Dodaj do ulubionych

Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa

17.11.14, 13:27
Człowiek oskarżony o molestowanie seksualne podległych urzędniczek oraz gwałt (!) przechodzi w Olsztynie do II tury prezydenckiej. Nie wierzę własnym oczom. Oskarżony prezydent został odwołany w swoim czasie ze stanowiska w wyniku referendum zwołanego na tę okoliczność. Nie wiem, co bardziej bulwersuje, decyzja wyborców, czy decyzja Małkowskiego o ponownym kandydowaniu.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 13:37
      Wyobrażasz sobie ,ze sprawa w takiej sprawie może się toczyć przez sześć lat!
      przecież to skandal!
      Inną sprawą jest głupota wyborców,pewnie z powodu przewlekłości sądu mają za niewinnego?
      Wielu uważa,że to kobieta prowokuje swoim zachowaniem,nie biorą pod uwagę zależności służbowej.Maja mentalność poddańczą.
    • m.maska Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 13:45
      I jak to mozliwe? gdzies w Polsce, moga ludzie o tym nie wiedziec, ale tam na miejscu w Olsztynie - wyborcy? zaczynam miec watpliwosci, czy te wybory naprawde nie sa falszowane... w ogole to powinien zostac odwolany juz wtedy kiedy padly zarzuty.
      Jesli na wlasciciela firmy zlozy ktos anonimowy donos, to pierwsze co robia to zamykaja firme, a kiedy facet po kilku latach udowodni, ze nie bylo kantow - to firma i tak juz zbankrutowala.
      • czarek_sz Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 14:03
        A Wawie rządzi i prawdopodobnie dalej będzie rządziła osoba która na trefnej bo nabytej na podstawie sfałszowanego aktu własności co przed laty udowodnił i orzekł sąd kamienicy zarobiła kupę szmalu i ona mówi że wszystko jest o key że nie ma sobie nic do zarzucenia. To o można innego powiedzieć o wyborcach jej i jak tamtego że jest to motłoch który w głowie zamiast rozumu ma gównianą papkę serwowaną skąd :
        www.wprost.pl/ar/479373/Jak-rodzina-Gronkiewicz-Waltz-sprzedawala-pozydowska-kamienice-w-centrum-Warszawy/
        • ravenheart1 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 15:03
          czarek_sz napisał:

> A Wawie rządzi i prawdopodobnie dalej będzie rządziła osoba która na trefnej bo
          > nabytej na podstawie sfałszowanego aktu własności co przed laty udowodnił i or
          > zekł sąd kamienicy zarobiła kupę szmalu i ona mówi że wszystko jest o key że ni
          > e ma sobie nic do zarzucenia. To o można innego powiedzieć o wyborcach jej i ja
          > k tamtego że jest to motłoch który w głowie zamiast rozumu ma gównianą papkę s
          > erwowaną skąd :

Proponuję trzymać się faktów - kamienica nigdy nie należała do HGW, tylko do majątku osobistego jej męża.
      • rena-ta49 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 14:04
        On został odwołany z stanowiska prezydenta miasta,
        ale że sprawa ciągnie się już sześć lat,a wyroku nie ma ,
        to ma prawo startować jako nieskazany.
      • czuk1 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 14:11
        Wg mnie. W Olsztynie ten facet nie powinien funkcjonować na scenie politycznej. Pamiętam jego sprawę, choć został czyszczony w sądzie, dla mnie jest nadal mało wiarygodny.
        A ten przykład Masko. Może trochę przesadzasz. Anonim nie powinien zamykać firmy.
        • admarela Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 19:09
          Pamiętam jego sprawę, choć został czyszczony w sądzie,
          A właśnie nie. Sprawa Małkowskiego o molestowanie i gwałt na ciężarnej podwładnej (sic!) tego komunistycznego cenzora, który ku chwale PZPR cenzurował teksty Jana Pawła II (sic!) nadal się toczy. Na kanwie tych zdarzeń, choć twórcy się odżegnują, powstał film pt. "Miłość" z udziałem Dorocińskiego i Woronowicza. Mną wstrząsnął.
          • czuk1 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 19:35
            Nawet na myśl mi nie przyszło , że może startować i wygrać wybory facet który ma nadal sprawę sądową. Uznałem przecież/pisałem, że sam fakt posądzenia go o gwałt/molestowanie i prowadzenia sprawy karnej przeciw niemu .... nakazuje wycofanie się z polityki. A jeśli takiego, sądzonego - wybiorą Olsztynianie (na kilka miesięcy), to wstyd i skandal. Też nie rozumiem tych wyborców.
    • rena-ta49 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 14:02
      A nie przeraził się wynik wyborczy PSL-u?
      Jest możliwe, że macki tych oślizłych filcaków z PSL trzymają w klinczu całe kolonie rolniczych wyborców, świadczą o tym nawet obelgi typu "frajerzy" które rolnicy łykalą bez szemrania.
      • czarek_sz Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 14:07
        Gumofilce kupowały głosy po dychu po dwie /co udowodniono/ a kiedyś za alpagę. Na zadupiu nie potrzeba wielu głosów żeby wygrać i zostać np wójtem.
        • rena-ta49 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 15:07
          czarek_sz napisał:

> Gumofilce kupowały głosy po dychu po dwie /co udowodniono/ a kiedyś za alpagę.
          > Na zadupiu nie potrzeba wielu głosów żeby wygrać i zostać np wójtem.

Zapewne jak się wreszcie dziadki uporają z liczeniem,to może się dowiemy ile nieprawidlowości było,a może dopiero po kontroli NIK?
      • admarela Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 19:16
        A nie przeraził się wynik wyborczy PSL-u?
        Zagarnęli urzędy, instytucje publiczne, agencje, spółki. Powsadzali matki, żony, kochanki, szwagrów, króliki, wiec ma kto na nich głosować. W końcu własnego interesu trzeba pilnować. Renate49, tez jestem w szokusad
        • darima_ka Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 19:28
          To tylko wybory samorządowe,w nich PSL zawsze uzyskuje w miarę dobre wyniki,
          ale w wyborach do Sejmy uzyskują zaledwie jednocyfrowe poparcie.
          Nie ma czym się martwić.
    • krytyk2 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 17.11.14, 19:22
      to taki jurny polski Berlusconi wink
      • rena-ta49 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 18.11.14, 13:50
        krytyk2 napisał:

> to taki jurny polski Berlusconi wink

O! dokładnie ,ale pęd na władzę masmile
    • tadeusz_ski.51 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 18.11.14, 07:12
      ... bo społeczeństwa nie trzeba rozumieć, trzeba je kochać...
      • tadeusz_ski.51 Natomiast 18.11.14, 07:21
        ludzie uważający się za intelektualnych olbrzymów, traktują społeczeństwo jak słoń dziecko...

https://images3.fotosik.pl/123/27f5d4d7a54daf39.jpg
        • tadeusz_ski.51 Mam tu na myśli 18.11.14, 08:33
          takich ludzi jak np. Czarek, Renia.... Maska....
          • rena-ta49 Re: Mam tu na myśli 18.11.14, 13:51
            tadeusz_ski.51 napisał:

> takich ludzi jak np. Czarek, Renia.... Maska....

Zgadzam się ,ze nas trzeba kochaćsmilesmile
            • m.maska Re: Mam tu na myśli 19.11.14, 22:11
              rena-ta49 napisała:

> tadeusz_ski.51 napisał:
              >
              > > takich ludzi jak np. Czarek, Renia.... Maska....
              >
              >
              > Zgadzam się ,ze nas trzeba kochaćsmilesmile

Nie jestem pewna, czy Czarek bedzie chcial byc kochany przez Tadeusza wink
    • ravenheart1 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 18.11.14, 15:40
      A tego to nawet ja nie potrafię zrozumieć :

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16985660,Powrot_skompromitowanego_Dabrowskiego__Bedzie_rzadzic_.html#LokWawTxt
      • darima_ka Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 18.11.14, 17:05
        A mi się wydaje ,że wybraliby nawet diabła byle nie był z żadnej partii.
        U mnie tez zdecydowanie wygrała kandydat którego żadna partia nie "namaściła"
        • ravenheart1 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 19.11.14, 08:40
          Darima, przecież ten gość, o któym pisałem, przez lata należał do PO, a wywalony z niej został dopiero kilka miesięcy przed wyborami po wybuchu afery z nepotyzmem i lewym zatrudnieniem.
          Najbardziej w tym artykule spodobała mi się wypowiedź jednego z moherów na zarzut o pomoc w uzyskaniu lokalu komunalnego dla kogoś z rodziny - "A pani by nie pomogła ?".
          To tylko potwierdza moja tezę, że narodowi nie przeszkadza jak go okradają, bo naród gdyby miał takie możliwości też kradłby na potegę.
          • darima_ka Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 19.11.14, 17:04
            ravenheart1 napisał:

> Darima, przecież ten gość, o któym pisałem, przez lata należał do PO, a wywalon
            > y z niej został dopiero kilka miesięcy przed wyborami po wybuchu afery z nepoty
            > zmem i lewym zatrudnieniem.
            > Najbardziej w tym artykule spodobała mi się wypowiedź jednego z moherów na zarz
            > ut o pomoc w uzyskaniu lokalu komunalnego dla kogoś z rodziny - "A pani by nie
            > pomogła ?".
            > To tylko potwierdza moja tezę, że narodowi nie przeszkadza jak go okradają, bo
            > naród gdyby miał takie możliwości też kradłby na potegę.
            >
            >

Nie uogólniajmy ,większość społeczeństwa jest uczciwa.
            W każdym społeczeństwie znajdą się jednak jednostki zdegenerowane.
            To ci właśnie idą do polityki,bo tam najszybciej można robić wały.
        • czuk1 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 19.11.14, 09:59
          Darimako. Logicznie patrząc powinno być tak jak piszesz, jak wyszło u Ciebie. Jeden z ważnych celów - odebranie partiom monopolu na utrzymywanie się przy władzy w samorządach - został spełniony. Ale musi być jednocześnie spełniony drugi cel - wybranie najlepszego z kandydatów . Nie wiem jak ten (wg mnie) drugi cel został spełniony u Ciebie.

W praktyce może być różnie. Moje spostrzeżenie "miejscowe" jest inne.
          Wyniki wyboru na szefa miejskiego samorządu pokazały, że:
          - trudno jest zmienić administratora który ma w swojej historii
          urzędowania spektakularne (unijne) sukcesy inwestycyjne, długi staż ale
          też wiele zaniedbań, zaniechań,.... .
          - słabego, gorszego od obecnego szefa administracji, kandydata
          można wprowadzić/wybrać silami zwolenników atrakcyjnej partii .

- partia nie mająca dobrych notowań w Polsce cofnęła/ obniżyła w sposób
          zasadniczy szanse bardzo dobrego kandydata , który z nią sympatyzuje.

I jaki efekt tych wyborów będziemy mieć ?
          - zostanie administratormierny ale znany, wygodny dla urzędników,
          poparty przez Prezydenta RP ale nie rokujący skutecznych dzialań
          na rzecz mieszkańców miasta,

albo

- wygra kandydat młody, niedoświadczony, bez odpowiednich
          predyspozycji na to stanowisko.
          Pewne jest , że w moim mieście żaden z tych celów już nie został spełniony. Wybory uzupełniające nie zmienią , na lepszą, sytuacji mieszkańców miasta. Mamy przykład na ułomności wyborów samorządowych. Moim zdaniem administrującego miastem powinna wybierać rada miasta w drodze konkursu. Kandydaci na stanowisko burmistrza,prezydenta powinni mieć (określone ustawą) kompetencje, wykształcenie, doświadczenie i predyspozycje. Uniknęło by się większości błędów i przypadkowości a także partyjności w wyborach samorządowych.

• czuk1 Re: Nigdy nie zrozumiem społeczenstwa 19.11.14, 15:17
            Pisząc o tym słabym kandydacie - którego łatwo, siłami silnej partii wprowadzić do samorządu - miałem na myśli wprowadzenie go do drugiej tury wyborów.
    • darima_ka Mało kto chyba rozumie 19.11.14, 16:59
      co się w tym kraju dzieje,obca agentura?
      wyborcza.pl/1,75478,16861788,Tajemnicza_plaga_niewaznych_glosow_na_Mazowszu__Dobrze.html
      • czuk1 Re: Mało kto chyba rozumie 19.11.14, 21:59
        Powody:
        - brak powszechnej informacji/w mediach w mediach nt. - jak głosować
        - niewłaściwa prezentacja kandydatów w formie książeczki. Wyborca
        powinien otrzymać 3,4 kolorowe arkusze , dokładnie opisane -
        jakich wyborów/kogo wybieramy na danym arkuszu + z
        instrukcją - jak głosować - że w tym wyborze typujemy/
        głosujemy/stawiamy jeden krzyżyk, na jednego wybranego kandydata.

- pracownicy komisji powinni pytać wszystkich wyborców czy znają zasady
        głosowania i każdemu je wyjaśniać .

Nie było by tyle głosów nieważnych i głosów na PSL (listę nr 1). Nie było by opinii , że wybory są nieobiektywne.
        To były podstawowe błędy organizacyjne które spowodowały, że wybory nie odzwierciadlają stanu faktycznego , bo zniekształcane są z powodu nieznajomości sposobu głosownia przez dużą część wyborców, że tak będzie można było przewidzieć. Już poprzednie wybory (bardzo duża liczba głosów nieważnych w niektórych obwodach głosowania) wskazywała wyraźnie, że wyborcy nie znali sposobu na poprawne głosowanie.
        • rena-ta49 Re: Mało kto chyba rozumie 20.11.14, 14:26
          Trudno powiedzieć czym kierują się wyborcy stawiający krzyżyk
          na listach wyborczych,jeśli nie przeszkadza im oskarżenie o gwałt,
          to może nie przeszkadzało by oskarżenie o morderstwo?
          Głupota?
          • czarek_sz Re: Mało kto chyba rozumie 20.11.14, 15:36
            Nie tylko oskarżenie o gwałt niektórym wyborcom nie przeszkadza ale także oskarżenie o złodziejstwo i marnotrawstwo publicznych pieniędzy o nepotyzm i korupcję a także o celowe działanie na szkodę państwa oraz jego mieszkańców polegające np na zawieraniu szkodliwych dla Polski miedzynarodowych umów gospodarczych i handlowych na których Polska traci gigantyczne pieniądze. To również wielu wyborcom nie przeszkadza mimo że płacą przecież za to z własnej kieszeni.
            • darima_ka Re: Mało kto chyba rozumie 20.11.14, 17:02
              czarek_sz napisał:

> Nie tylko oskarżenie o gwałt niektórym wyborcom nie przeszkadza ale także oskar
              > żenie o złodziejstwo i marnotrawstwo publicznych pieniędzy o nepotyzm i korupcj
              > ę a także o celowe działanie na szkodę państwa oraz jego mieszkańców polegające
              > np na zawieraniu szkodliwych dla Polski miedzynarodowych umów gospodarczych i
              > handlowych na których Polska traci gigantyczne pieniądze. To również wielu wybo
              > rcom nie przeszkadza mimo że płacą przecież za to z własnej kieszeni.

Zgadza się ,nie wiem czym się ludzie kierują.
              Czy to głupota?
              • czarek_sz Re: Mało kto chyba rozumie 20.11.14, 17:42
                Trzeba by było ich o to zapytać ale gdy już zapytasz to wyskakuje ci taki z Kaczorem albo z Ziobro i po rozmowie smile
                • ravenheart1 Re: Mało kto chyba rozumie 21.11.14, 08:52
                  A bo to jest dobre pytanie - czym kieruja się ludzie głosujący na skompromiotwanego Kaczyńskiego ?
                  Bo chyba nie rozsądkiem i dobrem państwa ...

A czym sie kieruje społeczeństwo głosując na ludzi uwikłanych w nepotyzm, korupcję i tym podobne działania ?
                  Tak jak już wcześniej pisałem głosują na ludzi podobnych sobie - gdyby mieli możliwości postępowali by zapewne tak samo jak ich kandydaci.
                  Po prostu drobny cwaniaczek (jakich mnóstwo w naszym społeczeństwie) głosuje na wielkiego cwaniaczka ...
                  • m.maska Re: Mało kto chyba rozumie 21.11.14, 11:26
                    ravenheart1 napisał:

> A bo to jest dobre pytanie - czym kieruja się ludzie głosujący na skompromiotwa
                    > nego Kaczyńskiego ?

Wiesz co, nie lubie Kaczynskiego, ale nie lubie tylko... natomiast mam pytanie: czy polityk moze sie bardziej skompromitowac niz skompromitowali sie Sienkiewicz, Belka, Sikorski, Gras & Consortes?
                    • m.maska Re: Mało kto chyba rozumie 21.11.14, 11:33
                      Kaczynski skompromitowal sie tym, ze nie oczyscil tego co tam sie dzialo do konca... dlatego teraz jest wlasnie tak i niewielka jest nadzieja na zmiany.

Wiesz co to jest? to ponizej? to jest sciezka rowerowa - a dlaczego tak wyglada? bo jakis koles naprodukowal palikow i trzeba mu bylo dac zarobic... nepotyzm i kolesiostwo, ktore obecnie panuje jest nieporownywalnie wieksze niz za komuny i nigdy przedtem nie rozroslo sie w takim stopniu jak za PO, trzeba "dbac" o wyborcow za wszelöka cene.

https://s14.directupload.net/images/user/141119/t78yvt2v.jpg

Autorka fotografii, Anna Rumińska eMSA Inicjatywa Edukacyjna: owa ścieżka-jakże
                      -bezpieczna prowadzi koło wsi Piotrkowiczki, gmina Wisznia Mała, w oddali widać Wysoki Kościół.
        • darima_ka Re: Mało kto chyba rozumie 20.11.14, 17:01
          Nie zgodzę się z Tobą,nie pierwszy raz mieliśmy książeczkę (wybory do PE) i nie było tyle nieważnych głosów?
          Ja podejrzewam przekręty na wielką skalę!
    • rena-ta49 Nasze morale 26.11.14, 14:59
      gdzieś się zagubiło?
      Ale może do niektórych coś dotrze?
      wpolityce.pl/gwiazdy/223574-piotr-baltroczyk-o-malkowskim-niech-trafi-wreszcie-do-politycznego-mordoru
      • czuk1 Re: Nasze morale 26.11.14, 16:03
        Tu chyba będzie jak w przysłowiu:
        ....Pn Bóg jest nierychliwy ale sprawiedliwy...

Trudno by mi było uwierzyć, że co najmniej połowa wyborców(kobiety) + zauważający niemoralne zachowania sądzonego prezydenta Olsztyna, zechce go wybrać na następną kadencję.
        • czarek_sz Re: Nasze morale 26.11.14, 16:18
          A jeśli degenerata wybiorą to co o nich powiesz ?
          • czuk1 Re: Nasze morale 26.11.14, 16:32
            Nie dopuszczam nawet takiej myśli.
            • czarek_sz Re: Nasze morale 26.11.14, 16:40
              Ja też nie dopuszczałem myśli że śledztwo w sprawie katastrofy naszej tutki Tusk odda w ręce obcego wrogiego nam państwa zamiast jak rząd Holandii ściągnąć wrak do Polski i skorzystać z propozycji ekspertów unijnych którzy zaoferowali swoją pomoc w wyjaśnianiu przyczyn katastrofy. Więc nie mów hop.
              • czuk1 Re: Nasze morale 26.11.14, 17:31
                Nie widzę żadnego związku między tymi dwoma sprawami.
    • rena-ta49 Nie wygrał jednak! 01.12.14, 13:57
      www.tvn24.pl/czeslaw-malkowski-o-swojej-porazce,494298,s.html
      • darima_ka Re: Nie wygrał jednak! 01.12.14, 20:34
        I bardzo dobrze ,że chociaż tu ludzie zachowali zdrowy rozsądek.
        • opuncja.figowa.1 Re: Nie wygrał jednak! 01.12.14, 23:02
          Z tym rozsądkiem byłabym jednak ostrożna. Człowiek oskarżony o molestowanie podwładnych urzędniczek i o zgwałcenie jednej z nich dostał 28 tys. głosów "za" ! Mimo wszystko nadal jestem w szoku. Na moje oko powinien otrzymać góra 1 głos (swój).
          • czuk1 Re: Nie wygrał jednak! 02.12.14, 06:51
            Na "rozszyfrowaniu" motywów głosowania za Małkowskim tych 28 tys. osób jakiś socjolog/politolog mógłby doktorat "zrobić".
          • rena-ta49 Re: Nie wygrał jednak! 02.12.14, 14:10
            opuncja.figowa.1 napisała:

> Z tym rozsądkiem byłabym jednak ostrożna. Człowiek oskarżony o molestowanie pod
            > władnych urzędniczek i o zgwałcenie jednej z nich dostał 28 tys. głosów "za
            > " ! Mimo wszystko nadal jestem w szoku. Na moje oko powinien otrzymać góra 1
            > głos (swój).

Tak jak rozgrzesz się pijaka za kierownica ,tak rozgrzesza się gwałciciela(był prowokowany mini)
            • czuk1 Re: Nie wygrał jednak! 02.12.14, 17:32
              A swoją drogą.... czemu służą /po co są na ulicy i w pracy te mini, głębokie dekolty, wyzywający makijaż ?
              • darima_ka Re: Nie wygrał jednak! 02.12.14, 19:28
                Nie w każdej firmie.W urzędach gdzie masz kontakt z petentem obowiązuje zazwyczaj strój skromny.
                W bankach"mundurki": w postaci spodni/spódnicy do kolana i białej bluzki.
              • opuncja.figowa.1 Re: Nie wygrał jednak! 02.12.14, 19:29
                czemu służą /po co są na ulicy i w pracy te mini, głębokie dekolty, wyzywający makijaż ?
                Wabieniu samców Czukuwink
              • opuncja.figowa.1 Re: Nie wygrał jednak! 02.12.14, 19:43
                A teraz na poważnie. Wg wiktymologii o gwałtach decyduje m.in. podatność wiktymologiczna ofiar, jak osłabienie woli, stany depresyjne i słaby stopień autoafirmacji. Twierdzenie, że kobiety zostają zgwałcone na własne życzenie – bo prowokowały wyzywającym wyglądem albo zachowaniem – jest zbytnim uproszczeniem problemu, ale i główną przyczyną , że tak wiele przestępstw seksualnych nie jest zgłaszanych policji. Szczególnie w środowiskach wiejskich i małomiasteczkowych, wśród osób z niskim wykształceniem wciąż pokutuje opinia, że zgwałcona kobieta „sama się o to prosiła".
                • czuk1 Re: Nie wygrał jednak! 02.12.14, 21:10
                  Z tym wszystkim o czym piszesz Opuncjo zgadzam się w pełni.
                  Zadałem podchwytliwie pytanie , sugerując (między wierszami) , że nie pochwalam takiego wabienia w czasie pracy , ze względu na jego dużą skuteczność . Dodam, że nie pochwalam dopiero teraz, na starość. W drugim życiu nie dałbym się akurat tam skutecznie wabić - bo miejsce to jest nieodpowiednie i niebezpieczne, wywołuje kolejne miłości i rozbijanie formalnych związków. W moim życiu zawodowym (przez pół wieku) ciągle spotykałem kobiety które chciały być dopieszczane. Odbierałem to zjawisko jako dowód na "słabość" płci przeciwnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka