rena-ta49 14.01.15, 07:05 co drugi uczeń oblał próbną maturę,najtrudniejsza okazała się matematyka. To pokazuje poziom naszego szkolnictwa! Najlepiej wypadł j.angielski,czyli wiadomo przygotowują się do wyjazdu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: Matura 2015 14.01.15, 08:39 Ale humanistów w krajach rozwiniętych nie potrzeba. A wykształcenia politechnicznego nie zrobi się bez dobrej znajomości matematyki. Co więc będą tam robić nasi wykształceni humaniści? Myć gary u Turka? Odpowiedz Link
m.maska Re: Matura 2015 14.01.15, 13:15 tropem_misia1 napisała: > Recytować Szekspira . hehehe... najlepiej w Wielkiej Brytanii... Dawno temu pewien polonista snul takie opowiesci, ze proponowano mu stypendium zagraniczne - strasznie jestem ciekawa na jakiej to uczelni mialby poglebiac nauke jezyka polskiego Odpowiedz Link
martam.96 Re: Matura 2015 13.03.15, 10:52 A ja znalazłam stronę www.mojamatura.pl, którą polecił mi kolega. Super sprawa ! Nie dość, że są tam zupełnie nowe arkusze maturalne, nie tylko z angielskiego, + rozwiązania, to jeszcze opracowania z ustnego polskiego, prasówki ? choć mnie akurat nie interesują, bo nie zdaję WOSU- i suuuuper artykuły ? można się z niektórych naprawdę ciekawych rzeczy dowiedzieć . Odpowiedz Link