho.
            Te i podobne represje sprawiły, że człowiek prosty drżał z niepokoju i zrywał się w nocy na najmniejszy szmer, w obawie czy agenci CBA po niego nie idą.
            Dopiero po zwycięstwie wyborczym PO i odsunięciu Mariusza Kamińskiego z CBA, zaprzestano gnębienia prostych ludzi, a strach padł na prawdziwych przestępców. Do więzienia trafił przestępca, który sprywatyzował batonik za 95 groszy, na szkodę sieci handlowych - i należy jedynie ubolewać, że naczelnik więzienia pomógł mu się stamtąd wydostać. Surowa odpowiedzialność spotkała też sprawcę afery złomowej, w którą zamieszany był niejaki Radosław Agatowski, kradnący różne żelastwa z podwórek sąsiadów.
            W sieci wpadł też przestępca z sieci, który żartował z Najjaśniejszego Pana Prezydenta Rzeczypospolitej. Agenci wpadli do jego mieszkania o szóstej rano razem z drzwiami i futryną.
            Prosty człowiek mógł wreszcie odetchnąć i zasnąć spokojnie, w poczuciu, że sprawiedliwości staje się zadość...

januszwojciechowski.salon24.pl/589563,mariusz-kaminski-ktory-skrzywdzil-czlowieka-prostego
            • m.maska Re: Mariusz Kamiński, który skrzywdził człowieka 12.06.14, 22:30
              Sliczny tekscik smile
              • darima_ka Re: Mariusz Kamiński, który skrzywdził człowieka 12.06.14, 22:55
                czy nie ma w nim prawdy?
                • m.maska Re: Mariusz Kamiński, który skrzywdził człowieka 13.06.14, 00:34
                  Sama esencja uncertain
            • czarek_sz Re: Mariusz Kamiński, który skrzywdził człowieka 12.06.14, 23:06
              Jeszcze kioskarka ścigana przez skarbówkę - za pięć groszy smile
              • darima_ka Re: Mariusz Kamiński, który skrzywdził człowieka 13.06.14, 16:17
                czarek_sz napisał:

> Jeszcze kioskarka ścigana przez skarbówkę - za pięć groszy smile

Dokładnie!
                Złodzieje z rządowych ław,którzy robią wały na miliony mogą spać spokojnie!
                • czarek_sz Re: Mariusz Kamiński, który skrzywdził człowieka 13.06.14, 16:28
                  Z rządowych i z samorządowych również :
                  wpolityce.pl/polityka/200504-uklad-warszawski-nie-bylo-glowni-bohaterowie-korupcyjnego-skandalu-uniewinnieni-kolejna-afera-sprzed-lat-posprzatana
                  darima_ka napisała:

> czarek_sz napisał:
                  >
                  > > Jeszcze kioskarka ścigana przez skarbówkę - za pięć groszy smile
                  >
                  > Dokładnie!
                  > Złodzieje z rządowych ław,którzy robią wały na miliony mogą spać spokojnie!
                  >
                  >
            • ravenheart1 Re: Mariusz Kamiński, który skrzywdził człowieka 16.06.14, 22:42
              zapomniałaś dodać m.in.

który szukając układu nie zawahał się przed sfałszowaniem dokumentów urzędowych, a jak trzeba było udowodnić korupcję przed upiciem człowieka i podrzuceniem mu rzekomej łapówki ..

cel może i był szczytny - ale metody klasycznie SB-eckie ...
          • darima_ka Re: (p)osły podobno nie wiedziały za czym głosowa 13.06.14, 16:23
            bezloginu7 napisał(a):

> Ciekawe co ten tchórz ma na sumieniu ?
            > Boi się sam oddać immunitet ?
            > Jeżeli jest czysty jak łza, to powinien oddać immunitet bez najmniejszych obaw
            > i w spokoju czekać na rozwój sytuacji.

Żeby mogli mu zafundować tajny proces,tak jak utajniono wszystko w sejmie?
            Jeśli ma dojść do wyjaśnienia tej sprawy, to najpierw niech odtajnią dotyczącej jej materiały. By opinia publiczna mogła się z nimi zapoznać
            • czarek_sz Re: (p)osły podobno nie wiedziały za czym głosowa 13.06.14, 16:31
              Co się dziwisz Darimo komuch komucha zawsze będzie bronił nawet bezinteresownie. Bo czerwone pająki już tak mają smile
            • skuter44 Kamiński rozegrał Sejm po swojej myśli 17.06.14, 06:51
              darima_ka napisała:
              ****Żeby mogli mu zafundować tajny proces, tak jak utajniono wszystko w sejmie?

Człowiek uczciwy żadnego procesu się nie będzie bał. A Kamiński walczył o utrzymanie immunitetu by w ten sposób obronić się przed sprawą sądową do końca kadencji posła.
              Sprawa ma charakter utajniony to i posiedzenie o rozpatrzeniu wniosku o uchylenie immunitetu musiało być utajnione. Na tym posiedzeniu nie mogło być punktu - dyskusja. Mariusz Kamiński jedynie mógł złożyć wyjaśnienia. Wykorzystał świetnie (dla zobrazowania zasług CBA) znane mu a nie znane posłom informacje ze sprawy Kwaśniewskich. Sprawy która została umorzona.

****Jeśli ma dojść do wyjaśnienia tej sprawy, to najpierw niech odtajnią dotyczącej jej materiały. By opinia publiczna mogła się z nimi zapoznać.
              Jak mogą odtajnić sprawę która składa się z zeznań i dowodów przedstawionych przez CBA ?
              Przecież to było niemożliwe bo równało by się odkryciu metod śledczych CBA , a może i zastosowanych brudnych i bezprawnych metod o które teraz jest sprawa. Wiedział o tym
              JK i (robiąc z siebie ofiarę) śmiało zgłaszał wniosek o odtajnienie, wiedząc że jest ono niemożliwe.
              Robi z siebie męczennika. Dziw, że .... to kupuje.
              • skuter44 Re: Kamiński rozegrał Sejm po swojej myśli 17.06.14, 07:14
                Poprawka w poniższym wpisie:
                jest - JK
                winno być - Mariusz Kamiński
    • ravenheart1 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 16.06.14, 22:39
      a ja się dziwię że sejm nie pozwolił tej PiS-owskiej męcie na obronę swojego rzekomego dobrego imienia - teraz ten pajac naprawdę jest gotów uwierzyć, że się go boją ...
      • czarek_sz Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 17.06.14, 08:08
        Ciekawi mnie jaki masz w tym interes żeby tak zawzięcie jak polskojęzyczne i postkomuna na wszelkie możliwe sposoby bronić patologicznych i szkodliwych dla Polski i Polaków gangsterskich rządów koalicji PO - PSL.
        ravenheart1 napisał:

> a ja się dziwię że sejm nie pozwolił tej PiS-owskiej męcie na obronę swojego rz
        > ekomego dobrego imienia - teraz ten pajac naprawdę jest gotów uwierzyć, że się
        > go boją ...
        >
        • skuter44 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 17.06.14, 08:27
          Bądźmy poważni.
          Zaraz postkomuna ? I to do piszesz 13-latka w 1989 roku czy do starego liberała, zwolennika prywatnej własności - od dziesięcioleci.
          Zaraz posądzenie o działania szkodliwe dla Polski ? I to do ludzi którzy patrzą na Polskę z troską a na polską scenę polityczną z obrzydzeniem ale bardziej obiektywnie a nie tylko z jednej "słonecznej strony".

Nie sądzisz Czarku, że przydało by się tu więcej merytorycznej dyskusji (argumentów, dowodów, podejścia tolerancyjnego, siły przekonywania, normalnych zasad kultury wypowiedzi) zamiast zwalczania fizycznego osób które mają inne niż Ty zdanie ? Ciągle i bezskutecznie o tym piszę.
          • czarek_sz Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 17.06.14, 08:44
            Nie widzę podstaw do prowadzenia dyskusji w temacie tak oczywistym /dla wielu oczywistym/ że rządy PO to rządy gangsterskie, antypaństwowe, anty obywatelskie i anty rozwojowe. Zamiast toczyć sory ale jałową dyskusję o tym o czym mówię wystarczy pospacerować po różnych portalach i poczytać co piszą fachowcy na temat j/w. Bo ileż można udowadniać rzeczy tak oczywiste jak ta że III RP której emanacją są rządy PO to bankrut i patologia pod każdym względem.
            • skuter44 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 17.06.14, 09:10
              O rządach PO mamy generalnie zgodne poglądy i nie ma co międlić je w dyskusji forumowej . Masz rację.
              Ja zaś wspomniałem o metodach wszelkiej dyskusji i jej stanie , tu na forum.
              Apelowałem o szanowanie adwersarzy i ich poglądów.
              I apel ten powtarzam, raz n-ty.
          • admarela Hej Skuter 44 17.06.14, 18:17
            Wyjaśnij mi, jak to jest. Rava pogardliwie wyraża się o Mariuszu Kamińskim, skądinąd znanym z kryształowej uczciwości, ale Ty w swoim poczuciu obiektywizmu nawet okiem nie mrugniesz, tylko przywołujesz Czarka do porządku. Czy to jest sprawiedliwe? Hę?
            smile
            • skuter44 Re: Hej Skuter 44 17.06.14, 18:45
              Admarelo.
              Ja (z nawyku moderatora chyba) zwracam uwagę - wcinam się może niepotrzebnie - na wpisy które psują atmosferę na forum, które atakują uczestnika forum. A więc te dwa moje zachowania nie są porównywalne.
              Pogardliwe to może i było , ale to tylko ocena sprawy i osoby (zewnętrzna przecież) a odpowiada za nią sam Rava. Tu patrząc z boku uważam, że treść wpisu Ravy nie jest naganna. Choć mogła by dotyczyć sprawy a nie oceniać osoby Mariusza Kamińskiego. Nic się stało M.K. jest osobą publiczną.
              A więc, nie jestem gospodarzem forum, (mogę jak każdy na coś sporadycznie zwrócić uwagę) ale nie mam podstaw by zastępować moderatorów a tym bardziej przywoływać do porządku użytkowników zachowujących regulamin forum i netykietę .
              • admarela Re: Hej Skuter 44 17.06.14, 20:19
                A jednak wciąż przywołujesz Czarka do porządku, wiec szkoda, że w druga stronę tak to nie działa sad Ale chyba zauważyłeś, że obrażając i obrzucając pogardą osoby publiczne, tak się składa głównie z PiS Rava prowokuje? Nie wspominając, że atakowanie opozycji, która nic nie może jest jakimś dziwnym standardem, białoruskim. Na ręce to sie patrzy władzy.
                • czarek_sz Re: Hej Skuter 44 17.06.14, 20:31
                  Jak przez 25 lat tego nie skumali / że patrzy się na ręce nie opozycji a władzy/ to już chyba nie skumają. Dla mnie jest to pewnego rodzaju mentalne a nawet genetyczne wynaturzenie /atakowanie opozycji która nic nie może/ bo jak inaczej to nazwać.
                  • skuter44 mówmy ogólnie 17.06.14, 21:17
                    Odnośnie naszych wypowiedzi.
                    A może te konkretne wypowiedzi wynikają z doświadczeń historycznych ostatnich 10 lat, z własnych przemyśleń i prognoz a także osobistych sympatii politycznych i światopoglądu ?
                    I trudno się dziwić tym którzy przez 25 lat skumali , że politykom/partiom trzeba zawsze patrzyć na ręce i to zarówno rządzącym aktualnie jak i tym którzy przyjdą po nich, że nie warto być ślepym wyznawcą jednej partii. Tym bardziej to jest ważne przed wyborami na nową kadencję.

Powinniśmy się jedynie cieszyć, że w osobach inaczej (od nas) myślących mamy tu naszych adwersarzy. I udział nasz na forum będzie miał sens/dawał nam zadowolenie kiedy potrafimy obronić swoje poglądy/opinie na poruszane sprawy. Dla mnie dodatkowym marzeniem jest by na forum nie dochodziło do wojny uczestników, by zachowany był regulamin forum.
                  • skuter46 Re: Hej Skuter 44 21.08.14, 10:43
                    Czarek pisze:
                    ****Jak przez 25 lat tego nie skumali / że patrzy się na ręce nie opozycji a władzy/ to już chyba nie skumają.
                    Nie zauważasz, że w sieci (nawet na tym forum) przeważają wpisy krytyczne do partii rzadzących i polityków którzy nie trafiaja w potrzeby społeczne i działajacy wbrew interesowi Polski ? Nie zauważasz, że są (wg Ciebie - takich nie powinno być ?) ludzie krytykujacy PO i PiS..... wtedy kiedy na to zasługują ????

**** Dla mnie jest to pewnego rodzaju mentalne a nawet genetyczne wynaturzenie /atakowanie opozycji która nic nie może/ bo jak inaczej to nazwać.
                    Nazwanie takich świadczy o braku tolerancji i faworyzowniu siebie. Siebie atakujących tylko rządzacych uznajemy za mentalnie i gentycznie normalnych ? A jeśli atakujemy
                    niesłusznie czy nietrafnie .... to też ?
                    • skuter46 Re: Hej Skuter 44 21.08.14, 11:07
                      Tak uważał w tym wątku Czarek:
                      „Zamiast toczyć sory ale jałową dyskusję o tym o czym mówię wystarczy pospacerować po różnych portalach i poczytać co piszą fachowcy na temat j/w. Bo ileż można udowadniać rzeczy tak oczywiste jak ta że III RP której emanacją są rządy PO to bankrut i patologia pod każdym względem.”
                      A tak Mu zaraz odpowiedziałem:
                      „O rządach PO mamy generalnie zgodne poglądy i nie ma co międlić je w dyskusji forumowej . Masz rację.”
                      Ale Czarek nadal uważa:
                      „Jak przez 25 lat tego nie skumali / że patrzy się na ręce nie opozycji a władzy/ to już chyba nie skumają.”

A pisałem ja....."czlowiek który kumał przez 25 lat" i jest na etapie patrzenia na rece wszystkim politykom. Zarówno tym (teraz przed wyborami samorządowymi) którzy wchodzą do polityki jak i tym co rządzą , również tym którzy są w opozycji .
                • skuter44 Re: Hej Skuter 44 17.06.14, 21:39
                  Admarelo. .... nie odpowiedziałem na ten fragment adresowanej do mnie uwagi : ..."obrażając i obrzucając pogardą osoby publiczne, tak się składa głównie z PiS Rava prowokuje? Nie wspominając, że atakowanie opozycji, która nic nie może jest jakimś dziwnym standardem, białoruskim. Na ręce to się patrzy władzy. "

Ta konkretna uwaga jest do młodego Ravy (jak go nazywasz) który tu wpada rzadko, w odróżnieniu do mnie - który to przyssałem się do "bez granic". Nie będę się więc za niego tłumaczył. Jedno wiem, mając swoje ugruntowane poglądy można je prezentować i bronić, bez potrzeby stosowania osobistych ataków na prezentujących inne zdanie. Może więc zadbajmy aby atmosfera na forum była miła. A do tego nie obrażajmy za zwracane nam, słuszne uwagi. Takie jak ta Twoja Admarelo.
                • skuter46 Re: Hej Skuter 44 21.08.14, 10:25
                  Admarelo piszesz:
                  ****A jednak wciąż przywołujesz Czarka do porządku, wiec szkoda, że w druga stronę tak to nie działa sąd.
                  Nie jestem sądem. Przykra to jest dla mnie Twoja opinia... że ja tu tak jestem odbierany. Nie uzurpuję sobie prawa forumowego - bo takiego nie ma - by (jak T. czy Cz.) przywoływać każdego kto inaczej mysli i pisze na forum. Dlatego wyraźnie widać na forum mój światopogląd i zapatrywania polityczne. Tak zdarzylo się, że są one podobne do "Ravy" . Czarka nie przywołujęza poglądy ale - już jeśli to się zdarza - za formę wypowiedzi. Z Czarkiem wielokrotnie zgadzałem się.

***** Ale chyba zauważyłeś, że obrażając i obrzucając pogardą osoby publiczne, tak się składa głównie z PiS Rava prowokuje?
                  Zauważyłem co innego. Rav odpowiada, krytycznie wypowiadając się też cęsto o PiS i jego politykach, ale wówczas gdy (wcześniej) ostro atakowane są inne osoby, w tym rządowe. Dlaczego zaraz prowokuje. Zarówno rav (tak sądze po sobie), jak ja czy inny przeciętny forumowicz wypowiadajacy swoje zdanie nie oczekuje ataku na niego. Jeśli
                  przychodzi atak na mnie za moje (nieraz kontrowersyjne) zdanie to andrenalina mi się
                  tworzy. I dalej jest już niepotrzebnie używana.

****Nie wspominając, że atakowanie opozycji, która nic nie może jest jakimś dziwnym standardem, białoruskim. Na ręce to sie patrzy władzy.
                  Wydaje mi się, przy gloszeniu swoich opcji politycznych (bronieniu ich) nie obowiazuje zasada "atakowania wyłącznie opozycji" . Takie zasady stosują prymitywni politykierzy , uwikłani z jakiegoś powodu po jedynie słusznej stronie. Dla przykladu. Nie atakuję PiS za
                  próby poprawy warunków zycia Polaków a PO za wydlużenie wieku pracy pracowników.
                  Mam inne zdanie . Opozycja zjednocznona, działajaca w interesie narodowym może bardzo wiele. Na pewno - wsparta przez spoleczeństwo - w sytuacji poważnych błęów w rządzeniu , mogla by skrocić kadencję i przejąć władze. Ale nie taka jak u nas. Jak mam nie krytykować opozycji za egoizm polityczny, granie pod publiczkę, nietrafne programy,
                  podporządkowanie światopogladowe,..... ???
                  Jak to - patrzeć mamy tylko na ręce władzy ? A tym co obiecują nam gruszki na wierzbie, co chca i przejąc moga realnie wladzę ..... na ręce nie patrzymy ? Nie namówisz mnie do takiego dzialania .
      • rena-ta49 Re: Mariusz Kamiński zachował immunitet 17.06.14, 13:54
        ravenheart1 napisał:

> a ja się dziwię że sejm nie pozwolił tej PiS-owskiej męcie na obronę swojego rz
        > ekomego dobrego imienia - teraz ten pajac naprawdę jest gotów uwierzyć, że się
        > go boją ...
        >

Wiesz,ze ja też się dziwię czego PO tak się boi ,że głosowali jak glosowali?
        Ale po tych ostatnich taśmach chyba się domyślam czego oni się tak bojąwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka